Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Εξερευνήστε τη Σελήνη με το… ποντίκι σας





    Κάντε μια «βόλτα» στην επιφάνειά της με τη βοήθεια του κινεζικού ρομπότ που βρίσκεται εκεί.
    Δείτε παρακάτω πως



Οι εικόνες που έστειλε το κινεζικό ρομπότ Yutu που εξερευνά τη Σελήνη χρησιμοποιήθηκαν για να...φτιαχτεί μια πανοραμική άποψη της επιφάνειας του φυσικού μας δορυφόρου και στη συνέχεια να δημιουργηθεί μια εφαρμογή που επιτρέπει στους χρήστες του Διαδικτύου να περιηγηθούν εκεί από την άνεση του σπιτιού ή του γραφείου τους. Για να κάνετε την περιήγηση στη Σελήνη κάντε κλικ εδώ.
Η αποστολή Chang'e-3 της Κίνας συνεχίζεται με επιτυχία μετά την ομαλή προσεδάφιση του Yutu στα μέσα Δεκεμβρίου στον Κόλπο της Ίριδας.
Το ρομπότ θα παραμείνει σε λειτουργία για ένα χρόνο και θα πραγματοποιήσει μεταξύ άλλων αστρονομικές παρατηρήσεις της Γης και άλλων σωμάτων.
Η περιήγηση του Yutu στη Σελήνη προγραμματίζεται να διαρκέσει περίπου τρεις μήνες.

*Για να κάνετε την περιήγηση στη Σελήνη κάντε κλικ εδώ


Διαβάστε Περισσότερα »

Συλλήψεις σε Λιβαδειά και Χαλκίδα για ναρκωτικά

Συνελήφθησαν τρία (3) άτομα σε Χαλκίδα και Λιβαδειά, μετά από ελέγχους που πραγματοποιούνται καθημερινά για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών

Κατασχέθηκαν μικροποσότητες ηρωίνης, ακατέργαστης κάνναβης και ναρκωτικών δισκίων

Συνελήφθησαν, χθες (22-01-2014) σε διάφορες περιοχές της Χαλκίδας και της Λιβαδειάς, τρία (3) άτομα και συγκεκριμένα μία 42χρονη ημεδαπή, ένας 25χρονος υπήκοος Αλβανίας και ένας 26χρονος ημεδαπός, οι οποίοι κατηγορούνται για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα στην πρώτη περίπτωση, χθες το μεσημέρι στη Χαλκίδα, συνελήφθη η 42χρονη από αστυνομικούς της Β’ Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ευβοίας, διότι σε έλεγχο που διενεργήθηκε βρέθηκαν στην κατοχή της και κατασχέθηκαν, δύο (2) αυτοσχέδιες χάρτινες συσκευασίες, οι οποίες περιείχαν ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού μεικτού βάρους (4,4) γραμμαρίων.

Στην δεύτερη περίπτωση, χθες το απόγευμα στη Λιβαδειά, συνελήφθη ο 25χρονος από αστυνομικούς του τοπικού Τμήματος Ασφαλείας, διότι σε έλεγχο που διενεργήθηκε βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν, μία αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία, η οποία περιείχε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, μεικτού βάρους (0,3) του γραμμαρίου, καθώς και έξι (6) ναρκωτικά δισκία, για την αγορά των οποίων απαιτείται ιατρική συνταγή.

Στην τρίτη περίπτωση, χθες το βράδυ στη Χαλκίδα, συνελήφθη ο 26χρονος από αστυνομικούς της Β’ ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ευβοίας, διότι σε έλεγχο που διενεργήθηκε βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν, τρεις (3) αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες, οι οποίες περιείχαν ποσότητα ηρωίνης, συνολικού καθαρού βάρους (2,15) γραμμαρίων.

Οι συλληφθέντες, με τις σε βάρος τους σχηματισθείσες δικογραφίες, θα οδηγηθούν στις κατά τόπους αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.
Διαβάστε Περισσότερα »

Το «μπαμ» ολοκληρώθηκε στον Λεβαδειακό

Σιμόν Βούκσεβιτς είναι και με τη βούλα παίκτης του Λεβαδειακού. Οι «πράσινοι» ανακοίνωσαν την απόκτησή του, βάζοντας στην μηχανή τους έναν πολύ σημαντικό ποδοσφαιριστή.

Ο Λεβαδειακός ολοκλήρωσε μια σπουδαία μεταγραφή. Η ομάδα της Λιβαδειάς ανακοίνωσε την απόκτηση του Σιμόν Βούκσεβιτς. Οι «πράσινοι» βάζουν στην μηχανή τους έναν πολύ καλό μεσοεπιθετικό, ο οποίος παλαιότερα έφτασε μια ανάσα από τον Ολυμπιακό.

Ο Βούκσεβιτς έχει αγωνιστεί σε Παρτιζάν, Σπόρτινγκ και Μπλάκμπερν, μεταξύ άλλων, ενώ η τελευταία του ομάδα ήταν η Βοϊβοντίνα.

Η ανακοίνωση:

«Η ΠΑΕ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ συνεχίζοντας τις μεταγραφές της, απέκτησε και τον Διεθνή με το Μαυροβούνιο Simon Vukcevic.

Μετά από διαπραγματεύσεις αρκετών ημερών και αφού ξεπεράστηκε η οικονομική διαφορά που υπήρχε με την VOJVODINA, ομάδα όπου ανήκε ο παίκτης, σήμερα βρέθηκε στα γραφεία της ΠΑΕ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ και υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με την ομάδα μας.

Ο Vukcevic είναι μεσοεπιθετικός παίκτης και μετά τις PARTIZAN – SATURN – SPORTING LISBON – BLACKBERN ROVERS και VOJVODINA, ομάδες στις οποίες αγωνίστηκε κατά το παρελθόν, από σήμερα θα φοράει την φανέλα του ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΥ».
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Δήμος Αλιάρτου εκσυγχρονίζεται με πινακίδες και ονοματοδοσία οδών

Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση τοποθέτησης καλαίσθητων πινακίδων ονοματοθεσίας αλλά και κατευθυντήριων στην πόλη της Αλιάρτου.
Η τοποθέτηση κρίθηκε αναγκαία στα πλαίσια της οργάνωσης της Πόλης, προκειμένου οι κάτοικοι ,αλλά και οι επισκέπτες να εξυπηρετούνται.
Αξιοσημείωτο είναι πως ενώ στο σχέδιο πόλης οι ονομασίες των περισσοτέρων οδών  υπάρχουν, ουδέποτε τοποθετήθηκαν.
Το επόμενο άμεσο  βήμα είναι η αρίθμηση των οικιών και ακολουθεί η ονοματοδοσία αρκετών ανώνυμων.



Διαβάστε Περισσότερα »

ΒΙΝΤΕΟ-Τροχαίο στην επαρχιακή οδό Λιβαδειάς-Θήβας με δύο τραυματίες



Πλαγιομετωπική σύγκρουση δύο επιβατικών αυτοκινήτων σημειώθηκε λόγο μετά τις 6.00 το απόγευμα στην επαρχιακή οδό Λιβαδειάς Θηβών στο ύψος της πρώτης εισόδου της Λιβαδειάς.


Για άγνωστη μέχρι στιγμή αιτία η οδηγός του επιβατικού με κατεύθυνση τη Θήβα έχασε τον έλεγχο του οχήματος πέρασε στο αντίθετο ρεύμα και συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με επιβατικό που οδηγούσε νεαρός ηλικίας 27 χρόνων.
Και οι δύο οδηγοί μεταφέρθηκαν τραυματισμένοι στο νοσοκομείο της Λιβαδειάς.

Πλαγιομετωπική σύγκρουση οχημάτων στη Λιβαδειά από LAMIASTARGR


Διαβάστε Περισσότερα »

Αλλάζει όψη η Λεωφόρος Αθηνών στην Αλίαρτο-φωτορεπορτάζ

 Σε εξέλιξη βρίσκεται το έργο  της ανάπλασης της νησίδας της Λ.Αθηνών στην Αλίαρτο (παλαιάς Εθνικής Οδού),μήκους περισσότερου  του ενός χιλιομέτρου.
Η ανάπλαση κρίθηκε αναγκαία από την Δημοτική Αρχή για λόγους ασφαλείας, καθόσον υπήρχε σοβαρό πρόβλημα για τους πεζούς, αλλά και για λόγους αισθητικής δεδομένου ότι η Λ. Αθηνών αποτελεί τον κεντρικό δρόμο της Αλιάρτου.
Ταυτόχρονα με την ανάπλαση διανοίγονται και διαβάσεις για ΑΜΕΑ, που δεν υπήρχαν.
Η ανάπλαση γίνεται με αυτεπιστασία, δηλ. ο Δήμος επιβαρύνεται μόνο με το κόστος  των υλικών.
Αμέσως μετά θα συνεχιστεί η παρέμβαση στα πεζοδρόμια της Λ. Αθηνών
Ζητούμε την κατανόηση των Δημοτών και των διερχομένων για την όποια ταλαιπωρία υφίστανται.







Διαβάστε Περισσότερα »

Απαγορεύτηκε η μετακίνηση οπαδών του Άρη στη Λιβαδειά

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας ανακοινώνει ότι, έπειτα από αίτημα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βοιωτίας προς το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, εκδόθηκε χθες (22.01.2014) Απόφαση από τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Ιωάννη Ανδριανό, σχετικά με τον ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ των ομάδων ΠΑΕ Λεβαδειακός – ΠΑΕ Άρης, στο πλαίσιο της 21ης Αγωνιστικής του πρωταθλήματος της SUPER LEAGUE , περιόδου 2013-2014, ο οποίος θα διεξαχθεί την προσεχή Κυριακή (26.01.2014) στο Δημοτικό Στάδιο Λιβαδειάς.

Σύμφωνα με την Απόφαση αυτή, απαγορεύτηκε η οποιαδήποτε μετακίνηση οπαδών της ΠΑΕ Άρης στο Δημοτικό Στάδιο Λιβαδειάς, καθώς και η διάθεση εισιτηρίων σ’ αυτούς, για σοβαρούς λόγους διαφύλαξης της δημόσιας τάξης και ασφάλειας.

Διαβάστε Περισσότερα »

Θήβα:Ένα σπίτι γεμάτο με λαθραία τσιγάρα,cd,και dvd

Συνελήφθησαν δύο (2) υπήκοοι Πακιστάν στην ευρύτερη περιοχή της Θήβας, για κατοχή και διακίνηση λαθραίων πακέτων τσιγάρων και κλεψίτυπων ψηφιακών δίσκων

Κατασχέθηκαν συνολικά -480- λαθραία πακέτα τσιγάρων και πάνω από -1.000- κλεψίτυποι ψηφιακοί δίσκοι ( CD ’ s & DVD ’ s )


Συνελήφθησαν, χθες (22-01-2014) το μεσημέρι στην ευρύτερη περιοχή της Θήβας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, δύο (2) υπήκοοι Πακιστάν, ηλικίας 38 και 36 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση Νομοθεσίας περί Τελωνειακού Κώδικα, Λαθρεμπορίας και Πνευματικής Ιδιοκτησίας.


Ειδικότερα οι αστυνομικοί, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών σχετικά με διακίνηση λαθραίων πακέτων τσιγάρων και κλεψίτυπων ψηφιακών δίσκων, πραγματοποίησαν αιφνιδιαστική νομότυπη έρευνα στην οικία των δύο αλλοδαπών, όπου βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένα και κατασχέθηκαν:

    (480) λαθραία πακέτα τσιγάρων, τα οποία δεν έφεραν την ενδεικτική ταινία φόρου κατανάλωσης και

    (1.079) κλεψίτυποι ψηφιακοί δίσκοι και συγκεκριμένα (662) CD ’ s και (417) DVD ’ s , τα οποία δεν έφεραν την ειδική υδατογραφημένη ταινία ασφαλείας και γνησιότητας.

Τα ανωτέρω λαθραία πακέτα τσιγάρων θα σταλούν στο Τελωνείο Οινόης Βοιωτίας, προκειμένου να προσδιοριστούν οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι για το Ελληνικό Δημόσιο.

Τις έρευνες και το προανακριτικό έργο ενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.


Διαβάστε Περισσότερα »

Ο βήχας δεν είναι νόσος


Ο βήχας δεν είναι νόσος, αλλά ένα αντανακλαστικό που προστατεύει τον
πνεύμονα. Εκδηλώνεται με επαναλαμβανόμενη εισπνοή και βίαιη εκπνοή.
Μπορεί να γίνει επίμονος, ξηρός ή παραγωγικός (με παραγωγή πτυέλων) και
ιδιαίτερα ενοχλητικός. Σε μερικές περιπτώσεις είναι τόσο σοβαρός, ώστε να
προκαλεί έμετο, ακράτεια μέχρι και συγκοπή.
Είναι ο συχνότερος λόγος επίσκεψης στον πνευμονολόγο.
Ο οξύς βήχας συχνά προκαλείται από ιογενή λοίμωξη και φεύγει μέσα σε 2
εβδομάδες,όπως το κοινό κρυολόγημα που εμφανίζεται με οξεία νόσο του
ανώτερου αναπνευστικού, καταρροή, πταρμό, ρινική συμφόρηση, οπισθορινική
έκκριση, πυρετό, βήχα. Άλλα αίτια οξέος βήχα, είναι ο κοκκύτης όπου ο βήχας
μπορεί να διαρκέσει 4-6 εβδομάδες και κατά τη διάρκεια του παροξυσμικού
σταδίου μπορεί να οδηγήσει συχνα σε έμμετο, η πνευμονία, το πνευμονικό
οίδημα, η πνευμονική εμβολή.
Ο χρόνιος βήχας ,είναι ο βήχας που διαρκεί περισσότερο από 8 εβδομάδες.
Τα αίτια του πολλά, όπως η ΧΑΠ (χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια),
το άσθμα, ο καρκίνος του πνεύμονα, η φυματίωση, οι βρογχιεκτασίες,
τα διάχυτα νοσήματα του πνεύμονα, οι λοιμώξεις, η κυστική ίνωση, η ρινίτιδα,
η καρδιακή ανεπάρκεια, η γαστρο-οισοφαγική παλινδρόμηση, το σύνδρομο
οπισθορινικής έκκρισης και τέλος ο ιδιοπαθής βήχας.
Από το ιστορικό του ασθενούς, μπορούμε να αλιεύσουμε πληροφορίες που
αφορούν πρόσφατη λοίμωξη αναπνευστικού, συνοδά συμπτώματα,
καταστάσεις που προκαλούν την εμφάνιση και επιδείνωση του. Η φυσική
εξέταση απαραίτητη.
Η διερεύνηση οργανώνεται με βάση τα κύρια αίτια του επίμονου βήχα.
Ο ασθενής μπορεί να χρειαστεί ακτινογραφία θώρακος, σπιρομέτρηση προ και
μετά βρογχοδιαστολής, μέτρηση μέγιστης ροής, εξέταση βρογχικής πρόκλησης,
εξέταση παραρρινίων κόλπων, γαστρεντερολογική εκτίμηση, αξονική θώρακος,
βρογχοσκόπηση, καρδιολογική εξέταση.
Η θεραπεία του βήχα είναι είτε ειδική, είτε μη ειδική. Η ειδική κατευθύνεται
στην αιτιολογία του βήχα, ενώ η μη ειδική στο σύπμτωμα. Αν γίνει σωστή
αξιολόγηση του αιτίου του βήχα, η αντιμετώπιση του μπορεί να οδηγήσει σε
πλήρη εξάλειψη του σε ποσοστό 85-98%.


Γράφει η Σωτηρία Δεβενέ-Πνευμονολόγος  Γιωργαντά 25-2ος όροφος Λιβαδειά.Τηλ.6947321102-2261301142


Διαβάστε Περισσότερα »

Συνάντηση φορέων της Βοιωτίας με Μητσοτάκη για τον Οργανισμό Κωπαίδας

Την Παρασκευή 24-1-2014 και ώρα 15:00 μ.μ. πραγματοποιείται η συνάντηση του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, την οποία ζήτησε η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για την συζήτηση επί του σχεδίου νόμου για την κατάργηση του ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΚΩΠΑΪΔΟΣ.
Στην συνάντηση θα είναι παρόντες: ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Κλέαρχος Περγαντάς, ο Αντιπεριφερειάρχης  Γεώργιος Μουλκιώτης και έχουν κληθεί οι Βουλευτές Βοιωτίας, οι Δήμαρχοι Λιβαδειάς, Ορχομένου, Αλιάρτου, Λοκρών και οι Πρόεδροι των Ενώσεων Γεωργικών Συνεταιρισμών Λιβαδειάς και Θήβας. 
   
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΒΟΙΩΤΙΑΣ



Διαβάστε Περισσότερα »

O Φιλοζωικός Σύλλογος Θήβας κόβει την πρωτοχρονιάτικη πίτα

Ακόμα ένα χρόνο μαζί και νιώθουμε την ανάγκη να γιορτάσουμε!
Ένα χρονο που εσείς είστε μαζί μας,
και εμείς είμαστε μαζί τους,
και είμαστε όλοι μαζί,
σε μια καθημερινή γιορτή αλληλεγγύης, προσπάθειας, αγάπης και χαράς.


Μέσα σε αυτό το χρόνο πολλά ονόματα έχουν εμφανιστεί στη ζωή μας
και αν και δεν τα έχουμε γνωρίσει όλα απο κοντά είναι εκεί σαν φύλακες άγγελοι, η Λένα, η Μόνια, η Ειρήνη, ο Μάκης, ο Γρηγόρης, η Στέλλα, η Άννα, η Κατερίνα, ο Γιάννης... και τόσοι ακόμα..

Γι αυτό κι εμείς σας προσκαλούμε να ενωθούμε και απο κοντά
για να γιορτάσουμε το νέο έτος,
σε μία πρωτότυπη κοπή πίτας,
την Κυριακή το μεσημέρι στις 14,30
στο Ζήθος bar Restaurant,
με ζωντανή μουσική και ό,τι τραβάει η ψυχή μας.

Θα είμαστε εκεί μέχρι αργά
και θα σας περιμένουμε να γνωριστούμε,
να κόψουμε πίτα με ακόμα ένα φλουρί,
να σας μοιράσουμε δώρα απο τα μαγαζιά της πόλης μας,
και διασκεδάζοντας να προσφέρουμε μια καλή αρχή για το νέο έτος για τους μικρούς μας τετράποδους φίλους..

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ!!!

Για τη Σταφίδα, την Έμμα, την Πέππερ, την Τσίλυ, την Τίνυ, τον Μπου, τον Βασιλάκη, την Τίγρη, την Τζίνα, τη Ρένα, τον Αστέρη ΚΑΙ την Αστέρω, τον Κλάιντ, τον Σίμπα, τον Πάρη, την Ελπίδα, τη Νιόβη, τον Μπούφλα, τον Πέντε, την Σπυριδούλα, το Κοράλι, την Μπέμπα 1, 2 και 3, τον Θορ, την Μαυρούλα, την Τζίβα, την Μυρτιά, τον Μάκη, τον Ραν ταν πλαν, το Γέτι, την Οφηλία, την Αλεπού, τη Κασκαντέρ, τον Τούρμπο, τη Λιλίκα, την Κίρκη,
και τόσους άλλους με ονόματα που δεν τα θυμάμαι,
αλλά και όλα τα ονόματα που θα συναντήσουμε μέσα στο 2014...

Διαβάστε Περισσότερα »

Η τροχαία θα συλλαμβάνει και... φοροφυγάδες!




    Μία τροχαία παράβαση ή ένας τυχαίος έλεγχος της τροχαίας μπορεί να οδηγήσει και στο αυτόφωρο, αν ο πολίτης τυγχάνει να χρωστάει στην εφορία.



Η τελευταία συνεργάζεται πλέον ... στενά με την αστυνομία, προκειμένου να συλλαμβάνονται χρεώστες του δημοσίου και ειδικά όσοι χρωστούν πάνω από 5.000 ευρώ, κάτι που, σύμφωνα με το νόμο, θεωρείται ποινικό αδίκημα και οδηγεί στο αυτόφωρο.


Το νέο στην υπόθεση είναι ότι τις συλλήψεις για χρέη στο δημόσιο θα κάνουν περιπολικά της αστυνομίας, τα οποία αρχικά θα σταματούν τυχαία τους πολίτες, προκειμένου να τους ελέγξουν για θέματα που σχετίζονται είτε με τον ΚΟΚ είτε με κάτι άλλο παραπλήσιο.


Ήδη, υπάρχουν κάποια περιπολικά της αστυνομίας που διαθέτουν λογισμικό, για να συνδέονται με το TAXIS, προκειμένου να ενημερώνονται απευθείας για το φορολογικό προφίλ του πολίτη.


Αν από τη διασταύρωση στοιχείων που θα ζητήσουν οι αστυνομικοί από το TAXIS φανεί ότι ο συγκεκριμένος πολίτης χρωστάει πάνω από 5.000 ευρώ, που είναι ποινικό αδίκημα, θα οδηγείται κατευθείαν στο αυτόφωρο. Ειδικά, για το χρέος από ΦΠΑ το ποινικό αδίκημα ξεκινάει από το πρώτο ευρώ οφειλής.












Διαβάστε Περισσότερα »

"47 RONIN" στον Κινηματογράφο Θήβας

Από Πέμπτη 23 Ιανουαρίου  έως Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Ώρα έναρξης προβολής: 21:15

Εκτός Δευτέρας

47 RONIN



Συνοπτικές Πληροφορίες
Σκηνοθεσία:    ΚΑΡΛ ΡΙΝΣ
Σενάριο:    ΚΡΙΣ ΜΟΡΓΚΑΝ, ΧΟΣΕΪΝ ΑΜΙΝΙ
Ηθοποιοί:    KIANOY ΡΙΒΣ , ΧΙΡΟΓΙΟΥΚΙ ΣΑΝΑΝΤΑ , ΡΙΝΚΟ ΚΙΚΟΥΤΣΙ , ΤΑΝΤΑΝΟΜΠΟΥ ΑΣΑΝΟ , ΚΟ ΣΙΜΠΑΣΑΚΙ
Διάρκεια:    119 λεπτά
Χρονολογία παραγωγής:    2013
Είδος ταινίας:    ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ
Χώρα παραγωγής:    ΗΠΑ
Καταλληλότητα ταινίας:    ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ 12

Περίληψη

O Κιάνου Ριβς επανέρχεται, πιο μαχητικός από ποτέ, και ηγείται μιας ομάδας ταλαντούχων Ιαπώνων ηθοποιών, σε μια εξαιρετικά φιλόδοξη ταινία επικής φαντασίας και καταιγιστικής δράσης που αναβιώνει, σε μοναδικό 3D, μια από τις διαχρονικότερες ιστορίες – θρύλους αυτοθυσίας κι εκδίκησης της Ιαπωνικής παράδοσης του 18ου αιώνα, εκείνη των 47 Ronin, των 47, δηλαδή, σαμουράι που στερούνται τον αρχηγό τους. Μία ομάδα εξόριστων Σαμουράι επιδιώκουν να αποκαταστήσουν την τιμή τους και να εκδικηθούν τον προδότη που ευθύνεται για τον θάνατο του Δασκάλου τους. Ο Κάι είναι ο συμπολεμιστής τους, που θα τον αμφισβητήσουν, ειδικά όταν ερωτευτεί την Μίκα, την κόρη του αφέντη τους. Η ταινία ακολουθεί την αποστολή των Ronin που θα δοκιμάσουν το κουράγιο τους, το θάρρος τους, την ψυχή τους, αλλά και την μεταξύ τους εμπιστοσύνη σε μια προσπάθεια ανάκτησης της χαμένης τους γης και κατάκτησης της αιωνιότητας. Μια αναζήτηση με πολλές δοκιμασίες και σκηνές καταιγιστικής δράσης, αλλά και με απειλητικά, υπερφυσικά όντα να συμπληρώνουν το «καστ» αυτής της χορταστικής περιπέτειας.




Διαβάστε Περισσότερα »

ΠΡΟΣΟΧΗ-Εκτέλεση βολής στο στρατόπεδο Θηβών



Ανακοινώνεται ότι από 27 μέχρι και 31 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθούν βολές ΠΒ της ΣΠΒ στο Πεδίο Βολής Θηβών με πυρλα 155χιλ  και εκρήξεις τυχόν μη διαρραγέντων βλημάτων στα πλαίσια του 5ήμερου βολών που θα διεξαχθεί από τα εκπαιδευτικά τμήματα της ΣΠΒ.

 Επικίνδυνη περιοχή αυτή που περικλείεται μεταξύ των ορίων ΥΨΩΜΑΤΟΣ ΚΟΥΜΕΡΣΚΙ-ΠΕΡΙΟΧΗ ΒΛΑΧΙΚΑ ΑΛΩΝΙΑ-ΥΨΩΜΑΤΟΣ ΣΩΡΟΣ-ΥΨΩΜΑΤΟΣ ΜΙΚΡΗ ΨΙΛΟΡΑΧΗ.

Στην παραπάνω περιοχή, κατά τις ημέρες και ώρες που θα τελούνται βολές, απαγορεύεται η διέλευση ατόμων ή ζώων, προς αποφυγή ατυχημάτων.

Σε περίπτωση ανευρέσεως βλήματος, παρακαλούμε να μην το αγγίξετε και να ειδοποιήσετε το ταχύτερο δυνατό τη Στρατιωτική Μονάδα (ΣΠΒ) στα τηλ.. 22960-33497 ή την Αστυνομία Θηβών (τηλ 100)
Διαβάστε Περισσότερα »

Συνεχίζεται η καλοκαιρία -Στους 17 ο υδράργυρος

Συνεχίζεται η καλοκαιρία στις περισσότερες περιοχές της χώρας με τη λιακάδα να είναι το κύριο χαρακτηριστικό. Θα υπάρξουν, ωστόσο, αραιές νεφώσεις και τοπικές βροχές.

Αναλυτικά η πρόγνωση καιρού της ΕΜΥ για σήμερα έχει ως εξής:

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες.

Άνεμοι: μεταβλητοι 3 με 4 και στα ανατολικά νοτιοδυτικοί μέχρι 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 04 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις τοπικά αυξημένες με πρόσκαιρες βροχές.

Άνεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 και στο ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 08 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στην ήπειρο 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: λίγες παροδικές νεφώσεις.

Άνεμοι: από δυτικές διευθύνεις 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 05 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: λίγες τοπικές νεφώσεις.

Άνεμοι: δυτικοι 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: λίγες τοπικές νεφώσεις.

Άνεμοι: νοτιοδυτικοί 3 με 4 και στα νοτια δυτικοι μέχρι 5 μποφορ.

Θερμοκρασία: από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Τοπικές προγνώσεις

Αττική

Καιρός: γενικά αίθριος.

Άνεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 και πρόσκαιρα 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 06 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις.

Άνεμοι: μεταβλητοι ασθενείς.

Θερμοκρασία: από 04 έως 15 βαθμούς Κελσίου.


Διαβάστε Περισσότερα »

Και τώρα πρόστιμα 1.000 ευρώ -Σαρωτικοί έλεγχοι για τα ανασφάλιστα οχήματα

Στην αναζήτηση των περίπου 800.000 οχημάτων που εκτιμάται ότι είναι ανασφάλιστα προχωράει το υπουργείο Οικονομικών και πλέον έρχονται πρόστιμα έως και 1.000 ευρώ για τους ιδιοκτήτες τους. Ο οριστικός προσδιορισμός των ανασφάλιστων οχημάτων αναμένεται άμεσα, με την οριστικοποίηση και της λίστας όσων πλήρωσαν τα τέλη κυκλοφορίας για το 2014 και αυτών που παρέδωσαν πινακίδες.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, με τα προσωρινά στοιχεία που έχει επεξεργαστεί το υπουργείο, 5,5 εκατομμύρια κάτοχοι αυτοκινήτων προσήλθαν στα τέλη του 2013 για να προμηθευτούν το σήμα, αριθμός που αν επαληθευθεί, εμφανίζει σημαντική μείωση σε σχέση με την περυσινή εκκαθάριση, όταν ο αριθμός των κατόχων αυτοκινήτων που είχε προμηθευτεί το σήμα είχε φτάσει τα 6 εκατομμύρια. Η μείωση ερμηνεύεται εν μέρει από το γεγονός ότι αρκετοί ήταν αυτοί που παρέδωσαν πέρυσι πινακίδες, οι οποίοι, ωστόσο, δεν ξεπερνούν τις 200.000. Στο νούμερο των 5,5 εκατομμυρίων που σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία φέρονται να προμηθεύτηκαν το τέλος κυκλοφορίας για το 2014, δεν περιλαμβάνονται τα μικρά δίκυκλα κάτω των 50 κυβικών και ορισμένες ειδικές κατηγορίες οχημάτων, όπως είναι τα αγροτικά οχήματα και τα μηχανήματα έργων, τα οποία δεν είναι υποχρεωμένα να προμηθεύονται το ειδικό σήμα. Με βάση στοιχεία προηγούμενων ετών, πρόκειται για 400.000 οχήματα και ο συνυπολογισμός τους ανεβάζει τον συνολικό αριθμό των οχημάτων που κυκλοφορούν στα 5,9 - 6 εκατομμύρια.


Διαβάστε Περισσότερα »

Νίκη Φαντάρων στο ΚΕΝ πυροβολικού Θήβας: Θέλει κι η Wind τον Σπάρτακό της!



Να "πετάξουν" εκτός μονάδας την Wind κατάφεραν με κινητοποίησή τους το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων "Σπάρτακος" και οι φαντάροι του ΚΕΝ Πυροβολικού Θήβας, που στοχεύουν να κάνουν το ίδιο και με τον ιδιώτη ΚΨΜιτζή. Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με καταγγελία του Σπάρτακου, ο διοικητής, ταξίαρχος Λυμπέρης, είχε επιτρέψει σε πωλητές της Wind να πουλούν κάρτες μέσα στο ΚΕΝ Θήβας. Όπως κατήγγειλαν οι ίδιοι οι φαντάροι, οι πωλητές τούς παραπλάνησαν, με αποτέλεσμα να χάσει έκαστος 12 ευρώ.
Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση του Σπάρτακου:
"Καλά νέα μας έστειλαν οι συνάδελφοι νεοσύλλεκτοι της Σειράς Ιανουαρίου που μπήκαν χθες στη Θήβα. Σύμφωνα με τις ανταποκρίσεις τους αυτή τη φορά οι υπάλληλοι της κινητής τηλεφωνίας WIND έμειναν εκτός στρατοπέδου να διαφημίζουν τη πραμάτεια τους. Μάλιστα, για να μην πέσουν οι συνάδελφοι που επιχειρούσαν να καταταγούν θύματα παραπλάνησης, υπήρχε συνάδελφος φαντάρος προηγούμενης σειράς που ενημέρωνε ότι στη μονάδα πιάνουν όλα τα δίκτυα και άρα δε χρειάζεται να αγοράσουν τα προϊόντα της εν λόγω εταιρείας, που μέχρι πρόσφατα διαφημίζονταν ως η μοναδική που έχει σήμα στο ΚΕΝ Θήβας. Τέλος, ακόμη και μέσα στη μονάδα, όταν οι νεοσύλλεκτοι παρέδιδαν τα διάφορα έντυπα που είχαν μαζί τους, τα κλιμάκια που τους εξυπηρετούσαν, τους ρωτούσαν αν αγόρασαν οτιδήποτε από την συγκεκριμένη εταιρεία κινητής τηλεφωνίας.
Όλα αυτά δείχνουν ότι η διοίκηση της μονάδας υπό τον Ταξίαρχο Λυμπέρη και το ΓΕΣ ήταν αποφασισμένοι να αντιμετωπίσουν την παραπλανητική εκστρατεία της εταιρείας. Σε όλους ήταν δεδομένο ότι αυτό ήταν αποτέλεσμα των σοβαρών διαμαρτυριών φαντάρων και γονιών, αλλά και του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ που στην Σειρά ΣΤ΄ αποκάλυψε και κατήγγειλε τις άθλιες μεθοδεύσεις τους.
Το ιστορικό της υπόθεσης
«Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ, ΤΑΞΙΑΡΧΟΣ ΛΥΜΠΕΡΗΣ, ΕΠΕΤΡΕΨΕ ΣΕ ΠΩΛΗΤΕΣ ΤΗΣ WIND ΝΑ ΠΟΥΛΟΥΝ ΚΑΡΤΕΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΕΝ ΘΗΒΑΣ- ΟΙ ΦΑΝΤΑΡΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ ΟΤΙ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΕΧΑΣΑΝ 12 ΕΥΡΩ! Πρωτόγνωρες και εξίσου προκλητικές μεθοδεύσεις ακολουθεί πλέον το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας που εξυπηρετούν συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα. Μετά την ιδιωτικοποίηση των ΚΨΜ, που δρομολόγησαν οι Π.Παναγιωτόπουλος και Δ.Αβραμόπουλος, αμφότεροι υπουργοί εθνικής άμυνας κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, μια νέα καταγγελία των εξοργισμένων γονιών και συναδέλφων φαντάρων, αποδεικνύει ότι πλέον μοναδικός σκοπός της κυβέρνησης και των επιχειρηματιών είναι η εκμετάλλευση των στρατιωτών. Όπως μας καταγγέλθηκε, τις μέρες κατάταξης των νεοσύλλεκτων της ΣΤ Σειράς στο ΚΕΝ Πυροβολικού Θήβας, για πρώτη φορά, πωλητές της WIND βρέθηκαν μέσα στο στρατόπεδο, για να πουλήσουν κάρτες στους στρατιώτες. Και βέβαια η άδεια δόθηκε από το Πεντάγωνο! Λέγοντας ότι το σήμα των υπολοίπων εταιρειών χάνεται στο ΚΕΝ Θήβας –κάτι που δεν ισχύει-, ώθησαν τους συναδέλφους να αγοράσουν κάρτες της εταιρείας που κόστιζαν 12 ευρώ. Οι συνάδελφοι φαντάροι, γρήγορα συνειδητοποίησαν ότι πιάστηκαν κορόιδα, καθώς τα κινητά τους τηλέφωνα με διαφορετική σύνδεση δούλευαν μια χαρά. Άρα, με έντεχνο τρόπο έχασαν 12 ευρώ, οι φαντάροι που αμείβονται με 8.7 ευρώ και αισθάνονται τόσο ευάλωτοι τις πρώτες μέρες της υποχρεωτικής στράτευσης. Ένιωσαν ότι εκμεταλλεύτηκαν την ανάγκη επικοινωνίας τους με την οικογένεια, τους φίλους και γνωστούς τους, καθώς όλοι γνωρίζουν την ψυχολογία του νεοσύλλεκτου φαντάρου, την ανάγκη του να μην αποκοπεί.
Γονείς και συνάδελφοι στρατιώτες όχι μόνο μας ζήτησαν να δημοσιοποιήσουμε τις καταγγελίες τους, αλλά εκφράζοντας την οργή τους, αναρωτιούνται: Πως; Ποιος; Στο πλαίσιο Ποιων διατάξεων, επέτρεψε σε πωλητές μιας τηλεφωνικής εταιρείας να πουλούν τα προϊόντα τους, απολαμβάνοντας τη φιλοξενία της διοίκησης της μονάδας; Γνωρίζουν το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, το ΓΕΣ και ο διοικητής στο ΚΕΝ Θήβας τις μεθόδους που χρησιμοποιεί η εταιρεία; Τις εγκρίνουν; Τι απαντά ο ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλος και ο ΑΓΕΣ Αθ.Τσέλιος για την επιχειρηματική δράση της WIND εντός του ΚΕΝ Θήβας;».
Η κινητοποίηση της μονάδας για να προφυλάξει τους νεοσύλλεκτους φαντάρους είναι μια σαφή απόδειξη ότι μόνο όταν αγωνίζεσαι, όταν αμφισβητείς συλλογικά και μαχητικά μπορείς να τα καταφέρεις. Είναι μια απόδειξη ότι οι καταγγελίες και η δράση του ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ φέρνουν αποτέλεσμα, μπορούν να συμβάλλουν στη βελτίωση των συνθηκών και στο σεβασμό των δικαιωμάτων μας.
Μάλιστα, φαίνεται ότι και το ΓΕΣ, θορυβημένο από τις καταγγελίες στρατιωτών και γονιών, αλλά και κατανοώντας τα τεράστια προβλήματα που προκαλεί ο Στρατός στο φαντάρο και την λαϊκή οικογένεια, υποχρεώνεται να κινητοποιηθεί. Ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί και της δύσκολης θέσης που βρέθηκε ο ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλος και η στρατιωτική ηγεσία είναι τα όσα αποκαλύπτει σχετικό δημοσίευμα: «Μία νέα τακτική ξεκίνησε να εφαρμόζεται στο Γενικό Επιτελείο Στρατού Ξηράς με εντολή του αρχηγού ΓΕΣ αντιστράτηγου Αθανάσιου Τσέλιου ώστε εδώ και τώρα να αντιμετωπιστούν χρόνια προβλήματα που δημιουργούν αρρυθμίες στη λειτουργία του Κλάδου. Ο αρχηγός Αθ. Τσέλιος συγκάλεσε ευρεία σύσκεψη στο Πεντάγωνο και κάλεσε όλους τους διοικητές των Κέντρων Εκπαιδεύσεως Νεοσύλλεκτων να αναφέρουν τα προβλήματα που απασχολούν τις μονάδες τους. Στο τραπέζι τις σύσκεψης κάθισε και η ανώτατη ηγεσία του ΓΕΣ υπεύθυνοι για διάφορους καίριους τομείς ώστε να υπάρξει "οn line" διαδικασία στην επίλυση των έως τώρα άλυτων προβλημάτων. Η συνήθης πρακτική των αναφορών και της ατελείωτης «χαρτούρας» που κυκλοφορούσε στους διαδρόμους του Πενταγώνου μέχρι να επιλυθεί κάποια στιγμή το οποιοδήποτε πρόβλημα δεν «περπατούσε» με αποτέλεσμα να διαπιστωθεί ότι δεν πάει έτσι άλλο το σύστημα. Με απευθείας συνομιλίες των διοικητών με τους αρχηγούς των αρμόδιων Διευθύνσεων απέδειξε ότι μέσα σε λίγες ώρες και όχι σε μήνες μπορεί να δίνονται λύσεις. Κάθε Διοικητής ενός Κέντρου Εκπαίδευσης που έπαιρνε τον λόγο, ανέφερε όλα τα προβλήματα που απασχολούσαν τον τομέα ευθύνης του. Δεν τα έλεγε για να τα ακούσει μόνο ο Αρχηγός. Οι αρμόδιοι επιτελείς ανέφεραν αμέσως τι μπορεί να γίνει. Ο αρχηγός ΓΕΣ που προέδρευε στη σύσκεψη έδωσε εντολή έως τέλος Ιανουαρίου να του αναφέρουν πρόοδο επιλύσεως των προβλημάτων».
Πολλοί εκτιμούν ότι οι παραπάνω κινήσεις δεν καθορίζονται μόνο από την ευαισθητοποίηση του ΑΓΕΣ Αθ.Τσέλιου, αλλά και από την προεκλογική αγωνία του ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλου και της κυβέρνησης συνολικά, που φόρτωσε το κόστος της υποχρεωτικής στράτευσης στην λαϊκή οικογένεια υποβάλλοντας την σε έκτακτη φορολογία της τάξης των 3500-4000 ευρώ!
Όλα αυτά μένουν να αποδειχτούν. Και φυσικά θα κριθούν από φαντάρους και γονείς.
Σε κάθε περίπτωση το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ είναι εδώ. Όπως επίσης και το ιδιωτικό ΚΨΜ στο ΚΕΝ Θήβας που κατακλέβει από τους συναδέλφους 600000 ευρώ μηνιαίως, με τιμές Κολωνακίου!
Εμείς καλούμε τους συναδέλφους να κλιμακώσουμε την αγωνιστική μας προσπάθεια για το σεβασμό των δικαιωμάτων του Φαντάρου-Πολίτη με Στολή. Δυναμώνοντας την καθημερινή συνδικαλιστική μας πάλη. Με κίνημα μαζικό και μαχητικό, μέσα και έξω από τον Στρατό ενάντια στην αυθαιρεσία της ιεραρχίας, το πόλεμο και τον εθνικισμό, το ΝΑΤΟ, τον ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ και τη συμμαχία με το κράτος Τρομοκράτη Ισραήλ.
ΑΝΤΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΝΑ ΠΕΤΑΞΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΨΜ….
Μην αγοράζετε τα πανάκριβα προϊόντα. Κάντε το δικό σας φραπεδάκι και κεράστε τις υπόλοιπες σειρούλες. Βγείτε Παραπονούμενοι στην Αναφορά.
ΓΟΝΕΙΣ… διαμαρτυρηθείτε… Από τη δική σας τσέπη κλέβουν τα ευρώ, που δε περισσεύουν… Στείλτε τους μήνυμα, ότι στις εκλογές που πλησιάζουν, το ΜΑΥΡΟ θα είναι το χρώμα που θα χαρίσετε… σε Αβραμόπουλο, Σαμαρά και Βενιζέλο. Ξέρετε εσείς!"
thiva nikolas
Διαβάστε Περισσότερα »

Εκτός μνημονίου και η Ισπανία..




Η Ισπανία βγήκε και τυπικά από το πρόγραμμα στήριξής της τα μεσάνυχτα αν και ο ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις Ολι Ρεν ,έσπευσε να προειδοποιήσει ότι συνεχίζουν να υφίστανται «αξιοσημείωτες» προκλήσεις για τη χώρα.



Η Ισπανία έγινε η δεύτερη από τις πέντε χώρες της ευρωζώνης οι οποίες έχουν λάβει οικονομική στήριξη και που δεν βρίσκεται πλέον σε... πρόγραμμα στήριξης με εξωτερικό δανεισμό, ενάμιση χρόνο αφού της χορηγήθηκε ένα πακέτο πιστώσεων για να αναδιαρθρώσει τον προβληματικό τραπεζικό της τομέα. Στη Μαδρίτη είχε χορηγηθεί από την ευρωζώνη το 2012 μια γραμμή πιστώσεων ύψους 100 δισεκ. ευρώ για να βοηθηθούν οι τράπεζές της που βρίσκονταν σε κρίση. Τελικά δεν άντλησε παρά περίπου 41,3 δισεκ. ευρώ.

Η Ιρλανδία βγήκε από το δικό της μνημόνιο την 15η Δεκεμβρίου 2013. «Το πρόγραμμα πέτυχε τον διττό στόχο του της ανάταξης και της αναμόρφωσης του ισπανικού χρηματοπιστωτικού τομέα», ανέφερε σε ανακοίνωση της Κομισιόν ο Όλι Ρεν. «Η εμπιστοσύνη στην οικονομία της Ισπανίας επέστρεψε, και δικαιολογημένα». Ωστόσο ο ευρωπαίος επίτροπος επέμεινε ότι μένουν να γίνουν πολλά ακόμη.

«Οι προκλήσεις τις οποίες αντιμετωπίζει η Ισπανία παραμένουν αξιοσημείωτες και δεν πρέπει να υπάρξει επ' ουδενί αδράνεια», υπογράμμισε ο Ρεν και πρόσθεσε ότι «πρέπει να συνεχιστούν οι προσπάθειες να επιτευχθεί μια σταθερή και διαρκής μείωση της ανεργίας, η οποία παραμένει δραματικά υψηλή».

Η Ισπανία έχει την δεύτερη υψηλότερη ανεργία στην ευρωζώνη, η οποία ανήλθε στο 26,7% του ενεργού πληθυσμού το Νοέμβριο, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα δεδομένα της Eurostat.

Οι ισπανικές τράπεζες είχαν πληγεί από την έκρηξη της φούσκας των ακινήτων το 2008, που τους άφησε έναν τεράστιο όγκο «τοξικών» στοιχείων ενεργητικού και συνέβαλαν η Ισπανία να εισέλθει σε μια οικονομική κρίση που διαρκεί πλέον έξι χρόνια. Η ισπανική οικονομία βγήκε από την ύφεση το τρίτο τρίμηνο του 2013 και υπολογίζει ότι το 2014 θα καταγράψει οριακή ανάπτυξη 0,5%.




Διαβάστε Περισσότερα »

DW: Οι Έλληνες εκμεταλλεύονται τους... Έλληνες στη Γερμανία

Ονομάζονται νέο-μετανάστες, για να τους ξεχωρίζει κανείς από τους παλιούς, εκείνους που ήρθαν οργανωμένα στη Γερμανία τις δεκαετίες μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Τότε ήξεραν πριν ξεκινήσουν ότι θα τους περίμενε κάποιος στο σιδηροδρομικό σταθμό για να τους υποδεχτεί, ότι θα είχαν σπίτι, ασφάλεια και πάνω από όλα δουλειά με συγκεκριμένες απολαβές βάσει συμβολαίου. Οι νέοι μετανάστες δεν έχουν πάντα την ίδια τύχη».

Τα παραπάνω αναφέρει σε δημοσίευμά της η Deutsche Welle η οποία υποστηρίζει ότι πολλοί νέοι Έλληνες μετανάστες στη Γερμανία είναι δύο φορές θύματα: της κρίσης και των Ελλήνων.

Σύμφωνα με τη DW, όποιοι έρχονται με πτυχία και γνωρίζουν τη γλώσσα, όχι μόνο πέφτουν στα μαλακά, αλλά είναι ευπρόσδεκτοι, κυρίως όσοι διαθέτουν πολύ ψηλά ακαδημαϊκά προσόντα και σημαντική επαγγελματική εμπειρία και προϋπηρεσία απορροφώνται άμεσα από τη γερμανική αγορά εργασίας σε περίοπτες θέσεις σε νοσοκομεία, σε επιχειρήσεις ή σε πολυεθνικές εταιρείες.

Ωστόσο, προβλήματα αντιμετωπίζουν οι επαγγελματικά ανειδίκευτοι, καθώς και όσοι έρχονται στη Γερμανία χωρίς κάποια μόρφωση και γνώσεις γερμανικών, νομίζοντας ότι έρχονται στη «γη της επαγγελίας» και υπάρχει ψωμί για όλους.

Αυτή η κατηγορία των νεο-μεταναστών μπορεί να πέσει πολύ εύκολα θύμα εκμετάλλευσης.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η πρώτη πόρτα που χτυπούν συνήθως για δουλειά είναι στα εστιατόρια, ιδιαίτερα στα ελληνικά -σε πρώτη φάση.

Ωστόσο, οι εμπειρίες τους δεν είναι πάντα θετικές: ημερομίσθια πείνας και χωρίς ασφάλεια, άθλια καταλύματα κατά ομάδες, ατέλειωτες ώρες εργασίας.

«Οι περισσότεροι παθόντες δεν θέλουν να μιλήσουν, δεν θέλουν να αναφέρουν ούτε το όνομά τους ή το όνομα του εστιατορίου γιατί φοβούνται τις απειλές των πρώην εργοδοτών τους. Υπάρχουν όμως και οι εξαιρέσεις», αναφέρει η DW.

Η ιστοσελίδα μεταφέρει στη συνέχεια τις δηλώσεις του Πέτρου, ενός Έλληνα που πήγε στη Γερμανία με τη γυναίκα του, την κόρη του και μια βαλίτσα ελπίδες.

Πρώτος σταθμός το σπίτι κάποιου γνωστού και μετά η αναζήτηση μέσω αγγελιών για δουλειά σε ελληνικά εστιατόρια.

«Στο πρώτο που πήγα ήταν το …, στο….. Ζητούσε κάποιο βοηθό στην κουζίνα. Πήγα από εκεί, μου είπε για 45 ευρώ το 8ωρο -γιατί άλλα σου λένε στην αρχή κι αλλά στη συνέχεια- μετά μου λέει, ότι δεν χρειάζονταν συγκεκριμένα κάποιον για κάποια συγκεκριμένη δουλειά, απλά να είναι ένας για όλες τις δουλειές, δηλαδή και στα τηγάνια και στη λάντζα και σε όλο το μαγαζί. Και πάλι είπα δεν πειράζει. Μετά από 12 ώρες εργασίας πήγα να του πω να μου δώσει το μεροκάματο. Μου λέει ότι η πρώτη μέρα στη δουλειά είναι δοκιμαστική στη Γερμανία και δεν πληρώνεται. Λογικό είναι να τρελάθηκα εκείνη τη στιγμή. Άρχισα και φώναζα. Στο τέλος πάντως, μου λέει, ως πρώτη μέρα που δεν γνωρίζεις τη δουλειά, θα σου δώσω μόνο 20 ευρώ», είπε ο Πέτρος.

«Έφυγα από αυτόν πήγα να δουλέψω κάπου αλλού, πάλι από αγγελία, μέσω γνωστών και φίλων. Πήγα στο … που είναι κάπου στο βορειοανατολικό Βερολίνο για 45 ευρώ την ημέρα, πάλι 8ωρο. Μετά το αλλάζει, γίνεται 12ωρο, και επιπλέον τις Κυριακές πρέπει να πηγαίνεις από τις 10 το πρωί. Αυτά τα λένε στην πορεία, δεν τα λένε πριν, όταν γίνεται η συμφωνία, γιατί σε πιάνουν στην ανάγκη ότι δεν ξέρεις τη γλώσσα, άρα αναγκαστικά θα δουλέψεις εκεί. Εννοείται ανασφάλιστος. Ή αν θα δουλέψεις για 12 ώρες, δεν θα σε ασφαλίσει για 12, ή για 8 ώρες, θα σε ασφαλίσει για 3 με 4 ώρες το πολύ», πρόσθεσε.

«Σε σπηλιές στο Βερολίνο»

«Παγίδες» όμως εγκυμονεί και η προσέλκυση νέων μεταναστών από την Ελλάδα μέσω ιδιωτικών γραφείων ευρέσεως εργασίας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι όροι είναι μεν πιο ελκυστικοί -καλές αποδοχές, σπίτι και φαγητό στο εστιατόριο- αλλά πρόκειται συχνά για παγίδα.

Ο Νίκος Αθανασιάδης, μέλος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων, μιλά για μερικές «τραγικές» περιπτώσεις.

«Η πιο τραγική είναι ένα ζευγάρι που το πετάξανε έξω μέσα στο κρύο, στους μείον 15 βαθμούς και τα παιδιά δεν είχανε ούτε τα απαραίτητα ρούχα, γιατί υπολόγιζαν να έρθουν, να πληρωθούν και να πάνε να ψωνίσουν. Δεν γνώριζαν τέτοιο χειμώνα, πρώτη φορά βγήκαν στο εξωτερικό, ένας μάλιστα δεν είχε δει χιόνι στη ζωή του. Η άλλη περίπτωση ενός παιδιού το οποίο βασικά έμπλεξε με δικαστήρια, έγινε καταζητούμενος, επενέβη η ομοσπονδία με τον νομικό της σύμβουλο και το βοηθήσαμε το παιδί. Μια άλλη περίπτωση μιας κυρίας, έγινε πρόσφατα το καλοκαίρι: πάλι το ίδιο, την πετάξανε στο δρόμο κι αυτήν. Μας πήρε τηλέφωνο, πήγαμε, μιλήσαμε και με τον εστιάτορα, τελικά συμφωνήσαμε σε ένα μικρό ποσό, ούτως ώστε να έχει κάποια χρήματα όχι για να πάρει το εισιτήρια επιστροφής, αλλά να κινηθεί λίγο, να πάρει να φάει κάτι. Δεν είχε να φάει τίποτα», είπε στην Deutsche Welle ο κ. Αθανασιάδης.

Στην DW μίλησε και η Μαρία Οικονομίδου, συντονίστρια στο Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο Βερολίνου, τον κατεξοχήν χώρο συνάντησης παλαιών με νέους μετανάστες.

Όπως ανέφερε, είχε συνοδεύσει έναν βοσκό που τον είχαν φέρει στη Γερμανία.

«Ο άνθρωπος φυσικά δεν είχε καμιά αίσθηση, ούτε του τόπου, αλλά ούτε του χρόνου, στον οποίο ζούσε. Δεν μπορούσα να κάνω κάτι για να τον βοηθήσω, ο άνθρωπος έπεσε θύμα εκμετάλλευσης, ζούσε σε κάτι σπηλιές -ναι το Βερολίνο έχει σπηλιές, έτσι έμαθα κι εγώ ότι έχει σπηλιές- και προσπαθούσε να συντηρηθεί κατά κάποιον τρόπο», αποκάλυψε η κυρία Οικονομίδου.

Πάντως, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, τα περισσότερα θύματα εκμετάλλευσης δεν απευθύνονται στις ελληνικές αρχές για βοήθεια.

Όσοι απευθύνονται, ζητούν να καταγγελθεί το περιστατικό στην αστυνομία, καταγγελία που θα πρέπει να γίνει επώνυμα. Ο επαναπατρισμός είναι μια άλλη δύσκολη πτυχή, γιατί τα κατά τόπους προξενεία δεν διαθέτουν σχετικά κονδύλια. Η πρακτική που ακολουθεί το Γενικό Προξενείο του Μονάχου είναι σε δύο κατευθύνσεις: από τη μια υποδεικνύει φτηνούς τρόπους επιστροφής στην Ελλάδα, από την άλλη γνωστοποιεί στους παθόντες ότι υπάρχει διαδικασία δανεισμού από το ελληνικό δημόσιο για την κάλυψη των εισιτηρίων, εφόσον βέβαια είναι φορολογικά καταγεγραμμένοι στην Ελλάδα.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ