Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014

Ο άνθρωπος που βούτηξε από τη γέφυρα της Χαλκίδας: Θέλω να εργαστώ και δεν με αφήνουν

«Είμαι στην Ελλάδα νόμιμα και ζητώ να εργαστώ» λέει, μεταξύ άλλων, ο 27χρονος Πακιστάνος, που πήδηξε από την υψηλή γέφυρα της Χαλκίδας
Το θάνατο φαίνεται να ξεγέλασε ο 27χρονος Πακιστανός, ο οποίος, χθες το βράδυ, προέβη στο απονενοημένο διάβημα, πηδώντας από την υψηλή γέφυρα της Χαλκίδας.

Την πράξη του την σκεφτόταν έντονα το τελευταίο διάστημα αφού, όπως ανέφερε στο protothema.gr, αν και βρίσκεται νόμιμα στην Ελλάδα, έχοντας πολιτικό άσυλο, οι Αρχές δεν του δίνουν κάρτα εργασίας, προκειμένου να μπορέσει να δουλέψει.

Η ιστορία του συγκλονίζει, καθώς ο αποφασισμένος Σουφιάν Αρσχάν προσπάθησε να δώσει τέλος στη ζωή του, πηδώντας στις 10 το βράδυ της Πέμπτης από την υψηλή γέφυρα της Χαλκίδας.

Πριν πάρει την απόφασή του και ενώ βρισκόταν στη γέφυρα, ο 27χρονος τηλεφωνούσε επίμονα στον 22χρονο αδερφό του, για να του ανακοινώσει την απόφασή του, όμως εκείνος είχε κλειστό το κινητό τηλέφωνό του.



Ο Σουφιάν τότε τηλεφώνησε στη σπιτονοικοκυρά του: «Έγω φεύγω τώρα, είμαι στη γέφυρα και θα πέσω... Θέλω να πεθάνω!» είπε ο απελπισμένος Πακιστανός και συνέχισε, λέγοντάς της: «Μην ανησυχείς για τα ενοίκια, θα στα δώσει ο αδερφός μου», πριν της κλείσει το τηλέφωνο.

Στις δηλώσεις του ο 27χρονος τονίζει πως η γυναίκα, ακούγοντας τα λόγια του, αμέσως προσπάθησε να τον αποτρέψει, αλλά μάταια, καθώς εκείνος είχε πάρει την απόφασή του και της έκλεισε το τηλέφωνο.

Αφού έπεσε στο κρύο νερό και κατάφερε να ζήσει, ο Σουφιάν κολύμπησε μέχρι το νησί όπου βρίσκονται οι εγκαταστάσεις του βιολογικού καθαρισμού της Χαλκίδας.

Περίπου στη 1 τα ξημερώματα βρήκε το νυχτοφύλακα των εγκαταστάσεων, από τον οποίο ζήτησε νερό.

Ο άνθρωπος ξαφνιαφνιάστηκε από τον... απρόσμενο επισκέπτη, τον περιποιήθηκε και του έδωσε νερό. Αμέσως μετά, τον μετέφερε απέναντι στη Χαλκίδα, περίπου στις 5 τα ξημερώματα.



Ο Σουφιάν γύρισε με τα πόδια στο σπίτι του και έπεσε για ύπνο, ενώ το λιμενικό της Χαλκίδας τον έψαχνε στα νερά κάτω απο τη γέφυρα...

Το πρωί, αφού ξύπνησε, μετέβη με τη σπιτονοικοκυρά του στο λιμεναρχείο, προκειμένου να εξηγήσει το λόγο για τον οποίο ήθελε να δώσει τέλος στη ζωή του.



Ο Σουφιάν Αρσχάν τόνισε στο protothema.gr πως, ενώ ζει νόμιμα στη χώρα μας, δεν μπορεί να εργαστεί: «Έχω διαβατήριο, έχω ΑΜΚΑ, έχω ΑΦΜ και δεν μου δίνουν κάρτα εργασίας. Ζω σε πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση και δεν άντεξα άλλο».

«Έκανα προσπάθειες να βγάλω κάρτα εργασίας, αλλά από το 2012 έχουν σταματήσει να δίνουν» συμπλήρωσε στις δηλώσεις του ο 27χρονος Πακιστανός.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ