Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014

"Τσίμπησαν" 4 ρομά στη Θήβα για όπλα, ναρκωτικά και κλοπές




Συνελήφθησαν, χθες (16-07-2014) το μεσημέρι στη Θήβα, μετά από άμεση κινητοποίηση αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, δύο Ο.Π.Κ.Ε. της προαναφερόμενης Υπηρεσίας και μίας Ο.Π.Κ.Ε. του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, τέσσερις (4) ημεδαποί ROMA.

Πρόκειται για μία 31χρονη γυναίκα και τρεις άνδρες (αδέλφια μεταξύ τους), ηλικίας 23, 17 και 16 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διάπραξη κλοπών, παραβάσεις του νόμου για τα όπλα και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα χθες το μεσημέρι, εντοπίσθηκε από τους αστυνομικούς σε περιοχή της Θήβας (πλησίον του οικισμού ROMA στο Πυρί), Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι ανωτέρω ημεδαποί, η 31χρονη οδηγός του οποίου προ επικείμενου αστυνομικού ελέγχου, ανέπτυξε ταχύτητα και τράπηκε σε φυγή.

Ακολούθησε καταδίωξη, αποτέλεσμα της οποίας ήταν η ακινητοποίηση του οχήματος και η σύλληψη των δραστών, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, δύο (2) νάιλον συσκευασίες, που περιείχαν ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού μεικτού βάρους (7) γραμμαρίων και δεκαέξι (16) φυσίγγια κυνηγετικών όπλων.

Από τους αστυνομικούς κατασχέθηκε επίσης το ανωτέρω Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ενώ σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στο δρόμο διαφυγής των δραστών, αλλά και εντός του οικισμού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο (2) κυνηγετικά όπλα και τριάντα οκτώ (38) ακόμη φυσίγγια κυνηγετικών όπλων.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι τα δύο κυνηγετικά όπλα που κατασχέθηκαν, είχαν αφαιρεθεί από οικίες σε περιοχές της Θήβας και της Χαλκίδας, τον Αύγουστο του 2013 και τον Ιούνιο του 2014 αντίστοιχα.

Επίσης από τον έλεγχο των στοιχείων, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του 23χρονου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση από το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Ευβοίας, σύμφωνα με την οποία καταδικάσθηκε σε ποινή κάθειρξης οκτώ (8) ετών και έξι (6) μηνών, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών κατ’ εξακολούθηση και αντίσταση.

Την προανάκριση διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ