Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014

«Απαγόρευση κυκλοφορίας Οχημάτων και Πεζών λόγω κινδύνου εκδήλωσης Πυρκαγιάς»


Με την υπ’ αριθ.169/4-7-2014 Απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη και λαμβανομένου
υπόψη τον από 4/7/2014 Χάρτη Πρόβλεψης Κίνδυνου Πυρκαγιάς της Γ.Γ.Π.Π. (κατηγορία
κινδύνου 4), που ισχύει για το Σάββατο ,5-7-2014 , απαγορεύεται η κίνηση και η
κυκλοφορία οχημάτων και πεζών από την 12η βραδινή της 4ης Ιουλίου, ημέρα
Παρασκευή έως και την 12η βραδινή της 5ης Ιουνίου, ημέρα Σάββατο στις ακόλουθες
περιοχές:
ΔΗΜΟΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
1. Άλσος άνωθεν Αγίων Θεοδώρων _Κεραμίδι
2. Άλσος Αγίου Λουκά – Νεκροταφείο -Ζαγαράς
3. Αναδασωτέο τμήμα Β.Δ. της πόλης της Λιβαδειάς στο Πέρα Χωριό
4. Θέση «Καραμπατσέικα» -Παλλαιά οδός Λιβαδειά – Αγία Τσουκλαάδες
5. Θέση «Καραβέλια» δρόμος προς Αγία Άννα Δ.Ε. Κορωνείας
6. Αδιέξοδο πάνω από το Δημοτικό στάδιο Λιβαδειάς
ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ
1. Δάσος Μοσχοποδίου
2. Δάσος Αγίας Τριάδας
3. Δάσος Κιθαιρώνα
ΔΗΜΟΣ ΤΑΝΑΓΡΑΣ
1. Δάσος Δερβενοχωρίων
ΔΗΜΟΣ ΔΙΣΤΟΜΟΥ – ΑΡΑΧΩΒΑΣ- ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ
1. Εθνικός Δρυμός Παρνασσού
Της ανωτέρω απαγόρευσης εξαιρούνται οι διατηρούντες ποιμνιοστάσια, γεωργικές
εκτάσεις καθώς και οι ιδιοκτήτες και οι κινούμενοι προς τα καταστήματα που βρίσκονται
στις αναφερθείσες περιοχές.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τριήμερες Εκδηλώσεις στο Μαυρομμάτι


Διαβάστε Περισσότερα »

Ντελαπάρισε νταλίκα στον Κιθαιρώνα-Νεκρός ο οδηγός



 Μια νταλίκα ανατράπηκε σήμερα το  πρωί στο υπο κατασκευή Αιολικό Πάρκο Κιθαιρώνα.Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Permissospress η νταλίκα φορτωμένη με ανεμογεννήτριες  κατευθυνόταν στο Αιολικό Πάρκο Κιθαιρώνα νότια του Καπαρελλίου και κάτω απο άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες ντελαπάρισε με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο οδηγός.Μεγάλη ήταν η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Θηβών,ΕΚΑΒ και Αστυνομίας για να βοηθήσουν  σε τυχόν εγκλωβισμό.Ο άτυχος οδήγός πάντα με πληροφορίες μας ήταν 51 χρονών και καταγόταν απο Αθήνα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Στο επιδοτούμενο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ οι Δημοτικοί Παιδικοί και Βρεφονηπιακοί Σταθμοί του Δ. Λεβαδέων

Ανακοινώνεται ότι για τη νέα σχολική χρονιά 2014-2015 οι ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΚΑΙ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ που βρίσκονται στη Λιβαδειά, ο ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΣ ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΟΥ που βρίσκεται στο Κυριάκι και ο ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΚΟΡΩΝΕΙΑΣ που βρίσκεται στον ΑΓΙΟ ΓΕΩΡΓΙΟ,  θα συμμετέχουν στο επιδοτούμενο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ  που αφορά τη δράση «ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ».
Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα έχουν μόνο γυναίκες που είναι μητέρες βρεφών, νηπίων, παιδιών και έχουν την ελληνική υπηκοότητα ή την υπηκοότητα κράτους – μέλους της Ε.Ε. ή είναι Ελληνίδες Ομογενείς ή είναι αλλοδαπές από τρίτες χώρες και διαμένουν νόμιμα στην Ελλάδα και επιθυμούν να εγγράψουν  τα τέκνα τους σε βρεφικούς, βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς.
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν και οι άνδρες στους οποίους έχει παραχωρηθεί με δικαστική απόφαση η επιμέλεια των παιδιών τους και εκείνοι που βρίσκονται σε χηρεία.
Οι  μητέρες που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα θα πρέπει να πληρούν τις κάτωθι προϋποθέσεις:α)να είναι άνεργες ή β)να εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα ή γ) να είναι αυτοαπασχολούμενες ή να συμμετέχουν σε Ενεργητικές Πολιτικές Απασχόλησης (ΕΠΑ).
Εξαιρούνται από την παρούσα πρόσκληση: οι τακτικοί και αορίστου χρόνου υπάλληλοι του Δημοσίου, των Ν.Π.Δ.Δ. καθώς και οι υπάλληλοι μόνιμοι και αορίστου χρόνου των Ο.Τ.Α. (α’ και β’ βαθμού).
Η Αίτηση Συμμετοχής των ενδιαφερόμενων γυναικών θα ξεκινήσει  να διατίθεται ΜΟΝΟ ΣΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ  ΜΟΡΦΗ από τις 25/07/2014 στις ιστοσελίδες της Ε.Ε.Τ.Α.A.  (www.eetaa.gr) , της ΚΕΔΕ (www.kedke.gr)  και του ΕΠΑΝΑΔ (www.epanad.gov.gr) .

Οι αιτήσεις συμμετοχής μπορούν να υποβάλλονται το χρονικό διάστημα από 25/07/2014 έως 04/08/2014. Καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή των αιτήσεων, συνοδευόμενων από τα απαιτούμενα δικαιολογητικά ορίζεται η 04/8/2014 και ώρα 14.00μ.μ.
Η «Αίτηση συμμετοχής – Δήλωση» συνοδευόμενη από τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, μπορεί να υποβληθεί, ταχυδρομικώς ή με υπηρεσία ταχυμεταφοράς (courier), σε φάκελο  στον οποίο εξωτερικά θα πρέπει υποχρεωτικά να αναγράφεται η ένδειξη «ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ  ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ», στα Γραφεία της Ε.Ε.Τ.Α.Α  Α.Ε: Μυλλέρου 73 – 77 Τ.Κ.10436 ΑΘΗΝΑ.

Οι ενδιαφερόμενες μητέρες για να προμηθευτούν το ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΤΕΥΧΟΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΑΞΕΩΝ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ «ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ» ΓΙΑ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΕΣ ΜΗΤΕΡΕΣ  να επισκεφθούν την ιστοσελίδα  της Ε.Ε.Τ.Τ.Α.
(http://www.eetaa.gr ή της ΚΕΔΕ (www.kedke.gr)  και του ΕΠΑΝΑΔ (www.epanad.gov.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Επανέρχεται το επίδομα συζύγου στον ΟΓΑ



Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΓΑ ταυτόχρονα με την καταβολή της σύνταξης του Αυγούστου θα επαναχορηγηθεί το επίδομα συζύγου στους συνταξιούχους του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ), οι οποίοι έχουν σύζυγο μη συνταξιούχο με έτος γέννησης το 1949.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση τον Ιούλιο παρατηρήθηκε το φαινόμενο της διακοπής καταβολής του επιδόματος, και έγιναν όλες οι ενέργειες για την επαναχορήγηση του επιδόματος αναδρομικά.

Οι συνταξιούχοι γήρατος του ΟΓΑ δικαιούνται το συγκεκριμένο επίδομα μέχρι τη συμπλήρωση του 67ου έτους της ηλικίας του συζύγου του/της και εφ' όσον αυτός δεν λαμβάνει σύνταξη από οποιοδήποτε ασφαλιστικό φορέα.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ενισχύσεις 16,9 εκατ. ευρώ σε 12.852 νέους αγρότες


Τα αναλυτικά στοιχεία όσον αφορά στην κατανομή ατομικών δικαιωμάτων ενιαίας κοινοτικής ενίσχυσης σε νέους γεωργούς και κτηνοτρόφους έδωσαν στη δημοσιότητα σήμερα, Πέμπτη 3 Ιούλιου, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Καρασμάνης και ο αναπληρωτής υπουργός Πάρις Κουκουλόπουλος, εκφράζοντας παράλληλα την ικανοποίησή τους για την ταχεία ολοκλήρωση της όλης διαδικασίας από τον ΟΠΕΚΕΠΕ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά :

-12.852 νέοι αγρότες, που ξεκίνησαν την επαγγελματική τους δραστηριότητα από το 2011 και μετά και δεν κατείχαν μέχρι σήμερα δικαιώματα ενιαίας κοινοτικής ενίσχυσης, έλαβαν καινούργια δικαιώματα από το Εθνικό Απόθεμα δικαιωμάτων του 2013.

-Συνολικά κατανεμήθηκαν στους δικαιούχους αγρότες 30.783,99 δικαιώματα ενιαίας ενίσχυσης.

-Η συνολική αξία των κατανεμηθέντων δικαιωμάτων ανέρχεται στα 16.931.194,50 ευρώ. Ποσό, που θα εισπράξουν στα τέλη του έτους φέτος οι κάτοχοι των νέων δικαιωμάτων

-Η μοναδιαία αξία κάθε ατομικού δικαιώματος αντιστοιχεί σε 550 ευρώ κοινοτικής ενίσχυσης το χρόνο.

-Κάθε αγρότης έλαβε αναλογικά από 1 (ελάχιστη κατανομή) έως 7 (μέγιστη) ατομικά δικαιώματα ενιαίας κοινοτικής ενίσχυσης.



Πέραν των κοινοτικών ενισχύσεων που θα λαμβάνουν από φέτος οι νέοι αγρότες στους οποίους κατανεμήθηκαν τα δικαιώματα, αποκτούν παράλληλα και πρόσβαση στα δικαιώματα ενισχύσεων της καινούργιας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) 2015-2020, αφού βασική προϋπόθεση για την απόκτηση δικαιωμάτων την περίοδο εφαρμογής της νέας ΚΑΠ είναι η είσπραξη άμεσων ενισχύσεων από το 2013 και μετά.



Οι βασικές προϋποθέσεις  ενός παραγωγού για να είναι δικαιούχος κατανομής δικαιωμάτων εθνικού αποθέματος 2013 είναι:

-η επιλογή του πεδίου «Αιτούμαι την χορήγηση δικαιωμάτων εθνικού αποθέματος» στην ΕΑΕ 2013.

-η έναρξη γεωργικής δραστηριότητας, σύμφωνα με το άρθρο 2 του Καν.1120/09, από το έτος 2011 και μετά

-η μη κατοχή δικαιωμάτων ενιαίας ενίσχυσης το 2013

-Η προσδιορισθείσα επιλέξιμη έκταση έπειτα από όλους τους ελέγχους μεγαλύτερη ή ίση του ενός εκταρίου (10 στρέμματα) στην ΕΑΕ2013.

-Σε περίπτωση που η δηλωθείσα έκταση είναι βοσκότοπος, υποχρεωτικά πρέπει να συνοδεύεται από ζωικό κεφάλαιο. Η έκταση για την κατανομή νέων δικαιωμάτων ενίσχυσης υπολογίζεται με βάση πυκνότητα βόσκησης 3 Μ.Μ.Ζ. ανά εκτάριο επιλέξιμης γης.

-Να πληροί τα κριτήρια επιλεξιμότητας  για την κατανομή δικαιωμάτων.
Διαβάστε Περισσότερα »

2o Φολκλορικό Φεστιβάλ στην Καλλιθέα Βοιωτίας


Διαβάστε Περισσότερα »

Τα γεγονότα… σαν σήμερα




Σαν σήμερα το 1884 το Άγαλμα της Ελευθερίας δωρίζεται στις ΗΠΑ από τους Γάλλους.

362 π.Χ. - Μάχη της Μαντινείας: Οι Θηβαίοι, με επικεφαλής τον Επαμεινώνδα, νικούν τους Σπαρτιάτες και τους συμμάχους τους, όμως ο Επαμεινώνδας τραυματίζεται θανάσιμα.

414 - Η Πουλχερία ανακηρύσσεται αυγούστα της Βυζαντινής αυτοκρατορίας.

1054 - Φθάνει στη Γη το φως από την έκρηξη υπερκαινοφανούς αστέρα στον αστερισμό του Ταύρου, που παραμένει ορατή για μήνες ακόμα και κατά τη διάρκεια της ημέρας. Τα υπολείμματα της έκρηξης σχηματίζουν το Νεφέλωμα του Καρκίνου.

1187 - Μάχη του Χαττίν: ο Σαλαντίν συντρίβει τους σταυροφόρους του Γκυ ντε Λουζινιάν.

1456 - Ξεκινά η πολιορκία του Βελιγραδίου από τους Οθωμανούς.

1534 - Ο Χριστιανός Γ' γίνεται βασιλιάς της Δανίας.

1570 - Ενετοί, Μανιάτες και Κυθήριοι καταλαμβάνουν το φρούριο των Τούρκων στο Πορτο Κάγιο το οποίο και κατεδαφίζουν.

1776 - Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας των ΗΠΑ.

1821 - Ελληνική Επανάσταση του 1821, Έλληνες αγωνιστές ελευθερώνουν τη Μονεμβάσια.

1822 - Ελληνική Επανάσταση του 1821, Μάχη του Πέτα: καταστροφή των υπό τον Μαυροκορδάτο ελληνικών και φιλελληνικών δυνάμεων κατά την επίθεση 7.500 Τούρκων.

1909 - Συγκροτείται στην Αθήνα ο «Στρατιωτικός Σύνδεσμος», μία ομάδα αξιωματικών που προετοίμασε την Επανάσταση στο Γουδί και έφερε στην εξουσία τον Ελευθέριο Βενιζέλο.

1913 - Β' Βαλκανικός Πόλεμος Τα ελληνικά θωρηκτά ΑΒΕΡΩΦ, ΨΑΡΑ και ΥΔΡΑ αγκυροβολούν στον λιμένα της απελευθερωμένης Καβάλας.

1918 - Ανέρχεται στον θρόνο ο Μωάμεθ ΣΤ΄, ο τελευταίος σουλτάνος (αυτοκράτορας) της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

1921 - Μικρασιατική Εκστρατεία, Ο Ελληνικός Στρατός (Χ Μεραρχία), μετά από σκληρή διήμερη μάχη, καταλαμβάνει την Κιουτάχεια.

1943 - Δύναμη 5.000 Ελλήνων ανταρτών του ΕΔΕΣ αρχίζει εκτεταμένες επιχειρήσεις κατά των δυνάμεων κατοχής στη Δυτική Ελλάδα, , καταστρέφοντας μεταξύ άλλων την γέφυρα Καλογήρου Άρτας και διακόπτοντας τους ανεφοδιασμούς, με αποτέλεσμα την παραπλάνησή τους ως προς την περιοχή αποβάσεως των Συμμάχων.

1972 - Αθήνα - Δικτατορία: Ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Ουΐλιαμ Ρότζερ επισκέπτεται την Αθήνα και συναντάται με τον δικτάτορα Γεώργιο Παπαδόπουλο. Η συνάντηση αυτή προβλήθηκε ιδιαίτερα.

1973 - Αθήνα - Δικτατορία: Συλλαμβάνεται ο Ε. Αβέρωφ ως υποκινητής και πολιτικός σύμβουλος του "Κινήματος του Ναυτικού 1973".

2004 - Τελικός Euro 2004. Μια από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις στην ιστορία του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Ανεπανάληπτη και απρόσμενη επιτυχία στην Πορτογαλία για την Ελλάδα, που κατακτά το τρόπαιο νικώντας 1-0 τη διοργανώτρια. Το νικητήριο γκολ για την Ελλάδα πέτυχε στο 57ο λεπτό με κεφαλιά ο Άγγελος Χαριστέας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Πανελλαδικές 2014: Πού θα κινηθούν οι βάσεις -Σε ποια πεδία εκτοξεύονται, σε ποιο καταρρέουν

Ανοδο στις περιζήτητες διαχρονικά σχολές, ιατρικές, πολυτεχνικές και νομικές σχολές και πτώση σε αυτές του πέμπτου πεδίου δείχνει η πρώτη επεξεργασία των βαθμών των πανελλαδικών από το υπουργείο Παιδείας.

Αναλυτικότερα, συγκρατημένα ανοδικά θα κινηθούν οι βάσεις στο δεύτερο πεδίο, θετικές επιστήμες, στο τρίτο, επιστήμες υγείας και το τέταρτο, τεχνολογικές επιστήμες. Μεγάλη αναμένεται να είναι η άνοδος στο πρώτο πεδίο, δηλαδή στις σχολές ανθρωπιστικών και νομικών επιστημών. Αντιθέτως, στο πέμπτο επιστημονικό πεδίο (οικονομία και διοίκηση) το εντυπωσιακό νούμερο των 20,6 % λιγότερων υποψηφίων σε σχέση με την περυσινή εξεταστική διαδικασία, οδηγεί τις βάσεις στο πεδίο αυτό σε πτώση και μάλιστα σε «γκρέμισμα» στις χαμηλές σχολές του.

Με βάση το κριτήριο των πόλεων, οι σχολές στα αστικά κέντρα αναμένεται να έχουν υψηλότερη βάση σε σχέση με πέρυσι. Συγκεκριμένα, η άνοδος θα είναι εμφανής στις σχολές μεσαίας και χαμηλής ζήτησης, ενώ ανοδικά θα κινηθούν και τα τμήματα στην Περιφέρεια και έχουν ομοειδή τμήματα σε πανεπιστήμια ή ΤΕΙ των αστικών κέντρων

Η άνοδος των βάσεων αναμένεται ότι θα είναι οριακή στα υψηλόβαθμα τμήματα της χώρας (Ιατρικές, Νομικές, Πολυτεχνικές) και γενικώς στα τμήματα των μεγάλων αστικών κέντρων, ενώ θα είναι περισσότερο εμφανής στις σχολές μεσαίας και χαμηλής ζήτησης.

Πώς τα πήγαν οι υποψήφιοι

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία, μεγάλα ποσοστά γραπτών κάτω από τη βάση καταγράφονται στη Φυσική Τεχνολογικής Κατεύθυνσης 2 (69,46%), στην Ιστορία Γενικής Παιδείας (60,63%), στα Μαθηματικά Τεχνολογικής Κατεύθυνσης 2 (60,33%), στην Ιστορία Θεωρητικής Κατεύθυνσης (49,76%) και στα Αρχαία Ελληνικά Θεωρητικής Κατεύθυνσης (41,65%).

Αντίθετα, περισσότεροι ήταν οι αριστούχοι εφέτος (βαθμός 18-20) στη Φυσική Γενικής Παιδείας (46,52%), τη Βιολογία Γενικής Παιδείας (30,48%), τη Χημεία Θετικής Κατεύθυνσης (26,97%), την Ηλεκτρολογία Τεχνικής Κατεύθυνσης 1 (37,74%), τα Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής Γενικής Παιδείας (24,17%).

Αναλυτικά (πατήστε πάνω στους πίνακες για να κατεβάσετε τα αρχεία:

Πίνακες κλιμάκωσης βαθμολογίας
Στατιστικά βαθμολογιών Γ΄τάξης
Στατιστικά άνω του 10 -Κατευθύνσεις
Στατιστικά άνω του 10
Αριθμοί προσέλευσης
Αριθμοί προσέλευσης κατευθύνσεις
Κλιμάκωση γενικού βαθμού πρόσβασης



Διαβάστε Περισσότερα »

Ισχυροί βοριάδες και μικρή πτώση της θερμοκρασίας

Oι ισχυροί άνεμοι οι οποίοι Αιγαίο αναμένεται να φτάσουν τα 8 μποφόρ και η μικρή πτώση της θερμοκρασία είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής μετεωρολογικής υπηρεσίας.

Πρόγνωση για Παρασκευή 04-07-2014

Γενικά χαρακτηριστικά - προειδοποιήσεις

Γενικά αίθριος καιρός και μόνο στην κεντρική Μακεδονία (κυρίως στη Χαλκιδική), την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα ορεινά με βαθμιαία βελτίωση.

Βόρειοι άνεμοι 5 με 7 και τοπικά στο Αιγαίο 8 μποφόρ.

Μικρή πτώση της θερμοκρασίας στα ανατολικά και βόρεια.

Αναλυτική πρόγνωση

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: στην κεντρική (κυρίως στη Χαλκιδική), την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη παροδικές νεφώσεις με τοπικούς όμβρους κυρίως στα ορεινά τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες και βαθμιαία βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις με 4 με 6 και στην κεντρική Μακεδονία πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.

Θερμοκρασια: από 17 έως 30 βαθμούς κελσίου. Στα ανατολικά η μεγίστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: γενικά αίθριος.

Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.

Θερμοκρασια: από 20 έως 33 βαθμούς κελσίου. Στην Ηπειρο η ελάχιστη θα είναι κατά τόπους 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις στις ανατολικές περιοχές της Θεσσαλίας, της ανατολικής Στερεάς και την Εύβοια.

Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και τοπικά στα ανατολικά 7 με 8 μποφόρ.

Θερμοκρασια: από 21 έως 33 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: γενικά αίθριος.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 μποφόρ.

Θερμοκρασια: από 23 έως 28 βαθμούς κελσίου. Στη νότια Κρήτη η μεγίστη 2 με 3 βαθμούς υψηλότερη.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: γενικά αίθριος.

Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ.

Θερμοκρασια: από 23 έως 31 βαθμούς κελσίου.

Αττική

Καιρός: γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις στα ανατολικά και βόρεια.

Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασια: από 23 έως 31 βαθμούς κελσίου. Στα ανατολικά και βόρεια η μεγίστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις στα ανατολικά.

Άνεμοι: αρχικά βόρειοι βορειοδυτικοί 6 με 7 μποφόρ που σταδιακά θα εξασθενήσουν.

Θερμοκρασια: από 21 έως 30 βαθμούς κελσίου.

Πρόγνωση για  Σάββατο 05-07-2014

Καιρός: γενικά αίθριος και μόνο στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα

Αναπτυχτούν τοπικές νεφώσεις.

Άνεμοι: στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, που το απόγευμα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ιδία ένταση. Στα

Ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και στο Αιγαίο 7 τοπικά 8

Μποφόρ, με εξασθένηση από το βράδυ.

Θερμοκρασια: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Διαβάστε Περισσότερα »

Αφιέρωμα στον Βασίλη Τσιτσάνη απο τον Σύλλογο Ξηρονομαίων


Διαβάστε Περισσότερα »

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα στη Bοιωτία


Προειδοποίηση για πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για σήμερα Παρασκευή εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση με τις περιοχές που κινδυνεύουν:


«Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη (www.civilprotection.gr), για αύριο Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

Περιφέρεια Αττικής και Νήσων,
Περιφέρεια Κρήτης,
Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου,
Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (Κυκλάδες, Δωδεκάνησα),
Περιφερειακή Ενότητα Ευβοίας (περιλαμβανομένης της νήσου Σκύρου),
Περιφερειακή Ενότητα Σποράδων,
Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας,
Περιφερειακή Ενότητα Φθιώτιδας,
Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας,
Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τους οργανισμούς περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης των παραπάνω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Με βάση τα προβλεπόμενα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας παρακαλεί τους πολίτες να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.»
Διαβάστε Περισσότερα »

ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΕΗ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ  ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΟ  ΚΙΝΗΜΑ  ΘΗΒΑΣ


Η κυβέρνηση έρχεται με συνοπτικές διεργασίες, μέσα από τις στημένες συνθέσεις των θερινών τμημάτων, να προχωρήσει στον νέο αντιδραστικό γύρο μνημονιακών προαπαιτούμενων.

Και πιο συγκεκριμένα: Το ξεπούλημα της ΔΕΗ και των αιγιαλών, η υποβάθμιση του περιβάλλοντος και η διάλυση του ασφαλιστικού συστήματος συνιστούν τα νέα μνημονικά εγκλήματα στα οποία η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ προσχωρούν ακάθεκτοι, γνωρίζοντας τις καταστροφικές συνέπειες για την κοινωνία και την οικονομία.
Το νομοσχέδιο για τη λεγόμενη μικρή ΔΕΗ παίρνει επαξίως τη δικιά του θέση στη μακρά παράδοση του εξουσιαστικού ψεύδους. Γιατί, όπως είναι προφανές, δεν υπάρχει καμιά μικρή ΔΕΗ, ούτε μπορεί να υπάρξει τέτοια. Με τεχνητό τρόπο επιχειρείται να αποσπαστεί ένα τμήμα (ίσως το πιο κερδοφόρο) από την ενιαία (πώς θα μπορούσε να ήταν αλλιώς;) επιχείρηση ηλεκτρισμού και να παραδοθεί στα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα. Χαρίζονται στους ιδιώτες δέκα μονάδες παραγωγής ηλεκτρισμού, κοιτάσματα που αντιστοιχούν σε 450.000.000 τόνους λιγνίτη, και δύο εκατομμύρια καταναλωτές.  «Μικρή ΔΕΗ» είναι η παραπλανητική ονομασία που έχει δοθεί στο ξεπούλημα του στρατηγικού τομέα της ενέργειας.
Γιατί άραγε να πουληθεί η ΔΕΗ αφού είναι κερδοφόρα κι επομένως δεν επιβαρύνει τον προϋπολογισμό; Πώς μπορεί να «κοπεί» κομμάτι από ένα ενιαίο σύστημα που έχει φτιαχτεί και δεν μπορεί να λειτουργήσει παρά ως ενιαίο; Πώς μπορεί να κοστολογηθεί η περιουσία της ΔΕΗ όταν αυτή συμπεριλαμβάνει ορυκτό πλούτο κι εγκαταστάσεις που δεν μπορούν να αποτιμηθούν με όρους αγοράς; Πώς μπορούμε να μιλάμε για «αγορά» σε έναν τομέα όπου εκ του χαρακτήρα του μπορεί να λειτουργήσει μόνο ως μονοπώλιο (είτε κρατικό είτε ιδιωτικό); Αλλά πάνω απ’ όλα, γιατί να ξεπουληθεί η ΔΕΗ όταν η διεθνής εμπειρία αποδεικνύει ότι η ιδιωτικοποίηση οδηγεί σε αύξηση των τιμών για των καταναλωτή;
Το ξεπούλημα της ΔΕΗ αποτελεί μια ακόμα πράξη στην τραγωδία του ξεπουλήματος του δημόσιου πλούτου. Πρόκειται για πραγματικό πλιάτσικο. Ένα πλιάτσικο που καταστρέφει το παρόν και υπονομεύει το μέλλον, αφού η οποιαδήποτε προσπάθεια παραγωγικής ανασυγκρότησης θα έχει ως απαραίτητη προϋπόθεση το δημόσιο έλεγχο του στρατηγικού τομέα της ενέργειας.
Το Αυτοδιοικητικο Ριζοσπαστικό Κίνημα Θήβας καλεί κοινωνικούς φορείς της πόλης, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, κόμματα, σε ένα ενιαίο μέτωπο που θα αποτρέψει το σχεδιαζόμενο έγκλημα της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ. Ιδιωτική  ΔΕΗ σημαίνει ακόμα περισσότερο, ακριβότερα τιμολόγια για τα νοικοκυριά και τον Δήμο, χειρότερες υπηρεσίες, μεγαλύτερος αριθμός σπιτιών χωρίς ρεύμα, ακόμα μεγαλύτερο κόστος λειτουργίας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
Διαβάστε Περισσότερα »

Η επόμενη μέρα της Mazda στην Ελλάδα




    Θολό είναι το τοπίο όσο αφορά στην επόμενη ημέρα της ΕΛΜΑ, της εισαγωγικής εταιρείας των αυτοκινήτων Mazda στην Ελλάδα, μετά την αίτηση πτώχευσης που κατέθεσε, την ώρα που ισχυροί ελληνικοί επιχειρηματικοί όμιλοι ερίζουν για την απόκτησή της.



Αν δεν ξεκαθαρίσει όμως η εκδίκαση της αίτησης, κανείς δε... γνωρίζει με σιγουριά τι μέλλει γενέσθαι.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι μήνες πριν, υπήρξαν πολλές προτάσεις για την απόκτηση της Mazda, ωστόσο καμία από αυτές δεν κάλυπτε τις οικονομικές απαιτήσεις της διοίκησης.

H ιαπωνική μάρκα μπορεί να μην είναι μαζική, ωστόσο η εξαιρετική γκάμα των προϊόντων που διαθέτει, την κάνουν ιδιαίτερα ελκυστική στους εντόπιους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στο χώρο του αυτοκινήτου.

Πως φτάσαμε εδώ

Τα προβλήματα της Mazda στην ελληνική αγορά είχαν διαφανεί από το 2011, αλλά και από τότε που η ιαπωνική εταιρεία άρχισε να «απαγκιστρώνεται» από τη Ford, με αποτέλεσμα να μη διαθέτει προϊόντα ανταγωνιστικά για την Ευρώπη και κατ' επέκταση την Ελλάδα, που διψούσε για μικρού κυβισμού αυτοκίνητα.

Με μια γκάμα εξαιρετικών προϊόντων μεν, εκτός ελληνικής πραγματικότητας δε (μεγάλοι, ενεργοβόροι κινητήρες, «ειδικά» αυτοκίνητα), ήταν θέμα χρόνου η "καθίζηση" των πωλήσεων, από τη στιγμή μάλιστα που οι βασικοί της ανταγωνιστές και ιδιαίτερα οι ιαπωνικές εταιρείες, είχαν ήδη πάρει τα μέτρα τους.

Αυτό έφερε προβλήματα στην εισαγωγική ΕΛΜΑ, που κρινόμενη εκ του αποτελέσματος φάνηκε να ρίχνει λευκή πετσέτα, για τους εξής λόγους:

1. Έκοψε εντελώς την προβολή της Mazda.

2. Συρρίκνωσε στελεχιακά την εταιρεία.

3. Άφησε το δίκτυο στην τύχη του.

4. Περιχαρακώθηκε στην εσωστρέφεια, περικόπτοντας τις γέφυρες με το εξωτερικό.

Μια ματιά στις πωλήσεις της εταιρείας τα χρόνια της κρίσης είναι αποκαλυπτική: Από τις 1.850 ταξινομήσεις του 2010, η Mazda χτυπήθηκε άσχημα από την κρίση χάνοντας το 75,7% των δυνάμεών της την επόμενη χρονιά, αφού το 2011 ταξινόμησε μόλις 450 αυτοκίνητα. Η πτώση συνεχίστηκε και τα επόμενα έτη, καθώς το 2012 οι πωλήσεις της μειώθηκαν στο μισό (222 μονάδες), το 2013 «κρατήθηκε» σε πωλήσεις (243), ενώ μέχρι και τον Ιούνιο τους 2014, ταξινόμησε μόλις 25 αυτοκίνητα κατέχοντας μερίδιο 0.1%!

Οι «μνηστήρες»

Ως είθισται σε αυτές τις περιπτώσεις, η φημολογία που ακολουθείται για την επόμενη μέρα είναι μεγάλη. Η περίπτωση ανάληψης δράσης της μητρικής εταιρείας, σύμφωνα με εκτιμήσεις στελεχών της αγοράς που απευθυνθήκαμε, δε συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες (δεν αποκλείεται ωστόσο να συμβεί η ίδρυση μιας μικρής θυγατρικής εταιρείας που θα ανήκει σε ένα region της Νοτιοανατολικής Ευρώπης), όσο αυτή του να αποκτηθεί «καθαρή» από κάποιον από τους ενδιαφερόμενους ελληνικούς επιχειρηματικούς Ομίλους.

Από την πλευρά των ενδιαφερόμενων Ομίλων τηρείται σιγή ιχθύος, καθώς ουδείς ανοίγει τα χαρτιά του, αν πρώτα δεν ξεκαθαρίσει το θέμα της αίτησης πτώχευσης που έχει κατατεθεί. Επίσης, στην εξίσωση θα πρέπει να μπει και το θέμα της ΣΤΑΚΟΡ, στην οποία η ΕΛΜΑ είναι από τους βασικούς μετόχους.

Σύμφωνα, πάντως, με πληροφορίες που δεν μπορούν να επιβεβαιωθούν, ο όμιλος Θεοχαράκη φέρεται ως εκείνος που έχει ένα προβάδισμα, προκειμένου να επικαλύψει και το κενό που του ανοίγεται από την λήξη των εργασιών της Chevrolet. Φυσικά, αυτό είναι κάτι που ακούγεται εδώ και πολύ καιρό, αλλά εσχάτως πιο έντονα. Μάλιστα πληροφορίες μας θέλουν το deal τελειωμένο στην περίπτωση που η εκδοθεί απόφαση πτώχευσης.

Στο παιχνίδι είναι φυσικά και ο όμιλος Βασιλάκη, σε μια προσπάθεια να καλυφθεί το κενό που έχει δημιουργήσει η SAAB... Και μέχρι εκεί.

Ουδείς άλλος επιχειρηματίας φέρεται να είναι διαθέσιμος να επενδύσει σε μια εταιρεία με χαμηλούς όγκους, "δύσκολα" αυτοκίνητα και η οποία βρίσκεται ουσιαστικά για 4 χρόνια εκτός αγοράς.

Τι θα γίνει με τους ιδιοκτήτες Mazda

Ανεξάρτητα από την έκβαση της αίτησης πτώχευσης που θα κριθεί δικαστικά, η Mazda Ευρώπης είναι ο «εγγυητής», ως οφείλει άλλωστε, για την επάρκεια ανταλλακτικών για τα αυτοκίνητά της που έχουν πωληθεί στην ελληνική επικράτεια, ενώ η επόμενη εταιρεία που θα δημιουργηθεί (εάν και εφόσον), θα λύσει τις όποιες κωλυσιεργίες.

Το ίδιο ισχύει και με τις εγγυήσεις, αν και τα δύο τελευταία χρόνια, ο όγκος των πωλήσεων είναι τόσο χαμηλός, που δεν θα προβληματίσει το εργοστάσιο για τις όποιες καλύψεις.

Οικονομική κατάσταση

Σύμφωνα με τον τελευταίο δημοσιευμένο ισολογισμό του 2012, ο όμιλος της ΕΛΜΑ είχε τζίρο 13 εκατ. ευρώ από 40 εκατ. ευρώ το 2011, ζημίες 23 εκατ. ευρώ, αρνητικά ίδια κεφάλαια 30 εκατ. ευρώ και βραχυπρόθεσμο τραπεζικό δανεισμό 116 εκατ. ευρώ. Τα χρέη της εταιρείας προς το προσωπικό, ανέρχονται στα 5 εκατ. ευρώ


Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ