Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

Όχι στη «Λευκή Νύχτα» απο την Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων Λιβαδειάς




Το Σάββατο 1 ΝΟΕΜΒΡΗ ο Εμπορικός Σύλλογος Λιβαδειάς σε συνεργασία με το Δήμο Λιβαδειάς διοργανώνει την περίφημη ‘’ΛΕΥΚΗ ΝΥΧΤΑ’’  με στόχο, όπως λένε την αύξηση της επισκεψιμότητας της πόλης και την τόνωση της αγοράς κρατώντας τα μαγαζιά ανοιχτά μέχρι τα μεσάνυχτα.
Συνάδελφοι για μια τόσο σοβαρή απόφαση που σχετίζεται με την διεύρυνση του ωραρίου  το ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου κάλεσε τα μέλη του σε μια  «συζήτηση»  όπου δεν υπήρχε συγκεκριμένο πλαίσιο ενώ αρνήθηκε να απαντήσει στις ερωτήσεις που έγιναν από τους συναδέλφους της Αγωνιστικής Συνεργασίας Εμπόρων παραπέμποντας στα ερωτηματολόγια που θα μοιράζονταν στους συναδέλφους μας. Εμείς λέμε ότι:
Κανένα ερωτηματολόγιο δεν μπορεί και δεν πρέπει να αντικαθιστά τη Γ.Σ. του Συλλόγου κάτι που θα έπρεπε να το γνωρίζουν οι συνάδελφοι του Δ.Σ.
Εντύπωση μας προκαλεί η στάση της Δημοτικής Αρχής που ενώ θα έπρεπε να φέρει το θέμα στο Δ.Σ και να αποφασίσει τη γνωμοδότηση προς το Περιφερειακό Συμβούλιο που είναι το αρμόδιο όργανο για τέτοιες αποφάσεις δεν το έκανε.
Η απόφαση αυτή της Δημοτικής Αρχής και του Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου μεθοδεύουν την απελευθέρωση του ωραρίου και το άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή, σηματοδοτούν τη θύελλα που έρχεται. Αυτές είναι αποφάσεις που ουσιαστικά στηρίζουν τα μεγάλα εμπορικά καταστήματα.

Συνάδελφε έμπορα, επαγγελματία, βιοτέχνη
Δεν πρέπει να δεχθούμε να βάλουμε ράντζα στα μαγαζιά μας για να τονωθεί η αγορά.
Ποιος από εμάς πιστεύει ότι αυτό που λείπει από τον εργαζόμενο, τον άνεργο, τον συνταξιούχο, τον αυτοαπασχολούμενο είναι ο χρόνος. Πόσο υποκριτικό είναι να μιλάμε για αύξηση  του τζίρου μας όταν έχουμε ενάμιση εκατομμύριο ανέργους και  χιλιάδες εργαζόμενους κακοπληρωμένους που θα σκεφτούν δήθεν  τα μεσάνυχτα να κάνουν τα ψώνια τους .
Κάθε άλλο παρά Λευκές είναι οι νύχτες και οι μέρες των εργαζομένων και των αυτοαπασχολούμενων, των μικρών εμπόρων.
Καμία Λευκή Νύχτα δεν θα κρύψει :
    Ότι το 70% των επαγγελματιών χρωστάνε στα ασφαλιστικά ταμεία.
    Ότι τα μαγαζιά στην πόλη μας κλείνουν κάθε μέρα, οδηγώντας στην ανεργία δεκάδες αυτοαπασχολούμενους βουτηγμένους στα χρέη και τις υποχρεώσεις.
    Ότι το δικαίωμα στην υγεία για τους ασφαλισμένους αποτελεί όνειρο θερινής και όχι λευκής νυκτός.
Την επερχόμενη κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας που θα οδηγήσει στο κλείσιμο εκατοντάδες μικρούς επιχειρηματίες και θα ευνοήσει τα πολυκαταστήματα και τους μεγαλέμπορους.
Η αγορά θα τονωθεί όταν οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι θα έχουν αξιοπρεπές εισόδημα, θα εξαλειφθεί η ανεργία, θα καταργηθούν τα χιλιάδες χαράτσια, θα σταματήσει η φορολογική αφαίμαξη των μικρών ΕΒΕ και θα φορολογήσουν πραγματικά τις μεγάλες επιχειρήσεις.

Καλούμε τους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς ΕΒΕ να βρίσκονται σε επιφυλακή να ματαιώσουν στην πράξη όλες τις μεθοδεύσεις που είναι σε βάρος τους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ