Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

Συγκέντρωση του Π.Α.Μ.Ε στην Κεντρική Πλατεία Λιβαδειάς

Η Γραμματεία Λιβαδειάς του ΠΑΜΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους να συμετάσχουν στην πανελλαδική απεργία της Τετάρτης 9 Απριλίου και να δώσουν μαζικά το παρόν στην απεργιακή συγκέντρωση που θα γίνει στην Κεντρική Πλατεία στις 10.30 το πρωί της Τετάρτης.
Εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, νέοι και ηλικιωμένοι, γυναίκες και άνδρες, να δηλώσουμε μαζικά την αντίθεσή μας σ’ αυτή την αντιλαική πολιτική που μας επιβάλλει η ΕΕ και τα μονοπώλεια.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΜΠΑΣΙΑΚΟΥ ΓΙΑ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ



Το πρόβλημα των ελλείψεων στα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας της Βοιωτίας έφερε -πέραν των συνεχών επισκέψεων του στο Υπουργείο (μερικές και με τη συμμετοχή φορέων) και παρεμβάσεων  του στον Υπουργό-  και στη Βουλή με ερωτήσεις του (από 2-4-2014 και 7-4-2014) ο Βουλευτής Βοιωτίας Ευάγγελος Μπασιάκος, ως αίτημα των τοπικών κοινωνιών, επικαλούμενος και προσκομίζοντας τις σχετικές παρεμβάσεις του Ιατρικού Συλλόγου Θήβας , του Δήμου Λειβαδιάς , του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Λειβαδιάς και του Δήμου Αλιάρτου –Θεσπιέων , ζητώντας και πάλι από τον Υπουργό Υγείας την άμεση αναγκαία κάλυψη των κενών και ελλείψεων για την καλύτερη υγειονομική περίθαλψη και στήριξη των Βοιωτών.

Διαβάστε Περισσότερα »

Απίστευτο Βίντεο: Γυναίκα γυμνή στους δρόμους της Θεσσαλονίκης


Με το στόμα ανοιχτό έμειναν όσοι πέρασαν την Κυριακή 6 Απριλίου από την
περιοχή του εμπορικού κέντρου Μακεδονία καθώς βρέθηκαν μπροστά σε ένα απίστευτο θέαμα.

​Μια... γυναίκα χωρίς ίχνος ρούχων, κυκλοφορούσε ανενόχλητη στους δρόμους και έκανε τούμπες.
Το βίντεο τράβηξαν δύο αθλητικοί δημοσιογράφοι, λίγο πριν αναχωρήσουν για το ντέρμπι του Μονολόφου.zoomblog.org


Διαβάστε Περισσότερα »

Μέχρι Μ. Τετάρτη το δώρο του Πάσχα



Μέχρι τη Μεγάλη Τετάρτη πρέπει να έχει καταβληθεί στους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα το δώρο Πάσχα.
Το ποσό ισούται με τον μισό μηνιαίο μισθό (ολόκληρο το δώρο) όταν ο εργαζόμενος απασχολείται στην επιχείρηση από την 1η Ιανουαρίου μέχρι την 30ή Απριλίου κάθε έτους.



Στην περίπτωση που η σχέση εργασίας του μισθωτού δεν έχει... διάρκεια ολόκληρο το διάστημα δικαιούται αναλογία δώρου.

Το Κέντρο Πληροφόρησης Εργαζομένων και Ανέργων της ΓΣΕΕ μέσα από μια σειρά ερωτήσεων και απαντήσεων ενημερώνει τους εργαζόμενους για τους όρους και τις προϋποθέσεις χορήγησης του δώρου Πάσχα, καθώς και για τον υπολογισμό του ποσού.

Ποιοι δικαιούνται δώρο Πάσχα;

Ολοι οι μισθωτοί που απασχολούνται στον ιδιωτικό τομέα με σχέση εξαρτημένης εργασίας αορίστου ή ορισμένου χρόνου δικαιούνται να λάβουν από τον εργοδότη τους δώρο Πάσχα. Για τον υπολογισμό του ποσού του δώρου Πάσχα λαμβάνεται υπόψη ο τρόπος αμοιβής των μισθωτών, δηλαδή αν αμείβονται με ημερομίσθιο ή με μισθό. Η χρονική περίοδος που υπολογίζεται το δώρο αρχίζει από την 1 Ιανουαρίου μέχρι 30ή Απριλίου κάθε έτους. Συνεπώς, αν κάποιος εργαστεί ολόκληρο το ανωτέρω χρονικό διάστημα δικαιούται να λάβει μισό μηνιαίο μισθό αν αμείβεται με μισθό και 15 ημερομίσθια αν αμείβεται με ημερομίσθιο.

Σε περίπτωση όμως που η σχέση εργασίας κάποιου μισθωτού με τον εργοδότη του δεν είχε διάρκεια ολόκληρο το προαναφερόμενο χρονικό διάστημα, είτε γιατί αποχώρησε οικειοθελώς από την εργασία του, είτε γιατί απολύθηκε, δικαιούται να λάβει αναλογία δώρου η οποία υπολογίζεται ως εξής: Προκειμένου για αμειβόμενο με μισθό, ποσό ίσο με 1/15 του μισού μηνιαίου μισθού ή ένα ημερομίσθιο ανάλογα με το συμφωνημένο τρόπο αμοιβής, για κάθε 8 (οκτώ) ημερολογιακές ημέρες. Σε περίπτωση που κάποιος εργαστεί λιγότερο από οκτώ ημέρες δικαιούται ανάλογο κλάσμα για δώρο Πάσχα.

Πότε καταβάλλεται το δώρο Πάσχα;

Το δώρο Πάσχα καταβάλλεται τη Μεγάλη Τετάρτη, εννοείται βέβαια ότι ο εργοδότης μπορεί να καταβάλει το δώρο και νωρίτερα από την παραπάνω ημερομηνία. Για το δώρο Πάσχα παρακρατούνται εισφορές υπέρ του ΙΚΑ και Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών. Το δώρο Πάσχα σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται να καταβληθεί σε είδος, αλλά μόνο σε χρήμα.

Πώς υπολογίζεται το δώρο Πάσχα;

Βάση υπολογισμού του δώρου αποτελούν οι αποδοχές που πραγματικά καταβάλλονται στους μισθωτούς κατά την 15η ημέρα πριν από το Πάσχα. Σε περίπτωση που η εργασιακή σχέση έχει λυθεί πριν από την παραπάνω ημερομηνία, το δώρο Πάσχα υπολογίζεται με βάση τις αποδοχές που καταβάλλονταν την ημέρα που λύθηκε η εργασιακή σχέση. Ως καταβαλλόμενος μισθός ή ημερομίσθιο είναι το σύνολο των τακτικών αποδοχών.

Στη έννοια των τακτικών αποδοχών περιλαμβάνονται ο μισθός ή το ημερομίσθιο, καθώς και κάθε άλλη παροχή (είτε σε χρήμα είτε σε είδος, όπως υπερεργασία, νόμιμη υπερωρία, επίδομα αδείας, επίδομα ισολογισμού, επιδόματα για τροφή, κατοικία, κ.τλ.) εφόσον καταβάλλεται από τον εργοδότη σαν αντάλλαγμα της παρεχόμενης από τον μισθωτό εργασίας, τακτικά κάθε μήνα, ή κατ' επανάληψιν περιοδικά σε ορισμένα διαστήμα τα του χρόνου. Στις τακτικές αποδοχές συνυπολογίζεται και το επίδομα αδείας.

Συνεπώς, ο μισθωτός θα λάβει το δώρο Πάσχα προσαυξημένο με τον συντελεστή αδείας ο οποίος ανέρχεται σε 0,041666 -π.χ. εργαζόμενος με δώρο Πάσχα 900 ευρώ, με την προσαύξηση του συντελεστή αδείας θα πρέπει να πάρει 938 ευρώ.

Ποιοι χρόνοι συνυπολογίζονται στο δώρο Πάσχα;

Δεν αφαιρείται αλλά λαμβάνεται υπόψη για τον υπολογισμό του δώρου Πάσχα ο χρόνος υποχρεωτικής αποχής από την εργασία των γυναικών πριν και μετά τον τοκετό.

Το χρονικό διάστημα κατά το οποίο εργαζόμενος σπουδαστής έλαβε σπουδαστική άδεια προκειμένου να συμμετάσχει σε εξετάσεις.

Ο χρόνος άδειας λουτροθεραπείας, εφόσον υπάρχει γνωμάτευση από ασφαλιστικό οργανισμό.

Αν ο μισθωτός ασθένησε κατά το ανωτέρω χρονικό διάστημα, θα αφαιρεθούν μόνο οι ημέρες που έλαβε επίδομα ασθενείας απ' τον ασφαλιστικό φορέα. Παράδειγμα: Αν ένας μισθωτός απουσίασε από την εργασία του λόγω ασθένειας 60 μέρες και πήρε επίδομα ασθενείας από το ασφαλιστικό του ταμείο μόνο για 40 ημέρες, θα αφαιρεθούν από το χρονικό διάστημα της εργασιακής σχέσης μόνο οι 40 ημέρες για τις οποίες επιδοτήθηκε και όχι οι 60.

Ποιοι χρόνοι δεν συνυπολογίζονται στο δώρο Πάσχα;

Δεν υπολογίζονται οι μέρες κατά τις οποίες ο μισθωτός απείχε από την εργασία του αδικαιολόγητα ή λόγω άδειας χωρίς αποδοχές.

Δεν λαμβάνεται υπόψη το διάστημα απουσίας των εργαζομένων λόγω συνδικαλιστικής δραστηριότητας (δηλαδή, ο χρόνος της συνδικαλιστικής άδειας).

Σχετικά με την απεργία, η δικαστηριακή νομολογία δέχεται ότι οι ημέρες της απεργίας δεν υπολογίζονται στο χρόνο διάρκειας της εργασιακής σχέσης γιατί η αποχή του μισθωτού οφείλεται σε δική του θέληση και δεν μπορεί επομένως να χαρακτηριστεί δικαιολογημένη απουσία. Κατ' αναλογίαν, το ίδιο ισχύει και με τις στάσεις εργασίας αφού και αυτές αποτελούν στην πραγματικότητα απεργία.


Διαβάστε Περισσότερα »

Συντάξεις: Όλες οι μεγάλες αλλαγές- πόσο θα μειωθούν οι επικουρικές (πίνακες)


Αντίστροφη μέτρηση για νέες αλλαγές στις συντάξεις 2 εκατ. συνταξιούχων και 1,5 εκατομμυρίου ασφαλισμένων ξεκινά με την εφαρμογή των ρυθμίσεων που περιλαμβάνει ο νόμος για τα προαπαιτούμενα της τρόικας.

Η αρχή θα γίνει από τις επικουρικές και παίρνουν σειρά τα μερίσματα αλλά και οι κύριες συντάξεις από το 2015.

Κομβικό σημείο είναι η βασική σύνταξη των 360 ευρώ που θα συνδυαστεί και με νέο ασφαλιστικό από την επόμενη χρονιά.

Δείτε όλες τις νέες ρυθμίσεις, που επηρεάζουν συνολικά 3,5 εκατομμύρια συνταξιούχους και ασφαλισμένους του ΙΚΑ, του Δημοσίου, των ΔΕΚΟ και των τραπεζών:

Μειώσεις που κατά μέσο όρο θα είναι 15-25 ευρώ το μήνα έρχονται από τον Ιούλιο στις επικουρικές συντάξεις 1,2 εκατ. συνταξιούχων. Κι αυτό καθώς από την 1η/1/2015 μπαίνει σε εφαρμογή ο νέος τρόπος υπολογισμού των συντάξεων και πλέον οι περικοπές θα είναι μεγαλύτερες, καθώς οι συντάξεις θα καθορίζονται με ειδικό μαθηματικό τύπο που θα λαμβάνει υπόψη ακόμη κι αν ο ασφαλισμένος θέλει ή όχι να μεταβιβαστεί η σύνταξή του.

Αρχικά θα γίνουν μειώσεις στα καταβαλλόμενα ποσά με κριτήριο τη βιωσιμότητα και τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ). Οι μειώσεις θα ισχύσουν και για όσους αποχωρήσουν με σύνταξη μέχρι το τέλος του 2014.


 Ελεύθερος Τύπος
Διαβάστε Περισσότερα »

Χαρά και γέλιο στα παιδιά του Δήμου Αλιάρτου Θεσπιέων


 Στην  πλατεία Αλιάρτου το Σάββατο 5 Απριλίου 2014 και ώρα 11.00π.μ. υλοποιήθηκε εκδήλωση που σαν στόχο είχε να δώσει χαρά και γέλιο στα παιδιά. Ο δήμος Αλιάρτου –Θεσπιέων σε συνεργασία με τους συλλόγους που δραστηριοποιούνται στον Δήμο μετέτρεψε την πλατεία σε ένα πολύχρωμο παιδότοπο ,γεμάτο μπαλόνια, δυνατή μουσική και χαρούμενες παιδικές φωνές.
Έγιναν οι εξής δραστηριότητες:
Ανταλλαγή παιχνιδιών.
Ομαδικά παιχνίδια.
Face- painting.
Χορό-μουσική.
Συντονίστρια εκδήλωσης: Κα Γατή Ευαγγελία.
Ομαδάρχες της εκδήλωσης:
Κα Μπαμπαλή Αλεξάνδρα Διευθύντρια 1ου Νηπιαγωγείου Αλιάρτου.
Κα Πούλου Δήμητρα.
Κος Ντόβολος Απόστολος.
Κα Καπούλα Έφη.
Κος Ζαμπέτογλου Λευτέρης.
Κος Μόκκας Αλέξανδρος.
Κος Ζώτας Κωνσταντίνος ο οποίος κάλυψε την εκδήλωση ηχητικά.
Βοηθοί: Κα Παπαδημητρίου –Χαρτσά Ελένη, Κα Σιαλμά Βασιλική, Κος Μιχόπουλος Κωνσταντίνος(μέλη του συλλόγου 1ου Νηπιαγωγείου Αλιάρτου).
Χορηγοί Εκδήλωσης:Marketing,Γαλαξίας, Κολοβός (mini-market),Τρυπογεώργου Διαμάντω(mini –market).

Ευχαριστούμε πολύ όλους για την συμμετοχή σας.



Διαβάστε Περισσότερα »

Δενδροφύτευση στις Θεσπιές


Διαβάστε Περισσότερα »

Δήμος Λεβαδέων-Ανακοίνωση σχετικά με τη διαδικασία παράτασης των προνοιακών επιδομάτων

Ο Δήμος Λεβαδέων ανακοινώνει ότι όσοι δικαιούχοι προνοιακών επιδομάτων τελούν σε καθεστώς αναστολής λόγω λήξης της ισχύος της ιατρικής τους γνωμάτευσης και των οποίων εκκρεμεί η ιατρική κρίση είτε σε πρωτοβάθμια (ΚΕΠΑ) ή σε δευτεροβάθμια υγειονομική επιτροπή, παρακαλούνται όπως προσέλθουν στο Τμήμα Πρόνοιας Λιβαδειάς (Σοφοκλέους 15, ισόγειο, τηλ. 22613-50864) προκειμένου να ενημερωθούν για τη διαδικασία παράτασης του προνοιακού επιδόματος.   

Διαβάστε Περισσότερα »

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο των Υδραυλικών Επαρχίας Θηβών

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΔΕΙΟΥΧΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΤΩΝ ΥΔΡΑΥΛΙΚΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΘΗΒΩΝ
ΔΙΡΚΗΣ 20 – Τ.Κ. 32200 – ΘΗΒΑ – ΤΗΛ & FAX 2262081044
Θήβα, 02/04/2014 
Μετά τις αρχαιρεσίες του Σωματείου μας , που πραγματοποιήθηκαν στις 02/04/2013 το νέο Διοικητικό Συμβούλιο απαρτίζεται από τους :      

1)    ΠΡΟΕΔΡΟΣ – ΠΑΠΑΡΓΥΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 
2)    ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ – ΜΑΥΡΟΝΑΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
3)    ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ – ΚΑΡΑΣΑΒΒΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ
4)    ΤΑΜΙΑΣ – ΣΚΑΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
5)    ΜΕΛΟΣ – ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
6)    ΜΕΛΟΣ – ΚΑΤΣΙΦΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ
7)    ΜΕΛΟΣ – ΚΑΛΟΓΡΗΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ




         Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΠΑΠΑΡΓΥΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ                                              ΚΑΡΑΣΑΒΒΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ




Διαβάστε Περισσότερα »

Επίσκεψη της Γιώτας Πούλου στα χωριά του Καλλικρατικού Δήμου Λεβαδέων

Η “δυναμική συνεργασία” και η υποψήφια δήμαρχος Λεβαδέων Γιώτα Πούλου, μετά την εβδομάδα των θεματικών συζητήσεων στη Λιβαδειά, ολοκλήρωσαν τον πρώτο κύκλο επισκέψεων στα χωριά του Καλλικρατικού Δήμου, στο πλαίσιο του διαλόγου με τους πολίτες και της συνδιαμόρφωσης του προγράμματος. 
Την Τρίτη η “δυναμική συνεργασία”  επισκέφθηκε τους οικισμούς: Αγία Άννα, Κορώνεια, Αγία Παρασκευή και  Αλαλκομενές.
Την Τετάρτη: Ρωμαίικο, Προσήλιο, Ακόντιο,  Άγιο Βλάση, Χαιρώνεια και Θούριο.
Την Πέμπτη: Ανθοχώρι, Προφήτη Ηλία, Βασιλικά, Παρόρι,  Μαυρονέρι και  Δαύλεια.
Την Παρασκευή: Λαφύστι, Τσουκαλάδες και Ανάληψη.
Το Σάββατο: Κυριάκι και την Κυριακή:  Αγία Τριάδα και  Άγιο Γεώργιο.
Οι δημότες αγκαλιάζουν θερμά από την πρώτη ημέρα τις δράσεις που αναπτύσσει ο συνδυασμός στον οποίο και συστρατεύονται. Έγινε εκτενής συζήτηση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει τόσο ο δήμος συνολικά όσο και η κάθε περιοχή ειδικότερα ενώ παράλληλα έγινε αναφορά στους πέντε άξονες του προγράμματος.                                                       Όπως τόνισε η υποψήφια δήμαρχος Γιώτα Πούλου οι άξονες αυτοί αφορούν:
Στην Αλληλεγγύη που αποτελεί υποχρεωτική προτεραιότητα, λόγω των συνθηκών της κρίσης και της μεγάλης ανάγκης στην οποία βρίσκονται πολλοί συνάνθρωποί μας.
Στο νέο μοντέλο Δημοτικής Διοίκησης για ένα δήμο παραγωγικό και αποτελεσματικό με διαφανείς μηχανισμούς δημοκρατικού ελέγχου και τακτικού δημόσιου απολογισμού, ένα δήμο οικονομικά, λειτουργικά και θεσμικά ισχυρό που μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας.
Στη Συμμετοχή των πολιτών που είναι προϋπόθεση και θεμελιακό συστατικό της οικοδόμησης ενός νέου υγιούς μοντέλου δημοτικής διοίκησης.
Στην Ανάδειξη του δήμου μέσα από την ιστορία του, την πολιτιστική του ταυτότητα, την φυσική του ομορφιά και στα αναγκαία μικρά και μεγάλα έργα ανάπτυξής του.
Στους τομείς του Πολιτισμού και του Αθλητισμού σε μια πόλη βιώσιμη, αισθητικά αναβαθμισμένη, με εκπαίδευση, ανάπτυξη, σεβασμό στο περιβάλλον, πρόνοια, δημοκρατικούς θεσμούς, δημόσια υγεία, δεδομένου ότι όλες οι εκδηλώσεις της καθημερινότητάς μας είναι ο πολιτισμός που οραματίζεται η ¨δυναμική συνεργασία¨   για τον Δήμο.
Η  “δυναμική συνεργασία”, εμφανώς ικανοποιημένη από τη συμμετοχή των δημοτών που ανταποκρίνονται στο κάλεσμα του συνδυασμού, εκφράζει την αισιοδοξία της για το αποτέλεσμα των εκλογών του Μαΐου τονίζοντας ότι ήδη έχει δημιουργηθεί “ένα δυναμικό ρεύμα νίκης σ’ ολόκληρη την τοπική κοινωνία”.   

Για την “δυναμική συνεργασία”
Γραφείο Τύπου
Διαβάστε Περισσότερα »

Έκθεση Λιβαδειτών Καλλιτεχνών, ισόγειο Νερόμυλου 9-16 Απριλίου 2014

Ο Αθλητικός Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Λεβαδέων στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, για τη στήριξη των πολιτιστικών δράσεων και την εν γένει προβολή του έργου των καλλιτεχνών του διευρυμένου Δήμου Λεβαδέων διοργανώνει Έκθεση Λιβαδειτών Καλλιτεχνών.

Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στον εκθεσιακό χώρο στο ισόγειο του Νερόμυλου κατά το χρονικό διάστημα 9 -16 Απριλίου 2014, ώρες λειτουργίας 12:00 – 21:00

Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαιτέρως και θα αποτελέσει έμπρακτη υποστήριξη προς τους Λιβαδείτες καλλιτέχνες να συνεχίσουν να δημιουργούν και να προάγουν τον πολιτισμό στην πόλη μας.

                                                                               Για τον Αθλητικό Πολιτιστικό               
                                                                              Οργανισμό Δήμου Λεβαδέων

    Ο Πρόεδρος
                                                                                     Γεώργιος Καραμάνης


Διαβάστε Περισσότερα »

Tην Τετάρτη η συγκέντρωση του συνδυασμού του Γιώργου Ζιώγα στο Συνεδριακό Κέντρο της Κρύας


Την πρώτη της ανοικτή συγκέντρωση θα πραγματοποιήσει η δημοτική παράταξη «Ενωτική Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών» την Τετάρτη 9 Απριλίου στις 7.30 το απόγευμα, στο Συνεδριακό Κέντρο της Κρύας «Χρήστος Παλαιολόγος».
Ο επικεφαλής του συνδυασμού, υποψήφιος δήμαρχος Λεβαδέων Γιώργος Ζιώγας, θα παρουσιάσει τις «βάσεις για μια δυναμική πορεία, δίπλα στον πολίτη και τις ανάγκες του» όπως αναφέρει στη σχετική πρόσκληση.
Διαβάστε Περισσότερα »

Απάντηση Χρυσοχοΐδη σε Μπασιάκο για Πορεία Κατασκευής Παράκαμψης Αράχωβας

ΘΕΜΑ:    Πορεία κατασκευής Παράκαμψης Αράχωβας

ΣΧΕΤ:     Η Ερώτηση 6787/07.03.2014 που κατέθεσε στη Βουλή,
 ο Βουλευτής κύριος  Ευάγγελος Μπασιάκος   

ΚΟΙΝ:       Βουλευτή κ. Ευάγγελο Μπασιάκο


Σε απάντηση της παραπάνω σχετικής Ερώτησης, παρακαλούμε να πληροφορήσετε τον κύριο Βουλευτή, τα εξής :
Όπως μας ενημέρωσε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας-Στ.Ελλάδας, για την παράκαμψη της Αράχωβας, η Δ/νση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, για τη μελέτη «Οριστική μελέτη παράκαμψης Αράχωβας και της ανισόπεδης διάβασης προς Περαχώριο (χ.θ.1+760) της παράκαμψης Λιβαδειάς», έχει εγκριθεί η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, η προμελέτη οδοποιίας και οι προκαταρκτικές γεφυρών.
Η ΕΥΔΕ/ΠΑΘΕ, ως αρμόδια Υπηρεσία του Υπουργείου για τη συγκεκριμένη μελέτη, ανέθεσε μετά από διαγωνισμό τη μελέτη «Ολοκλήρωση μελετών Παράκαμψης Αράχωβας», στις 17.09.2009. Στη μελέτη αυτή περιλαμβάνεται, η μελέτη σήραγγας διπλής κατεύθυνσης (με 1 λωρίδα ανά κατευθυνση) μήκους 1600μ. περίπου, η μελέτη                2 ανισόπεδων κόμβων στην ανατολική και δυτική είσοδο της σήραγγας αντίστοιχα και οι μελέτες των τεχνικών έργων (γεφυρών, τοίχων αντιστήριξης, οχετών) που απαιτούνται για την κατασκευή των Ανισόπεδων Κόμβων, των εισόδων της σήραγγας κλπ. Περιλαμβάνονται ακόμη, η μελέτη σήραγγας διαφυγής, η Ηλεκτρομηχανολογική μελέτη (Η/Μ) εξαερισμού και φωτισμού της σήραγγας, μελέτη οδοφωτισμού των Ανισ. Κόμβων, υδραυλική μελέτη, κυκλοφοριακή και μελέτη σήμανσης, γεωλογική και γεωτεχνική μελέτη, τοπογραφική μελέτη και κτηματολόγιο καθώς και σύνταξη Τευχών Δημοπράτησης.
Η μελέτη ήταν αρχικά ενταγμένη στο Πρόγραμμα του Γ΄ ΚΠΣ, από το οποίο απεντάχθηκε με τη λήξη του Γ’ ΚΠΣ.
Η ένταξη του έργου σε συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα, εξαρτάται και από την ένταξη του oδικού άξονα «Θήβα-Λειβαδιά-Αράχωβα-Ιτέα» στα Διευρωπαϊκά Δίκτυα, κατόπιν των σχετικών προτάσεων που έχουν γίνει.
Το κόστος κατασκευής του έργου είναι ιδιαίτερα αυξημένο, λόγω της μεγάλου μήκους σήραγγας και της σήραγγας διαφυγής (που αποτελούν τον κορμό του έργου για την παράκαμψη της πόλης της Αράχωβας), με προεκτιμώμενο προϋπολογισμό του έργου, σύμφωνα με τα εγκεκριμένα τεύχη δημοπράτησης της τάξης των 180 εκ. ευρώ (με τις απαιτούμενες απαλλοτριώσεις).




                      
Εσωτ. Διανομή                                                                         
Γρ. Κοιν. Ελέγχου

                         Ο  ΥΠΟΥΡΓΟΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ  ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ   
         


                                                                                           
Διαβάστε Περισσότερα »

Απεργιακή συγκέντρωση του Ε.Κ.Λιβαδειάς

« 24ΩΡΗ   ΓΕΝΙΚΗ   ΑΠΕΡΓΙΑ »

               
       Το    Διοικητικό  Συμβούλιο του Εργατικού Κέντρου Λιβαδειάς σε Συνεδρίασή του αποφάσισε ομόφωνα τη συμμετοχή  στην 24ωρη Γενική Απεργία, που κήρυξε η Γ.Σ.Ε.Ε.  για την Τετάρτη   9/4/2014.
   Καλούμε    όλους τους Εργαζόμενους, έξω από το Δημαρχείο Λιβαδειάς την Τετάρτη  9/4/2014  και ώρα  8.00΄το πρωί,  να δώσουμε ηχηρό μήνυμα αντίστασης απέναντι σε αυτούς που με τις πολιτικές που εφαρμόζουν  υποθηκεύουν το μέλλον μας , κλέβουν τα όνειρά μας , καταστρέφουν τις ζωές μας.
ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ !!!

Την Απεργιακή  Συγκέντρωση  συνδιοργανώνουν:

-    Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς
-    Σύλλογος Εκπαιδευτικών Α΄βαθμιας Εκπαίδευσης Περιφέρειας Λιβαδειάς
-    ΕΛΜΕ Νομού Βοιωτίας
-    Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Επαρχίας Λιβαδειάς
-    Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Λιβαδειάς
-    Σύλλογος Εργαζομένων ΙΚΑ Νομού Βοιωτίας




                                                                      Το       Δ.Σ.


Διαβάστε Περισσότερα »

Ερχεται ο Αριθμός Δημοσιονομικής Ταυτότητας που θα μας ακολουθεί παντού

Αυτή τη στιγμή το κράτος μάς ταυτοποιεί με τον αριθμό ταυτότητας, τον ΑΦΜ και τον ΑΜΚΑ. Ερχεται, σύντομα, ένας νέος, ενιαίος αριθμός για κάθε κίνηση και συναλλαγή των πολιτών που θα τους ακολουθεί παντού.


Ονομάζεται Αριθμός Δημοσιονομικής Ταυτότητας και ήδη έχει συμφωνηθεί με την τρόικα, ενώ το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί από το υπουργείο Οικονομικών. Ο αριθμός αυτός πιθανόν να συμπίπτει με τον ΑΦΜ, για να μην προκληθεί αναταραχή μεταξύ εφορίας και υπουργείου Οικονομικών.

Με αυτόν θα συνδέονται τα πάντα. Εισόδημα από μισθούς, συντάξεις, ενοίκια, άλλες συναλλαγές, αλλά και οι πληρωμές με πλαστικό χρήμα ή επιταγές. Επίσης, με τον ίδιο αριθμό θα είναι συνδεδεμένα τα περιουσιακά στοιχεία κάθε πολίτη.

Με τον τρόπο αυτό οι ελεγκτικές υπηρεσίες θα μπορούν με ένα... κλικ να βλέπουν τα πάντα που αφορούν σε έναν πολίτη.
Ουσιαστικά από τον Ιούνιο, οπότε αναμένεται το νέο σύστημα να είναι έτοιμο, καμία υπηρεσία δημόσια ή μη δεν θα κάνει καμία συναλλαγή, χωρίς τη χρήση αυτού του αριθμού.


Διαβάστε Περισσότερα »

ΟΤΑ: Προσλήψεις ακόμη και στην προεκλογική περίοδο – Ποιες ειδικότητες επιτρέπονται

Διαβάστε για τις προσλήψεις που μπορούν να κάνουν δήμοι και τα νομικά τους πρόσωπα σύμφωνα με ρύθμιση νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών


Σε προσλήψεις οκτώ κατηγοριών εργαζομένων ακόμη και μέσα στην προεκλογική περίοδο μπορούν να προχωρήσουν οι δήμοι και τα νομικά τους πρόσωπα, σύμφωνα με ρύθμιση του νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών με το οποίο πραγματοποιούνται αλλαγές στον «Καλλικράτη».

Στο νομοσχέδιο το οποίο αναμένεται να ψηφισθεί σήμερα από τη Βουλή περιέχεται διάταξη (άρθρο 80) σύμφωνα με την οποία «οι περιορισμοί (σ.σ. ένα μήνα πριν τις εκλογές και μέχρι την εγκατάσταση της νέας δημοτικής Αρχής, δηλαδή, την 1Σεπτεμβρίου) δεν ισχύουν για την πρόσληψη ιδιωτικού δικαίου ορισμένοι χρόνου και τη σύναψη συμβάσεων μίσθωσης έργου, καθώς και τις προπαρασκευαστικές τους ενέργειες, από τους ΟΤΑ και τα νομικά τους πρόσωπα προκειμένου για τις ειδικότητες των ναυαγοσωστών, των υδρονομέων άρδευσης, των χειριστών μηχανημάτων, των εργαζομένων στους τομείς πυρασφάλειας, των παιδικών σταθμών, της καθαριότητας, των Κέντρων Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων (ΚΑΠΗ) και των αμειβόμενων προγραμμάτων ΕΣΠΑ».news247


ΔΕΙΤΕ ΤΟ
TO ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ
Διαβάστε Περισσότερα »

Πράσινο φως για επιστροφές Φ.Π.Α. αγροτών του ειδικού καθεστώτος


Οι αιτήσεις επιστροφής ΦΠΑ αγροτών του ειδικού καθεστώτος, οι οποίες αφορούν παραδόσεις αγροτικών προϊόντων και παροχές αγροτικών υπηρεσιών που πραγματοποιήθηκαν κατά τη χρήση 2013 σύμφωνα με σχετική εγκύκλιο υποβάλλονται, ειδικά για το έτος 2014, από 01.04.2014 έως και 31.10.2014.

Όπως σημειώνεται, αιτήσεις επιστροφής που ενδεχομένως έχουν υποβληθεί, θα πρέπει να επανυποβληθούν, ενώ η ολοκλήρωση της διαδικασίας επιστροφής πραγματοποιείται εντός προθεσμίας ενενήντα ημερών από την υποβολή της αίτησης επιστροφής.



Επίσης, αναφέρεται πως για τις αιτήσεις επιστροφής που θα υποβληθούν κατά το έτος 2014 μέσω συνεταιριστικών οργανώσεων, η καταβολή του επιστρεπτέου φόρου θα πραγματοποιηθεί με την ίδια διαδικασία που προβλέπεται στην παράγραφο 7 του άρθρου 5 της Α.Υ.Ο. ΠΟΛ.1066/2.4.2013 για το έτος 2013.



Αναλυτικά πρόκειται για την εγκύκλιο με αριθμό ΠΟΛ.1088/1.4.2014, το πλήρες κείμενο της οποίας έχει ως εξής:


Αριθ. ΠΟΛ 1088/2014

(ΦΕΚ Β' 835/04-04-2014)

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ TOY YΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Έχοντας υπόψη:

1. Τις διατάξεις του Κώδικα Φ.Π.Α. (ν.2859/2000), όπως ισχύει, και ειδικότερα:

α) τις διατάξεις του άρθρου 41,

β) τις διατάξεις του άρθρου 42,

γ) τις διατάξεις της παραγράφου 1 του άρθρου 57,

δ) τις διατάξεις του άρθρου 64.

2. Την Α.Υ.Ο. ΠΟΛ.1066/2.4.2013 «Επιστροφή ΦΠΑ στους αγρότες του ειδικού καθεστώτος» (ΦΕΚ B΄ 753/02.04.2013).

3. Τις διατάξεις του άρθρου 42 του ν.4174/2013 «Κώδικας Φορολογικής Διαδικασίας και άλλες διατάξεις» (ΦΕΚ Α΄ 170/26.07.2013).

4. Την ενημέρωση του συστήματος TAXIS με τα νέα δεδομένα που περιλαμβάνει το ηλεκτρονικό αρχείο που υποβάλλεται στις ΔΟΥ από τις συνεταιριστικές οργανώσεις μαζί με τις αιτήσεις των αγροτών και την επακόλουθη ανάγκη για ολοκλήρωση από τις ΔΟΥ της καταχώρησης των αιτήσεων που υποβλήθηκαν εντός του 2013.

5. Το γεγονός ότι από τις διατάξεις της παρούσας απόφασης δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού,

αποφασίζουμε:

1. Οι προβλεπόμενες από τις διατάξεις του άρθρου 2 της Α.Υ.Ο. ΠΟΛ.1066/2.4.2013 αιτήσεις επιστροφής ΦΠΑ αγροτών του ειδικού καθεστώτος, οι οποίες αφορούν παραδόσεις αγροτικών προϊόντων και παροχές αγροτικών υπηρεσιών που πραγματοποιήθηκαν κατά τη χρήση 2013, υποβάλλονται, ειδικά για το έτος 2014, από 01.04.2014 έως και 31.10.2014. Αιτήσεις επιστροφής που ενδεχομένως έχουν υποβληθεί, θα πρέπει να επανυποβληθούν.

2. Για τις αιτήσεις επιστροφής που θα υποβληθούν κατά το έτος 2014 μέσω συνεταιριστικών οργανώσεων, η καταβολή του επιστρεπτέου φόρου θα πραγματοποιηθεί με την ίδια διαδικασία που προβλέπεται στην παράγραφο 7 του άρθρου 5 της Α.Υ.Ο. ΠΟΛ.1066/2.4.2013 για το έτος 2013.

3. Η ολοκλήρωση της διαδικασίας επιστροφής πραγματοποιείται εντός προθεσμίας ενενήντα (90) ημερών από την υποβολή της αίτησης επιστροφής.

4. Κατά τα λοιπά ισχύουν τα προβλεπόμενα στην Α.Υ.Ο. ΠΟΛ.1066/2.4.2013.

Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Αθήνα, 1 Απριλίου 2014

Ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων


ΘΕΟΧΑΡΗΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Υποψήφιος ευρωβουλευτής βγάζει λόγο σε... άδεια Πλατεία στην Ξάνθη! - ΒΙΝΤΕΟ


Οι περαστικοί αλλά και οι θαμώνες των γύρω καφέ παρακολουθούσαν σαστισμένοι
- Το κόμμα “Ελπίδα Πολιτείας” κατάφερε σίγουρα να τραβήξει τα βλέμματα όλα πάνω του...
Μπορεί να μην κατάφεραν να γεμίσουν την Κεντρική Πλατεία της Ξάνθης, που επέλεξαν για την προεκλογική τους πολιτική ομιλία, ωστόσο σίγουρα κατάφεραν να κλέψουν τις εντυπώσεις προκαλώντας την έκπληξη και ζωγραφίζοντας την απορία στα πρόσωπα των περαστικών.


Ο λόγος για τα μέλη του κόμματος “Ελπίδα Πολιτείας”, που διεκδικεί την είσοδό του στην Ευρωβουλή στις εκλογές του Μαΐου, και τα οποία το πρωί της Κυριακής επιφύλαξαν μια ιδιαίτερη έκπληξη στους κατοίκους της Ξάνθης.


Μια μικροφωνική εγκατάσταση τοποθετήθηκε στην Κεντρική Πλατεία της πόλης με ένα μέλος του κόμματος να... βγάζει λόγο απευθυνόμενος ωστόσο στο κενό! Η Πλατεία ήταν άδεια από κόσμο ενώ ελάχιστοι ήταν και οι περαστικοί αλλά και οι θαμώνες στα γύρω καφέ. Ωστόσο αυτό δεν φάνηκε να πτοεί τους διοργανωτές της προεκλογικής εκδήλωσης οι οποίοι συνέχισαν απτόητοι το έργο τους που δεν ήταν άλλο από την έκθεση της προγραμματικής διακήρυξης του κόμματός τους.


Γερμανοί, Μνημόνια και κυβερνήσεις των τελευταίων δεκαετιών είχαν την τιμητική τους, με τους περαστικούς να στέκονται απορημένοι προσπαθώντας να αντιληφθούν το τί ακριβώς έβλεπαν μπροστά τους. Μάλιστα ένα μέλος του κόμματος βιντεοσκοπούσε με το κινητό του τον βασικό ομιλητή της εκδήλωσης.


Στη συνέχεια και μετά το πέρας της ομιλίας, η οποία φάνηκε στην αρχή απέλπιδα, δεν ήταν λίγοι αυτοί που πλησίασαν για να ενημερωθούν ενώ ξεκίνησε και η διανομή ενημερωτικού έντυπου υλικού.


Το σίγουρο πάντως είναι πως το κόμμα “Ελπίδα Πολιτείας” κατάφερε με τον έναν ή τον άλλον τρόπο να τραβήξει τα βλέμματα πάνω του, ενώ οι κάτοικοι της περιοχής αναβίωσαν ιστορικές στιγμές μιας άλλης εποχής...zoomblog.org


Διαβάστε Περισσότερα »

Βροχές και καταιγίδες ως την Παρασκευή -Πού θα χτυπήσουν τα φαινόμενα σήμερα

Βροχερό θα είναι το σκηνικό του καιρού τη Δευτέρα. Βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται στα κεντρικά και νότια, και κατά τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, με εξασθένηση των φαινομένων από το βρ'αδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν απο βόρειες διευθύνσεις 3-4 Μποφόρ.

Σποραδικες καταιγιδες θα σημειωθούν στην Αθήνα κυριως τις μεσημβρινες-απογευματινες ωρες, με τους βοριάδες να φθάνουν σε ένταση τα 4 με 5 και στα ανατολικα προσκαιρα 6 Μποφορ. Η θερμοκρασια θα κυμανθεί απο 12 εως 18 βαθμους Κελσιου.

Ιδια εικόνα και στη Θεσσαλονίκη όπου η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 17 βαθμους Κελσιου.

Αναλυτικη προγνωση

Μακεδονια, θρακη

Καιρος: νεφωσεις παροδικα αυξημενες με τοπικες βροχες και τις μεσημβρινες-απογευματινες ωρες καταιγιδες στα ηπειρωτικα. Βελτιωση το βραδυ.

Ανεμοι: βορειοι βορειοανατολικοι 4 με 6 μποφορ με εξασθενηση απο το βραδυ.

Θερμοκρασια: απο 10 εως 19 βαθμους κελσιου. Στα δυτικα 3 με 4 βαθμους χαμηλοτερη.

Νησια ιονιου, ηπειρος, δυτικη στερεα, δυτικη πελοποννησος

Καιρος: νεφωσεις παροδικα αυξημενες με τοπικες βροχες και τις μεσημβρινες-απογευματινες ωρες καταιγιδες στα ηπειρωτικα. Βελτιωση το βραδυ.

Ανεμοι: απο βορειες διευθυνσεις 3 με 4 και στο ιονιο τοπικα 5 μποφορ.

Θερμοκρασια: απο 11 εως 19 βαθμους κελσιου. Στην ηπειρο 3 με 4 βαθμους χαμηλοτερη.

Θεσσαλια, ανατολικη στερεα, ευβοια, ανατολικη πελοποννησος

Καιρος: νεφωσεις παροδικα αυξημενες με τοπικες βροχες και τις μεσημβρινες-απογευματινες ωρες καταιγιδες στα ηπειρωτικα. Βελτιωση το βραδυ.

Ανεμοι: βορειοι βορειοανατολικοι 4 με 6 μποφορ και προσκαιρα στις νοτιοτερες περιοχες δυτικοι με την ιδια ενταση.

Θερμοκρασια: απο 10 εως 18 βαθμους κελσιου.

Κυκλαδες, κρητη

Καιρος: νεφωσεις με τοπικες βροχες και σποραδικες καταιγιδες. Εξασθενηση των φαινομενων απο το απογευμα.

Ανεμοι: αρχικα δυτικοι 4 με 6 μποφορ και απο το μεσημερι βορειοι με την ιδια ενταση.

Θερμοκρασια: απο 14 εως 19 βαθμους κελσιου. Στη βορεια κρητη η μεγιστη στους 22 βαθμους κελσιου.

Νησια ανατολικου αιγαιου, δωδεκανησα

Καιρος: νεφωσεις με τοπικες βροχες και σποραδικες καταιγιδες. Εξασθενηση των φαινομενων απο το απογευμα.

Ανεμοι: στα βορεια βορειοανατολικοι 5 με 6 και προσκαιρα τοπικα 7 μποφορ. Στα νοτια αρχικα ασθενεις και απο το μεσημερι δυτικοι νοτιοδυτικοι 3 με 5 μποφορ.

Θερμοκρασια: απο 12 εως 19 βαθμους κελσιου.


Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ