Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΘΗΒΑΣ


Στην πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με θέμα την εκλογή οργάνων, ως Αυτοδιοικητικό Ριζοσπαστικό Κίνημα Θήβας θέσαμε το στίγμα της αντιπολιτευτικής μας πολιτικής για την νέα Δημοτική περίοδο, καθώς επίσης  καταγγείλαμε το θεσμικό πλαίσιο που ορίζει ο «Καλλικράτης» για την ανάδειξη των οργάνων,  των επιτροπών και των αντιπροσώπων του Δήμου προς την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Στερεάς Ελλάδας.
Ψηφίσαμε λευκό σε όλες τις θέσεις του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου, (ο Πρόεδρος -κατά τον "Καλλικράτη"- προέρχεται από την πλειοψηφία, ο αντιπρόεδρος από την μείζονα μειοψηφία και ο γραμματέας από την ελάσσονα μειοψηφία) στην πρόταση για γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου, αφού αποτελεί στην ουσία μονομελές όργανο και για "τα μάτια του κόσμου" , υπάρχουν οι λοιπές θέσεις, ενώ διαχωρίζει την εκλογή με προγενέστερες ψηφοφορίες για να ελέγχονται οι συσχετισμοί.
Για τις επιτροπές (ποιότητας ζωής και οικονομική), εκλέγει 5 η πλειοψηφία και 3 η μειοψηφία, για κάθε επιτροπή, με πλειοψηφικό (Ο παράταξη Χαλβατζή έχει 7 συμβούλους και η λοιπή μειοψηφία συνολικά 6 και σύμφωνα με τον "Καλλικράτη", μπορεί λόγω της πλειοψηφίας να τους εκλέξει και τους τρεις από την παράταξή του). Αρχικά ο Χαλβατζής, πρότεινε τρεις δικούς του για την κάθε επιτροπή, και πήραμε καταγγελτική θέση, λόγω του ότι αφενός μεν το 2011 κατακεραύνωνε τον "Καλλικράτη" αλλά και το Σβίγγο, για αντίστοιχη θέση. Είπε πώς είναι κατά του Καλλικράτη, σε αυτά τα θέματα, αλλά δεν μπορεί να παραβιάζει το νόμο, ότι δώρα δεν κάνει και έχει 6 συμβούλους κλπ. Αλλά πρότεινε στη λοιπή μειοψηφία, να πάρει τους αναπληρωματικούς. Του απαντήσαμε, ότι με βάση τη ψήφο των πολιτών δικαιούμαστε αναλογική εκπροσώπηση, όπως υποστήριζε στο παρελθόν και ο ίδιος, και ότι δεν είναι δώρο, το δικαιούμαστε. Ότι ο νόμος έγινε έτσι για να αποκλείει την ελάσσονα μειοψηφία από το να ελέγχει τις επιτροπές και τέλος ότι τα "δώρα", τα κάνει αλλά για τους αναπληρωματικούς, για τις εντυπώσεις κλπ. Παράλληλα είπε ότι είχε τη διάθεση να συνεργαστεί με τις άλλες παρατάξεις της μειοψηφίας, και τον ρωτήσαμε γιατί δεν το έκανε. Έτσι αποφασίσαμε να μην προτείνουμε ούτε για αναπληρωματικό (2 σε κάθε επιτροπή η μειοψηφία), ενώ ο Τουλουμάκος δέχθηκε να πάει αναπληρωματικός στην μία επιτροπή. Ενώ λοιπόν δεν βρέθηκε άλλος για αναπληρωματικός (Ο Χαλβατζής τους είχε προτείνει όλους τους δικούς του στις τακτικές θέσεις των δύο επιτροπών) πλην του Τουλουμάκου, και ο Κατσέλης είχε δηλώσει αποχή από τη διαδικασία, τότε στο εμφανές αδιέξοδο του, ζήτησε διακοπή ο Χαλβατζής. Μετά τη διακοπή μας πρότεινε (σε όλη τη μειοψηφία) να συζητήσουμε από το μηδέν. Κατά τη συζήτηση αυτή, πρότεινε να πάει ένας από ΑΡΚ στη μία επιτροπή και ένας από Συσπείρωση στην άλλη για τακτικά μέλη. Και στα αναπληρωματικά πάλι από ένας και ένας για κάθε επιτροπή από την παράταξη του. Ρωτήθηκε εκεί γιατί δεν το πρότεινε από την αρχή και είπε ότι παίρνει την ευθύνη. Έτσι εξελέγη ο Κόρδατζης τακτικό μέλος στην οικονομική επιτροπή και ο Ραχούτης αναπληρωματικό μέλος στην επιτροπή ποιότητας ζωής. Ο Τουλουμάκος τακτικό στην ποιότητα ζωής και ο Σίννης αναπληρωματικό στην οικονομική επιτροπή.
Στην ΠΕΔ βγήκαν 4 από πλειοψηφία (ο Δήμαρχος πάει εξ οφίτσιο) , δύο από Χαλβατζή (Χαλβ. και Βενιζέλος) και ο Κόρδατζης από το ΑΡΚ.
ΘΗΒΑ        8/9/2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ