Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014

Περικύκλωση της Γερμανικής Πρεσβείας για τα 70χρονα της Σφαγής του Διστόμου

Σε συμβολική περικύκλωση της Γερμανικής Πρεσβείας προχωρούν το Σάββατο 7 Ιουνίου η «Ομάδα Δράσης ΑΚ Δίστομο» από το Αμβούργο, που στηρίζει με συνέπεια τον αγώνα για την δικαίωση του Διστόμου και των άλλων Ολοκαυτωμάτων στη χώρα μας και το "Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα", με αφορμή την επέτειο της Σφαγής των 218 κατοίκων του Διστόμου από τους ναζί στις 10 Ιουνίου 1944 και την συμπλήρωση 70 χρόνων από το έγκλημα αυτό.

Οπως ανακοίνωσε αργά χθες το Εθνικό Συμβούλιο σε συνεργασία με την ομάδα των Γερμανών Δικηγόρων και ακτιβιστών «Ομάδα Δράσης ΑΚ Δίστομο» από το Αμβούργο οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν από την Αθήνα, θα συνεχιστούν στο Δίστομο- με ενδιαφέρον πρόγραμμα - και θα κλείσουν με συνέντευξη τύπου την Τρίτη 11 Ιουνίου.

Το Σάββατο 7.6.2014, η δραστηριότητα ξεκινά στις 11.00 π.μ.με συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος. Στη συνέχεια θα γίνει πορεία προς τη Γερμανική Πρεσβεία και συμβολική περικύκλωσή της.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης τα μέλη της Ομάδας Δράσης ΑΚ Δίστομο και του Εθνικού Συμβουλίου (www.holocaust.gr) θα μεταβούν στο Δίστομο για να συμμετάσχουν στις σημαντικές εκδηλώσεις μνήμης και διεκδίκησης, οι οποίες κορυφώνονται την Τρίτη 10 Ιουνίου, ανήμερα του Ολοκαυτώματος με το μνημόσυνο των σφαγιασθέντων από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής και την τελετή στο Μαυσωλείο του Διστόμου.

Μετάθεση συνεντευξης

Η προγραμματισμένη για την Παρασκευή 6.6.2014, κοινή Συνέντευξη Τύπου της Ομάδας Δράσης ΑΚ Δίστομο και του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης με αντικείμενο την πορεία της διεκδίκησης και τις επόμενες ενέργειες, μετατίθεται, λόγω της αργίας της ΕΣΗΕΑ, για την Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014 και ώρα 12 το μεσημέρι στο POLIS CAFE, Πανεπιστημίου και Πεσμαζόγλου (πάνω από τη Στοά του Βιβλίου).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ