Τετάρτη 6 Αυγούστου 2014

Ξεκινάνε οι έλεγχοι στις ΔΑΟΚ για την πληρωμή του προγράμματος μείωσης της νιτρορύπανσης


Τις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσει η πληρωμή των δικαιούχων του Μέτρου 214, Δράση Μείωση της Νιτρορύπανσης, για το έτος 2012, υποστηρίζουν οι εκπρόσωποι του ΟΠΕΚΕΠΕ. Ο Οργανισμός διοργανώνει εκπαιδευτικά σεμινάρια, για την πραγματοποίηση των ελέγχων διασταύρωσης στοιχείων, στους υπαλλήλους στις Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ) των Περιφερειών της χώρας, όπου υπάρχουν ενταγμένοι παραγωγοί στο πρόγραμμα. Το πρώτο σεμινάριο πραγματοποιήθηκε το διήμερο 29 - 30 Ιουλίου 2014. Παρόμοια σεμινάρια - εκπαιδεύσεις θα πραγματοποιηθούν το επόμενο διάστημα από τον ΟΠΕΚΕΠΕ και για τα προγράμματα της βιολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας, αν και για αυτά τα προγράμματα οι πληρωμές αναμένονται από τον Σεπτέμβριο.
Αναλυτικά, η σχετική ανακοίνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ αναφέρει τα εξής:

«Στα πλαίσια της διαδικασίας πληρωμής του μέτρου 214, Δράση Μείωση της Νιτρορύπανσης, ο Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. και ειδικότερα οι διευθύνσεις Πληροφορικής και Αγροτικής Ανάπτυξης και Αλιείας, πραγματοποίησαν στα κεντρικά γραφεία του Οργανισμού στην Αθήνα (Δομοκού 5), το διήμερο 29-30 Ιουλίου, εκπαιδευτικό σεμινάριο με συμμετέχοντες τις Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ), των Περιφερειών της χώρας όπου υπάρχουν ενταγμένοι παραγωγοί στο πρόγραμμα.
Στους απεσταλμένους των ΔΑΟΚ έγινε αναλυτική παρουσίαση και εκμάθηση της ηλεκτρονικής εφαρμογής που αφορά στην πληρωμή της Δράσης Μείωσης Νιτρορύπανσης, προκειμένου οι ΔΑΟΚ να προχωρήσουν στα προβλεπόμενα στάδια για την πληρωμή των δικαιούχων.
Παρόμοιες παρουσιάσεις-εκπαιδεύσεις θα πραγματοποιηθούν το επόμενο διάστημα από τον Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε και για τα προγράμματα της βιολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας.
Πιο συγκεκριμένα δίδεται πρόσβαση στις ΔΑΟΚ στην εκτέλεση πληρωμής προκειμένου να ελεγχθεί η ορθότητα των καταχωρηθέντων στοιχείων με βάση τα οποία προκύπτει το τελικό ποσό πληρωμής.
Με τον τρόπο αυτό ολοκληρώνεται μια μακροχρόνια διαδικασία που αφορά στις εντάξεις και στις πληρωμές των δικαιούχων για τα έτη 2012-2013».agrotypos.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ