Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014

Ηχηρό μήνυμα των Βοιωτών στην κυβέρνηση. Διαδήλωση στα διόδια Θήβας για την υποβάθμιση των δύο νοσοκομείων (φωτό)




Ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση και την ηγεσία του υπουργείου υγείας έστειλαν εκατοντάδες Βοιωτοί στη δεύτερη κατά σειρά συγκέντρωση διαμαρτυρίας, αυτή τη φορά στη Εθνική οδό Αθηνών Λαμίας στο ύψος των διοδίων της Θήβας, προκειμένου να δοθεί ένα τέλος στη συνεχιζόμενη υποβάθμιση των δύο νοσοκομείων του νομού.


Τη νεότερη διαμαρτυρία διοργάνωσαν τα εργατικά κέντρα Λιβαδειάς και Θήβας και στη συγκέντρωση συμμετείχαν φορείς και πολίτες απ όλο το νομό.
Πρόθεση των συγκεντρωμένων ήταν να ενημερώσουν τους διερχόμενους οδηγούς και όχι να τους ταλαιπωρήσουν ωστόσο λόγω της αυξημένης κίνησης στο ρεύμα εξόδου προς Λαμία δημιουργήθηκε ουρά χιλιομέτρων από την προσπάθεια των διαδηλωτών να μοιράσουν ενημερωτικά φυλλάδια.
Η ομαλή ροή των οχημάτων αποκαταστάθηκε έγκαιρα ενώ καθ όλη τη διάρκεια της διαμαρτυρίας επιτρεπόταν η ελεύθερη διέλευση επιβατικών και φορτηγών και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
http://lamiastar.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Έρευνα της Ιατρικής Σχολής Αθηνών στη Λιβαδειά

ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΑΘΗΝΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΔΥΟ ΕΘΝΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
Στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση»
η Ιατρική Σχολή Αθηνών σε συνεργασία με όλες τις Ιατρικές Σχολές της Ελλάδος και το Πάντειο Πανεπιστήμιο οργανώνει την Εθνική Μελέτη Νοσηρότητας και Παραγόντων Κινδύνου (Ε.ΜΕ.ΝΟ)
Παράλληλα, στο πλαίσιο της Πράξης «Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Προγράμματος Ελέγχου Ιογενών Ηπατιτίδων B, C και HIV Λοίμωξης στο Γενικό Πληθυσμό και σε Μετακινούμενους Πληθυσμούς» οργανώνει σε συνεργασία με τις μη κυβερνητικές οργανώσεις «Γιατροί του Κόσμου» και «PRAKSIS», την πρώτη Εθνική Επιδημιολογική Μελέτη των λοιμωδών νοσημάτων ηπατίτιδα B (HBV), ηπατίτιδας C (HCV) και της HIV λοίμωξης, Hprolipsis.

Τόσο η Ε.ΜΕ.ΝΟ όσο και η Hprolipsis συνδυάζουν συλλογή δεδομένων υγείας και ιατρικών εξετάσεων, σε τυχαία επιλεγμένο δείγμα του ελληνικού πληθυσμού ενηλίκων.

Ε.ΜΕ.ΝΟ

Η Ε.ΜΕ.ΝΟ στοχεύει στην παρακολούθηση, καταγραφή και αξιολόγηση της γενικότερης κατάστασης της υγείας του πληθυσμού στην Ελλάδα συμβάλλοντας καθοριστικά στο σχεδιασμό μίας εθνικής στρατηγικής για την υγεία.
Συγκεκριμένα η Ε.ΜΕ.ΝΟ αποσκοπεί στην καταγραφή της νοσηρότητας και των κύριων παραγόντων κινδύνου χρόνιων νοσημάτων, εστιάζοντας κυρίως σε αναπνευστικά και καρδιαγγειακά νοσήματα. Θα παράσχει πολύτιμες πληροφορίες για την αξιολόγηση του βαθμού εφαρμογής των συνιστώμενων μέτρων πρόληψης και των πιθανών φραγμών στην πρόσβαση στο σύστημα υγείας καθώς και των κοινωνικο-οικονομικών παραγόντων που επηρεάζουν την υγεία, και τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης, σε αυτή.

H E.ME.NO συνιστά μία μελέτη με ιδιαίτερη σημασία για τη χώρα, καθώς πραγματοποιείται με τη συνεργασία των πολιτών, στοχεύει στην καλύτερη υγεία όλων και αισιοδοξεί να συμβάλλει καθοριστικά στο σχεδιασμό μίας εθνικής στρατηγικής για την υγεία.


Hprolipsis

Η Hprolipsis στοχεύει:
(α) στη συλλογή έγκυρων δεδομένων για τη συχνότητα, τους παράγοντες κινδύνου και τις στάσεις και γνώσεις για τις ηπατίτιδες B και C και τον HIV στο γενικό ενήλικο πληθυσμό καθώς και σε ευάλωτους πληθυσμούς (μετανάστες και Τσιγγάνοι/Ρομά), (β) στην υλοποίηση δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πληθυσμών στόχων
(γ) στον εμβολιασμό των επίνοσων ατόμων των ευάλωτων πληθυσμών και
(δ) στην ατομική συμβουλευτική οροθετικών ατόμων και στη διασύνδεσή τους με το δημόσιο σύστημα παροχής υγείας.


ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Η διαδικασία τόσο της Ε.ΜΕ.ΝΟ όσο και της Hprolipsis είναι απλή και σύντομη.
Εκπαιδευμένοι ερευνητές και ιατροί θα επισκεφθούν ένα τυχαία επιλεγμένο δείγμα κατοικιών σε τυχαία επιλεγμένες περιοχές της Ελλάδος.
Οι προβλεπόμενες εξετάσεις της Ε.ΜΕ.ΝΟ περιλαμβάνουν μέτρηση ύψους, βάρους, περιφέρειας μέσης και αρτηριακής πίεσης, έλεγχο καρδιακής αρρυθμίας, αναπνευστικής λειτουργίας (σπιρομέτρηση) και αξιολόγηση της γενικότερης κατάστασης της υγείας. Κατόπιν συγκατάθεσης θα ληφθεί δείγμα αίματος, στο οποίο θα γίνει βιοχημικός έλεγχος και συγκεκριμένα θα μετρηθούν η ολική χοληστερόλη, η HDL (καλή χοληστερίνη), η γλυκόζη (σάκχαρο) και οι τρανσαμινάσες, ενώ σε συνεργασία με την Ελληνική Διαβητολογική Εταιρεία θα γίνει καταμέτρηση και της γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης (διαβήτης).
Οι συμμετέχοντες θα κάνουν έναν πλήρη και ασφαλή έλεγχο της ατομικής τους υγείας χωρίς την παραμικρή οικονομική επιβάρυνση και θα λάβουν σημαντικές πληροφορίες και εξατομικευμένες συμβουλές.

Στο πλαίσιο της μελέτης Ηprolipsis θα γίνει έλεγχος για την ανίχνευση στο αίμα δεικτών των ηπατιτίδων B και C και της HIV λοίμωξης.
Οι συμμετέχοντες θα λάβουν σε σύντομο χρονικό διάστημα τα αποτελέσματα των αιματολογικών τους εξετάσεων καθώς επίσης και ενημερωτικό υλικό σχετικά με θέματα πρόληψης και ελέγχου.

Τονίζεται ότι κάθε πληροφορία θα είναι αυστηρά εμπιστευτική και προστατευμένη
από τους κανόνες του ιατρικού απορρήτου καθώς και από το Νόμο 2472/1997 για την προστασία των προσωπικών δεδομένων.

Η έρευνα θα διεξαχθεί στην πόλη της Λιβαδειάς κατά το χρονικό διάστημα 21/7/2014 – 31/7/2014

Για περισσότερες πληροφορίες: www.emeno.gr και www.hprolipsis.gr
Η Επιστημονική Υπεύθυνη
Γιώτα Τουλούμη
Αναπληρώτρια Καθηγήτρια
Εργαστήριο Υγιεινής, Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής
Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Αθήνας
e-mail: gtouloum@med.uoa.gr



Διαβάστε Περισσότερα »

Επιδότηση μητέρων για εγγραφή παιδιών σε Παιδικούς Σταθμούς για το σχολικό έτος 2014-2015



Ξεκίνησε το Πρόγραμμα στο οποίο μπορούν να συμμετέχουν μητέρες και να επιδοτηθούν το κόστος φύλαξης των παιδιών τους σε Παιδικούς Σταθμούς, για τη νέα σχολική χρονιά.

Το Πρόγραμμα «ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ» της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Ε.Τ.Α.Α.) Α.Ε. παρέχει χρηματοδότηση των θέσεων φροντίδας και φιλοξενίας για παιδιά στους παρακάτω τύπους «Δομών» φιλοξενίας:

    Βρεφικούς & Βρεφονηπιακούς Σταθμούς,
    Βρεφονηπιακούς Σταθμούς Ολοκληρωμένης Φροντίδας,
    Παιδικούς Σταθμούς,
    Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) και
    Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών Με Αναπηρία.

Σε ποιους απευθύνεται

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε Γυναίκες, που είναι:

    μητέρες βρεφών, νηπίων και παιδιών ή / και
    μητέρες νηπίων, παιδιών, εφήβων και ατόμων με αναπηρία,

και επιθυμούν να εγγράψουν τα τέκνα τους σε Δομές παροχής φροντίδας και φιλοξενίας, καθώς και σε Άνδρες που:

    τους έχει παραχωρηθεί με δικαστική απόφαση η επιμέλεια των παιδιών τους ή
    βρίσκονται σε χηρεία.

Περίοδος υποβολής αιτήσεων

Η περίοδος υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής καθώς και των απαραίτητων δικαιολογητικών για τους ωφελούμενους γονείς είναι: από 25/7/2014 έως 4/8/2014, 14:00.

Θέσεις παιδιών που επιδοτούνται

    Σε Βρεφικούς, Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς Σταθμούς, βρέφη από 2 μηνών έως 2,5 ετών (30 μηνών) συμπληρωμένων κατά το μήνα εγγραφής (1-30/9/2014) και νήπια και παιδιά από 2,5 ετών συμπληρωμένων κατά το μήνα εγγραφής (1-30/9/2014), μέχρι την ηλικία εγγραφής στην υποχρεωτική εκπαίδευση (νηπιαγωγείο).
    Σε Βρεφονηπιακούς Σταθμούς Ολοκληρωμένης Φροντίδας, παιδιά βρεφικής και προσχολικής ηλικίας από 8 μηνών έως την ηλικία εγγραφής στην υποχρεωτική εκπαίδευση (νηπιαγωγείο) και παιδιά με αναπηρία από 2,5 ετών έως 6,5 ετών.
    Σε Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π.), παιδιά από την ηλικία εγγραφής στην υποχρεωτική εκπαίδευση έως 12 ετών και παιδιά με ελαφράς μορφής κινητικά ή αισθητηριακά προβλήματα.
    Σε Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία (Κ.Δ.Α.Π.-ΜΕ.Α.), παιδιά με αναπηρία, έφηβοι και άτομα με νοητική υστέρηση ή/και κινητική αναπηρία.

Ύψος επιδότησης

Το ανώτατο ετήσιο κόστος που επιδοτείται εξαρτάται από τον τύπο της Δομής και το είδος των παρεχόμενων υπηρεσιών και κυμαίνεται από 2.500€ έως 5.500€.

Η επιδότηση από το πρόγραμμα καλύπτει το συνολικό ετήσιο κόστος των παρεχόμενων υπηρεσιών των Δομών πλην της μετακίνησης των παιδιών από και προς της Δομές. Κατ΄ εξαίρεση, η μετακίνηση για ΑμεΑ που απασχολούνται στα ΚΔΑΠ ΑμεΑ, καθώς και για προνήπια με αναπηρία της Κατηγορίας Β3 συμπεριλαμβάνεται στην επιδότηση.

Προϋποθέσεις συμμετοχής μητέρων στο Πρόγραμμα

Για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα η υποψήφιες μητέρες θα πρέπει:

    Να έχουν την ελληνική υπηκοότητα ή την υπηκοότητα κράτους-μέλους της Ε.Ε. ή είναι Ελληνίδες Ομογενείς ή είναι αλλοδαπές από τρίτες χώρες και διαμένουν νόμιμα στην Ελλάδα.
    Να έχουν οικογενειακό εισόδημα, το οποίο δεν υπερβαίνει τις 27.000€ για μητέρες που έχουν έως 2 παιδιά, 30.000€ για μητέρες που έχουν 3 παιδιά, 33.000€ για μητέρες που έχουν 4 παιδιά και 36.000€ για μητέρες που έχουν από 5 παιδιά και άνω. Το συνολικό οικογενειακό εισόδημα δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να υπερβαίνει το ποσό των 36.000 €.

Οι μητέρες που θα ενταχθούν στο Πρόγραμμα, θα πρέπει να πληρούν τις κάτωθι προϋποθέσεις:

    να εργάζονται στην Ελλάδα ως μισθωτές ή αυτοαπασχολούμενες ή αυτοαπασχολούμενες στον πρωτογενή τομέα, ή
    να συμμετέχουν σε Ενεργητικές Πολιτικές Απασχόλησης (ΕΠΑ): Επιδότηση Νέων Θέσεων Εργασίας (Ν.Θ.Ε.), Επιχορήγηση Νέων Ελεύθερων Επαγγελματιών (Ν.Ε.Ε.), Προγράμματα Απόκτησης Εργασιακής Εμπειρίας, Προγράμματα Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Κατάρτισης, ή
    να είναι άνεργες, οι οποίες διαθέτουν Δελτίο Ανεργίας σε ισχύ και αντίγραφο βεβαίωσης εξατομικευμένης προσέγγισης από τις Υπηρεσίες του Ο.Α.Ε.Δ. ή
    να είναι άνεργες και να λαμβάνουν ή να έχουν λάβει τακτικό επίδομα ανεργίας από τον Ο.Α.Ε.Δ. οποιαδήποτε χρονική περίοδο κατά τους τελευταίους 24 μήνες προ της δημοσίευσης της Πρόσκλησης του Προγράμματος (δηλ. από τις 3/7/2012 έως σήμερα).

Από το σύνολο των ανωτέρω προϋποθέσεων εξαιρούνται οι υποψήφιες μητέρες με παιδιά ΑΜΕΑ, οι οποίες έχουν το δικαίωμα υποβολής αίτησης για τα ΑΜΕΑ τέκνα τους ανεξαρτήτως εργασιακής, κοινωνικοοικονομικής ή άλλης κατάστασης, αλλά μόνο σε Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία (ΚΔΑΠ-ΜΕΑ), καθώς και στα Τμήματα ΑΜΕΑ των Βρεφονηπιακών Σταθμών Ολοκληρωμένης Φροντίδας.

Εξαιρούνται και δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο Πρόγραμμα οι τακτικοί και αορίστου χρόνου υπάλληλοι του Δημοσίου, των Ν.Π.Δ.Δ. και οι μόνιμοι / αορίστου χρόνου υπάλληλοι των Ο.Τ.Α. (α’και β” βαθμού).

Επιλογή παιδικού σταθμού – Συμπλήρωση αίτησης

Οι μητέρες έχουν δικαίωμα δήλωσης έως και τέσσερις (4) εναλλακτικών επιλογών Δομών, με σειρά προτεραιότητας, για εγγραφή του τέκνου τους σε Δομές της προτίμησής τους και έως δύο (2) εναλλακτικές επιλογές ΚΔΑΠ / ΚΔΑΠ – ΜΕΑ, εντός της ίδιας πόλης.

Η αίτηση κάθε μητέρας συμπληρώνεται με βάση τους όρους και τις οδηγίες του Προγράμματος και συνοδεύεται από τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, ανάλογα με τα χαρακτηριστικά της μητέρας.

Οι μητέρες που επιθυμούν να υποβάλουν αίτηση για περισσότερα του ενός(1) τέκνα πρέπει να υποβάλλουν μία «Αίτηση συμμετοχής– Δήλωση» συνοδευόμενη από τα απαιτούμενα δικαιολογητικά που την αφορούν και τόσα Παραρτήματα της αίτησης όσα και τα τέκνα που επιθυμούν να εγγράψουν σε Δομές.
Διαβάστε Περισσότερα »

Αυτός είναι ο πραγματικός Μιχάλης Μιχελάκης



Πίσω από το όνομα Μιχάλης Μιχελάκης είχε «κρυφτεί» ο Νίκος Μαζιώτης από τις αρχές για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ο Νίκος Μαζιώτης είχε δημιουργήσει μία πλαστή ταυτότητα για να μπορεί να κυκλοφορεί ελεύθερος με τις αρχές να τον ξεσκεπάζουν και να τον συλλαμβάνουν πριν λίγες ημέρες.

Ωστόσο, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του cretapost, τα στοιχεία που χρησιμοποίησε ο Νίκος Μαζιώτης είναι υπαρκτά.

Υπάρχει Μιχάλης Μιχελάκης και μάλιστα ζει και εργάζεται στο Ηράκλειο.

Το cretapost βρήκε τον κ. Μιχελάκη ο οποίος – όπως δηλώνει – του ήρθε… ταμπλάς μόλις είδε τα στοιχεία που χρησιμοποιούσε ο Νίκος Μαζιώτης και θορυβημένος πήρε τηλέφωνο στην αστυνομία.

«Όταν είδα τα στοιχεία που βγήκαν στην δημοσιότητα δεν πίστευα στα μάτια μου. Έβλεπα τα δικά μου στοιχεία που είχε χρησιμοποιήσει κάποιος άλλος. Φοβήθηκα και έτρεξα αμέσως στην αστυνομία για να εξηγήσω ότι δεν έχω καμία απολύτως σχέση με το Νίκο Μαζιώτη», επεσήμανε στο cretapostο κ. Μιχελάκης.

Μάλιστα ο κ. Μιχελάκης ανέφερε στην αστυνομία ότι έχει μαζί του την ταυτότητά του και δεν την έχει χάσει.

Οι αστυνομικές αρχές ηρέμισαν τον κ. Μιχελάκη και του είπαν ότι θα κληθεί να δώσει κατάθεση και θα ερευνηθούν όλα τα στοιχεία που έχει δώσει.

Ο πραγματικός Μιχάλης Μιχελάκης ζει στο Ηράκλειο και τα τελευταία χρόνια είναι υπάλληλος σε εταιρία ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων.

Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ, αντιστράτηγου Δημήτρη Τσακνάκη, ο Μαζιώτης έφερε μαζί του μια πλαστή ταυτότητα με τα στοιχεία Μιχαήλ Μιχελάκης του Νικολάου και της Αρχοντίας, γεννηθείς την 16/4/1977 στην Αθήνα.



Διαβάστε Περισσότερα »

Ρύθμιση οφειλών προς τον Δήμο Λεβαδέων


Όπως είναι ήδη γνωστό, ο Ν. 4257/14 δίνει τη δυνατότητα στους οφειλέτες του Δήμου να ρυθμίσουν τις οφειλές τους με ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους.
Θυμίζουμε ότι η καταληκτική ημερομηνία υποβολής αίτησης για την ένταξη στη ρύθμιση είναι η 14η Αυγούστου 2014. Με την αίτηση καταβάλλεται και η πρώτη δόση της ρύθμισης.
Τονίζουμε στους οφειλέτες με οφειλή από 50 € - 100 €, οι οποίοι έλαβαν ειδοποίηση από το Δημοτικό Ταμείο όπου αναφέρεται μόνο η οφειλή τους, ότι εξοφλώντας το χρέος τους μέχρι την παραπάνω ημερομηνία επωφελούνται από την απαλλαγή των προσαυξήσεων, οι οποίες δεν αναφέρονται στην ειδοποίηση και που ανέρχονται – στην πλειοψηφία των περιπτώσεων – στο διπλάσιο της οφειλής.
Όσοι οφειλέτες προγραμματίζουν την υποβολή αίτησης του Ν. 4257/14, για την αποφυγή της άσκοπης ταλαιπωρίας τους, ας μην το αφήσουν για την τελευταία ημέρα.
Για περισσότερες πληροφορίες: Δημοτικό Ταμείο Δήμου Λεβαδέων, Σοφοκλέους 15 Λιβαδειά (Δημαρχείο) 3ος όροφος, γραφεία 10 και 11.
Τηλέφωνα: 22613-50823 , 226130-50828


                                                                              
Διαβάστε Περισσότερα »

Ερώτηση Σταθά για το Ταχυδρομείο Δομβραίνας

Ερώτηση
Προς τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων


Θέμα: Απαράδεκτη η αναστολή λειτουργίας του Ταχυδρομικού Γραφείου και Ταμιευτηρίου Δομβραίνας.

Απαράδεκτη είναι η ξαφνική αναστολή λειτουργίας του Ταχυδρομικού Γραφείου και Ταμιευτηρίου Δομβραίνας, το οποίο καλύπτει τις ανάγκες πέντε (5) χωριών (Ελλοπία, Ξηρονομή, Δομβραίνα, Θίσβη, Χώστια) και τριών (3) παραλιών (Αλυκή, Αγ. Νικόλαος, Σαράντη) που ανήκουν στη Δ.Ε. Θίσβης με όλες τις προβλεπόμενες συναλλαγές (αλληλογραφία, πληρωμές λογαριασμών και συντάξεων κ.α.). Επίσης, το Ταχυδρομικό Γραφείο και Ταμιευτήριο Δομβραίνας εξυπηρετεί την ΒΙΠΕ Θίσβης με τα εργοστάσια «ΣΩΛΗΝΟΥΡΓΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ» και «ΕΛΠΕΝΤΙΣΟΝ», στα οποία απασχολούνται συνολικά περισσότεροι από 650 εργαζόμενοι με συναλλαγές μέσω τραπεζών κτλ, καθώς και το Γραφείο Εισπράξεων της Δ.Ε. Θίσβης με καθημερινή συναλλαγή (κατάθεση μετρητών) μέσω του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου-Eurobank.

Λαμβάνοντας μάλιστα υπόψη τη γεωγραφική ιδιαιτερότητα της περιοχής η οποία συνίσταται σε μεγάλη χιλιομετρική απόσταση από τα κοντινότερα ταχυδρομικά γραφεία και υποκαταστήματα τραπεζών, αλλά και την σύνθεση του πληθυσμού (ηλικιωμένοι χωρίς ιδιόκτητο μέσο μεταφοράς) και την ελλιπή συγκοινωνία μέσων μαζικής μεταφοράς, γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι το ενδεχόμενο κλείσιμο του Ταχυδρομικού Γραφείου και Ταμιευτηρίου Δομβραίνας θα δημιουργήσει σοβαρά οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα αναφορικά με τα θέματα των συναλλαγών και της καταβολής των συντάξεων.

Με βάση τα ανωτέρω,


Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί  ώστε να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη και εύρυθμη λειτουργία του Ταχυδρομικού Γραφείου και Ταμιευτηρίου Δομβραίνας, το ενδεχόμενο κλείσιμο του οποίου θα δημιουργήσει αναμφίβολα μεγάλα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα αναφορικά με τα θέματα των συναλλαγών και της καταβολής των συντάξεων;


Ο ερωτών βουλευτής

Σταθάς Γιάννης
Διαβάστε Περισσότερα »

Γιορτάζει το Λεοντάρι

Μετά το πέρας της περιφοράς, το Σάββατο 19-7-2014, στην πλατεία του χωριού μας, το Χορευτικό του χωριού μας, και άλλων χωριών, θα παρουσιάσουν χορούς από διάφορους τόπους της πατρίδος μας. Την εκδήλωση διοργανώνει ο Σύλλογος Γυναικών Λεονταρίου 'Η ΕΣΤΙΑ"
leontari-thivon.blogspot.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Θρήνος στη Λαμία: Καλό ταξίδι... Έφτιαξαν σελίδα στο facebook οι φίλοι του 20χρονου Γιώργου

Θρήνος στη Λαμία για τον άδικο χαμό του 20χρονου Γιώργου Μπαλλή - Σήμερα στις 5:00΄ το απόγευμα η κηδεία του στον... ιερό ναό του Αγίου Κοσμά, στα Εργατικά της Νέας Μαγνησίας.

Το ξανθό παιδί με τα πανέμορφα γαλανά μάτια και το πλατύ χαμόγελο, είναι από χθες στη γειτονιά των Αγγέλων. Ο χάρος του έστησε ύπουλο καρτέρι τα ξημερώματα χθες στην οδό Παπαποστόλου στη Λαμία.

Δείτε την εικόνα με τη φράση του Paolo Kuelio, που είχε ο Γιώργος στο προφίλ του στο facebook.

Οι φίλοι του έφτιαξαν σελίδα στο facebook για να του πουν καλό ταξίδι... Εκατοντάδες τα μηνύματα, από γνωστούς και αγνώστους για ένα νέο παιδί που είχε όρεξη για ζωή και πολλά όνειρα για το μέλλον, αλλά δυστυχώς μια κακιά στιγμή ήταν αρκετή, για να κοπεί το νήμα της ζωής του Πηγή
lamiareport.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Κατατίθεται το νομοσχέδιο για δάση, οικοδομικούς συνεταιρισμούς


Εντός των αμέσως επόμενων ημερών κατατίθεται στη Βουλή προς συζήτηση και ψήφιση από το δεύτερο θερινό τμήμα, το νομοσχέδιο για τη δασική νομοθεσία, την ιδιωτική πολεοδόμηση, τους οικοδομικούς συνεταιρισμούς και την ανάπτυξη των εγκαταλελειμμένων οικισμών
Με τις νέες ρυθμίσεις, όπως υποστήριξε σε συνέντευξη Τύπου ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Νίκος Ταγαράς, προωθείται ένα νέο μοντέλο «ήπιας οικιστικής ανάπτυξης με περιβαλλοντικά χαρακτηριστικά».
Ο κ. Ταγαράς μίλησε για νέα εθνική πολιτική γης, βασικό κομμάτι της οποίας είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής και η περιβαλλοντική προστασία: «Παράλληλα, αυτή η πολιτική στοχεύει στη δημιουργία προϋποθέσεων οικονομικής ανάπτυξης μέσω επενδύσεων σε ακίνητα».

    Ολόκληρο το κείμενο του σχεδίου νόμου και η αιτιολογική έκθεση, όπως τα παρουσιάζει το Βήμα.

Βάσει του συγκεκριμένου μοντέλου, επισημαίνει το Βήμα:

    τακτοποιούνται οικοδομικοί συνεταιρισμοί που βρίσκονται σε δάση και δασικές εκτάσεις με ανταλλαγές εκτάσεων,

    νομιμοποιούνται οικισμοί που είχαν χτιστεί μέσα σε δάση και δασικές εκτάσεις με ευθύνη της διοίκησης, όπως είναι η περίπτωση του Αγίου Στεφάνου και

    εισάγονται νέες χρήσεις στα δάση και τις δασικές εκτάσεις της χώρας.

Έτσι πλέον σε δάση και δασικές εκτάσεις θα επιτρέπεται η κατασκευή:

    οργανωμένων υποδοχέων τουριστικών δραστηριοτήτων,
    κέντρων ιαματικού τουρισμού - θερμαλισμού,
    μονάδες μεταποίησης αγροτικών προϊόντων,
    δεξαμενές αποθήκευσης πετρελαιοειδών,
    ηλεκτροπαραγωγή από συμβατικά καύσιμα κλπ.


Τα βασικά σημεία του νομοσχεδίου
Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό ΠΕΚΑ Νίκο Ταγαρά, τα βασικά σημεία της νέας αυτής νομοθετικής πρωτοβουλίας είναι τα ακόλουθα, ανά θέμα:
Οικοδομικοί συνεταιρισμοί – ιδιωτική πολεοδόμηση
Αυξάνεται η δημόσια περιουσία - Αυξάνονται τα δημόσια δάση – Δίνονται προοπτικές ανάπτυξης σε εγκαταλελειμμένους και μικρούς οικισμούς της περιφέρειας – Επιλύονται προβλήματα δεκαετιών των οικοδομικών συνεταιρισμών
• Δίνεται προοπτική λύσης σε ένα σύνθετο πρόβλημα που ταλαιπωρεί εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας επί 40 και πλέον χρόνια.
• Αυξάνεται το περιβαλλοντικό ισοζύγιο εκεί που υπάρχει μεγαλύτερη ανάγκη. Στα μεγάλα αστικά κέντρα δηλαδή, όπου υπάρχει ήδη έντονη πολεοδομική επιβάρυνση, δίνεται η δυνατότητα στο κράτος να πάρει, στο πλαίσιο ανταλλαγής, ιδιωτικές εκτάσεις και να τις αποδώσει στο κοινωνικό σύνολο ως νέο δάσος και ως χώρους πρασίνου.
• Δίνεται έμφαση στο περιβάλλον και στο περιβαλλοντικό όφελος των πολιτών. Δίνονται νέες, μη προστατευόμενες, εκτάσεις στους πολίτες για αξιοποίηση, ενώ ταυτόχρονα το δημόσιο αποκομίζει νέες δασωμένες και αναδασωμένες εκτάσεις. Η τοπική αυτοδιοίκηση αποκτά νέους χώρους πρασίνου ενώ δίνονται ειδικά πολεοδομικά κίνητρα με περιβαλλοντικά χαρακτηριστικά (μεγάλοι ελεύθεροι χώροι, μείωση οδικών δικτύων, δημιουργία έργων υποδομής – δίκτυα και βιολογικοί καθαρισμοί).
• Ενισχύονται οι μικροί και εγκαταλελειμμένοι οικισμοί στην περιφέρεια. Με αυτόν τον τρόπο δίνεται η δυνατότητα να αναζωογονηθεί η κοινωνία και η οικονομία σε όλη τη χώρα, παρέχονται νέες ευκαιρίες διαβίωσης έξω από τα αστικά κέντρα, παρέχονται νέες δυνατότητες εργασίας, αξιοποιούνται δημόσιες επενδύσεις και υποδομές που έχει φτιάξει το κράτος στην περιφέρεια και σήμερα παρακμάζουν μένοντας αναξιοποίητες.
• Καθιερώνονται τα Ειδικά Σχέδια Περιβαλλοντικής Αναβάθμισης και Ανάπτυξης (ΕΣ.ΠΕΡ.Α.Α) για τη χωροθέτηση και πολεοδόμηση των περιοχών πέριξ των μικρών και εγκαταλελειμμένων οικισμών
• Καθορίζονται οι λεπτομέρειες εφαρμογής και δίνονται λύσεις σε χρόνια προβλήματα οικοδομικών συνεταιρισμών, οι οποίοι έχουν ξεκάθαρο ιδιοκτησιακό καθεστώς αλλά δεν μπορούν να πολεοδομηθούν ποτέ με βάση τη νομολογία του ΣτΕ, παρότι το κράτος τους είχε δημιουργήσει, θεσμικά, την πεποίθηση ότι θα αποκατασταθούν οικιστικά.
Τώρα προβλέπουμε τη διαδικασία ανταλλαγής αυτών των εκτάσεων με άλλες που θα μπορούν να πολεοδομηθούν (ή ακόμη και με νέα έτοιμες, πολεοδομημένες εκτάσεις) δίπλα σε μικρούς και εγκαταλελειμμένους οικισμούς. Με το σχέδιο νόμου προβλέπεται η ελεγχόμενη και οργανωμένη οικιστική ανάπτυξη (αποκλειστικά κατοικίες) δίπλα σε υπάρχοντες οικισμούς.
• Με τις προτεινόμενες διατάξεις ορίζονται οι περιοχές προς πολεοδόμηση κατόπιν αιτήματος (τοπική αυτοδιοίκηση, δασικές υπηρεσίες, Ελληνικό Δημόσιο) και δημιουργούνται ζώνες υποδοχής συντελεστή δόμησης. Οι ζώνες τοποθετούνται δίπλα σε υπάρχοντες οικισμούς οι οποίοι όμως είναι μικροί ή εγκαταλελειμμένοι, δίνοντας ζωή σε φθίνοντες οικισμούς.
Παράλληλα οι υπάρχοντες οικισμοί αναβαθμίζονται και ταυτόχρονα καλύπτονται οι απαιτήσεις για ύπαρξη πολεοδομικού σχεδιασμού.
• Αναδεικνύονται περιουσιακά δικαιώματα των πολιτών (όπως τα μερίδια των οικοδομικών συνεταιρισμών) που είναι χαμένα και ανενεργά και μπορούν πλέον να αποκτήσουν αξία.
• Η λύση που δίνεται αφορά μόνο τους οικοδομικούς συνεταιρισμούς που έχουν ξεκάθαρο ιδιοκτησιακό καθεστώς.
• Η πολιτεία φροντίζει να προσαρμοστεί τόσο στις τελευταίες αποφάσεις του ΣτΕ όσο και στις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου που αξιώνουν αποζημίωση όσων πολιτών δεν μπορούν να αξιοποιήσουν αυτά τα περιουσιακά τους δικαιώματα.
• Ενσωματώνεται η νομολογία του ΣτΕ για επιμέρους ζητήματα οικοδομικών συνεταιρισμών
• Προάγεται, στο πλαίσιο των συνταγματικών επιταγών, η προστασία του περιβάλλοντος. Εκεί που χωροθετούνται περιοχές υπάρχουν αυστηροί περιβαλλοντικοί όροι. Το νέο πλαίσιο ιδιωτικής πολεοδόμησης εφαρμόζεται μόνο με αυστηρά περιβαλλοντικά κριτήρια. Δεν γίνεται καμία έκπτωση στην περιβαλλοντική προστασία. Δεν χωροθετούνται περιοχές σε δάση, αιγιαλό, αρχαιολογικούς χώρους, κατ’ απόλυτη προσαρμογή στις διατάξεις του Συντάγματος.
• Επιλύεται το χρόνιο πρόβλημα των οικοδομικών συνεταιρισμών στη Ζώνη Αστικού Αναδασμού του Πικερμίου, όπου το κράτος κερδίζει ιδιοκτησιακά δασωμένες και αναδασωμένες περιοχές, που σήμερα προστατεύονται από τη νομοθεσία αλλά είναι εγκαταλελειμμένες, και αυξάνεται το ισοζύγιο πρασίνου στην περιοχή, ενώ ταυτόχρονα οι οικοδομικοί συνεταιρισμοί – και ο ΑΟΟΑ – μπορούν να πολεοδομήσουν στις «καθαρές» πολεοδομικά εκτάσεις που κατέχουν.
Δασικές επεμβάσεις
Με τις γενικές διατάξεις:
• Αυξάνεται η προστασία των δασών, των δασικών εκτάσεων και των χορτολιβαδικών και βραχωδών εκτάσεων.
• Καθορίζεται νέος τρόπος υπολογισμού της αξίας των δασών και δασικών εκτάσεων με βάση τη θέση, τις παραγωγικές, προστατευτικές, αισθητικές, και λοιπές λειτουργίες τους και όχι μόνο την παραγωγή ξύλου και βοσκήσιμης ύλης, όπως μέχρι σήμερα προβλέπονταν. Εντάσσονται πλέον και οι δημόσιες χορτολιβαδικές εκτάσεις.
• Επιταχύνονται οι διαδικασίες χαρακτηρισμού μίας έκτασης όσον αφορά το δασικό χαρακτήρα. Συντομεύεται ο χρόνος που απαιτείται, μειώνονται τα εμπλεκόμενα επίπεδα, ενισχύονται οι αρμόδιες επιτροπές, διασφαλίζεται περαιτέρω η αμεροληψία, απλοποιούνται τις διαδικασίες, διευκολύνονται οι πολίτες.
• Καταπολεμείται η γραφειοκρατία, αυξάνεται η διαφάνεια, απελευθερώνονται οι δασικοί υπάλληλοι από χρονοβόρες διαδικασίες. Τυποποιείται το περιεχόμενο των αιτήσεων των πολιτών και των απαντήσεων των δασικών υπηρεσιών.
Δημιουργείται ειδική διαδικτυακή πύλη στο ΥΠΕΚΑ όπου καταχωρούνται υποχρεωτικά όλες οι πράξεις χαρακτηρισμού των δασικών υπηρεσιών, μαζί με τοπογραφικά διαγράμματα και τυχόν αποφάσεις ανωτέρων οργάνων.
• Δίδεται απόλυτη προτεραιότητα στην έκδοση πράξης χαρακτηρισμού για μεγάλα έργα.
• Κηρύσσονται υποχρεωτικά αναδασωτέες όλες οι εκτάσεις που απώλεσαν τη δασική τους βλάστηση, από κάθε αιτία (όπως εκχέρσωση, φύτευση μη δασικών φυτών) για πρώτη φορά, και όχι μόνο από πυρκαγιά ή παράνομη υλοτομία.
• Αυστηροποιούνται οι ποινές για παραβάσεις της δασικής νομοθεσίας.
• Απλοποιούνται οι διαδικασίες κατεδάφισης αυθαιρέτων σε δάση και δασικές εκτάσεις.
Με τις διατάξεις για τις επιτρεπτές δασικές επεμβάσεις:
• Εφαρμόζεται για πρώτη φορά η έννοια του περιβαλλοντικού ισοζυγίου στις δασικές επεμβάσεις, με την υποχρέωση δάσωσης ή αναδάσωσης τουλάχιστον ίσης έκτασης με αυτήν της επέμβασης από τον ίδιο τον ιδιώτη/φορέα υλοποίησης επέμβασης/επενδυτή.
• Αυξάνεται το δάσος στη χώρα. Ο φορέας υλοποίησης επέμβασης υποχρεούται για πρώτη φορά να δασώσει ή να αναδασώσει τουλάχιστον ίση έκταση με αυτήν της επέμβασης, ανεξαρτήτως αν η προς επέμβαση έκταση είναι δασική ή δάσος. Ο φορέας, για πρώτη φορά, οφείλει να παραδώσει στο δημόσιο έτοιμο δάσος τριών ετών και όχι να κάνει απλώς μία αναδάσωση. Επομένως το ισοζύγιο «νέο δάσος – παλαιά δασική έκταση ή δάσος» οδηγεί σε αύξηση του δάσους.
• Κωδικοποιούνται για πρώτη φορά από το 1979 σε ενιαίο κείμενο όλες τις επιτρεπτές δασικές επεμβάσεις. Ξεκαθαρίζουμε τι επιτρέπεται και που. Η δασική νομοθεσία του 1979 έχει τροποποιηθεί πλειστάκις μέχρι σήμερα με αποτέλεσμα να είναι δυσχερής για τον καθένα η εύρεση του ισχύοντος νομικού πλαισίου για κάποια επέμβαση.
• Όλες οι παραχωρήσεις δασικών εκτάσεων για επιτρεπτές επεμβάσεις γίνονται κατά χρήση και σε καμία περίπτωση κατά κυριότητα, όπως γινόταν μέχρι σήμερα σε ορισμένες περιπτώσεις. Διασφαλίζεται επομένως περαιτέρω η δημόσια περιουσία.
• Εναρμονίζεται η δασική νομοθεσία περί επιτρεπτών επεμβάσεων με τις διατάξεις της περιβαλλοντικής αδειοδότησης (ΑΕΠΟ ή ΠΠΔ). Απλοποιείται και βελτιώνεται το πλαίσιο αδειοδότησης μιας δραστηριότητας.
• Προσθέτουμε λίγες και συγκεκριμένες επεμβάσεις σε αυτές που επιτρέπονται. Επιτρέπονται πλέον οι μόνιμες κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις (σε αντίθεση με τις πρόχειρες μόνο μέχρι σήμερα) προκειμένου να προωθηθεί η υγιεινή και η ασφάλεια του ζωϊκού κεφαλαίου και προϊόντων, σε εναρμόνιση με τις κοινοτικές οδηγίες. Βελτιώνουμε τους όρους δραστηριοποίησης και ενισχύουμε την πρωτογενή κτηνοτροφική παραγωγή.
• Εναρμονίζουμε τη δασική νομοθεσία με την υφιστάμενη τουριστική νομοθεσία. Εκτός από ξενοδοχεία και γήπεδα γκολφ, που ήδη προβλέπονται, εντάσσονται στις επιτρεπτές επεμβάσεις οι ολοκληρωμένοι υποδοχείς τουριστικών δραστηριοτήτων και οι εγκαταστάσεις αξιοποίησης ιαματικών πόρων. Επιτρέπονται επίσης οι αναγκαίες υποδομές (οδοί πρόσβασης, τελεφερίκ κλπ).
• Απλοποιείται η διαδικασία αδειοδότησης κατασκηνώσεων.
• Δίνεται ώθηση στην πρωτογενή και δευτερογενή παραγωγή δασικών και αγροτικών προϊόντων. Επιλύονται προβλήματα εγκατάστασης μονάδων εγκαταστάσεις μονάδων μεταποίησης γεωργικών προϊόντων που παράγονται στην περιοχή, τυροκομικών μονάδων επεξεργασίας γάλακτος, οινοποιείων, αποσταγματοποιείων, ποτοποιείων, εμφιαλωτηρίων, ελαιοτριβείων, σφαγείων και χερσαίων εγκαταστάσεων μονάδων υδατοκαλλιέργειας.
• Επιλύονται χρόνια προβλήματα αγροτικών αναδασμών, καλλιέργειας δασωμένων αγρών, παραχώρησης καστανοτεμαχίων.
• Δίδεται για πρώτη φορά η δυνατότητα ίδρυσης και λειτουργίας από ιδιώτες πιστοποιημένων δασικών φυτωρίων. Δημιουργείται νέα επιχειρηματική δραστηριότητα πρωτογενούς παραγωγής.
Άλλες διατάξεις
Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει σειρά άλλων νομοθετικών διατάξεων που επιλύουν χρόνια προβλήματα. Για παράδειγμα:
• Αποτυπώνονται ψηφιακά, με συντεταγμένες από το εθνικό σύστημα γεωαναφοράς, στην ενιαία βάση που καθιέρωσε η Χωροταξική και Πολεοδομική Μεταρρύθμιση, τα όρια των οικισμών κάτω των 2000 κατοίκων και των οικισμών που προϋφίστανται του 1923, ανεξαρτήτως της νομικής κατάστασης των ορίων, προκειμένου να υπάρχει ολοκληρωμένη και σαφής εικόνα όλου του δομημένου χώρου της επικράτειας σε ψηφιακή μορφή, όπως σταθερά επιδιώκει το ΥΠΕΚΑ σε όλα τα νομοθετήματα (π.χ. νόμος 4178).
• Επιλύονται προβλήματα καθυστέρησης στην αδειοδότηση αθλητικών εγκαταστάσεων
• Επιλύονται προβλήματα χωροθέτησης παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών σε υφιστάμενα κτίρια.
• Επιλύονται προβλήματα χωροθέτησης, συντήρησης, χρήσης, αδειοδότησης υφιστάμενων κτιρίων αλλά και συγκρούσεις νομοθετικών ρυθμίσεων για τουριστικές ή βιομηχανικές χρήσεις.
Διαβάστε Περισσότερα »

Η Λιβαδειά αντιστέκεται και απαιτεί την αναβάθμιση του Νοσοκομείου της πόλης μας

Ο λαός της Λιβαδειάς αγωνίζεται και θα συνεχίσει δυναμικά να υπερασπίζεται το δικαίωμα του για δωρεάν δημόσια υγεία υψηλού επιπέδου και να βάλει τέλος στην υποβάθμιση του Γενικού Νοσοκομείου Λιβαδειάς.  Υποβάθμιση που οφείλεται αποκλειστικά στην πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση και έχει οδηγήσει σε ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και σε μείωση των οικονομικών πόρων.

Αγωνιζόμαστε ώστε το Γενικό Νοσοκομείο Λιβαδειάς που αποτελεί τη βασικότερη μονάδα παροχής υπηρεσιών υγείας για περίπου 150.000 πολίτες, καθώς σε αυτό εξυπηρετούνται πολίτες της επαρχίας Λιβαδειάς, τμήματος της επαρχίας Θήβας, το σύνολο της Λοκρίδας και τμήματος της ανατολικής Φωκίδας (Παρνασσίδα) να συνεχίσει να επιτελεί την αποστολή του για παροχή υπηρεσιών υγείας υψηλού επιπέδου προς όλους τους πολίτες.

Η Λιβαδειά αντιστέκεται και απαιτεί την αναβάθμιση του Νοσοκομείου της πόλης μας.
Δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να υποβαθμίσει τη ζωή μας και την αξιοπρέπεια μας.
Η Δημόσια Υγεία είναι αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα μας.

ΔΗΜΟΣ ΛΕΒΑΔΕΩΝ - ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ
Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ - ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

ΨΗΦΙΣΜΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
Ομόφωνα το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Λιβαδειάς καταδικάζει την υποβάθμιση του Νοσοκομείου Λιβαδειάς, ζητώντας αναβάθμιση και επιπλέον χρηματοδότηση προκειμένου να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία του και η ποιοτικότερη παροχή υπηρεσιών υγείας για όλους μας.
Σε μια χρονική στιγμή που οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και οι αυτοαπασχολούμενοι βρίσκονται «στην κόψη του ξυραφιού» και βάλλονται από κάθε πλευρά, είναι παράλογο να αφαιρείται από την εμπορική κοινωνία η πρόσβαση στη δωρεάν δημόσια υγεία.
Τα χρέη προς τα ασφαλιστικά ταμεία αποκλείουν την πλειοψηφία των συναδέλφων μας από την δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, άρα ας αναλογιστούμε πόσο καταστροφικό ή οδυνηρό θα είναι για την εμπορική οικογένεια η επιπλέον οικονομική επιβάρυνση από τις μεταβάσεις σε άλλες πόλεις.
Πιστοί στις αρχές μας για συμμετοχικότητα και αλληλεγγύη θα σταθούμε ενεργά στο πλευρό κάθε φορέα που θα συμβάλει στην στήριξη  και αναβάθμιση του Νοσοκομείου της πόλης μας.

Το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Λιβαδειάς

Διαβάστε Περισσότερα »

Προσοχή! Συναγερμός για κακόβολο λογισμικό Shylock! Οδηγίες

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, ενημερώνει τους πολίτες για την...



 εμφάνιση στη χώρα μας, του κακόβουλου λογισμικού «Shylock», που στοχεύει στην υποκλοπή χρημάτων από Διαδικτυακά Τραπεζικά Συστήματα, καθώς και οικονομικών πληροφοριών και δεδομένων.

Ειδικότερα, το κακόβουλο λογισμικό έχει τη δυνατότητα να υποκλέπτει χρηματικά κεφάλαια από Διαδικτυακά Τραπεζικά Συστήματα κάνοντας χρήση υποκλαπέντων στοιχείων πρόσβασης (όνομα χρήστη, κωδικό πρόσβασης κ.τ.λ.) σε Διαδικτυακά Τραπεζικά Συστήματα (e-banking).

Το εν λόγω λογισμικό, εξαπλώνεται γρήγορα μέσω μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και προγραμμάτων επικοινωνίας σε πραγματικό χρόνο (live messengers).

Πιο συγκεκριμένα, οι χρήστες του διαδικτύου, «μολύνονται» όταν επιλέγουν κακόβολους συνδέσμους (links), που τους αποστέλλονται είτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, είτε μέσω προγραμμάτων επικοινωνίας και στην συνέχεια «πείθονται» να κατεβάσουν και να εκτελέσουν το κακόβουλο λογισμικό, εν αγνοία τους.

Ακολούθως, μόλις εγκατασταθεί το κακόβουλο λογισμικό εν αγνοία του χρήστη, επιδιώκει σε πρώτη φάση να αποκτήσει πρόσβαση σε οικονομικές πληροφορίες και χρηματικά ποσά, που είναι αποθηκευμένα σε λογαριασμούς (είτε προσωπικούς είτε εταιρικούς) του θύματος, ενώ σε δεύτερη φάση να πραγματοποιήσει μεταφορά αυτών των πληροφοριών, καθώς και των υποκλαπέντων χρηματικών ποσών στους δράστες, που ελέγχουν την παράνομη δράση του κακόβουλου λογισμικού.

Οι πολίτες που λαμβάνουν μηνύματα από άγνωστους αποστολείς ή άγνωστη προέλευση, είτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είτε μέσω προγραμμάτων επικοινωνίας σε πραγματικό χρόνο (live messenger), καλούνται να μην ανοίγουν τους συνδέσμους (links) και να μην κατεβάζουν τα αρχεία που περιέχονται σε αυτά.

Επιπλέον να πληκτρολογούν τις διευθύνσεις των ιστοσελίδων (URL) στον περιηγητή (browser), αντί να χρησιμοποιούνται υπερσυνδέσμοι (links), να χρησιμοποιούνται γνήσια λογισμικά προγράμματα και να ενημερώνονται τακτικά (updates), ενώ θα πρέπει να υπάρχει πάντα ενημερωμένο πρόγραμμα προστασίας (αντιίκο) του Η/Υ.

Για την καταπολέμηση του εγκλήματος που πραγματοποιείται με το κακόβουλο λογισμικό «Shylock», ήδη πραγματοποιείται διεθνής κοινή επιχειρησιακή δράση, στην οποία μετέχουν η Europol, το FBI, το Ευρωπαϊκό Κέντρο Καταπολέμησης του Διαδικτυακού Εγκλήματος (EC3), ενώ η επιχείρηση συντονίζεται από την Εθνική Υπηρεσία Δίωξης Εγκλήματος του Ηνωμένου Βασιλείου (NCA).


Διαβάστε Περισσότερα »

Τα γεγονότα… σαν σήμερα



Στις 18 Ιουλίου ξεσπάει η μεγάλη πυρκαγιά της Ρώμης, το 64 μ.Χ. Αποτελεί την πιο σημαντική και εκτεταμένη φωτιά που έχει ξεσπάσει στην πόλη της Ρώμης. Ο απολογισμός της καταστροφής ήταν τραγικός. Η «Αιώνια Πόλη» βρισκόταν στο έλεος της φωτιάς για έξι ημέρες.

390 π.Χ. – Μάχη του Αλλία – Ο ρωμαϊκός στρατός ηττάται από επιδρομείς Γαλάτες, γεγονός που στη συνέχεια οδηγεί στη λεηλασία της Ρώμης.

64 – Μεγάλη πυρκαγιά της Ρώμης: Στην εμπορική περιοχή της Ρώμης ξεσπάει φωτιά, η οποία γρήγορα επεκτείνεται και γίνεται ανεξέλεγκτη.

362 – Ο αυτοκράτορας Ιουλιανός φτάνει στην Αντιόχεια με μία ρωμαϊκή εκστρατευτική δύναμη 60.000 ανδρών και παραμένει εκεί για εννέα μήνες πριν ξεκινήσει εκστρατεία εναντίον της αυτοκρατορίας των Σασσανιδών.

1290 – Ο βασιλιάς Εδουάρδος Α΄ της Αγγλίας εκδίδει διάταγμα απέλασης όλων των Εβραίων από την Αγγλία.

1334 – Ο επίσκοπος της Φλωρεντίας ευλογεί το θεμέλιο λίθο για το νέο καμπαναριό του καθεδρικού ναού της Φλωρεντίας, σχεδιασμένο από τον Τζιότο.

1389 – Η Γαλλία και η Αγγλία συμφωνούν σε ανακωχή, εγκαινιάζοντας μία 13χρονη περίοδο ειρήνης, η πιο παρατεταμένη κατά τη διάρκεια του Εκατονταετούς Πολέμου.

1656 - Οι πολωνο-λιθουανικές δυνάμεις συγκρούονται με τη Σουηδία και τους συμμάχους της (Βραδεμβούργο) στη μάχη της Βαρσοβίας, η οποία θα καταλήξει σε μία αποφασιστική νίκη της Σουηδίας.

1826 – Ελληνική Επανάσταση του 1821: Στο χωριό Μεχμέταγα της Αρκαδίας 400 Αιγύπτιοι συγκρούονται με ελληνική δύναμη υπό τους Χατζημιχαλή Νταλιάνη, Νικηταρά, Γιατράκο και Πορτογάλο Φιλέλληνα Αλμέιδα. Μετά από σκληρό αγώνα οι Αιγύπτιοι τρέπονται σε φυγή, εγκαταλείποντας 200 νεκρούς.

1870 – Το Συμβούλιο του Βατικανού κηρύσσει το Δόγμα περί του Αλάθητου του Πάπα σε θέματα πίστης και αρχών.

1875 – Ελλάδα: Η κυβέρνηση του Χαρίλαου Τρικούπη διεξάγει εκλογές που θα διαρκέσουν μέχρι τις 21 Ιουλίου όπου και πλειοψηφεί η αντιπολίτευση υπό τον Αλέξανδρο Κουμουνδούρο.

1918 – Παρουσιάζεται στην Αθήνα με σημαντική επιτυχία η οπερέτα Βαφτιστικός του Θεόφραστου Σακελλαρίδη.

1943 – Εθνική Αντίσταση: Έλληνες αγωνιστές επιβαίνοντας σε καΐκια απελευθερώνουν 60 εξόριστους κομουνιστές από τον Άη Στράτη τους οποίους και μεταφέρουν σε ακτή της Μακεδονίας. Το μοναδικό νησιώτικο τραγούδι που αναφέρεται στη νήσο, κάνει λόγο στο παραπάνω γεγονός.

1955 – Πρεμιέρα στους ελληνικούς κινηματογράφους του δράματος του Νίκου Κούνδουρου "Μαγική Πόλη" με μουσική του Μάνου Χατζιδάκι.

1996 – Αεροπορική τραγωδία σημειώθηκε στα ανοιχτά του Ατλαντικού Ωκεανού όταν ένα αεροπλάνο τύπου 747-200 της TWA εξερράγη 15 λεπτά μετά την απογείωση του με προορισμό το Παρίσι. Νεκροί και οι 228 επιβαίνοντες.
Διαβάστε Περισσότερα »

Σοκ στην Εύβοια-Ιδιοκτήτης ταβέρνας σκότωσε αδέσποτο με φρικιαστικό τρόπο




Σοκ και αποτροπιασμό προκαλεί η πρωτοφανής κτηνωδία στα Νέα Στύρα Ευβοίας, όπου ένας ιδιοκτήτης ταβέρνας μπροστά στα έκπληκτα μάτια των θαμώνων του καταστήματος σκότωσε ένα αδέσποτο σκυλάκι.

Όπως αναφέρει το theinsider.gr, ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας σκότωσε με καρέκλα το αδέσποτο ζώο έξω από την ταβέρνα του το βράδυ της Πέμπτης.

Σύμφωνα με καταγγελίες θαμώνων και φιλοζωικών οργανώσεων στο λιμάνι Νέων Στύρων, έξω από το κατάστημα "Ψησταριά ο Κώστας", ο ιδιοκτήτης χτύπησε και σκότωσε το αδέσποτο σκυλάκι, αφού πρώτα το δελέασε για να πλησιάσει στην ταβέρνα.Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Νέα Στύρα για την αδέσποτη Μάγκυ

Μεγάλη είναι η κινητοποίηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από φιλοζωικές οργανώσεις και απλούς πολίτες που διοργανώνουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τον θάνατο της αδέσποτης σκυλίτσας από το χτύπημα του ιδιοκτήτη ταβέρνας στα Νέα Στύρα. Στο Facebook έχει δημιουργηθεί σελίδα για όσους ενδιαφέρονται να δώσουν το παρών στα Νέα Στύρα το απόγευμα της Κυριακής ενώ οι προσκλήσεις ξεπερνούν τις 5.000 με παραπάνω από 600 άτομα να έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή στην διαμαρτυρία.
Διαβάστε Περισσότερα »

298 ψυχές «θυσία» στον εμφύλιο της Ουκρανίας



Ουκρανοί και φιλορώσοι ερίζουν για το ποιος έριξε το Boeing της Malaysia Airlines - «Σας προειδοποιήσαμε, μην πετάτε στον ουρανό μας», λέει ευθαρσώς ο Ιγκόρ Γκίρκιν, ο αυτοανακηρυχθείς υπουργός Άμυνας της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ

Ένα απίστευτο παιχνίδι εξουσίας ανάμεσα στο Κίεβο και τη Μόσχα στοίχισε, μεταξύ άλλων, τη ζωή σε 298 ψυχές... Το περιστατικό που συγκλονίζει εκ νέου τον πλανήτη βρίσκεται υπό ένα απόλυτο πέπλο μυστηρίου, καθώς, κανένας δεν γνωρίζει ποιος τελικά κατέρριψε το αεροσκάφος.

Ωστόσο, λίγη ώρα μετά την πτώση του Boeing 777 των μαλαισιανών αερογραμμών κοντά στην ανατολική Ουκρανία, ο αυτοανακηρυχθείς υπουργός Άμυνας της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ, Ιγκόρ Γκίρκιν, ανέλαβε την ευθύνη για την κατάρριψη του μοιραίου αεροσκάφους που παρέσυρε στο θάνατο 295 επιβαίνοντες.



Αντικείμενο η κατάσταση στην Ουκρανία μετά και τις τελευταίες εξελίξεις - Δεν εξέπεμψε σήμα κινδύνου το αεροσκάφος  - Πληροφορίες για άλλους δύο επιβάτες  - CNN: Η Ουκρανία δεν είχε κίνητρο να καταρρίψει το αεροπλάνο
«Φως» στα αίτια της νέας τραγωδίας με το αεροσκάφος των μαλαισιανών αερογραμμών προσπαθούν, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα του CNN, να δώσουν οι ΗΠΑ.

Την ίδια ώρα, όπως μεταδίδει η Daily Telegraph, το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών αναμένεται να συνεδριάσει εκτάκτως σήμερα το απόγευμα, προκειμένου να εξετάσει την κατάσταση στην Ουκρανία, μετά το νέο θλιβερό περιστατικό της συντριβής του Boeing. Πληροφορίες αναφέρουν ότι κατά τη διάρκεια της σύσκεψης αναμένεται να επιβληθούν κυρώσεις κατά της Ρωσίας.

Από τις αμερικανικές έρευνες προκύπτει ότι το Boeing 777 που εκτελούσε την πτήση ΜΗ17 από το Άμστερνταμ για την Κουάλα Λουμπούρ κατερρίφθη από πύραυλο εδάφους - αέρος, χωρίς ωστόσο να είναι δυνατό, τουλάχιστον μέχρι στιγμής, να διευκρινιστεί ποιος... πάτησε το κουμπί.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ανώτερος αξιωματούχος σύστημα ραντάρ έπιασε πύραυλο να ενεργοποιείται, λίγο πριν το αεροσκάφος συντριβεί. Το περιστατικό που συγκλονίζει εκ νέου τον πλανήτη βρίσκεται υπό ένα απόλυτο πέπλο μυστηρίου - ξυπνώντας μνήμες από την εξαφάνιση - θρίλερ της πτήσης MH370 της ίδιας εταιρείας πριν λίγους μήνες -καθώς υπάρχει και η πληροφορία ότι το Boeing δεν εξέπεμψε σήμα κινδύνου, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της Μαλαισίας.

Η κυβέρνηση Ομπάμα, σύμφωνα με το CNN, πιστεύει ότι η Ουκρανία επειδή δεν έχει τον απόλυτο έλεγχο της περιοχής, δεν έχει και κανένα κίνητρο, έτσι ώστε να καταρρίψει το αεροσκάφος.

Την ίδια ώρα έρχονται πληροφορίες για νέους επιβαίνοντες, δημιουργώντας ασάφεια γύρω από τον ακριβή αριθμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία στη λίστα των θυμάτων υπάρχει και ένας υπήκοος Νεοζηλανδός, αλλά ένας κάτοικος του Χονγκ Κονγκ που δεν γνωρίζουμε ωστόσο τι υπηκοότητας ήταν.

Ωστόσο, αρκετές ώρες μετά το τραγικό δυστύχημα, η αεροπορική εταιρεία ανακοίνωσε επίσημα ότι οι επιβαίνοντες ήταν 298 τελικά - 283 επιβάτες και 15 μέλη πλήρωμα- μεταξύ των οποίων και τρία μωρά.

Αρχικά είχε ανακοινωθεί ότι το μοιραίο Boeing 777 μετέφερε 295 άτομα -280 επιβάτες και 15μελές πλήρωμα.

Παράλληλα έδωσε στη δημοσιότητα λίστα με τις εθνικότητες των επιβατών.

Σύμφωνα με τη λίστα, στο αεροσκάφος επέβαιναν, 154 Ολλανδοί, 27 Αυστραλοί, 43 Μαλαισιανοί, 11 άνθρωποι από την Ινδονησία, έξι Βρετανοί, τέσσερις Γερμανοί, τέσσερις Βέλγοι, τρεις Φιλιππινέζοι και ένας Καναδός. Σύμφωνα με τις Μαλαισιανές Αερογραμμές στο μοιραίο αεροσκάφος επέβαιναν ακόμη 47 επιβάτες των οποίων η εθνικότητα δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή.


Διαβάστε Περισσότερα »

Σε δέκα ημέρες η πληρωμή των ζημιών -Ολες οι αλλαγές στην ασφάλιση των ΙΧ

Δέκα αλλαγές στη νομοθεσία για την υποχρεωτική ασφάλιση των οχημάτων κάνουν πιο αυστηρό το πλαίσιο για τους ανασφάλιστους οδηγούς, αλλά και φέρνουν πιο γρήγορα, σε 10 ημέρες, τις πληρωμές των ζημιών στο ΙΧ.

Οι κυριότερες αλλαγές είναι:

    Το ασφαλιστήριο συμβόλαιο του οχήματος παύει να ισχύει μετά τη λήξη της ώρας και της ημέρας που αναγράφεται σε αυτό.
    Ανανεώνεται μόνο όταν ο ασφαλισμένος πληρώσει το ασφάλιστρο. Αλλιώς το όχημα είναι ανασφάλιστο.
    Για 16 ημέρες από τη λήξη του συμβολαίου το θύμα ενός τροχαίου ατυχήματος εξακολουθεί να καλύπτεται. Στη συνέχεια ο ασφαλιστής ζητά τα ποσά από τον πελάτη του.
    Απαγορεύεται οι εταιρείες να παραδίδουν ασφαλιστήρια συμβόλαια αν αυτά προηγουμένως δεν πληρωθούν.
    Καταργείται το αυτοκόλλητο σήμα ασφάλισης.
    Καταργείται η προσωρινή ασφάλιση.
    Αποδεικτικό της σύμβασης ασφάλισης θα είναι το ασφαλιστήριο συμβόλαιο και πριν από την παράδοσή του η απόδειξη πληρωμής του.
    Με αίτηση αποζημίωσης εξομοιώνονται η δήλωση ατυχήματος, η φιλική δήλωση διακανονισμού και η κάθε γραπτή ενημέρωση του ασφαλισμένου προς τον ασφαλιστή.
    Αναγνωρίζεται θεσμικά η ηλεκτρονική επικοινωνία ασφαλιστή με ασφαλισμένο.
    Μέσα σε 10 ημέρες από την ημερομηνία της προσφοράς θα πληρώνονται οι ζημιές.

Τι ισχύει για τα ανασφάλιστα οχήματα

    Ο νέος νόμος για τα ανασφάλιστα οχήματα προβλέπει αυστηρές διοικητικές και ποινικές κυρώσεις όπως:
    Αφαίρεση πινακίδων, διπλώματος και άδειας κυκλοφορίας για δέκα ημέρες
    Αφαίρεση πινακίδων και άδειας κυκλοφορίας για δύο χρόνια σε περίπτωση ατυχήματος ή για τρία χρόνια σε περίπτωση υποτροπής
    Χρηματικό πρόστιμο υπέρ του Επικουρικού Κεφαλαίου, με πράξη της Αστυνομικής Αρχής, 500 ευρώ για τα επιβατικά και 250 ευρώ για τα δίκυκλα.
    Φυλάκιση από 2 μήνες μέχρι 1 χρόνο και χρηματική ποινή μέχρι 3.000 ευρώ σε περίπτωση εμπλοκής σε ατύχημα.



Διαβάστε Περισσότερα »

Συννεφιασμένο τριήμερο

Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 34 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν τοπικά στα πελάγη έως 6 Μποφόρ
Αστατος με λίγες νεφώσεις που τις θερμές ώρες της ημέρας στα ηπειρωτικά, στο Κεντρικό Ιόνιο και στα δυτικά τμήματα της Κρήτης θα αυξηθούν δίνοντας βροχές και καταιγίδες, περιμένουμε σήμερα Παρασκευή. Μάλιστα, τα φαινόμενα στα ορεινά ηπειρωτικά θα είναι τοπικά ισχυρά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς μέχρι μέτριοι και στο υπόλοιπο Αιγαίο δυτικοί βορειοδυτικοί μέτριοι και τοπικά στα νοτιοανατολικά πελάγη ισχυροί 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί σχεδόν μέτριοι και τοπικά μέτριοι.

Αναλυτική Πρόγνωση

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: λίγες νεφώσεις οι οποίες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές βροχές ή καταιγίδες κυρίως στις ανατολικότερες περιοχές.

Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και τοπικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 16 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: αρχικά αίθριος. Βαθμιαία θα αναπτυχθούν νεφώσεις και τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα ορεινά.

Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα βόρεια πρόσκαιρα 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 18 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: αρχικά αίθριος. Βαθμιαία θα αναπτυχθούν νεφώσεις και τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα ορεινά.

Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βόρειοι βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 17 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Γενικά αίθριος.

Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 21 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Γενικά αίθριος. Παροδικές νεφώσεις στα βόρεια.

Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 4 έως 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 21 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Καιρός: αρχικά αίθριος. Βαθμιαία θα αναπτυχθούν νεφώσεις και είναι πιθανό να σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες.

Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 19 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: αρχικά αίθριος. Βαθμιαία θα αναπτυχθούν νεφώσεις και τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα ορεινά.

Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 18 έως 30 βαθμούς Κελσίου.


Διαβάστε Περισσότερα »

Ο "GODZILLA" ΣΤΟΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ ΘΗΒΑΣ ΣΟΝΙΑ

ΠΕΜΠΤΗ 17 ΙΟΥΛΙΟΥ – ΤΕΤΑΡΤΗ 23 ΙΟΥΛΙΟΥ

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ : 21:30

«GODZILLΑ»

Σκηνοθεσία: ΓΚΑΡΕΘ ΕΝΤΟΥΑΡΝΤΣ

Ηθοποιοί: ΖΙΛΙΕΤ ΜΠΙΝΟΣ, ΚΕΝ ΓΟΥΑΤΑΝΑΜΠΙ, ΑΑΡΟΝ ΤΖΟΝΣΟΝ, ΜΠΡΑΙΑΝ ΚΡΑΝΣΤΟΝ, ΕΛΙΖΑΜΠΕΘ ΟΛΣΕΝ

Διάρκεια:            123 λεπτά



ΠΕΡΙΛΗΨΗ:

        Επιστροφή στις ρίζες του θρύλου του Godzilla, με την επική αναγέννηση του εμβληματικού τέρατος που δημιούργησαν τρομακτικές δυνάμεις της φύσης. Και αυτή τη φορά τίποτε δεν θα μείνει όρθιο στο πέρασμα του Godzilla, ο οποίος θα έρθει αντιμέτωπος με εξίσου επικίνδυνα πλάσματα που γεννήθηκαν από την ανθρώπινη υπεροψία και την ανεξέλεγκτη επιστημονική πρόοδο. Και εν μέσω αυτής της μάχης, το ανθρώπινο είδος θα πρέπει να καταφέρει να αντεπιτεθεί και να επιβιώσει.



Διαβάστε Περισσότερα »

Στον Λεβαδειακό ο Πρόγιτς




Ο Λεβαδειακός ανακοίνωσε την απόκτηση του Γιόσιπ Πρόγιτς. Ο 27χρονος αμυντικός αγωνίστηκε τη περασμένη σεζόν στην σερβική Βόζντοβατς. Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Η ΠΑΕ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ ανακοινώνει την απόκτηση του ποδοσφαιριστή Josip Projic.

Ο Σέρβος αμυντικός βρέθηκε σήμερα στα γραφεία της ΠΑΕ και υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας για δύο χρόνια.

Έχει γεννηθεί στις 23 Αυγούστου 1987, ενώ η τελευταία ομάδα στην οποία αγωνίστηκε ήταν η FK Vozdovac.

Ο παίκτης θα μεταβεί άμεσα στο Καρπενήσι, όπου θα ενσωματωθεί στην ομάδα».
Διαβάστε Περισσότερα »

Δουλειά στην Ευρώπη ψάχνουν 43.000 Έλληνες




Σχεδόν ένας στους 100 εργαζομένους και ανέργους της χώρας έχει καταθέσει βιογραφικό στην ηλεκτρονική πλατφόρμα των ευρωπαϊκών δημοσίων υπηρεσιών απασχόλησης του EURES, του αντίστοιχου ελληνικού ΟΑΕΔ, σύμφωνα με την τριμηνιαία έκθεση της Κομισιόν για την απασχόληση και την κοινωνική κατάσταση.


Συγκεκριμένα...σε 43.000 (σε σύνολο 5.117.588 ατόμων που απαρτίζουν το εργατικό δυναμικό της Ελλάδας) ανέρχονταν τα βιογραφικά των Ελλήνων στο ΕURES τον Ιανουάριο του 2014.

To Ιούνιο του 2013 ο αριθμός αυτός ανερχόταν σε 39.000, τον Ιούνιο του 2012 σε 29.000 και τον Ιούνιο του 2010 μόλις σε 9.000.

Πάντως σύμφωνα με τη Eurostat, ο αριθμός των Ελλήνων μεταναστών στην ΕΕ ανερχόταν το 2012 σε 110.139 έναντι 110.823 το 2011 (-1%).

Να σημειωθεί πως το 60% των Ελλήνων μεταναστών βρίσκονται σε χώρες της ΕΕ και το 40% σε χώρες εκτός ΕΕ.

Στη Γερμανία, σύμφωνα με την εθνική στατιστική αρχή, μετανάστευσαν 33.400 Έλληνες το 2013 έναντι 34.100 το 2012.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, το 2013-14 μετανάστευσαν 9.000 Έλληνες, ενώ το 2012 -13 μετανάστευσαν 8.700.

Σύμφωνα με την ίδια έκθεση της Κομισιόν, νεότερες τάσεις σε σχέση με τη γεωγραφική κινητικότητα των εργατών στο εσωτερικό της ΕΕ δείχνουν ότι Ευρωπαίοι πολίτες που μεταναστεύουν εμφανίζουν μεγαλύτερα ποσοστά ανεργίας απ/ ο,τι όσους μένουν στις χώρες του, αν και μερικοί από αυτούς επηρεάζονται περισσότερο από μορφές της προσωρινής απασχόλησης.

Οι μετρήσεις του Ειδικού Ευρω-βαρόμετρου δείχνουν πως το 29% των Ελλήνων θα μετανάστευε το 2013 σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα. Το 2011 το ποσοστό αυτό ανερχόταν σε 27%.

Σε σχέση με την προ- κρίσης περίοδο (2004 – 8), εκείνοι που μετακινούνται εντός της ΕΕ μετά το 2009 προέρχονται περισσότερο από τις χώρες του νότου απ/ ο,τι στις χώρες της ανατολής και της κεντρικής Ευρώπης, αναφέρει η έκθεση της Κομισιόν.

Η Κομισιόν προχωρά και στα ακόλουθα συμπεράσματα:

1. H αγορά εργασίας στην ΕΕ ανακάμπτει σταδιακά και η κοινωνική κατάσταση δείχνει μερικά σημάδια σταθεροποίησης. Για πρώτη φορά από το 2011, το ΑΕΠ, τα εισοδήματα των νοικοκυριών και η απασχόληση αυξάνονται. Το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 0,3% στο α/ τρίμηνο του 2014 έναντι 0,0% το αντίστοιχο διάστημα το 2013. Η απασχόληση αυξήθηκε κατά 0,2% (έναντι -0,3%). Η παραγωγικότητα εργασίας αυξήθηκε κατά 0,9%% (έναντι -0,2%).Το μοναδιαίο κόστος εργασίας αυξήθηκε κατά 0,9% έναντι 1,4%.

2. Ωστόσο οι προκλήσεις παραμένουν. Η μακροχρόνια ανεργία συνεχίζει να αυξάνεται, η ανεργία βρίσκεται κοντά στα ιστορικά υψηλά επίπεδα της (10,4% τον περασμένο Απρίλιο). Στη Φινλανδία και την Ελλάδα η μείωση της απασχόλησης επιβραδύνθηκε κατά τους τελευταίους πέντε μήνες μέχρι το πρώτο τρίμηνο του 2014, αλλά η εξέλιξη της απασχόλησης για το πρώ το τρίμηνο του 2014 δεν είναι ακόμα θετική.

Η κατάσταση της αγοράς εργασίας για την νεολαία εξακολουθεί να είναι πολύ δύσκολη για τη νέα γενιά. Η ανεργία των νέων 15 – 24 ετών παραμένει στο ιστορικό υψηλό επίπεδο του 22,5% τον Απρίλιο του 2014.

Τα χάσματα των γενεών στους βασικούς παράγοντες της εργασίας συρρικνώθηκαν κατά τα τελευταία χρόνια. Ωστόσο τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία δείχνουν ότι τα ποσοστά της ανεργίας έχουν συνδεθεί με την μείωση της απασχόλησης.

3. Στην Ελλάδα και την Κύπρο συνεχίζονται οι σκληρές μειώσεις στο μοναδιαίο κόστος εργασίας.

Σε μακροπρόθεσμο επίπεδο, η πρόκληση είναι να βρεθούν τρόποι να αυξηθεί η παραγωγικότητα στην ΕΕ χωρίς τη μείωση των εργατικών μισθών.

4. Η ανάπτυξη της παραγωγικότητας παρέμεινε αδύναμη στην ΕΕ στο πρώτο τρίμηνο του 2014. Στην Ελλάδα και την Κύπρο σημειώθηκε σημαντική μείωση.


Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ