Τρίτη 29 Απριλίου 2014

"Σήμερα γάμος γίνεται" ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΥ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ


Διαβάστε Περισσότερα »

Iός απειλεί χρήστες του Facebook-Οδηγίες απο την ΕΛ.ΑΣ


Ένας επικίνδυνος ιός εξαπλώνεται ραγδαία μέσω ηλεκτρονικών μηνυμάτων στο Facebook.

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, ενημερώνει τους χρήστες του διαδικτύου, σχετικά με «ιό» που διαδίδεται μέσω της ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και δίδει τις απαραίτητες οδηγίες.

Πιο συγκεκριμένα, αρχικά ο χρήστης λαμβάνει από έτερο χρήστη του «Facebook» μήνυμα, το οποίο περιέχει επισυναπτόμενο αρχείο, με διαφορετικές ονομασίες κάθε φορά, το οποίο έχοντας φαινομενικά ενδιαφέρουσα περιγραφή προτρέπει τον χρήστη να το «ανοίξει».

Το περιεχόμενο του επισυναπτόμενου είναι συνήθως αρχείο με ονομασία «Watch This!!!.vbs», το οποίο μόλις εκτελεστεί, εγκαθίσταται μόνιμα ο «ιός» στο σύστημα και αποκτά τη δυνατότητα να εκτελέσει διάφορες παράνομες ενέργειες στον υπολογιστή, εν αγνοία του χρήστη, όπως προβολή διαφημίσεων, υποκλοπή κωδικών, εκτέλεση κακόβουλων προγραμμάτων κλπ.

Επίσης, ο ιός χρησιμοποιεί τον λογαριασμό «Facebook» του χρήστη, προκειμένου να διαδοθεί με τη μορφή μηνύματος σε άλλους χρήστες της συγκεκριμένης ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης.



Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. οι χρήστες του διαδικτύου, που έχουν λάβει παρόμοιο μήνυμα και έχουν εκτελέσει το επισυναπτόμενο αρχείο:

• να ανανεώσουν το πρόγραμμα αντιικής προστασίας (antivirus) που διαθέτουν και να εκτελέσουν μία πλήρη σάρωση του συστήματος (full scan),
• σε περίπτωση που η σάρωση δεν εντοπίσει/αφαιρέσει το κακόβουλο λογισμικό, να εγκαταστήσουν κάποιο άλλο πρόγραμμα αντιικής προστασίας (antivirus),
• επίσης, σε κάθε περίπτωση να εγκαταστήσουν και να εκτελέσουν ένα εξειδικευμένο πρόγραμμα εντοπισμού/αφαίρεσης κακόβουλου λογισμικού (antimalware),
• για πλήρη και οριστική αφαίρεση του ιού από τον υπολογιστή, να αποθηκεύσουν τα αρχεία τους σε ασφαλές μέσο (εξωτερικό σκληρό δίσκο ή άλλο) και να επανεγκαταστήσουν το λειτουργικό σύστημα του υπολογιστή,
• να αλλάξουν κωδικούς πρόσβασης (passwords) σε όλους τους λογαριασμούς που χρησιμοποιούν (ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, μέσα κοινωνικής δικτύωσης, e-banking κ.λπ.).
Οι χρήστες του διαδικτύου καλούνται να λαμβάνουν τα ακόλουθα ελάχιστα μέτρα για την προστασία τους από παρόμοια περιστατικά στο μέλλον:
• να είναι προσεκτικοί στην αποθήκευση και εκτέλεση επισυναπτόμενων αρχείων που έχουν ληφθεί ακόμα και από γνωστούς/φίλους, ενώ συνίσταται η σάρωση (scan) κάθε επισυναπτόμενου με το αντιικό πρόγραμμα (antivirus) πριν την εκτέλεσή του,
• να φροντίζουν ώστε το λειτουργικό σύστημα του υπολογιστή να βρίσκεται διαρκώς ανανεωμένο στις τελευταίες εκδόσεις (updates),
• ομοίως, να φροντίζουν ότι το αντιικό σύστημα (antivirus) βρίσκεται διαρκώς ανανεωμένο στις τελευταίες εκδόσεις (updates),
• να διατηρούν περιοδικά αντίγραφα των δεδομένων τους σε ασφαλές μέσο (εξωτερικό σκληρό δίσκο ή άλλο),
• να εκτελούν περιοδικά πλήρη σάρωση του συστήματος (full scan) με εξειδικευμένο πρόγραμμα εντοπισμού/αφαίρεσης κακόβουλου λογισμικού (antimalware).
Διαβάστε Περισσότερα »

Aνακοίνωση του Τ.Σ.Μαυρομματίου για την ανοικτή ΣΥΖΗΤΗΣΗ-ΟΜΙΛΙΑ-«Απάντηση στους διαστρεβλωτές της Ιστορίας μας»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Με αφορμή την ανακοίνωση που υπογράφεται από την κυρία Λάμπρου Σωτηρία, και την επίκληση των “κατοίκων του Μαυρομματίου” θέτουμε υπ ’οψιν της κυρίας Λάμπρου, ότι δεν εκπροσωπεί τους κατοίκους του Μαυρομματίου.
Οι κάτοικοι του χωριού μας εκπροσωπούνται από τα θεσμικά πρόσωπα:
Τον πρόεδρο και τα μέλη του τοπικού συμβουλίου, καθώς και εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών (Σύλλογοι του Μαυρομματίου)
Και πρωτίστως  από τον δήμαρχο Αλιάρτου τους αντιδημάρχους και δημοτικούς συμβούλους
                                                                      

                                                                                                                 Με τιμή
                                                                                             Τοπικό συμβούλιου Μαυρομματίου
Διαβάστε Περισσότερα »

Η Θήβα γιόρτασε τον πολιούχο της

Μέσα στην εόρτια πασχαλινή περίοδο που διανύει η Εκκλησία μας εορτάστηκε με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια στην πόλη των Θηβών, η μνήμη του Αγίου Ιωάννου του Καλοκτένους, του Νέου Ελεήμονος, Επισκόπου Θηβών και Εξάρχου πάσης Βοιωτίας.

Το εσπέρας της Δευτέρας 28ης Απριλίου τελέστηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Καρυστίας κ.Σεραφείμ και συγχοροστατούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου και Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεωργίου.

Πριν το τέλος του εσπερινού ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος εξέφρασε τη χαρά του προς τους Αρχιερείς καθώς και τους πιστούς που προσήλθαν για να συνεορτάσουν τον Άγιο Ιωάννη, που η πόλη των Θηβών γνώρισε ως στοργικό Ποιμένα και άνθρωπο του Θεού που συνέδεσε την διακονία του λαού με την φιλανθρωπία, έναν Άγιο τόσο φιλάνθρωπο που μας θυμίζει το χρέος μας ότι πρώτα πρέπει να είμαστε φιλόθεοι και μετά φιλάνθρωποι.

Κατόπιν το θείο λόγο κήρυξε ο Σεβ. Καρυστίας κ. Σεραφείμ, ο οποίος αναφέρθηκε στο Ευαγγέλιο της Κυριακής του Θωμά. Τόνισε ότι ο Χριστός πρέπει να είναι το κέντρο και το επίκεντρο της ζωής μας και ο Άγιος Ιωάννης έκανε κέντρο της ζωής του το Χριστό, έβαλε το Χριστό στη ζωή του, στην καρδιά του και στο νου του και έγινε Άγιος.


Το πρωί της Τρίτης 29ης Απριλίου τελέστηκε Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου και συλλειτουργούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Αργολίδος κ. Νεκταρίου, Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεωργίου και του Θεοφιλ. Επισκόπου Επιδαύρου κ. Καλλινίκου.

Το Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμος, ο οποίος εξήρε την σπουδαία προσωπικότητα του Αγίου Ιωάννου του Καλοκτένους.

Στο τέλος της Θ.Λειτουργίας ο Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος ευχαρίστησε τους Σεβ. Αρχιερείς, τους άρχοντες, τους Ιεροψάλτες και όλους τους πιστούς που προσήλθαν να εορτάσουν τον πολιούχο Άγιο της πόλης. Επίσης παρουσίασε τον νέο Ηγούμενο της Μονής Σαγματά π. Παΐσιο καθώς και της Μονής Αγίου Γεωργίου Μαυρομματίου  π. Σιλουανό στους οποίους ευχήθηκε υγεία και δύναμη στο έργο τους.

Κατόπιν ακολούθησε η λιτάνευση της Εικόνας του Αγίου στους δρόμους της πόλεως με τη συνοδεία τιμητικού αγήματος του Κέντρου Εκπαιδεύσεως Πυροβολικού Θηβών και σύσσωμου  του λαού της πόλεως των Θηβών.



Διαβάστε Περισσότερα »

Πρωτομαγιά στον καταρράκτη στη Πέτρα Αλιάρτου


Διαβάστε Περισσότερα »

Ήθελαν νεκρούς - Δέμα θανάτου σε αστυνομικό τμήμα στην Ιτέα - Από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα



- Μισό κιλό εκρηκτικής ύλης με βίδες και καρφιά θα σκορπούσαν τον θάνατο - Η παρατηρητικότητα του αστυνομικού που είδε την αλληλογραφία έσωσε τον ίδιο και τους συναδέλφους του στο Α.Τ. Ιτέας - Για αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό μεγάλης ισχύος κάνει λόγο η αστυνομία.

Το δέμα βόμβα εντοπίστηκε λίγο μετά τις 10:00΄ το πρωί στο Αστυνομικό Τμήμα της Ιτέας στη Φωκίδα. Το δέμα βόμβα είχε ως παραλήπτη τον Διοικητή του Τμήματος και ως αποστολέας φαινόταν η «Μ.Κ.Ο. Αρχιεπισκοπή».

Ο αστυνομικός που το άνοιξε από την ψηλάφηση που έκανε κατάλαβε ότι κάτι δεν πάει καλά, ενώ παρατηρώντας με μεγαλύτερη προσοχή το περιεχόμενο κατάλαβε ότι το εσωτερικό του βιβλίου είναι τουλάχιστον ύποπτο.

Αμέσως ο χώρος εκκενώθηκε και σήμανε συναγερμός, ενώ αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι δεν υπήρξε καμία προειδοποίηση.

Άνδρες του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών έφτασαν στην Ιτέα και εξουδετέρωσαν τον αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό με ελεγχόμενη έκρηξη.

Η επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.
«Ανακοινώνεται ότι εξουδετερώθηκε με ελεγχόμενη έκρηξη, από αρμόδιο συνεργείο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (Τ.Ε.Ε.Μ), το ύποπτο δέμα που εντοπίσθηκε σήμερα το πρωί στην αλληλογραφία του Αστυνομικού Τμήματος Ιτέας στη Φωκίδα.

Όπως διαπιστώθηκε πρόκειται για αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό, μεγάλης ισχύος, προσαρμοσμένο – ενσωματωμένο σε βιβλίο. Αποτελείτο από μισό κιλό περίπου εκρηκτική ύλη, μπαταρία και πυροκροτητή με ανάλογη συνδεσμολογία, ενώ είχαν προστεθεί βίδες και καρφιά.

Ο φάκελος, μέσα στον οποίο είχε αποσταλεί ο μηχανισμός, έφερε εξωτερικά, ως αποστολέα, την ένδειξη «Μ.Κ.Ο. Αρχιεπισκοπή» και παραλήπτη το Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Ιτέας.

Η προανάκριση για το περιστατικό ανατέθηκε στη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας (Δ.Α.Ε.Ε.Β).

Στο πλαίσιο αυτό παρακαλείται όποιος πολίτης γνωρίζει οτιδήποτε σχετικά με το παραπάνω περιστατικό, να επικοινωνήσει στους αριθμούς κλήσης 1014 και 10414 της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας. Εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.»

Ζητούσαν εκδίκηση για το θάνατο του Αλβανού βαρυποινίτη;
Θυμίζουμε ότι στο συγκεκριμένο αστυνομικό τμήμα είχε γίνει η μεταγωγή του Αλβανού κρατουμένου Ιλί Καρέλι, προς τις φυλακές Νιγρίτας Σερρών, μετά την άγρια δολοφονία του σωφρονιστικού υπαλλήλου και το θάνατο του ίδιου από το βασανισμό του, από σωφρονιστικούς υπαλλήλους.

Σημειώνεται ότι σε βάρος αστυνομικών του Α.Τ. Ιτέας έχουν ασκηθεί διώξεις για τον θάνατο του Αλβανού βαρυποινίτη Ίλια Καρέλι, ο οποίος την 25η Μαρτίου κατέσφαξε με αυτοσχέδιο μαχαίρι στις φυλακές του Μαλανδίνου τον 46χρόνο υπαρχιφύλακα Γεώργιο Τσιρώνη.

Τέτοιους φακέλους συνήθιζε να αποστέλλει η τρομοκρατική οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς», στο πλαίσιο του γενικευμένου σχεδίου με την ονομασία «Σχέδιο Φοίνικας».

Τελευταία απόπειρα, με παρόμοιο φάκελο είχε αποδέκτη τον αρμόδιο εισαγγελέα για θέματα τρομοκρατίας Δημήτρη Μόκκα. Εντοπίστηκε και εξουδετερώθηκε στα κεντρικά γραφεία των ΕΛΤΑ, στο Κρυονέρι, το καλοκαίρι του 2013.

Τότε, είχαν συλληφθεί στη Θεσσαλονίκη δύο άτομα για αυτές τις επιθέσεις, ενώ και τον Νοέμβριο του 2010, κατά την ομαδική αποστολή 14 φακέλων από τη « Συνομωσία των Πυρήνων της Φωτιάς» , είχαν συλληφθεί δύο μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης, ο Παναγιώτης Αργυρού και ο Γεράσιμος Τσάκαλος.

Κατά καιρούς, παρόμοιοι φάκελοι έχουν αποσταλεί, με αποδέκτες υπουργούς, τις φυλακές Κορυδαλλού και διάφορες κρατικές υπηρεσίες, αλλά εντοπίστηκαν και εξουδετερώθηκαν.
lamiareport.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Η Γιώτα Πούλου παρουσιάζει τον συνδυασμό της στο Παλαιό Δημαρχείο Λιβαδειάς

Την Τετάρτη 30 Απριλίου 2014 στις 7 μ.μ.  στην αίθουσα του Παλαιού Δημαρχείου, η υποψήφια δήμαρχος Λεβαδέων  Γιώτα Πούλου θα παρουσιάσει τους υποψηφίους του συνδυασμού “δυναμική συνεργασία”,  για τις δημοτικές εκλογές της 18ης Μαΐου.


Διαβάστε Περισσότερα »

Συλλήψεις σε Θήβα και Ορχομενό για λαθραίο καπνό και τσιγάρα

Συνελήφθη 27χρονος ημεδαπός στη Θήβα για παράβαση Νομοθεσίας περί Τελωνειακού Κώδικα και Λαθρεμπορίας

Κατασχέθηκε ποσότητα λαθραίου καπνού


Συνελήφθη, χθες (28-04-2014) το απόγευμα στη Θήβα, από αστυνομικούς του τοπικού Τμήματος Ασφαλείας, ένας 27χρονος ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για παράβαση Νομοθεσίας περί Τελωνειακού Κώδικα και Λαθρεμπορίας.

Ειδικότερα, μετά από νομότυπη έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του 27χρονου στη Θήβα, βρέθηκε και κατασχέθηκε μία νάιλον συσκευασία, που περιείχε ποσότητα καπνού, μεικτού βάρους (135) γραμμαρίων, η οποία δεν έφερε την ενδεικτική ταινία φόρου κατανάλωσης.

Η ανωτέρω ποσότητα λαθραίου καπνού θα σταλεί στο Τελωνείο Οινόης Βοιωτίας, προκειμένου να προσδιοριστούν οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι για το Ελληνικό Δημόσιο.

Ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.
υνελήφθη 44χρονος υπήκοος Πακιστάν στον Ορχομενό Βοιωτίας, για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα

Κατασχέθηκαν ποσότητα λαθραίου καπνού και λαθραία

πακέτα τσιγάρων

Συνελήφθη, χθες (28-04-2014) το πρωί στον Ορχομενό Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, ένας 44χρονος υπήκοος Πακιστάν, κατηγορούμενος για παράβαση Νομοθεσίας περί Τελωνειακού Κώδικα.

Επιπλέον διαπιστώθηκε ότι ο 44χρονος είχε εισέλθει και παρέμενε παράνομα στη χώρα μας, στερούμενος παντελώς νομιμοποιητικών εγγράφων διαμονής και σε βάρος του θα εφαρμοστεί το μέτρο της διοικητικής επιστροφής στην χώρα καταγωγής του.

Ειδικότερα, μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε από τους αστυνομικούς στον 44χρονο, βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν:

    μία νάιλον συσκευασία, η οποία περιείχε ποσότητα καπνού, μεικτού βάρους (1) περίπου κιλού, καθώς και

    είκοσι δύο (22) πακέτα τσιγάρων, διαφόρων μαρκών,

τα οποία δεν έφεραν την ενδεικτική ταινία φόρου κατανάλωσης και θα σταλούν στο Τελωνείο Οινόης Βοιωτίας, προκειμένου να προσδιοριστούν οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι για το Ελληνικό Δημόσιο.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λιβαδειάς.


Διαβάστε Περισσότερα »

Μετέτρεψε το σπίτι του σε θερμοκήπιο κάνναβης 50χρονος στη Λιβαδειά

Συνελήφθη 50χρονος ημεδαπός για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης στη Λιβαδειά

Μετά από έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, κατασχέθηκαν συνολικά -21- δενδρύλλια κάνναβης

Επιπλέον κατασχέθηκαν μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, σπόροι κάνναβης και δισκία φαρμάκων

Συνελήφθη, χθες (28-04-2014) το μεσημέρι στη Λιβαδειά, από αστυνομικούς του τοπικού Τμήματος Ασφαλείας, ένας 50χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνα, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στην οικία του 50χρονου στη Λιβαδειά, όπου βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

    Είκοσι ένα (21) δενδρύλλια κάνναβης, μήκους από (5) έως (25) περίπου εκατοστών το καθένα, τα οποία ο 50χρονος καλλιεργούσε μέσα σε έξι (6) γλάστρες στο μπαλκόνι της οικίας του,
    δύο (2) πλαστικές συσκευασίες, οι οποίες περιείχαν ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού μεικτού βάρους (16,7) γραμμαρίων,
    δεκατέσσερις (14) σπόροι κάνναβης και
    δώδεκα (12) δισκία φαρμάκων, για την αγορά των οποίων απαιτείται ιατρική συνταγή.

Την έρευνα και το προανακριτικό έργο ενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, ενώ ο συλληφθείς οδηγήθηκε σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λιβαδειάς.

Διαβάστε Περισσότερα »

Αποθήκη με ηλεκτρικά είδη είχε αδειάσει 33χρονος στη Θήβα

Εξιχνιάσθηκε άμεσα κλοπή από οικία στη Θήβα

Συνελήφθη 33χρονος ημεδαπός ROMA , σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε σχετική ποινική δικογραφία

Εξιχνιάστηκε άμεσα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, περίπτωση κλοπής που διαπράχθηκε προχθές (27-04-2014) το πρωί, σε ισόγεια αποθήκη οικίας, ιδιοκτησίας 67χρονου ημεδαπού στη Θήβα.

Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθη ένας 33χρονος ημεδαπός ROMA , σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε σχετική ποινική δικογραφία.

Ειδικότερα χθες το πρωί, ο 67χρονος κατήγγειλε στο Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ότι άγνωστος δράστης διέρρηξε την είσοδο της αποθήκης της οικίας του και αφαίρεσε από το εσωτερικό της, ένα βενζινοκίνητο αλυσοπρίονο, διάφορα ηλεκτρικά εργαλεία και άλλα αντικείμενα, συνολικής αξίας (800) περίπου ευρώ.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι δράστης της ανωτέρω κλοπής είναι ο 33χρονος, ο οποίος εντοπίσθηκε και συνελήφθη χθες το απόγευμα στη Θήβα, ενώ στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε μία μεταλλική πένσα, μήκους (25) εκατοστών.

Η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να εξεταστεί το ενδεχόμενο εμπλοκής του 33χρονου και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.

Διαβάστε Περισσότερα »

Το ψηφοδέλτιο του Βαγγέλη Αποστόλου στη Βοιωτία


Θηβαίος Νικόλαος του Γεωργίου - Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας

Ακριβάκης Σπυρίδων του Γεωργίου (Εκλ.Περ.Βοιωτίας)

Αλεξάνδρου Δημήτριος του Αλέξανδρου (Εκλ.Περ.Βοιωτίας)


Γκιγκέλος Ιωάννης του Λουκά (Εκλ.Περ.Βοιωτίας)

Δελβενακιώτης- Γεωργόπουλος Ιωάννης του Δημητρίου (Εκλ.Περ.Βοιωτίας)

Ζαννιάς Αθανάσιος του Κωνσταντίνου (Εκλ.Περ.Βοιωτίας)


Κωνσταντίνου Ευάγγελος του Ιωάννη (Εκλ.Περ.Βοιωτίας)

Μελισσάρης Ιωάννης του Δημητρίου (Εκλ.Περ.Βοιωτίας)

Μοναχόπουλος Ηρακλής του Δημητρίου (Εκλ.Περ.Βοιωτία)

Μπενέκος Σωτήριος του Κωνσταντίνου (Εκλ.Περ.Βοιωτίας)

Νόκας Θεμιστοκλής του Αθανασίου (Εκλ.Περ.Βοιωτίας)

Ντάμκα Παναγιώτα του Γεωργίου (Εκλ.Περ.Βοιωτίας)

Παπαϊωάννου Θεόδωρος του Κωνσταντίνου (Εκλ.Περ.Βοιωτίας)

Πελώνης Χρήστος του Στυλιανού (Εκλ.Περ.Βοιωτίας)

Ρουπάκα Ιωάννα του Λεωνιδα (Εκλ.Περ.Βοιωτίας)

Σταμέλος Κωνσταντίνος του Περικλή (Εκλ.Περ.Βοιωτίας)

Στάμου Ασημίνα του Παναγιώτη (Εκλ.Περ.Βοιωτίας)

Σύρου Ελένη του Κωνσταντίνου (Εκλ.Περ.Βοιωτίας)
Διαβάστε Περισσότερα »

Δείτε τι "ανέβασε" καταστηματάρχης απο τα Βάγια για τους υποψήφιους στις εκλογές

Γιατί οι εκλογές θέλουν χιούμορ-Δεν μας διευκρίνησε τι μηχανή??φωτογραφική,ξυριστική,αγωνιστική???
Διαβάστε Περισσότερα »

Ποιος συνδυασμός στη Θήβα δεν έστειλε το ψηφοδέλτιο του στα Ηλεκτρονικά ΜΜΕ??


Εντύπωση έχει προκαλέσει στα... Ηλεκτρονικά ΜΜΕ η επιλογή του συνδυασμού «ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ» με υποψήφιο Δήμαρχο τον κ. Σταμάτη Χαλβατζή, να μην στείλει στη δημοσιότητα το κατατεθειμένο στο πρωτοδικείο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού του. Υπάρχει μόνο σε ένα blog της Θήβας: Δεν ξέρουμε αν είναι επιλογή του συγκεκριμένου υποψηφίου, η πρωτοβουλία του blog να αναρτήσει το συνδυασμό.


Την ίδια χρονική στιγμή, ο κ.Σταμάτης Χαλβατζής διανέμει ευρέως στο διαδίκτυο άρθρα του τα οποία φιλοξενούνται σε όλα τα Ηλεκτρονικά μέσα της περιοχής. Χθες το βράδυ που στο thivapost λάβαμε το άρθρο του το οποίο δημοσιεύσαμε, ζητήσαμε το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού και μέχρι τώρα δεν έχουμε λάβει καμία απάντηση.

Κύριε Χαλβατζή, στο άρθρο σας μιλάτε για πολιτική ευπρέπεια, για ευγενή άμιλλα, για παλαιοκομματικές μεθόδους, για αμετανόητους νοσταλγούς του παρελθόντος, για μηχανισμούς εξουσίας και ότι θέλετε να απαλαχτείτε από κάθε είδους εξαρτήσεις και δεσμεύσεις, αλλά στην πράξη δεν αποδεικνύονται.

Τέτοιες πρακτικές δημιουργούν ερωτήματα, και ειδικά όταν πρόκειται για υποψηφίους που διεκδικούν Δημαρχιακό θώκο.


Νίκος Χατζηδούρος

thiva-nikolas.blogspot.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Το ψηφοδέλτιο του Κώστα Χαïνά για τη Βοιωτία

ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΕΡΕΑΣ :
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ Κ. ΧΑΙΝΑΣ

                                

Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας

Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης :

Καρακικές Σεραφείμ  του Μιχαήλ    Oδοντίατρος-Περιφερειακός Σύμβουλος

Υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι

α/α    Ονοματεπώνυμο    Ιδιότητα
       
1    Γρυπάρης Ευάγγελος του Σωτηρίου    Υπάλληλος -Πρόεδρος εργαζομένων ΔΕΥΑ Θήβας
2    Ζάκκας Ιωάννης του Λουκά    Νομικός-τ.δημοτικός Σύμβουλος Διστόμου
3    Καρανάσιος Αριστείδης του Ταξιάρχη    σ. Πολιτικός Μηχανικός
4    Κόλλια Δήμητρα του Ευαγγέλου    Αγρότισσα
5    Μάμαλη Παρασκευή του Παναγιώτη     Οικογενειακή Ψυχολόγος
6    Μούκας Γεώργιος του Αθανασίου    Δημόσιος Υπάλληλος
7    Παπαχαράλαμπος Κωνσταντίνος του Χαράλαμπου    Γεωπόνος –Ιδιωτικός Τομέας
8    Πελέκη Ασημίνα του Νικολάου    Οικονομικά ΜΒΑ- Υπάλληλος  ΥΠΕΚΑ
9    Πολύμερος Χρήστος του Νικολάου    π.στέλεχος  ΝΕΛΕ Βοιωτίας
10    Σκουρολιάκου Μαρία του Ευαγγέλου    Εργοθεραπεύτρια- Πρόεδρος Συμβουλίου  Ευρωπαίων εργοθεραπευτών
11    Χαϊνά Σοφία του Αντωνίου    Ιδιωτική Υπάλληλος
12    Χονδρός Δημήτριος του Παναγιώτη    Οικονομολόγος- Στέλεχος  ΕΠΙΨΥ
Διαβάστε Περισσότερα »

Προσλήψεις Κοινωφελούς Εργασίας-Δείτε τους Δήμους στους νομούς της Στερεάς


 
Το Φθινόπωρο αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής στο Πρόγραμμα «Κοινωφελούς Εργασίας».

Δικαίωμα έχουν μόνο οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα Μητρώα Ανέργων τού ΟΑΕΔ. Δείτε παρακάτω τις κατηγορίες.

1. εγγεγραμμένοι άνεργοι στα Μητρώα Ανέργων τού ΟΑΕΔ, μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα Μητρώα Ανέργων τού ΟΑΕΔ,

2. εγγεγραμμένοι άνεργοι στα Μητρώα Ανέργων τού ΟΑΕΔ, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών, στις οποίες δεν εργάζεται κανείς,

3. εγγεγραμμένοι νέοι άνεργοι, ηλικίας 18 - 29 ετών, στα Μητρώα Ανέργων τού ΟΑΕΔ,

4. εγγεγραμμένοι μακροχρόνια άνεργοι στα Μητρώα Ανέργων τού ΟΑΕΔ και

5. άνεργοι πτυχιούχοι Α.Ε.Ι. & Τ.Ε.Ι. εγγεγραμμένοι στα Μητρώα Ανέργων τού ΟΑΕΔ.

Δείτε τους Δήμους στους νομούς της Περιφέρειας Στερεάς που θα τρέξει το Πρόγραμμα «Κοινωφελούς Εργασίας»


ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ


ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

ΔΗΜΟΣ ΛΑΜΙΕΩΝ

ΔΗΜΟΣ ΔΟΜΟΚΟΥ

ΔΗΜΟΣ ΛΟΚΡΩΝ

ΔΗΜΟΣ ΜΩΛΟΥ - ΑΓ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

ΔΗΜΟΣ ΣΤΥΛΙΔΟΣ


ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

ΔΗΜΟΣ ΑΛΙΑΡΤΟΥ

ΔΗΜΟΣ ΛΕΒΑΔΕΩΝ

ΔΗΜΟΣ ΤΑΝΑΓΡΑΣ


ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΥΒΟΙΑΣ

ΔΗΜΟΣ ΕΡΕΤΡΙΑΣ

ΔΗΜΟΣ ΚΑΡΥΣΤΟΥ

ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ - ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ


ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ

ΔΗΜΟΣ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ


ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΦΩΚΙΔΑΣ

ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ

ΔΗΜΟΣ ΔΩΡΙΔΟΣ


Διαβάστε Περισσότερα »

Άμεση παρέμβαση της Π.Ε.Βοιωτίας στις πληγείσες περιοχές Άσκρης,Νεοχωρίου και Θεσπιών απο το χαλάζι


ΑΜΕΣΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡ. ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΣΤΙΣ ΠΛΗΓΕΙΣΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ  ΑΣΚΡΗΣ, ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ ΚΑΙ ΘΕΣΠΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΛΑΖΙ


Μετά τα έντονα καιρικά φαινόμενα (χαλαζόπτωση, βροχόπτωση και ανεμοθύελλα) που εκδηλώθηκε στις 27 Απριλίου 2014, σε διάφορες περιοχές του Δήμου Αλιάρτου - Θεσπιών, με εντολή του Αντιπεριφερειάρχη Γιώργου Μουλκιώτη, κλιμάκια στελεχών της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας, επισκέφθηκαν όλες τις πληγείσες περιοχές, για μια πρώτη εικόνα και εκτίμηση των ζημιών, πραγματοποίησαν αυτοψίες, κατέγραψαν τις ζημιές και τις γνωστοποίησαν άμεσα  προς  τον ΕΛΓΑ.
Οι πληγείσες εκτάσεις, στο Νεοχώρι, την Άσκρη και τις Θεσπιές,  αφορούν κρεμμύδια, αμπέλια, κηπευτικά, ελιές, βαμβάκι, πατάτες, φυστικιές, ενώ υπέστη ζημιά και θερμοκήπιο. Το ποσοστό των ζημιών, σύμφωνα με εκτίμηση των  υπηρεσιακών παραγόντων, είναι αποζημιώσιμες.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Μουλκιώτης, με επιστολή προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης, ζήτησε να σταλούν άμεσα τα αρμόδια συνεργεία του ΕΛΓΑ, μετά τις προβλεπόμενες δηλώσεις των πληγέντων παραγωγών, για την διαπίστωση, την καταγραφή και εκτίμηση των ζημιών, για την εξατομίκευση αυτών, καθώς επίσης και την ταχύτατη αποζημίωση των πληγέντων.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΛΑΖΙ



Διαβάστε Περισσότερα »

Εγκρίθηκαν μεγάλα οδικά έργα για τη Βοιωτία

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
 ΓΙΑ ΤΗΝ  ΒΟΙΩΤΙΑ

Στην Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφ. Στ. Ελλάδας, αποφασίστηκαν τα εξής θέματα που αφορούν έργα υποδομής  της Π.Ε. Βοιωτίας.

1. Εγκρίθηκε η παράταση, της προθεσμίας εκτέλεσης εργασιών του έργου: «Συντήρηση – βελτίωση της Π.Ε.Ο. Αρ. 3 Ελευσίνα - Θήβα – Λιβαδειά στο τμήμα από διασταύρωση προς ΚΕΠΒ έως κόμβο Πυρί», προϋπολογισμού 2.000.000,00 € με Φ.Π.Α., κατά έξι (6) μήνες, δηλαδή μέχρι 31-10-2014.

2. Εγκρίθηκε η δημοπράτηση του έργου: «Οδός Διασταύρωση  Διστόμου – Δαύλειας έως Σύνορα Nομού Ν.Α Βοιωτίας - Εθνικό Οδικό Δίκτυο Νομού Βοιωτίας - Συντήρηση του Εθνικού Οδικού Δικτύου Π.Ε Βοιωτίας» χρήσης 2014, προϋπολογισμού 4.000.000,00 € με Φ.Π.Α., με ανοιχτή δημοπρασία, η διακήρυξη δημοπράτησης και η δαπάνη για την εκτέλεση του έργου.

3. Συγκροτήθηκε η επιτροπή διεξαγωγής της δημοπρασίας του έργου: «Οδός Νεοχωράκι - Τανάγρα (Β΄Φάση) από 7+800 έως 12+600», Π.Ε. Βοιωτίας, προϋπολογισμού  7.500.000,00 € με Φ.Π.Α.



Διαβάστε Περισσότερα »

Νέα βόμβα χιλιάδων ευρώ για τους ιδιοκτήτες ακινήτων -Οι απαιτήσεις της ΕΕ για ενεργειακή αναβάθμιση

Νέο χτύπημα αναμένεται να δεχθεί η ακίνητη ιδιοκτησία, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε όλη την Ευρώπη με σχεδιαζόμενες οδηγίες για την ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων, που συζητούνται στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με την Ημερησία, το επόμενο χρονικό διάστημα στο Ευρωκοινοβούλιο θα ανοίξουν θέματα που αφορούν εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων, οι οποίοι θα κληθούν να πληρώσουν απανωτά χαράτσια για σειρά εργασιών που θα πρέπει να κάνουν υποχρεωτικά.

Πρόκειται για ένα σχέδιο συνολικής αναβάθμισης των παλαιών κυρίως κτιρίων με τους ιδιοκτήτες, όμως, να πληρώνουν από την τσέπη τους χιλιάδες ευρώ κάθε χρόνο.

Με το προκάλυμμα των καλύτερων συνθηκών διαμονής και εργασίας στα κτίρια, την ενεργειακή αναβάθμιση που θα συμβάλει στην προστασία του περιβάλλοντος, την ασφάλεια και την υγεία των ενοίκων, τα «λόμπι των επαγγελματιών» που κάνουν τις προτάσεις, δεν καταθέτουν προγράμματα χρηματοδότησης και κίνητρα. Κάτι που σημαίνει ότι τα χαράτσια θα τα πληρώνουν οι ιδιοκτήτες από την τσέπη τους.

Ποιες είναι οι προτάσεις που προκαλούν «πονοκέφαλο» στους ιδιοκτήτες

1 Επανέρχεται η οδηγία όχι μόνο για την ανακατασκευή, αλλά και για την αντικατάσταση όλων των παλαιών ανελκυστήρων στα κτίρια. Κάτι που σημαίνει ότι οι ιδιοκτήτες μπορεί να επιβαρυνθούν συνολικά με ένα ποσό 5-10 χιλιάδων ευρώ.

2 Προτείνεται η αντικατάσταση όλων των σωληνώσεων του νερού στα κτίρια. Δηλαδή να αντικατασταθούν χιλιάδες μέτρα σωλήνων που είναι παλιοί, με το κόστος να βαρύνει τις πλάτες των ιδιοκτητών.

3 Υπάρχει η πρόταση για το λεγόμενο water performance, δηλαδή για το πώς διαχειρίζονται το νερό οι ιδιοκτήτες. Προτείνεται ο υποχρεωτικός έλεγχος για τον αριθμό και την ποιότητα των βρυσών, αν υπάρχουν συστήματα ανακύκλωσης του νερού, αν υπάρχουν ειδικά φίλτρα κ.λπ.

4 Υπήρξαν προτάσεις για σειρά εργασιών όπως ξήλωμα αμιάντου (που υπάρχει μόνο σε ελάχιστα κτίρια, κυρίως σε στέγες και καπνοδόχους), αντικατάσταση μονωτικών υλικών, φελιζόλ, τζάμια, θερμοδιακοπτόμενα κουφώματα τα οποία στο μέλλον θα γίνουν υποχρεωτικά.

5 Η βιομηχανία καλωδίων προωθεί στις Βρυξέλλες οδηγία για το scraping, δηλαδή το ξήλωμα όλων των καλωδίων, διακοπτών και ηλεκτρολογικών πινάκων από τα παλιά κτίρια και την αντικατάστασή τους με το τεράστιο κόστος να βαραίνει τον ιδιοκτήτη.

6 Υπήρχε -και πολύ σωστά- η πρόταση για την προσβασιμότητα των αναπήρων σε δημόσια και ιδιωτικά κτίρια. Να κατασκευάζονται μπάρες, ράμπες ή άλλα ηλεκτρονικά συστήματα για τη διευκόλυνση των αναπήρων σε κτίρια που ζούσαν και εργάζονταν άτομα με ειδικές ανάγκες. Κάποια λόμπι πρότειναν οι εργασίες προσβασιμότητας να γίνουν σε όλα ανεξαιρέτως τα κτίρια, ακόμη και εκεί που δεν υπάρχει κανείς ανάπηρος.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΠΟΜΙΔΑ και της Διεθνούς Ενωσης Ιδιοκτητών, Στράτος Παραδιάς αναφέρει «να προχωρήσει η ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων, αλλά όχι με απρόσιτο κόστος. Να δοθούν κίνητρα και χρηματοδοτικά πακέτα».


Διαβάστε Περισσότερα »

Συνάντηση Μελλονύμφων στη Λιβαδειά


Την Παρασκευή 25-04-2014 πραγματοποιήθηκε Συνάντηση Μελλονύμφων, της επαρχίας Λιβαδειάς, που διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας στην αίθουσα του Κέντρου Γάμου & Οικογενείας (Παλαιά γραφεία) στη Λιβαδειά.

Ήταν μια ευκαιρία επικοινωνίας των μελλονύμφων με τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ. Γεώργιο, ο οποίος έδωσε τις πατρικές του συμβουλές για μια ευλογημένη συνοδοιπορία. Ενώ από μέρους των μελλονύμφων υπήρξαν διάφορες πνευματικές απορίες, οι οποίες απαντήθηκαν και έτσι υπήρξε γόνιμος διάλογος.

Τέλος, επέδωσε τις άδειες των γάμων τους και ένα μικρό συμβολικό δώρο, μια εικόνα της Παναγίας στην οποία να απευθύνονται με εμπιστοσύνη στις δύσκολες καταστάσεις που δεν θα μπορούν οι ίδιοι να ελέγξουν και να επιλύσουν.
Διαβάστε Περισσότερα »

Από σήμερα οι αιτήσεις για δωρεάν παιδικές κατασκηνώσεις




Αρχίζει απο σήμερα Τρίτη και λήγει στις 9 Μαΐου η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων δικαιούχων και παρόχων κατασκηνωτικών επιχειρήσεων για τη συμμετοχή τους στο Πρόγραμμα Διαμονής Παιδιών σε Παιδικές Κατασκηνώσεις, το…



οποίο θα υλοποιηθεί από τις 15 Ιουνίου 2014 έως τις 03 Σεπτεμβρίου 2014. Δικαιούχοι του προγράμματος είναι είτε εργαζόμενοι με 50 ημέρες εξαρτημένης εργασίας το έτος 2013, είτε εγγεγραμμένοι άνεργοι με συνεχόμενη ανεργία έξι τουλάχιστον μηνών κατά την ημερομηνία λήξης υποβολής των αιτήσεων, με πραγματικό οικογενειακό εισόδημα οικονομικού έτους 2013 έως 16.000 ευρώ.

Τα παιδιά των δικαιούχων πρέπει να έχουν γεννηθεί από 1 Ιανουαρίου 1999 έως 14 Ιουνίου 2008 και μπορούν να διαμείνουν στην παιδική κατασκήνωση σε μία και μόνο κατασκηνωτική περίοδο και το πολύ για 15 συνεχόμενες ημέρες, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται και οι ημέρες προσέλευσης και αποχώρησης. Οι δικαιούχοι επιλέγονται με αυτοματοποιημένη διαδικασία μοριοδότησης και επιδοτούνται για τη διαμονή των παιδιών τους σε Παιδική Κατασκήνωση του Μητρώου Παρόχων του ΟΑΕΔ. Η επιδότηση θα γίνει με τη χορήγηση Επιταγής Διαμονής σε Παιδικές Κατασκηνώσεις.

Ο συνολικός αριθμός των παιδιών που θα φιλοξενηθούν σε παιδικές κατασκηνώσεις είναι 35.000, ο δε προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται στα 17 εκατ. ευρώ. Οι αιτήσεις υποβάλλονται αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο, μέσω του Διαδικτυακού Τόπου του ΟΑΕΔ www.oaed.gr, έως την 9η Μαΐου 2014 και ώρα 12η μεσημβρινή. Μετά την υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης συμμετοχής τους και έως την 9η Μαΐου 2014 και ώρα 15:00, οι δικαιούχοι και οι πάροχοι οφείλουν να προσέλθουν στα ΚΠΑ2 της περιοχής τους για την επίδειξη και υποβολή των δικαιολογητικών της Δημόσιας Πρόσκλησης.

Πάροχοι του προγράμματος είναι φυσικά ή νομικά πρόσωπα δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου που ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα και διατηρούν στην Ελλάδα επιχείρηση παιδικών κατασκηνώσεων σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία. Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στον διαδικτυακό τόπο του Ο.Α.Ε.Δ. www.oaed.gr.



Διαβάστε Περισσότερα »

9 - 0 η Τουρκία την Ελλάδα στο Αιγαίο! Τι αεροσκάφη παραλαμβάνει η Άγκυρα τι αλλάζει στο Αιγαίο



Για το Αιγαίο και τις άλλες θάλασσες που την περικλείουν προορίζει η Τουρκία τα 9 αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας και θαλάσσιας επιτήρησης που προμηθεύεται  σε μια προσπάθεια να ενισχύει το Πολεμικό Ναυτικό της και την Ακτοφυλακή της.Τα αεροσκάφη  βασίζονται στη τροποποιημένη πλατφόρμα CASA CN-235.

Την ίδια ώρα η Ελλάδα δεν έχει ΟΥΤΕ ΕΝΑ αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας, μετά από την ακατανόητη για πάρα πολλούς απόφαση καθήλωσης των P 3 Orion  το 2007 !


Η Τουρκία επενδύει χρήματα για το Αιγαίο και τους στόχους της.


Πρόκειται για το πρόγραμμα Meltem-2 στο πλαίσιο του οποίου σήμερα  Δευτέρα 28 Απριλίου παραλαμβάνεται το 5ο από τα 6 αεροσκάφη (καθώς και τα σχετικά συστήματα και εξοπλισμούς) που ανήκουν στις Τουρκικές Ναυτικές Δυνάμεις,ενώ Διοίκηση Ακτοφυλακής έχει παραλάβει  τα 3 αεροσκάφη που της αναλογούν.

<<Περίεργες αποστολές>> στο Αν. Αιγαίο

Στις αποστολές περιλαμβάνονται από απλή επιτήρηση και έρευνα και διάσωση μέχρι ''ηλεκτρονικό πόλεμο'' και πρόληψη παράνομης λαθρομετανάστευσης - ωστόσο οι Τούρκοι με αυτά έχουν αρχίσει ένα <<περίεργο>> γαϊτανάκι συνεχόμενων και διαδοχικών προκλήσεων στο χώρο του Ανατολικού Αιγαίου με παραβάσεις , παραβιάσεις κλπ που   από ελληνικής πλευράς έχουν οδηγήσει ακόμα και σε αλλαγή-ενίσχυση των εφαρμοζόμενων σχεδίων αναγνώρισης/αναχαίτισης. Μέχρι και ΄για ...εγκλωβισμούς από πυραύλους  έχουν διαμαρτυρηθεί οι Τούρκοι...

Το  Meltem-2  είναι ένα πρόγραμμα απευθείας προμήθειας από το εξωτερικό - η εταιρεία Thales είναι ο κύριος ανάδοχος του προγράμματος - ωστόσο τουρκικές εταιρίες πέτυχαν  εγχώρια συμμετοχή περίπου 35%.Πρόκειται για τις  αμυντικές εταιρείες ASELSAN, TUSAŞ, HAVELSAN και MILSOFT που σχεδίασαν και παρήγαγαν  μέρος των εξαρτημάτων.Οι εν λόγω εταιρείες ανέπτυξαν επίσης ή τροποποίησαν και ''εθνικοποίησαν'' κρίσιμο λογισμικό του προγράμματος Meltem-2.


Τα αεροσκάφη κατα τις πληροφορίες διαθέτουν  τελευταίας τεχνολογίας ολοκληρωμένο σύστημα τακτικής διοίκησης, FLIR, ESM, ακουστικό σύστημα, AIS, MAD, Ραντάρ SLAP, ανιχνευτή ακτινών IR/UV για αναγνώριση και ανίχνευση απειλών, διαρκή επιτήρηση και επίγνωση της τακτικής κατάστασης σε πραγματικό χρόνο, την διαχείριση των ΝΑΤΟϊκών και εθνικών τακτικών ζεύξεων δεδομένων όπως και την ανάπτυξη οπλικών συστημάτων επί του σκάφους.


Να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης την παροχή 10 επιπλέον συστημάτων θαλάσσιας περιπολίας τα οποία θα εγκατασταθούν σε αεροσκάφη ATR-72 τα οποία είναι ήδη σε υπηρεσία στο τουρκικό ναυτικό. Τα συστήματα αυτά βασίζονται στη λύση AMASCOS της Thales .
onalert.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Από 1η Μαΐου αλλάζει το ωράριο για το νυχτερινό ρεύμα

.


    Οι καταναλωτές που είναι συνδρομητές της συγκεκριμένης υπηρεσίας της ΔΕΗ θα μπορούν να έχουν μειωμένο τιμολόγιο μόνο κατά τις νυχτερινές ώρες.



Το συνεχές ωράριο θα ισχύει από... 23:00 το βράδυ έως 07:00 το πρωί.

Η συγκεκριμένη παροχή θα παραμείνει σε ισχύ έως 31ης Οκτωβρίου 2014.
Διαβάστε Περισσότερα »

Σταμάτης Χαλβατζής-Οι νοσταλγοί του παρελθόντος θα δώσουν λόγο στο λαό και στη δικαιοσύνη


Μέσα σε ένα δύσκολο πολιτικά και κοινωνικά περιβάλλον έληξε χθές, Κυριακή 27 Απριλίου 2014, η κατάθεση των ψηφοδελτίων των συνδυασμών που θα συμμετέχουν στις επικείμενες εκλογές για την τοπική Αυτοδιοίκηση.
Κοινή διαπίστωση όλων των εμπλεκομένων είναι, ότι ο υπερβολικός αριθμός των υποψηφίων που απαιτούνται για την συμπλήρωση των ψηφοδελτίων και η συνολική απαξία για τα πολιτικά δρώμενα, έκαναν ακόμα πιο δύσκολη την όλη διαδικασία.
Μια διαδικασία που σε αρκετές περιπτώσεις ξέφυγε από τα όρια της πολιτικής ευπρέπειας και της ευγενούς άμιλλας. Παλαιοκομματικές μέθοδοι και συμπεριφορές από αμετανόητους νοσταλγούς του παρελθόντος και μηχανισμοί εξουσίας, προσπάθησαν με αθέμιτα μέσα να προσηλυτίσουν υποψηφίους για τον συνδυασμό τους ή να αποτρέψουν άλλους από αντίπαλους συνδυασμούς. Καταγγέλλουμε αυτές τις συμπεριφορές, οι οποίες δυστυχώς συνεχίζονται ακόμη και σήμερα, μετά την κατάθεση των συνδυασμών και προειδοποιούμε τους υπεύθυνους ότι σύντομα θα κληθούν να δώσουν λόγο στον λαό και στην δικαιοσύνη.
Όντας ένας πραγματικά ανεξάρτητος συνδυασμός, απαλλαγμένοι από κάθε είδους εξαρτήσεις και δεσμεύσεις, είμαστε αποφασισμένοι να επιμείνουμε στην τήρηση κανόνων πολιτικού πολιτισμού χωρίς εκπτώσεις και συμβιβασμούς. Αυτό βεβαίως σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει από την πλευρά μας έκφραση αδυναμίας ή ανοχής παρόμοιων περιστατικών, τα οποία πλήττουν ευθέως την ελεύθερη επιλογή και έκφραση των Θηβαίων πολιτών.
Καλούμε τους συνδημότες μας να μείνουν ανεπηρέαστοι από τέτοιου είδους μεθοδεύσεις και ενέργειες και να αποφασίσουν το καλύτερο για εκείνους και για τον Δήμο μας.
Ευχόμαστε σε όλους τους συνυποψήφιους μας καλό αγώνα.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ανοιξιάτικη λιακάδα στη μισή Ελλάδα, βροχές και καταιγίδες στην υπόλοιπη

Ηλιόλουστος σε Αθήνα, Κρήτη και Πελοπόννησο, αλλά βροχερός κατά περιόδους αναμένεται να είναι ο καιρός σήμερα. Εντωμεταξύ φαίνεται ότι κοπάζουν οι άνεμοι, αφού θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις και με ένταση τεσσάρων με έξι μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει μικρή άνοδο.

Αναλυτικά, η πρόγνωση καιρού της ΕΜΥ για σήμερα έχει ως εξής:

    Μακεδονία, Θράκη


Παροδικές νεφώσεις που θα αυξηθούν τις μεσημβρινές ώρες και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση το βράδυ στη δυτική Μακεδονία.

Άνεμοι: ασθενείς και βαθμιαία νότιοι 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 8 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος


Νεφώσεις με τοπικές βροχές και από το απόγευμα καταιγίδες κυρίως στις βορειότερες περιοχές.

Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στην 'Ηπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Λίγες νεφώσεις που θα αυξηθούν τις μεσημβρινές ώρες κυρίως στις βορειότερες περιοχές και θα σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι το απόγευμα.

Άνεμοι: στα βόρεια μεταβλητοί 3 με 4 και στα νότια δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 7 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

    Κυκλάδες, Κρήτη


Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.

Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

    Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα


Παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών.

Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

    Αττική

Ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών στα δυτικά και βόρεια το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

    Θεσσαλονίκη

Θα εκδηλωθούν λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και από τις απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί και βαθμιαία νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 20 βαθμούς Κελσίου.


Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ