Πέμπτη 14 Αυγούστου 2014

Απίστευτο κι όμως ελληνικό: Η Διαύγεια ..."καρφώνει" τους ελέγχους του ΣΕΠΕ!



Προχειρότητα αποκαλύπτεται στην διεξαγωγή των ελέγχων από την Επιθεώρηση Εργασίας(ΣΕΠΕ) και το ΙΚΑ  καθώς στη «Διαύγεια» δημοσιεύονται από την προηγούμενη ημέρα όλα τα στοιχεία για τον έλεγχο και αυτούς που τον διεξάγουν, έτσι οι ενδιαφερόμενοι είναι προετοιμασμένοι.


Σύμφωνα με ρεπορτάζ, οι αποφάσεις που δημοσιεύονται στον ιστότοπο, αφορούν τις δαπάνες του κάθε..επιθεωρητή, είναι ονομαστικές και αναφέρουν, την ημερομηνία αναχώρησης και επιστροφής, τον τόπο εκτέλεσης της υπηρεσίας, το μέσο μετακίνησης και τον αριθμό ημερών εργασίας «εκτός έδρας».


Επίσης δημοσιεύονται και τα ονόματα των επιθεωρητών εργασίας αλλά και οι αριθμοί των οχημάτων με τα οποία μετακινούνται.


Έτσι δίνουν σε εργοδότες και λογιστές όχι μόνο πλήρη πληροφόρηση, αλλά φυσικά και τον απαραίτητο χρόνο για να... λάβουν τα μέτρα τους.

Έχοντας εντοπίσει το πρόβλημα, ο ειδικός γραμματέας του ΣΕΠΕ, Κ. Πανταζής, ζήτησε από την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας να «κλείσει», σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών, το «παράθυρο» της πληροφόρησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ