Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

Στη Δανία απαγορεύουν την κτηνοβασία γιατί τα ζώα... δεν μπορούν να πουν «όχι»!



    Αντιλήφθηκαν επιτέλους οι προοδευμένοι βορειοευρωπαίοι πως οι νόμοι που επέτρεπαν την κτηνοβασία "είναι πλήγμα στην εικόνα της χώρας".



Σε απαγόρευση της κτηνοβασίας ετοιμάζεται να προχωρήσει η Δανία, μετά τη Γερμανία και τη Νορβηγία, καθώς η πράξη συνιστά «επίθεση εναντίον των ζώων» που δεν έχουν.. την δυνατότητα να...αρνηθούν, όπως δήλωσε ο υπουργός Γεωργίας και Τροφίμων της χώρας.

«Αποφάσισα ότι θα πρέπει να απαγορεύσουμε το σεξ με τα ζώα. Αυτό συμβαίνει για διάφορους λόγους. Ο πιο σημαντικός είναι ότι στην μεγάλη πλειοψηφία των περιπτώσεων πρόκειται για επίθεση ενάντια στα ζώα» δήλωσε ο Δανός υπουργός Γεωργίας και Τροφίμων στην ταμπλόιντ εφημερίδα Ekstra Bladet.
Ο υπουργός υπογράμμισε ότι ένας από τους λόγους που τον οδήγησαν στην εν λόγω απόφαση είναι το πλήγμα στην εικόνα της χώρας του, εξαιτίας των νόμων που επιτρέπουν την σεξουαλική συνεύρεση ανθρώπων και ζώων.

«Σε κάθε περίπτωση…φυσικά τα ζώα δεν μπορούν να μην συναινέσουν (στην σεξουαλική πράξη). Γι' αυτό η κτηνοβασία θα πρέπει να απαγορευθεί» συμπληρώνει ο υπουργός.
Το σχετικό νομοσχέδιο αναμένεται να παρουσιαστεί από την κυβέρνηση τον Δεκέμβριο του 2015.
Σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση, το 76% των Δανών τάσσεται υπέρ της απαγόρευσης της κτηνοβασίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ