Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

Εντυπωσιακή εμφάνιση της Δημοτικής Χορωδίας Λιβαδειάς στην Ιταλία


Στη συνάντηση χορωδιών, στο Bazzano και στη πόλη San Giovanni inPersitzeto που διοργανώνει κάθε χρόνο η Χορωδιακή Σχολή του Bazzano(Skola Kantor) στην Μπολόνια συμμετείχε η Δημοτική Χορωδία Λιβαδειάς με τον Μαέστρο Γιώργο Κοσμίδη από τις 18 μέχρι τις 23 Σεπτεμβρίου.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν 14 χορωδίες απ΄ όλη την Ιταλία και η Δημοτική Χορωδία Λιβαδειάς ως τιμώμενη χορωδία με σημαντική συμβολή του  Επίτιμου Προέδρου της Ελληνικής Κοινότητας της Μπολόνια, Πανταζή Πικάσης, ο οποίος κατάγεται από την Ευαγγελίστρια.

Την Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου η Δημοτική Χορωδία Λιβαδειάς

παρουσίασε το πρόγραμμά της με τραγούδια Ελλήνων Μουσουργών, στο θέατρο Fanin του San Giovanni in Persiceto. Η χορωδία μπήκε στο γεμάτο 600 θέσεων θέατρο με την Ελληνική σημαία, κερδίζοντας το θεμό χειροκρότημα του κοινού ενώ παράλληλα προβάλλονταν φωτογραφίες από τοπία της Λιβαδειάς.

Το Σάββατο το πρωί η Δημοτική Χορωδία Λιβαδειάς επισκέφθηκε την Μπολόνια και στη συνέχεια δύο ξεναγοί ενημέρωσαν τους χορωδούς για τα μνημεία και το ιστορικό κέντρο της πόλης.

Το απόγευμα, έγινε παρέλαση όλων των συμμετεχόντων χορωδιών στοBazzano. Εκεί η κάθε χορωδία τραγούδησε σε ένα διαφορετικό σημείο της πόλεως με τη τιμώμενη χορωδία της Λιβαδειάς να τραγουδά στην πλατεία.

Το βράδυ ακολούθησε συναυλία στο θέατρο Antonniano για το Σύνδεσμο «Αγώνας ενάντια στο AIDS», που οργάνωσε από την Ελληνική κοινότητα.

Την Κυριακή η Δημοτική Χορωδία Λιβαδειάς συμμετείχε στην αποχαιρετιστήρια εκδήλωση, που δόθηκε σε μια ωραιότατη και συγχρόνως κατοικήσιμη βίλλα στο Castenasso. Εκεί, όλες οι χορωδίες παρουσίασαν το πρόγραμμά τους και ακολούθησε  ανταλλαγή των δώρων, την οποία διαδέχτηκε γεύμα στο κήπο της βίλλα ενώ το απόγευμα έγινε η τελευταία εκδήλωση στο δήμο Castenasso.

Όλο το πρόγραμμα παρουσίασε μεγάλο ενδιαφέρον ενώ περιελάμβανε υψηλή ποιότητα τραγουδιών, κουλτούρα, καλή φιλοξενία και μια πολλά υποσχόμενη παρακαταθήκη για το μέλλον.

Η Δημοτική Χορωδία Λιβαδειάς με Μαέστρο τον Γιώργο Κοσμίδη καθώς και οι χορωδοί, ανταποκρίθηκαν κατά γενικό ομολογία με τον καλύτερο δυνατό τρόπο γεγονός που επισημάνθηκε και από τα τοπικά ΜΜΕ.

Αυτό το γεγονός, ας το λάβει υπόψιν της η Τοπική Αρχή, γιατί ακόμη και σήμερα παρά τις υπάρχουσες οικονομικές δυσκολίες

υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να προσφέρουν στον τόπο τους.

Υπεύθυνος για τη συμμετοχή της Δημοτικής Χορωδίας Λιβαδειάς στις προαναφερθείσες εκδηλώσεις στην Ιταλία  ήταν ο Κος Μελέτης

Πικάσης, ο οποίος και ευχαρίστησε θερμά όλους όσους συνέβαλλαν για την πραγματοποίησή της.

«Τέτοιες εκδηλώσεις είναι καλό να πραγματοποιούνται και να συμμετέχουν σ’ αυτές διάφορα καλλιτεχνικά σχήματα, γιατί με τον τρόπο αυτό ανεβαίνει το επίπεδο των ανθρώπων και καλλιεργείται η λεγόμενη Χορωδιακή Μουσική», τονίζουν σε ανακοίνωσή τους ο Μαέστρος Γ. Κοσμίδης και το Συμβούλιο της Δημοτικής Χορωδίας  Λιβαδειάς επισημαίνοντας παράλληλα ότι το αποτέλεσμα της διοργάνωσης «ας το λάβει υπόψιν της η Τοπική Αρχή, γιατί ακόμη και σήμερα παρά τις υπάρχουσες οικονομικές δυσκολίες

υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να προσφέρουν στον τόπο τους».

Τέλος, ευχαριστούν «το Ταξιδιωτικό γραφείο «Papacharalampous Travel» που με κόπο μετέφερε τη Χορωδία μέχρι το λιμάνι του Bari, μιας και το καράβι που θα έφθανε από Ανκόνα εξαιτίας ενός μικρού προβλήματος δεν ήρθε ποτέ».
viotiki-ora.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ