Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

Το χάλι μας...τα χάλια τους!!!

Απίστευτες εικόνες που σοκάρουν,είδαμε σήμερα το πρωί στον Περμησσό ποταμό.Πραγματικά, οι εικόνες μιλάνε από μόνες τους και το θέαμα είναι θλιβερό και εξοργιστικό.Τα  ελαιοτριβεία της περιοχής διοχετεύευουν τα απόβλητα κατευθείαν στα χωράφια, με αποτέλεσμα όλα αυτά να καταλήγουν στον Περμησσό! Εδώ και αρκετά χρόνια δέχεται τη ρύπανση και την αδιαφορία των"αναρμόδιων" αρμόδιων,Δήμος Αλιάρτου Θεσπιέων,Π.Ε. Βοιωτίας,Περιφέρεια Στερεάς.Οι υπεύθυνοι δεν δικαιολογούνται  οφείλουν να κάνουν το χρέος τους - έστω και τώρα,το πρόβλημα αυτό είναι σοβαρότατο και επιβάλλεται άμεση λήψη μέτρων.Σοβαρό πρόβλημα έντονης δυσοσμίας αντιμετωπίζουν κάτοικοι του Νεοχωρίου  οι οποίοι μένουν στην είσοδο του χωριού δηλαδή εκατό μέτρα απο το ποτάμι. Είναι κρίμα που για άλλη μια φορά η προσπάθεια της πολιτείας για μέτρα προστασίας του περιβάλλοντος από την ανεξέλεγκτη λειτουργία των ελαιοτριβείων πέρασε στα αζήτητα
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΙΟΥ ΠΡΙΝ ΤΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ
Αναφερόμαστε στην αλλαγή του τρόπου λειτουργίας των ελαιοτριβείων και την υποχρεωτική συλλογή των υγρών αποβλήτων (που δεν γίνεται, ενώ θα έπρεπε) με αποτέλεσμα τα υγρά απόβλητα (λιόζουμα ή κατσίγαρος) να πέφτουν στα ρέματα και να καταλήγουν στα ποτάμια.
Δέν πάει άλλο, καλά τα λόγια,  αλλά αυτό που προέχει είναι η υγεία των κατοίκων του Νεοχωρίου.    Είχαμε ζητήσει  το καλοκαίρι απο τον  Δήμο Αλιάρτου Θεσπιέων να καθαριστεί το ποτάμι,αλλά η προσπάθειά μας έπεσε στο κενό.(ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ)
 Ο Περμησσός ποταμός είναι ένα ποτάμι που αγαπήσαμε πολύ, όχι απλά επειδή έτυχε να διασχίζει το χωριό μας, αλλά για όλα όσα ζήσαμε και δημιουργήσαμε γύρω απο αυτό.
 Αφορμή για την  παρέμβασή μας αποτελεί η μαυρίλα  που ξεκίνησε να κατεβαίνει στον Περμησσό όπως δείχνουν και οι φωτογραφίες που έχουμε αναρτήσει.

Είναι προφανές ότι η μαυρίλα αυτή προέρχεται από κάποια ελαιοτριβεία της Άσκρης  που μέσω αυλακιών καταλήγουν στον ποταμό και στη συνέχεια....
Η προστασία του περιβάλλοντος είναι ιερή υποχρέωση όλων μας.
Ελπίζουμε πως κάποιοι θα μας ακούσουν και θα ευαισθητοποιηθούν.
Αυτό είναι πηγάδι γεμάτο αποβλητα που είχε τη τύχη να βρίσκεται δίπλα στο ποτάμι


 
Τα απόβλητα βγήκαν στον αγροτικό δρόμο















.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ