Κυριακή 18 Μαΐου 2014

Συλλήψεις στη Βοιωτία για λαθρεμπορία-φωτογραφίες

Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση συστηματικές αστυνομικές έρευνες, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη ατόμων, για παραβάσεις Νομοθεσίας περί Τελωνειακού Κώδικα και Λαθρεμπορίας

Στο πλαίσιο αυτών των ερευνών, συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας, σε διάφορες περιοχές της Βοιωτίας, συνολικά τρία (3) άτομα (δύο ημεδαποί και ένας υπήκοος Πακιστάν), σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν σχετικές ποινικές δικογραφίες

Κατασχέθηκαν ποσότητες αδασμολόγητου καπνού, συνολικού βάρους (771) γραμμαρίων, (350) λαθραία πακέτα τσιγάρων, ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και το χρηματικό ποσό των (1.510) ευρώ, προερχόμενο από την διακίνηση των λαθραίων τσιγάρων


Συνεχίζεται με αμείωτη ένταση η πραγματοποίηση συστηματικών αστυνομικών ερευνών, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη ατόμων, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Τελωνειακού Κώδικα και Λαθρεμπορίας.

Στο πλαίσιο αυτών των ερευνών, συνελήφθησαν χθες (16-05-2014) πρωινές και απογευματινές ώρες, σε διάφορες περιοχές της Βοιωτίας, από αστυνομικούς των Τμημάτων Ασφαλείας Θηβών και Λιβαδειάς, συνολικά τρία (3) άτομα. Πρόκειται για δύο ημεδαπούς, ηλικίας 46 και 37 ετών, καθώς και για έναν 29χρονο υπήκοο Πακιστάν, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν σχετικές ποινικές δικογραφίες.

Ειδικότερα στην πρώτη περίπτωση, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, μετά από έρευνα που πραγματοποίησαν χθες το πρωί σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 29χρονος, στην περιοχή του Ορχομενού Βοιωτίας, βρήκαν στο εσωτερικό του οχήματος και κατάσχεσαν:

    (350) πακέτα τσιγάρων, τα οποία δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης,
    το χρηματικό ποσό των (1.510) ευρώ, προερχόμενο από την διακίνηση των λαθραίων τσιγάρων και
    δύο (2) κινητά τηλέφωνα.

Επιπλέον από τους αστυνομικούς κατασχέθηκε και το ανωτέρω Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ως μέσο μεταφοράς προϊόντων λαθρεμπορίου.

Στην δεύτερη περίπτωση, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, πραγματοποίησαν χθες το πρωί αιφνιδιαστική νομότυπη έρευνα στην οικία του 46χρονου στις Ερυθρές Αττικής, όπου βρήκαν και κατάσχεσαν μία νάιλον συσκευασία, η οποία περιείχε ποσότητα αδασμολόγητου καπνού, μεικτού βάρους (645) γραμμαρίων.

Τέλος στην τρίτη περίπτωση, αστυνομικοί επίσης του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, μετά από νομότυπη έρευνα που πραγματοποίησαν χθες το απόγευμα στην οικία του 37χρονου στην Θήβα, αλλά και στην κατοχή του, βρήκαν και κατάσχεσαν δύο (2) νάιλον συσκευασίες, οι οποίες περιείχαν ποσότητα αδασμολόγητου καπνού, συνολικού μεικτού βάρους (126) γραμμαρίων.

Οι ανωτέρω ποσότητες καπνού και τσιγάρων θα σταλούν στο Τελωνείο Οινόης Βοιωτίας, προκειμένου να προσδιοριστούν οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι για το Ελληνικό Δημόσιο, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στις κατά τόπους αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.

Σημειώνεται ότι το τελευταίο δεκαήμερο και συγκεκριμένα από 07-05-2014 έως και χθες 16-05-2014, πραγματοποιήθηκαν σε περιοχές της Βοιωτίας συνολικά εννέα (9) συλλήψεις ατόμων (τέσσερις ημεδαποί, δύο υπήκοοι Ρουμανίας, δύο υπήκοοι Πακιστάν και ένας υπήκοος Αλβανίας) και κατασχέθηκαν:

    Ποσότητες αδασμολόγητου καπνού, βάρους (10.602) γραμμαρίων,
    ένα κυνηγετικό όπλο,
    (446) λαθραία πακέτα τσιγάρων,
    (120) αυτοσχέδια τσιγάρα με αδασμολόγητο καπνό,
    μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης,
    μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας,
    ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και χρηματικά ποσά από την διακίνηση των λαθραίων προϊόντων.

Οι έρευνες και οι επιχειρήσεις από τις Υπηρεσίες Ασφαλείας της Περιφερειακής Διεύθυνσης Ασφαλείας Στερεάς Ελλάδας για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου θα συνεχιστούν με αμείωτο ενδιαφέρον.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ