Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

Βελτιώνεται σταδιακά ο καιρός από σήμερα

Πολύ καλές καιρικές συνθήκες στη χώρα με λίγες μόνο τοπικές νεφώσεις και παροδικές βροχές ή καταιγίδες στα βόρεια και ορεινά τμήματα της Κρήτης
Ηλιοφάνεια αναμένουμε σήμερα στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με εξαίρεση το νότιο Αιγαίο και την Κρήτη όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή καταιγίδες κυρίως τις πρωινές ώρες και στα βόρεια ή ορεινά τμήματα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 23 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 12 έως 25 στην Ήπειρο, από 8 έως 23 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 15 έως 26 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 16 έως 23 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου, αλλά στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα φτάσουν στους 26 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ και τοπικά κυρίως στα νότια πελάγη θυελλώδεις 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί 6 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση.

Καλό καιρό με λίγες νεφώσεις στα βόρεια και ανατολικά τμήματα του νομού, περιμένουμε τη Δευτέρα στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 23 βαθμούς, αλλά στα βόρεια οι μέγιστες δε θα ξεπεράσουν τους 20 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ και πιθανόν τοπικά στα ανατολικά θυελλώδεις 8 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια, περιμένουμε τη Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη και γενικότερα στη Μακεδονία και τη Θράκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 23 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 4-6 Μποφόρ. Στη Δυτική Μακεδονία η θερμοκρασία θα είναι 4-6 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Αιγαίου και στη Δυτική Ελλάδα ο καιρός θα είναι αίθριος με τη θερμοκρασία να φτάνει τους 26 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ήπειρο θα είναι 4-5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την Εϋβοια και την Ανατολική Στερεά θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες στις ανατολικές περιοχές τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5-6 Μποφόρ και στα ανατολικά και νότια 7-8 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2-4 βαθμούς χαμηλότερη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ