Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014

Παράθυρο για φθηνότερο πετρέλαιο θέρμανσης από το φθινόπωρο



    «Παράθυρο» για φθηνότερο πετρέλαιο θέρμανσης από το επόμενο φθινόπωρο, αφήνει η παραδοχή του οικονομικού επιτελείου ότι το μέτρο τη εξίσωσης του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης με το πετρέλαιο κίνησης απέτυχε.



Οχι μόνο...πάγωσαν επί δύο χρόνια χιλιάδες νοικοκυριά, όχι μόνο πνίγηκε η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις από την αιθαλομίχλη, αλλά κατέρρευσαν και τα έσοδα του κράτους από το πετρέλαιο.

Το «συγγνώμη λάθος» της κυβέρνησης μπορεί να οδηγήσει σε μείωση των φόρων και κατά συνέπεια στη μείωση και της τιμής αγοράς του πετρελαίου θέρμανσης ώστε από τον Οκτώβριο και μετά να αυξηθεί η κατανάλωση σε χιλιάδες κτίρια που είχαν κλείσει τους καυστήρες για λόγους οικονομίας. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους οι απώλειες εσόδων από τον ΦΠΑ στα πετρελαιοειδή αγγίζουν τα 400 εκατ. ευρώ. Υστέρηση που δεν καλύπτεται από την αύξηση των εισπράξεων από τον ΕΦΚ στο πετρέλαιο που προέκυψαν μετά την εκρηκτική αύξηση του φόρου κατά 450%.

Σύμφωνα με τα στοιχεία:

- Τη χειμερινή σεζόν 2012-2013, στη διάρκεια της οποίας ο ειδικός φόρος κατανάλωσης του πετρελαίου θέρμανσης αυξήθηκε από τα 6 λεπτά στα 33 λεπτά το λίτρο και εξισώθηκε με τον φόρο του πετρελαίου κίνησης, η κατανάλωση του πετρελαίου θέρμανσης μειώθηκε κατά 71% σε σύγκριση με την προηγούμενη περίοδο διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης.

- Την περίοδο Οκτωβρίου 2013 - Απριλίου 2014 σημειώθηκε αύξηση της κατανάλωσης πετρελαίου θέρμανσης κατά 12,94%, σε σύγκριση με την περίοδο Οκτωβρίου 2012 - Απριλίου 2013.

- Τη χειμερινή περίοδο 2013-2014 η κατανάλωση του πετρελαίου θέρμανσης περιορίστηκε, ουσιαστικά, στο 1/3 της κατανάλωσης που είχε καταγραφεί την περίοδο 2011-2012, με συνέπεια τη σημαντική πτώση των εσόδων από τον ΦΠΑ επί των πωλήσεων πετρελαίου θέρμανσης κατά ποσοστό 66%. Κι ενώ τα έσοδα από τον ΕΦΚ του πετρελαίου θέρμανσης αυξήθηκαν από τα 185,5 εκατ. ευρώ την περίοδο 2011-2012, στα 295,3 εκατ. ευρώ την περίοδο 2012-2013 και στα 333,2 εκατ. ευρώ φέτος, οι επιπλέον εισπράξεις που προέκυψαν ήταν ανεπαρκείς για να καλύψουν τις σημαντικές απώλειες που υπήρξαν το ίδιο διάστημα από τον ΦΠΑ, λόγω της μεγάλης πτώσης της κατανάλωσης. Συγκεκριμένα τα έσοδα που χάθηκαν από τον ΦΠΑ στο πετρέλαιο θέρμανσης αγγίζουν τα 400 εκατ. ευρώ.

Με το επιχείρημα αυτό, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών θα διαπραγματευθεί το φθινόπωρο με την τρόικα τη μείωση της φορολογίας στο πετρέλαιο θέρμανσης, η οποία όμως θα πρέπει να συνοδεύεται από μέτρα αντιμετώπισης του λαθρεμπορίου καυσίμων.

Στον αντίποδα, ενθαρρυντικά είναι τα στοιχεία για την πορεία των εσόδων από την εφαρμογή του μειωμένου ΦΠΑ στην εστίαση. Η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από 23% στο 13% «ζέστανε» την κατανάλωση και ενίσχυσε τα ταμεία του Δημοσίου. Σύμφωνα με τα στοιχεία του πενταμήνου, τα έσοδα από τον ΦΠΑ λοιπών προϊόντων, όπου περιλαμβάνεται η εστίαση, εμφανίζουν υπέρβαση 100 εκατ. ευρώ σε σχέση με τον στόχο.


Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΒΛΑΠΤΟΥΝ ΣΟΒΑΡΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΘΗΒΑΣ

Σαν τοπική κοινωνία γινόμαστε μάρτυρες της οριστικής διάλυσης της, ούτως η άλλως  ελλειμματικής παροχής Δημόσιας και δωρεάν Υγείας. Άλλωστε δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση αυτός ο ευαίσθητος τομέας από την πολιτική κοινωνικής κατεδάφισης των μνημονιακών κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ..
Μεθοδικά κατάργησαν την αυτοτέλεια του Νοσοκομείου της Θήβας, την συγχώνευση του στο Ν. Λιβαδειάς, με ασκούμενη την διοίκηση του από την Λιβαδειά, την δραστική μείωση του προϋπολογισμού του, την περαιτέρω απαξίωση του και την σχεδιαζόμενη κατάληξη του σε Κέντρο Υγείας αστικού τύπου.
Οι ελλείψεις στο ιατρικό, νοσηλευτικό, τεχνολογικό και διοικητικό προσωπικό. Η μη δυνατότητα κάλυψης των εφημεριών, τόσο από προσωπικό εξειδικευμένο, όσο και από εργαστηριακές εξετάσεις όλο το 24ωρο για την διαγνωστική προσπέλαση των ασθενών. Οι ελλείψεις σε ιατροφαρμακευτικό υλικό και διαγνωστικά αντιδραστήρια. Οι ελλείψεις σύγχρονου τεχνολογικού εξοπλισμού (αξονικός τομογράφος, triplex αγγείων κ.λ.π.). Η μη λειτουργία τμήματος αιμοδοσίας. Το μη επαρκές σύστημα διακομιδής των ασθενών, ώστε αυτή να μην καθυστερεί και να γίνεται με ασφάλεια και σωστά προσανατολισμένη για την έγκαιρη αντιμετώπιση του ασθενούς. Η εντατικοποίηση της εργασίας, η σωματική, ψυχική κόπωση, το καθημερινό άγχος είναι πολύ πιθανό να οδηγήσει σε ιατρικό λάθος. Όλα αυτά συνθέτουν την υποβάθμιση του Νοσοκομείου και είναι αποτέλεσμα της μεγάλης υποχρηματοδότησης του.
Το κλείσιμο των Υγειονομικών μονάδων  του ΕΟΠΥΥ, που ως στόχο είχε να παρουσιάσει η κυβέρνηση στην τρόικα 8500 απολύσεις, και την στέρηση των ασφαλισμένων από την δωρεάν Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας από ιατρούς όλων των ειδικοτήτων, με δήθεν πρόσχημα την αναβάθμιση και την δημιουργία του ΠΕΔΥ, που μέχρι σήμερα δεν προσφέρει τίποτα στους ασφαλισμένους, μιας και διαθέτει στην πόλη μας δυο μόνο ιατρούς.
Η μεγάλη αύξηση της συμμετοχής των ασφαλισμένων στα φάρμακα, το χαράτσι του 1 ευρώ στις συνταγές, το χαράτσι της εισόδου στο νοσοκομείο, η κερδοσκοπία των τηλεφωνικών εταιρειών για κλείσιμο ραντεβού με τους ιατρούς του ΠΕΔΥ, μεταφέρουν όλο και περισσότερα οικονομικά βάρη στις πλάτες των ασφαλισμένων. Η ανυπαρξία οποιασδήποτε πρόνοιας κάλυψης των ανασφάλιστων και των ανέργων με ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη, οδηγούν όλο και περισσότερους συμπολίτες μας να στερούνται τα φάρμακα τους και άλλες πολύτιμες παροχές για την υγεία τους.
Συμπολίτες αυτό το ακραίο νεοφιλελεύθερο μοντέλο, της πολιτικής της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που υπαγορεύεται από την τρόικα, με την τήρηση των μνημονιακών δεσμεύσεων, συμπληρώνεται με την επιχειρούμενη  ιδιωτικοποίηση των υπαρχουσών Δημόσιων δόμων Υγείας. Έτσι βλέπουμε λειτουργίες των Δημόσιων Νοσοκομείων να παραδίνονται  σταδιακά στους ιδιώτες, όπως εργαστήρια, νοσοκομειακές κλίνες κ.λ.π. και αύριο οι υποδομές της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, με στόχο το κέρδος και σύγχρονα την επιβάρυνση του πολίτη, και με παροχές ανεξέλεγκτες, αμφιβόλου ποιότητας και με υγειονομικούς υπαλλήλους με μισθούς πείνας, χωρίς εργασιακά δικαιώματα.
Αυτήν την πολιτική δεσμεύτηκε ότι θα εξακολουθήσει και ο νέος Υπουργός Υγείας, κατά την παραλαβή του Υπουργείου του, άλλωστε είναι η ίδια πολιτική που ακολουθείται εδώ και τέσσερα χρόνια μνημονιακών κυβερνήσεων. Καταγγέλλουμε επίσης τους κυβερνητικούς βουλευτές του Νομού μας που με την ψήφο τους  και την συνδρομή τους συνέβαλλαν στην εφαρμογή αυτής της πολίτικης, σε βάρος των πολιτών.
Απέναντι σε αυτήν την κυβερνητική πολιτική, ο μόνος δρόμος που υπάρχει είναι η ανατροπή της, αυτό είναι το χρέος μας απέναντι στην ίδια την ζωή την δικιά μας και των συγγενών μας. Η προσπάθεια αυτή απαιτεί την συστράτευση όλων των μαζικών φορέων της πόλης μας και του καθένα μας προσωπικά, να αναδείξουμε αυτές τις μορφές πάλης που θα είναι οι πιο αποτελεσματικές. Την δημιουργία ενός πανυγειονομικού μετώπου και στο επίπεδο του νομού, μιας και τα προβλήματα είναι κοινά σε όλο τον Νομό. Ο συντονισμός σε αυτό το επίπεδο θα είναι και πιο αποτελεσματικός. Χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία που λάβανε προς αυτήν την κατεύθυνση το Ε.Κ.Θ. και το Ε.Κ.Λ.
Καλούμε επίσης όλες τις πολιτικές δυνάμεις, που αντιστρατεύονται αυτήν την νεοφιλελεύθερη μνημονιακή πολιτική, σε κοινό αγώνα για την αλλαγή των κοινωνικών συνθηκών  που <<παράγουν>> αρρώστια και υγειονομική ανισότητα.




Διαβάστε Περισσότερα »

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ AΠΟ ΤΟN ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΟΜΙΛΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ


Διαβάστε Περισσότερα »

Σβήστηκε η φωτιά που ξέσπασε στην Αλυκή-φωτό

 Φωτιά εκδηλώθηκε  λίγο μετά τις 3:00 σε οικόπεδο στην περιοχή Λιμανάκι του Γκίκα στην Αλυκή Βοιωτίας.

Η φωτιά ξέσπασε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτίας σε ξερά χόρτα  μέσα στο οικόπεδο

  και για την κατάσβεσή της  έσπευσε ένα όχημα με τον υποδιοικητή της Πυροσβεστικής Θήβας κ.Ζαμπέτογλου και δυο άνδρες. Κινδύνεψε εξοχική κατοικία αλλά χάρη στην άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής  η  πυρκαγιά κατασβέστηκε γρήγορα χωρίς να προκαλέσει ζημιές.



 







Διαβάστε Περισσότερα »

«Ομαδική έκθεση φωτογραφίας των νέων μελών της Φωτογραφικής Λέσχης Λιβαδειάς»




Η Φωτογραφική Λέσχη Λιβαδειάς παρουσιάζει την ομαδική έκθεση φωτογραφίας των νέων μελών της Φ.Λ.Λ. για την περίοδο 2013-2014

Η έκθεση, θα φιλοξενηθεί στο Ισόγειο του Νερόμυλου στις Πηγές της Κρύας στη Λιβαδειά και θα διαρκέσει από 13 Ιουνίου 2014 μέχρι και 19 Ιουνίου 2014.

Στην έκθεση συμμετέχουν τα παρακάτω νέα μέλη της Φ.Λ.Λ:
Αθανασίου Νάνσυ, Δήμου Αριστοτέλης, Ζερβός Αντώνης, Καρακούση Καίτη, Καστρίτης Στάθης, Μπελεσάκου Κατερίνα, Μπουζάς Γιώργος, Ντμίτριεβα Κατερίνα, Περγαντά Μαρία, Τσαβδαρίδης Κώστας, Τσεκούρας Λάμπρος, Φινέ Ιωάννα

Η έκθεση θα είναι ανοικτή για το κοινό 18.30 – 21.30 καθημερινά.

Τα εγκαίνια της έκθεσης και η απονομή των βεβαιώσεων παρακολούθησης των μαθημάτων περιόδου 2013 - 2014 θα γίνουν την Κυριακή 15 Ιουνίου 2014 στις 20.00



Για το Δ. Σ. της Φ. Λ. Λιβαδειάς

Ο   Π Ρ Ο Ε Δ Ρ Ο Σ                                                   H   Γ Ρ Α Μ Μ Α Τ Ε Α Σ



 Ιωάννης Λεμονής                                                        Μίχου Μαρία    
Διαβάστε Περισσότερα »

"Έβλεπα τα όρνια πάνω από το Δίστομο" - Ανατριχιαστική περιγραφή επιζώντα



Ανατριχιαστική περιγραφή επιζώντα της Σφαγής Διστόμου, 98 χρονών σήμερα: : <<Οι νεκροί στην πλατεία ήταν σαν τα ψάρια στο τηγάνι....Aπό πάνω τα όρνια...>>...
Κρυμμένος σ΄ ένα λόφο έβλεπε τη σφαγή του χωριού του και των συγχωριανών του.

Μια μαρτυρία που συγκλονίζει.onalert.gr

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:
Διαβάστε Περισσότερα »

"Σήκωσε" 34 καντήλια απο το νεκροταφείο στο Πυρί Θηβών!!!

Συνελήφθη 30χρονη ημεδαπή ROMA , για κλοπή από κοιμητήριο στην περιοχή του Πυρίου Θηβών Βοιωτίας

Κατασχέθηκαν (34) περίπου μπρούτζινα καντήλια – λιβανιστήρια

Επιπλέον σε βάρος της εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση

Συνελήφθη, χθες (12-06-2014) το μεσημέρι στη Θήβα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών της Περιφερειακής Διεύθυνσης Ασφαλείας Στερεάς Ελλάδας, με την συνδρομή αστυνομικών της ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Βοιωτίας, 30χρονη ημεδαπή ROMA , κατηγορούμενη για κλοπή από κοιμητήριο στην περιοχή του Πυρίου Θηβών Βοιωτίας.

Ειδικότερα χθες το μεσημέρι, η 30χρονη μετέβη στο ανωτέρω κοιμητήριο και αφαίρεσε τριάντα τέσσερα (34) περίπου μπρούτζινα καντήλια – λιβανιστήρια, από διάφορα μνήματα, πλην όμως έγινε αντιληπτή από τους περιπολούντες αστυνομικούς και συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.

Τα ανωτέρω κλεμμένα αντικείμενα κατασχέθηκαν από τους αστυνομικούς και αποδόθηκαν σε φύλακα του προαναφερόμενου κοιμητηρίου.

Επιπλέον από τον έλεγχο των στοιχείων της 30χρονης, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος της εκκρεμεί η από 26-04-2012 απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Λιβαδειάς, με την οποία της επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης ενός (1) μήνα και δέκα (10) ημερών για παραβίαση εκτέλεσης ποινών.

Η συλληφθείσα οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.


Διαβάστε Περισσότερα »

Φωτιά στην Αλυκή

Φωτιά σε ξερά χόρτα ξέσπασε πριν από λίγο στην παραλία Αλυκής Βοιωτίας. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Permissospress δεν κινδυνεύουν σπίτια και επιχειρούν οχήματα της πυροσβεστικής Θηβών.Νεότερα σε λιγο
Διαβάστε Περισσότερα »

«Εφυγε» ο Αρης Σταθάκης

Μαχόταν αξιοπρεπώς, επί χρόνια, με προβλήματα υγείας
Σε ηλικία 71 ετών απεβίωσε ο Δημοσιογράφος και πρώην Βουλευτής, Αρης Σταθάκης. Ο Δημοσιογράφος του ειδικού Τύπου και πρώην μέλος του ΕΣΡ, μαχόταν αξιοπρεπώς, επί χρόνια, με προβλήματα υγείας.



Ο Άρης Σταθάκης γεννήθηκε στον Ασωπό Λακωνίας στις 25 Μαρτίου 1943. Ηταν έγγαμος και έχει δύο παιδιά. Σπούδασε στην Ανωτάτη Βιομηχανική και ήταν δημοσιογράφος.

Εξελέγη Βουλευτής της Β΄Αθηνών με τη Ν.Δ. στις εκλογές του 2004 και του 2007.

Διατέλεσε αντιδήμαρχος Δήμου Αθηναίων 1999 & 2003, εκπρόσωπος Τύπου Δήμου Αθηναίων 2001-2003, πρόεδρος του Οργανισμού Οδικής Ασφάλειας του Δήμου Αθηναίων από το 2000, πρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης ελέγχου στάθμευσης από το 2003, μέλος της Εθνικής Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας από το 1996, πρόεδρος Ελληνικού Συνδέσμου Συντακτών Αυτοκινήτων, αντιπρόεδρος 1990-1992, γενικός Γραμματέας Συνδέσμου Οδηγών Αγώνων Αυτοκινήτων 1975-1977/1980-1984, οδηγός αγώνων αυτοκινήτων 1968-1984.

Είχε συνεργαστεί με την εφημερίδα "Απογευματινή", τα περιοδικά "Πίστες και Δρόμοι", "Auto-Εξπρές", "4 Τροχοί", "Car & Driver", κλπ. Επίσης, συνεργάστηκε σε τηλεοπτικές εκπομπές με την "ΕΤ-1" και τον "Αντέννα" και σε ραδιοφωνικές εκπομπές ως ανταποκριτής της ολλανδικής ραδιοφωνίας NOS, με την ΕΤ-1 και τον ΑNTENNA.

Το 1992 πήρε το βραβείο Δημοσιογραφίας "για την προσφορά του στην ελληνική κοινωνία, με το σκεπτικό ότι "έμαθε τους Έλληνες να φορούν ζώνες ασφαλείας και κράνη".


Διαβάστε Περισσότερα »

Tετραήμερο στη Βοιωτία πέρασε ο "κουρασμένος"


Σπορ τετραήμερο πέρασε το πρώην πρωθυπουργικό ζεύγος

Ένα χαλαρό τετραήμερο με πολλά υπαίθρια σπορ πέρασε το ζεύγος Καραμανλή στην Βοιωτία: Από την Παρασκευή μέχρι και την Δευτέρα ο πρώην Πρωθυπουργός και η σύζυγός του Νατάσα, μαζί με το ζεύγος Γιάννη Βαληνάκη και το ζεύγος του Βουλευτή της ΝΔ στη Βοιωτία Ανδρέα Κουτσούμπα, βρέθηκαν στην Παραλία "Καραχάλιος" στον Κορινθιακό, φιλοξενούμενοι του επιχειρηματία Χ. Μίχα.

Πληροφορηθήκαμε λοιπόν από "επιτόπιο πράκτορά μας" ότι το πρόγραμμα των φιλοξενούμενων περιλάμβανε από την μια πεζοπορίες στις γεμάτα έλατα πλαγιές του Ελικώνα και στην συνέχεια μπάνιο και ηλιοθεραπεία στην ακτή Παναγία Καλαμιώτισσα,μπροστά στο σπίτι που διέμεναν.

Το ζεύγος Καραμανλή είναι η πολλοστή φορά που τα τελευταία 2-3 χρόνια κάνει ολιγοήμερες αποδράσεις στην περιοχή αυτή, παρέα με τον Αντρέα και την Φούλα Κουτσούμπα, ενώ τελευταία ήταν και στον γάμο του Χ. Μίχα και στα βαφτίσια του γιου του... Αποδράσεις που ορισμένες φορές τις συνδυάζει και με προσκύνημα στο Βυζαντινό Μοναστήρι του Οσίου Λουκά.
 parapolitika.gr



Διαβάστε Περισσότερα »

Το μυστήριο με την 49χρονη που ταρίχευσε την μητέρα της στο Παγκράτι

Σοκ προκάλεσε στο πανελλήνιο το μακάβριο εύρημα σε διαμέρισμα στο Παγκράτι. Δικηγόρος και δικαστικός επιμελητής εκτελώντας ένταλμα έξωσης σε σπίτι της περιοχής και ενώ κατέγραφαν ότι υπήρχε μέσα σε αυτό βρήκαν μέσα σε ένα μπαούλο το μουμιοποιημένο πτώμα μιας ηλικιωμένης γυναίκας.

Οπως αποκαλύφθηκε στη συνέχεια μια 49χρονη χημικός, η οποία είχε τις σχετικές γνώσεις, μουμιοποίησε την 84χρονη μητέρα της για...να μην της φύγει και την κράτησε επί δύο χρόνια εντός του διαμερίσματος που νοίκιαζε το Παγκράτι.

Η 49χρονη είχε κρύψει το πτώμα της ηλικιωμένης μητέρας της μέσα σε μπαούλο αφού πρώτα το τύλιξε με μουσαμά αντιηλιακής προστασίας για τα αυτοκίνητα, προκειμένου να μην καταλάβει κανείς από τους επισκέπτες και τους γείτονες τι είχε κάνει, ενώ το είχε στεγανοποιήσει κιόλας με ταινία για να μην μυρίσει.

Το αν η ηλικιωμένη πέθανε από φυσικά αίτια ή δολοφονήθηκε είναι ένα ερώτημα που θα απαντηθεί άμεωσα, ωστόσο, οι πρώτες ενδείξεις δείχνουν ότι το πτώμα δεν φέρει σημάδια από εγκληματική ενέργεια.

Πώς ανακάλυψαν το πτώμα οι αρχές

Αφότου πέθανε η 84χρονη, το 2012, η κόρη της, αφού είχε ταριχεύσει το πτώμα, έφυγε από το διαμέρισμα στο Παγκράτι και ζούσε σε δωμάτειο ξενοδοχείου. Σύμφωνα με πληροφορίες, χρώσταγε ενοίκια στον ιδιοκτήτη και δεν του έδινε τα κλειδιά, ενώ σε όσους ρώταγαν για την μητέρα της έλεγε ότι είναι κατάκοιτη και εκείνη την φροντίζει δικαιολογώντας έτσι τις συχνές επισκέψεις αλλά και την απουσία της τα βράδια από το σπίτι.

Τον Μάιο του τρέχοντος έτους ο ιδιοκτήτης κίνησε τη διαδικασία έξωσης και όλα ήρθαν στο φως όταν την Πέμπτη, παρουσία δικηγόρου και δικαστικού επιμελητή μπήκε να καταγράψει τα έπιπλα του διαμερίσματος για να προβεί στην έξωση. Αμέσως κάλεσαν την αστυνομία που έσπευσε στο σημείο, ενώ ο ιδιοκτήτης ζήτησε τηλεφωνικά από την 49χρονη να μεταβεί επειγόντως στο διαμέρισμα.

Όταν της είπαν για το πτώμα, η 49χρονη έκανε πως δεν κατάλαβε, ενώ σε ερώτηση γιατί το έκανε αυτό στη μητέρα της, είπε μέσα σε εμφανή ταραχή και σαν να μην έχει συναίσθηση ότι το έκανε «για να μην της φύγει».

Η 49χρονη έχει συλληφθεί και ανακρίνεται στη ΓΑΔΑ.

Διαβάστε Περισσότερα »

Καναβάρι-Ότι βρήκαμε, βρήκαμε...


Έκλεισε χθες το τελευταίο σκάμμα όπου γίνονταν ανασκαφικές έρευνες από την Αρχαιολογία και παρεδόθη για την συνέχιση των εργασιών κατασκευής του δρόμου στο Καναβάρι. Οι φωτογραφίες είναι από την επίχωση των αρχαιολογικών ευρημάτων. Ελπίζουμε οι έρευνες που ξεκίνησαν εδώ και δύο χρόνια περίπου να φέρουν στο φως λεπτομέρειες από την ζωή και την καθημερινότητα των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής των Θεσπιών. thespiaka.blogspot.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Οι προτάσεις του γιατρού Κ. Πλιακοστάμου για το διασυνδεόμενο Νοσοκομείο Λιβαδειάς & Θήβας


ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΣΥΝΔΕΟΜΕΝΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ & ΘΗΒΑΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Ι. ΠΛΙΑΚΟΣΤΑΜΟΣ / ΓΕΝΙΚΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ
Λιβαδειά 12.6.2014
Για άλλη μια φορά διαμαρτυρόμαστε για αυτονόητα αγαθά. Την υγεία μας, τη δική μας και των δικών μας. Τι ακριβώς ζητάμε όμως και από ποιους; η όλη διαδικασία ενέχει πλείστα στοιχεία ψυχοπαθολογίας που σοβαρός ειδικός επιστήμονας θα αδυνατούσε να ερμηνεύσει. Στείλαμε ή όχι ηχηρό μήνυμα συγκατάβασης, συναίνεσης και απόλυτης στήριξης στην κυβέρνηση με το μήνυμα των Ευρωεκλογών; εστέψαμε ή όχι απόλυτο θριαμβευτή τον κύριο Μπακογιάννη, υιό και ανιψιό, ταλαντούχων και θεόπνευστων πολιτικών που πιστεύουν ότι το ελληνικό δημόσιο είναι υπερβαρές, αντιπαραγωγικό, βασανιστικό και καταπιεστικό για τους Έλληνες πολίτες; εμείς οι ίδιοι δεν είμαστε που του χαρίσαμε 43% σαν να μην ξέραμε τι πρεσβεύει από πού προέρχεται και τι σκοπούς έχει; τι ακριβώς διεκδικούμε τώρα και από ποιους; το μήνυμα η κυβέρνηση το έχει πάρει και το έχει ήδη ερμηνεύσει. Εάν θέλουμε να είμαστε συνεπείς στις πράξεις και στις επιλογές μας όχι μόνο δεν πρέπει να διαμαρτυρόμαστε για την κατάστασή μας αλλά και να χαιρόμαστε. Εκτός εάν είμαστε εγκεφαλικά καθυστερημένοι, άλλα λέμε, άλλα εννοούμε και άλλα ψηφίζουμε. Είχαμε μοναδική ευκαιρία στην πρόσφατη εκλογική αναμέτρηση να δείξουμε πόσο λάθος κάνουν η μητέρα και ο θείος της αγίας οικογένειας και πόσο περιπαίζουν την νοημοσύνη και την αντίληψή μας. Δεν τον κάναμε. Είμαστε σχεδόν περήφανοι μάλιστα που μας τίμησε με την υποψηφιότητά του άλλος ένας απόγονος της χαρισματικής οικογένειας που φέρει μοναδικό κληρονομικό χάρισμα στην παραγωγή και στη άσκηση πολιτικής.
Η πτωχευμένη Ελλάδα πλήρως υποταγμένη και εξαρτημένη δεν είναι σε θέση να αποφασίζει για τα του οίκου της. Το να διεκδικούμε κονδύλια και προσωπικό για να στελεχώσουμε τα νοσοκομεία του νομού είναι κάτι σαν εφηβική ονείρωξη. Δεν υπάρχει καμία απολύτως πιθανότητα να επιτύχουμε το ελάχιστο.
Πριν 20χρόνια κάποιοι ανεύθυνοι πολιτικοί τυχοδιώκτες φρόντισαν υποσχέθηκαν και τελικώς ανήγειραν δυο νοσοκομεία στο νομό, χωρίς ποτέ να εξασφαλίσουν την βιωσιμότητα τους. Ήταν συγκεκριμένος ο πολιτικός χώρος που με την άκριτη παροχολογία που ακολούθησε 40 περίπου χρόνια μαζί με το αντίπαλο του δέος που παράσυραν σε πτώχευση την Ελλάδα. Στο νομό έχουμε δύο νοσοκομεία, 3 κέντρα υγείας και αρκετά περιφερειακά ιατρεία. Οι δύο τελευταίες κατηγορίες μονάδων υγείας στελεχώνονται από την ειδικότητα του Γενικού Ιατρού. Μία ειδικότητα που την εμπνεύστηκαν κάποιοι για να επιλαμβάνεται της πρωτοβάθμιας περίθαλψης των πολιτών. Σε άλλη χώρα όμως. Σε κυρίαρχη εθνικά χώρα με υγιή και μη εξαρτημένη οικονομία και κυρίως υγιείς ηθικά πολιτικούς που σκέφτονται πριν υπογράψουν, που έχουν διαβάσει πριν υπογράψουν και που τηρούν στοιχειώδεις δεσμεύσεις προς τους πολίτες που τους εξέλεξαν. Προφανώς εδώ δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο. Δεν έχουμε καμία σχέση με τέτοια χώρα. Πορευόμαστε εν μέσω εξαρτήσεων, δεσμεύσεων και απολύτως αβέβαιου μέλλοντος για μας και τα παιδιά μας. Με τα τωρινά δεδομένα λοιπόν που δεν μπορούν με τίποτε να αλλάξουν, και δε διαφαίνεται στο άμεσο μέλλον ορατό ούτε ως ενδεχόμενο αυτό να συμβεί, μπορούμε να προβούμε στα παρακάτω:
Άμεση παραδοχή της αναγκαιότητας ότι χρειάζεται μία και μόνη κεντρική μονάδα υγείας που θα μπορεί να υποδέχεται περιστατικά από όλο το νομό και θα μπορεί να τα διεκπεραιώνει. Σε όσους νομούς, πάνω από 10 υπάρχουν περισσότερες από μία μονάδες υγείας με αποκορύφωμα την Κρήτη απλά οι υπόλοιπες δεν λειτουργούν καταναλώνοντας απλά χρήματα. Στο νομό Βοιωτίας αυτή δεν μπορεί να είναι άλλη από το νοσοκομείο Λιβαδειάς που παρά τις ελλείψεις του διαθέτει υποδομές ώστε να στηρίξει την πλήρη εφημέρευση όλο το μήνα στις απαραίτητες βασικές ειδικότητες του παθολόγου, του χειρουργού, του αναισθησιολόγου, του καρδιολόγου, του παιδιάτρου και του ακτινολόγου. Αυτή η κεντρική μονάδα υγείας με τίποτε δεν μπορεί να είναι το νοσοκομείο Θηβών γιατί υπολείπεται με πολύ πιο δραματικό τρόπο σε στελέχωση και χρειάζεται επάνδρωση σε πολύ μεγαλύτερο ποσοστό για να αγγίξει τα όρια ασφαλούς εφημέρευσης δευτεροβάθμιου νοσοκομείου. Επίσης η πολύ πιο κοντινή θέση του στο μεγαλύτερο νοσοκομείο Χαλκίδας καθώς και στα τριτοβάθμια νοσοκομεία των Αθηνών καθιστούν τον πληθυσμό αναφοράς του πολύ περισσότερο ευνοημένο από αυτούς που ανατρέχουν στο νοσοκομείο Λιβαδειάς. Η άμεση στελέχωση του νοσοκομείου Λιβαδειάς με το ανενεργές, μετά το μεσημέρι, προσωπικό του νοσοκομείου Θηβών είναι ελάχιστη ηθική υποχρέωση σεβασμού στα χρήματα του έλληνα φορολογούμενου ώστε να λειτουργεί παραγωγικά μία κεντρική μονάδα υγείας στο νομό. Οι μετακινήσεις αυτές ιατρονοσηλευτικού προσωπικού πρέπει ως αποφάσεις να ληφθούν από κεντρικούς φορείς του υπουργείου υγείας και της 5ης υγειονομικής περιφέρειας. Η περίφημη κινητικότητα στο ελληνικό δημόσιο που εδώ θα ωφελούσε πραγματικά στην περίπτωσή μας υπήρξε θνησιγενής και σκόνταψε σε τοπικιστικά μικροπολιτικά συμφέροντα συναδέλφων ιατρών από τη Θήβα που έχοντας βολευτεί στην αδράνεια και στη μη παραγωγή έργου έστειλαν με θρασύτατο τρόπο ακόμα και εξώδικα.
Τι πραγματικά προσφέρει ένας αναισθησιολόγος όταν μετά το μεσημέρι κλείνει το χειρουργείο στο νοσοκομείο Θηβών; Πόσο ηλίθιος νιώθει ο χειρουργός στη Λιβαδειά όταν έχοντας στελεχωμένο το χειρουργείο του νοσοκομείου του δεν μπορεί να χειρουργήσει γιατί λείπει ο αναισθησιολόγος; τι μπορεί να κάνει ο καρδιολόγος στο νοσοκομείο Θηβών όταν για την ασφαλή του διάγνωση αλλά και έλεγχο της θεραπείας του δεν έχει σε πλήρη λειτουργία ακτινολογικό και αιματολογικό εργαστήριο. Πρόκειται δυστυχώς για καθημερινές πλην κωμικές καταστάσεις που προκαλούν τη νοημοσύνη μας αλλά είναι υπεύθυνες για την απώλεια της ζωής αρκετών μέχρι τώρα πολιτών.
Τι θα μπορούσε να γίνει και σε τι να προσφέρει το νοσοκομείο Θηβών για να μην αχρηστευτούν οι υλικοτεχνικές του υποδομές; να αποσπαστεί σε αυτό ο απαραίτητος αριθμός γενικών ιατρών από τα δύο κέντρα υγείας Σχηματαρίου, Αλιάρτου καθώς και από τα γειτνιάζοντα περιφερειακά ιατρεία ώστε να στελεχωθεί πλήρως όλες τις ημέρες του μήνα και να λειτουργεί ως κέντρο υγείας αστικού τύπου. Η ταυτότητα της συγκεκριμένης μονάδας υγείας ως νοσοκομείου επί της ουσίας έχει αλλοιωθεί από καιρό με τη συνεχή υποχρηματοδότησή του. Με την απαραίτητη και κατάλληλη όμως στελέχωση σε τεχνολογικό προσωπικό και του ακτινολογικού και του μικροβιολογικού τμήματος, οι εκεί εφημερεύοντες γενικοί ιατροί θα προσφέρουν περισσότερα και θα έχουν μεγαλύτερη ασφάλεια στις διαγνώσεις τους. Τώρα ούτε αυτό δεν επιτυγχάνεται, λειτουργούν όπως μπορούν κάποιες φορές με ό,τι συνεπάγεται αυτό για την ευστοχία των διαγνώσεών τους.
Είναι σαφώς δύσκολη η μετακίνηση εξειδικευμένου προσωπικού από ένα νοσοκομείο και η ενεργοποίηση του και αξιοποίηση του σ’ ένα άλλο ιδίως όταν οι άνθρωποι αυτοί έχουν ήδη διαγράψει μία πορεία κι έχουν συμβιβαστεί σε συγκεκριμένους ρυθμούς παραγωγής έργου. Οι καιροί και τα μνημόνια όμως απαιτούν άλλα και αν δεν ανακτηθεί η αυτοκυριαρχία της χώρας μας δεν μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά.
Το να διεκδικήσουμε άμεση προκήρυξη θέσεων και πρόσληψη ιατρών είναι καλύτερο ανέκδοτο ακόμη κι απ' αυτό με τον Τοτό. Πρόκειται για χρονοβόρα διαδικασία που απαιτεί τουλάχιστον 8 μήνες στην περίπτωση που ο υποψήφιος είναι ένας ιατρός και πάνω από 2 χρόνια όταν είναι περισσότεροι. Και βεβαίως εάν κι εφόσον βρεθούν χρήματα, εάν κι εφόσον το επιτρέψουν οι δανειστές μας. Υπάρχει κανένας σοβαρός που πιστεύει ότι αυτό μπορεί να γίνει δεκτό ως αίτημα από τη στιγμή που στην κατάσταση κώματος και αργού θανάτου στην Ελλάδα βρίσκονται πάνω από 30 ακόμη 2βάθμια νοσοκομεία που λαθροβιούν κοντά σε άλλα μεγαλύτερα; γιατί να ξοδευτούν χρήματα για τη στελέχωση των δύο νοσοκομείων στη Βοιωτία ειδικά; τα υπόλοιπα νοσοκομεία στην περιφέρεια που είναι σε ακόμη χειρότερη κατάσταση γιατί δεν έχουν το δικαίωμα;
O σύλλογος εργαζομένων του νοσοκομείου Λιβαδειάς κομματικά ελεγχόμενος και εξαρτημένος από πολιτικό χώρο που ''σκίζει μνημόνια'', ή ''την Κυριακή ψηφίζουμε και τη Δευτέρα φεύγουν'', διατύπωσε τη θέση για ενίσχυση και των δύο νοσοκομείων. Απλά δεν πρόκειται για θέση. Εκθέτει και εκφράζει τον άκρατο λαϊκισμό ενός κόμματος που αρχίζει να εθίζεται στη δημαγωγία. Υπόσχεται διατήρηση των μικροσυμφερόντων των υπαλλήλων του νοσοκομείου Θηβών αποκρύπτοντας πως η διατήρησή τους σε θέσεις που δεν παράγουν έργο και δεν συνδράμουν το κοινό όφελος μόνο τον κίνδυνο της απώλειάς τους εγκυμονεί. Η ήδη δημοσιευμένη έκθεση αξιολόγησης από το υπουργείο υγείας το επιβεβαιώνει ξεκάθαρα. Και τα δύο νοσοκομεία κρίνονται αντιπαραγωγικά και οικονομικά ασύμφορα. Με πονηρό τρόπο το υπουργείο προϊδεάζει για δυσάρεστες αποφάσεις. Που θα βρεθούν τα χρήματα για τη διατήρηση, πολλώ δε μάλλον την πρόσληψη ιατρών και για τα δύο νοσοκομεία, φυσικά τεχνηέντως το αποκρύπτει όπως και για όλα τα άλλα που υπόσχεται για την οικονομία.
Η λύση πάλι της πρόσληψης επικουρικών ιατρών, μη μόνιμοι που θα απασχοληθούν για ένα και μόνο έτος, είναι και αυτή ανέφικτη αφού επίσης για λόγους έλλειψης οικονομικών πόρων το υπουργείο προκηρύσσει τις θέσεις τους με το σταγονόμετρο. Οι άνθρωποι που θα μπορούσαν να αποδεχτούν διορισμό σε τέτοιες θέσεις αμείβονται με χαμηλό μισθό που δεν τους φτάνει ούτε για τις μετακινήσεις τους και τα ενοίκιά τους, δεν έχουν επαγγελματική συνέχεια κι έχουν τραγικές συνθήκες εργασίας που τους εκθέτουν συνεχώς. Ποιος καρδιολόγος να έρθει στη Λιβαδειά όταν δεν θα έχει τη συνδρομή αναισθησιολόγου, θα έχει δουλειά για μόνο ένα χρόνο χωρίς τίποτε και κανείς να του εξασφαλίζει ότι θα συνεχίζει να έχει δουλειά; ελάχιστοι με πολλές ανάγκες αποδέχονται μόνο τέτοιες θέσεις και φυσικά το μετανιώνουν.
Με την μετακίνηση των γενικών ιατρών στο νοσοκομείο Θηβών επιβαρύνεται σαφώς η πρωτοβάθμια περίθαλψη η οποία όμως εξαντλούνταν στη συνταγογράφηση, στην έκδοση πιστοποιητικών υγείας και πολύ λιγότερο στην αυτή καθεαυτή κλινική εξέταση. Οι γενικοί ιατροί που θα μετακινηθούν θα μπορούν και θα είναι σε θέση να λειτουργούν με ασφαλέστερο και πολύ πιο επιστημονικό τρόπο απέναντι στους ασθενείς έχοντας βέβαια τη βοήθεια και κάνοντας χρήση την ήδη υπάρχουσα υλικοτεχνική υποδομή των εργαστηρίων του νοσοκομείου Θηβών.
Με τις κρατούσες οικονομικές συνθήκες και την οριζόντια καταστροφική μνημονιακή εφαρμογή 1/10 (1πρόσληψη σε κάθε 10 αποχωρήσεις) ο μόνος τρόπος να υπηρετηθεί η λογική έξω από μικροπολιτικά συμφέροντα, είναι η μετακίνηση προσωπικού από το νοσοκομείο Θηβών στο νοσοκομείο Λιβαδειάς και η στελέχωση των βασικών τμημάτων όλες τις ημέρες του μήνα, ταυτόχρονη επίσης στελέχωση του νοσοκομείου Θηβών με μετακίνηση γενικών ιατρών από τα κοντινά κέντρα υγείας και περιφερειακά ιατρεία με ικανό αριθμό εφημερευόντων ώστε ο ασθενής που θα καταφεύγει στο εκεί νοσοκομείο να μπορεί να έχει μια πρώτη εκτίμηση για το πρόβλημά του που θα επιβεβαιώνεται και εργαστηριακά, απεικονιστικά και αιματολογικά. Εάν το πρόβλημά του μπορεί να επιλυθεί με ολιγοήμερη νοσηλεία στο νοσοκομείο Θηβών έχει καλώς, διαφορετικά θα μετακινείται στη Λιβαδειά, στη Χαλκίδα ή και στην Αθήνα. Πρόκειται για θέση ρεαλιστική που μόνο αποφάσεις και διάθεση ανωτέρων χρειάζεται για την υλοποίησή της χωρίς ιδιαίτερη αν όχι ελάχιστη αύξηση κονδυλίων.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ελάτεια-Τους έπιασαν με τα κλεμμένα φορτωμένα!

Συνελήφθησαν, σήμερα (12-06-2014) πρώτες πρωινές ώρες στην περιοχή της Ελάτειας Φθιώτιδας, από αστυνομικούς της Β’ Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) και της Ομάδας Ελέγχου Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.) Φθιώτιδας, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 30 και 33 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή κατά συναυτουργία και πλαστογραφία.

Ειδικότερα, σήμερα πρώτες πρωινές ώρες, οι δύο ημεδαποί κατελήφθησαν από τους αστυνομικούς να επιβαίνουν σε Δ.Χ.Φ. γερανοφόρο αυτοκίνητο, το οποίο ήταν έμφορτο με τρία (3) βαρέα μηχανήματα βιομηχανικού τύπου.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι τα προαναφερόμενα μηχανήματα είχαν αφαιρέσει νωρίτερα οι δράστες, από υπαίθριο χώρο, ανενεργού εργοστασίου παραγωγής και συσκευασίας ορυκτελαίου, που βρίσκεται στην ανωτέρω περιοχή.

Επιπλέον, διαπιστώθηκε ότι οι δράστες είχαν προβεί στην νόθευση των στοιχείων κυκλοφορίας του Δ.Χ.Φ. γερανοφόρου αυτοκίνητου, ιδιοκτησίας του 30χρονου, το οποίο έφερε πινακίδες κυκλοφορίας Ρουμανικής προέλευσης.

Τα μηχανήματα, το Δ.Χ.Φ. γερανοφόρο αυτοκίνητο και οι πινακίδες κυκλοφορία που έφερε, καθώς και τρία (3) κινητά τηλέφωνα, τα οποία βρέθηκαν στη κατοχή των δραστών, κατασχέθηκαν από τους αστυνομικούς, ενώ η έρευνα συνεχίζεται από το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας, προκειμένου να διαπιστωθεί η τυχόν εμπλοκή των συλληφθέντων και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Εθελοντική αιμοδοσία στη Λιβαδειά


Διαβάστε Περισσότερα »

Λεβαδειακός-Ένας ήρθε, ένας έφυγε


Στον Λεβαδειακό θα συνεχίσει την καριέρα του ο Θόδωρος Μοσχονάς.


Οι «πράσινοι» ανακοίνωσαν την Πέμπτη την απόκτηση του 24χρονου γκολκίπερ, πρώην της ΑΕΚ, που αγωνίστηκε τη σεζόν που ολοκληρώθηκε στον Φωστήρα, για τα επόμενα τρία χρόνια.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

«Στα γραφεία της ΠΑΕ βρέθηκε σήμερα ο ποδοσφαιριστής, Θεόδωρος Μοσχονάς, και συμφώνησε να συνεχίσει την καριέρα του στον ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟ. Ο γεννημένος στις 3/12/1990 τερματοφύλακας θα φορά τη φανέλα του ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΥ για τα επόμενα τρία χρόνια, ενώ η τελευταία ομάδα στην οποία αγωνίστηκε ήταν ο Φωστήρας».

Την ίδια μέρα, η ΠΑΕ της Βοιωτίας ανακοίνωσε και τη λύση της συνεργασίας της με τον Γιώργο Λαμπρόπουλο κοινή συναινέσει.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

«Η ΠΑΕ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ ανακοινώνει την κοινή συναινέσει λύση της συνεργασίας της με τον ποδοσφαιριστή Γιώργο Λαμπρόπουλο. Τον ευχαριστεί για την προσφορά του στην ομάδα και του εύχεται κάθε επιτυχία στη συνέχεια της καριέρας του.

Το ήθος και η αξία του αφήνουν για εκείνον ανοιχτή την "πόρτα" του ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΥ».

Διαβάστε Περισσότερα »

Τα γεγονότα… σαν σήμερα



Στις 13 Ιουνίου1983 ο Pioneer 10 γίνεται το πρώτο αντικείμενο που έφτιαξε ο άνθρωπος, που φεύγει από το Ηλιακό Σύστημα.

1373 - Η Πορτογαλία και η Αγγλία (την οποία διαδέχθηκε το Ηνωμένο Βασίλειο) συνάπτουν συμμαχία, η οποία είναι παγκοσμίως η παλαιότερη συμμαχία που βρίσκεται σε ισχύ.

1525 - Ο Μαρτίνος Λούθηρος νυμφεύεται την Καταρίνα φον Μπόρα, ενάντια στον κανόνα της αγαμίας που θεσπίστηκε από τη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία για τους ιερείς και τις μοναχές.

1774 - Το Ρόουντ Άϊλαντ είναι η πρώτη αμερικανική αποικία που απαγορεύει την εισαγωγή σκλάβων.

1934 - Ο Αδόλφος Χίτλερ και ο Μπενίτο Μουσσολίνι συναντώνται στη Βενετία της Ιταλίας.

1944 - Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος: Η Γερμανία εξαπολύει επίθεση με ιπτάμενες βόμβες V1 εναντίον της Αγγλίας.

1983 - Ο Pioneer 10 γίνεται το πρώτο αντικείμενο που έφτιαξε ο άνθρωπος, που φεύγει από το Ηλιακό Σύστημα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Μύρισε καλοκαιράκι...

Ο καιρός για την Παρασκευή θα είναι γενικά αίθριος.

Θα σημειωθούν, σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, πρόσκαιρες βροχές ή καταιγίδες στα ηπειρωτικά κυρίως ορεινά το μεσημέρι και το απόγευμα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέχρι 6 μποφόρ στο Αιγαίο με εξασθένηση το βράδυ.

Αναλυτικά η πρόγνωση

Αττική

Καιρός: γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα κυρίως στα βόρεια. Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 19 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στα βορεια και ανατολικά η μεγίστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες το μεσημέρι και το απόγευμα με πρόσκαιρους όμβρους στα ορεινά. Άνεμοι: μεταβλητοί 3 και από το μεσημέρι νότιοι μέχρι 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 19 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: αρχικά γενικά αίθριος. Παροδικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες πρόσκαιρους όμβρους κυρίως στα ορεινά. Άνεμοι: μεταβλητοι 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 17 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: αρχικά γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχτούν τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές η καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαια από δυτικές διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: από 16 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: γενικά αίθριος και μονό το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχτούν τοπικές νεφώσεις και θα σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά και κυρίως στα βόρεια. Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 18 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: γενικά αίθριος. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 19 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: γενικά αίθριος. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 20 έως 30 βαθμούς Κελσίου.


Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Γιάννης Κονιτόπουλος στα Βάγια


Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ