Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2014

Σαμαράς: Ή κυβερνώ εγώ, ή έρχεται το χάος...



Ο Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στα εγκαίνια της 79ης ΔΕΘ σημείωσε ότι για πρώτη φορά το πρόσημο της οικονομίας θα είναι θετικό, το τελευταίο τρίμηνο του 2014, ύστερα από 34 τρίμηνα, και παρουσίασε έναν «οδικό χάρτη» για την πορεία της χώρας. Επιτέθηκε εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι είχε επενδύσει στην καταστροφή της χώρας ενώ κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση, χωρίς να την κατονομάζει, ότι «καλύπτει τρομοκράτες».
Μειώσεις σε φόρο πετρελαίου και σε ΕΝΦΙΑ, αύξηση δόσεων στα ληξιπρόθεσμα ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός

Δέσμη μέτρων για τη μείωση της φορολογικής επιβάρυνσης των πολιτών, ανακοίνωσε από το βήμα της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς πρσθέτοντας ότι η χώρα επιστρέφει από το  γ' τρίμηνο του έτους στην ανάπτυξη κι ότι τους επόμενους μήνες θα λάβει πιστοποίηση ότι το χρέος της χώρας είναι βιώσιμο. Οπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση πρόκειται να προχωρήσει τόσο στις διορθώσεις επί του ΕΝΦΙΑ, στη μείωση στον ειδικό φόρο κατανάλωσης του πετρελαίου θέρμανσης αλλά και στην ειδική εισφορά αλληλεγγύης. Συγκεκριμένα, ανακοίνωσε ότι μειώνεται ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης κατά 30% κι ότι κρατούνται τα επιδόματα θέρμανσης. Τόνισε ότι θα γίνουν άμεσα οι διορθώσεις στον ΕΝΦΙΑ, πριν την έναρξη της καταβολής του, αλλά και μείωση του φόρου στα ξενοίκιαστα και ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα, με μακροπρόθεσμο στόχο να γίνει ανταποδοτικό έσοδο της τοπικής αυτοδιοίκησης. Επιπλέον, επεσήμανε ότι ο οδικός χάρτης για τις ελαφρύνσεις στη φορολογία, ο οποίος θα περιλαμβάνει μείωση του ΦΠΑ και άλλων φόρων αλλά και την αύξηση των δόσεων στις ληξιπροθεσμες οφειλές και στον φόρο αλληλεγγύης, θα συμπεριλαμβάνεται στο προσχέδιο του προϋπολογισμού.
Όσον αφορά τους μισθούς των ενστόλων ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η θα γίνει άμεσα η αποκατάστασή τους αλλά όχι στα επίπεδα του 2012.
Παράλληλα, ανήγγειλε αλλαγές στο σύστημα απονομής συντάξεων, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι αυτές θα γίνονται πλέον με "το πάτημα ενός κουμπιού", αναβαθμίσεις στον ΟΛΘ με στόχο να γίνει το διακομιστικό κέντρο των Βαλκανίων και της Κεντρικής Ευρώπης, τη δημιουργία ΝΕΡΙΤ στη Θεσσαλονίκη αλλά και την έμπρακτη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων από τα τέλη Σεπτεμβρίου.
Την ίδια στιγμή, υπογράμμισε ότι η Ελλάδα θα αναβαθμιστεί ενεργειακά κι ότι θα μετατραπεί σε εξαγωγική χώρα ενεργειακών πόρων.
Στο πολιτικό πεδίο εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και τόνισε ότι οι πρόωρες εκλογές θα ήταν πολιτική αυτοκτονία, καθώς η "απογείωση" της χώρας θα κριθεί από τους επόμενους μήνες ενώ σημείωσε ότι η χώρα κάνει τώρα το "άλμα" προς τα εμπρός κι ότι τελειώνει η εποχή των μνημονίων.
Το πακέτο των «στοχευμένων φοροελαφρύνσεων», που καταρτίστηκε εντός του δημοσιονομικού πλαισίου χωρίς να έχει την απόλυτη συμφωνία με την τρόικα είναι η απόλυτη συνθήκη για το Μέγαρο Μαξίμου, ώστε να αλλάξει το κλίμα στην κοινωνία και να ανατραπεί η αρνητική ατμόσφαιρα για την κυβέρνηση που καταγράφεται και στις δημοσκοπήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ