Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

Party του Α.Ο. Μαυρομματίου στο ALIBI CLUB


Διαβάστε Περισσότερα »

Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας: Αυτοί είναι οι 4.413 άνεργοι που εξασφάλισαν θέση πλήρους απασχόλησης

Ανακοινώθηκαν από τον ΟΑΕΔ τα οριστικά αποτελέσματα για τις 4.413 θέσεις απασχόλησης ανέργων στο πλαίσιο των προγραμμάτων Κοινωφελούς Εργασίας. Ο οριστικός πίνακας κατάταξης ανέργων καθώς και ο οριστικός πίνακας αποκλειόμενων ανέργων  αναρτήθηκε την Πέμπτη στην ιστοσελίδα του Οργανισμού.

Δείτε αναλυτικά τα ονόματα εδώ

Οι επιλεγέντες άνεργοι καλούνται πλέον  να προσέλθουν στις Υπηρεσίες του ΟΑΕΔ (ΚΠΑ2) στις οποίες είναι εγγεγραμμένοι, μέχρι την Παρασκευή 24-1-2014, προκειμένου να παραλάβουν συστατικό σημείωμα υπόδειξης και να παρουσιαστούν στους φορείς όπου θα εργαστούν.

Πληροφορίες για τη διαδικασία υπόδειξης και την προσκόμιση των σχετικών δικαιολογητικών στους φορείς είναι διαθέσιμες στον «Οδηγό Εφαρμογής Προγράμματος Κοινωφελούς Χαρακτήρα», αλλά και στις αρμόδιες Υπηρεσίες του Οργανισμού (ΚΠΑ2).


Διαβάστε Περισσότερα »

Ανακοίνωσε Βαρέλα ο Λεβαδειακός


Στον Λεβαδειακό θα αγωνίζεται πλέον ο Τόνι Βαρέλα.


Οι «πράσινοι» της Βοιωτίας ανακοίνωσαν την απόκτηση του 28χρονου μέσου από το Πράσινο Ακρωτήρι.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

«Στα γραφεία της ΠΑΕ συναντήθηκε σήμερα ο μεγαλομέτοχος της ομάδος κ. Κομπότης με τον ποδοσφαιριστή Toni Varela.
Ο γεννημένος στις 13/6/1986 αμυντικός μέσος, ο οποίος κατάγεται από το Πράσινο Ακρωτήρι και το πλήρες όνομα του είναι Antonio Santos Varela Monteiro, υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με τον ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟ.

Είναι διεθνής με την εθνική ομάδα της χώρας του, έχει παίξει στις ολλανδικές ομάδες Waalwijk, Sparta Rotterdam, ενώ τελευταία αγωνιζόταν στην FC Dordrecht».
Διαβάστε Περισσότερα »

Απαντήσεις ΥΠΕΣ και ΥΠΑ-ΑΤ στον Ευάγγελο Μπασιάκο για τον Οργανισμό Κωπαίδας

Σε απάντηση της ανωτέρω Ερώτησης, που κατέθεσε ο Βουλευτής κ. Ευάγγελος Μπασιάκος, με θέμα «Εξέλιξη λειτουργίας Οργανισμού Κωπαΐδος», κατά λόγο αρμοδιότητας, σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα:
Τα ζητήματα σχετικά με την αγροτική ανάπτυξη γενικά και τους Οργανισμούς Εγγείων Βελτιώσεων ειδικότερα έχουν διαγνωσθεί και τελούν σε γνώση του Υπουργείου Εσωτερικών και των άλλων συναρμόδιων φορέων. Το Υπουργείο Εσωτερικών είναι σε επαφή με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και προγραμματίζεται η συγκρότηση κοινής ομάδας, τα μέλη της οποίας θα συνεργασθούν και θα εξετάσουν επισταμένως όλα τα προβλήματα, ώστε να εξευρεθούν διοικητικές και θεσμικές δυνατότητες επίλυσής τους. Επίσης, στο πλαίσιο της εν λόγω συνεργασίας θα ανιχνευθεί και η βούληση των συλλογικών φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ένωση Περιφερειών Ελλάδας και Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας). 
Κατά τα λοιπά, αρμόδια να ενημερώσουν την Εθνική Αντιπροσωπεία είναι τα συνερωτώμενα Υπουργεία Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

    Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ


   


    ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ

Απαντώντας στην παραπάνω Ερώτηση που κατέθεσε ο Βουλευτής κ. Ε. Μπασιάκος, για τα θέματα της αρμοδιότητάς μας, σας πληροφορούμε τα εξής:

Σύμφωνα με το Π.Δ/γμα 367/1997 «Διατήρηση εποπτείας ΝΠΔΔ από το Υπουργείο Γεωργίας» (ΦΕΚ 241/τ. Α'/28-11-1997), που εκδόθηκε σε εκτέλεση του έκτου εδαφίου της παρ. 2 του άρθρου 1 του Ν. 2503/1997 “Διοίκηση, Οργάνωση, Στελέχωση της Περιφέρειας, ρύθμιση θεμάτων για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και άλλες διατάξεις” (ΦΕΚ 107/τ. Α΄/1997) και του άρθρου 186 του Ν.3852/2010 «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης − Πρόγραμμα Καλλικράτης» (ΦΕΚ 87/τ. Α΄/ 2010), το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων δεν διατήρησε την εποπτεία του επί του Οργανισμού Κωπαΐδας, η οποία και  περιήλθε στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.
Σε εφαρμογή των διατάξεων της παρ.2 του άρθρου 16 του Ν. 3399/05 (ΦΕΚ 255/τ. Α΄) «Ρυθμίσεις θεμάτων αρμοδιότητας του ΥΠΑΑΤ-Προσαρμογή στη νέα ΚΑΠ και άλλες διατάξεις», ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με σχετική απόφασή του, ορίζει τη συμμετοχή δύο εκπροσώπων με τους αναπληρωτές τους, ως μέλη στο Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Κωπαΐδας.
Για τη βελτίωση της εύρυθμης λειτουργίας και τη ρύθμιση θεμάτων εγγειοβελτιωτικών έργων και οργανισμών εγγείων βελτιώσεων, υπάρχει συνεργασία μεταξύ του ΥΠΑΑΤ και του Υπουργείου Εσωτερικών και είναι υπό συγκρότηση Ομάδα Εργασίας, ώστε να προωθηθεί η όποια νομοθετική ρύθμιση κριθεί απαραίτητη.
Ήδη, η Δ/νση Αξιοποίησης Εγγειοβελτιωτικών Έργων και Μηχανικού Εξοπλισμού του ΥΠΑΑΤ έχει επεξεργαστεί νομοθετική ρύθμιση, για τη ρύθμιση εκκρεμούντων ζητημάτων σχετικών με τους Οργανισμούς Εγγείων Βελτιώσεων (Ο.Ε.Β.).

    Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ



ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΤΣΑΥΤΑΡΗΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Καταργούνται στρατονομία, ναυτονομία, αερονομία



Την κατάργηση της στρατονομίας και αντιστοίχως της αερονομίας και της ναυτονομίας, προανήγγειλε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, συνομιλώντας με δημοσιογράφους, ενώ στη θέση τους θα δημιουργηθεί ένα νέο διακλαδικό Σώμα, που θα ονομάζεται Αστυνομία Ενόπλων Δυνάμεων
Καταργούνται στρατονομία, ναυτονομία, αερονομία

Σύμφωνα με τη Δημόσια Τηλεόραση, με αυτό τον τρόπο ενοποιούνται οι στρατονομικές υπηρεσίες και των τριών κλάδων καταργώντας παράλληλα το νομικό πλαίσιο για τη στρατονομία, ένα νόμος του 1951 και θεωρείται αναχρονιστικός.

Η κατάργηση θα γίνει άμεσα και θα κατατεθεί σχετικό νομοσχέδιο στη Βουλή.

Το νέο Σώμα θα έχει ευρείες αρμοδιότητες, αντιμετωπίζοντας και ζητήματα διαφθοράς.


Διαβάστε Περισσότερα »

Κύμα γρίπης καθ' οδόν...




    Επί ποδός βρίσκεται το υπουργείο Υγείας προκειμένου να αναχαιτίσει το κύμα γρίπης το οποίο αναμένεται να ενσκήψει στη χώρα το επόμενο διάστημα.
    Οι ειδικοί επιστήμονες του ΚΕΕΛΠΝΟ εκτιμούν ότι τα κρούσματα αναμένεται να αυξηθούν περαιτέρω μέσα στις ερχόμενες εβδομάδες.
Μέχρι σήμερα 14 σοβαρά... εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα γρίπης έχουν νοσηλευθεί σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, εκ των οποίων τα 5 συνεχίζουν να νοσηλεύονται, ενώ έχουν καταγραφεί συνολικά 5 θάνατοι.
Ολα τα περιστατικά αφορούν άτομα που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου.
Η πλειονότητα των περιστατικών που νοσηλεύονται σε ΜΕΘ πάσχουν από γρίπη τύπου Α που καλύπτεται από το φετινό εμβόλιο. Τα περισσότερα από τα άτομα αυτά δεν είχαν εμβολιαστεί για τη γρίπη.
Διαβάστε Περισσότερα »

Αυτοί είναι οι δύο συλληφθέντες απαγωγείς του Μανώλη Καραμολέγκου

Ενώπιον των εισαγγελικών αρχών βρέθηκαν νωρίτερα οι δυο Μολδαβοί που συνελήφθησαν για την απαγωγή του επιχειρηματία Μανώλη Καραμολέγκου. Οι δυο κατηγορούμενοι προσήχθησαν στην Ευελπίδων και εις βάρος τους ασκήθηκαν βαρύτατες κατηγορίες. Σε βάρος των δυο συλληφθέντων από τον εισαγγελέα ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα εξής αδικήματα: Αρπαγή κατά συναυτουργία, ληστεία κατά συναυτουργία, διακεκριμένες κλοπές, επικίνδυνη σωματική βλάβη, κατά συρροή και παράνομη οπλοφορία.
Ο πρώτος απαγωγέας παραδόθηκε μαζί με το θύμα του στο Αστυνομικό Τμήμα Κερατέας ενώ ο δεύτερος εντοπίστηκε και συνελήφθη, χθες το απόγευμα, μέσα σε κλεμμένο ταξί σε περιοχή του Μαρκόπουλου.
Οι δυο κατηγορούμενοι ζήτησαν και πήραν προθεσμία για την ερχόμενη Δευτέρα προκειμένου να απολογηθούν.  






iefimerida.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Σταθάς:Nα διασφαλισθούν οι θέσεις εργασίας των εργαζομένων στις ΔΕΥΑ

Θέμα: Σχετικά με την ενδεχόμενη κατάργηση των Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης και Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ).

Σύμφωνα με πολλά και επαναλαμβανόμενα δημοσιεύματα στον Τύπο, πολλές ΔΕΥΑ, οι οποίες επιτελούν κοινωφελούς χαρακτήρα έργο και συμβάλλουν καθοριστικά προκειμένου η διαχείριση του νερού να είναι βιώσιμη και αειφόρος, απειλούνται με κλείσιμο. Σε αυτό συνηγορούν και όλες οι μέχρι τώρα ελλείψεις σε προσωπικό των εταιριών αυτών με το πάγωμα των προσλήψεων που επιβλήθηκε λόγω των μνημονιακών πολιτικών, καθώς αναγκάζονται να αναθέτουν τη συντήρηση των δικτύων τους, την εκτέλεση έργων υποδομής, αλλά και να παραχωρούν τομείς δραστηριοτήτων τους, σε εργολαβίες.
Ο κύριος στόχος των επιχειρήσεων ύδρευσης είναι η παροχή καθαρού και υγιεινού νερού στους καταναλωτές με το μικρότερο δυνατό κόστος. Οι ΔΕΥΑ, καθ’ όλο το χρονικό διάστημα λειτουργίας τους, έχουν επιτελέσει κι συνεχίζουν να επιτελούν ένα τεράστιο έργο που αφορά στην κατασκευή διυλιστηρίων νερού και δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης, την κατασκευή μονάδων βιολογικού καθαρισμού και επεξεργασίας της λυματολάσπης, καθώς και στην αδιάλειπτη και εύρυθμη λειτουργία των συστημάτων αυτών, αναβαθμίζοντας ολοένα και περισσότερο τις παρεχόμενες υπηρεσίες, με σύγχρονες μεθόδους και προδιαγραφές. Επιπλέον, συμβάλλουν καθοριστικά στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και στην προστασία του περιβάλλοντος, ενώ το ήδη συρρικνωμένο προσωπικό τους αγωνίζεται καθημερινά για την εξασφάλιση υψηλής ποιότητας παροχής υπηρεσιών προς τους πολίτες και το καταφέρνει λόγω της υψηλής εξειδίκευσης και της εμπειρίας που διαθέτει.
Οι ΔΕΥΑ είναι δημοτικές επιχειρήσεις ειδικού σκοπού, αυτοτελείς ως προς τους Δήμους, δεν ανήκουν στο δημόσιο τομέα με βάση την κείμενη νομοθεσία, δεν επιχορηγούνται από τον κρατικό προϋπολογισμό και επομένως ακόμα και αν κλείσουν δεν θα υπάρξει κανένα δημοσιονομικό όφελος. Επιπλέον, λειτουργούν ανταποδοτικά και το προσωπικό τους μισθοδοτείται από τις ίδιες τις επιχειρήσεις με βάση τα έσοδά τους. Το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας των ΔΕΥΑ καθορίζεται από το ν. 1069/80, ενώ αποτελούν τους κύριους διαχειριστές των υδατικών πόρων της χώρας σε τοπικό επίπεδο.
Στόχος μιας ευνομούμενης πολιτείας πρέπει να είναι η πρόσβαση όλων των πολιτών σε ποσότητες νερού που είναι απαραίτητες  για να καλυφθούν οι βασικές τους ανάγκες.    Το νερό δεν είναι εμπόρευμα, αλλά κοινωνικό αγαθό και γι’ αυτό δεν υπόκειται στον νόμο της προσφοράς και της ζήτησης. Είναι ήδη γνωστό ότι η  ιδιωτικοποίηση του νερού, σε όποιο μέρος του κόσμου κι αν εφαρμόσθηκε, απέβη σε βάρος του κοινωνικού συνόλου και απέτυχε, με συνέπεια η διαχείριση του νερού να ανακτηθεί και πάλι από δημόσιους ή δημοτικούς φορείς. Επομένως, είναι λάθος η δρομολογούμενη  ιδιωτικοποίηση τόσο των ΕΥΑΘ και ΕΥΔΑΠ, όσο και η πιθανολογούμενη των ΔΕΥΑ. Οποιαδήποτε τέτοια ενέργεια ιδιωτικοποίησης θα είναι όχι μόνο αντίθετη στη διεθνή πρακτική, αλλά θα αποβεί καταστροφική για τη δημόσια υγεία  και το περιβάλλον.
Η οποιαδήποτε «φημολογούμενη» ενέργεια, περί ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών αυτών, σκοπό έχει να καταστούν οι ΔΕΥΑ έρμαιο των ιδιωτικών συμφερόντων, όπου το προσδοκώμενο κέρδος των ιδιωτών θα κληθούν να το πληρώσουν και πάλι οι δημότες – Έλληνες πολίτες. Η κυβέρνηση πρέπει άμεσα να σταματήσει τέτοιου είδους απαράδεκτα σχέδια.
Στα πλαίσια της όσο το δυνατόν καλύτερης λειτουργίας των Δήμων, κρίνεται απαραίτητο οι ΔΕΥΑ να εξακολουθήσουν να λειτουργούν με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο ώστε να μπορέσουν να συνεχίσουν την εκτέλεση έργων υποδομής προκειμένου να διασφαλισθεί η εύρυθμη λειτουργία των συστημάτων ύδρευσης και αποχέτευσης και να αποτελούν τους κύριους διαχειριστές των υδάτινων πόρων της χώρας σε τοπικό επίπεδο.

Με βάση τα ανωτέρω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
- Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί για τη συνέχιση και την ενίσχυση της λειτουργίας των ΔΕΥΑ, σύμφωνα με το θεσμικό πλαίσιο του Ν. 1069/80, ώστε οι επιχειρήσεις αυτές να μπορέσουν να συνεχίσουν, ως φορείς, την εκτέλεση έργων υποδομής (και μέσω ΕΣΠΑ) προκειμένου να διασφαλισθεί η εύρυθμη λειτουργία των συστημάτων ύδρευσης και αποχέτευσης;
- Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί ώστε να διασφαλισθούν οι θέσεις εργασίας των εργαζομένων στις ΔΕΥΑ;



Οι ερωτώντες βουλευτές
Σταθάς Γιάννης
Καφαντάρη Χαρά
Διαβάστε Περισσότερα »

Σώζουν τη σύνταξη του ΟΓΑ οι αγρότες επιτηδευματίες




Με τη λογική «βλέποντας και κάνοντας» φαίνεται ότι προχωράει το υπουργείο Οικονομικών στην εφαρμογή του νέου συστήματος φορολόγησης των αγροτών παραπέμποντας σε μελλοντικές εγκυκλίους οι οποίες θα εκδοθούν στην… πορεία εφαρμογής του μέτρου.
Στην εγκύκλιο που αναμένεται θα υπάρξει πρόβλεψη για προστασία της σύνταξης των συνταξιούχων αγροτών που τηρούν δικαιώματα.Στην εγκύκλιο που αναμένεται θα υπάρξει πρόβλεψη για προστασία της σύνταξης των συνταξιούχων αγροτών που τηρούν δικαιώματα.

Υπηρεσιακά στελέχη που παραβρέθηκαν στην ενημερωτική ημερίδα που διοργάνωσε την Πέμπτη η ΠΑΣΕΓΕΣ σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας παραδέχθηκαν ότι πολλά ζητήματα δεν έχουν ακόμα διευκρινισθεί και ότι οι υπηρεσίες του υπουργείου ακόμα καταγράφουν τα διάφορα προβλήματα που προκύπτουν από την «μετάταξη» στο νέο φορολογικό καθεστώς. Άφησαν μάλιστα ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν νέες παρατάσεις τόσο για την έναρξη επιτηδεύματος όσο και για την υποβολή των Δηλώσεων Αποθεμάτων από τους αγρότες στις εφορίες (σ.σ. μέχρι στιγμής έχει δοθεί παράταση μέχρι 20/2 και 30/3 αντίστοιχα).

Πληροφορίες του Agronews αναφέρουν ότι στην εγκύκλιο που θα δημοσιευθεί μέσα στις επόμενες μέρες θα υπάρξει πρόβλεψη για την προστασία της σύνταξης των συνταξιούχων αγροτών που εξακολουθούν να τηρούν δικαιώματα και οι οποίοι, σύμφωνα με τη νέα νομοθεσία, υποχρεούνται να άνοίξουν λογιστικά βιβλία. Ανάλογη ρύθμιση θα υπάρξει και για τους ετεροεπαγγελματίες δημόσιους υπαλλήλους. Σύμφωνα, πάντως, με την κα Δέσποινα Καρούσα από τη διεύθυνση Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων του υπουργείου Οικονομικών που έδωσε το παρών στην εκδήλωση, θα χρειαστεί να υπάρξει για τα θέματα αυτά συννενόηση με το υπουργείο Εργασίας.

Όσον αφορά τους ετεροεπαγγελματίες οι οποίοι είναι ήδη επιτηδευματίες, αυτοί θα πρέπει να καταχωρήσουν στα βιβλία που ήδη τηρούν και την αγροτική τους δραστηριότητα (η οποία, υπενθυμίζουμε, λογίζεται πλέον ως επιχειρηματική).

Στην πολυαναμενόμενη εγκύκλιο θα γίνεται επίσης, όπως εξήγησε η κα Καρούση, πλήρης και διεξοδική αναφορά στις δαπάνες που θα μπορούν να ενταχθούν στα έξοδα.

Εξίσου αναλυτικές θα είναι και οι εξηγήσεις όσον αφορά στον τρόπο προσδιορισμού του ακαθάριστου εισοδήματος. Η ίδια εξήγησε ότι «τα ακαθάριστα έσοδα θα προκύπτουν από τις πωλήσεις της προηγούμενης διαχειριστικής περιόδου που θα υπολογίζονται βάσει των τιμολογίων αγοράς που έχουν εκδώσει οι έμποροι ή τις εκκαθαρίσεις των συνεταιρισμών ή, τέλος, από τα τιμολόγια που εκδίδουν οι ίδιοι οι παραγωγοί.

Ξεκαθάρισε ότι τα αγροτεμάχια δε θα λογίζονται ως υποκαταστήματα ενώ το ίδιο θα ισχύει και για τις αγροτικές αποθήκες και τους στάβλους. Οι παραγωγοί θα δηλώνουν ως έδρα της αγροτικής τους επιχείρησης το σπίτι τους. Όμως σε αυτή την περίπτωση- σύμφωνα, τουλάχιστον με την ισχύουσα νομοθεσία- θα πρέπει να είναι έτοιμοι να δεχθούν ανά πάσα ώρα και στιγμή «επισκέψεις» από τις ελεγκτικές αρχές οι οποίες θα επιθυμούν να ελέγξουν τα βιβλία τους. Ο κ. Καραμίχας σχολίασε ότι πρόκειται για παραβίαση του οικιακού ασύλου με την κα Καρούση να απαντάει ότι το θέμα έχει τεθεί υπόψη της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου η οποία εξετάζει τα περιθώρια λύσης.                         

      

Σύμφωνα με τις διευκρινίσεις που δόθηκαν, για να λογιστεί ως «υποκατάστημα» μια αγροτική εκμετάλλευση θα πρέπει να υπάρχουν σε αυτή υποδομές και εξοπλισμός που να παραπέμπουν σε μεταποιητική δραστηριότητα. Ζήτημα, όμως, προκύπτει σε περίπτωση που σε μια αγροτική έκταση υπάρχει ένα τυποποιητήριο για τις ανάγκες της συγκεκριμένης εκμετάλλευσης. Σε αυτή την περίπτωση είναι πολύ πιθανό να η έκταση να θεωρηθεί υποκατάστημα.

Το ζήτημα είναι κρίσιμο γιατί, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, κάθε υποκάταστημα επισύρει κι ένα ακόμα… τέλος επιτηδεύματος ενώ για τις όποιες πωλήσεις γίνονται από εκεί είναι υποχρεωτική η εγκατάσταση ταμειακής μηχανής.

Μεγαλύτερος είναι ο κίνδυνος για τα θερμοκήπια τα οποία, όπως ανέφεραν τα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, λογίζονται ως υποκαταστήματα. Επομένως ένας παραγωγός που διαθέτει δύο ή τρία θερμοκήπια θα θεωρείται ότι διαθέτει επιχείρηση με δύο ή τρία «υποκαταστήματα» αντιστοίχως.

Τέλος επιτηδεύματος μετά την τριετία;

Ασαφείς ήταν και οι απαντήσεις όσον αφορά στο τέλος επιτηδεύματος καθαυτό. Ο κ. Τσαυτάρης μπορεί να διαβεβαίωσε το πρωί ότι οι αγρότες δε θα πληρώσουν το τέλος επιτηδεύματος για την επόμενη τριετία όμως αυτό οφείλεται στο ότι όσοι ανοίξουν φέτος βιβλία θα μεταχειρισθούν ως «νέοι επιτηδευματίες» (και άρα θα δικαιούνται τριετή απαλλαγή). Από την τριετία κι έπειτα το ενδεχόμενο επιβάρυνσής τους παραμένει ανοιχτό. Τα υπηρεσιακά στελέχη δήλωσαν αναρμόδια να ξεκαθαρίσουν το ζήτημα.

Έναρξη βιβλίων χωρίς βεβαίωση ΟΓΑ

Όπως διευκρινίστηκε από την κα Καρούση, για να διευκολυνθούν οι αγρότες κατά την έναρξη επιτηδεύματος δε θα είναι απαραίτητη η βεβαίωση του ΟΓΑ (σ.σ. δεν διευκρίνισε πάντως αν θα ζητείται ασφαλιστική ενημερότητα). Αυτό θα προβλέπεται στην νέα εγκύκλιο που θα εκδοθεί.

Από την πλευρά της το στέλεχος της Διεύθυνσης ΦΠΑ, κα Σμυρνιώτη ξεκαθάρισε ότι όλα τα εισοδήματα φορολογούνται αυτοτελώς και δεν προστίθενται. Αυτό σημαίνει π.χ. ότι τα έσοδα από αγροτικά φωτοβολταϊκά θα φορολογούνται ξεχωριστά από τα υπόλοιπο αγροτικό εισόδημα.

 
Διαβάστε Περισσότερα »

Fifty-fifty σε rock και έντεχνους ρυθμούς στη Λίμνη Μουσών


Διαβάστε Περισσότερα »

Ενημέρωση του Δήμου Λεβαδέων για τη λειτουργία του ΧΥΤΑ

Σε σχέση με χθεσινές αναφορές στο Δημοτικό Συμβούλιο Λιβαδειάς επισημαίνουμε ότι:
Η διακοπή της λειτουργίας του ΧΥΤΑ και η μεταφορά των απορριμμάτων, γίνεται αφενός για να διευκολυνθεί το έργο της αποκατάστασης μετά την πυρκαγιά και αφετέρου για να προστατέψουμε το περιβάλλον από ενδεχόμενους κινδύνους και όχι από διαπιστωμένη ρύπανση. Στο σημείο που σήμερα γίνεται η μεταφόρτωση των απορριμμάτων δεν έχει διαπιστωθεί κάποια καταστροφή.
Κατά τη διαδικασία της μεταφόρτωσης τα απορριμματοφόρα των 3 Δήμων (Λιβαδειάς, Ορχομενού, Αράχωβας-Διστόμου-Αντίκυρας) αδειάζουν απορρίμματα στο χώρο μεταφόρτωσης. Στη συνέχεια μεταφορτώνονται σε κοντέινερ και μεταφέρονται στο ΧΥΤΑ Θήβας.
Καμία διαρροή στραγγιδίων (δηλαδή των μολυσμένων υγρών που περιέχουν τα σκουπίδια) δεν γίνεται. Αντίθετα, με τα νέα έργα που έχουν δρομολογηθεί από τη Δημοτική Αρχή Λιβαδειάς :
1. θα λυθεί οριστικά η περιβαλλοντική αποκατάσταση του παλιού χώρου που σταμάτησε το 2010
2. θα βελτιωθεί η λειτουργία του νέου χώρου αφού προσθέτονται έργα αναβάθμισης που δεν είχαν προβλεφθεί.




Διαβάστε Περισσότερα »

Απάντηση του ΥΠΕΚΑ στον Βαγγέλη Μπασιάκο για το Κοινωνικό Τιμολόγιο της Δ.Ε.Η

Σε απάντηση της υπ’ αρ. 4768/11.12.2013 Ερώτησης που κατατέθηκε στη Βουλή από το Βουλευτή κ. Ε. Μπασιάκο, σας διαβιβάζουμε το Γρ.Δ/3993/23-12-2013 έγγραφο της ΔΕΗ Α.Ε., καθώς επίσης και το έγγραφο της ΡΑΕ με κωδικό Ο-56984/20-12-2013, τα οποία αναφέρονται στο θέμα. Επίσης θέτουμε υπόψη σας τα ακόλουθα: Το ΥΠΕΚΑ, λαμβάνοντας υπόψη τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει μεγάλος αριθμός συμπολιτών μας, προχώρησε σε μεγάλη διεύρυνση και ενίσχυση του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου, με μέτρα όπως τον υπολογισμό της μεσοσταθμικής κατανάλωσης στα ανά κατηγορία Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου όρια για το τετράμηνο σε ετήσια βάση,
τη διεύρυνση της έκπτωσης από τις πρώτες 800 KWh σε όλη την κατανάλωση και την πρόσθεση εισοδήματος σε χαμηλόμισθους (3000 ανά τέκνο), διευρύνοντας έτσι τoν αριθμό των δικαιούχων. Επιπλέον, με την Υπουργική Απόφαση Δ5/ΗΛ/Β/Φ29/οικ.21235/20-11-2013 (ΦΕΚ Β΄2957/21-11-2013), καθορίστηκαν ακόμη ευνοϊκότεροι όροι για την ένταξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων στο Κ.Ο.Τ. Σε ό,τι αφορά τα άτομα με αναπηρία ίση ή άνω του 67%, γίνονται αυτόματα δικαιούχοι του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου εφόσον το ετήσιο οικογενειακό φορολογούμενο πραγματικό ή τεκμαρτό εισόδημα είναι μικρότερο από 23.500 ευρώ. Επιπλέον, στον Κώδικα Προμήθειας Ηλεκτρικής Ενέργειας σε πελάτες (ΦΕΚ Β’ 832/09.04.2013) και στην Υπουργική Απόφαση Δ5-ΗΛ/Β/Φ.1.21/οικ.12112 (ΦΕΚ Β΄1521/21.06.2013), στην οποία καθορίζονται οι κατηγορίες, τα κριτήρια και η διαδικασία ένταξης πελατών στους Ευάλωτους Πελάτες ηλεκτρικής ενέργειας, προβλέπεται η ευνοϊκή αντιμετώπιση των Ευάλωτων Πελατών ως προς την προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας. Επίσης, βάσει του άρθρου 3 παράγραφος 2 της ανωτέρω απόφασης: «Πελάτες, οι οποίοι έχουν ήδη ενταχθεί στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην υπ' αριθ. Δ5-ΗΛ/Β/Φ29/16027/6.8.10 Απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, όπως αυτή τροποποιήθηκε με τις υπ’ αριθ. Δ5-ΗΛ/Β/Φ29/6713/24.3.11 και Δ5-ΗΛ/Β/Φ1.20/οικ.878/17.1.13 όμοιες αποφάσεις, με τη δημοσίευση της παρούσας, εντάσσονται αυτόματα στο Μητρώο Ευάλωτων Πελατών, χωρίς να απαιτείται υποβολή σχετικής αιτήσεως εκ μέρους τους».
 Για όλους τους Ευάλωτους Πελάτες σύμφωνα με την ανωτέρω απόφαση, εφαρμόζονται οι διατάξεις του Κεφαλαίου 6 του Κώδικα Προμήθειας Ηλεκτρικής Ενέργειας σε Πελάτες (ΦΕΚ Β΄832/09.04.2013), βάσει του οποίου, προβλέπονται ευνοϊκές ρυθμίσεις, ως προς τη σύμβαση προμήθειας του Ευάλωτου Πελάτη με τον προμηθευτή του, και ειδικότερα: ορίζεται προθεσμία εξόφλησης των λογαριασμών, κατ΄ ελάχιστον 40 ημερών, παρέχεται η δυνατότητα τμηματικής και άτοκης εξόφλησης του λογαριασμού κατανάλωσης, δεν διακόπτεται η ηλεκτροδότηση του Ευάλωτου Πελάτη λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών κατά τις περιόδους Ιούλιο-Αύγουστο και Νοέμβριο-Μάρτιο και τέλος προβλέπονται ρυθμίσεις για την κατά απόλυτη προτεραιότητα εξυπηρέτηση των Ευάλωτων Πελατών.

Συνημμένα:
 α) Το έγγραφο της ΔΕΗ Α.Ε. Γρ.Δ/3993/23-12-2013
 β) Το έγγραφο της ΡΑΕ με κωδικό Ο-56984/20-12-2013
 Ο Υφυπουργός
 Α. Παπαγεωργίου
Διαβάστε Περισσότερα »

Θήβα:Χειροπέδες σε 44χρονο για κατοχή ναρκωτικών

Συνελήφθη 44χρονος ημεδαπός για ναρκωτικά στη Θήβα

Κατασχέθηκαν μικροποσότητα ηρωίνης και ναρκωτικά δισκία

Συνελήφθη, χθες (15-01-2014) το μεσημέρι στη Θήβα, από αστυνομικούς του τοπικού Τμήματος Ασφαλείας, ένας 44χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε από τους αστυνομικούς στον 44χρονο, βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν:

    Δύο (2) αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες, οι οποίες περιείχαν ποσότητα ηρωίνης (σε μορφή βράχου), συνολικού μεικτού βάρους (2,1) γραμμαρίων και
    μία αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία, η οποία περιείχε δέκα (10) ναρκωτικά δισκία, για την αγορά των οποίων απαιτείται ιατρική συνταγή.

Ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.

Διαβάστε Περισσότερα »

Απολογισμός πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής Αλιάρτου- βίντεο

Με αρκετά μεγάλη συμμετοχή δημοτών απ’όλα τα τοπικά διαμερίσματα του  Δήμου Αλιάρτου, έγινε ο Δημόσιος απολογισμός της Δημοτικής Αρχής.
Ο Δήμαρχος κος Ντασιώτης Γ. ξεκίνησε την τοποθέτησή του ενημερώνοντας τους Δημότες για την διαδικασία μετάβασης από τον «Καποδίστρια στον Καλικράτη», τα ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα κατάργησης των Καποδιστριακών Δήμων και έναρξης του Καλικρατικού, την κατάργηση των παλαιών νομικών προσώπων και δημιουργίας των νέων και στις νέες αρμοδιότητες που συνεχώς  έρχονται στους Δήμους.
Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα οικονομικά στοιχεία του Δήμου και συγκεκριμένα στην κατάσταση που παρέλαβε η δημοτική αρχή και στην δραστική μείωση του χρέους που επιτεύχθηκε. Επίσης στις ενέργειες που έχουν γίνει για την καταγραφή και αξιοποίηση της Δημοτικής περιουσίας, στην  πορεία των έργων και τον προγραμματισμό των νέων καθώς και στην οργάνωση και διαχείριση των υπηρεσιών του Δήμου.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε από τον Δήμαρχο στις δράσεις, όπως το κοινωνικό παντοπωλείο και ο εθελοντισμός, που αφορούν την κοινωνική συνοχή και την στήριξη δημοτών που έχουν ανάγκη.
Σε ότι αφορά τα έργα τονίστηκε ότι κριτήριο πλέον είναι η αναγκαιότητα και έδωσε στοιχεία για τις παρεμβάσεις που έγιναν και συνεχίζονται σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα, ενώ αναφέρθηκε στα μεγάλα έργα του ΕΣΠΑ που εκτελούνται ήδη  (αποκατάσταση ΧΑΔΑ) και στα Δίκτυα αποχέτευσης, τόσο της Αλιάρτου, όσο και της Δ.Ε.Θεσπιών που σύντομα θα ξεκινήσουν.
Στο τέλος ο Δήμαρχος και οι Αντιδήμαρχοι απάντησαν σε ερωτήσεις των Δημοτών.
Εντυπωσιακό είναι το γεγονός, που σχολιάστηκε αρνητικά από τους Δημότες, πως δεν παραβρισκόταν κανένας Δημοτικός Σύμβουλος από την αντιπολίτευση, παρόλο που είχαν
προσκληθεί.








Διαβάστε Περισσότερα »

Ποιοι, πώς και πόσο μπορούν να μειώσουν τη δόση του στεγαστικού τους

Παρατείνεται η προθεσμία για ένταξη στη ρύθμιση ως τις 15 Απριλίου – Όοοι μπουν σε ρύθμιση δεν θα καταβάλλουν δόση μεγαλύτερη του 30% του καθαρού εισοδήματός τους

Έως τις 15 Απριλίου παρατείνεται η ρύθμιση που αφορά τους ενήμερους δανειολήπτες στεγαστικών δανείων οι οποίοι έχουν υποστεί μείωση των εισοδημάτων τους άνω του 20% από τα αντίστοιχα εισοδήματα του 2009, σύμφωνα με τη σχετική απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης.

Για να υπαχθεί κάποιος στο πρόγραμμα διευκόλυνσης με 48ωρη περίοδο χάριτος με την καταβολή χαμηλότερης δόσης, πρέπει να συντρέχουν οι εξής προϋποθέσεις:

- Εμπράγματη εξασφάλιση της τράπεζας με κύρια κατοικία

- Η αντικειμενική αξία της κύριας κατοικίας να μην ξεπερνά τις 180.000 ευρώ και για τις τρίτεκνες/πολύτεκνες οικογένειες να μην είναι πάνω από 200.000 ευρώ

- Η αντικειμενική αξία της συνολικής οικογενειακής περιουσίας να μην ξεπερνά τις 250.000 ευρώ και τις 300.000 ευρώ στην περίπτωση των τρίτεκνων/πολύτεκνων

- Το σύνολο των καταθέσεων και των κινητών αξιών του οφειλέτη να μην υπερβαίνει τις 10.000 ευρώ και τις 15.000 ευρώ για τρίτεκνες/πολύτεκνες οικογένειες

- Το συνολικό ανεξόφλητο υπόλοιπο κεφαλαίου του δανείου να μην υπερβαίνει τις 150.000 ευρώ.

Ποιοι μπορούν να υπαχθούν στο πρόγραμμα προστασίας δανειοληπτών που υπέστησαν μείωση εισοδήματος:

- Μισθωτοί και συνταξιούχοι ιδιωτικού και δημόσιου τομέα

- Όσοι είχαν τεκμαιρόμενη σχέση εξαρτημένης εργασίας

- Άνεργοι με ετήσιο καθαρό οικογενειακό εισόδημα από οποιαδήποτε πηγή (μισθοί, συντάξεις, ενοίκια, αγροτικά εισοδήματα κλπ) Έως 25.000 ευρώ και εφόσον αυτό έχει μειωθεί περισσότερο από 20% από 1/1/2010 έως σήμερα. Για πάσχοντες από βαριά ασθένεια ή/και μόνιμη αναπηρία και για τρίτεκνους/πολύτεκνους το ως άνω ποσό αυξάνεται κατά 5.000 ευρώ, δηλαδή έως 30.000 ευρώ.

Να σημειωθεί πως το εισόδημα που θα λαμβάνεται υπόψη για τη ρύθμιση είναι το καθαρό εισόδημα του δανειολήπτη, το εισόδημα δηλαδή που απομένει μετά την αφαίρεση των κρατήσεων υπέρ των ασφαλιστικών ταμείων, του παρακρατηθέντος φόρου εισοδήματος και της εισφοράς αλληλεγγύης.

Συνοπτικά, το πρόγραμμα διευκόλυνσης των ενήμερων δανειοληπτών προσφέρει στους δικαιούχους:

- Περίοδο χάριτος 48 μηνών

- Αμεση μείωση της μηνιαίας καταβολής στο 30% του μηνιαίου καθαρού εισοδήματος του νοικοκυριού

- Η δόση καθ' όλη τη διάρκεια της περιόδου χάριτος θα προσαρμόζεται σε πιθανή μεταβολή του εισοδήματος

- Η συμβατική διάρκεια του δανείου παρατείνεται κατά 48 μήνες και η αποπληρωμή του μετά την περίοδο χάριτος συνεχίζεται με τους όρους της αρχικής σύμβασης, χωρίς καμία επιβάρυνση για τον δανειολήπτη.
Διαβάστε Περισσότερα »

Συνεδριάζει το Δ.Σ. του Δήμου Θηβαίων

Σας αποστέλλουμε για ενημέρωσή σας την υπ’ αριθ. πρωτ. 1451/16-1-2014 πρόσκληση για την 1η Τακτική  συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου  του Δήμου Θηβαίων, η οποία θα διεξαχθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Παλαιού Δημαρχείου-οδός Πινδάρου & Οιδίποδος, στις  20  ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ  του 2013, ημέρα ΔΕΥΤΕΡΑ και ώρα 18:30, για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα κατωτέρω θέματα της ημερήσιας διάταξης :
1ο.    Υποβολή πρότασης χρηματοδότησης της πράξης με τίτλο : «Διαχείριση ευπαθών κοινωνικών ομάδων του Δήμου Θηβαίων»,  στην πρόσκληση 59 του Ενδιάμεσου Φορέα Διαχείρισης “ΕΦΔ ΕΕΤΑΑ”, στο πλαίσιο του Άξονα Προτεραιότητας 2 «ΤΠΕ και Βελτίωση της Ποιότητας Ζωής» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ψηφιακή Σύγκλιση».
2ο.    Αποδοχή της 1ης τροποποίησης της απόφασης ένταξης της πράξης με τίτλο : «Βελτίωση – ανάπλαση κεντρικής πλατείας ΤΚ Λεύκτρων Δήμου Θηβαίων» στο πλαίσιο του Άξονα 3 «Ποιότητα ζωής στις αγροτικές περιοχές και διαφοροποίηση της αγροτικής οικονομίας» του Προγράμματος «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007-2013».
3ο.    Έγκριση 2ης παράτασης εργασιών για το έργο : «Κατασκευή ανάπλασης οδού Πινδάρου Δ.Θηβαίων» με MIS431318.
4ο.    Χορήγηση παράτασης προθεσμίας περαίωσης εργασιών του έργου : «Αξιοποίηση Υδρευτικής γεώτρησης Αγίας Σωτήρας».
5ο.    Έγκριση παράταση προθεσμίας του έργου "Κατασκευή οδού σύνδεσης τοπικών κοινοτήτων Λεύκτρων -Καπαρελλίου πλησίον καναλιού της ΕΥΔΑΠ του Δήμου Θηβαίων".
6ο.    Λήψη απόφασης περί της αποξήλωσης τμήματος της Πλατείας της Τ.Κ. Αμπελοχωρίου του Δ. Θηβαίων (θέμα από αναβολή).
7ο.    Συζήτηση και λήψη απόφασης για την εκμίσθωση οικοπέδου ιδιοκτησίας του Δήμου Θηβαίων στη θέση «ΠΑΛΙΑ ΣΩΤΗΡΑ» Αγ. Θεοδώρων (πρώην Καραμαγκιώλη).
8ο.    Λήψη απόφασης για την πρόσληψη προσωπικού για κατεπείγουσες εποχικές ανάγκες.
9ο.    Έγκριση της υπ’ αριθ. 25/2013 απόφασης του Δ.Σ. της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας η οποία αφορά παραχώρηση χώρου του πρώην γραφείου του Νηπιαγωγείου της Τοπικής Κοινότητας Υπάτου στο σύλλογο γυναικών Υπάτου «Υπάτιος».
10ο.    Έγκριση της υπ’ αριθ. 33/2013 απόφασης του Δ.Σ. της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας η οποία αφορά την Δ΄ κατανομή λειτουργικών δαπανών στα σχολεία της   Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευση οικονομικού έτους 2013.
11ο.    Έγκριση της υπ’ αριθ. 30/2013 απόφασης του Δ.Σ. της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας η οποία αφορά την κατανομή ΣΑΤΑ Σχολείων των ετών 2011, 2012 και 2013 στα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. 
12ο.    Έγκριση πρακτικής άσκησης της σπουδάστριας στο ΤΕΙ Κρήτης –Σχολή Επαγγελμάτων Υγείας Πρόνοιας, Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας, στο Δήμο Θηβαίων.
13ο.    Έγκριση πρακτικού κλήρωσης για την ανάδειξη μελών της επιτροπής για την παραλαβή προμηθειών που διενεργούνται με τον ΕΚΠΟΤΑ  και συγκρότηση  αυτής.
14ο.    Έγκριση πρακτικού κλήρωσης για τον ορισμό Επιτροπής διενέργειας διαγωνισμών και αξιολόγησης η προσφορών για της προμήθειες, σύμφωνα με τις διατάξεις των παρ. 1 και 3 του άρθρου 46 του Ν.ΕΚΠΟΤΑ για το  έτος 2014.
15ο.    Λήψη απόφασης για την έγκριση διενέργειας του διαγωνισμού για την επισκευή και συντήρηση των οχημάτων και του Δήμου και προμήθεια των αναγκαίων ανταλλακτικών για τις παραπάνω εργασίες, για ένα (1) έτος.
16ο.    Ορισμός ενός δημοτικού συμβούλου μετά του αναπληρωτή του ως μέλους της επιτροπής για την  παραλαβή υπηρεσιών – μεταφορών, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 παρ. 1 του π.δ. 28/80, για το έτος 2014.
17ο.    Ορισμός δυο (2) Δημοτικών Συμβούλων ως μελών του Δ.Σ. του «Κληροδοτήματος ΣΤΑΜΑΤΗ».
18ο.    Λήψη απόφασης για την απευθείας ανάθεση της προμήθειας ειδών αρτοποιείου  για τις ανάγκες λειτουργίας του ΔΟΘ και συγκεκριμένα των Παιδικών Σταθμών Θήβας και Βαγίων.
19ο.    Αποδοχή πίστωσης ποσού 1.623,48€  από το ΥΠ.ΕΣ. για την κάλυψη ενοικίασης χώρων στέγασης ΚΕΠ (Χρημ. εντολή 52499/13).
20ο.    Αποδοχή πίστωσης ποσού 71.480,00€ από ΥΠ.ΕΣ. που αφορά την 13η εντολή μεταφοράς πιστώσεων ΣΑΤΑ 2013 για έργα και επενδυτικές δραστηριότητες.
21ο.    Εξέταση της υπ’ αριθ.  37280/27-12-2013 αιτήσεως του Αθανασίου Δημήτριου του Ανδρέα εκπροσώπου της Αστικής εταιρείας ιδιοκτητών ΤΑΧΙ Επαρχίας Θηβών «ΠΙΝΔΑΡΟΣ» για  διακοπή μίσθωσης.
22ο.    Διακοπή Μίσθωσης του με αριθμό 37 Καταστήματος της Δημοτικής Αγοράς μετά από αίτηση της κ. Καραμπιτσάκου Ιουλίας.

23ο.     Λήψη απόφασης για την επιστροφή ποσού στην κ. Καραμούτσου Βασιλική ως αχρεωστήτως εισπραχθέν.

                                                                     Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
                        ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ                                                   
                                                                           ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Μ. ΚΟΚΟΝΤΙΝΗΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Ανοίγει το πρώτο σουπερμάρκετ από αγρότες και χωρίς μεσάζοντες

Μια ελληνική πρωτοτυπία ετοιμάζεται να υποδεχτεί ο Άγιος Στέφανος που θα φιλοξενήσει το πρώτο σουπερμάρκετ αγροτών, χωρίς μεσάζοντες, τόσο με νωπά όσο και τυποποιημένα προϊόντα από 150 παραγωγούς. Το σουπερμάρκετ θα παρέχει παράλληλα τη δυνατότητα για online παραγγελίες και διανομή στο σπίτι.

Οπως αναφέρουν τα «Νέα», πρόκειται για μια ιδέα του επιχειρηματία Δημήτρη Κουτσολιούτσου, που μετά το Γίνε Αγρότης, εφαρμόζει τώρα και στην Ελλάδα έναν θεσμό δοκιμασμένο στο εξωτερικό, τις αγορές παραγωγών, γνωστές ως farmer markets, όπου μικροί αγρότες διαθέτουν τα προϊόντα τους απευθείας στους καταναλωτές σε χαμηλές τιμές.

Με τη διαφορά ότι η συγκεκριμένη αγορά θα είναι στεγασμένη, θα έχει σε πρώτη φάση έκταση 1.200 τ.μ., θα διαθέτει ράφια για τουλάχιστον 100 τυποποιημένα αγροτικά προϊόντα, ενώ θα λειτουργεί καθημερινά ως σουπερμάρκετ, αλλά τα Σάββατα και ως λαϊκή αγορά με 40 πάγκους.

Ως περιοχή επελέγη ο Άγιος Στέφανος επειδή είναι εύκολη η πρόσβαση από την Εθνική Οδό και τα εγκαίνια του Farmers Republic, όπως ονομάζεται το εγχείρημα, έχουν προγραμματιστεί για τις 25 Ιανουαρίου. Σημειωτέον ότι η έναρξη λειτουργίας της επιχειρηματικής αυτής ιδέας συμπίπτει χρονικά με τη θεσμοθέτηση των λαϊκών αγορών για παραγωγούς, καθώς τις ημέρες αυτές συζητείται στη Βουλή το σχετικό νομοσχέδιο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.
Οπως λέει ο Δ. Κουτσολιούτσος στην εφημερίδα «Τα Νέα», το Farmers Republic θα λειτουργεί ως εξής: καταρχάς επιλέγονται οι αγρότες, οι οποίοι πρέπει να είναι κατ' επάγγελμα παραγωγοί και τα προϊόντα τους να είναι κατά προτίμηση βιολογικά (τουλάχιστον κατά την πρώτη φάση της λειτουργίας), γι' αυτό και πρέπει να συνοδεύονται από σχετικές πιστοποιήσεις, οι οποίες και ελέγχονται.

Από την πλευρά της η επιχείρηση βάζει τον χώρο και τη διαχείρισή του, δηλαδή το σκέλος των logistics. Έναντι ενός ενοικίου, τα Σάββατα οι παραγωγοί θα διαθέτουν τα νωπά προϊόντα τους σε πάγκους, αφού τις ημέρες αυτές ο χώρος θα λειτουργεί και ως λαϊκή αγορά. Σε αυτήν οι καταναλωτές θα βρίσκουν νωπά προϊόντα προερχόμενα αποκλειστικά από γειτονικές περιοχές (π.χ. Αττική, Βοιωτία).
Και τις επτά ημέρες της εβδομάδας, όπου ο χώρος θα λειτουργεί ως στεγασμένο παντοπωλείο, ένα είδος πρωτότυπου σουπερμάρκετ, η επιχείρηση θα φιλοξενεί στα ράφια τυποποιημένα προϊόντα αγροτών απ' όλη την Ελλάδα έναντι μιας μικρής προμήθειας.

Τέτοια προϊόντα θα είναι από ελαιόλαδα, τυροκομικά, αλλαντικά και κρέας, μέχρι μέλι, ξηρούς καρπούς, ζυμαρικά, σπιτικά γλυκά και είδη αρτοποιίας. «Πρόκειται στην ουσία για ένα μοντέλο δίκαιου εμπορίου, με δίκαιες τιμές για τον καταναλωτή, αλλά και για τον αγρότη», λέει ο κ. Κουτσιολούτσος.


Διαβάστε Περισσότερα »

ΔΕΚΑΤΟΣ ΕΝΑΤΟΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΠΟΙΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ‘’ΤΕΧΝΗΣ’’

Τ Ε Χ Ν Η   ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΚΙΛΚΙΣ - 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 20 - 611 00 ΚΙΛΚΙΣ - ΤΗΛ. - FAX: 23410 24217
Ηλεκτρ. δ/νση: www.texni-kilkis.gr

ΔΕΚΑΤΟΣ ΕΝΑΤΟΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΠΟΙΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ
ΤΗΣ ‘’ΤΕΧΝΗΣ’’ ΚΙΛΚΙΣ

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ‘’ΤΕΧΝΗ’’ ΚΙΛΚΙΣ προκηρύσσει τον Δέκατο Ένατο Πανελλήνιο Ποιητικό Διαγωνισμό με τίτλο ‘’Κούρος Ευρωπού’’, με τη στήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού.
Οι ποιητικές συλλογές που θα σταλούν για το διαγωνισμό πρέπει:
   1) Να μην έχουν εκδοθεί.
   2) Να είναι δακτυλογραφημένες σε τρία αντίτυπα.
   3) Να είναι 20 έως 30 σελίδες η κάθε μία.
   4) Οι συλλογές να στέλνονται με ψευδώνυμο. Σε δεύτερο κλειστό φάκελο αλληλογραφίας ο υποψήφιος εξωτερικά θα αναγράφει πάλι το ψευδώνυμό του και μέσα τα πραγματικά του στοιχεία (όνομα, επίθετο, διεύθυνση, τηλέφωνο και e-mail, αν έχει). Ο δεύτερος αυτός φάκελος θα ανοιχθεί από την επιτροπή του διαγωνισμού μόνο σε περίπτωση βράβευσης της συλλογής.
Τα ποιητικά έργα δεν θα επιστραφούν.
Ποιήτριες και ποιητές που έλαβαν το Α΄ Βραβείο σε προηγούμενους διαγωνισμούς της Μ.Κ.Ε. ‘’ΤΕΧΝΗ’’ ΚΙΛΚΙΣ δεν ξαναβραβεύονται.
Οι υποψήφιοι μπορούν να αποστείλουν τα έργα τους έως την 31η Μαρτίου 2014 στη διεύθυνση: ‘’ΤΕΧΝΗ’’ Μ.Κ.Ε. ΚΙΛΚΙΣ, 25ης Μαρτίου 20, Κιλκίς, Τ.Κ. 611 00, τηλ. 23410 24217, κινητό 6944 244761.
Η μη τήρηση έστω και ενός από τους παραπάνω όρους του διαγωνισμού συνεπάγεται τον αποκλεισμό του υποψηφίου.
Η κρίση των έργων θα γίνει από 7μελή Κριτική Επιτροπή, την οποία αποτελούν οι:
     1. Ζωή Σαμαρά, Ομότιμη Καθηγήτρια Α.Π.Θ., Πρόεδρος
     2. Κούλα Αδαλόγλου, ποιήτρια-πεζογράφος
     3. Δημήτρης Γουνελάς, Νεοελληνιστής
     4. Κική Δόγια-Πλόχουρα, φιλόλογος
     5. Σόνια Λευκίδου, φιλόλογος
     6. Μαρία Λιτσαρδάκη, Επίκουρη Καθηγήτρια Α.Π.Θ.
     7. Αφροδίτη Σιβετίδου, Ομότιμη Καθηγήτρια Α.Π.Θ.
Τα χρηματικά βραβεία που θα απονεμηθούν (Α΄ 500 €, Β΄ 300 € και Γ΄ 200 €) θα συνοδεύονται από ένα αγαλματίδιο, ομοίωμα του ‘’Κούρου του Ευρωπού’’.
Η απονομή θα γίνει σε επίσημη τελετή κατά τη διάρκεια των ‘’ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ’’ της πόλης του Κιλκίς (Μάιος 2014).
    Στην τελετή απονομής των επάθλων του 19ου Πανελλήνιου Ποιητικού Διαγωνισμού ‘’Κούρος Ευρωπού’’, η Μ. Κ. Ε. ‘’ΤΕΧΝΗ’’ Κιλκίς θα καλέσει τα τακτικά μέλη της Εταιρίας Λογοτεχνών Θεσσαλονίκης, τα οποία έχουν βραβευτεί στους δεκαοκτώ διαγωνισμούς της, να ακούσουν την Θεατρική Ομάδα της ‘’ΤΕΧΝΗΣ’’ να διαβάζει ποιήματά τους και να μιλήσουν στους φετινούς βραβευθέντες για τη συμβολή της διάκρισής τους στην ποιητική τους πορεία.

ΧΟΡΗΓΟΙ:
1. Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας
2. Δήμος Κιλκίς
3. Δήμος Παιονίας
4. Επιμελητήριο Κιλκίς

Διαβάστε Περισσότερα »

Νέα «βόμβα» από τον Λεβαδειακό!





Μετά τον Ασουνσάο ο Λεβαδειακός είναι πολύ κοντά σε ακόμα μία ΤΕΡΑΣΤΙΑ μεταγραφή!


  
Πρόκειται για τον Σίμον Βούκσεβιτς, ο οποίος αναμένεται να υπογράψει άμεσα συμβόλαιο με τους Βοιωτούς, ενώ θυμίζουμε πως πρόσφατα είχε «παίξει» πολύ δυνατά και για τον Ολυμπιακό!

Ο 27χρονος πρώην ποδοσφαιριστής της Σπόρτινγκ Λισαβόνας βρέθηκε στη πόλη της Λιβαδειάς προκειμένου να περάσει από ιατρικές εξετάσεις και εφόσον πάνε όλα καλά, θα υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με τους Βοιωτούς.
Διαβάστε Περισσότερα »

Δωρεάν τρόφιμα σε απόρους απο τον Σύλλογο Πολυτέκνων Επαρχίας Θηβών

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ.
ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 19/01/2014 ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΣΕ ΑΠΟΡΟΥΣ.Η ΔΙΑΝΟΜΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΤΟ ΤΑΧΙ ΘΗΒΑΣ ΚΑΤΑ ΤΙΣ ΩΡΕΣ 10π.μ. - 2 μ.μ.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Η ΔΙΑΝΟΜΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΕΓΓΕΚΡΙΜΕΝΑ ΑΤΟΜΑ.
ΟΣΟΙ ΕΠΙΘΥΜΙΤΕ ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ ΑΝ ΕΙΣΤΕ ΕΓΓΕΚΡΙΜΕΝΟΙ ΜΠΟΡΕΙΤΑΙ ΝΑ ΕΡΘΕΤΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ Η' ΣΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ 2262024443.
ΜΕ ΕΚΤΙΜΗ ΤΟ Δ.Σ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Δέσμευση Τσαυτάρη για ρύθμιση των κόκκινων δανείων των αγροτών

Τη δέσμευση, ότι η κυβέρνηση θα καταθέσει ευνοϊκή ρύθμιση για τα «κόκκινα δάνεια» των αγροτών, επανέλαβε από το βήμα της Ολομέλειας, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιος Τσαυτάρης διευκρινίζοντας ότι θα έρθει στη Βουλή, μόλις πάρει την ευρωπαϊκή έγκριση.

Σύσσωμη η αντιπολίτευση, αλλά και βουλευτές της συμπολίτευσης μίλησαν για απόγνωση χιλιάδων αγροτών μπροστά στο κίνδυνο που αντιμετωπίζουν να χάσουν τις περιουσίες τους και κατηγόρησαν την κυβέρνηση για αδικαιολόγητη καθυστέρηση καλώντας την να καταθέσει άμεσα σχετική τροπολογία για την επίλυση του προβλήματος.

Αφορμή, το νομοσχέδιο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης με ρυθμίσεις για ζωοτροφές, τρόφιμα και προστασία των ζώων, το οποίο έγινε δεκτό κατά πλειοψηφία επί της αρχής του, από τους βουλευτές ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Απαντώντας ο κ. Τσαυτάρης στην αιτιάσεις αυτές, αντέτεινε ότι γίνεται προσπάθεια από το αρμόδιο υπουργείο Οικονομικών σε συνεργασία με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, να λυθεί το πρόβλημα με ρύθμιση που θα είναι άρτια, για να μην χαρακτηριστεί παράνομη από την ΕΕ, και επιβληθεί στην Ελλάδα νέο πρόστιμο.

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, τόσο ο εισηγητής του νομοσχεδίου Δημήτρης Κοδέλας όσο και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Ευάγγελος Αποστόλου, κατηγόρησαν μεταξύ άλλων την κυβέρνηση, για εξοντωτική υπερφορολόγηση των αγροτών και για απαράδεκτη καθυστέρηση στη λύση του προβλήματος με τα κόκκινα δάνεια επισημαίνοντας τον κίνδυνο πολύ σύντομα, χιλιάδες από αυτούς, να βρεθούν εκτός παραγωγής.

Εξηγώντας την κατάσταση ο υπουργός επισήμανε ότι «τα κόκκινα δάνεια, δεν έχουν σε τίποτα να κάνουν με την Τράπεζα Πειραιώς. Αφορούν τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια και έχουν μείνει στην παλαιά ΑΤΕ, ας το πούμε στο 'κακό' κομμάτι της ΑΤΕ, που δεν πέρασε στην Τράπεζα Πειραιώς.»

» Αυτά λοιπόν τα δάνεια και ιδιαίτερα η υπερ-υποθήκευση γίνεται προσπάθεια να αντιμετωπιστούν. Ο λόγος που δεν προχώρησε αυτή η ιστορία ήταν γιατί ζητήσαμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση, στο πλαίσιο της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, να σιγουρέψουμε ότι αυτή η ρύθμιση που γίνεται δεν θα εκληφθεί ως καμουφλαρισμένη επιδότηση των αγροτών, έτσι ώστε χρόνια αργότερα να θεωρηθεί παρατυπία και να φάμε άλλο ένα πρόστιμο και να αναγκαζόμαστε να πληρώσουμε. Αυτός είναι ο λόγος της καθυστέρησης».

«Θέλουμε να βοηθήσουμε, να αντιμετωπίσουμε αυτό το πρόβλημα και φυσικά κανένας από εμάς δεν θα ήθελε να πάρει τα χωράφια αυτών των αγροτών. Ίσα-ίσα που η ρύθμιση έρχεται να τους βοηθήσει» πρόσθεσε ο Αθ.Τσαυτάρης.

Σε ό,τι αφορά τους αγροτικούς συνεταιρισμούς, ο κ. Τσαυτάρης ανέφερε ότι «δεν ήξερε κανένας πόσο χρόνο θα πάρει αυτή η κατάσταση, γιατί δεν ήξερε κανείς πόσοι από αυτούς τους περίπου έξι χιλιάδες πρωτοβάθμιους συνεταιρισμούς θα ήταν υγιείς έπειτα από το ξεκαθάρισμα. Επομένως, αυτό ακριβώς το πράγμα ζητήσαμε να γίνει και αυτό έγινε».

Ακόμη, ο υπουργός εξέφρασε την πεποίθηση ότι ως το τέλος Απριλίου, οπότε και λήγει η προθεσμία για την κατάθεση των σχετικών στοιχείων, θα έχει ρυθμιστεί το θέμα και θα υπάρχει μια εικόνα των πρωτοβάθμιων συνεταιρισμών για να εξεταστεί τι θα γίνει με αυτούς στο δευτεροβάθμιο επίπεδο εκτιμώντας ότι οι υγιείς συνεταιρισμοί δεν θα είναι πάνω από 700-800.

Έντονη κόντρα για τα κόκκινα δάνεια

Ο βουλευτής της ΝΔ Δάνης Τζαμτζής, χαρακτήρισε τα κόκκινα δάνεια «θηλιά στον λαιμό των αγροτών», ενώ ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κασσής τόνισε την ανάγκη άμεσης επίλυσης του προβλήματος που έχει οδηγήσει σε απόγνωση τον αγροτικό κόσμο.

Για απαράδεκτη καθυστέρηση που έχει αποτέλεσμα την δήμευση και υποθήκευση της περιουσίας χιλιάδων αγροτών έκαναν λόγο οι εισηγητές, των ΑΝ.ΕΛ Κωνσταντίνος Γιοβανόπουλος και της Χρυσής Αυγής Νίκος Μίχος.

Ο εισηγητής του ΚΚΕ Νίκος Μωραϊτης, κάλεσε τους αγρότες να μην υπογράψουν την άρση ασυλίας των σπιτιών τους, ενώ ο εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ Θωμάς Ψύρρας, έκανε λόγο για αδικαιολόγητες καθυστερήσεις στην λύση του προβλήματος με τα κόκκινα δάνεια

Από την πλευρά τους, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Μάκης Βορίδης και του ΠΑΣΟΚ Πάρις Κουκουλόπουλος, εξαπέλυσαν επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας τον για εύκολη κριτική και για ωραιοποιημένες προτάσεις χωρίς αντίκρισμα που έχουν μόνο ψηφοθηρικές σκοπιμότητες.

Ο κ. Βορίδης ζήτησε επίσης από τον υπουργό περαιτέρω διευκρινίσεις και αποσαφηνίσεις σε ότι αφορά διατάξεις για τα ζώα, ιδιαίτερα για τους ακρωτηριασμούς, την άδεια εκτροφής τους και τα ζωολογικά πάρκα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Καταργούνται τα επικυρωμένα αντίγραφα

Οι απλές φωτοτυπίες αντικαθιστούν από εδώ και πέρα τα επικυρωμένα αντίγραφα στις συναλλαγές των πολιτών και των επιχειρήσεων, όπως αποφασίστηκε από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Στόχος, η διευκόλυνση των πολιτών και η πάταξη της γραφειοκρατίας.

Στο πλαίσιο αυτό καταργούνται επίσης η υποχρέωση δημοσίευσης των ισολογισμών των εταιρειών ΑΕ και ΕΠΕ καθώς και των τροποποιήσεων των καταστατικών τους σε ΦΕΚ, επιμηκύνεται η ισχύς της παραγωγικής άδειας για ιχθυοκαλλιεργητές και αλιείς σε λαϊκές αγορές από 6 σε 12 μήνες και καταργείται η υποχρέωση βεβαίωσης γνησίου της υπογραφής στην υπεύθυνη δήλωση που κατατίθεται στην πρώτη φάση προσφοράς σε διαγωνισμό του Δημοσίου, όσον αφορά στον τομέα των κρατικών προμηθειών.

Τα επικυρωμένα αντίγραφα κόστιζαν:

- 50 εκατομμύρια επικυρώσεις αντιγράφων σε ΚΕΠ και αστυνομικά τμήματα
- 3 λεπτά ο μέσος χρόνος για την κάθε επικύρωση
- 2,5 εκατομμύρια εργατοώρες
- 312.500 εργάσιμες ημέρες
- 1.420 υπάλληλοι με αποκλειστική και πλήρη απασχόληση
Διαβάστε Περισσότερα »

Γράμματα και... φάρμακα θα φέρνουν οι ταχυδρόμοι

Από το τέλος του μήνα, σύμφωνα με τον πρόεδρο των ΕΛΤΑ Κωστή Μελαχροινό, πρώτα στην Αττική και στη συνέχεια και σε άλλες πόλεις, οι πολίτες που είναι ασθενείς ή έχουν κινητικά προβλήματα, οι ηλικιωμένοι αλλά και ο οποιοσδήποτε άλλος, θα μπορούν να παραδίδουν στον ταχυδρόμο τη φαρμακευτική συνταγή τους, εκείνος θα την εκτελεί στο φαρμακείο, θα την πληρώνει, θα παραδίδει το φάρμακο στον πολίτη και θα εισπράττει τα χρήματα με αντικαταβολή.

Για την υπηρεσία αυτή θα συγκροτηθεί τηλεφωνικό κέντρο, στο οποίο θα μπορούν να απευθύνονται οι ασθενείς, ενώ το κόστος της νέας υπηρεσίας θα είναι 3 ευρώ, ενώ σε επόμενη φάση, οι υπάλληλοι των ΕΛΤΑ θα παραδίδουν ακόμα και τα ρούχα από το καθαριστήριο ή και τα ψώνια από το σούπερ μάρκετ, όπως συμβαίνει στο Βέλγιο.

Παράλληλα, από τον επόμενο μήνα τα ταχυδρομικά καταστήματα θα εκδίδουν και προπληρωμένες κάρτες, προκειμένου οι πολίτες να μπορούν να κάνουν ασφαλείς αγορές από το ίντερνετ χωρίς να αναγκάζονται να χρησιμοποιούν τις πιστωτικές τους κάρτες. Η διαδικασία θα είναι απλή, καθώς ο ενδιαφερόμενος αρκεί να επισκεφτεί ένα ταχυδρομείο όπου και θα υποβάλει σχετική αίτηση προπληρώνοντας το συγκεκριμένο ποσό που επιθυμεί. Όταν οι προπληρωμένες μονάδες τελειώσουν, θα μπορεί να ανανεώσει το ποσό ή να διακόψει την κάρτα.

Επίσης, ήδη έχει ξεκινήσει πιλοτικά και θα συνεχιστεί μέσα στο επόμενο διάστημα η εφαρμογή του σε όλο το δίκτυο για την αγορά, συσκευασία και αποστολή προϊόντων με αντικαταβολή από μικρομεσαίες επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα, μετά από αίτημα του πελάτη.

Για την παραγγελία και τη διαδικασία αποστολής θα ενημερώνεται ο ενδιαφερόμενος μέσω του συστήματος trach and trace των ΕΛΤΑ με γραπτό μήνυμα στο κινητό τηλέφωνο. Στην περίπτωση που επιθυμεί κατ΄οίκον παράδοση, ο πελάτης θα χρεώνεται με 1 ευρώ.

Στο πλαίσιο αυτό, είναι και η συμφωνία που έχουν τα ΕΛΤΑ με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, που προβλέπει την εκτέλεση δρομολογίων Αθήνα - Θεσσαλονίκη για τη μεταφορά των αντικειμένων του ταχυδρομείου, επιστολών και δεμάτων. Καθημερινά αποστέλλονται 4 κοντέινερ εξοικονομώντας έτσι τα Ελληνικά Ταχυδρομεία πάνω από 2.300 ευρώ για κάθε ένα από αυτά.

Σε ότι αφορά τις αλλαγές, στις οποίες προέβη η διοίκηση της εταιρείας από τα μέσα του 2013, αυτές σύμφωνα με τη διοίκηση συνεχίζονται και το τρέχον έτος και αφορούν τη αναδιάρθρωση του δικτύου με τα μικρά περιφερειακά καταστήματα που μετατρέπονται σε πρακτορεία, την αναδιάρθρωση του δικτύου διαβιβάσεων, τη διεύρυνση του ωραρίου των καταστημάτων, την αύξηση των νέων υπηρεσιών προς τους πολίτες καθώς και εκσυγχρονισμό με πέρασμα στη νέα ψηφιακή εποχή.

Διαβάστε Περισσότερα »

Bροχερή Πέμπτη σε όλη τη χώρα

Προς το τέλος τους οδεύουν οι αλκυονίδες ημέρες, καθώς από την Πέμπτη αναμένονται βροχές και καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της χώρας με τα φαινόμενα να εξασθενούν από το βράδυ.

Αναλυτική πρόγνωση

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: νεφώσεις με βροχές και στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη καταιγίδες τοπικά ισχυρές. Λίγα χιονιά στα ορεινά (πάνω από τα 1300 μετρα). Γρήγορα ο καιρός θα βελτιωθεί από τα δυτικά προς τα ανατολικά και κατά τη διάρκεια της νύχτας και στη Θράκη.

άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και βαθμιαία εξασθένηση.

θερμοκρασία: από 01 έως 15 βαθμούς κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική στερεά, δυτική Πελοπόννησος

καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. γρήγορη βελτίωση από τα βόρεια.

άνεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και βαθμιαία βορειοδυτικοί με την ιδία ένταση.

θερμοκρασία: από 08 έως 16 βαθμούς κελσίου. στην ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα νότια καταιγίδες που τις πρωινές ώρες στην ανατολική Πελοπόννησο και πιθανόν και στην ανατολική στερεά να είναι τοπικά ισχυρές. βαθμιαία βελτίωση από τα βόρεια.

άνεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και βαθμιαία μεταβλητοί ασθενείς.

θερμοκρασία: από 06 έως 16 βαθμούς κελσίου. στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές η καταιγίδες πιθανόν τοπικά ισχυρές τις πρωινές ώρες στα δυτικά και βαθμιαία βελτίωση.

άνεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και βαθμιαία εξασθένηση.

θερμοκρασία: από 11 έως 17 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές. βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και το βράδυ θα περιοριστούν στα Δωδεκάνησα.

Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ και βαθμιαία εξασθένηση.

θερμοκρασία: από 12 έως 16 βαθμούς κελσίου. στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Τοπικές προγνώσεις

Αττική

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανόν μέχρι τις πρωινές ώρες για λίγο ισχυρές και βαθμιαία βελτίωση.

Άνεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και βαθμιαία μεταβλητοί ασθενείς.

Θερμοκρασία: από 11 έως 17 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: παροδικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες όποτε και η ορατότητα θα είναι περιορισμένη.

Άνεμοι: βορειοδυτικοί 2 με 3 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 11 έως 15 βαθμούς κελσίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ