Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2014

Με βροχές και καταγίδες τα Θεοφάνεια

Πρόσκαιρη επιδείνωση με βροχές και καταιγίδες θα παρουσιάσει τη Δευτέρα ο καιρός. Τα φαινόμενα αναμένεται να είναι κατά τόπους ισχυρά, ειδικά στα δυτικά και στα νότια της χώρας, όμως από το απόγευμα και μετά θα ξεκινήσει η σταδιακή τους υποχώρηση.

Αναλυτικά, η πρόγνωση καιρού της ΕΜΥ για τη Δευτέρα έχει ως εξής:

    Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: νεφώσεις με παροδικές βροχές και λίγα χιονιά στα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας (πάνω από τα 1500 μετρά). Το πρωί κατά τόπους η ορατότητα θα είναι περιορισμένη.

άνεμοι: μεταβλητοί 2 με 4 και τοπικά νοτιοανατολικοί 5 μποφόρ. από το απόγευμα στα δυτικά βορειοδυτικοί 4 μποφόρ.

θερμοκρασία: από 00 (μηδέν) έως 11 βαθμούς κελσίου. στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. χιονιά στα ορεινά της ηπείρου και της δυτικής στερεάς (πάνω από τα 1500 μετρά). από τις απογευματινές ώρες και από τα βορειοδυτικά βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων.

Άνεμοι: αρχικά νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και βαθμιαία από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

θερμοκρασία: από 8 έως 16 βαθμούς κελσίου. στην ήπειρο κατά τόπους 6 με 7 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλία, ανατολική στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές. καταιγίδες κυρίως στις νοτιότερες περιοχές οι οποίες από το μεσημέρι στην ανατολική Πελοπόννησο και πιθανώς την ανατολική στερεά θα είναι κατά τόπους ισχυρές. λίγα χιονιά στα ορεινά (πάνω από τα 1500 μετρά). βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων από τη νύχτα.

Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ. από το βράδυ στα βόρεια βορειοδυτικοί 4 μποφόρ.

θερμοκρασία: από 3 έως 16 βαθμούς κελσίου.

    Κυκλάδες, Κρήτη

καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία από το μεσημέρι καταιγίδες οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές.

άνεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ.

θερμοκρασία: από 10 έως 16 βαθμούς κελσίου.

    Νησιά ανατολικού αιγαίου, Δωδεκάνησα

καιρός: αραιές νεφώσεις που γρήγορα θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν βροχές αρχικά στα Δωδεκάνησα και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. από το απόγευμα τα φαινόμενα θα ενταθούν και στις νοτιότερες περιοχές θα εκδηλωθούν καταιγίδες.

άνεμοι: νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.

θερμοκρασία: από 10 έως 16 βαθμούς κελσίου.

    Αττική

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες οι οποίες από το μεσημέρι πιθανώς να είναι ισχυρές.

άνεμοι: νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.

θερμοκρασία: από 5 έως 15 βαθμούς κελσίου.

    Θεσσαλονίκη

Καιρός: νεφώσεις με παροδικές βροχές. το πρωί κατά τόπους η ορατότητα θα είναι περιορισμένη.

άνεμοι: ασθενείς και από το απόγευμα βορειοδυτικοί 4 μποφόρ.

θερμοκρασία: από 4 έως 11 βαθμούς κελσίου.




Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τις επόμενες ημέρες, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων, των χιονοπτώσεων και του παγετού.

Ειδικότερα:

• Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τον άνεμο ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.
• Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.
• Αν πρόκειται να μετακινηθούν να ενημερωθούν για τον καιρό και για την κατάσταση του οδικού δικτύου. Να μεταβάλλουν το πρόγραμμα των μετακινήσεών τους ώστε να αποφεύγουν την αιχμή των καιρικών φαινομένων.
• Να αποφεύγουν να διασχίζουν χείμαρρους και ρέματα πεζοί ή με το αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, καθώς επίσης και για αρκετές ώρες μετά το τέλος εκδήλωσής τους.
• Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.
• Να ντύνονται κατάλληλα.
• Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.

Διαβάστε Περισσότερα »

Επιτυχημένη η εκδήλωση του "Δημόφιλου" για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Αλιάρτου-βίντεο

Ανταποκρίθηκαν οι πολίτες του Δήμου Αλιάρτου  στο κάλεσμα του Εκπολιτιστικού Περιβαλλοντικού Συλλόγου Θεσπιών ο "Δημόφιλος",στη μουσική βραδιά που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 4 Ιανουαρίου στην ταβέρνα "Γέφυρα" στις Θεσπιές.Η εκδήλωση  είχε σκοπό τη συγκέντρωση χρημάτων για την αγορά τροφίμων και είδη πρώτης ανάγκης για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Αλιάρτου.Ο Δήμαρχος Αλιάρτου αναφέρθηκε στα οξυμένα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες  εξαιτίας της οικονομικής κρίσης,το Κοινωνικό Παντοπωλείο  παρά τις πολλές δυσκολίες  έχει κατορθώσει να στηρίζει σταθερά και σχεδόν σε καθημερινή  βάση οικογένειες δημοτών μας με είδη διατροφής.
 Η Πρόεδρος του "Δημόφιλου"Θεσπιών κ.α.Χρύσα Κούνου δήλωσε στο
Permissospress οτι η  βραδιά στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία καθώς ο κόσμος που  συνέρρευσε, συνέβαλλε με αυτόν τον τρόπο στη συγκέντρωση ενός ικανοποιητικού  χρηματικού ποσού που θα διατεθεί  για την αγορά τροφίμων.




 ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ
Διαβάστε Περισσότερα »

Απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών στις Ε.Ο. τη Δευτέρα



Σε ισχύ τίθεται εκ νέου τη Δευτέρα η απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών με ωφέλιμο φορτίο άνω του 1,5 τόνου στο ρεύμα εισόδου των εθνικών οδών με στόχο την ομαλή επιστροφή των εκδρομέων των Χριστουγέννων.

Η απαγόρευση θα ισχύσει από τις 15.00 έως τις 22.00 και το μέτρο θα εφαρμοστεί:

- στη Ν.Ε.Ο. και στην Π.Ε.Ο. Πατρών - Κορίνθου - Αθηνών, από τα διόδια Ρίου μέχρι τα διόδια Ελευσίνας, εξαιρούμενου του τμήματος από τη χ.θ. 145 έως τη χ.θ. 205+800 (κόμβος Ρίου)

- στη Ν.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης - Αθηνών, στο ρεύμα προς Αθήνα, από την κάτω διάβαση περιοχής Σκοτίνας (χ.θ. 410) μέχρι τη Λάρισα (Χ.Θ. 365+400), από τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας μέχρι τον κόμβο Λαμίας και από τη διασταύρωση του Μπράλου μέχρι τον κόμβο Αγ. Στεφάνου (Κρυονέρι)

- στην Εθνική Οδό Ν. Μουδανιών - Θεσσαλονίκης, από το 34ο χλμ. μέχρι την αερογέφυρα Θέρμης

- στην Εθνική Οδό Χαλκίδας - Σχηματαρίου, από την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας (χ.θ. 12+300) μέχρι τη διασταύρωσή της με τη Ν.Ε.Ο. Αθηνών - Θεσσαλονίκης.

Διαβάστε Περισσότερα »

"Πολιορκούν" τη Θήβα τα ναρκωτικά-Τρεις νέες συλλήψεις


Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο εντατικών ελέγχων και ερευνών που πραγματοποιούνται για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, χθες (04-01-2014) το βράδυ στη Θήβα, από αστυνομικούς του τοπικού Τμήματος Ασφαλείας, δύο (2) άτομα και συγκεκριμένα ένας 23χρονος ημεδαπός και ένας 19χρονος υπήκοος Ρουμανίας.


Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία, με τις κατά περίπτωση κατηγορίες, της κατοχής - διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και παράνομης οπλοκατοχής.

Ειδικότερα χθες το βράδυ οι αστυνομικοί, στην περιοχή του Πυρίου Θηβών, εντόπισαν και συνέλαβαν τον 23χρονο, διότι μετά από την διενέργεια αιφνιδιαστικού ελέγχου, βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν:

Μία αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία, η οποία περιείχε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, μεικτού βάρους (1,4) γραμμαρίων,
πέντε (5) ναρκωτικά δισκία, για την αγορά των οποίων απαιτείται ιατρική συνταγή και
ένα στιλέτο, συνολικού μήκους (16) εκατοστών.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι ο 23χρονος είχε προμηθευτεί τις ανωτέρω ναρκωτικές ουσίες από τον 19χρονο, ο οποίος μετά από ευρείες αναζητήσεις, εντοπίστηκε επίσης και συνελήφθη.

Τις έρευνες και το προανακριτικό έργο ενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.

Συνελήφθη, χθες (04-01-2014) το απόγευμα στη Θήβα, από αστυνομικούς του τοπικού Τμήματος Ασφαλείας, ένας 42χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών και περί όπλων.


Ειδικότερα, μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε από τους αστυνομικούς στον 42χρονο, βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν:

Πέντε (5) αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες, οι οποίες περιείχαν ποσότητα ηρωίνης, συνολικού μεικτού βάρους (1,8) γραμμαρίων,
τρία (3) ναρκωτικά δισκία, για την αγορά των οποίων απαιτείται ιατρική συνταγή και
μία πτυσσόμενη σιδερένια ράβδος (γκλοπ), συνολικού μήκους (57) εκατοστών.

Ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.
Διαβάστε Περισσότερα »

Συλλήψεις σε Λιβαδειά και Σχηματάρι για καταδικαστικές αποφάσεις

Συνελήφθη, χθες (04-01-2014) το βράδυ στη Λιβαδειά, από αστυνομικούς της ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.), της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βοιωτίας, ένας 36χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε η από 18-04-2011 απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Λιβαδειάς.

Σύμφωνα με την ανωτέρω απόφαση, ο 36χρονος καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης τεσσάρων (4) μηνών και δέκα (10) ημερών, καθώς και χρηματική ποινή (300) ευρώ, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.).

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λιβαδειάς.

Συνελήφθη, χθες (04-01-2014) το απόγευμα στο Σχηματάρι Βοιωτίας, από αστυνομικούς της Γ’ Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βοιωτίας, ένας 38χρονος υπήκοος Ινδίας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε η από 26-11-2009 απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θηβών.

Σύμφωνα με την ανωτέρω απόφαση, ο 38χρονος καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης δύο (2) μηνών και χρηματική ποινή (200) ευρώ, για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.).

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.
Διαβάστε Περισσότερα »

Συσκευές υπό ...εξαφάνιση το 2014





    Ποια διαδεδομένα προϊόντα αναμένεται να εξοστρακιστούν από τα έξυπνα κινητά τηλέφωνα ακόμη και μέσα στη χρονιά που έρχεται.




Η «κόκκινη λίστα» των συσκευών υπό εξαφάνιση για το 2014 συντάχθηκε όχι φυσικά από βιολόγους που ασχολούνται με τη διατήρηση της φύσης αλλά από τους «γκουρού» της τεχνολογίας. Σύμφωνα με τις προβλέψεις τους τα...
έξυπνα κινητά και οι ταμπλέτες θα οδηγήσουν σύντομα στην απόσυρση τα ξυπνητήρια, τους πλοηγούς, τις βιντεοκάμερες, τις μικρές τηλεοράσεις αλλά και τα τηλέφωνα Blackberry.

Ενας στους πέντε κατοίκους του πλανήτη διαθέτει σήμερα έξυπνο κινητό τηλέφωνο ενώ οι υπολογιστές-ταμπλέτες εξαπλώνονται ταχύτατα. Οι ολοένα και διευρυνόμενες εφαρμογές που προσφέρουν οι συσκευές του είδους στους χρήστες τους απειλούν, σύμφωνα με τους ειδικούς, να αλλάξουν τον «τεχνολογικό χάρτη» βγάζοντας εκτός μάχης «συντρόφους» δεκαετιών, όπως τα ρολόγια, αλλά και ορισμένες νεότερες τεχνολογίες, όπως οι συσκευές αναπαραγωγής DVD και Blue-Ray ή τα Blackberry.

Τα πλέον απειλούμενα «τεχνολογικά είδη»

Στο «νούμερο 1» της λίστας με τα δέκα πλέον απειλούμενα «τεχνολογικά είδη» – τα προϊόντα δηλαδή που αναμένεται να «ξεπεραστούν» μέσα στο 2014 βρίσκονται τα ξυπνητήρια, τα οποία έχουν σε τεράστιο βαθμό υποκατασταθεί από τα κινητά τηλέφωνα. Ακολουθούν οι «ανεξάρτητες» συσκευές πλοήγησης: τα περισσότερα καινούργια αυτοκίνητα έχουν ενσωματωμένους πλοηγούς ενώ τα έξυπνα τηλέφωνα παρέχουν επίσης αυτή την υπηρεσία, με όλο και πιο βελτιωμένους «χάρτες».

Τα «dock» για iPod, τα οποία επιτρέπουν στη συσκευή αναπαραγωγής ήχου να «παίζει» μέσω ηχείων, κινδυνεύουν σύμφωνα με τους ειδικούς από την ίδια τη δημιουργό τους: το Airplay της Apple, το οποίο δίνει στον χρήστη τη δυνατότητα να «περάσει» το περιεχόμενο οποιασδήποτε συσκευής iOS στην τηλεόρασή του, όπως και οι τεχνολογίες «streaming» της μουσικής μέσω Bluetooth ή ειδικών εφαρμογών αρχίζουν να τα καθιστούν όχι και τόσο απαραίτητα.

Διόλου απαραίτητες αρχίζουν επίσης να καθίστανται οι βιντεοκάμερες καθώς τα κινητά και οι ταμπλέτες προσφέρουν τη δυνατότητα βιντεοσκόπησης με όλο και καλύτερη ποιότητα. Για τους ίδιους λόγους υποκατάστασης από τις νέες τεχνολογίες που επιτρέπουν το εύκολο «κατέβασμα» ταινιών στον υπολογιστή οι συσκευές αναπαραγωγής DVD, με πρώτες αυτές της τεχνολογίας Blue-Ray, αναμένεται επίσης να πάρουν την άγουσα.

Ρολόγια και Blackberry

Στην έβδομη και στην όγδοη θέση του καταλόγου των «υπό εξαφάνιση τεχνολογικών ειδών» βρίσκονται δυο μάλλον μη αναμενόμενα προϊόντα – τα ρολόγια χειρός, τα οποία για αρκετούς ανθρώπους αποτελούν παραπάνω από απαραίτητο αξεσουάρ αλλά ταυτοχρόνως και κόσμημα, και τα Blackberry, ένα από τα «top gadgets» της προηγούμενης δεκαετίας.

Οι δυο τελευταίες θέσεις της λίστας είναι «τηλεοπτικές». Στην ένατη βρίσκεται το τηλεκοντρόλ, το οποίο οι χρήστες αναζητούν όλο και λιγότερο καθώς οι εφαρμογές του κινητού ή της ταμπλέτας τους τούς επιτρέπουν να ελέγχουν περισσότερες συσκευές ταυτοχρόνως. Στα αζήτητα σύμφωνα με τους ειδικούς οδηγούνται τέλος και οι φορητές τηλεοράσεις – οι ταμπλέτες προφέρουν τηλεθέαση καλύτερης ποιότητας, ακόμη και υψηλής ευκρίνειας, και μάλιστα κατά παραγγελία, με το πρόγραμμα που επιθυμεί ανά πάσα στιγμή να παρακολουθήσει ο χρήστης τους.

«Καθώς η τεχνολογία εξελίσσεται και οι άνθρωποι αρχίζουν να νιώθουν όλο και πιο άνετα με τις πιο πρόσφατες προσφορές της, τα πιο παλιά γκάτζετ είναι φυσικό να οδηγούνται στην απόσυρση» δήλωσε στην εφημερίδα «Daily Mail» ο Λοράν Κοέν του διαδικτυακού καταστήματος PIXmania.com, ο οποίος διοργάνωσε τη σχετική έρευνα. Από την πλευρά του ο Κίραν Αλγκερ, διευθυντής του τεχνολογικού περιοδικού «T3», πρόσθεσε: «Αποτελεί κλισέ να λέμε ότι η τεχνολογία προχωρεί ταχέως, να όμως που βλέπουμε τον ρυθμό της αλλαγής να επιταχύνεται».

«Στο κέντρο όλων των αλλαγών πάντως βρίσκεται το έξυπνο κινητό τηλέφωνο» πρόσθεσε ο κ. Αλγκερ. «Είναι η πιο σημαντική συσκευή την οποία κατέχουμε όλοι και απειλεί από μόνη της ένα ευρύ φάσμα άλλων κατηγοριών προϊόντων καθώς προσθέτει όλο και περισσότερα όπλα στο οπλοστάσιό της και γίνεται ολοένα και πιο ισχυρή».

Η «κόκκινη λίστα» των συσκευών υπό εξαφάνιση για το 2014
•Ξυπνητήρια
•Συσκευές πλοήγησης
•«Dock» για iPod
•Βιντεοκάμερες
•Συσκευές αναπαραγωγής Blue-Ray
•Συσκευές αναπαραγωγής DVD
•Ρολόγια χειρός
•Blackberry
•Τηλεκοντρόλ΄
•Φορητές τηλεοράσεις

Διαβάστε Περισσότερα »

Παρουσίαση του βιβλίου Evpedia του Γιώργου Γάκη




Πρόσκληση

Ο Δρ.Γιώργος Γάκης, οι εκδόσεις "βιβλιοπωλείο Σύγχρονη Έκφραση" και το βιβλιοπωλείο Ν & Σ Μπατσιούλας σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου Evpedia μέθοδος προσωπικής και επαγγελματικής ανάπτυξης - Η Συμβουλευτική Παρώθηση, μέσα από τις Αξίες και την Οπτική, της Ελληνικής Κλασικής Σκέψης.

Θα μιλήσουν:

Στέφανος Ροζάνης, καθηγητής Φιλολογίας

Αντρέας Βαβουράκης, οικονομολόγος CFO της ΜΟΡΝΟΣ ΑΕ

Γιώργος Χ. Θεοχάρης, ποιητής

Δρ. Γιώργος Γάκης, συγγραφέας του βιβλίου


Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014.ώρα 8.00 μμ στο βιβλιοπωλείο Μπατσιούλα, Πανόρμου 83. Αθήνα
Διαβάστε Περισσότερα »

Τέλος στα βιβλιάρια υγείας – Ερχεται το ψηφιακό ασφαλιστικό «βιογραφικό»

Τέλος Ιανουαρίου αναμένεται να παρουσιαστεί το σύστημα «Ατλας» το οποίο υπόσχεται τέλος στις ουρές για τη θεώρηση των βιβλιαρίων υγείας και άλλα τέτοια συναφή.

Το νέο σύστημα θα περιλαμβάνει, ουσιαστικά, τα ψηφιακά ασφαλιστικά βιογραφικά όλων των πολιτών και θα διατηρεί το ασφαλιστικό ιστορικό όλων των εργαζομένων και αυτοαπασχολούμενων της χώρας.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας, Γιάννης Βρούτση ήδη έχουν ψηφιοποιηθεί 144 δισ. ωρών ασφάλισης και άλλες τόσες αναμένεται να ψηφιοποιηθούν το επόμενο διάστημα.

«Ήδη έχουμε ολοκληρώσει την καταγραφή όλων των έμμεσα ασφαλισμένων που ανέρχονται σε 3.181.206. Ουσιαστικά, η Ελλάδα διαθέτει πλέον το πλήρες εθνικό μητρώο ασφαλισμένων και δικαιούχων παροχών περίθαλψης. Και αυτό χωρίς καμία απογραφή» τονίζει σε συνέντευξη του στο Έθνος της Κυριακής ο Γιάννης Βρούτσης.

Ολες οι αλλαγές που φέρνει το σύστημα «Άτλας»:

Καταργούνται όλα τα βιβλιάρια ασθενείας, όπως τα γνωρίζαμε μέχρι τώρα καθώς το υπουργείο μπορεί να γνωρίζει σε real time την ασφαλιστική ικανότητα όλων των ασφαλισμένων αλλά και των μελών των οικογενειών τους (έμμεσα ασφαλισμένοι).

Από τον Μάιο μπαίνει τέλος στις ουρές για θεωρήσεις βιβλιαρίων κάθε χρόνο και στην ταλαιπωρία των ασφαλισμένων αφού θα γίνονται ηλεκτρονικά και χωρίς αυτοπρόσωπη απογραφή.

Κάθε Έλληνας θα μπορεί να βλέπει ολόκληρη την ασφάλιση του στον προσωπικό υπολογιστή του.

Η απονομή των συντάξεων μετατρέπεται σε μία τυπική υπόθεση λίγων ωρών ακόμη και για εκείνους που είχαν πολλές διαδοχικές αλλαγές στο ασφαλιστικό καθεστώς.

Διατίθεται για πρώτη φορά πλήρες εθνικό μητρώο ασφαλισμένων και δικαιούχων παροχών περίθαλψης

«Το σύστημα «Άτλας» αποτελεί ίσως την μεγαλύτερη μεταρρύθμιση των τελευταίων ετών στην πατρίδα μας. Μία μικρή επανάσταση που αλλάζει ότι γνωρίζαμε μέχρι τώρα στο ασφαλιστικό σύστημα» υπογράμμισε ο υπουργός Εργασίας.

Παράλληλα τόνισε ότι με την ολοκλήρωση του κλείνει ένας κύκλος σημαντικών μεταρρυθμίσεων και διαρθρωτικών αλλαγών που καθιστούν πλέον το υπουργείο Εργασίας ένα από τα πιο σύγχρονα στην Ευρώπη.




Διαβάστε Περισσότερα »

Ετοιμαστείτε για Θεοφάνεια με… ομπρέλα!


Με βροχή και μικρή πτώση της θερμοκρασίας θα γίνει ο εορτασμός των Θεοφανείων, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Την Κυριακή στη δυτική Ελλάδα θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις, οι οποίες βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές κυρίως στο Ιόνιο. Στην υπόλοιπη χώρα θα είναι γενικά αίθριος ο καιρός. Θα σημειωθούν ομίχλες τις πρωινές ώρες στο Ιόνιο και τα Ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Παγετός θα πέσει τη νύχτα και το πρωί στα βόρεια ηπειρωτικά.

Τη Δευτέρα στην δυτική, κεντρική και νότια χώρια θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές, ενώ στο Ιόνιο θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είμαι συννεφιασμένος, κατά τόπους οι νεφώσεις θα είναι αυξημένες. Ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση από τη νύχτα στα βορειοδυτικά.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν νοτιοανατολικοί 3 με 5 και τοπικά στο Ιόνιο 6 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει μικρή πτώση κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ