Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014

Απίστευτο! 85 στους 100 άνεργους δεν παίρνουν επίδομα!

Καταργούνται τα οικογενειακά επιδόματα και θα δίνονται μέσω ΟΓΑ από 1ης Ιουλίου
Μόνοι οι 150.000 εγγεγραμμένοι άνεργοι από το ένα εκατομμύριο λαμβάνουν το επίδομα ανεργίας, δήλωσε ο πρόεδρος του ΟΑΕΔ, Θεόδωρος Αμπατζόγλου.

Όπως είπε, μιλώντας στο "Mega", δεν αρχίζουν καινούργια προγράμματα για τους ανέργους, καθώς δεν απορροφώνται τα κονδύλια από τα προηγούμενα προγράμματα.

Για το πρόγραμμα με τις κατασκηνώσεις για τα παιδιά ανέργων είπε πως υπήρξε μεγάλη ανταπόκριση και ενδεχομένως να ανοίξει εκ νέου.

Ο πρόεδρος του ΟΑΕΔ δήλωσε ακόμη ότι από 1ης Ιουλίου καταργούνται τα οικογενειακά επιδόματα και θα δίνονται μέσω ΟΓΑ.

Διαβάστε Περισσότερα »

Πέθανε από αϋπνία γιατί έβλεπε ...Μουντιάλ

 
Άγρυπνος για μέρες έμεινε ένας 25χρονος για να παρακολουθεί τους αγώνες του Μουντιάλ με αποτέλεσμα να καταλήξει...

Ο 25χρονος φίλαθλος από την Κίνα δεν έκλεισε μάτι για να μη χάσει ούτε έναν αγώνα με αποτέλεσμα να βρεθεί νεκρός ώρες μετά τη νίκης της Ολλανδίας επί της Ισπανίας.

Ο νεαρός Κινέζος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου οι γιατροί διαπίστωσαν ότι ο θάνατός του οφείλεται σε έλλειψη ύπνου χωρίς να διευκρινίσουν ωστόσο αν προήλθε από σωματική εξόντωση ή από καρδιακή προσβολή.

Πάντως οι γιατροί της Κίνας έχουν προειδοποιήσει τους πολίτες να μη θυσιάζουν τον ύπνο τους για να παρακολουθούν τους αγώνες και αυτό γιατί η Κίνα έχει 11 ώρες διαφορά από τη Βραζιλία όπου διεξάγεται το Μουντιάλ και συνεπώς οι αγώνες προβάλλονται μετά τα μεσάνυχτα και κάποιοι ακόμη και στις 6 το πρωί.

Τέλος δεν είναι η πρώτη φορά που ένα τέτοιο τραγικό γεγονός συμβαίνει στην Κίνα. Κατά τη διάρκεια του Euro το 2012 ένας ακόμα φίλαθλος είχε χάσει τη ζωή του μένοντας άυπνος για 11 συνεχόμενα βράδια για να παρακολουθώντας όλους τους αγώνες του πρωταθλήματος.


Διαβάστε Περισσότερα »

Αλλαγές στα τιμολόγια της ΔΕΗ




    «Ασανσέρ» τα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος της ΔΕΗ, καθώς από την 1η Ιουλίου έρχονται αυξήσεις σε χιλιάδες ιδιοκτήτες που έχουν εξοχικά και δεύτερες κατοικίες με καταναλώσεις κάτω από 800 κιλοβατώρες, αλλά και μειώσεις σε μικρομεσαίους επιχειρηματίες της χαμηλής τάσης.


Μέσα στο επόμενο δεκαπενθήμερο, μέχρι το τέλος του Ιουνίου, η ηγεσία του ΥΠΕΚΑ και η διοίκηση της ΔΕΗ θα πρέπει να.. "άρουν τις στρεβλώσεις" που υπάρχουν στις κλίμακες χρέωσης των πελατών της.

Για να είναι φθηνό το ρεύμα σε χαμηλόμισθους και συνταξιούχους στην κατηγορία κατανάλωσης ρεύματος μέχρι 800 κιλοβατώρες αλλά και στους αγρότες, η ΔΕΗ έχει υπερβολικά υψηλά τιμολόγια στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. Με τον τρόπο αυτόν επιδοτεί το φθηνό ρεύμα. Με απλά λόγια οι μικρομεσαίοι έμποροι πληρώνουν τα χαμηλά τιμολόγια.

Η κυβέρνηση έχει πάρει παράταση από την Κομισιόν για το αγροτικό ρεύμα, μέχρι το τέλος του 2015. Και όπως έκανε γνωστό και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Καρασμάνης, δεν θα υπάρχει καμία αύξηση στα αγροτικά τιμολόγια.

Ωστόσο, αναπροσαρμογές θα υπάρχουν στις κατηγορίες κατανάλωσης ρεύματος κάτω των 800 κιλοβατωρών αλλά και στους μικρομεσαίους επιχειρηματίες. Σύμφωνα με πληροφορίες, μέσα στην εβδομάδα η διοίκηση της ΔΕΗ θα έχει μία πρώτη εικόνα για το είδος των κατοικιών στη χαμηλή κατηγορία. Συνολικά πρόκειται για 1,5 με 1,7 εκατομμύρια μετρητές.

Από αυτούς, κατά τις ίδιες πηγές, η πλειοψηφία πρόκειται για κλειστά σπίτια, δηλαδή εξοχικά, δεύτερες κατοικίες κ.λπ. Υπάρχουν όμως και νοικοκυριά τα οποία είτε δεν έχουν ενταχθεί στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο αν και πληρούν τα εισοδηματικά κριτήρια, καθώς και εκείνα για την κατανάλωση ρεύματος είτε δεν περιλαμβάνονται στους δικαιούχους του ΚΟΤ αλλά έχουν χαμηλή κατανάλωση.

Η ΔΕΗ αναμένεται να ανεβάσει τα τιμολόγια, κάποιοι κάνουν λόγο για αυξήσεις της τάξης μόλις των 2 με 3 ευρώ μηνιαίως, αλλά όχι σε εκείνους που είναι δικαιούχους του ΚΟΤ και δεν έχουν μπει. Θα εντοπίσει αυτές τις περιπτώσεις και θα τους οδηγήσει στην ένταξή τους.

Στο πλαίσιο, λοιπόν, του τερματισμού των σταυροειδών επιδοτήσεων, η ΔΕΗ θα προχωρήσει και σε μειώσεις των τιμολογίων στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που ηλεκτροδοτούνται από τη χαμηλή τάση.


Διαβάστε Περισσότερα »

«Ναυάγησε» του Ντισέν


Στην Σερκλ Μπριζ θα συνεχίσει την καριέρα του ο Νοέ Ντισέν, αν και η περίπτωσή του ήταν ιδιαίτερα προχωρημένη για τον Λεβαδειακό και είχε συμφωνήσει με τους Βοιωτούς.


Σφήνα στην μεταγραφή του Νοέ Ντισέν στον Λεβαδειακό μπήκε η Σερκλ Μπριζ.

Αν και οι Βοιωτοί είχαν συμφωνήσει προφορικά με τον 22χρονο αμυντικό (σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο πλευρές είχαν υπογράψει και προσύμφωνο), η πρόταση που δέχθηκε ο τελευταίος πριν λίγες μέρες από τους Βέλγους, τον έκανε να αλλάξει γνώμη και να παραμείνει στην πατρίδα του.

Σύμφωνα με τα χθεσινά δημοσιεύματα της χώρας, ο Ντισέν συμφώνησε ήδη με τη Σερκλ Μπριζ και αναμένεται να υπογράψει σήμερα τριετές συμβόλαιο συνεργασίας
sport-fm.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Τουρνουά μπάσκετ στη Λιβαδειά


Διαβάστε Περισσότερα »

Με 5 εκατ. ευρώ το πρόγραμμα αντιχαλαζικής προστασίας για το 2014


Το πρόγραμμα επιχορήγησης μέσων ενεργητικής προστασίας για το έτος 2014 συνολικού προϋπολογισμού 5.000.000 ευρώ ενέκρινε το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΛΓΑ, έχοντας σαν γνώμονα την αρχή ότι «η πρόληψη αποτελεί επένδυση» στην ανάπτυξη της αγροτικής παραγωγής και του πρωτογενούς τομέα.
Οι αιτήσεις μπορούν ήδη να υποβάλλονται στα αρμόδια Υποκαταστήματα ΕΛΓΑ και μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2014.Οι αιτήσεις μπορούν ήδη να υποβάλλονται στα αρμόδια Υποκαταστήματα ΕΛΓΑ και μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2014.

Τα βασικά χαρακτηριστικά του νέου προγράμματος, σε σχέση με αντίστοιχα προγράμματα του παρελθόντος είναι η διεύρυνσή του ως προς τον χρόνο υποβολής αιτήσεων και την κάλυψη των επιλέξιμων καλλιεργειών με αντιχαλαζικό δίχτυ και αντιβρόχινη μεμβράνη σε όλες τις περιφερειακές ενότητες της χώρας

Ειδικότερα, για το 2014 τα μέσα Ενεργητικής Προστασίας που θα επιχορηγήσει ο ΕΛ.Γ.Α. είναι :

α) Η πρόληψη ζημιών στα εσπεριδοειδή από παγετό, με την εγκατάσταση ηλεκτροκίνητων αντιπαγετικών ανεμιστήρων. Το πρόγραμμα αυτό εφαρμόζεται στις Περιφερειακές Ενότητες Αιτωλοακαρνανίας, Αργολίδας, Άρτας, Αττικής (Περιοχή Δήμου Τροιζηνίας), Αχαΐας, Ηλείας, Κορινθίας, Λακωνίας, Πρεβέζης και Θεσπρωτίας.

β) Η πρόληψη ζημιών από χαλάζι στα  μηλοειδή, τα πυρηνόκαρπα, τα ακτινίδια,  τα αμπέλια και τις κερασιές, με την κατασκευή και εγκατάσταση συστημάτων με αντιχαλαζικά δίχτυα. Το πρόγραμμα αφορά όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της επικράτειας.

γ) Η πρόληψη ζημιών από χαλάζι & βροχή σε καλλιέργεια κερασιάς και αμπέλου, με την κατασκευή συνδυαστικής εγκατάστασης αντιχαλαζικής και αντιβροχικής προστασίας. Το πρόγραμμα αφορά όλες τις περιφερειακές ενότητες της χώρας.

Το ποσοστό επιχορήγησης όλων των μέτρων ανέρχεται στο 60% του επιλέξιμου κόστους. Ειδικά για τις αναγνωρισμένες ομάδες παραγωγών το ποσοστό ανέρχεται σε 75%.

Δικαιούχοι του προγράμματος είναι τα φυσικά και νομικά πρόσωπα, καθώς και ενώσεις προσώπων που έχουν την πλήρη κυριότητα, την επικαρπία ή μόνο την εκμετάλλευση αγροτικών εκμεταλλεύσεων της χώρας πλην της περιοχής του Αγίου Όρους. Δικαίωμα επιχορήγησης έχουν όσοι αποδεδειγμένα έχουν εκπληρώσει τις ληξιπρόθεσμες ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις και είναι ασφαλιστικά ενήμεροι σύμφωνα με το Ν. 3877/2010.

Οι αιτήσεις μπορούν ήδη να υποβάλλονται στα αρμόδια Υποκαταστήματα ΕΛΓΑ και μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2014. Aνά τακτά διαστήματα, θα εκδίδεται απόφαση έγκρισης δικαιούχων ένταξης στο πρόγραμμα από το ΔΣ του ΕΛΓΑ

Κατόπιν αυτού ο ΕΛΓΑ προσδοκά σε μεγαλύτερη συμμετοχή των παραγωγών στο νέο πρόγραμμα και τους καλεί να υποβάλλουν αίτηση για υπαγωγή τους 
Διαβάστε Περισσότερα »

Σοκ στην Ιταλία: Δολοφόνησε τη γυναίκα και τα παιδιά του για να παρακολουθήσει το Μουντιάλ


Το περασμένο Σάββατο, ένας Ιταλός ηλικίας τριάντα ενός ετών μαχαίρωσε τα δύο του παιδιά και την γυναίκα του και εν συνεχεία πήγε σε ένα καφέ-μπαρ με ένα φίλο και παρακολούθησε τον αγώνα Αγγλία- Ιταλία.
Ο δολοφόνος, Κάρλο Λίσι ζούσε με την οικογένειά του σε προάστιο του Μιλάνου και είναι χειριστής ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Η εν λόγω υπόθεση έχει προκαλέσει σοκ στην Ιταλία, καθώς ο Κάρλο Λίσι αρχικά προσπάθησε να πείσει την αστυνομία και τους εισαγγελείς οτι η φονική μανία ήταν αποτέλεσμα ληστείας, όμως κατόπιν ανακρίσεων αναγκάστηκε να αναλάβει τις ευθύνες του και δήλωσε «θέλω να με καταδικάσουν με τον αυστηρότερο δυνατό τρόπο».

Ο Κάρλο Λίσι είχε προλάβει να αλλάξει ρούχα και εσώρουχα με την δολοφονία της οικογένειας του για να μην υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία, όμως τον πρόδωσαν οι κόκκινοι λεκέδες που είχε στα χέρια του.

Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα, πρώτα δολοφόνησε την γυναίκα του, έπειτα την πεντάχρονη κόρη του και τέλος μαχαίρωσε αλλεπάλληλα τον μόλις 20 μηνών γιό του ενώ κοιμόταν.




Διαβάστε Περισσότερα »

To Noσοκομείο Λιβαδειάς και το Χ. Κ. Παρνασσού τέθηκαν στο Π.Σ. Στερεάς

Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας :
Με προτάσεις του Περιφερειάρχη Κλέαρχου Περγαντά, εκφράστηκε η αντίθεση :
Στην ιδιωτικοποίηση του Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού, με προσφυγή της Περιφέρειας στο Συμβούλιο της Επικρατείας
Στις δρομολογούμενες απολύσεις του προσωπικού της Περιφέρειας, με το πρόσχημα της αξιολόγησης
Στην υποβάθμιση του Νοσοκομείου Λιβαδειάς και των άλλων δομών της Στερεάς Ελλάδας, που οδηγούν στη γενικότερη υποβάθμιση της δημόσιας υγείας

Πραγματοποιήθηκε στη Λαμία τη Δευτέρα 16 Ιουνίου τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, με συζήτηση, πριν τη ημερήσια διάταξη τριών σημαντικών θεμάτων για τη Στερεά Ελλάδα και την Περιφέρεια.
Συγκεκριμένα, ο Περιφερειάρχης Κλέαρχος Περγαντάς, πρότεινε στο Σώμα να ληφθούν σύμφωνες αποφάσεις  :
Για τη διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα του Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού και την προσφυγή της Περιφέρειας ενάντια στην ιδιωτικοποίησή του μέσω της παραχώρησης στο ΤΑΙΠΕΔ.
Ειδικότερα, ο Περιφερειάρχης, τοποθετήθηκε ξεκάθαρα κατά της ιδιωτικοποίησης , και μάλιστα με αδιαφανείς διαδικασίες, ενός από τους πιο σημαντικούς πλουτοπαραγωγικούς πόρους της Στερεάς Ελλάδας, του ΧΚ Παρνασσού, λέγοντας : «Σήμερα πρέπει να αποφασίσουμε, μια και έχουμε έννομο συμφέρον, για τα νομικά βήματα και την προσφυγή της Περιφέρειας κατά της απόφασης παραχώρησης του ΧΚ Παρνασσού στο ΤΑΙΠΕΔ και της ιδιωτικοποίησής του. Να αποφασίσουμε να δώσουμε μια μάχη για να μην δοθεί η δημόσια περιουσία του τόπου μας σε ιδιώτες. Μια περιουσία που χρηματοδοτείται από δημόσια κονδύλια, από κονδύλια του ΕΣΠΑ που προορίζονται για τη Στερεά Ελλάδα. Κονδύλια ύψους 29 εκ.€ που εξασφαλίσαμε με δικές μας παρεμβάσεις να διατεθούν για την αναβάθμιση των υποδομών του Χιονοδρομικού Κέντρου.
Η Περιφέρεια εκφράζει έμπρακτα την πλήρη αντίθεσή της στην απόφαση του κράτους να δωρίσει χωρίς διάλογο, αυθαίρετα, τη δημόσια περιουσία που αξιοποιείται με δημόσιο χρήμα, σε ιδιώτες – επιχειρηματίες»

Για τις δρομολογούμενες απολύσεις προσωπικού της Περιφέρειας, μέσω της προσχηματικής διαδικασίας αξιολόγησής τους.
«Τα μνημονιακά μέτρα, που εφαρμόστηκαν στο δημόσιο και στον αυτοδιοικητικό τομέα», είπε ο κ. Περγαντάς «είχαν ως αποτέλεσμα, μέσα στα τρία τελευταία χρόνια, να συρρικνωθεί δραματικά το στελεχιακό δυναμικό της Περιφέρειας. Από 1055 υπαλλήλους που κατατάξαμε το 2011, καταλήξαμε με 812 στο τέλος του 2013 και έπεται πτωτική συνέχεια.
Σήμερα, το Κράτος βάζει το θέμα της αξιολόγησης των υπαλλήλων. Στην πραγματικότητα είναι ένα πρόσχημα για νέες διαθεσιμότητες και απολύσεις. Είναι πρόσχημα γιατί δεν πρόκειται για αξιολόγηση με δίκαια και αντικειμενικά κριτήρια, αλλά για οριζόντια κατάταξη υπαλλήλων με στόχο την ποσοστιαία απομάκρυνσή τους.
Προφανώς τόσο οι εργαζόμενοι, όσο και εμείς , ως όργανα Διοίκησης της Περιφέρειας είμαστε υπέρ της αξιολόγησης. Αλλά μιας αξιολόγησης με συγκεκριμένα κριτήρια ειδικά στη βάση επίτευξης στόχων. Μιας αξιολόγησης αντικειμενικής και δίκαιας, που θα στοχεύει στην αναβάθμιση του δημόσιου τομέα και όχι στην υποβάθμισή του και στην απόλυση χρήσιμου προσωπικού.
Προφανώς επίσης, ο τρόπος που επιχειρείται σήμερα η αξιολόγηση μας βρίσκει κάθετα αντίθετους.»

Για την υποβάθμιση του Νοσοκομείου Λιβαδειάς, των Νοσοκομείων της Στερεάς Ελλάδας και των παροχών στη δημόσια υγεία.
«Το Νοσοκομείο της Λιβαδειάς, υποβαθμίζεται πρακτικά σε Κέντρο Υγείας» ανέφερε ο κ. Περγαντάς. «Αντίστοιχα η υποστελέχωση υποβαθμίζει και τα άλλα Νοσοκομεία της Περιφέρειας, υποβαθμίζοντας στην πράξη, τη δημόσια υγεία και τις παροχές στους πολίτες της Στερεάς Ελλάδας.
Ως Περιφερειακό Συμβούλιο, στηρίζουμε τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου Λιβαδειάς, καθώς και το Δημοτικό Συμβούλιο Λεβαδέων, εκφράζοντας την αντίθεσή μας στις κρατικές πολιτικές»

Ακόμα, με αφορμή, στην ημερήσια διάταξη τη συζήτηση και έγκριση και τροποποίηση Προγραμμάτων Δημοσίων Επενδύσεων της Στερεάς Ελλάδας, ο Περιφερειάρχης επεσήμανε την πολιτική διάσταση του θέματος :

«Με τις οικονομικές συνθήκες που διαμορφώνονται σε εθνικό επίπεδο, η κατάσταση δεν θα είναι καθόλου απλή. Οι επόμενες Περιφερειακές Αρχές τόσο της Στερεάς Ελλάδας όσο και συνολικά οι 13 όλης της χώρας θα πρέπει να εξαντλήσουν τη μαχητικότητά τους, τη διεκδικητικότητά τους, την προσπάθειά τους, την αγωνιστικότητά τους, και να αντιδράσουν άμεσα, ειδάλλως δεν θα έχουν λόγο ύπαρξης.
Εμείς καταφέραμε μέσα από δύο μνημόνια να υλοποιήσουμε και να αυξήσουμε τα προγράμματα των εθνικών πόρων. Ειδικά σε ότι αφορά τις Συλλογικές Αποφάσεις 766 και 066, μέσα από τις οποίες υλοποιούμε δεκάδες έργα στη Στερεά Ελλάδα, διεκδικήσαμε και πετύχαμε την αύξηση του ορίου πληρωμών από 11 εκ. € το 2011 σε 30 εκ. € το 2013.
Σήμερα οι Περιφέρειες βρίσκονται – όπως πολλές φορές έχω τονίσει – με καταργημένο το πρόγραμμα των ΚΑΠ, με ότι αυτό συνεπάγεται για τη συνέχιση των έργων που έχουν ξεκινήσει και τη δυνατότητα νέων.
Σήμερα οι δημοσιονομικές δεσμεύσεις του μεσοπρόθεσμου προγράμματος της χώρας – από το 2014 έως το 2017 – δείχνουν ότι πρακτικά δεν μπορεί να υπάρξει και να υλοποιηθεί Περιφερειακό Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, δηλαδή τα έργα που έχει ανάγκη ο τόπος και η κοινωνία.
Η επόμενη πενταετία θα είναι πιο δύσκολη και οι νέες Περιφερειακές Αρχές θα πρέπει να προσπαθήσουν για το περισσότερο και το καλύτερο για τη Στερεά Ελλάδα»

Επίσης το Περιφερειακό Συμβούλιο αποφάσισε την άμεση παρέμβαση του Υπουργού και του ΕΛΓΑ, για το θέμα των καλλιεργειών στη Βοιωτία και στην περιοχή της Λοκρίδας, που πλήγηκαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα και τη χθεσινή χαλαζόπτωση.

Διαβάστε Περισσότερα »

Την "έπεσαν" σε 75χρονο στις Πλαταιές για να τον ληστέψουν

Συνελήφθη 19χρονη ημεδαπή ROMA , για απόπειρα κλοπής χρημάτων από ηλικιωμένο στις Πλαταιές Θηβών Βοιωτίας

Αναζητείται για να συλληφθεί ένας 35χρονος συνεργός της

Συνελήφθη, χθες (15-06-2014) το απόγευμα στη Θήβα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών της Περιφερειακής Διεύθυνσης Ασφαλείας Στερεάς Ελλάδας, μία 19χρονη ημεδαπή ROMA .

Σε βάρος της, αλλά και ενός ακόμη 35χρονου, επίσης ημεδαπού ROMA , συνεργού της που αναζητείται για να συλληφθεί, σχηματίσθηκε δικογραφία για απόπειρα κλοπής κατά συναυτουργία.

Ειδικότερα οι δύο δράστες, αποπειράθηκαν χθες το πρωί να αφαιρέσουν, με την μέθοδο της απασχόλησης, χρήματα από την κατοχή 75χρονου ημεδαπού , στην περιοχή των Πλαταιών Βοιωτίας, πλην όμως έγιναν αντιληπτοί από τον ηλικιωμένο και αφού επιβιβάστηκαν σε Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας της 19χρονης, τράπηκαν σε φυγή προς άγνωστη κατεύθυνση .

Το περιστατικό καταγγέλθηκε από τον ηλικιωμένο στο Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, αστυνομικοί του οποίου ενεργώντας άμεσα επιστάμενες έρευνες και αναζητήσεις, εντόπισαν και συνέλαβαν χθες το απόγευμα την 19χρονη, πλησίον του οικισμού ROMA Πυρίου Θηβών, ενώ ταυτοποίησαν και αναζητούν για να συλλάβουν τον 35χρονο συνεργό της, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας .

Την έρευνα και το προανακριτικό έργο διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ολοκληρωτική καταστροφή στην Κωπαίδα-video



Περίπου 80.000 στρέμματα καλλιεργήσιμης γης, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, κατέστρεψε σε Βοιωτία και Λοκρίδα, η σφοδρότατη καταιγίδα και η πρωτοφανής χαλαζόπτωση της Κυριακής.


Οι αγρότες σε απόγνωση απαιτούν την άμεση ενεργοποίηση του κρατικού μηχανισμού και του ΕΛΓΑ για την καταγραφή των ζημιών και την καταβολή αποζημιώσεων εξατομικευμένων και όχι στο μέσο όρο της συνολικής στρεμματικής καλλιέργειας που έχει δηλωθεί.

Βοιωτία: Καταστροφές από βροχή και χαλάζι από LAMIASTARGR
Διαβάστε Περισσότερα »

Σταθάς:Ολική καταστροφή στη Κωπαίδα

Την Κυριακή, 15 Ιουνίου 2014, ακραία καιρικά φαινόμενα κατέστρεψαν τις καλλιέργειες (βαμβάκι, τομάτα, σιτηρά) σε χιλιάδες στρέμματα από τον Ορχομενό έως την Αλίαρτο. Οι  πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για ολική καταστροφή.

Είναι επιτακτική ανάγκη να προβούν οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, όπως ο ΕΛΓΑ, σε καταγραφή και εκτίμηση των ζημιών, καθώς οι αγροτικές δραστηριότητες αποτελούν βασική συνιστώσα της οικονομικής ζωής του Νομού Βοιωτίας. Είναι, συνεπώς, άμεση προτεραιότητα η ταχύτερη δυνατή καταβολή των αποζημιώσεων, καθώς το μοναδικό εισόδημα πολλών οικογενειών πηγάζει αποκλειστικά και μόνο από τις αγροτικές δραστηριότητες.



Γιάννης Σταθάς
Βουλευτής Βοιωτίας
ΣΥΡΙΖΑ



Διαβάστε Περισσότερα »

Στις 11 Σεπτεμβρίου το πρώτο κουδούνι στα σχολεία




Στις 11 και όχι στις 8 Σεπτεμβρίου θα χτυπήσει τελικά το πρώτο κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς, αφού ο νέος υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος επανεξετάζει συνολικά τις αποφάσεις του προκατόχου του Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου.

Ο νέος υπουργός δεν συμφωνεί με τους πειραματισμούς των τελευταίων μηνών στο θέμα της έναρξης. Κι αυτό διότι δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμη αποσπάσεις και μεταθέσεις καθηγητών ώστε να ξεκινήσει νωρίτερα το σχολικό έτος, ενώ στη χώρα μας οι μαθητές και οι οικογένειές τους δεν έχουν θεσμοθετημένες χειμερινές διακοπές όπως σε άλλες χώρες της ΕΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κ. Λοβέρδος επανεξετάζει συνολικά και το περιεχόμενο της Τράπεζας Θεμάτων στην Α' Λυκείου για την οποία υπήρξαν εφέτος πολλά παράπονα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Το νερό νεράκι λένε στην Αλυκή και στον Άγιο Νικόλαο

Προβλήματα αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι στις  παραλίες της Αλυκής και του Αγίου Νικολάου λόγω έλλειψης νερού.Το πρόβλημα ξεκίνησε  απο το  ταχυδιυλιστήριο στη  Δομβραίνα, οπως καταγγέλουν οι κάτοικοι στο Permisospress. Τα προβλήματα στο ταχυδιυλιστήριο δημιουργούνται απο την έλειψη  προσωπικού για την 24ωρη παρακολούθηση της ροής και των φίλτρων.Εντούτοις ο Δήμος Θηβαίων κωφεύει στις συνεχόμενες διαμαρτυρίες  των κατοίκων,δεν υπάρχει ενδιαφέρον..λένε οι κάτοικοι.Σε αυτούς τους οικισμούς τους καλοκαιρινούς κυρίως μήνες η ζήτηση σε νερό αυξάνει κατακόρυφα εξαιτίας της παρουσίας εκατοντάδων  λουομένων.
Το πρόβλημα γίνεται ακόμη πιο βασανιστικό δεδομένων των θερμοκρασιών της εποχής εκτός των άλλων αναγκών της καθημερινότητας.Καλούμε τον Δήμαρχο Θηβαίων κ.Νικολάου να σκύψει πάνω στο πρόβλημα και να μας δώσει ΑΜΕΣΑ ΛΥΣΗ

Διαβάστε Περισσότερα »

Ολοταχώς για παράταση - Δεν έχουν υποβληθεί 3,3 εκατ. φορολογικές δηλώσεις

Εργασίες συντήρησης και αναβάθμισης έγιναν όλο το Σαββατοκύριακο στο Taxisnet, προκειμένου να αντέξει το φόρτο εργασίας, ωστόσο θεωρείται σχεδόν αναπόφευκτη η παράταση κατά έναν μήνα της προθεσμίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων. Αγώνα δρόμου κάνουν οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών και για την έγκαιρη εκκαθάριση του νέου Φόρου Ακινήτων, έχοντας ωστόσο να ξεπεράσουν πολλά τεχνικά εμπόδια λόγω των πολλών διαφορετικών συντελεστών, που έχουν να κάνουν με τα χαρακτηριστικά και τη χρήση των ακινήτων.

Με δεδομένο, μάλιστα, ότι δόθηκε παράταση έως τις 15 Ιουνίου για την υποβολή των Ε9 με όλες τις αλλαγές που έγιναν το 2013, γεννάται εύλογα το ερώτημα εάν η εκκαθάριση θα γίνει σύμφωνα με το αρχικό χρονοδιάγραμμα, παρά το ότι υψηλόβαθμος αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών πήρε διαβεβαίωση από τις υπηρεσίες ότι δεν τίθεται σε κίνδυνο ο σχεδιασμός για πληρωμή του φόρου σε έξι μηνιαίες δόσεις.

Ειδικά όσον αφορά στη υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, αν και απομένουν μόλις 15 ημέρες έως την καταληκτική προθεσμία της 30ης Ιουνίου, μένουν ακόμα να υποβληθούν πάνω από 3 εκατομμύρια 300 χιλιάδες Ε1!

Είναι ενδεικτικό ότι ως το Σάββατο είχαν υποβληθεί 2.178.761 δηλώσεις, κάτι που σημαίνει ότι έως τις 30 του μήνα που εκπνέει η προθεσμία, θα πρέπει να υποβάλλονται κάθε ημέρα, κατά μέσο όρο 223.735 δηλώσεις, αριθμός που ξεπερνά κατά πολύ τις αντοχές του συστήματος, με αποτέλεσμα έμπειρα στελέχη του ΚΕΠΥΟ να σημειώνουν ότι το σύστημα δεν μπορεί να αντέξει τόσο μεγάλο φορτίο, ειδικά όσο θα πλησιάζει η καταληκτική προθεσμία, όπου συνήθως είναι ο μεγαλύτερος όγκος δηλώσεων.

Παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών σημειώνουν, πάντως, ότι ακόμα κι αν δοθεί η δυνατότητα υποβολής φορολογικών δηλώσεων ως το τέλος Ιουλίου, η καταβολή της πρώτης δόσης του φόρου δεν θα πάει πιο πίσω, κάτι που σημαίνει ότι ακόμα κι αν κάποιος υποβάλει δήλωση την τελευταία ημέρα του Ιουλίου, θα πρέπει να πληρώσει αυθημερόν και τον φόρο.

Πέρα από την πίεση του χρόνου και τις δυσλειτουργίες του συστήματος κυρίως στις ώρες αιχμής, οι φορολογούμενοι καλούνται να ξεπεράσουν και τις "παγίδες" που κρύβονται στο Ε1. Όσοι ελεύθεροι επαγγελματίες έκαναν έναρξη επαγγέλματος από 1/1/2013 και μετά, για να φορολογηθούν με χαμηλό συντελεστή 13% αντί 26% για τις πρώτες 10.000 ευρώ εισοδήματος, θα πρέπει απαραιτήτως να συμπληρώσουν τους κωδικούς 017- 018.

Οι εργαζόμενοι που πληρώνονται με "μπλοκάκι" για να φορολογηθούν ως μισθωτοί και όχι ως ελεύθεροι επαγγελματίες- δηλαδή από το πρώτο ευρώ- θα πρέπει να συμπληρώσουν τους κωδικούς 019- 020. Όσοι τακτοποίησαν αυθαίρετους χώρους, θα πρέπει να τους δηλώσουν για πρώτη φορά, γνωρίζοντας ότι προσαυξάνεται το τεκμήριο διαβίωσης.

Οι δαπάνες για ενοίκια κύριας- φοιτητικής κατοικίας, ασφάλιστρα ζωής, φροντιστήρια- δίδακτρα, τόκους στεγαστικών δανείων αποτελούν πλέον τεκμήριο και όχι φοροαπαλλαγές. Όσον αφορά, δε, στις ιατρικές και φαρμακευτικές δαπάνες, μειώνουν τον αναλογούντα φόρο μόνο εάν υπερβαίνουν το 5% του εισοδήματος.


Διαβάστε Περισσότερα »

Eπιστρέφει το «μισό δώρο» στο Δημόσιο


Θεσμοθέτηση Ενιαίου Μισθολογίου, σύνδεση μισθού - παραγωγικότητας και μόνιμος μηχανισμός κινητικότητας είναι οι τρεις μεταρρυθμίσεις του υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης, που αλλάζουν συθέμελα τη λειτουργία του Δημοσίου.


Σαρωτικές αλλαγές στο κράτος προετοιμάζει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, αφού από το 2015 θα αλλάξουν όλα στις αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων, στις μετατάξεις αλλά και στην αξιολόγηση του προσωπικού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στην πρώτη συνεδρίαση του νέου Υπουργικού Συμβουλίου έδωσε έμφαση στην επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων στο Δημόσιο. Μία από τις βασικές αλλαγές θα είναι η σύνδεση του μισθού με την παραγωγικότητα που σηματοδοτεί την επαναφορά του 13ου μισθού ως ετήσιου μπόνους μόνο για τους παραγωγικούς υπαλλήλους.
Διαβάστε Περισσότερα »

Εκδήλωση στο Βερολίνο για τη σφαγή στο Δίστομο

Διοργανώθηκε από γερμανικά συνδικάτα σε συνεργασία με την ελληνική κοινότητα
Εκδήλωση για την 70ή επέτειο από την σφαγή στο Δίστομο διοργανώθηκε χθες στο Βερολίνο από γερμανικά συνδικάτα σε συνεργασία με την ελληνική κοινότητα και ελληνικούς συλλόγους της γερμανικής πρωτεύουσας.

Την εκδήλωση χαιρέτισε με βιντεοσκοπημένο μήνυμά του ο Μανώλης Γλέζος, ο οποίος έκανε λόγο για «μήνυμα ειρήνης» προς τον γερμανικό λαό, αλλά και για υποχρέωση της γερμανικής κυβέρνησης να αποκαταστήσει το πολιτικό, ηθικό και οικονομικό της χρέος έναντι της Ελλάδας.

«Δεν θεωρούμε τον σημερινό γερμανικό λαό ένοχο για τα εγκλήματα του Ράιχ και θέλουμε την φιλία και την συνεργασία. Ζητάμε όμως δικαίωση. Ο ελληνικός και ο γερμανικός πολιτισμός μπορούν σήμερα να αποτελέσουν τις βάσεις για μια νέα γέφυρα - στην Ευρώπη των λαών και όχι των μονοπωλίων και του χρήματος», δήλωσε ο κ. Γλέζος, ενώ οι Γερμανοί ιστορικοί Έμπερχαρντ Ρόντχολτς και Μάρτιν Σέκεντορφ αναφέρθηκαν διεξοδικά στα γεγονότα που οδήγησαν στην σφαγή των 218 Διστομιτών και στην καταστροφή του χωριού τους στις 10 Ιουνίου του 1944.

Η δικηγόρος και μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα Χριστίνα Σταμούλη περιέγραψε το χρονικό της δικαστικής διεκδίκησης, τις μέχρι τώρα δικαστικές αποφάσεις και τα κωλύματα που παρουσιάζονται. Τόνισε δε την ανάγκη οι κυβερνήσεις Ελλάδας και Γερμανίας να καθίσουν σύντομα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Στην εκδήλωση μίλησε και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Σταθάς, ο οποίος κατάγεται από το Δίστομο και συμμετέχει στην προσπάθεια διεκδίκησης των γερμανικών οφειλών. Δήλωσε μάλιστα ότι, όταν το κόμμα του βρεθεί στην κυβέρνηση, ο υπουργός Δικαιοσύνης θα υπογράψει την απόφαση δια της οποίας θα δίδεται άδεια προκειμένου να εκτελεστεί απόφαση σε βάρος του γερμανικού Δημοσίου για την αποζημίωση που επιδίκασε το 2000 ο 'Αρειος Πάγος.

Ο κ. Σταθάς αναφέρθηκε στις συνέπειες της κρίσης στην Ελλάδα, στα υψηλά ποσοστά ανεργίας, κυρίως μεταξύ των νέων, στις αυτοκτονίες πολιτών, αλλά και στο γεγονός ότι το κράτος πρόνοιας αντικαθίσταται -κακώς- από δομές αλληλεγγύης, ενώ «υπάρχει κόσμος που πεινάει». «Δεν είναι αυτή η Ευρώπη που ονειρευόμαστε. Και σε αυτό το κλίμα έχουμε άνοδο του φασισμού», σημείωσε ο βουλευτής και πρόσθεσε ότι τα συνδικάτα πρέπει να δώσουν μεγάλη μάχη προκειμένου να ενημερώσουν τους πολίτες και να μην ενισχυθεί ο φασισμός, που μετατρέπει, όπως είπε, τον άνθρωπο σε κτήνος. «Επιστρέφουμε σε μια εποχή με φεουδάρχες και τσιφλικάδες και κόσμο που δουλεύει για ένα κομμάτι ψωμί, χωρίς δικαιώματα. Μόνο με την Ευρώπη της δικαιοσύνης και της δημοκρατίας μπορούμε να νικήσουμε τον φασισμό», δήλωσε ο κ. Σταθάς και διευκρίνισε ότι η διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών δεν σχετίζεται με την οικονομική κρίση και τα μέτρα που εφαρμόζονται στην Ελλάδα. «Η διεκδίκηση υπάρχει εδώ και χρόνια. Δεν πρέπει να συνδέεται με την κρίση ή να επιχειρείται συμψηφισμός. Από την ίδρυση του, το ελληνικό κράτος δάνεισε μόνο μια φορά: το 1943, όταν οι Έλληνες πέθαιναν στον δρόμο από την πείνα», τόνισε και κατέληξε λέγοντας ότι τα δικαστήρια είναι απαραίτητα για να απονέμουν δικαιοσύνη, αλλά «δικαιοσύνη απονέμει και η μνήμη και η κινητοποίηση των λαών».

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης διοργανώθηκε φωτογραφική έκθεση με θέμα «Η Ελλάδα υπό τον αγκυλωτό σταυρό».
Διαβάστε Περισσότερα »

Παίρνει Ντουσέν ο Λεβαδειακός


Πολύ κοντά στην απόκτηση του Νοά Ντουσέν βρίσκεται ο Λεβαδειακός από την Μονς όπως αναφέρει βελγική ιστοσελίδα.


Λεπτομέρειες απομένουν για να κάνει δικό του τον Νοά Ντουσέν ο Λεβαδειακός.

Σύμφωνα με δημοσίευμα βελγικής ιστοσελίδας, η ελληνική ομάδα έχει έρθει σε συμφωνία με τον κεντρικό αμυντικό ο οποίος πρόκειται να αποχωρήσει από τη Μονς.

Ο Λεβαδειακός εκμεταλλεύτηκε τον υποβιβασμό της Μονς στην δεύτερη κατηγορία καθώς ο παίκτης, βάσει του συμβολαίου που έχει, του δίδεται η δυνατότητα να αποχωρήσει ως ελεύθερος.

Ο Ντουσέν δεν θέλει να αγωνιστεί στη δεύτερη εθνική κατηγορία του Βελγίου και έτσι αποδέχθηκε την πρόταση που του έκανε η ελληνική ομάδα.
sport-fm.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Τα γεγονότα… σαν σήμερα



Στις 16 Ιουνίου 1920 ιδρύεται το Διεθνές Δικαστήριο στη Χάγη.

1487 - Διεξάγεται η Μάχη του Στόουκ Φιλντ, σφραγίζοντας έτσι το τέλος του Πολέμου των Ρόδων, του εμφυλίου πολέμου που ξέσπασε στην Αγγλία στα μέσα του 15ου αιώνα ανάμεσα στον Οίκο των Λάνκαστερ και των Οίκο της Υόρκης για τη διαδοχή του θρόνου. Την ονομασία του ο πόλεμος την πήρε από το ρόδο, που ήταν σύμβολο στα οικόσημα και των δύο Οίκων.

1821 - Ελληνική Επανάσταση του 1821: Θηριώδεις Τούρκοι προβαίνουν σε σφαγές Ελλήνων αμάχων στα Σφακιά και Ρέθυμνο στη Κρήτη.

1907 - Μακεδονικός Αγώνας: Στο Μερίχοβο φονεύεται σε μάχη ο Μακεδονομάχος Δημήτριος Παπαφώτης.

1913 - Έναρξη του Β΄ Βαλκανικού Πολέμου.

1914 – Η μάχη του Λάμπροβο στη Βόρεια Ήπειρο.

1920 - Μικρασιατική Εκστρατεία: Ο ελληνικός στρατός καταλαμβάνει τις θέσεις Σόμα-Κερεσούν και Αϊβαλί - Κεμέρ. Μάχη στην Κερασούντα του Πόντου.

1920 - Ιδρύεται το Διεθνές Δικαστήριο στη Χάγη.

1954 - Έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου ποδοσφαίρου στη Βέρνη.

1961 - Ο Ρώσος χορευτής Ρούντολφ Νουρέγιεφ ζητά πολιτικό άσυλο στη Γαλλία.

1977 - Ο Λεονίντ Μπρέζνιεφ γίνεται ηγέτης της ΕΣΣΔ.

1991 - Στην Τουρκία εκλέγεται ο Μεσούτ Γιλμάζ ηγέτης του κυβερνώντος κόμματος και πρωθυπουργός.

2004 - Η Εθνική Ελλάδος ποδοσφαίρου δίνει τον δεύτερο της αγώνα για το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανδρών που διεξάγεται στην Πορτογαλία και έρχεται ισόπαλη με την Εθνική ομάδα της Ισπανίας με 1-1.

2012 - Η Εθνική Ελλάδος ποδοσφαίρου δίνει τον τρίτο της αγώνα για το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανδρών που διεξάγεται στην Πολωνία και νικά την Εθνική ομάδα της Ρωσίας με 1-0. Το γκολ πετυχαίνει ο Γιώργος Καραγκούνης.
Διαβάστε Περισσότερα »

Πάνω από τους 30 βαθμούς θα δείξει σήμερα το θερμόμετρο

Γενικά αίθριος ο καιρός - Μόνο στη Μακεδονία και τη Θράκη θα σημειωθούν βροχές μετά το μεσημέρι
Καλές καιρικές συνθήκες σε ολόκληρη τη χώρα, με λίγες νεφώσεις οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν δίνοντας σποραδικές καταιγίδες σε ορεινά κυρίως τμήματα της Βόρειας Ελλάδας, περιμένουμε σήμερα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 31 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 17 έως 30 στην Ήπειρο, από 16 έως 33 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 18 έως 33 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 18 έως 30 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς μέχρι σχεδόν μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, και στα νότια πελάγη δυτικοί νοτιοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί ασθενείς μέχρι σχεδόν μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, ενώ το δυτικό ρεύμα στον Κορινθιακό θα πνέει με εντάσεις έως 6 μποφόρ.

Καλό και ζεστό καιρό με λίγες νεφώσεις τις θερμές ώρες της ημέρας αναμένεται στην Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει τους 32 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι ασθενείς μέχρι σχεδόν μέτριοι.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται αραιές νεφώσεις που τις θερμές ώρες της ημέρας θα αυξηθούν, με πιθανότητα πρόσκαιρης καταιγίδας στα ορεινά. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 31 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς μέχρι μέτριοι.


Διαβάστε Περισσότερα »

Δολοφόνος για ...πέντε ευρώ ο Πακιστανός με τον μπαλτά




    Ανατριχιαστικές είναι οι πτυχές της υπόθεσης που έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τον «μακελάρη» της Ιεράπετρας.



Προκαλούν σοκ οι κινήσεις του από το μεσημέρι έως και τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, το χρονικό διάστημα δηλαδή της αιματοχυσίας. Μίας αιματοχυσίας που...έγινε χωρίς λόγο όπως τουλάχιστον προκύπτει από την προανάκριση.

Όπως έχει γράψει ειδησεογραφικό site της Κρήτης,το Cretalive, με έναν μπαλτά στο χέρι, ο 26χρονος Πακιστανός κατακρεούργησε 53χρονο συμπατριώτη του και στην συνέχεια επιτέθηκε με βαναυσότητα σε 49χρονο Ιεραπετρίτη ενώ συνέτρωγε με την οικογένειά του σε ταβέρνα. Ο άτυχος άνδρας δέχθηκε τρία χτυπήματα στο κεφάλι και διακομίστηκε στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο. Με τον αιματοβαμμένο μπαλτά στα χέρια, ο 26χρονος κατευθύνθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα όπου έσπασε ένα περιπολικό. Ο αστυνομικός στην σκοπιά μετά από πάλη, κατάφερε να τον αφοπλίσει και να του περάσει χειροπέδες. Της αιματοχυσίας προηγήθηκε η απόπειρα βιασμού μίας 40χρονης από την Ιεράπετρα. Ο 26χρονος εργαζόταν στα θερμοκήπια του συζύγου της. Η γυναίκα αν και γλίτωσε το βιασμό, έζησε εφιαλτικές στιγμές στα χέρια του νεαρού εργάτη.


Γλίτωσε τον βιασμό

Το χρονικό αυτής της ασύλληπτης τραγωδίας ξεκίνησε μεσημβρινές ώρες του Σαββάτου οπότε και ο 26χρονος αποπειράθηκε να βιάσει μέσα σε θερμοκήπιο στην περιοχή της Γρα Λυγιάς, τη γυναίκα του αφεντικού του, εκμεταλλευόμενος το γεγονός ότι ο ιδιοκτήτης απουσίαζε εκτός Κρήτης. Ο δράστης δεν προχώρησε στον βιασμό καθώς η γυναίκα βρισκόταν σε «ευαίσθητες» ημέρες, όμως αυτό δεν τον απέτρεψε από το να ικανοποιήσει τις σεξουαλικές του ορέξεις με άλλον τρόπο. Στην συνέχεια εγκατέλειψε την περιοχή και με το ποδήλατο πήγε στην Ιεράπετρα όπου ξεκίνησε το μακελειό.

Ο πρώτος «λογαριασμός» που θέλησε να κλείσει ήταν με έναν 53χρονο συμπατριώτη του. Πήγε στο μαγαζί που διατηρούσε ο 53χρονος και ο αδελφός του. Ο τελευταίος απουσίαζε για δουλειά, ο άλλος βρισκόταν στο δωμάτιο που υπάρχει στο εσωτερικό του καταστήματος. Ο 26χρονος φέρεται να έμεινε εκεί για 2,5 με 3 ώρες μέχρι που προχώρησε στη δολοφονία του. Τον πολτοποίησε με τον μπαλτά.


Αποπειράθηκε να τον σκοτώσει για πέντε ευρώ!

Επόμενη στάση του νεαρού μετανάστη ήταν ο 49χρονος Κρητικός. Κατευθύνθηκε στην περιοχή της Κάτω Παραλίας Ιεράπετρας όπου η οικογένεια του παθόντα διατηρεί ζαχαροπλαστείο. Ο ίδιος έτρωγε με την οικογένεια του σε παρακείμενη ταβέρνα. Ο 49χρονος δεν πρόλαβε να αντιδράσει. Σχεδόν πισώπλατα ο Πακιστανός τον χτύπησε με τον μπαλτά στο κεφάλι. Στην κίνηση του να καταφέρει και νέο χτύπημα, η κόρη του θύματος ενστικτωδώς απώθησε τον δράστη, ενώ θαμώνας προσπάθησε να τον αποτρέψει, πετώντας μία καρέκλα.


Αδικημένος από τη ζωή!

Προκαλεί σοκ η πληροφορία ότι ο Πακιστανός πήγε αποφασισμένος να τον σκοτώσει επειδή φέρεται ο παθόντας να του χρωστούσε 5 ευρώ. Αυτό έλεγε και ξαναέλεγε: «Μου χρωστούσε 5 ευρώ, εγώ γιατί να χάσω αυτά τα λεφτά». Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι ο 26χρονος έβγαζε μία πικρία ότι ήταν αδικημένος από τη ζωή.


Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ