Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014

Τρόικα: «Τρύπες» στον προϋπολογισμό ως το 2017 επιβάλλουν μέτρα

Ο φόβος των δανειστών ότι η Ελλάδα ενδεχομένως να ξαναχρειαστεί βοήθεια υποπίπτοντας στα λάθη του πρόσφατου παρελθόντος, είναι ο λόγος για τον όποιον ΔΝΤ και Ευρωπαίοι επιμένουν στην ύπαρξη δημοσιονομικού κενού όχι μόνο το 2015 αλλά και στη διετία που ακολουθεί. Κι αυτό ακριβώς καθιστά εξαιρετικά δύσκολη την επίτευξη συμφωνίας εντός των χρονοδιαγραμμάτων που επιθυμεί η Αθήνα.

Πηγές από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή επισημαίνουν ότι όσο διαπιστώνεται κενό, δεν μπορεί να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση, συμπληρώνοντας μάλιστα με νόημα ότι θα ήταν ολέθριο να βγει η Ελλάδα από το Μνημόνιο και να ξαναχρειαστεί νέα μέτρα σε 6, 12 ή 24 μήνες. Ως εκ τούτου, παρά το ότι το ΔΝΤ είναι αυτό που εμφανίζεται ως ο σκληρός της... παρέας, η στάση των δανειστών είναι κοινή και διαφέρει μόνο η προσέγγιση στην επίλυση του προβλήματος, που για τους Ευρωπαίους μπορεί υπό προϋποθέσεις να είναι πολιτική.

Με αυτό το δεδομένο, η αποστολή του e-mail με τις επικαιροποιημένες θέσεις της Αθήνας, χαρακτηρίζεται ως διαδικαστικού χαρακτήρα, καθώς δεν υιοθετούνται οι παρατηρήσεις της Τρόικα, αλλά ενσωματώνονται μόνο νέα στοιχεία που σύμφωνα με την κυβέρνηση ενισχύουν τα επιχειρήματα της ελληνικής πλευράς, κυρίως στο πεδίο των εσόδων. Πληροφορίες αναφέρουν ότι της αποστολής του ηλεκτρονικού μηνύματος είχε προηγηθεί 48ωρος «οργασμός» συσκέψεων στην Καραγιώργη Σερβίας και όπως λένε χαρακτηριστικά στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, «πρώτη φορά στείλαμε τόσο εξαντλητικές λεπτομέρειες για τα μέτρα που προτείνουμε».



iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ