Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014

Συναντήσεις του Εμπορικού Συλλόγου Λιβαδειάς με Αγνιάδη και Ρουσσόπουλο

         
Την Πέμπτη 11 Σεπτέμβριου πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Προέδρου κ.Καλογρηά Αθανάσιου ,του Αντιπροέδρου κ.Σάκκου Μάριου και του Ταμία κ.Ζησιμόπουλου Θεοδώρου με τον διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Λιβαδειάς κ. Ρουσσόπουλο Κωνσταντίνο στο γραφείο του στο Νοσοκομείο Λιβαδειάς.
Ο διοικητής αφού ευχαρίστησε τους αντιπροσώπους του Δ.Σ του Εμπορικού Συλλόγου Λιβαδειάς για την επίσκεψη τους και τους συνεχάρη για την εκλογή τους, προέβη σε πλήρη ενημέρωση για την κατάσταση και της συνθήκες καθημερινής πραγματικής εικόνας του Νοσοκομείου Λιβαδειάς. Χαρακτήρισε βιώσιμο και με δυνατότητες το Νοσοκομείο μας και τόνισε την παρουσία στο πλευρό του εξαιρετικού και άρτια καταρτισμένου Ιατρικού, Νοσηλευτικού και Οικονομικού Επιτελείου, που δίνει άνισο αγώνα για την πλήρη παροχή υπηρεσιών .Τόνισε δε την έλλειψη εξειδικευμένων Ιατρών που θα έλυναν σημαντικά προβλήματα της καθημερινότητας. Επισήμανε την οικονομική επάρκεια του Νοσοκομείου δίχως όμως την συνδρομή της κεντρικής εξουσίας.
Ο Πρόεδρος αφού συνεχάρη τον κ. Ρουσσόπουλο για την επιλογή του στην θέση του Διοικητή και την καθημερινή του παρουσία στο πλευρό και στα προβλήματα των συμπολιτών μας συζήτησαν θέματα που απασχολούν τον εμπορικό κόσμο και την κοινωνία της Λιβαδειάς.

1.    Γνωρίζοντας την δυσμενή οικονομική και κοινωνική δύσκολη εποχή που έχει ως αποτέλεσμα την έλλειψη ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης από τα μέλη μας και τις οικογένειες τους, συζητήθηκε η συνδρομή στα πλαίσια της αλληλεγγύης προς τα μέλη που βρίσκονται σε πραγματικά δυσμενή θέση.
2.    Την αποστολή και γνωστοποίηση διαγωνισμών και σύσταση επιτροπών που αφορούν θέματα εμπορίου  και εξυπηρετούν πάγιες και διαρκείς ανάγκες όλων των συμπολιτών μας
3.    Γνωστοποιήθηκε η πρόθεση των μελών του Εμπορικού Συλλόγου Λιβαδειάς να συνδράμουν στα πλαίσια του εθελοντισμού και σε κοινωφελή εργασία στο πλευρό του Διοικητού και του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού προς εξυπηρέτηση ή αποφυγή δυσμενών αποτελεσμάτων για όλους μας

Κλείνοντας δόθηκε στα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου Λιβαδειάς  από την διευθύντρια κ. Μήλιου το Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως αρ.1465 για την παροχή δικαιολογητικών και των δικαιωμάτων των ανασφάλιστων συναδέλφων μας. Το Δ.Σ. επισήμανε και στην διευθυντήρια οικονομικών υπηρεσιών την ευγνωμοσύνη τους για τις υπηρεσίες των υπηρεσιακών παραγόντων και ζήτησε την συνδρομή για καλύτερη οικονομική διευθέτηση τυχών οφειλών των εμπόρων προς το Γενικό Νοσοκομείο Λιβαδειάς.


Από τις δυο πλευρές τονίστηκε η ανάγκη συχνών επαφών στα πλαίσια της συνεργασίας για την λήψη αποφάσεων και δράσεων στο καίριο ζήτημα της Δημόσιας Υγείας.






Την Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου συναντήθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Λιβαδειάς με τον πρόεδρο κ.Παναγιώτη Αγνιάδη και τον οικονομικό επόπτη κ.Λουκά Παπαχαραλάμπους του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Βοιωτίας. Ο Πρόεδρος του Ε.Β.Ε.Β. συνεχάρη τον Πρόεδρο και το Δ.Σ. για την εκλογή τους, επισημαίνοντας την πρόθεση του Δ.Σ. που προεδρεύει για την στήριξη του Εμπορικού Συλλόγου Λιβαδειάς στο δύσκολο αγώνα, μέσω οικονομικής κρίσης και δυσμενών πολίτικων συγκύριων.
Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Λιβαδειάς αφού ευχαρίστησε τον πρόεδρο κ. Αγνιάδη, μνημόνευσε με την σειρά του την περίοδο της προεδρίας του κ. Αγνιάδη στον Σύλλογο, τον ευχαρίστησε για την 30ετη του παρουσία στον εμπορικό και επιχειρηματικό συνδικαλισμό ,με την καθημερινή και καθοριστική παρουσία και παρέμβαση υπέρ των συναδέλφων τις πόλης μας.
Στην συνέχεια συζητήθηκαν θέματα που άπτονται του ενδιαφέροντος των Δ.Σ., φλέγοντα ζητήματα και έναρξη διαλόγου για την χάραξη κοινής πολιτικής και δράσεων για το καλό όλων μας. Συγκεκριμένα συζητήθηκαν θέματα όπως:

•    Το μείζον ζήτημα που ταλανίζει το ελληνικό εμπόριο με την έλλειψη ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης λόγω των μη εγκαίρων καταβολών στον ΟΑΕΕ, και την πιθανή έναρξη ενδίκων μέσων ενάντια στον ασφαλιστικό φορέα.
•    Τονίστηκε η ανάγκη αποκατάστασης της συνεργασίας σε επίπεδο Διοικητικό και ζητήθηκε η συνδρομή όλων για την εκμετάλλευση και υλοποίηση προγραμμάτων για την επιμόρφωση των συναδέλφων.
•    Συμμετοχή σε δράσεις του Επιμελητήριου, όπως εκθέσεις κλαδικές  και παρουσία μελών του Εμπορικού Συλλόγου Λιβαδειάς σε επιτροπές η συμμετοχή σε ταξίδια που έχουν επιχειρηματικό ενδιαφέρων.
•    Οικονομική ενίσχυση σε εκδηλώσεις και δράσεις του Εμπορικού Συλλόγου Λιβαδειάς.
•    Ζητήθηκε η ενημέρωση από τον πρόεδρο και τον γενικό γραμματέα της κεντρικής ένωσης επιμελητήριων για την θέση ενάντια στα κόκκινα επιχειρηματικά δάνεια.
•    Τέλος το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Λιβαδειάς συζήτησε και γνωστοποίησε τις δανειακές υποχρεώσεις που υπολήπτονται για το κτήριο και την συνδρομή του Ε.Β.Ε.Β εάν παραστεί ανάγκη για την ρύθμιση ή αποπληρωμή αυτών.

Κλείνοντας ο Πρόεδρος του Ε.Β.Ε.Β αφού ευχαρίστησε το νέο Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Λιβαδειάς για την επίσκεψη επανέλαβε την πρόθεση του Δ.Σ του Ε.Β.Ε.Β  για σχεδόν καθημερινή επαφή προς επίλυση και τακτοποίηση ζητημάτων που ταλανίζουν την επιχειρηματική κοινότητα.




Το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Λιβαδειάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ