Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

Απάντηση Χρυσοχοΐδη σε Μπασιάκο για Πορεία Κατασκευής Παράκαμψης Αράχωβας

ΘΕΜΑ:    Πορεία κατασκευής Παράκαμψης Αράχωβας

ΣΧΕΤ:     Η Ερώτηση 6787/07.03.2014 που κατέθεσε στη Βουλή,
 ο Βουλευτής κύριος  Ευάγγελος Μπασιάκος   

ΚΟΙΝ:       Βουλευτή κ. Ευάγγελο Μπασιάκο


Σε απάντηση της παραπάνω σχετικής Ερώτησης, παρακαλούμε να πληροφορήσετε τον κύριο Βουλευτή, τα εξής :
Όπως μας ενημέρωσε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας-Στ.Ελλάδας, για την παράκαμψη της Αράχωβας, η Δ/νση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, για τη μελέτη «Οριστική μελέτη παράκαμψης Αράχωβας και της ανισόπεδης διάβασης προς Περαχώριο (χ.θ.1+760) της παράκαμψης Λιβαδειάς», έχει εγκριθεί η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, η προμελέτη οδοποιίας και οι προκαταρκτικές γεφυρών.
Η ΕΥΔΕ/ΠΑΘΕ, ως αρμόδια Υπηρεσία του Υπουργείου για τη συγκεκριμένη μελέτη, ανέθεσε μετά από διαγωνισμό τη μελέτη «Ολοκλήρωση μελετών Παράκαμψης Αράχωβας», στις 17.09.2009. Στη μελέτη αυτή περιλαμβάνεται, η μελέτη σήραγγας διπλής κατεύθυνσης (με 1 λωρίδα ανά κατευθυνση) μήκους 1600μ. περίπου, η μελέτη                2 ανισόπεδων κόμβων στην ανατολική και δυτική είσοδο της σήραγγας αντίστοιχα και οι μελέτες των τεχνικών έργων (γεφυρών, τοίχων αντιστήριξης, οχετών) που απαιτούνται για την κατασκευή των Ανισόπεδων Κόμβων, των εισόδων της σήραγγας κλπ. Περιλαμβάνονται ακόμη, η μελέτη σήραγγας διαφυγής, η Ηλεκτρομηχανολογική μελέτη (Η/Μ) εξαερισμού και φωτισμού της σήραγγας, μελέτη οδοφωτισμού των Ανισ. Κόμβων, υδραυλική μελέτη, κυκλοφοριακή και μελέτη σήμανσης, γεωλογική και γεωτεχνική μελέτη, τοπογραφική μελέτη και κτηματολόγιο καθώς και σύνταξη Τευχών Δημοπράτησης.
Η μελέτη ήταν αρχικά ενταγμένη στο Πρόγραμμα του Γ΄ ΚΠΣ, από το οποίο απεντάχθηκε με τη λήξη του Γ’ ΚΠΣ.
Η ένταξη του έργου σε συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα, εξαρτάται και από την ένταξη του oδικού άξονα «Θήβα-Λειβαδιά-Αράχωβα-Ιτέα» στα Διευρωπαϊκά Δίκτυα, κατόπιν των σχετικών προτάσεων που έχουν γίνει.
Το κόστος κατασκευής του έργου είναι ιδιαίτερα αυξημένο, λόγω της μεγάλου μήκους σήραγγας και της σήραγγας διαφυγής (που αποτελούν τον κορμό του έργου για την παράκαμψη της πόλης της Αράχωβας), με προεκτιμώμενο προϋπολογισμό του έργου, σύμφωνα με τα εγκεκριμένα τεύχη δημοπράτησης της τάξης των 180 εκ. ευρώ (με τις απαιτούμενες απαλλοτριώσεις).




                      
Εσωτ. Διανομή                                                                         
Γρ. Κοιν. Ελέγχου

                         Ο  ΥΠΟΥΡΓΟΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ  ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ   
         


                                                                                           

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ