Σάββατο 10 Μαΐου 2014

Τα καρτέλ ναρκωτικών στο Μεξικό ...μαραζώνουν μετά τη νομιμοποίηση μαριχουάνας στις ΗΠΑ



    Η νομιμοποίηση της κάνναβης στις ΗΠΑ καταστρέφει τα καρτέλ του Μεξικού, αφού για πρώτη φορά στην ιστορία, οι παραγωγοί στο κεντρικό Μεξικό σταμάτησαν να καλλιεργούν μαριχουάνα.



Όπως δηλώνουν στην Washington Post παραγωγοί μαριχουάνας από το Μεξικό η τιμή για μισό κιλό μαριχουάνας έχει πέσει κατά 75%(!) αφού... από τα 100 δολάρια που κόστιζε πριν την νομιμοποίηση τώρα έχει πέσει στα 25.

"Δεν αξίζει τον κόπο πια", είπε ο 50χρονος Rodrigo Silla, μεγαλογαιοκτήμονας και παραγωγός κάνναβης. "Όσο ζω η οικογένειά μου παρήγαγε μαριχουάνα. Εύχομαι οι Αμερικανοί να αλλάξουν μυαλά και να σταματήσουν τη νομιμοποίηση", σημείωσε.

Η μαριχουάνα έχει νομιμοποιηθεί για ιατρική και προσωπική χρήση σε 20 Πολιτείες των ΗΠΑ ενώ μετά τους δυο πρώτους μήνες νόμιμης διάθεσης μαριχουάνας σε Κολοράντο και Ουάσιγκτον, τα δημόσια ταμεία κέρδισαν 20 εκατ. δολάρια.

Επίσης και η εγκληματικότητα έχει μειωθεί, με τα εγκλήματα να έχουν μειωθεί κατά 24%, οι ανθρωποκτονίες κατά 67%, οι κλοπές κατά 7% και η κλοπές σπιτιών κατά 14%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ