Δευτέρα 11 Αυγούστου 2014

Τα γεγονότα… σαν σήμερα



Στις 11 Αυγούστου 1950 η Ευρωπαϊκή Συνέλευση στο Στρασβούργο εγκρίνει πρόταση του Τσόρτσιλ περί δημιουργίας ενιαίου στρατού της Ευρώπης.

1587 - Πρώτη επιτυχής εγκατάσταση Άγγλων αποίκων στη Βόρειο Αμερική (Ίδρυση της αποικίας της Βιργίνιας).

1675 – Γαλλο-ολλανδικός πόλεμος: Δυνάμεις της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας του Γερμανικού Έθνους νικούν τους Γάλλους στη Μάχη του Κόντσερ Μπρύκε.

1716 - Τρομακτική θύελλα και κατακλυσμιαία καταιγίδα καταστρέφει τον τουρκικό στόλο που πολιορκούσε την Κέρκυρα. Ο λαός της νήσου απέδωσε το γεγονός σε σωτήρια επέμβαση του Αγίου Σπυρίδωνος.

1804 - Ο Φραγκίσκος Β΄ ανακηρύσσει την Αυστρία σε Αυτοκρατορία και τον εαυτό του Α΄ Αυτοκράτορα αυτής.

1858 – Η κορυφή Άιγκερ στις Βερνικές Άλπεις (υψόμετρο 3970 μ.) κατακτάται για πρώτη φορά (από τους Τσαρλς Μπάρινγκτον, Κρίστιαν Άλμερ και Πέτερ Μπόρεν).

1950 - Η Ευρωπαϊκή Συνέλευση στο Στρασβούργο εγκρίνει πρόταση του Τσόρτσιλ περί δημιουργίας ενιαίου στρατού της Ευρώπης.

1990 - Ελλάδα: Το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο καταδικάζει τους 6 από τους 7 κατηγορούμενους για την υπόθεση του γιουγκοσλαβικού καλαμποκιού, μεταξύ των οποίων και τον πρώην υπουργό Νίκο Αθανασόπουλο.

1999 - Ολική έκλειψη ηλίου στην Ευρώπη.

2003 - Η υψηλότερη θερμοκρασία που καταγράφηκε ποτέ στη Μεγάλη Βρετανία (38,1 βαθμοί C) σημειώνεται στο Κεντ.

2010 - Κολομβία και Βενεζουέλα αποκαθιστούν διπλωματικές σχέσεις μετά από την κρίση που είχαν προκαλέσει αιτιάσεις ότι το Καράκας περιέθαλπε Κολομβιανούς αντάρτες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ