Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014

ΕΝΦΙΑ: "Ανέβηκαν" τα νέα εκκαθαριστικά

Λίγο πριν από τα μεσάνυχτα, η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων και αρμόδια διεύθυνση ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, "ανέβασε" στο Taxis τα καινούργια εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ. Τα διορθωμένα εκκαθαριστικά αφορούν σε τουλάχιστον 1,1 εκατομμύρια φορολογούμενους οι οποίοι καλούνται να τυπώσουν και να πληρώσουν μέχρι το τέλος του μήνα.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται και σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε πριν από λίγο στην ιστοσελίδα του Taxis με την ολοκλήρωση της νέας εκκαθάρισης διορθώθηκαν:

(α) περιπτώσεις οικοπέδων που βρίσκονται σε περιοχές που δεν ισχύει ο αντικειμενικός προσδιορισμός αξίας ακινήτων λαμβάνοντας υπόψη την ευνοϊκότερη φορολογητέα αξία μεταξύ Φ.Α.Π. 2013 και Εν.Φ.Ι.Α.

(β) εξαίρεση από το φόρο ακινήτων που βρίσκονται στη νήσο Κεφαλληνία, (γ) την απαλλαγή από τον κύριο φόρο του υπολοίπου οικοπέδου ιστορικών διατηρητέων μνημείων ή έργων τέχνης και

(δ) τη μείωση του συντελεστή συμπληρωματικού φόρου μη ιδιοχρησιμοποιούμενων ακινήτων των Ν.Π.Δ.Δ. που δεν εντάσσονται στους φορείς της Γενικής Κυβέρνησης.

Σημειώνεται ότι οι χρήστες θα διαπιστώσουν ότι προστέθηκε μια νέα υπηρεσία. Η Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, δίνει τη δυνατότητα και στα 6,2 εκατομμύρια ιδιοκτήτες να εντοπίσουν μέσω Taxis αν έχει «περάσει» στο σύστημα η όποια πληρωμή έχουν κάνει μέχρι τώρα για τον ΕΝΦΙΑ. Η εφαρμογή θα φανεί χρήσιμη κυρίως στους φορολογούμενους που δεν έχουν δικούς τους κωδικούς πρόσβασης στο Taxis και χρησιμοποιούν τους κωδικούς της συζύγου ή του συζύγου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ