Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

«Σταυροδρόμι» της ηρωίνης η Ελλάδα.


    Η Ελλάδα αποτελεί κομβικό σταθμό στο δρομολόγιο της ηρωίνης από την κύρια παραγωγό χώρα, το Αφγανιστάν, προς την Κεντρική και Δυτική Ευρώπη.
    Από τη ΝΑ Ευρώπη και την Ελλάδα εκτιμάται ότι διέρχονται κάθε χρόνο 60 με 65 τόνοι ηρωίνης.


Το 67% της ηρωίνης που κατασχέθηκε τη διετία 2011-2012 σε όλα τα Βαλκάνια εντοπίστηκε σε..Ελλάδα και Βουλγαρία. Τα παραπάνω επισημαίνουν, μεταξύ άλλων, στις ετήσιες εκθέσεις τους η Europol και το Γραφείο των Ηνωμένων Εθνών για τα Ναρκωτικά και το Εγκλημα (UNODC).

«Οι διακινητές επιλέγουν κυρίως την οδική μεταφορά των ναρκωτικών, με την Εγνατία Οδό να αποτελεί το παραδοσιακό δρομολόγιο διακίνησης. Οι κατασχεθείσες ποσότητες ηρωίνης στα σύνορα με την Τουρκία και στα σημεία εξόδου της Εγνατίας (λιμάνι Ηγουμενίτσας) αποδεικνύουν χρήση του συγκεκριμένου άξονα μέσω του οποίου η ηρωίνη καταλήγει στην Ιταλία και από εκεί στη Δυτική Ευρώπη», περιγράφουν για τον τρόπο δράσης των κυκλωμάτων διακίνησης ηρωίνης στην Ελλάδα οι συντάκτες της τελευταίας έκθεσης του Συντονιστικού Οργάνου Δίωξης Ναρκωτικών (ΣΟΔΝ). Ενδεικτικά, τον Αύγουστο του 2012 συνελήφθη στους Κήπους Εβρου Ιταλός που μετέφερε στο Ι.Χ. του 61 κιλά ηρωίνης. Τον Δεκέμβριο του ίδιου χρόνου συνελήφθη στο Τελωνείο Κήπων Γερμανός υπήκοος μεταφέροντας 20 κιλά ηρωίνης. Τον Νοέμβριο του 2012 είχε συλληφθεί στον Λιμένα Εξωτερικού της Ηγουμενίτσας 59χρονος Γερμανός ο οποίος μετέφερε 23,8 κιλά ηρωίνης.

Συνολικά, σύμφωνα με το ΣΟΔΝ, το 2012 κατασχέθηκαν σε όλη τη χώρα 331,1 κιλά ηρωίνης και το 2011 340,4 κιλά. Αντίστοιχα, σύμφωνα με επικαιροποιημένα στοιχεία της «Κ», η κατασχεθείσα ποσότητα το 2013 ανήλθε σε 235 κιλά. Ο λεγόμενος «βαλκανικός δρόμος» αποτελεί τον βασικό άξονα μεταφοράς ηρωίνης από το Αφγανιστάν, το Ιράν και το Πακιστάν προς τη Δυτική και Κεντρική Ευρώπη, διαβεβαιώνει το Γραφείο των Ηνωμένων Εθνών για τα Ναρκωτικά και το Εγκλημα (UNODC). Σε έκθεση που δημοσιεύθηκε τον Μάρτιο με τίτλο «Το εμπόριο ναρκωτικών μέσω της Νοτιοανατολικής Ευρώπης» (The Illicit Drug Trade Through South-Eastern Europe), τα Ηνωμένα Εθνη αναφέρονται συγκεκριμένα στο νότιο «παρακλάδι» του βαλκανικού άξονα, τη διαδρομή δηλαδή της ηρωίνης προς τη Δυτική Ευρώπη διαμέσου Ελλάδας και Ιταλίας.

Στην έκθεση αναφέρεται επίσης ότι βασικός διαμετακομιστικός σταθμός της ηρωίνης είναι η Τουρκία, όπου το 2012 κατασχέθηκαν 13,3 τόνοι ηρωίνης. Σε συνδυασμό με το ότι στις χώρες προορισμού (Ολλανδία, Βέλγιο, Γερμανία) η αντίστοιχη ποσότητα που κατασχέθηκε ανήλθε σε 5 τόνους, τα Ηνωμένα Εθνη συμπεραίνουν ότι οι μεγαλύτερες ποσότητες ναρκωτικών διέρχονται διαμέσου του βαλκανικού άξονα δίχως να εντοπίζονται από τις διωκτικές αρχές των χωρών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Σημειώνεται ότι το Αφγανιστάν το 2011 παρήγαγε 5.800 τόνους όπιο (83% της παγκόσμιας παραγωγής) και κατέσχεσε το ίδιο έτος «μόλις» 9 τόνους ηρωίνης. Η Ελλάδα πάντως περιγράφεται ως χώρα-σταθμός για τη νόθευση και επανασυσκευασία της ηρωίνης πριν καταλήξει στις χώρες προορισμού.

Η Europol, στην έκθεσή της για το Οργανωμένο Εγκλημα στην Ευρώπη (Serious Organise Crime Agency - 2013), επισημαίνει ότι οι εγκληματικές οργανώσεις της Τουρκίας διαδραματίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στη διακίνηση της ηρωίνης στην Ευρώπη. «Μεταφέρουν οι ίδιοι τα ναρκωτικά ή διευκολύνουν τη μεταφορά τους για λογαριασμό άλλων εγκληματικών οργανώσεων. Παραδοσιακά, οι εγκληματικές οργανώσεις της Τουρκίας εμπλέκονται σε διάφορα στάδια της διακίνησης ηρωίνης από τη Νοτιοδυτική Ασία στις αγορές της Ευρώπης». Σύμφωνα με τη Europol, οι Τούρκοι διακινητές διατηρούν στενούς δεσμούς με «προμηθευτές» στις χώρες παραγωγής.

Κατασχέσεις

Την ίδια πάντως ώρα, σύμφωνα με το Γραφείο των Ηνωμένων Εθνών για τα Ναρκωτικά και το Εγκλημα, σε Νοτιοανατολική Ευρώπη και Ελλάδα παρατηρείται «επέκταση» της διακίνησης αλβανικού χασίς. Τη διετία 2011-2012 η ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης που κατασχέθηκε στις χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης διπλασιάστηκε, από 23 τόνους το 2011 σε 48 τόνους το 2012. Σημειώνεται πως, μόνο στην Ελλάδα, το 2013 κατασχέθηκαν απ’ όλες τις διωκτικές αρχές 20 (!) τόνοι ακατέργαστου χασίς. Σε ό,τι αφορά, τέλος, τις κατασχέσεις κοκαΐνης στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, αυτές αντιστοιχούν σε μόλις 1% της συνολικής ποσότητας που κατάσχεται στις χώρες της Κεντρικής και Δυτικής Ευρώπης. Το 2012 ανήλθαν μόλις σε 356 κιλά αντί 48,2 τόνων κόκας που εντοπίστηκε την ίδια χρονιά σε Ολλανδία, Πορτογαλία και Βέλγιο.

Υπήρχαν πομποί στις συσκευασίες

Τον 29χρονο Αλβανό Στ. Λ. που παραδόθηκε οικειοθελώς στις αρχές την περασμένη Κυριακή υπέδειξαν στις απολογίες τους στον ανακριτή οι Ελληνες συλληφθέντες ως το άτομο που, εν αγνοία τους, μετέφερε και έκρυψε στο σπίτι της Φιλοθέης 577 κιλά ηρωίνης. Σύμφωνα με τους υπερασπιστικούς ισχυρισμούς τους, ο 29χρονος την τελευταία οκταετία απασχολούνταν σε εργασίες στην έπαυλη της Φιλοθέης και έχαιρε της εμπιστοσύνης των μελών της οικογενείας.

Ενώπιον της ανακρίτριας, ο 40χρονος επιχειρηματίας, η τέως σύζυγός του, 40 ετών και ο σύντροφός της υπέδειξαν τον 29χρονο ως το άτομο που μετέφερε από και προς τη μονοκατοικία της οδού Αθ. Διάκου τις συσκευασίες με την ηρωίνη, δίχως οι ίδιοι να γνωρίζουν το περιεχόμενό τους. Και οι τρεις πάντως κρίθηκαν προφυλακιστέοι, ενώ ελεύθερες χωρίς όρους αφέθηκαν μόνο η μητέρα της 40χρονης και η Βουλγάρα οικιακή βοηθός. Αξίζει να σημειωθεί ότι στις συσκευασίες των ναρκωτικών είχαν, σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, τοποθετηθεί συσκευές μέσω των οποίων οι διωκτικές αρχές παρακολουθούσαν σε πραγματικό χρόνο την πορεία της ηρωίνης. «Την απόφαση βάρυνε η ιδιαίτερα μεγάλη ποσότητα των ναρκωτικών και το γεγονός ότι η ανάκριση βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο. Η πορεία της ανάκρισης θα ξεκαθαρίσει τα δεδομένα», δήλωσε χθες στην «Κ» ο συνήγορος υπεράσπισης των τριών κ. Σάκης Κεχαγιόγλου. Σημειώνεται ότι ο 29χρονος πρόκειται να απολογηθεί στην ανακρίτρια Πειραιά αύριο Παρασκευή. Στο μεταξύ, προφυλακιστέοι κρίθηκαν χθες οι πέντε Τούρκοι υπήκοοι που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση διακίνησης του ενός τόνου ηρωίνης. Αρνήθηκαν τις κατηγορίες και προέβαλαν ο καθένας διαφορετικούς ισχυρισμούς. O ένας από τους συλληφθέντες, για παράδειγμα, υποστήριξε ότι ενεπλάκη στην υπόθεση ως διερμηνέας ενός εκ των συγκατηγορουμένων του, καθώς και ότι κλήθηκε να συστήσει εταιρεία στο Βέλγιο, η οποία επρόκειτο να έχει νόμιμες δραστηριότητες στην Ελλάδα. Αλλος κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι βρέθηκε σε λάθος τόπο τη λάθος στιγμή, καθώς ήρθε μια ημέρα πριν από την επιχείρηση προκειμένου να επισκεφθεί έναν φίλο του από τους συλληφθέντες που είχε σοβαρό πρόβλημα υγείας. Προσέθεσε ότι συνελήφθη ως συνεπιβάτης σε ένα από τα οχήματα που μετέφεραν την ηρωίνη και ότι κάποιοι από τους συλληφθέντες είχαν πει στον πελάτη του ότι θα μετέφεραν κάποια τρόφιμα και νερά σε μια αποθήκη στο Κορωπί.

Στο μεταξύ, έγγραφα και αποδείξεις πληρωμής που επιβεβαιώνουν την προετοιμασία αποστολής των ναρκωτικών στη Δυτική Ευρώπη περιλαμβάνει η δικογραφία του Λιμενικού για την πολύκροτη υπόθεση κατάσχεσης ενός τόνου ηρωίνης σε Φιλοθέη και Κορωπί.

Για παράδειγμα, προκύπτει ότι τα μέλη του κυκλώματος μίσθωσαν «μόλις» την 4η Ιουνίου (οκτώ ημέρες πριν από τη σύλληψή τους) την αποθήκη στο Κορωπί όπου γινόταν η συσκευασία της ηρωίνης μέσα σε σάκους με μαρμαρόσκονη.
Καθημερινή


Διαβάστε Περισσότερα »

Θα αποζημιωθούν οι πληγέντες από το χαλάζι αγρότες

Στο πλευρό τους το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης
Στο πλευρό των πληγέντων αγροτών από τις πρόσφατες χαλαζοπτώσεις βρίσκεται τόσο ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γεώργιος Καρασμάνης όσο και ο αναπληρωτής υπουργός, Πάρις Κουκουλόπουλος, από την πρώτη στιγμή που εκδηλώθηκαν τα δυσμενή καιρικά φαινόμενα.

Τις τελευταίες ημέρες σημειώθηκαν χαλαζοπτώσεις σε πολλές περιοχές της χώρας, οι οποίες έπληξαν πολλές καλλιέργειες. Συγκεκριμένα σημειώθηκαν χαλαζοπτώσεις στις Περιφερειακές Ενότητες Κορινθίας, Βοιωτίας, Φθιώτιδας, Λάρισας, Μαγνησίας, Τρικάλων, Καρδίτσας, Πιερίας, Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Σερρών, Κιλκίς, Δράμας, Καβάλας, Πέλλας, Ημαθίας, Κοζάνης, Γρεβενών, Καστοριάς, Φλώρινας και επλήγησαν καλλιέργειες σιτηρών, μηδικής, ψυχανθών, βάμβακος, καπνού, ηλίανθου, βιομηχανικής τομάτας, κηπευτικών, οπωροφόρων, αμπελοειδών κ.λπ.

Ήδη με σχετική εντολή που δόθηκε προς τον ΕΛΓΑ, από την πρώτη στιγμή, όλα τα στελέχη των υποκαταστημάτων του ΕΛΓΑ αλλά και της Κεντρικής Διοίκησης κινητοποιήθηκαν προκειμένου να οριοθετηθούν οι πληγείσες περιοχές, να διενεργηθούν οι απαραίτητες επισημάνσεις για τον προσδιορισμό του ύψους και της έκτασης των ζημιών και να δοθούν σχετικές οδηγίες τόσο στους ανταποκριτές του ΕΛΓΑ όσο και στους παραγωγούς.

Επισημαίνεται ότι, ήδη, σε πολλές περιοχές και πριν την ημερομηνία λήξης υποβολής των δηλώσεων ζημιάς, έχει ξεκινήσει το έργο των εξατομικευμένων εκτιμήσεων από τις καλλιέργειες που χρήζουν άμεσης εκτίμησης, ενώ, από τις αμέσως επόμενες ημέρες, θα ενισχυθούν όσα από τα υποκαταστήματα του ΕΛΓΑ έχουν ανάγκες με τον απαραίτητο αριθμό γεωτεχνικού προσωπικού προκειμένου να συνεχιστεί με γρήγορους ρυθμούς το έργο των εξατομικευμένων εκτιμήσεων.

Αντιλαμβανόμενη η πολιτική ηγεσία του υπουργείου, τις δύσκολες στιγμές που περνούν οι πληγέντες αγρότες, διαβεβαιώνει ότι θα διασφαλίσει το χαμένο εισόδημά τους.
Διαβάστε Περισσότερα »

Πιστοποίηση για συλλήψεις μέσω Facebook πήρε η ΕΛ.ΑΣ.



Με βάση νέο νόμο, η ΕΛ.ΑΣ. μπορεί να δημιουργεί «ψεύτικα» προφίλ στο Facebook προκειμένου να παγιδεύει υπόπτους για παιδική πορνογραφία και όχι μόνο.

Όπως αναφέρεται στο Βήμα, πλέον η τακτική των διωκτικών αρχών με τη δημιουργία «εικονικών προσώπων» στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης, η οποία αναδείχθηκε και στην υπόθεση του «σατανιστή» της Γλυφάδας, δεν θα έχει μόνο ανιχνευτικό χαρακτήρα αλλά και θα αποδεικνύει εγκληματική δραστηριότητα.

Παράλληλα διαπιστώνεται ότι όλες οι κρίσιμες υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. έχουν ειδικούς αναλυτές που παρακολουθούν και αναλύουν τις καταχωρήσεις στο Facebook προκειμένου να βρουν διασυνδέσεις υπόπτων, υπόπτους εγκληματικών ενεργειών κλπ.

Σύμφωνα με νόμο που ψηφίσθηκε προ ημερών -με βάση σχετική ευρωπαϊκή οδηγία- παρέχεται στην Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος η δυνατότητα να δημιουργεί «κατοχυρωμένα» ψεύτικα προφίλ ανηλίκων -και σε άλλες περιστάσεις- προκειμένου να «παγιδεύει παιδόφιλους» και δράστες άλλων αδικημάτων.

Πλέον οποιαδήποτε επιλήψιμη στιχομυθία ή αίτημα αποστολής φωτογραφιών και άλλα από τον αστυνομικό- δημιουργό του ψεύτικου προφίλ του facebook σημαίνει σύλληψη του «συνομιλητή» στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης.

Η ΕΛ.ΑΣ. πλέον επικυρώνει και κατοχυρώνει με ειδική πιστοποίηση τα εικονικά πρόσωπα που δημιουργεί στο Internet και όποιος «παγιδευτεί» θα βρίσκεται αμέσως απέναντι στους αστυνομικούς με αποδεικτικά στοιχεία τα mail, τα like, τις φωτογραφίες και τους ηλεκτρονικούς διαλόγους.

Παράλληλα ο νέος νόμος επιτρέπει στην ΕΛ.ΑΣ. να συλλαμβάνει αυτομάτως όποιους παιδόφιλους απλώς συνδέονται ηλεκτρονικά με sites που μεταδίδουν βιασμούς ανηλίκων, τιμωρώντας για πρώτη φορά την απλή «θέαση» και όχι τη διακίνηση πορνογραφικού υλικού με ανηλίκους, όπως συνέβαινε μέχρι τώρα.

Επιπλέον το νέο νομοθέτημα παρέχει στην ΕΛ.ΑΣ. τη δυνατότητα να σταματά αμέσως τη λειτουργία τέτοιου είδους ηλεκτρονικών διευθύνσεων.
Το Βήμα
 
Διαβάστε Περισσότερα »

Μύθοι και παραμύθια στα μέρη των Μουσών



Βοιωτία 25 Ιουνίου - 29 Ιουνίου 2014 (Κυριάκι, Λιβαδειά, Αράχωβα, Αντίκυρα, Δαύλεια, Χαιρώνια, Ορχομενός,  Αλίαρτος, Πόντζα)


                                    Ευτυχισμένος είναι εκείνος που οι Μούσες αγαπούν·
γλυκιά κυλά απ` το στόμα του η φωνή.

                                                                                                                    (Ομηρικός ύμνος )


Απ` τις βουνοκορφές του Ελικώνα και τις πλαγιές του Παρνασσού, από των Χαρίτων τις πηγές έως την κοιλάδα των Μουσών από τους Κήπους της Αλιάρτου έως τις πήγες της Κρύας, το Μαντείο του Τροφωνίου και της Αντίκυρας τον γιαλό, θα περπατήσουμε μαζί στα μονοπάτια των μύθων και της παράδοσης.

Το Φεστιβάλ Μύθων και Παραμυθιών θα πραγματοποιηθεί στη Βοιωτία από 25 Ιουνίου έως 29 Ιουνίου 2014 και έχει ως στόχο, με μοναδικό μέσο τον λόγο και την αφηγηματική τέχνη, να προβάλει και να διαδώσει την πολιτιστική κληρονομιά τους μύθους, τα παραμύθια, τους θρύλους και τις παραδόσεις, αναδεικνύοντας παράλληλα περιοχές της Βοιωτίας που έζησαν μυθολογικά ή ιστορικά πρόσωπα και αναπτύχθηκε η λαϊκή προφορική παράδοση. Για πρώτη φορά φέτος το φεστιβάλ θα έχει και διεθνής συμμετοχές. Amir Mirzai, (Ιράν), Nina Naesheim (Νορβηγία), Kristin Groven Holmbo(Νορβηγία), Daniel Gorney (ΗΠΑ),


Η ιδέα της υλοποίησης του Φεστιβάλ περιλαμβάνει περίπατο σε πολιτιστικές διαδρομές οι οποίες συνδέουν αξιοθέατα ιστορικού, αρχαιολογικού ή φυσιολατρικού ενδιαφέροντος με ενδιάμεσες στάσεις για αφηγήσεις ιστοριών.

Οι Έλληνες αφηγητές που θα ξεδιπλώσουν το κουβάρι των ιστοριών είναι οι: Μαρία Βραχιονίδου, Ηλίας Γιαννικόπουλος, Χριστίνα Δημοπούλου, Γιώργος Ευγενικός, Κάτια Καντούρη, Γεωργία Λαζάρου, Γιώργος Λάιος, Αννα Σταματούκου, Σοφήλια Τσορτέκη,  Συμμετέχει η Μουσικός: Φωτεινή Τσακνάκη

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 25 Ιουνίου, στο Συνεδριακό κέντρο “Χρήστος Παλαιολόγος” στην Λιβαδειά, ημερίδα με θέμα: “Μύθοι και παραδόσεις της Βοιωτίας”. Ομιλητές θα είναι οι: Μαρία Βραχιονίδου, Γιώργος Παπαϊωάννου, Ιωάννα Ν. Τριπερίνα, Γιώργος Λάιος, Συντονισμός: Παναγιώτης Παπαϊωάννου


Το φεστιβάλ διοργανώνεται από το Κέντρο Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών με τη συμμετοχή τουΚέντρου Υποκριτικής και Αφηγηματικής Τέχνης και υλοποιείται με την υποστήριξη του Ευρωπαϊκού Γεωργικού ταμείου αγροτικής ανάπτυξης, του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και του Ευρωπαϊκού προγράμματος Leader. Συμπαραστάτες του Φεστιβάλ είναι οι Δήμοι: Λεβαδέων, Ορχομενού, Διστόμου –Αράχωβας- Αντίκυρας, Αλιάρτου επίσης τοΕπιμελητήριο Βοιωτίας η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς, η Δημοτική Βιβλιοθήκη Ορχομενού  και ηΕ.Π.Α.Ψ.Υ. Λιβαδειάς



Οι εκδηλώσεις απευθύνονται σε μικρούς και μεγάλους και η είσοδος είναι ελεύθερη.
Διαβάστε Περισσότερα »

Έρχονται αυξήσεις στα οικιακά τιμολόγια της ΔΕΗ από 1η Ιουλίου

Από την 1η Ιουλίου αυξημένα θα έρχονται τα οικιακά τιμολόγια της ΔΕΗ για το κλιμάκιο κατανάλωσης 0- 800 κιλοβατώρες ανά τετράμηνο. Αντίθετα, μειώσεις θα γίνουν  στα εμπορικά τιμολόγια καταστημάτων και επιχειρήσεων, στο πλαίσιο των προβλέψεων του μνημονίου για κατάργηση των εσωτερικών («σταυροειδών») επιδοτήσεων στα τιμολόγια.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Αρθ. Ζερβός, στο περιθώριο της γενικής συνέλευσης των μετόχων της επιχείρησης, δεν πρόκειται να αλλάξουν τα αγροτικά τιμολόγια, ούτε το νυχτερινό οικιακό. Ο κ. Ζερβός δεν προσδιόρισε το ύψος των αυξομειώσεων στα τιμολόγια, είπε ωστόσο ότι το χρηματικό αποτέλεσμα για τη ΔΕΗ θα είναι ουδέτερο.

Παράλληλα, κύκλοι της ΔΕΗ τόνιζαν ακόμη ότι μεγάλο τμήμα των καταναλωτών που έχουν κατανάλωση μικρότερη από 800 κιλοβατώρες πιθανότατα πληρούν τις προϋποθέσεις για ένταξη στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο και θα πρέπει να κινηθούν προς αυτή την κατεύθυνση.

Για τα αγροτικά τιμολόγια, που εντάσσονται επίσης στην κατηγορία των επιδοτούμενων, η λύση που επελέγη είναι η τοποθέτηση «έξυπνων» μετρητών κατανάλωσης που θα επιτρέψει την εφαρμογή διαφορετικών τιμολογίων ανά ώρα της ημέρας.

Κατά την ομιλία του στη γενική συνέλευση ο πρόεδρος της ΔΕΗ τόνισε, πάντως, ότι τα τιμολόγια θα παραμείνουν από τα χαμηλότερα στην ΕΕ.

Ο κ. Ζερβός ανέφερε ακόμη ότι στις 31 Ιουλίου λήγει η εμπλοκή της ΔΕΗ με το τέλος ακινήτων καθώς όσοι λογαριασμοί, που περιέχουν το τέλος αυτό, δεν έχουν εξοφληθεί ως τότε, θα μεταφερθούν στις  ΔΟΥ. Η επιβολή του τέλους μέσω των λογαριασμών του ηλεκτρικού ήταν μια από τις αιτίες που οδήγησαν σε εκτόξευση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς την επιχείρηση, οι οποίες φθάνουν σε 1,5 δισ. ευρώ αν και το τελευταίο διάστημα παρατηρείται μείωση του ρυθμού αύξησής τους.

Σε ό,τι αφορά τη δημιουργία της “μικρής ΔΕΗ” με διαχωρισμό και πώληση μονάδων ηλεκτροπαραγωγής, ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ, κ. Ρέλιας, υποστήριξε ότι  θα οδηγήσει σε διάλυση και κατάρρευση του ομίλου.


Διαβάστε Περισσότερα »

Το τμήμα του προαστιακού Οινόη-Χαλκίδα δόθηκε στην κυκλοφορία -Πότε θα είναι έτοιμα τα υπόλοιπα

Λιγότερο από 40 λεπτά θα χρειάζεται κανείς σε λίγο καιρό για να φθάσει από την Οινόη στο Αεροδρόμιο με τον προαστιακό, σύμφωνα με τον υπουργό Υποδομών Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο οποίος επιβιβάστηκε σήμερα, πρώτη ημέρα λειτουργίας του τμήματος Οινόη-Χαλκίδα σε αμαξοστοιχία και συνταξίδεψε με επιβάτες ως την πρωτεύουσα της Εύβοιας.

Από τη λειτουργία του νέου τμήματος του προαστιακού, Οινόη-Χαλκίδα, μήκους 21 χλμ., όπως τόνισε και ο κ. Χρυσοχοΐδης θα προκύψουν πολλαπλά οφέλη, «αξιοπιστία τήρησης δρομολογίων, με την εκμετάλλευση ηλεκτροκίνητων συρμών, και μείωση κόστους για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, λόγω της μειωμένης κατανάλωσης πετρελαίου».

Εως τον Σεπτέμβριο αναμένεται η ηλεκτροκίνητη κυκλοφορία στο τμήμα Οινόη- Αφίδνες (Κιούρκα), συνολικού μήκους 31 χλμ, ενώ εντός του πρώτου τριμήνου του 2015 αναμένεται να λειτουργήσει η ηλεκτροκίνηση στο τμήμα Αθήνας- Αφιδνών και ταυτόχρονα Οινόης- Τιθορέας, η οποία και αναμένεται να ολοκληρωθεί σταδιακά.

Σημειώνεται ότι στη γραμμή «Αθήνα- Χαλκίδα» εξυπηρετούνται μηνιαίως 140.000 επιβάτες, ενώ προβλέπεται, ότι με την ηλεκτροκίνητη λειτουργία ο αριθμός τους θα αυξηθεί κατά 40%.


Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΧΩΣΤΙΩΝ

Την ανάκληση της απόφασης περί κατάργησης του Νηπιαγωγείου Χωστίων και συγχώνευσης του Δημ. Σχολείου ζητά ο Δήμαρχος Θηβαίων από τον Υπουργό Παιδείας

Επιστολή στον νέο Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ανδρέα Λοβέρδο απέστειλε ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου, με την οποία του ζητά την ανάκληση της άδικης απόφασης της προηγούμενης ηγεσίας του Υπουργείου, με την οποία καταργείται το Νηπιαγωγείο Χωστίων και  συγχωνεύεται το διθέσιο Δημοτικό του Σχολείο στο Δημοτικό Σχολείο Δομβραίνας, μετά από ανάλογη απόφαση του Δ.Σ.

Ακολουθεί η επιστολή του κ. Δημάρχου :

              “Kύριε Υπουργέ
                Με την επιστολή  αυτή θέλω να σας ενημερώσω για μια λαθεμένη και άδικη απόφαση της προηγούμενης ηγεσίας του Υπουργείου σας η οποία δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 1329/26-5-2014 τεύχος Β΄.
              Συγκεκριμένα αποφασίσθηκε η συγχώνευση του διθέσιου Δημοτικού Σχολείου Προδρόμου (Χωστίων) στο Δημοτικό Σχολείο Δομβραίνας το οποίο από 4/θέσιο μετατρέπεται σε 6/θέσιο καθώς επίσης και η κατάργηση του Νηπιαγωγείου Προδρόμου (Χωστίων).
              Η απόφαση αυτή ελήφθη ακριβώς αντίθετα με την υπ΄αριθ΄446/2013 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θήβας (πλειοψηφία 23 έναντι 2 μειοψηφούντων) και της υπ΄αριθ. 14/2013 απόφασης του Τοπικού Συμβουλίου Προδρόμου  σύμφωνα με τις οποίες δεν θα πρέπει να συγχωνευθεί το Δημοτικό Σχολείο Προδρόμου στο Δημοτικό Σχολείο Δομβραίνας ούτε να καταργηθεί το Νηπιαγωγείο Προδρόμου.
              Επί πλέον σας γνωρίζουμε ότι η Τοπική Κοινότητα Προδρόμου είναι αρκετά μεγάλη (απογραφή 2011  578 κάτοικοι) είναι η πιο απομακρυσμένη περιοχή του Δήμου μας και ορισμένοι μαθητές του σχολείου οι οποίοι κατοικούν στον οικισμό Σαράντι που απέχει 7 χιλιόμετρα από τον Πρόδρομο θα αναγκασθούν να μετακινούνται προς Δομβραίνα δηλαδή σε απόσταση 15 χιλιομέτρων, με αποτέλεσμα καθημερινά να διανύουν 30 χιλιόμετρα γεγονός απαράδεκτο για μικρά παιδιά.
             Πέραν τούτων όπως γνωρίζετε ένα σχολείο σε ένα χωριό αποτελεί «σημείο αναφοράς» της κοινωνικής ζωής του τόπου και η κατάργησή του υποβαθμίζει ακόμη περισσότερο την ήδη προβληματική περιοχή.
               Κατόπιν τούτων παρακαλούμε για την ανάκληση της εν λόγω απόφασης ώστε το Δημοτικό Σχολείο και το Νηπιαγωγείο Προδρόμου να συνεχίσουν να λειτουργούν κανονικά προσφέροντας τις πολύτιμες υπηρεσίες τους στην τοπική κοινωνία.
              Επίσης ζητούμε την νέα σχολική χρονιά 2014-15 να τοποθετηθεί ένας ακόμη εκπαιδευτικός στο Δημοτικό σχολείο διότι κατά την χρονιά που έληξε υπηρέτησε μόνο ένας  παρόλο που το σχολείο  είναι διθέσιο.
              Κύριε Υπουργέ
              Γνωρίζοντας την ευαισθησία σας στο σοβαρό θέμα της παιδείας παρακαλώ για τις ενέργειές σας σύμφωνα και με τις συνημμένες αποφάσεις των συλλογικών οργάνων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προκειμένου να αποκατασταθεί και η ηρεμία των κατοίκων της περιοχής.
              Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε βοήθεια η διευκρίνιση”. 



Διαβάστε Περισσότερα »

Καταχρηστική αναγκαστική κατάσχεση της Δ.Ο.Υ. Λιβαδειάς σε βάρος της Ο.Π. Ε.Α.Σ. Λιβαδειάς

Θέμα: Καταχρηστική αναγκαστική κατάσχεση της Δ.Ο.Υ. Λειβαδιάς σε βάρος της Οργάνωσης Παραγωγών (Ο.Π.) Ε.Α.Σ. Λειβαδιάς του Καν. (Ε.Ε.) 2200/1996
Από το 2012 43 τοματοπαραγωγοί της Ομάδας Παραγωγών Ε.Α.Σ. Λειβαδιάς παραμένουν απλήρωτοι για την παραγωγή 6.276.112 κιλών τομάτας συνολικής αξίας 512.669 Ευρώ, παρότι τα χρήματα έχουν κατατεθεί στο λογαριασμό τους.
Πιο συγκεκριμένα, ενώ παρέδωσαν τη παραπάνω ποσότητα στην εταιρεία ΚΩΠΑΙΣ ΑΒΕΕ Τροφίμων και Ποτών και κατατέθηκε το αντίστοιχο ποσό η Δ.Ο.Υ. Λειβαδιάς προέβει στην αναγκαστική κατάσχεση εις χείρας τρίτων, με αιτιολογικό τις οφειλές της Ε.Α.Σ. Λειβαδιάς προς το Δημόσιο.
Όμως η Ομάδα Παραγωγών δεν είχε οφειλές προς το Δημόσιο, αφού το μόνο κοινό που είχε με την Ε.Α.Σ. Λειβαδιάς είναι ότι πλήρωνε μέσω αυτής τους παραγωγούς, έχοντας κοινό ΑΦΜ.
Επειδή
α) η Ομάδα Παραγωγών, όπως και ο νόμος 4015/2011 προβλέπει, αποτελεί μια ξεχωριστή συλλογικότητα στον αγροτικό χώρο και με νομική οντότητα και
β) οι παραγωγοί –μέλη της Ομάδας Παραγωγών Ε.Α.Σ. Λειβαδιάς προσέφυγαν στα αρμόδια Δικαστήρια και με τις αρ. 13/2013, 68/2013 και 37/2014 αποφάσεις  του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Λειβαδιάς δικαιώθηκαν ,
Ερωτάται ο κ. Υπουργός
Γιατί η Δ.Ο.Υ Λειβαδιάς:
1) δεν ακυρώνει την αναγκαστική κατάσχεση εις χείρας τρίτου ώστε να αποδοθεί το κατατεθέν ποσό στους τοματοπαραγωγούς της Λειβαδιάς ;
2) επιβαρύνει με τους παράνομους χειρισμούς της το ελληνικό Δημόσιο με αδικαιολόγητες δαπάνες; Και
3) στερεί τη δυνατότητα στους συγκεκριμένους αγρότες να καλλιεργήσουν τη γη τους για την επιβίωσή τους;

Οι ερωτώντες βουλευτές
Αποστόλου Βαγγέλης
Σταθάς Γιάννης

Διαβάστε Περισσότερα »

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΔΡΕΠΑΝΟΚΥΤΤΑΡΙΚΗΣ ΑΝΑΙΜΙΑΣ

19 ΙΟΥΝΙΟΥ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΔΡΕΠΑΝΟΚΥΤΤΑΡΙΚΗΣ ΑΝΑΙΜΙΑΣ
Γράφει η Δεβενέ Σωτηρία-Πνευμονολόγος
Γεωργαντά 25 – Λιβαδειά. Τηλ : 2261 301142 – 6947321102

Η δρεπανοκυτταρική αναιμία είναι μια διαταραχή του αίματος που επηρεάζει τη
παραγωγή αιμογλοβίνης (αιμοσφαιρίνης). Τα ερυθρά κύτταρα έχουν επίμηκες σχήμα
σαν δρεπάνι και γίνονται δύσκαμπτα, προκαλώντας απόφραξη των μικρών αγγείων,
ελλιπή οξυγόνωση του αίματος και βλάβη στους ιστούς. Τα παθολογικά ερυθρά
αιμοσφαίρια (δρεπανοκύτταρα) ζούν λιγότερο χρόνο σε σύγκριση με τα φυσιολογικά
και λόγω του σχήματος που αποκτούν δυσκολεύονται να περάσουν μέσα από μικρά
αγγεία,πολλές φορές παγιδεύονται σε αυτά και προκαλείται έντονος πόνος.
Πρόκειται για κληρονομική νόσο,περνά από τους γονείς στα παιδιά.
Υπάρχουν διάφορες μορφές δρεπανοκυτταρικής αναιμίας, μια παραλλαγή της
είναι η μικροδρεπανοκυτταρική αναιμία ( συνδιασμός δρεπανοκυτταρικής αναιμίας
και β-μεσογειακής αναιμίας) με ανάλογες εκδηλώσεις.
Οι πάσχοντες έχουν τα κλασικά συμπτώματα της αναιμίας (ζάλη, εύκολη κόπωση,
μικρή αντοχή ), αλλά κάτω από ορισμένες συνθήκες μπορούν να εμφανίσουν
απλαστική αναιμία (ο μυελός των οστών σταματά να παράγει ερυθρά αιμοσφαίρια ),
πόνο στη κοιλιά ή πλάτη, εκγεφαλικό επεισόδιο ,λοιμώξεις, κρίσεις εγκλωβισμού
των δρεπανοκυττάρων στο συκώτι ή σπλήνα,βλάβες στα μάτια ή νεφρά.
Οι παράγοντες που επιδρούν στην εμφάνιση των συμπτωμάτων είναι η αφυδάτωση,
το κρύο,η ζέστη, η απότομη αλλαγή θερμοκρασίας, οι λοιμώξεις, η υποξία.
Η διάγνωση γίνεται με ηλεκτροφόρηση αιμοσφαιρίνης όπου εκεί ανιχνεύεται
η παθολογική αιμοσφαιρίνη S.
Η θεραπεία στοχεύει στην αντομετώπιση των οξέων προβλημάτων,στην
αποκατάσταση και πρόληψη των κρίσεων και των επιπλοκών.Κατά τη διάρκεια των
κρίσεων ο ασθενής έχει ανάγκη από ενυδάτωση, παυσίπονα, οξυγόνο,ενώ σε
περίπτωση λοίμωξης χορηγείται αντιβίωση. Συνιστάται εμβολιασμός για την
ηπατίτιδα, πνευμονιόκοκκο, μηνηγγιτιδόκοκκο, αιμόφιλο ινφλουέντσας καθώς και
αντιγριππικός εμβολιασμός.
Διαβάστε Περισσότερα »

Σοκ: Δύο Ελληνες αστυνομικοί πλήρωναν για να βλέπουν live βιασμούς ανηλίκων από τις Φιλιππίνες

Απίστευτο και όμως αληθινό: αστυνομικοί πλήρωναν για να βλέπουν live βιασμούς ανηλίκων από τις Φιλιππίνες. Αυτό έφερε στο φως της δημοσιότητας, επιχείρηση της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για υπόθεση ζωντανής μετάδοσης υλικού σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων, κατόπιν πληρωμής.

Δυο από τους εμπλεκομένους στην υπόθεση είναι αστυνομικοί, οι οποίοι με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης. Όπως σημειώνει η ΕΛ.ΑΣ. ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ταυτότητας πέντε εμπλεκομένων χρηστών του διαδικτύου, εντός της ελληνικής επικράτειας, καθώς και μίας εταιρείας

Οι εμπλεκόμενοι πραγματοποιούσαν πληρωμές μέσω paypal με σκοπό τη θέαση live streaming υλικού σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων από τις Φιλιππίνες

Ταυτόχρονη επιχείρηση

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας πραγματοποιήθηκαν χθες (19.06.2014) το πρωί, ταυτόχρονες αστυνομικές επιχειρήσεις - έρευνες, παρουσία δικαστικών λειτουργών, στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και το Αγρίνιο και συγκεκριμένα στις οικίες πέντε ημεδαπών, ηλικίας 26, 27, 34, 39 και 65 ετών, οι οποίοι εμπλέκονται σε υπόθεση ζωντανής μετάδοσης υλικού σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων κατόπιν πληρωμής.

Προηγήθηκε σχετική ενημέρωση από την Interpol, που αφορούσε στον εντοπισμό έξι χρηστών του διαδικτύου στην Ελλάδα, οι οποίοι εμπλέκονταν στη συγκεκριμένη υπόθεση.

Πιο αναλυτικά οι εμπλεκόμενοι έκαναν πληρωμές, μέσω λογαριασμού Paypal, με αντίτιμο την παροχή ζωντανής μετάδοσης (live streaming - κακοποιήσεις κατά παραγγελία σε πραγματικό χρόνο) υλικού σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων από τις Φιλιππίνες.

Από την ψηφιακή ανάλυση που ακολούθησε, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ταυτότητας των (5) εμπλεκόμενων χρηστών εντός της ελληνικής επικράτειας, ενώ διαπιστώθηκε ότι τα στοιχεία του έκτου χρήστη ανήκουν σε εταιρεία, η έδρα και τα στοιχεία της οποίας δεν έχουν ακόμα προσδιοριστεί.

Στο πλαίσιο των συντονισμένων αστυνομικών ερευνών, που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια των εμπλεκομένων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αποθηκευτικά μέσα και συγκεκριμένα:

    τρεις εξωτερικοί σκληροί δίσκοι, ένας εσωτερικός σκληρός δίσκος και ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στο σπίτι του 39χρονου
    ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, στο σπίτι του 27χρονου
    ένας εσωτερικός σκληρός δίσκος, στο σπίτι του 65χρονου
    ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, στο σπίτι του 34χρονου και
    ένας εσωτερικός σκληρός δίσκος, στο σπίτι του 26χρονου.

Στις περιπτώσεις του 39χρονου, του 34χρονου και του 26χρονου δράστη ταυτοποιήθηκε η πληρωμή χρηματικού ποσού σε λογαριασμό paypal, τις επίδικες ημεροχρονολογίες και αναμένεται από την Interpol η αποστολή του επίμαχου υλικού κακοποίησης καθώς και τα χρηματικά ποσά, που πιστώθηκαν μέσω της πληρωμής paypal στους δράστες, οι οποίοι είχαν έδρα τις Φιλιππίνες.

Στις περιπτώσεις του 27χρονου και του 65χρονου, οι οποίοι απουσίαζαν από τις κατοικίες τους, η σχετική ταυτοποίηση αναμένεται να προσδιοριστεί από την εξέταση των πειστηρίων που κατασχέθηκαν.

Δυο από τους εμπλεκομένους (26χρονος και 34χρονος) είναι αστυνομικοί, που υπηρετούν σε υπηρεσίες της Αττικής. Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Οι δικογραφίες που σχηματίστηκαν θα υποβληθούν αρμοδίως, ενώ τα κατασχεθέντα ηλεκτρονικά πειστήρια θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών και στην Υποδιεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος για εργαστηριακή ανάλυση.


Διαβάστε Περισσότερα »

Μεγάλη διάκριση για τον Αλιαρταίο Ζιώγα Κων/νο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νέων στα Τρίκαλα

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΝΕΩΝ ΑΝΔΡΩΝ-ΝΕΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ 14-15-6-2014
Μεγάλη διάκριση για τον Αλιαρταίο Ζιώγα Κωνσταντίνο αθλητή της Α.Γ.Ε.Βοιωτίας.
Ο αθλητής της Α.Γ.Ε.Β με επίδοση 60.35μ. στον ακοντισμό  κατέκτησε την 5η θέση στην Ελλάδα!!!
Τα Συγχαρητηριά μας


Διαβάστε Περισσότερα »

Στα ύψη οι βάσεις για τις περιζήτητες σχολές



Σημαντική άνοδο των βάσεων επιβεβαιώνουν τα επικαιροποιημένα στοιχεία από τα βαθμολογικά κέντρα. Οι περιζήτητες σχολές (Ιατρική, Νομική κλπ), αλλά και τμήματα στρατιωτικών (ΣΣΑΣ) εξελίσσονται σε άπιαστες, καθώς σε αυτές μπορούν να εισαχθούν μόνο οι άριστοι.

Οι εκτιμήσεις ανά Επιστημονικό Πεδίο, όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Τα Νέα:

Στο 1ο Πεδίο: αναμένεται μικρή άνοδος των βάσεων, ενώ στην πλέον περιζήτητη Σχολή (Νομική Αθηνών) εκτιμάται ότι η βάση θα ξεπεράσει τα 18.800 μόρια, ενώ στη Νομική Θράκης ο τελευταίος θα εισαχθεί με 18.200 μόρια.

Στο 2ο και 4ο Πεδίο: οι βαθμολογίες κάτω από τη βάση είναι μειωμένες και στις μεσαίες η βελτίωση είναι σημαντική. Αναμένεται άνοδος των βάσεων από 250 έως και πάνω από 1.000 μόρια. Σε περιζήτητα τμήματα (Πολιτικοί Μηχανικοί ΕΜ) αναμένεται άνοδος έως 350 μόρια.

Στο 3ο Πεδίο: παραδοσιακά οι Ιατρικές βρίσκονται στην κορυφή της πυραμίδας με τις Σχολές Ιατρικής Αθήνας και Θεσσαλονίκης να κινούνται ανοδικά (έως και 19.000 μόρια).

Στο 5ο Πεδίο: λόγω αύξησης θέσεων και καλών επιδόσεων οι βάσεις δεν θα επηρεαστούν ιδιαίτερα, αλλά στα τμήματα υψηλής ζήτησης (Οικονομικό Αθήνας, Πανεπιστήμιο Πειραιά) η αύξηση θα είναι μεγαλύτερη. Θα εμφανιστούν και μεμονωμένες περιπτώσεις ανόδου έως 1.500 μόρια σε περιζήτητα τμήματα (Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοίκησης του Πανεπιστημίου Πειραιά).
Διαβάστε Περισσότερα »

Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής με πολλές εκδηλώσεις στη Λιβαδειά


Η Αστραδενή για πέμπτη συνεχή χρονιά και σε συνεργασία με το Τροφώνιο Ωδείο καταφέρνει να συμπεριλάβει επίσημα την πόλη μας σε αυτή την μεγάλη ευρωπαϊκή γιορτή που γίνεται ταυτόχρονα σε εκατοντάδες πόλεις σε όλη την Ευρώπη και σε περισσότερες από 36 πόλεις στη χώρα μας.

Σας περιμένουμε στο Art Cafe Αστραδενή να γιορτάσουμε την Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής και την μεγαλύτερη μέρα του χρόνου (θερινό ηλιοστάσιο).

Πρόγραμμα εκδηλώσεων Ευρωπαϊκής Γιορτής Μουσικής 2014 στη Λιβαδειά

Παρασκευή 20 Ιουνίου

· «Μουσική και Μουσικοί», Έκθεση φωτογραφίας από τη Φωτογραφική Λέσχη Λιβαδειάς

· «Ταξιδεύοντας με τη Μουσική», Έκθεση ζωγραφικής της Χριστίνας Μακροπούλου

· «Μάνος Χατζιδάκις - Είδωλο στον Καθρέφτη», Προβολή ντοκιμαντέρ του Δημήτρη Βερνίκου, από την Κινηματογραφική Λέσχη Λιβαδειάς, ώρα έναρξης: 22:00

Σάββατο 21 Ιουνίου

· «Αφιέρωμα στο Μάνο Χατζιδάκι, 20 χρόνια μετά...» Μουσική παράσταση από τους καθηγητές του Τροφώνιου Ωδείου ώρα έναρξης: 21:00

Κυριακή 22 Ιουνίου

· Δίωρο παιδικό εργαστήρι Σωματικής Έκφρασης για παιδιά Δημοτικού σχολείου με θέμα τη μουσική, από τη Γιώτα Νταλιάνη, ώρα έναρξης: 11:00

· Ελληνική έντεχνη παραδοσιακή μουσική από το μουσικό σχήμα «Συναύγεια», ώρα έναρξης: 21:00


Διαβάστε Περισσότερα »

Aίτημα Μουλκιώτη για ρύθμιση οφειλών προς τον Οργανισμό Κωπαϊδας

O Αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Μουλκιώτης, επανυποβάλλει το αίτημά του για ρύθμιση  των οφειλών προς τον Οργανισμό Κωπαϊδας, στους Υπουργό Οικονομικών κ. Γκίκα Χαρδούβελη και Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γεώργιο Καρασμάνη

………………………………

    Μετά την θεομηνία της 15-6-2014, που έπληξε κύρια το κωπαϊδικό πεδίο και την δυσχέρεια αντιμετώπισης των υποχρεώσεων προς την ΔΕΗ εκ μέρους του Οργανισμού Κωπαϊδας, ο Αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Μουλκιώτης, με επιστολή του, προς τους νέους Υπουργούς Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, επανυποβάλλει το αίτημα της ρύθμισης των οφειλών των καλλιεργητών προς τον Οργανισμό Κωπαϊδας.
    Συγκεκριμένα, με την επιστολή ζητά, να προβούν σε νομοθετική πρωτοβουλία, για την ρύθμιση των οφειλών τους, κατά ανάλογο τρόπο,   με τον οποίο προβλέπονται οι περιπτώσεις ρύθμισης οφειλών πολιτών προς τους Δήμους, σύμφωνα με τον πρόσφατα ψηφισθέντα νόμο 4257/2014 (άρθρο 51). Χαρακτηρίζει το αίτημα δίκαιο, εύλογο, αλλά  και επείγον, διότι πέραν της ενημερότητας των καλλιεργητών προς τον Οργανισμό, που θα εισπράξει διάφορα χρηματικά ποσά, αναγκαία για την μερική εξόφληση υποχρεώσεών του, θα υπάρξει και πρόσκαιρη δυνατότητα ανακούφισής τους, από τα  μείζονα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καλλιέργεια των αγρών, δεδομένης της τεράστιας αύξησης του κόστους παραγωγής τους, αλλά και της ζημιάς από την θεομηνία.
    Η επιστολή κοινοποιείται προς το Γραφείο του Πρωθυπουργού, τους Υπουργούς Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, τους Βουλευτές και Δημάρχους Βοιωτίας και γνωστοποιήθηκε προς τον από 1-9-2014 Περιφερειάρχη Στ. Ελλάδας κ. Κ. Μπακογιάννη και στον επικεφαλής της μείζονος Αντιπολίτευσης του Περ. Συμβουλίου κ. Βαγγ. Αποστόλου, Βουλευτή Ευβοίας.

Διαβάστε Περισσότερα »

Τα γεγονότα… σαν σήμερα



Σαν σήμερα το 1978 στις 23:05΄ σεισμός μεγέθους 6,5 βαθμών Ρίχτερ συγκλονίζει τη Θεσσαλονίκη. Ο σεισμός είχε επίκεντρο 35 χλμ. Α-ΒΑ της Θεσσαλονίκης, στο χωριό Προφήτης στη λίμνη Βόλβη. Είχε διάρκεια 15 δευτερόλεπτα και προκάλεσε πολλές ζημιές στην πόλη με αποκορύφωμα την κατάρρευση της οικοδομής στην Πλατεία Ιπποδρομίου. Ο σεισμός άφησε πίσω του 40 περίπου νεκρούς και μια φοβισμένη πόλη.

451 - Μάχη των Εθνών: ο Φλάβιος Αέτιος αντιμετωπίζει τον Αττίλα. Μετά τη μάχη, η οποία ήταν αμφίρροπη, ο Αττίλας υποχωρεί.

1631 - Το ιρλανδικό χωριό της Βαλτιμόρης δέχεται επίθεση από Αλγερινούς πειρατές.

1652 - Ο Ταρχουντζού Σαρή Αχμέτ Πασάς διορίζεται Μεγάλος Βεζίρης της Οθωμανικής αυτοκρατορίας.

1756 - Μέλη της βρετανικής φρουράς φυλακίζονται στη μαύρη τρύπα της Καλκούτας.

1782 - Το Αμερικανικό Κογκρέσο εγκρίνει το εθνόσημο των Ηνωμένων Πολιτειών.

1819 - Το αμερικανικό πλοίο SS Savannah φτάνει στο Λίβερπουλ. Είναι το πρώτο ατμοκίνητο σκάφος που διασχίζει τον Ατλαντικό ωκεανό, αν και το μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής έγινε με πανιά.

1837 - Η βασίλισσα Βικτωρία διαδέχεται τον Γουλιέλμο Δ' στο βρετανικό θρόνο.

1840 - Ο Σάμιουελ Μορς λαμβάνει δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για τον τηλέγραφο.

1863 - Αμερικανικός Εμφύλιος Πόλεμος: η Δυτική Βιρτζίνια γίνεται δεκτή ως η 35η Πολιτεία των Η.Π.Α.

1867 - Κρητική Επανάσταση (1866-1869), Μάχη του Λασιθίου, Κρήτες αμύνονται των επιθέσεων του Ρεσίτ Πασά.

1913 - Β' Βαλκανικός Πόλεμος, ο ελληνικός στρατός, (IV Μεραρχία), απελευθερώνει την Ξυλόπολη.

1920 - Μικρασιατική Εκστρατεία, ο ελληνικός στρατός απελευθερώνει το Μπαλουνετέρ.

1938 - Δημιουργείται η Σημαία της Αργεντινής.

1958 - Κυπριακό, Ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος απορρίπτει το Σχέδιο Μακμίλλαν. Στην Κούρδαλη Κύπρου φονεύονται οι Ελληνοκύπριοι αγωνιστές Αλ. Κωνσταντίνου, Παν. Γεωργιάδης και ο Αναξ. Παρτσαλίδης.

1959 - Μοναδικό στην Ελλάδα σπήλαιο σταλακτιτών ανακαλύπτεται στη Χαλκιδική.

1962 - Το ΚΚΕ αποκαθιστά τον Άρη Βελουχιώτη, τον οποίο είχε «καταδικάσει» το 1945.

1975 - Ο ακαδημαϊκός Κωνσταντίνος Τσάτσος εκλέγεται 2ος Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, συγκεντρώνοντας 210 ψήφους σε σύνολο 295 παρόντων μελών του Κοινοβουλίου.

2004 - Η Εθνική Ελλάδας χάνει με 2-1 από τη Ρωσία στο τελευταίο παιχνίδι του ομίλου για το Euro 2004.
Διαβάστε Περισσότερα »

Δωρεάν Wi-Fi σε 4.000 σημεία σε όλη την Ελλάδα - Τι θα ισχύει

Η προκήρυξη δημοσιεύθηκε στην "Διαύγεια" με εντολή του νέου υφυπουργού Ανάπτυξης Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου.
Σύντομα όλοι οι πολίτες θα έχουν δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο σε 4.000 υπαίθριους ή και κλειστούς δημόσιους χώρους σε όλη την επικράτεια, όπως πλατείες, πεζόδρομοι, παιδικές χαρές, δημοτικές βιβλιοθήκες, μουσεία κλπ. Ειδικότερα, η επιλογή των σημείων (wi-fi hotspots) αφορά χώρους από 302 Δήμους της χώρας (σε σύνολο 325) που υπέδειξαν οι ίδιοι, 100 αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία, και 200 χώρους λιμένων και μαρινών.

Σήμερα, δημοσιεύθηκε στη "Διαύγεια" η πρόσκληση για το «Εθνικό Δίκτυο Σημείων Ασύρματης Πρόσβασης στο Διαδίκτυο WiFi Hotspots» με την οποία καλούνται οι δυνητικοί φορείς του έργου να υποβάλλουν τις σχετικές πράξεις προκειμένου το συγκεκριμένο έργο να χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ.

Η ένταξη του προγράμματος στο ΕΣΠΑ, που καθυστερούσε επί πολλούς μήνες – τουλάχιστον έξι –, καθώς δεν ήταν εύκολο να βρεθούν χρήματα και για τις 13 περιφέρειες, έγινε με εντολή του νέου υφυπουργού Ανάπτυξης Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου.

Ο αρμόδιος για το ΕΣΠΑ υφυπουργός είχε συνεχείς συσκέψεις τις τελευταίες ημέρες με υπηρεσιακούς παράγοντες και τελικά βρέθηκε λύση ώστε το πρόγραμμα να αφορά σε περιοχές και των 13 περιφερειών όλης της χώρας και όχι μόνο τις 8, για τις οποίες δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα έτσι κι αλλιώς. Για τη θετική εξέλιξη και το ξεμπλοκάρισμα του θέματος ενημέρωθηκε αμέσως και ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, που έχει επιδείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Ο προϋπολογισμός του έργου είναι στα 25 εκατομμύρια ευρώ, αντί των 15 που είχε παρουσιαστεί αρχικά.

Σημειώνεται ότι κάποιοι δήμοι, μεταξύ αυτών και ο Δήμος Αθηναίων, δεν μετέχουν στο πρόγραμμα, είτε γιατί έχουν ήδη υλοποιήσει δικό τους πρόγραμμα για την παροχή ασύρματης πρόσβασης στο διαδίκτυο, είτε γιατί το υλοποιούν τώρα.

Πώς θα μπαίνουν οι πολίτες στο Διαδίκτυο

Οι πολίτες θα μπορούν να συνδέονται για χρονικό διάστημα 30 λεπτών, υπό την προϋπόθεση ότι βρίσκονται σε απόσταση 20 μέτρων από το σημείο πρόσβασης για εσωτερικούς χώρους, και σε απόσταση 100 μέτρων για τα εξωτερικά σημεία.

Κάθε σημείο θα έχει τη δυνατότητα να εξυπηρετεί περίπου 40 έως 50 χρήστες ταυτόχρονα οι οποίοι θα μπορούν:

-Να έχουν απλή πρόσβαση στο διαδίκτυο αλλά με περιορισμούς για ακατάλληλο περιεχόμενο, streaming αρχείων κλπ, καθώς και περιορισμό στην ταχύτητα η οποία κατά μέγιστο θα είναι 1 εως 1,5 Mbps.

-Να έχουν πρόσβαση σε πληροφορίες της περιοχής και της πόλης

-Να έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες από το δήμο.

Αργότερα, προβλέπεται και επέκταση του Wi-fi και σε χώρους μεγάλης έκτασης, ειδικού ενδιαφέροντος και ειδικών τεχνικών και λειτουργικών απαιτήσεων δικτύου και εξοπλισμού, (χώροι εκδηλώσεων ή τουριστικού ενδιαφέροντος, ανοιχτοί αθλητικοί χώροι κλπ).

Wi-fi και στα μέσα μαζικής μεταφοράς

Τέλος, Wi-fi θα διαθέτουν τους επόμενους μήνες και τα λεωφορεία και τρόλει, όλοι οι σταθμοί του μετρό και του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου (σήμερα διαθέτουν επτά) και στάσεις του τραμ.


Διαβάστε Περισσότερα »

Ζωντανή για την πρόκριση η Εθνική Ελλάδας

Με παίκτη λιγότερο για σχεδόν μια ώρα αγώνα, η Ελλάδα πήρε το 0-0 με την Ιαπωνία και θα παίξει τον τελικό πρόκρισης κόντρα στην Ακτή Ελεφαντοστού την τελευταία αγωνιστική.

Η τύχη της γύρισε την πλάτη από νωρίς αλλά η Εθνική ομάδα κατάφερε να μείνει ζωντανή. Όχι μόνο κόντρα στους Ιάπωνες αλλά και στο κόλπο της πρόκρισης. Έχασε τον Μήτρογλου στο μισάωρο και λίγο αργότερα τον Κατσουράνη με δεύτερη κίτρινη αλλά κάπου εκεί έκανε την εμφάνισή της η ελληνική ψυχή.

Οι παίκτες του Σάντος ήταν λιγότεροι στο γήπεδο αλλά τόσο παθιασμένοι που αυτό δεν φάνηκε. Έτρεχαν όλοι, μάρκαραν όλοι, το ήθελαν πολύ όλοι!

Όταν χρειάστηκε ο Καρνέζης «καθάρισε» αλλά-δυστυχώς για μας-το ίδιο έκανε και ο Καβασίμα για τους Ιάπωνες. Το 0-0 αυτό ξεκαθαρίζει απόλυτα το τοπίο...

Γιατί έφτασε η ώρα για έναν τελικό για... Έλληνες! Από αυτούς που οι διεθνείς μας έχουν τα κότσια να παίξουν. Νίκη απέναντι στους Ιβοριανούς και νίκη ή ισοπαλία των Κολομβιανών με τους Ιάπωνες και η πρόκριση θα είναι δική μας.

Το ματς:

Από το ξεκίνημα του αγώνα φάνηκε η πρόθεση της Ιαπωνίας να παίξει από τα πλάγια και ειδικά από τα δεξιά καθώς ο Τζακερόνι ήθελε να «χτυπήσει» στην πλευρά του κακού στην πρεμιέρα Χολέμπας. Επίσης, ήταν εμφανές ότι η Εθνική είχε επιλέξει να δώσει την μπάλα στον αντίπαλο και να κυνηγήσει την κόντρα προκειμένου να βρει χώρους. Σε μια τέτοια φάση, ο Κονέ με την συμπλήρωση 10 λεπτών, πήρε μέτρα με την μπάλα και ένα καλό σουτ, κάνοντας αισθητή την παρουσία του στην εστία της Ιαπωνίας. Το σουτ στο 21ο λεπτό από τον Οσάκο που πέρασε λίγο άουτ και η εκτέλεση φάουλ του Χόντα στο 28' που κατέληξε στα χέρια του Χόντα, ήταν ό, τι πιο επικίνδυνο είχαν να επιδείξουν οι αντίπαλοί μας στο πρώτο μισάωρο του ματς όμως απειλητική δεν είχε καταφέρει να γίνει ούτε η ελληνική ομάδα επί της ουσίας.

Κάπου εκεί άρχισαν τα άσχημα... Το πρώτο κακό μαντάτο για τον Σάντος ήταν ο τραυματισμός του Μήτρογλου σε μια διεκδίκηση, κάτι που έφερε στο 34΄τον Γκέκα στο ματς, στην κορυφή της επίθεσης. Το δεύτερο και πολύ σημαντικότερο, ήταν η αποβολή του Κατσουράνη στο 38' με δεύτερη κίτρινη κάρτα που άφησε την Ελλάδα με παίκτη λιγότερο σε ένα ματς που έδειχνε ότι μπορεί να διεκδικήσει τη νίκη. Στο 40' σημειώθηκε ωστόσο η καλύτερη στιγμή για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα με τον Τοροσίδη να σουτάρει έξω από την περιοχή και τον Καβασίμα να διώχνει εντυπωσιακά. Ένα λεπτό αργότερο, ο Σάντος αναγκάστηκε να... θυσιάσει τον Φετφατζίδη για να περάσει τον Καραγκούνη, προσπαθώντας με το 4-4-1 πλέον, να καλύψει την «τρύπα» μετά την αποβολή. Το 0-0 έμεινε μέχρι το φινάλε του ημιχρόνου.

Το ίδιο μοτίβο και ο ίδιος ρυθμός έμειναν στο ματς και στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου. Η Εθνική λίγο πιο... παθιασμένη από την αποβολή και έπειτα αλλά προβληματική στο να απειλήσει την αντίπαλη εστία και από την άλλη η Ιαπωνία με μια φλύαρη κατοχή της μπάλας, δεν έδειχνε ικανή για κάτι ιδιαίτερο. Η μπάλα στο 59΄δεν έκανε το χατήρι στον Γκέκα που έπιασε την κεφαλιά μετά από κόρνερ αλλά ο Καβασίμα πρόλαβε να την διώξει με υπερένταση, στερώντας το γκολ από την ελληνική ομάδα η οποία στηριζόταν σε μεγάλο βαθμό στα στημένα που περνούσαν από τα πόδια του Καραγκούνη. Πραγματική απειλή ένιωσε ο Καρνέζης στο 68' όταν ο Καγκάβα γύρισε πολύ ωραία την μπάλα αλλά ο Οκούμπο-ευτυχώς-δεν έβαλε καλά το πόδι του ώστε να νικήσει τον εξουδετερωμένο Καρνέζη και έτσι έμεινε το 0-0. Αλλά και στο 70΄με τον Ουτσίντα να μην εκμεταλλεύεται το λάθος του Παπασταθόπουλου στην περιοχή... Στο 80΄ο Σάντος έριξε στο ματς και τον Σαλπιγγίδη αντί του εξαιρετικού αλλά πολύ κουρασμένου Κονέ προκειμένου ουσιαστικά να τα παίξει όλα για όλα... Φάσεις πέρα από ένα σουτ στο 87΄του Χολέμπας δεν υπήρξαν, ο Καρνέζης στο 89΄που χρειάστηκε «καθάρισε» στο σουτ του Έντο και το 0-0 έμεινε μέχρι το φινάλε.

Πού κρίθηκε: Υπάρχουν δύο σημεία που έκριναν το ματς. Το ένα είναι ο τραυματισμός του Μήτρογλου και η αποχώρησή του από το ματς και το δεύτερο η αποβολή του Κατσουράνη. Όχι επειδή με δέκα δεν πήγε καλά η Εθνική. Αλλά κυρίως επειδή χρειάστηκε να «θυσιαστεί» ο Φετφατζίδης και να αλλάξουν ρόλο παίκτες που δημιουργικά θα μπορούσαν να έχουν προσφέρει περισσότερο.

 Ο Ορέστης Καρνέζης. Όποτε χρειάστηκε ήταν εκεί και ειδικά στο 89΄όταν νίκησε τον Έντο και κράτησε το μηδέν στο παθητικό.

Συνθέσεις:

Ιαπωνία: Καβασίμα, Ουτσίντα, Χόντα, Ναγκατόμο, Οκαζάκι, Οκούμπο, Κόνο, Γιαμαγκούτσι, Χασέμπε (46' Έντο), Οσάκο (57΄Καγκάβα), Γιοσίντα

Ελλάδα: Καρνέζης, Τοροσίδης, Παπασταθόπουλος, Μανωλάς, Χολέμπας, Μανιάτης, Κατσουράνης, Κονέ (80΄Σαλπιγγίδης), Φετφατζίδης (41' Καραγκούνης), Σαμαράς, Μήτρογλου (34΄Γκέκας)

Διαβάστε Περισσότερα »

Με βροχές μας αποχαιρετά η εβδομάδα

Ισχυρές βροχοπτώσεις θα σημειωθούν στη χώρα μας και την Παρασκευή, αλλά από το Σαββατοκύριακο, ο καιρός θα είναι βελτιωμένος.

Πιο αναλυτικά:

Στη Θράκη προβλέπονται δυνατές βροχές και καταιγίδες, βελτίωση από αργά το απόγευμα. Στη Μακεδονία θα έχουμε, το πρωί λίγες σποραδικές βροχές και τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες βροχές, καταιγίδες και πιθανόν κατά τόπους χαλάζι. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει στη βόρεια Ελλάδα τους 26 βαθμούς.

Στην Ήπειρο και στη δυτική Στερεά ο καιρός προβλέπεται άστατος καιρός με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως το μεσημέρι. Στα νησιά του Ιονίου και στη βορειοδυτική Πελοπόννησο αναμένονται βροχές και καταιγίδες που θα σταματήσουν, στο βόρειο Ιόνιο πριν το μεσημέρι και στα νοτιότερα από νωρίς το απόγευμα. Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στη δυτική Ελλάδα θα κυμανθεί από 13 έως 27 βαθμούς.

Στην υπόλοιπη Πελοπόννησο θα έχουμε, το πρωί ήλιο και το απόγευμα σποραδικές βροχές μικρής διάρκειας. Στον Κορινθιακό και στα Κύθηρα θα πνέουν ισχυροί δυτικοί άνεμοι. Στην Κρήτη θα επικρατεί ηλιοφάνεια και θα πνέουν δυτικοί άνεμοι 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει έως τους 28 βαθμούς.

Στα Δωδεκάνησα τις πρωινές ώρες θα σημειώνονται πρόσκαιρες βροχές, ενώ από το μεσημέρι θα επικρατούν βορειοδυτικοί άνεμοι 6 μποφόρ. Στις Κυκλάδες προβλέπονται λίγες νεφώσεις και άνεμοι δυτικών διευθύνσεων 5 με 6 μποφόρ. Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου προβλέπονται βροχές και καταιγίδες και βελτίωση αργά το απόγευμα. Στις Σποράδες μέχρι το μεσημέρι οι βορειοδυτικοί άνεμοι θα είναι ενισχυμένοι στα 6 μποφόρ.

Στη Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά και στην Εύβοια το μεσημέρι και το απόγευμα αναμένονται βροχές και καταιγίδες, πιθανόν και χαλάζι. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 29 βαθμούς.

Στην Αττική θα έχουμε το πρωί ηλιοφάνεια, το μεσημέρι και το απόγευμα έντονες βροχές. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως τους 28 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται παροδικές νεφώσεις και ισχυροί βορειοδυτικοί άνεμοι. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 26 βαθμούς Κελσίου.
Διαβάστε Περισσότερα »

Έκλεψαν αγροτικά αυτοκίνητα σε Λεοντάρι και Βάγια


Σχεδόν καθημερινές είναι οι κλοπές οχημάτων. Ενώ πριν λίγα χρόνια, αφήναμε τα κλειδιά πάνω στα αυτοκίνητα, σήμερα τα αυτοκίνητα γίνονται καπνός ακόμα και όταν είναι κλειδωμένα….
 Οργανωμένη σπείρα όπως όλα δείχνουν αλωνίζει το τελευταίο διάστημα στη Βοιωτία και κλέβει αγροτικά  φορτηγά αυτοκίνητα.

Οι δράστες όπως φαίνεται είναι «διαβασμένοι» και εντοπίζοντας αρχικά τα οχήματα κάνοντας περιπολίες στη συνέχεια τα εξαφανίζουν ανενόχλητοι κατά τις βραδινές ώρες.

Τέτοια «χτυπήματα» έχουν καταγραφεί σύμφωνα με πληροφορίες του Permissospress,στα Βάγια δυο αγροτικά,ένα στο Νεοχώρι,και σήμερα το πρωί δυο αυτοκίνητα  έξω από τις αυλές των σπιτιών στο Λεοντάρι.
Προσοχή!Προφυλάξτε τα αγροτικά σας αυτοκίνητα!
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ