Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2014

Χριστούγεννα στη Λιβαδειά - Με μεγάλη επιτυχία το 1ο Κυνήγι του κρυμμένου Αϊ Βασίλη

 1ο Κυνήγι του Κρυμμένου Αη Βασίλη
Με πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 1ο Κυνήγι του Κρυμμένου του Αη Βασίλη στη Λιβαδειά, που υλοποιήθηκε στα πλαίσια του εορταστικού προγράμματος: «στη Γειτονιά του Αη Βασίλη» του δήμου Λεβαδέων.
Πρωί – πρωί η πλατεία Λ. Κατσώνη (Ζάππειο) γέμισε από μαθητές και γονείς, που με τις φωνές τους ξύπνησαν από τον κυριακάτικο ύπνο την πόλη και σκόρπισαν μαζί με το λαμπερό ήλιο την πάχνη και το κρύο της νύχτας.
Στο Πάρκο του Λ. Κατσώνη στις 10,30 το πρωί της Κυριακής 21 Δεκεμβρίου 2014, είχε οριστεί το ραντεβού για όσους ήθελαν να ψάξουν για να βρουν τον κρυμμένο Αη Βασίλη. Και ήταν πολλοί αυτοί που ανταποκρίθηκαν, περίπου 700 μαθητές από όλα τα σχολεία της πόλης και δεκάδες γονείς, όλοι κεφάτοι και αποφασισμένοι να τον βρουν πρώτοι.
Οι συμμετέχοντες δηλώθηκαν, πήραν τον αριθμό της ομάδας τους, την κάρτα και τους γρίφους, τους οποίους παρέδωσε στην συντονιστική επιτροπή η Δήμαρχος κ. Γιώτα Πούλου η οποία αμέσως μετά κήρυξε την εκκίνηση του παιχνιδιού. Εκατοντάδες παιδιά ξεχύθηκαν σαν ποτάμι από το Πάρκο και όρμησαν με κατεύθυνση κυρίως προς τον Πεζόδρομο και την Κρύα. Έτρεχαν και προσπαθούσαν ταυτόχρονα να λύσουν τους γρίφους, ώστε να προσανατολιστούν στα σημεία που βρίσκονταν τα αριθμημένα σακούλια του Αη Βασίλη με τους χρωματιστούς μαρκαδόρους.
Απορημένοι και ξαφνιασμένοι ευχάριστα, οι οδηγοί, οι περαστικοί και οι καταστηματάρχες, από το κέντρο της πόλης, ως τις γιαγιάδες στη γειτονιά του ρολογιού, έβλεπαν νεανικές αναψοκοκκινισμένες φατσούλες να τρέχουν και να ρωτούν δεξιά κι αριστερά: «μήπως ξέρεις ποιο μπορεί να είναι το φίδι της Λιβαδειάς που βρίσκεται δίπλα στο ποτάμι»; Άλλοι πάλι έκαναν και προσφορές: «θείο άμα μου πεις, πώς θα πάω πιο γρήγορα στο ρολόι, θα σε κεράσω μια μπύρα»!
Μαζί με τα μικρότερα παιδιά έτρεχαν και πολλοί γονείς. Καθώς οι περισσότεροι/ες ήταν μάλλον απροετοίμαστοι/ες γι’ αυτό που θα ακολουθούσε, φαίνεται ότι ζορίστηκαν λίγο παραπάνω, προσπαθώντας να διατρέξουν απ’ άκρη σ’ άκρη την πόλη με τις μπότες, τα βαριά μπουφάν και το κινητό που ‘χε πάρει φωτιά, καθώς ζητούσαν πληροφορίες από τους προπορευόμενους.
Μετά από περίπου δύο ώρες τρεξίματος στις γειτονιές της πόλης κι αφού πέρασαν από το Μουσείο Εικονικής Πραγματικότητας στην Νεροτριβή, το Ρολόι της πόλης, το άγαλμα του Β. Μπούσγου, τη βρύση του Διοικητηρίου, το άγαλμα του Ν. Μπουφίδη στον Πεζόδρομο, το ψηφιδωτό δάπεδο έξω από τα Δικαστήρια, την Φιλαρμονική στο κτίριο του Δημοτικού Ωδείου στη Βενιζέλου, το σπίτι των Ξωτικών στο Νερόμυλο, το Δημοτικό Θέατρο στο Ζάππειο και το παλιό Δημαρχείο όπου εκτίθενται κάποια έργα από τη συλλογή Θ. Λαζαρή, οι συμμετέχοντες κατέληξαν πίσω στην πλατεία Λ. Κατσώνη.
Όλοι μικροί και μεγάλοι, λαχανιασμένοι, ιδρωμένοι, κατάκοποι, αλλά και χαμογελαστοί, χαρούμενοι και ενθουσιασμένοι, πήραν το κέρασμα και το αναμνηστικό για τη συμμετοχή τους, αντάλλαξαν ευχές κι έδωσαν ραντεβού στην επόμενη δραστηριότητα στη «Γειτονιά του Αη Βασίλη».
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους δεκάδες συμπολίτες μας, στους Καθηγητές Φυσικής Αγωγής και στις επιχειρήσεις που με την προσφορά εθελοντικής εργασίας και ειδών αντίστοιχα, συνέβαλλαν καθοριστικά στην επιτυχημένη υλοποίηση του παιχνιδιού.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ