Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

Αγιασμός στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής “Ο Ευαγγελιστής Λουκάς”


Την Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος τέλεσε τον αγιασμό για την έναρξη των μαθημάτων ακαδημαϊκού έτους 2014-2015 στην Σχολή Βυζαντινής Μουσικής <<Ο Ευαγγελιστής Λουκάς>> της Ιεράς Μητροπόλεως μας, η οποία στεγάζεται εις το προσφάτως ανακαινισμένο κτήριο-Επισκοπείο της Μητροπόλεως στην πόλη των Θηβών.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας πλαισιούμενος από τους, Αιδεσ/τατο Πρωτοπρεσβύτερο π. Χρίστο Κυριακόπουλο Διευθυντή της Σχολής, Αιδεσ/το Πρωτ/σβυτερο π. Γεώργιο Τουλουμάκο Αρχιερατικό Επίτροπο Επαρχίας Θηβών, Ιερείς της πόλεως ,Διδακτικό προσωπικό και μαθητές της Σχολής, ευχήθηκε ευλογημένη νέα διδακτική χρονιά και τόνισε ιδιαιτέρως αφενός την προσπάθεια της Τοπικής μας Εκκλησίας να ενισχύει εκείνους που επιθυμούν να γνωρίσουν τον όμορφο κόσμο της Βυζαντινής Μουσικής και της Δημοτικής Ελληνικής Παραδόσεως μας και αφετέρου την προσωπική του αγωνία ότι η σπουδαία αυτή παράδοση της Ψαλτικής Τέχνης πρέπει να έχει συνεχιστές ώστε τα αναλόγια των Εκκλησιών μας να κοσμούνται από Ιεροψάλτες οι οποίοι θα γνωρίζουν την σπουδαιότητα του διακονήματος που επιτελούν.

Η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως μας συνεχίζει για όγδοη χρονιά της λειτουργία της, είναι αναγνωρισμένη από το Υπουργείο Πολιτισμού και παρέχει την δυνατότητα στους σπουδαστές να αποκτήσουν Πτυχίο και Δίπλωμα Ιεροψάλτου. Οι εγγραφές έχουν ξεκινήσει και πληροφορίες δίδονται καθημερινά 10π.μ. έως 13μ.μ. στο τηλ 2262029692 εσωτ 3.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ