Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

Επιμένουν οι καλοκαιρινές βροχές

Στα βόρεια, μάλιστα, τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα - Πιθανότητα βροχής και στην Αττική το απόγευμα
Επιμένουν οι βροχές σε μεγάλο μέρος της επικράτειας και για την Πέμπτη παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε στο τέλος του δευτέρου δεκαημέρου του Ιουνίου. Σύμφωνα, μάλιστα, με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία τα φαινόμενα στα βόρεια της χώρας θα είναι κατά τόπους έντονα ενώ παρόμοιος θα είναι ο καιρός μέχρι και το βράδυ της Παρασκευής οπότε αναμένεται βελτιώση.

Πιο αναλυτικά:

Στη Θράκη και στη Μακεδονία προβλέπεται άστατος καιρός με βροχές και καταιγίδες, που κατά τόπους θα είναι έντονες. Η θερμοκρασία θα πέσει κατά 3 τουλάχιστον βαθμούς και θα κυμανθεί από 11 έως 25 με 28 βαθμούς.

Στην Ήπειρο, στα νησιά του Ιονίου και στη δυτική Στερεά, ο καιρός θα είναι άστατος καιρός με τοπικές βροχές αλλά και διαστήματα ηλιοφάνειας. Το μεσημέρι θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.

Στη βορειοδυτική Πελοπόννησο τις μεσημεριανές ώρες θα σημειωθούν βροχοπτώσεις. Στην υπόλοιπη Πελοπόννησο θα επικρατεί ηλιοφάνεια. Η θερμοκρασία θα φτάσει έως τους 31 βαθμούς, αλλά στη βορειοδυτική Πελοπόννησο δεν θα ξεπεράσει τους 28. Στον Κορινθιακό και στα Κύθηρα από το μεσημέρι και μετά θα πνέουν ισχυροί δυτικοί άνεμοι. Στην Κρήτη ο καιρός προβλέπεται αίθριος. Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί 4 με 5 και από νωρίς το απόγευμα 6 με 7 μποφόρ, η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως τους 32 βαθμούς.

Στα Δωδεκάνησα αναμένεται αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι. Στις Κυκλάδες οι άνεμοι, το πρωί θα είναι νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα δυτικοί 6 μποφόρ. Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στις Σποράδες στο μεγαλύτερο διάστημα της Πέμπτης θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις, όμως το βράδυ προς την Παρασκευή οι νεφώσεις θα αυξηθούν και θα βρέξει.

Στη Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά και στην Εύβοια αναμένονται αρκετές ώρες με ήλιο και το μεσημέρι τοπικές νεφώσεις και στα ορεινά μπόρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 33 βαθμούς.

Στην Αττική προβλέπονται γενικά αίθριος καιρός και δυτικοί άνεμοι μέτριας έντασης. Η θερμοκρασία θα φτάσει έως τους 32 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη θα έχουμε κατά διαστήματα δυνατές βροχές και καταιγίδες και βελτίωση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Την Παρασκευή αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και καταιγίδες στα δυτικά, τα βόρεια και το Ανατολικό Αιγαίο. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρξουν λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά και την Κρήτη. Σταδιακή βελτίωση αναμένεται σε όλη τη χώρα από το βράδυ ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ