Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

Τα γεγονότα… σαν σήμερα



Σαν σήμερα το 1912, το υποβρύχιο ΔΕΛΦΙΝ του τότε Ελληνικού Βασιλικού Ναυτικού πραγματοποιεί την πρώτη βολή τορπίλης από υποβρύχιο κατά εχθρικού πλοίου στη παγκόσμια ιστορία. Στόχος της βολής ήταν το τουρκικό θωρηκτό Μετζιτιέ.

536 - Ο Βυζαντινός στρατηγός Βελισάριος εισέρχεται στη Ρώμη χωρίς να συναντήσει αντίσταση. Η γοτθική φρουρά εγκαταλείπει την πόλη.

730 - Οι Χάζαροι νικούν στην Αρνταμπίλ το στρατό του Χαλιφάτου των Ομεϋαδών και σκοτώνουν το διοικητή του, αλ-Τζαράχ αλ-Χακαμί.

1425 - Ιδρύεται το Καθολικό Πανεπιστήμιο της Λέουβεν.

1793 - Ιδρύεται η American Minerva, η πρώτη καθημερινή εφημερίδα της Νέας Υόρκης.

1868 - Κρητική Επανάσταση (1866-1869). Επαναστάτες υπό τον Αριστείδη Μπογιατζόγλου νικάνε τους Τούρκους στο χωριό Καλονύκτης Ρεθύμνου.

1912 - Το υποβρύχιο ΔΕΛΦΙΝ του τότε Ελληνικού Βασιλικού Ναυτικού πραγματοποιεί την πρώτη βολή τορπίλης από υποβρύχιο κατά εχθρικού πλοίου στη παγκόσμια ιστορία. Στόχος της βολής ήταν το τουρκικό θωρηκτό Μετζιτιέ.

1963 - Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής παραιτείται αιφνιδιαστικά από την αρχηγία του κόμματος της ΕΡΕ και αναχωρεί για το Παρίσι, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Αμαλία.

1981 - Η Νέα Δημοκρατία εκλέγει ως νέο αρχηγό της τον Ευάγγελο Αβέρωφ, μετά την παραίτηση του Γεώργιου Ράλλη. Στη σχετική ψηφοφορία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ο Αβέρωφ λαμβάνει 67 ψήφους, έναντι 32 του Κωνσταντίνου Στεφανόπουλου και 12 του Ιωάννη Μπούτου.

1996 - Το Νόμπελ εναλλακτικής ιατρικής παραλαμβάνει στη Σουηδία ο έλληνας ομοιοπαθητικός Γιώργος Βυθούλκας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ