Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

Τα γεγονότα… σαν σήμερα


Σαν σήμερα το 1942  τη νύχτα της 25ης προς την 26η Νοεμβρίου ανατινάζεται η μεγάλη σιδηροδρομική γέφυρα του Γοργοποτάμου από ομάδες Ελλήνων ανταρτών του ΕΛΑΣ και του ΕΔΕΣ υπό την καθοδήγηση Βρετανών δολιοφθορέων.

571 π.Χ. - Ο Σέρβιος Τύλλιος, βασιλιάς της Ρώμης, εορτάζει με θρίαμβο τη νίκη του επί των Ετρούσκων.

1034 - Πεθαίνει ο βασιλιάς Μάλκολμ Β΄ της Σκωτίας. Το θρόνο κληρονομεί ο Ντάνκαν Α΄ της Σκωτίας, γιος της κόρης του Μάλκολμ Β', Μπέθοκ, και του Κρίναν του Ντάνκελντ.

1783 - Αμερικανική Επανάσταση: οι τελευταίοι Βρετανοί στρατιώτες εγκαταλείπουν τη Νέα Υόρκη, τρεις μήνες μετά την υπογραφή της Συνθήκης του Παρισιού.

1826 - Η φρεγάτα «Ελλάς», η ναυαρχίδα του ελληνικού επαναστατικού στόλου, φθάνει στο Ναύπλιο από τις Η.Π.Α.

1916 - Επιβάλλεται από τους Συμμάχους αποκλεισμός της Παλιάς Ελλάδας, που αναγκάζεται να αποδεχτεί τελεσίγραφο για να αποσύρει όλες τις στρατιωτικές δυνάμεις από την Πελοπόννησο και να εγκαταστήσει έλεγχο στον Ισθμό και στην Πάτρα.

1936 - Υπογράφεται μεταξύ Γερμανίας και Ιαπωνίας σύμφωνο στρατιωτικής συνεργασίας, γνωστό ως «σύμφωνο κατά της Κομμουνιστικής Διεθνούς».

1942 - Τη νύχτα 25/26 Νοεμβρίου ανατινάζεται η μεγάλη σιδηροδρομική γέφυρα του Γοργοποτάμου από ομάδες Ελλήνων ανταρτών του ΕΛΑΣ και του ΕΔΕΣ υπό την καθοδήγηση Βρετανών δολιοφθορέων.

1973 - Με αφορμή την Εξέγερση του Πολυτεχνείου εκδηλώνεται νέο πραξικόπημα κατά του "Προέδρου" Παπαδόπουλου υπό τον ταξίαρχο Δημήτρη Ιωαννίδη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ