Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

Πώς να προφυλαχτείτε από τον καύσωνα

Εξαιτίας του μίνι καύσωνα που θα πλήξει την χώρα τις τρεις προσεχείς ημέρες η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ανήρτησε στην ιστοσελίδα της οδηγίες για την προστασία του πληθυσμού
Με αποφυγή του ήλιου και της ηλιοθεραπείας, με ελαφρά γεύματα, με φαρδιά ρούχα και με την κατανάλωση άφθνονου νερού, οι πολίτες θα αντιμετωπίσουν τον μίνι καύσωνα που θα επισκεφθεί την χώρα μας το προσεχές τριήμερο, συμβουλεύει στην ιστοσελίδα της η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Σύμφωνα με τις οδηγίες, οι πολίτες θα πρέπει να αποφεύγουν τις ημέρες του καύσωνα τη βαριά σωματική εργασία και να προτιμούν την κατανάλωση φρούτων και λαχανικών. Επίσης τα άτομα που πάσχουν από χρόνια νοσήματα θα πρέπει να συμβουλευτούν τον θεράποντα γιατρό τους για την εφαρμογή ειδικών οδηγιών, ενώ όσοι παίρνουν φάρμακα θα πρέπει να συμβουλεύονται τον γιατρό τους αν θα πρέπει να τα συνεχίσουν και σε ποια δοσολογία. Ειδικά μέτρα προφύλαξης θα πρέπει να λαμβάνονται για την προστασία των βρεφών, των παιδιών και των ηλικιωμένων.

Επίσης τα συχνά και χλιαρά ντους και τα σκουρόχρωμα γυαλιά θα βοηθήσουν στην αντιμετώπιση του καύσωνα, ενώ για τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού ο Δήμος της Aθήνας θα ανοίξει σε συγκεκριμένες περιοχές κλιματιζόμενες αίθουσες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ