Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014

Ποια δικαιολογητικά ζητά ο φάκελος για περονόσπορο ως 30 Σεπτέμβρη




Περιθώριο μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου έχουν οι αμπελοκαλλιεργητές της χώρας να καταθέσουν σειρά δικαιολογητικών στους δήμους όπου υπάγονται οι εκμεταλλεύσεις τους προκειμένου να εισπράξουν μελλοντικά τις αποζημιώσεις για τις ζημιές που υπέστη η παραγωγή τους από τον περονόσπορο του 2011.
Στην εγκύκλιο αναφέρονται οι προϋποθέσεις και τα δικαιολογητικά που πρέπει να κατατεθούν για την είσπραξη των αποζημιώσεων.Στην εγκύκλιο αναφέρονται οι προϋποθέσεις και τα δικαιολογητικά που πρέπει να κατατεθούν για την είσπραξη των αποζημιώσεων.

Η ΚΕΟΣΟΕ απέστειλε στις ΕΑΣ της χώρας τη σχετική ανακοίνωση του ΕΛΓΑ, όπου αναφέρονται οι προϋποθέσεις και τα δικαιολογητικά που πρέπει να κατατεθούν για την είσπραξη των αποζημιώσεων.

Τα δικαιολογητικά καλούνται να καταθέσουν τα φυσικά πρόσωπα είναι τα εξής:

Με την υποβολή της αίτησης χορήγησης ενίσχυσης και προκειμένου για φυσικά πρόσωπα θα επισυνάπτονται και τα εξής δικαιολογητικά:

1. Φωτοαντίγραφο των δύο όψεων της αστυνομικής ταυτότητας.

2. Φωτοαντίγραφο της πρώτης σελίδας του τραπεζικού βιβλιαρίου, όπου θα φαίνεται ευκρινώς ο αριθμός λογαριασμού.

3. Φωτοαντίγραφο βιβλιαρίου Ο.Γ.Α (εφόσον υπάρχει), όπου θα διακρίνονται τα στοιχεία του αιτούντα και η σχετική θεώρηση για το έτος ζημιάς (2011). Σε περίπτωση που δεν έχει ακόμα εκδοθεί βιβλιάριο θα προσκομίζεται σχετική βεβαίωση του Ο.Γ.Α.

4. Φωτοαντίγραφο της  δήλωσης φορολογίας εισοδήματος (έντυπο Ε1) του οικονομικού έτους  2011 (εισοδήματα που αποκτήθηκαν το έτος 2010)  καθώς και του αντίστοιχου εκκαθαριστικού σημειώματος. Εάν  η δήλωση φορολογίας εισοδήματος υποβλήθηκε χειρόγραφα, θα προσκομίζεται ευκρινές φωτοαντίγραφο αυτής από το αντίγραφο που έχει θεωρηθεί από τη Δ.Ο.Υ. Εάν  η δήλωση φορολογίας εισοδήματος υποβλήθηκε ηλεκτρονικά, θα προσκομίζεται η εκτύπωση αυτής  από το σύστημα TAXISNET, καθώς και η  βεβαίωση καταχώρησης.

Σε περίπτωση που ο ενδιαφερόμενος δεν ήταν υπόχρεος υποβολής δήλωσης φορολογίας εισοδήματος για το έτος  2011, πρέπει να προσκομίσει σχετική υπεύθυνη δήλωση, όπου θα αναγράφεται  και το Α.Φ.Μ του.

5. Τίτλοι κατοχής της εκμετάλλευσης και συγκεκριμένα:

Ι.  Για όσες  εκμεταλλεύσεις εντάσσονται στην υποχρεωτική ασφάλιση του ΕΛ.Γ.Α, η κατοχή αποδεικνύεται από τη  Δήλωση Καλλιέργειας/ Εκτροφής του έτους  2011, όπως αυτή τηρείται στα αρχεία του ΕΛ.Γ.Α και δεν απαιτείται η προσκόμισή της.

 ΙΙ.  Για όσες εκμεταλλεύσεις δεν εντάσσονται στην υποχρεωτική ασφάλιση του ΕΛ.Γ.Α η κατοχή αποδεικνύεται από:

α) νόμιμους  τίτλους  ιδιοκτησίας - σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις του    αστικού κώδικα, που έχουν μεταγραφεί- συνοδευόμενοι από πρόσφατο αντίγραφο μερίδας από το Υποθηκοφυλακείο, ή/και

β) Δήλωση Στοιχείων Ακινήτων (έντυπο Ε9)

γ)  μισθωτήρια συμβόλαια, ή/και

δ)  χρησιδάνειο, μόνο μεταξύ συζύγων και γονέων –τέκνων.

6. Φωτοαντίγραφο  της απόφασης ένταξης,  για τους νέους αγρότες.

7. Φωτοαντίγραφο  του μητρώου εκμετάλλευσης, για τους παραγωγούς που  υποβάλουν αίτηση για ζημιά που υπέστη η κτηνοτροφική τους μονάδα.

8. Φωτοαντίγραφα των σχετικών αδειών, κατά περίπτωση, για τους παραγωγούς που υποβάλουν αίτηση για ζημιά που υπέστησαν σε πάγιο κεφάλαιο (πχ αδειών λειτουργίας, ίδρυσης, οικοδομική, έγκριση τύπου για τα θερμοκήπια, εγγύηση του κατασκευαστή κλπ).

9. Φωτοαντίγραφο ασφαλιστήριου συμβολαίου, για όσες γεωργοκτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις δεν εμπίπτουν στο καθεστώς υποχρεωτικής ασφάλισης από τον ΕΛ.Γ.Α, που να καλύπτει κύρια στοιχεία της εκμετάλλευσης τους κατά τη χρονική περίοδο που ζημιώθηκε η εκμετάλλευση.

10. Υπεύθυνη δήλωση, για ζημιές σε αποθηκευμένα εξ’ αγοράς προϊόντα, με την οποία  θα συνυποβάλλονται τα παραστατικά αγοράς (τιμολόγια, δελτία αποστολής ή ότι άλλο προβλέπεται από τον Κώδικα Βιβλίων & Στοιχείων), με τις ποσότητες των προϊόντων, το είδος αυτών και με ημερομηνία αγοράς προγενέστερης της ζημιάς.  Σημειώνουμε ότι αγοραπωλησίες μεταξύ συζύγων και συγγενών 1ου και 2ου βαθμού δεν λαμβάνονται υπόψη.agronews.gr
Βρείτε εδώ ολόκληρη τη σχετική Εγκύκλιο ΚΕΟΣΟΕ για την υποβολή των αιτήσεων για τον περονόσπορο.doc

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ