Σάββατο 24 Μαΐου 2014

Ανοιξιάτικος ο καιρός το Σαββατοκύριακο

Ο υδράργυρος αναμένεται να αγγίξει τους 30 βαθμούς Κελσίου - Πού είναι πιθανόν να εκδηλωθούν πρόσκαιρες βροχές
Αίθριος αναμένεται ο καιρός σε όλη τη χώρα το Σαββατοκύριακο. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα, ωστόσο είναι πιθανόν να εκδηλωθούν αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πυκνότερες, με τοπικές βροχές τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ορεινά.

Αναλυτικά, το Σάββατο η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 28 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 19 έως 31 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 15 έως 29 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 18 έως 28 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη, 20 έως 28 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς, με εξαίρεση το Νοτιοανατολικό Αιγαίο όπου θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και το Νοτιοδυτικό Αιγαίο όπου μετά το μεσημέρι θα πνέουν μέτριοι άνεμοι νοτιοδυτικών διευθύνσεων. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ και στον Κορινθιακό μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις, πυκνότερες τις απογευματινές ώρες αναμένονται το Σάββατο στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 30 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς και το μεσημέρι πρόσκαιρα από νότιες διευθύνσεις έως σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ.

Λίγες νεφώσεις, αυξημένες τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες με πιθανότητα τοπικών όμβρων ή μεμονωμένων καταιγίδων στα ορεινά αναμένονται το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς, όπου πρόσκαιρα τις μεσημεριανές ώρες θα στραφούν σε νότιους έως σχεδόν μέτριους 3-4 μποφόρ.

Χωρίς αξιόλογη μεταβολή οι καιρικές συνθήκες τις Κυριακής. Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές αναμένονται  στα Ηπειρωτικά, με πρόσκαιρες βροχές κατά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βόρεια ορεινά όπου θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στο Αιγαίο βορειοδυτικοί τοπικά 5 μποφόρ.
Aναλυτικά ο καιρός για το Σάββατο

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές τις μεσημβρινές και απογευματινες ώρες, οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 12 έως 29 βαθμούς κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές τις μεσημβρινές και απογευματινες ώρες, οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς.
Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και στο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 13 έως 30 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές τις μεσημβρινές και απογευματινες ώρες, οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά της Θεσσαλίας.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 13 έως 31 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα.
Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 17 έως 26 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: αρχικά γενικά αίθριος. Βαθμιαία θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις.
Άνεμοι: στα βόρεια μεταβλητοί 3 με 4. Στα νοτιά βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 17 έως 26 βαθμούς κελσίου.

Αττική
Καιρός: αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές τις μεσημβρινές και απογευματινες ώρες.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 18 έως 31 βαθμούς κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές τις μεσημβρινές και απογευματινες ώρες, οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ανατολικά.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 16 έως 29 βαθμούς κελσίου.

Κυριακή 25-05-2014
Καιρός: αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές στα ηπειρωτικά, με πρόσκαιρες βροχές τις μεσημβρινές και απογευματινες ώρες κυρίως στα βόρεια ορεινά οπού θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και στο Αιγαίο βορειοδυτικοί τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ