Κυριακή 3 Αυγούστου 2014

Οι ωραίοι νέοι κι ο "νέος" που κρίνεται...

 Ο Αύγουστος κατά πολλούς θεωρείται απ'τους πιο ευχάριστους μήνες του χρόνου και οι λόγοι είναι πολλοί και γνωστοί. O Δημήτρης Σκαρτσιούνης αναλύει γιατί οι ΑΕΚτσήδες απέκτησαν από χθες ακόμα έναν... 



 

Ήρθε λοιπόν η στιγμή του πρώτου φιλικού και πήραμε μια σχετικά γλυκιά πρώτη γεύση της ομάδας τηρουμένων πάντα των αναλογιών. Ο Δέλλας από την πρώτη μέρα εστίαζε -λογικότατα- στο κομμάτι της φυσικής κατάστασης, αφήνοντας τα μαθήματα τακτικής και συστημάτων για το Πήλιο όπου θα βγάλουμε και πιο ασφαλή συμπεράσματα. Στο πλαίσιο βέβαια της μεταγραφής του Μάνταλου, η ΑΕΚ των πολλών νέων προσώπων καλούνταν να αντιμετωπίσει εκτός έδρας την Ξάνθη που βρίσκεται στο τέλος της προετοιμασίας της και σε είκοσι μέρες δίνει το πρώτο επίσημο παιχνίδι της για την Σούπερ Λιγκ. 

Χωρίς να περιαυτολογήσω, το μέλλον της ΑΕΚ κέρδισε τις εντυπώσεις. Κι όταν λέμε μέλλον θα αναφερθώ ονομαστικά. Οι λύσεις που υπάρχουν πίσω από το δίδυμο Κολοβέτσιου-Σαρρή έδειξαν ένα καλό επίπεδο ετοιμότητας. Τόσο ο Σβάρνας όσο και ο Τζανετόπουλος παρά το νεαρό της ηλικίας τους έδειξαν ωριμότητα στο παιχνίδι τους και αν συνεχίσουν έτσι ενδέχεται μες τη χρονιά να πάρουν αρκετό χρόνο συμμετοχής. Το ίδιο ισχύει και για τον Φαγιέ που εντυπωσίασε. Ανταποκρίθηκε πολύ καλύτερα από τον Ρόβα τουλάχιστον δημιουργικά, ωστόσο έδειξε να έχει πιο πολύ χαρακτηριστικά οκταριού παρά αμυντικού μέσου. Ο Ζόριτς που επίσης ξεχώρισε, αν δυναμώσει θα αποδειχθεί χρήσιμο εργαλείο γιατί το υπόλοιπο πακέτο για τη θέση του το'χει. 

Για το τέλος άφησα τον Μπαρμπόσα που καλά καλά δεν ήρθε και πρόλαβε να αγωνιστεί για περίπου 25 λεπτά. Κάποιες φορές δεν χρειάζεται ούτε χρόνος προσαρμογής, ούτε πολλές προπονήσεις για να δείξεις ποιος είσαι. Ο Πορτογάλος εξτρέμ είναι παίκτης κλάσης και λίγο έλειψε ν'ανοίξει λογαριασμό στο ντεμπούτο του. Η ΑΕΚ και ο κόσμος της περιμένουν πολλά από αυτόν. 

Στα αρνητικά τώρα, γιατί υπήρξαν και αυτά είδαμε: 

1) ...Περιπτώσεις που η ομάδα είχε αργές επιστροφές (χαρακτηριστική η φάση του πρώτου ημιχρόνου με τον Βασιλακάκη) αν και όπως προείπα αυτά είναι πράγματα που θα δουλευτούν στην πορεία. 

2) ...Ότι λείπει ένα πραγματικό εξάρι, ένας "κόφτης" που θα λύσει το μεσοαμυντικό πρόβλημα. Ο Ρόβας που ξεκίνησε με την -θεωρητικά- βασική ενδεκάδα έδειξε και πάλι πως μάλλον δεν μπορεί ν'ανταποκριθεί σε αυτό τον ρόλο. 

3) ...Τον Ανάκογλου να συνεχίζει από πέρυσι να αδικεί τον εαυτό του. Αν και έπαιξε στη φυσική του θέση με τον Δέλλα να "θυσιάζει" τον Μάνταλο στο αριστερό άκρο, πέρασε απαρατήρητος. 

4) ...Την ανάγκη απόκτησης ενός σέντερ φορ που να κάνει την διαφορά. Φιλότιμος ο Αραβίδης που έτρεξε, πάλεψε, πίεσε ψηλά, καλός και ο Ντακόλ που δεδομένα γνωρίζει την κατηγορία που βρισκόμαστε φέτος αλλά χρειάζεται το κάτι παραπάνω... 

Χρόνος υπάρχει για μεταγραφικές κινήσεις -που πιθανότατα θα γίνουν- ενώ παράλληλα ο Δέλλας και το επιτελείο του θα μοντάρουν στο Πήλιο την ΑΕΚ της νέας περιόδου. Με την προσθήκη μάλιστα, δύο ποδοσφαιριστών επιπέδου Μπαρμπόσα στη θέση του φορ και του αμυντικού μέσου το ρόστερ θεωρητικά θα είναι ιδανικό για την κατηγορία σε μια χρονιά που κρίνεται για μένα πραγματικά ο "νέος" προπονητικά Δέλλας. Μια χρονιά που η ΑΕΚ δεν έχει χρόνο για να χάνει τέτοιου είδους στοιχήματα.

Δημήτρης Σκαρτσιούνης - Δημοσιογράφος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ