Σάββατο 5 Ιουλίου 2014

20 συλλήψεις στη Στερεά το τελευταίο 24ωρο

Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων, σε περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, επιπλέον είκοσι (20) άτομα, για διάφορα αδικήματα

Συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς , στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, με σκοπό την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας, την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, τον εντοπισμό ατόμων που διαμένουν παράνομα στην Ελληνική Επικράτεια, τη σύλληψη φυγόποινων ατόμων και γενικότερα την αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς.

Στο πλαίσιο αυτών των ελέγχων, συνελήφθησαν το τελευταίο 24ωρο, από αστυνομικούς των Τμημάτων Ασφαλείας Θηβών, Λαμίας & Χαλκίδας, την Β΄ Ο.Π.Κ.Ε. Ευβοίας, των ομάδων ΔΙ.ΑΣ. Βοιωτίας, Ευβοίας & Φθιώτιδας, της Ο.Ε.Π.Τ.Α. Βοιωτίας και των Αστυνομικών Τμημάτων Καμένων Βούρλων Φθιώτιδας & Καρύστου Ευβοίας, συνολικά είκοσι (20) άτομα για διάφορα αδικήματα.

Συγκεκριμένα συνελήφθησαν:

    Αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας στη Λαμία, διότι όπως διαπιστώθηκε στερούνταν εγγράφων που νομιμοποιούν την παραμονή του στην Ελληνική Επικράτεια. Επιπλέον, κατηγορείται για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος, μαζί με ένα ακόμη ομοεθνή του. Ειδικότερα, στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα χορτοκοπτικό μηχάνημα, ενώ σε οικία ομοεθνή του, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα αλυσοπρίονο, που είχαν αγοράσει από υπήκοο Ρουμανίας, ο οποίος τα είχε αφαιρέσει από αποθήκη ιδιοκτησίας 52χρονου ημεδαπού. Σε βάρος του υπηκόου Ρουμανίας σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος. Τα μηχανήματα κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στο νόμιμο κάτοχο τους.

    Ημεδαπή στη Λιβαδειά, για κλοπή χρυσαφικών και αντικειμένων από οικία ιδιοκτησίας 59χρονου ημεδαπού. Επιπλέον, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος της εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση για παράβαση του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών, με ποινή φυλάκισης δύο (2) μηνών.

    Ημεδαπός σε περιοχή της Χαλκίδας, ο οποίος αποπειράθηκε να αφαιρέσει καλώδια, τα οποία είχε κόψει από τέσσερις (4) κολώνες φωτισμού της ΔΕΗ. Κατασχέθηκαν ένας κόφτης και ένα γερμανικό κλειδί.

    Αλλοδαπός στην ευρύτερη περιοχή της Καρύστου, διότι αφαίρεσε από οικία 56χρονης ημεδαπής, ένα ποδήλατο και διάφορα άλλα αντικείμενα, συνολικής αξίας 550 περίπου ευρώ.

    Τέσσερις (4) ημεδαποί (δύο σε περιοχές της Θήβας και δύο στη Χαλκίδα), για παραβάσεις του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών. Κατασχέθηκαν ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης.

    Πέντε (5) αλλοδαποί (τρεις στη Χαλκίδα και δύο στη Θήβα), διότι όπως διαπιστώθηκε στερούνταν εγγράφων που νομιμοποιούν την παραμονή τους στην Ελληνική Επικράτεια.

    Δύο (2) αλλοδαποί στο Βασιλικό Ευβοίας, για παράβαση Νομοθεσίας περί Τελωνειακού Κώδικα. Κατασχέθηκαν λαθραία πακέτα τσιγάρων.

    Ημεδαπός στη Λαμία, για παράβαση νομοθεσίας περί όπλων και περί ζωοκτονίας. Ειδικότερα, ο συλληφθείς πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο και σκότωσε, μία αδέσποτη γάτα, την οποία απέρριψε στη συνέχεια στα σκουπίδια.

    Ημεδαπός και ένας αλλοδαπός στη Χαλκίδα, για εκκρεμείς καταδικαστικές αποφάσεις.

    Ημεδαπός στη Λιβαδειά, διότι κατελήφθη από τους αστυνομικούς να οδηγεί υπό την επίδραση οινοπνεύματος (μέθη).

    Ημεδαπός στα Καμένα Βούρλα, για υγειονομική παράβαση.

Οι συλληφθέντες, με τις δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στις κατά τόπους αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές .


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ