Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

Έκλεψαν τα καντήλια του νεκροταφείου στους Τσουκαλάδες Βοιωτίας

Οργή και αγανάκτηση στον οικισμό Τσουκαλάδων για τους πρωτοφανείς βανδαλισμούς στο Κοιμητήριο του χωριού. Σύμφωνα με πληροφορίες του Permisospress  άγνωστοι ιερόσυλοι εισέβαλαν χθες το βράδυ  στο κοιμητήριο των Τσουκαλάδων χωρίς να γίνουν αντιληπτοί, ήταν πιθανότατα «κυνηγοί» χαλκού, ξήλωσαν απο όλους τους τάφους   τα καντήλια . Οι κάτοικοι που επισκέφθηκαν σήμερα τους τάφους των συγγενών τους «πάγωσαν» όταν αντίκρισαν την ζημιά που είχαν προκαλέσει οι άγνωστοι δράστες
Διαβάστε Περισσότερα »

Πρόστιμα κατ΄οίκον ακόμη και για τα διόδια

Οι πρώτες φωτογραφικές κάμερες, που θα καταγράφουν όσους δεν πληρώνουν τέλος στα διόδια και στη συνέχεια θα τους έρχεται πρόστιμο στο σπίτι, θα αρχίσουν να λειτουργούν απο τα μεσάνυχτα στην εθνική οδό Αθηνών- Κορίνθου.

 Όπως ανακοινώθηκε απο την Τροχαία, τα «εγκαίνια» των Ειδικών Ηλεκτρονικών Τεχνικών Συσκευών θα γίνουν την 00.01΄στα εξης σημεία:

Σταθμός Διοδίων Ελευσίνας.

Πλευρικός Σταθμός Διοδίων Κόμβου 3 Ν. Περάμου.

Πλευρικοί Σταθμοί Διοδίων Κόμβου 5 Πάχης.

Σε βάρος των παραβατών, επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο διακοσίων 200 ευρώ, καθώς και αφαίρεση διπλώματος, άδειας κυκλοφορίας και πινακίδων για 20 ημέρες, σύμφωνα με τον ΚΟΚ.

Τα νέα πρόστιμα για την μη πληρωμή των διοδίων έροχνται ως συμπλήρωμα... στην νέα αύξηση των διοσίων που θα ισχύσει από σήμερα τα ξημερώματα. Ετσι η χρέωση στα μετωπικά διόδια Ελευσίνας και Ισθμού θα γίνεται πλέον και στις δύο κατευθύνσεις, με νέες τιμές.     Οι τιμές διοδίων ανάλογα με την κατηγορία του οχήματος  (και με ΦΠΑ 23%) διαμορφώνονται ως ακολούθως

    Οχήματα με ή χωρίς ρυμουλκούμενο και ύψος έως 2,2 μέτρα: Στην Ελευσίνα θα πληρώνουμε 2,1 ευρώ και στον Ισθμό επιπλέον 1,8 ευρώ. Μέχρι τώρα πληρώναμε 3,2 ευρώ στην Ελευσίνα. Το άθροισμα (3,9 ευρώ) είναι μεγαλύτερο κατά 25,8% σε σχέση με αυτά που πληρώναμε μέχρι τώρα.
    Δίκυκλα και τρίκυκλα θα πληρώνουν 1,3 ευρώ στον Ισθμό και 1,5 ευρώ στην Ελευσίνα δηλαδή 2,8 ευρώ από 2,2 ευρώ που ήταν μέχρι τώρα. Η αύξηση για τις μοτοσικλέτες φτάνει στο...33%
Αυξάνεται από τα ξημερώματα της Πέμπτης το αντίτιμο στα διόδια Πελασγίας και Μοσχοχωρίου στον Αυτοκινητόδρομο Αιγαίου.

Οι οδηγοί θα πρέπει να καταβάλλουν επιπλέον 80 και 90 λεπτά αντίστοιχα στους δύο σταθμούς, καθώς το αντίτιμο στην Πελασγία θα διαμορφωθεί στα 3,50 ευρώ από 2,70 ευρώ που είναι σήμερα, ενώ στο Μοσχοχώρι, στα 4 ευρώ από 3,10 ευρώ που είναι τώρα.

Οι τιμές θα παραμείνουν αμετάβλητες για τους οδηγούς που πληρώνουν με πομποδέκτη, ενώ δεν θα υπάρξουν αλλαγές στους υπόλοιπους σταθμούς διοδίων του αυτοκινητόδρομου.

Για τους συχνούς χρήστες θα παρέχονται εκπτώσεις, οι οποίες θα ανέρχονται σε ποσοστό έως και 60% για τους σταθμούς Πελασγίας, Μοσχοχωρίου, Μακρυχωρίου, Πυργετού και Λεπτοκαρυάς και σε ποσοστό έως και 80% για τα διόδια στο Κλειδί, δυτικά της Θεσσαλονίκης.
Διαβάστε Περισσότερα »

Αιφνίδιος θάνατος 17χρονου σε μαθητικό αγώνα




Συγκλονισμένη είναι η τοπική κοινωνία της Κορινθίας από τον αιφνίδιο θάνατο ενός 17χρονου μαθητή σε σχολικούς αγώνες μπάσκετ στο Κιάτο, που σημειώθηκε λίγο μετά τις 11.00 το πρωί.

Συγκεκριμένα στο 1ο γυμνάσιο Κιάτου πραγματοποιούντο μαθητικοί αγώνες μπάσκετ, όταν λίγο μετά από τον αγώνα, ένας 17χρονος μαθητής έχασε τις αισθήσεις του κι έπεσε στο έδαφος.

Η γιατρός του αγώνα έκανε απεγνωσμένες προσπάθειες να ανατάξει τον 17χρονο, ενώ ταυτόχρονα ειδοποιήθηκε κι έφτασε στο σημείο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ με δύο καρδιολόγους, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν τίποτα.
Ο 17χρονος διακομίστηκε στο Κέντρο Υγείας Κιάτου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του κι έχει παραγγελθεί η διενέργεια νεκροψίας- νεκροτομής, για να διαπιστωθούν τα αίτια που προκάλεσαν τον θάνατο του άτυχου μαθητή.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ιστορικό ρεκόρ επισκεψιμότητας στην φετινή AGROTICA



Σε 1.000.000 άτομα ανέρχεται ο αριθμός των εκθετών και των επισκεπτών που βρέθηκαν στις εκθέσεις της ΔΕΘ-Helexpo το τελευταίο δωδεκάμηνο, με αποκορύφωμα τους 121.699 επισκέπτες της 25ης AGROTICA, η οποία έκλεισε τις πύλες της την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου με ιστορικό ρεκόρ επισκεψιμότητας.

Σε έναν απολογισμό, τόσο της ΑGROTICA, όσο και του ενός έτους, που έκλεισε από τη συγχώνευση της ΔΕΘ και της Helexpo, η διοίκηση του εθνικού εκθεσιακού φορέα από κοινού με τον υπουργό Μακεδονίας-Θράκης, κ. Θεόδωρο Καράογλου, έδωσαν το νέο αναπτυξιακό στίγμα της εταιρείας και τις προοπτικές για το μέλλον, με συνέντευξη τύπου την Τρίτη 4 Φεβρουαρίου,

Τα εντυπωσιακά εκθεσιακά μεγέθη της 25ης AGROTICA έχουν ως εξής:

-Το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου οι επισκέπτες ξεπέρασαν τους 50.000, φθάνοντας ειδικότερα τους 50.539. Μόνο την 2η Κυριακή της Γενικής Έκθεσης του Σεπτεμβρίου του 1998 είχε παρατηρηθεί ξανά τέτοιου επιπέδου ημερήσια προσέλευση.

-Συνολικά, στη φετινή AGROTICA οι απλοί επισκέπτες ήταν αυξημένοι κατά 270%, σε σχέση με το 2012. Μάλιστα το 2008, το 2010 και το 2012 η ΑGROTICA είχε διάρκεια και μία ημέρα παραπάνω. Η φετινή έκθεση ξεπέρασε κατά πολύ το προηγούμενο ιστορικό ρεκόρ των 102.439 επισκεπτών της AGROTICA του 1996.

-Πολύ μεγάλη ήταν η ανταπόκριση και με κριτήριο την προσέλευση των εγχώριων εμπορικών επισκεπτών, όπου καταγράφηκε αύξηση 169%, σε σύγκριση με το 2012.



Παράλληλα, οι ξένοι εμπορικοί επισκέπτες προήλθαν από 32 χώρες. Επιτεύχθηκαν νέες συμφωνίες και συνεργασίες, ενώ ήρθαν ομαδικά γκρουπ επιχειρηματιών και γεωργών από την Τουρκία, την ΠΓΔΜ, την Αλβανία και την Κύπρο. Πάνω από το 70% των επισκεπτών προήλθαν από περιοχές εκτός Θεσσαλονίκης και άνω του 20% ήταν από τα Βαλκάνια και γενικότερα από το εξωτερικό.



«Η επιτυχημένη πορεία της ΔΕΘ-Helexpo τον τελευταίο χρόνο μάς δημιουργεί ευθύνες και υποχρεώσεις», σημείωσε ο υπουργός, ο οποίος προανήγγειλε εξελίξεις εντός του 2014 στο ζήτημα της ανάπλασης του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου της Θεσσαλονίκης.



Ακόμη, επισήμανε πως έχουν γίνει βήματα και διερευνητικές επαφές με δυνητικούς ξένους στρατηγικούς εταίρους με μεγάλη τεχνογνωσία στη διοργάνωση εκθέσεων και το θέμα αυτό αναμένεται επίσης να καταγράψει πρόοδο φέτος.


Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo, κ. Τάσος Τζήκας, υπογράμμισε πως ήδη η διοίκηση της εταιρείας εργάζεται προς τις δύο αυτές κατευθύνσεις. Τόνισε δε πως η επιτυχία της AGROTICA αποτελεί δείγμα γραφής της ενοποιημένης εταιρείας και δείχνει πού μπορεί να φτάσει το πνεύμα που επικρατεί αυτή τη στιγμή στον εθνικό εκθεσιακό φορέα.



Με τη σειρά του ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΘ-Helexpο, κ. Κυριάκος Ποζρικίδης, διατύπωσε την εκτίμηση πως από την προσέλευση και διαμονή των εκθετών και των επισκεπτών της AGROTICA, περίπου 35-40 εκατ. Ευρώ διαχύθηκαν στην τοπική οικονομία. Εάν υπολογιστεί δε και το ανάλογο όφελος της τάξης των 15 εκατ. Ευρώ, που προέκυψε από τον Αστερόκοσμο, είναι περισσότερο από φανερή η συμβολή της ΔΕΘ-Helexpo στην τοπική οικονομία.


Μάλιστα ο κ. Ποζρικίδης ανακοίνωσε πως η εταιρεία θα καλέσει την ΟΛΘ ΑΕ και τον ΟΑΣΘ, προκειμένου να διαμορφωθεί από κοινού λύση για την περιφερειακή στάθμευση των ΙΧ των επισκεπτών και τη μεταφορά τους με shuttle bus στις εκθεσιακές εγκαταστάσεις.


Για το θέμα αυτό διατύπωσε προβληματισμούς ο Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου και μέλος του ΔΣ της ΔΕΘ-Helexpo, κ. Παναγιώτης Παπαδόπουλος, ο οποίος διαμαρτυρήθηκε για το ότι πολλοί επισκέπτες της AGROTICA, που δεν μπόρεσαν να βρουν χώρο στάθμευσης στα κορεσμένα πάρκινγκ και αναγκάστηκαν να παρκάρουν παράνομα, «εισέπραξαν» κλήσεις από την τροχαία. Ο ίδιος υπογράμμισε την ανάγκη να μένουν ανοιχτά και τις Κυριακές τα εμπορικά καταστήματα της πόλης, όταν λαμβάνουν χώρα τόσο μεγάλα γεγονότα με πολλές χιλιάδες επισκεπτών.


Τη στήριξη του σ’ όλες τις προσπάθειες της ΔΕΘ-Helexpo εξέφρασε από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στο Δ.Σ. του εκθεσιακού φορέα, κ. Μιχάλης Τζόλας.


Τέλος, οι εκπρόσωποι του ΣΕΑΜ και της ΕΚΑΓΕΜ, κ.κ. Ιωάννης Χίγκας και Δημήτρης Ηλιάδης, υπογράμμισαν το μεγάλο ενδιαφέρον των επισκεπτών για τα αγροτικά μηχανήματα, δηλώνοντας την ικανοποίηση τους για τα αποτελέσματα της AGROTICA.
 
Διαβάστε Περισσότερα »

Δωρεάν σεμινάρια φωτογραφίας στη Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς


Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λεβαδείας και η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Νομού Βοιωτίας ανακοινώνουν την, από κοινού, διοργάνωση Βιωματικών σεμιναρίων με τον τίτλο: «Εισαγωγή στη Φωτογραφία». Τα σεμινάρια χωρίζονται σε τρεις θεματικές ενότητες που είναι:

1η Ενότητα: Τεχνική της φωτογραφίας Ώρες 6.

–   Η ιστορική εξέλιξη της φωτογραφικής μηχανής.
–   Ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές: Τα είδη και ο χειρισμός τους .
–   Φακοί  – απλοί & σύνθετοι, οι χρήσεις τους.
–   Φωτομέτρηση − White Balance (ισορροπία λευκού).
–  Το Διάφραγμα – ο Φωτοφράκτης – η Έκθεση.

2η Ενότητα: Αισθητική της Φωτογραφίας. Ώρες 8

–   Φως – Σκίαση, φωτισμός, είδη φωτισμού κλπ.
–   Η Τονική Αξία.
–   Οι γραμμές και η συναισθηματική επίδραση τους στη σύνθεση.
–   Το βάθος πεδίου – Το φόντο.
–   Οι γωνίες λήψης.
–   Το χρώμα, η υφή.
–   "Βασικοί" κανόνες σύνθεσης − πχ η ισορροπία, ο ρυθμός, κανόνας των τρίτων.
–   Ασκήσεις και συζήτηση στην τάξη.

3η Ενότητα: Ιστορία της τέχνης της Φωτογραφίας. Ώρες 14

Α)  Τα καλλιτεχνικά κινήματα και ρεύματα στη Φωτογραφία (ώρες 3) .

Β)  Παρουσίαση και μελέτη σημαντικών Ελλήνων και ξένων φωτογράφων, στο έργο των οποίων τεκμηριώνεται η ιστορία της Φωτογραφίας  (ώρες 11).

–   Ασκήσεις και συζήτηση στην τάξη.

Είναι δωρεάν  και η διάρκεια τους είναι από την Πέμπτη 13/2/2014 μέχρι και την Πέμπτη 29/5/2014, συνολικά 15 σεμινάρια (30 ώρες). Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν στο Media Lab της Βιβλιοθήκης Λιβαδειάς (Κάδμου 7 & Δαιδάλου – Λιβαδειά).

Τα σεμινάρια απευθύνονται σε όποιον επιθυμεί να χειρίζεται τη φωτογραφική του μηχανή και ταυτόχρονα να γνωρίσει τον κόσμο της «Καλλιτεχνικής Φωτογραφίας», ανεξάρτητα από ηλικία, φύλο και γνώσεις, και στη διάρκειά τους θα δοθεί έμφαση τόσο στην πρακτική εξάσκηση όσο και στην ανάπτυξη της οπτικής αντίληψης και αισθητικής των «μαθητών».

Εισηγητής Σεμιναρίων: Δαμιανός Μωραΐτης

Απαραίτητη προϋπόθεση: Η αγάπη για τη Φωτογραφία και την τέχνη γενικότερα, και η διάθεση «να περάσουμε όμορφα» (και αν παρεμπιπτόντως υπάρχει φωτογραφική μηχανή την φέρνετε μαζί σας).

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή απευθυνόμενοι:

Στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς στην κ. Κατερίνα Κεράστα, στο τηλέφωνο 2261089979 ή στο email aikker@gmail.com

Στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Νομού Βοιωτίας στον κ. Γιώργο Κουντουριώτη, στο τηλέφωνο 2261350357

Διαβάστε Περισσότερα »

Εντατικοποίηση ελέγχων για το κάπνισμα στην Περιφέρεια Στερεάς


Από τη Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας & Κοιν. Μέριμνας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας ανακοινώνεται ότι, στο πλαίσιο εφαρμογής του αντικαπνιστικού νόμου, με τον οποίο επιβάλλεται η πλήρης απαγόρευση του καπνίσματος στους κλειστούς δημόσιους χώρους  για την προστασία της δημόσιας υγείας, πρόκειται να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι των αρμόδιων υγειονομικών οργάνων στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.
Ενδεικτικά, ως παραβάσεις που ελέγχονται από την αντικαπνιστική νομοθεσία θεωρούνται:
    Το κάπνισμα μέσα σε χώρους, όπως νοσηλευτικά ιδρύματα όλων των ειδών και των βαθμίδων, δημόσια και ιδιωτικά εκπαιδευτικά ιδρύματα όλων των τύπων, χώροι αθλητικών εγκαταστάσεων, καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, κέντρα διασκέδασης, κλπ.
    Η μη λήψη μέτρων για την αποτροπή των παραβάσεων, όπως για παράδειγμα η μη απομάκρυνση των σταχτοδοχείων.
    Η μη ανάρτηση σήματος για την απαγόρευση του καπνίσματος. Οι υπεύθυνοι των χώρων εργασίας ή υγειονομικού ενδιαφέροντος ή κάθε αρμόδιος θα πρέπει να φροντίζει για την ανάρτηση απαγορευτικού σήματος στο χώρο ευθύνης του και μάλιστα σε εμφανή σημεία αυτού και να επαναλαμβάνει τη σήμανση για κάθε δεκαπέντε τετραγωνικά μέτρα του χώρου.
    Η μη ανταπόκριση του υπεύθυνου λειτουργίας του καταστήματος σε διαμαρτυρία για την πραγματοποίηση της παράβασης και η μη κλήση των αρμοδίων οργάνων καθώς και η μη πραγματοποίηση συστάσεων στους παραβάτες.
    Η μη συνεργασία του υπεύθυνου της επιχείρησης με τα αρμόδια όργανα κατά τη διεξαγωγή του ελέγχου.
    Η υποτροπή, δηλαδή η επανάληψη της παράβασης στον ίδιο χώρο.
Η παράβαση των διατάξεων της αντικαπνιστικής νομοθεσίας επιφέρει την επιβολή προστίμων σε όσους καπνίζουν ή καταναλώνουν προϊόντα καπνού σε χώρους όπου απαγορεύεται, στους υπεύθυνους διαχείρισης και λειτουργίας των χώρων αυτών, σε όσους πωλούν προϊόντα καπνού σε ανηλίκους και σε όσους παραβιάζουν τις διατάξεις σχετικά με τη διαφήμιση προϊόντων καπνού.
Οι υπόχρεοι οφείλουν να προμηθευτούν «Βιβλίο Αναφοράς του Ν. 3868/2010» για τη βεβαίωση ενδεχόμενων παραβάσεων. Πρόκειται για κοινό 100φυλλο βιβλίο αναφορών με χοντρό εξώφυλλο και με αριθμημένες σελίδες, ριγέ, μεγέθους Α4, θεωρημένο από την αδειοδοτούσα αρχή.
Παρακαλούνται οι επιχειρηματίες και οι πελάτες των επιχειρήσεων τους για την πιστή εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου προς αποφυγή επιβολής  προστίμων από τα ελεγκτικά όργανα.
Επισημαίνεται ότι η συνήθεια του καπνίσματος αποτελεί ένα από τα πιο σοβαρά προβλήματα δημόσιας υγείας στις σύγχρονες ανθρώπινες κοινωνίες.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΟΕΒΕ ΘΗΒΑΣ:Ληστρικές επιδρομές από εισπράκτορες διαφόρων οργανισμών διαχείρισης πνευματικών δικαιωμάτων

Η  Ομοσπονδία μας δέχεται καθημερινώς απανωτές καταγγελίες για ληστρικές επιδρομές από εισπράκτορες διαφόρων οργανισμών διαχείρισης πνευματικών δικαιωμάτων (ΑΕΠΙ – ΑΘΗΝΑ – ΑΠΟΛΛΩΝ GRAMO – GEA – ΕΡΑΤΩ – ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΔΙΟΝΥΣΟΣ) προσπαθώντας με εκβιασμούς και απειλές να βουτύξουν στο ταμείο μας που δυστυχώς για αυτούς και για εμάς είναι άδειο και δεν αντέχει άλλες επιδρομές.
ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ,

Μετά από διαμαρτυρίες για πτώση τζίρου και επαγγελματική απραξία η ΟΕΒΕ Θήβας κάλεσε την ΑΕΠΙ για ουσιαστική μείωση του αμοιβολόγιου της, για πτώση 50% - 70%. Η συνέχιση των διαμαρτυριών πανελληνίως από όλες τις ομοσπονδίες είχε σαν αποτέλεσμα το Υπουργείο Πολιτισμού να συγκροτείσει Εθνική Επιτροπή Διαλόγου για τα πνευματικά και συγγενικά δικαιώματα και τη δημόσια εκτέλεση αποτελούμενη από εκπροσώπους Φορέων – Χρηστών – ΚΕΔΕ – Οργανισμού Συλλογικής Διαχείρησης – ΟΠΙ - Υπουργείου. Η επιτροπή αυτή ξεκίνησε στις 8 Ιανουαρίου με χρονική διάρκεια δύο μηνών.
Η ΟΕΒΕ Θήβας προτρέπει όλους τους συναδέλφους να αναμένουν την έκδοση της απόφασης της Εθνικής Επιτροπής.

                 ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΕΒΕ ΘΗΒΑΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ


ΧΑΡΑΤΣΗΣ  ΧΡΗΣΤΟΣ

Διαβάστε Περισσότερα »

Ανοικτή συγκέντρωση απο την «Δυναμική Συνεργασία» στο Συνεδριακό Λιβαδειάς

Η Δημοτική παράταξη «Δυναμική Συνεργασία» σας προσκαλεί στην ανοικτή συγκέντρωση τη Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014 και ώρα 6.30 μ.μ. στο Συνεδριακό κέντρο «Χρήστος Παλαιολόγος».

Όλοι μαζί, ενεργοί πολίτες, εκπρόσωποι συλλόγων, κινημάτων και θεσμικών φορέων θα συζητήσουμε τις αρχές και τις κατευθύνσεις με τις οποίες δημιουργούμε ένα αυτοδιοικητικό πλειοψηφικό ρεύμα και σχεδιάζουμε το αύριο της πόλης μας.

Πούλου Γιώτα


Web: http://www.dynamikisynergasia.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Δελτίο τύπου του Δημάρχου Αλιάρτου για τη μετονομασία του Δήμου

  Δημοσιεύτηκε στις 31-01-2014 (ΦΕΚ 25 τ΄Α 31-01-2014) το Π.Δ. υπ’αριθμ 17 που αφορά την Μετονομασία του Δήμου Αλιάρτου σε Δήμο Αλιάρτου-Θεσπιέων.
      Με το συγκεκριμένο Π.Δ. υλοποιείται η υπ’αριθμ 32/2011 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αλιάρτου, το οποίο με συντριπτική πλειοψηφία ζήτησε από το υπουργείο Εσωτερικών την μετονομασία του Δήμου. Η απόφαση αυτή του Δ.Σ., έτυχε ομόφωνης έγκρισης του Συμβουλίου Τοπωνυμιών του Υπουργείου Εσωτερικών. 
    Τα επιχειρήματα που προβλήθηκαν με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν:
•     Η ιστορική συμβολή των 700 Θεσπιέων στη μάχη των Θερμοπυλών.
•    Το παράδειγμα αλτρουισμού και γενναιότητας (σε εποχή που πάσχουμε από πρότυπα).
•    Τα πλούσια  αρχαιολογικά ευρήματα από τη γη των Θεσπιών, που έχουν εφοδιάσει πολλά μουσεία σε όλο τον κόσμο.
•    Η συμβολή στην δημιουργία ενιαίας δημοτικής συνείδησης (που είναι επιτακτική ανάγκη).
•     Το μήνυμα της ενότητας, της συνοχής και της επιθυμίας να προχωρήσουμε προς το κοινό μας μέλλον όλοι μαζί.
•     το γεγονός ότι με το ΦΕΚ 133Α-20/08/1994, η  τότε κοινότητα Θεσπιών,αναγνωρίστηκε  σε δήμο για ιστορικούς λόγους και οι ίδιοι ιστορικοί λόγοι που τότε υπήρχαν, συνεχίζουν και  σήμερα να υφίστανται.
       Η απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών για τη μετονομασία του Δήμου Αλιάρτου σε Δήμο Αλιάρτου-Θεσπιέων, ικανοποιεί το πλαίσιο το οποίο έθεσε το Δημοτικό Συμβούλιο και συμβάλλει στην ενίσχυση της ιστορικής μνήμης αλλά και της κοινωνικής συνοχής, με την εμπέδωση της δημοτικής συνείδησης και ταυτότητας, που τόσο ανάγκη τα έχουμε στις δεδομένες κοινωνικές συνθήκες.
Ο Δήμαρχος
Ντασιώτης Γεώργιος
Διαβάστε Περισσότερα »

Υποβλήθηκε πρόταση για την τηλεματική διαχείριση απορριμματοφόρων του Δήμου Λεβαδέων



Μετά από σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, υποβλήθηκε προς χρηματοδότηση στο ΕΣΠΑ, φάκελος και μελέτη με προϋπολογισμό 61.500 € (συμπεριλαμβανομένου  ΦΠΑ 23%). Στόχος του έργου είναι η «Τηλεματική Διαχείριση των Απορριμματοφόρων» να αποτελέσει εργαλείο ενημέρωσης και εξυπηρέτησης των πολιτών του Δήμου, συμβάλλοντας στη βελτίωση των υπηρεσιών του Δήμου, στη μείωση του λειτουργικού κόστους του Δήμου, στην προστασία του περιβάλλοντος και να καθιερωθεί ως ένα χρηστικό μέσο για τους υπαλλήλους του Δήμου το οποίο θα βελτιώνει την καθημερινή λειτουργία τους. 
Μέσω της συγκεκριμένης διαδικτυακής υπηρεσίας οι δημότες θα μπορούν μέσω ενός φιλικού περιβάλλοντος:
•    Να εισάγουν το γεωγραφικό μήκος και πλάτος και τον τύπο κάθε κάδου
•    Να βλέπουν το εβδομαδιαίο πρόγραμμα (διαδρομή πάνω σε χάρτη, χρόνος άφιξης σε κάθε κάδο) όλων των οχημάτων
•    Να υποβάλλουν αίτηση μεταφοράς κάδου και αλλαγής χρόνου άφιξης σε σημείο
•    Να λαμβάνουν ενημέρωση με email για την έναρξη του δρομολογίου ενός οχήματος ή για την άφιξη του σε κάδο
Την ίδια στιγμή οι υπάλληλοι των δημοτικών υπηρεσιών θα μπορούν μέσω ενός φιλικού περιβάλλοντος:
•    Να σχεδιάσουν γραμμές
•    Να λαμβάνουν στατιστικά στοιχεία σχετικά με τη προγραμματισμένη και τη πραγματική κίνηση (ώρα, μέρα, μήνας)
•    Να δέχονται συναγερμούς σε περίπτωση απόκλισης από το προκαθορισμένο δρομολόγιο
•    Να λαμβάνουν πληροφορίες από περιφερειακά πληροφοριακά συστήματα του Δήμου, όπως εισροές-εκροές κ.α.
•    και να εισάγουν πληροφορίες που αφορούν τη συντήρηση των οχημάτων.


Διαβάστε Περισσότερα »

Τρία νέα πακέτα για 2.670 προσλήψεις- 500 Ειδικοί Φρουροί-Εκπαιδευτικοί

Διαβάστε Περισσότερα »

Ο νέος νόμος για τα «κόκκινα» δάνεια -Ολα όσα πρέπει να ξέρουν οι οφειλέτες

Την ώρα που χιλιάδες δανειολήπτες βρίσκονται σε αναμμένα κάρβουνα για το μέλλον των δανείων και των οφειλών τους στις τράπεζες βρίσκεται η διαδικασία αποδοχής αιτήσεων για όσους θέλουν να αξιοποιήσουν τον νέο νόμο και να ρυθμίσουν τα «κόκκινα» δάνεια.

Οι οφειλές που ενδιαφέρονται να ενταχθούν στη ρύθμιση και να αποφύγουν τους πλειστηριασμούς έχουν διορία μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου προκειμένου να συγκεντρώσουν όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά και να καταθέσουν την αίτηση τους. Η διάρκεια ισχύος του νόμου είναι μέχρι τις 31/12/2014 και κατά τη διάρκεια απαγόρευσης πλειστηριασμού οι οφειλέτες υποχρεούνται να καταβάλλουν την ελάχιστη μηνιαία καταβολή.

Η εφημερίδα Τα Νέα δημοσιεύει έναν οδηγό όπου αναλύει βήμα προς βήμα τις κινήσεις που θα πρέπει να ακολουθήσουν οι οφειλέτες που επιθυμούν να προχωρήσουν σε ρύθμιση με την τράπεζα. Παράλληλα υπενθυμίζεται πως οι τράπεζες προσφέρουν νέα προϊόντα αλλά και επιπλέον επιλογές αναχρηματοτοδότησης για όσους δεν μπορούν να ενταχθούν στη ρύθμιση.

Οι προϋποθέσεις να ενταχθούν οι οφειλέτες στον νόμο

Για να μπορέσει κανείς να μπει στη διαδικασία προστασίας της κατοικίας του πρέπει να ισχύουν όλα ανεξαιρέτως τα παρακάτω κριτήρια:
Α) Το συνολικό ετήσιο καθαρό οικογενειακό εισόδημα να ανέρχεται μέχρι τις 35.000 ευρώ. Στο ποσό αυτό δεν υπολογίζονται οι κρατήσεις υπέρ των ασφαλιστικών ταμείων, ο φόρος εισοδήματος και η εισφορά αλληλεγγύης
Β) Η συνολική αξία της κινητής και ακίνητης περιουσίας του οφειλέτη να μην ξεπερνά τις 270.000 ευρώ. Στο ποσό αυτό συμπεριλαμβάνεται και το ακίνητο που κινδυνεύει να βγει στον πλειστηριασμό.
Γ) Το σύνολο των καταθέσεων και των κινητών αξιών του οφειλέτη στην Ελλάδα και στο εξωτερικό στις 20/11/2013 να μην υπερβαίνει το ποσό των 15.000 ευρώ. Από το ποσό των καταθέσεων εξαιρούνται τυχόν περιοδικές παροχές, συνταξιοδοτικά και ασφαλιστικά προγράμματα.

Πότε ο νόμος προστατεύει τους οφειλέτες από πλειστηριασμούς

Σύμφωνα με όσα προβλέπει ο νέος νόμος για την προστασία των πλειστηριασμών, μέχρι το τέλος του 2014 απαγορεύεται ο πλειστηριασμός ακινήτου που έχει δηλωθεί στην τελευταία δήλωση φόρου εισοδήματος ως κύρια κατοικία του οφειλέτη εφόσον η αντικειμενική του αξία δεν ξεπερνά τις 200.000 ευρώ. Παράλληλα, σε ισχύ βρίσκεται επίσης παλαιότερη διάταξη, σύμφωνα με την οποία απαγορεύεται η κατάσχεση της μοναδικής κατοικίας του οφειλέτη για χρέη σε καταναλωτικά δάνεια ύψους έως 20.000 ευρώ, εφόσον το ακίνητο δεν έχει προσημειωθεί.

Ωστόσο υπάρχει περίπτωση να αρθεί η απαγόρευση του πλειστηριασμού σε τρεις περιπτώσεις. Συγκεκριμένα αν η υπεύθυνη δήλωση για την υπαγωγή στον νόμο δεν υποβληθεί εντός των προβλεπόμενων ημερομηνιών. Αν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά δεν υποβληθούν εντός μηνός από τη σχετική ενημέρωση του οφειλέτη. Αν δεν καταβληθούν συνολικά τρεις δόσεις, όχι απαραίτητα συνεχόμενες.

Τι προβλέπει η ειδική μέριμνα για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες

Αν στην η οικογένεια του οφειλέτη υπάρχουν τρία ή περισσότερα παιδιά ή αν ίδιος ο οφειλέτης έχει ή βαρύνεται φορολογικά με άτομα με αναπηρία 67% και άνω, τότε τα παραπάνω όρια προσαυξάνονται κατά 10% έκαστο.

Ο υπολογισμός της ελάχιστης καταβολής

Για μισθωτούς και συνταξιούχους με ετήσιο καθαρό οικογενειακό εισόδημα έως 15.000 ευρώ (εξαιρουμένων των κρατήσεων), η μηνιαία καταβολή ανέρχεται σε 10% επί του καθαρού μηνιαίου εισοδήματος. Για εκείνους που έχουν ετήσιο καθαρό οικογενειακό εισόδημα άνω των 15.000 ευρώ (εξαιρουμένων κρατήσεων) η μηνιαία καταβολή ανέρχεται σε 10% για τα πρώτα 15.000 ευρώ και σε 20% για το υπερβάλλον εισόδημα
Για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, για τον υπολογισμό του 10% και 20% αντιστοίχως το όριο των 15.000 ευρώ αναπροσαρμόζεται στις 20.000 ευρώ. Επίσης, αν υπάρχουν περισσότερα του ενός δάνεια η μηναία καταβολή μοιράζεται συμμετρικά στο σύνολο των δανειστών, ανάλογα με το ύψος των οφειλών.
Για τους ελεύθερους επαγγελματίες η μηνιαία καταβολή ορίζεται ως ποσοστό τουλάχιστον 20% της τελευταίας ενήμερης δόσης, ανεξαρτήτως εισοδήματος. Τέλος, για οφειλέτες με μηδενικό εισόδημα ή εισόδημα ίσο με το επίδομα ανεργίας παρέχεται η δυνατότητα μηδενικών καταβολών.

Διαβάστε Περισσότερα »

Θετική η απάντηση του Υπουργείου Παιδείας για ίδρυση ΙΕΚ και ΣΕΚ στη Θήβα



Μετά το έγγραφο του Δημάρχου Θηβαίων προς τον Υπουργό Παιδείας για την ίδρυση Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ) και Σχολής Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΣΕΚ) στη Θήβα , με ειδικότητες που συνδέονται με την ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας, απεστάλη το υπ΄αριθ. 271/24-1-2014 έγγραφο της  Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, το οποίο αναφέρει τα παρακάτω:

«Σε απάντηση του από 13/1/2014 ΦΕΣ και αναφορικά με το αρ.πρωτ. 127/8-1-2014 έγγραφο του Δήμου Θηβαίων σχετικά με την κατάργηση της ΕΠΑΣ Θήβας σας γνωρίζουμε ότι η Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης έχει δρομολογήσει όλες τις απαραίτητες διαδικαστικές ενέργειες (προώθηση ΚΥΑ προς υπογραφή) για την ίδρυση Δημόσιου ΙΕΚ  και ΣΕΚ στη Θήβα».

Υπενθυμίζουμε ότι η ανάγκη για δημιουργία ΙΕΚ και ΣΕΚ προέκυψε μετά την πρόσφατη μεταρρύθμιση στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση που προβλέπει την κατάργηση των Επαγγελματικών Σχολών (ΕΠΑΣ)- από το επόμενο σχολικό έτος 2014-2015- μεταρρύθμιση με την οποία μένει ένα μεγάλο κενό στην τεχνική εκπαίδευση στην πόλη της Θήβας και την ευρύτερη περιοχή της πρώην επαρχίας Θηβών.

Η προώθηση για υπογραφή ΚΥΑ ικανοποιεί την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τη δημιουργία ΙΕΚ- ΣΕΚ στην πόλη μας.


Διαβάστε Περισσότερα »

Βροχές και τσουχτερό κρύο

Βροχές στα δυτικά, κεντρικά και νότια, λίγα χιόνια στα ηπειρωτικά ορεινά και σποραδικές καταιγίδες στο Ιόνιο και το νότιο Αιγαίο, περιμένουμε σήμερα
Τοπικές βροχές στα δυτικά, κεντρικά και νότια, λίγα χιόνια στα ηπειρωτικά ορεινά και σποραδικές καταιγίδες στο Ιόνιο και το νότιο Αιγαίο, περιμένουμε σήμερα, Τρίτη.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά πρόσκαιρα 6 μποφόρ, με εξασθένηση το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 12 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί με ένταση 3 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 9 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Πιθανότητα παροδικών χιονοπτώσεων στα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί-βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά τμήματα 6 με 7 μποφόρ, με εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 9 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις με πρόσκαιρες τοπικές βροχές και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά, κυρίως το πρωί. Πιθανότητα καταιγίδων υπάρχει στο Ιόνιο. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί-νοτιοανατολικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα το πρωί στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 14 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ήπειρο θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα νότια πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ, με εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 12 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και στην Κρήτη πιθανώς καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα δυτικά πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται στα βόρεια λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, ενώ στα νότια νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες, πιθανώς, σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί-βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα βόρεια το πρωί τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 15 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Κεφαλονιά προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανόν πρόσκαιρη καταιγίδα. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί-νοτιοανατολικοί 3 με 5 και πρόσκαιρα το πρωί στα θαλάσσια τμήματα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 12 βαθμούς Κελσίου.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ