Δευτέρα 21 Ιουλίου 2014

ΝΕΟ ΒΙΝΤΕΟ: Ο Μαζιώτης με το όπλο στο χέρι προσπαθεί να σταματήσει διερχόμενο οδηγό και δικυκλιστή




Σύλληψη Μαζιώτη - Βίντεο ντοκουμέντο.

Τη στιγμή που τρέχει μην ξέροντας πώς να διαφύγει, περνά από μπροστά του ένα μπλε αυτοκίνητο, στο οποίο προσπαθεί να ανοίξει την πόρτα του συνοδηγού για να επιβιβαστεί για να διαφύγει...

Την καταδίωξη του κατηγορούμενου για τρομοκρατία Νίκου Μαζιώτη κατέγραψε κάμερα στο κέντρο της Αθήνας, ενώ το νέο βίντεο ήδη εξετάζουν οι αστυνομικές αρχές.

Αρχικά ο Νίκος Μαζιώτης κοντοστέκεται στη συμβολή των οδών Αδριανού και Αιόλου. Στο βίντεο φαίνεται πως ενώ έχει ήδη γίνει αντιληπτός από την αστυνομία και καταδιώκεται από τους αστυνομικούς, προσπαθεί με κάθε τρόπο να διαφύγει.

Δείτε το βίντεο:
Διαβάστε Περισσότερα »

Ερώτηση Σταθά για την ΕΑΣ Λιβαδειάς

Ένωση Γεωργικών Συνεταιρισμών Λιβαδειάς.
Η Ένωση Γεωργικών Συνεταιρισμών Λιβαδειάς με  βάση δημοσιεύματα  στον Τοπικό Τύπο, πρόκειται να τεθεί σύντομα σε εκκαθάριση, γεγονός απαράδεκτο.
Ανακύπτουν πολλά ερωτήματα για τους λόγους που πρόκειται να τεθεί σε εκκαθάριση από την στιγμή μάλιστα που δεν υφίσταται σχέδιο εξυγίανσης και ανάπτυξης, όπως ο νόμος προβλέπει, για να καταδειχθεί το πρόβλημα «επιβίωσης» της ΕΑΣ Λιβαδειάς.
Μεταξύ άλλων η ΕΑΣ  χρωστάει δεδουλευμένα στους εργαζόμενους πάνω από ενάμισι χρόνο, μέχρι σήμερα τους μισθούς τους εξοφλούσε από αμοιβές που ελάμβανε από παροχή υπηρεσιών (ΟΣΔΕ, ΦΠΑ, ασφαλίσεις, διαχείριση δημητριακών, κλπ).
Τώρα τις παραπάνω δραστηριότητες, τις εκχωρεί στον ΑΙΧΜΕΑ ο οποίος θα εισπράττει τα αντίστοιχα έσοδα σε βάρος των πιστωτών, εργαζομένων, ασφαλιστικών ταμείων και Δ.Ο.Υ.
Κάποιες οφειλές τρίτων προς την ΕΑΣ που έχουν εκχωρηθεί στους εργαζόμενους, έναντι των δεδουλευμένων, υπάρχει ισχυρή βεβαιότητα ότι έχει παραγραφεί η απαίτησή τους και δεν έχει κανένα νόημα η εκχώρηση τους.
Αξίζει να αναφερθεί ότι Πρόεδρος του «ΑΙΧΜΕΑ» είναι ταυτόχρονα και Πρόεδρος της ΕΑΣ Λιβαδειάς όπως και ορισμένα μέλη της Διοίκησης της ΕΑΣ είναι και μέλη του Δ.Σ. του «ΑΙΧΜΕΑ».
Ο «ΑΙΧΜΕΑ» υποκαθιστά  το έργο της δευτεροβάθμιας οργάνωσης ΕΑΣ Λιβαδειάς θα έχει όμως ηγεσία που θα διώκεται ποινικά για φοροδιαφυγή και εισφοροδιαφυγή και πιθανότατα με μεγάλο βάρος ευθύνης για την άσχημη πορεία της ΕΑΣ Λειβαδιάς. 
Με βάση τα ανωτέρω,

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:
1. Έχει πραγματοποιηθεί διαχειριστικός έλεγχος από τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στην συγκεκριμένη ΕΑΣ; Ποια τα αποτελέσματα των ελέγχων και ποιο το αποτέλεσμα του ελέγχου του ΣΔΟΕ;
2. Σε τι ποσό ανέρχονται τα χρέη της Ε.Α.Σ. Λιβαδειάς προς το δημόσιο και ΙΚΑ, και επί ποίων διοικήσεων γεννήθηκαν τα ποσά αυτά;
3. Σε ποιες ενέργειες προτίθενται να προβούν ώστε να διασφαλιστούν  οι θέσεις εργασίας και τα δεδουλευμένα των εργαζομένων;
4. Σε ποιες ενέργειες προτίθενται να προβούν ώστε να διασφαλιστούν  τα περιουσιακά στοιχεία της ΕΑΣ Λιβαδειάς προς όφελος του συνόλου των αγροτών της περιοχής  και όχι του περιορισμένου αριθμού μελών που  ο «Αιχμέα» εκπροσωπεί ;

Επίσης ζητείται να καταθέσουν οι κ κ. Υπουργοί:
Αντίγραφα των επίσημων αποτελεσμάτων όλων των ελέγχων που έχουν πραγματοποιηθεί καθώς και του επίσημου αποτελέσματος του ελέγχου του ΣΔΟΕ.

Οι ερωτώντες και αιτούντες βουλευτές
Σταθάς Γιάννης
Αποστόλου Ευάγγελος
Αλεξόπουλος Απόστολος
Αμμανατίδου Ευαγγελία
Αυλωνίτου Ελένη
Βαμβακά Τζένη
Γεργοπούλου-Σαλτάρη Έφη
Καραγιουσούφ Αϊχάν
Καφαντάρη Χαρά
Κυριακάκης Βασίλης
Μιχαλάκης Νίκος
Μιχελογιαννάκης Ιωάννης
Πάντζας Γιώργος
Πετράκος Θανάσης
Στρατούλης Δημήτρης
Χαραλαμπίδου Δέσποινα


Διαβάστε Περισσότερα »

Απίστευτο: Μπορούν να κατάσχουν το σπίτι σας αν έχει χρέη ο πωλητής!




    «Διάρρηξη καταδολιευτικής δικαιοπραξίας». Ξέρει κανείς από τα εκατομμύρια των ιδιοκτητών ακινήτων αυτή τη νομική ορολογία; Πιθανότατα όχι, ωστόσο, πρόκειται για μια πρακτική που μπορεί να οδηγήσει στην απώλεια της ακίνητης περιουσίας τους χωρίς να το καταλάβουν και χωρίς να φταίνε.



Μιλώντας...όμως στην εφημερίδα «Ημερησία» ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων και δικηγόρος, Στράτος Παραδιάς, επισημαίνει ότι πρόκειται για μια διαδικασία η οποία μπορεί να μην συμβαίνει συχνά, ωστόσο, κανείς δεν το αποκλείει αν και όλοι προσπαθούν να αποφύγουν.

Όπως εξηγεί, διάρρηξη καταδολιευτικής δικαιοπραξίας είναι η «αρπαγή» του ακινήτου που αγόρασε κάποιος νόμιμα επειδή ο πωλητής έχει χρέη στο δημόσιο ή στα ταμεία. Κι όμως. Μπορεί κάποιος να χάσει το σπίτι που αγόρασε αν και ακολούθησε τη νόμιμη διαδικασία για τον απλούστατο λόγο ότι ο πωλητής είναι κακοπληρωτής. Όπως τονίζει ο κ. Παραδιάς, το Δημόσιο έχει το δικαίωμα να ακυρώσει την αγοραπωλησία και να προχωρήσει σε κατάσχεση του ακινήτου προκειμένου να πιέσει για να πάρει τα οφειλόμενα από αυτόν που πούλησε το ακίνητο. Και σκεφτείτε να έχετε αγοράσει ένα ακίνητο και να σας το κατάσχουν για τις «αμαρτίες» του πωλητή.

Το φαινόμενο αυτό είναι σπάνιο στα ελληνικά χρονικά ωστόσο, με δεδομένο ότι τα ληξιπρόθεσμα χρέη έχουν φτάσει τα 67 δις ευρώ δεν αποκλείεται το δημόσιο να σκληρύνει ακόμη περισσότερο τη στάση του. Η διαδικασία είναι η εξής:

Κάποιος διαθέτει ένα ακίνητο, συνήθως όχι την πρώτη κατοικία και το βγάζει στο σφυρί. Ο αγοραστής πληρώνει κανονικά, η αγοραπωλησία είναι απολύτως νόμιμη και μπαίνει στο σπίτι που απέκτησε. Μετά από λίγο καιρό το δημόσιο διαπιστώνει ότι ο πωλητής χρωστά στην εφορία. Μπορεί, λοιπόν, να προχωρήσει σε κατάσχεση του πωληθέντος ακινήτου κάνοντας χρήση της διαδικασίας της «διάρρηξης καταδολιευτικής δικαιοπραξίας».

Η αγωγή του δημοσίου αναφέρει ότι ο πωλητής καταδολίευσε, δηλαδή κορόιδεψε το δημόσιο. Η διαδικασία κοινοποιείται τόσο στον οφειλέτη όσο και στον αγοραστή ο οποίος πρέπει να προσλάβει δικηγόρο, να υποστεί απίστευτη ταλαιπωρία προκειμένου να αποδείξει ότι δεν είναι… ελέφαντας, δηλαδή ότι πλήρωσε κανονικά και με το νόμο και δεν φταίει αυτός για τα χρέη του πωλητής.

Γιατί, όμως, το δημόσιο το κάνει αυτό; Ο κ. Παραδιάς εξηγεί ότι υπάρχει η διαδικασία επειδή πολλές φορές κάποιος που χρωστά χρήματα στο δημόσιο μεταβιβάζει τα ακίνητά του σε συγγενικό πρόσωπο για να γλιτώσει την κατάσχεση. Αυτή είναι καταδολίευση και το δημόσιο επιχειρεί να προστατευτεί από τους κακοπληρωτές. Αν ο αγοραστής δεν έχει καμιά συγγένεια με τον πωλητή τότε η περιπέτειά του θα λήξει σύντομα.

Ισως γι' αυτό, το καλύτερο για τον αγοραστή είναι να μπορεί να ελέγχει αν ο πωλητής χρωστά στο δημόσιο, ώστε να ,ην βρεθεί προ εκπλήξεων.

Διαβάστε Περισσότερα »

Σουβλάκι Party στο Αμπελοχώρι Θηβών


Διαβάστε Περισσότερα »

Aποτελέσματα Αθλητικών Συλλόγων της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Βοιωτίας-Εύβοιας στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα

  ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΑΝΔΡΩΝ-ΓΥΝΑΙΚΩΝ 2014
Στο ΟΑΚΑ διεξήχθη το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρων-Γυναικών 2014, το Σάββατο 19 και την Κυριακή 20 Ιουλίου 2014. Τα αποτελέσματα των αθλητών και αθλητριών των Συλλόγων της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Βοιωτίας-Εύβοιας που έλαβαν μέρος στους τελικούς των αγωνισμάτων τους, ήταν τα παρακάτω:



- 2η στα 400μ εμπόδια Γυναικών, η Θεοδώρου Ευφροσύνη (1993) του Πινδάρου Θηβών με χρόνο 60.86
- 6η στο Έπταθλο Γυναικών και 3η στο Έπταθλο Νεων Γυναικών, η Παπαγεωργίου Παρασκευή (1992) του Πινδάρου Θηβών με 4.875 βαθμούς.
- 6η στο άλμα Τριπλούν Γυναικών, η Γαρδικιώτη Σοφία (1992) του Ερμή Σχηματαρίου με επίδοση 12.45μ.
- 7ος στο άλμα Τριπλούν Ανδρών, ο Γεωργίου Σταύρος (1980) του Ευβοικού ΓΑΣ με επίδοση 15.11μ.
- 8ος στα 400μ Ανδρών, ο Φράγκος Αναστάσιος (1994) του Πινδάρου Θηβών με χρόνο 49.57
- 8ος στα 5.000μ Ανδρών, ο Μπουντούλης Χρήστος (1995) του Πινδάρου Θηβών με χρόνο 15.55.85
- 8η στα 400μ εμπόδια Γυναικών, η Καραμπέτσου Ελένη (1991) της Νεάπολης Χαλκίδος με χρόνο 64.03
- 12η η ομάδα σκυταλοδρομίας 4Χ100 Ανδρών του Πινδάρου Θηβών, αποτελούμενη απο τους Στυλιανού, Φράγκο, Σασλή και Κρεμμύδα, με χρόνο 42.76
 eas-segas-viotias-evias.blogspot


Διαβάστε Περισσότερα »

Τα νέα τιμολόγια της ΔΕΗ-Που έρχονται αυξήσεις και ποιοι ευνοούνται





Τις νέες τιμές ρεύματος που θα ισχύσουν από τις 25 Ιουλίου ανακοίνωσε η ΔΕΗ. Όπως αναφέρεται αναπροσαρμόζονται οι χρεώσεις ορισμένων τιμολογίων της ΔΕΗ Α.Ε., που αφορούν κυρίως μικρομεσαίες επιχειρήσεις, καθώς και εξοχικές και δεύτερες κατοικίες, με στόχο την εναρμόνιση με τους Ευρωπαϊκούς κανόνες για κοστοβαρή τιμολόγια.


Η μείωση των σταυροειδών επιδοτήσεων, οδηγεί σε πιο αναλογική τιμολόγηση της κατανάλωσης ρεύματος με βάση το κόστος και αποτρέπει ένας πελάτης να επιβαρύνεται αδικαιολόγητα με ακριβότερες χρεώσεις προκειμένου ένας άλλος να απολαμβάνει φθηνότερες τιμές.Πρόκειται ουσιαστικά για εξορθολογισμό και εξομάλυνση της αγοράς με δικαιότερη τιμολόγηση για όλους", αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Συνοπτικά οι μεταβολές στα τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας της ΔΕΗ ΑΕ αφορούν:
1)Μειώσεις στα τιμολόγια περίπου 1,4 εκατομμύρια καταναλωτών για μικρομεσαίες επιχειρήσεις (γραφεία, μικρά εμπορικά καταστήματα, φούρνοι, εργαστήρια, μικρές βιοτεχνίες, συνεργεία, επιχειρήσεις μεσαίου μεγέθους, κτίρια γραφείων, μεγάλα καταστήματα, μεσαίου μεγέθους βιοτεχνίες, λοιπές παραγωγικές μονάδες κλπ) καθώς και κοινόχρηστους χώρους.
-Στο επαγγελματικό τιμολόγιο Γ21, για τη μεγάλη πλειονότητα των επαγγελματιών, περιλαμβανομένων και των κοινόχρηστων χώρων, η μεσοσταθμική μείωση είναι 3,4% στο σύνολο του λογαριασμού. Ενδεικτικά, για εμπορικό πελάτη με κατανάλωση 2.000 kWh το τετράμηνο, η μείωση στο σύνολο του λογαριασμού ανέρχεται σε περίπου €3,7/μήνα.

-Στο επαγγελματικό τιμολόγιο Γ22, η μεσοσταθμική μείωση είναι 1% στο σύνολο του λογαριασμού. Ενδεικτικά, για εμπορικό πελάτη με τριφασική παροχή και μηνιαία κατανάλωση 7.000 kWh, η μείωση στο σύνολο του λογαριασμού ανέρχεται σε περίπου €11,6/μήνα.
-Στο επαγγελματικό τιμολόγιο Γ23, η μεσοσταθμική μείωση είναι 2,2% στο σύνολο του λογαριασμού. Ενδεικτικά, για εμπορικό πελάτη με μονοφασική παροχή και κατανάλωση το τετράμηνο 2.750 kWh την ημέρα και 2.250 kWh τη νύχτα, η μείωση στο σύνολο του λογαριασμού ανέρχεται σε περίπου €6 /μήνα.

2)Κατάργηση της κλίμακας οικιακής χρέωσης για καταναλώσεις έως 800 κιλοβατώρες (kWh) το τετράμηνο και ενσωμάτωσή της στην επόμενη κλίμακα χρέωσης, γεγονός που οδηγεί σε μεσοσταθμική αύξηση 11,1%, η οποία σε καμία περίπτωση δεν ξεπερνά το 11,5% και αφορά μόνο στην κατηγορία αυτή και στο σύνολο του λογαριασμού. Ενδεικτικά, η αύξηση αντιστοιχεί στο σύνολο του λογαριασμού σε €1,9/μήνα για κατανάλωση 400 kWh το τετράμηνο, και €3,8/μήνα για κατανάλωση 800 kWh το τετράμηνο – και που αποτελεί τη μέγιστη αύξηση. Σημειώνεται ότι στην κατηγορία καταναλώσεων από 1 έως 800 κιλοβατώρες (kWh) υπάρχουν περίπου 2.160.000 παροχές που αφορούν στην πλειονότητα εξοχικές και δεύτερες κατοικίες.
3) Τα τιμολόγια όλων των άλλων οικιακών πελατών που καταναλώνουν περισσότερες από 800kWh το τετράμηνο παραμένουν αμετάβλητα, όπως επίσης δεν αλλάζει και η χρέωση του νυχτερινού τιμολογίου το οποίο χρησιμοποιείται διεθνώς και σε ευρεία κλίμακα, με στόχο την προώθηση της ορθολογικής χρήσης ενέργειας.



Σύμφωνα με τη ΔΕΗ, το σύνολο των ευάλωτων καταναλωτών και ενταγμένων στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο δεν επηρεάζεται καθόλου και δεν υπάρχει καμία μεταβολή. Οι δικαιούχοι συνεχίζουν να λαμβάνουν έως και 49% έκπτωση.
"Όσοι έχουν κατανάλωση μικρότερη από 800 κιλοβατώρες και είναι η πρώτη τους κατοικία, καλούνται να υποβάλουν μια απλή αίτηση στο Διαχειριστή του Δικτύου στο www.deddie.gr και ακόμα πιο εύκολα για πελάτες ΔΕΗ με ένα τηλεφώνημα στο 11770, προκειμένου να εξεταστεί εάν πληρούν τους όρους ένταξης στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο της Πολιτείας.
Στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο έχουν ήδη ενταχθεί 565.000 καταναλωτές (Άτομα με Χαμηλό Εισόδημα, Γονείς με τρία προστατευόμενα τέκνα, Άνεργοι, Άτομα με αναπηρία, Άτομα που χρήζουν μηχανικής υποστήριξης, Πολύτεκνοι). Με τη πρόσφατη διεύρυνση του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου από την Πολιτεία ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί.

Η ΔΕΗ δεν θα έχει κανένα οικονομικό όφελος ή απώλεια από τον εξορθολογισμό των τιμολογίων, καθώς οι αναπροσαρμογές οδηγούν σε ουδέτερο αποτέλεσμα. Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα η ΔΕΗ θα ανακοινώσει και νέα εμπορικά κίνητρα προς τους καταναλωτές.
Το κόστος της ενέργειας στην Ελλάδα παραμένει από τα χαμηλότερα στην ΕΕ" καταλήγει η ανακοίνωση της ΔΕΗ.
 Δείτε εδώ παραδειγματα εξορθολογισμού Τιμολογίων Ηλεκτρικης Ενέργειας
Διαβάστε Περισσότερα »

«ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΡΡΟΙΚΟ ΠΥΡΕΤΟ ΤΩΝ ΠΡΟΒΑΤΩΝ»



Μετά την εμφάνιση  κρουσμάτων καταρροϊκού πυρετού σε ολόκληρη την Περιφέρεια Πελοποννήσου και την Π.Ε. Έβρου, ενημερώνουμε τους κτηνοτρόφους της Περιφέρειάς μας ότι υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις για  εμφάνιση της νόσου και σε δύο εκτροφές της Π.Ε. Ευρυτανίας ( στο Δήμο Καρπενησίου στην Τ.Κ Κρικέλλου  και στην Τ.Κ Συγκρέλλου):

Ο καταρροϊκός πυρετός είναι λοιμώδες ιογενές νόσημα που μεταδίδεται με αιματοφάγα έντομα (σκνίπες) του γένους Culicoides .Προσβάλλει όλα τα  μηρυκαστικά, αλλά μόνο τα πρόβατα εμφανίζουν κλινικά συμπτώματα.
ΔΕΝ ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΙ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ

Είναι νόσημα ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ και οι κτηνοτρόφοι  οφείλουν να ενημερώσουν την κτηνιατρική υπηρεσία σε περίπτωση εμφάνισης των παρακάτω συμπτωμάτων

1.    Υψηλός πυρετός μέχρι 42ο c,καταβολή
2.    Οίδημα στην περιοχή του στόματος ,οφθαλμών ,αυτιών.
3.    Διαυγές  ορώδης ρινικό έκκριμα το οποίο γίνεται βλεννοπυώδες
4.    Φλεγμονή ,εξέλκωση διάβρωση και νέκρωση του στοματικού βλενογόννου ,έντονη σιελλόροια
5.    Οίδημα και κυανή γλώσσα (σπάνιο)
6.    Χωλότητα λόγω φλεγμονής της στεφάνης της χηλής και ποδοδερματίτιδα
7.    Αποβολή ή γέννηση θνησιγενών αμνών
8.    Απίσχναση
9.    Εάν δεν συμβεί θάνατος μέσα σε χρονικό διάστημα 8-10 ημερών το ζώο αναρρώνει με συμπτώματα απώλεια μαλλιού ,στειρότητας και καθυστερημένης ανάπτυξης.

Δεν υπάρχει καμιά αποτελεσματική θεραπεία για τα άρρωστα ζώα

Οι κτηνοτρόφοι οφείλουν να λάβουν τα εξής μέτρα
•    χρήση εγκεκριμένων εντομοαποθητικών σε όλα τα μηρυκαστικά
•    ψεκασμός των στάβλων και γενικώς των χώρων παραμονής με κατάλληλα εντομοκτόνα. κάθε εβδομάδα.

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και  οι Τοπικές Κτηνιατρικές Αρχές   έχουν τεθεί σε επιφυλακή για την αποφυγή εξάπλωσης της νόσου
Απαγορεύεται η διακίνηση ζώντων ζώων χωρίς την έγγραφη άδεια Των  Κτηνιατρικών  Υπηρεσιών

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας προκειμένου να εμποδίσει την εξάπλωση της νόσου θα πραγματοποιήσει πρόγραμμα διαχείρισης του  εντόμου φορέα του καταρροϊκού πυρετού με ακμαιοκτονία σε όλες τις κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις που βρίσκονται σε περίμετρο 20 χιλιομ. από τις παραπάνω εστίες.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΠΕΙΓΟΝ: Μαθητής Λυκείου Βοιωτίας έχει μεγάλη ανάγκη από αίμα

ΕΠΕΙΓΟΝ
Η ΕΛΜΕ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΚΑΝΕΙ ΕΚΚΛΗΣΗ
Μαθητής, σε Λύκειο της Βοιωτίας, νοσηλεύεται και
έχει μεγάλη ανάγκη για αίμα και κυρίως ομάδας 0 αρνητικό. Παρακαλούμε, όσοι έχετε τη δυνατότητα να δώσετε αίμα, οποιασδήποτε ομάδας και κυρίως της συγκεκριμένης (0 αρνητικό) γιατί υπάρχει έλλειψη, να απευθυνθείτε στο κοντινότερο νοσοκομείο. Δηλώστε ότι δίνετε αίμα για τον Μανδάνη Ιωάννη του Χαραλάμπους που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο " ΑΓΛΑΙΑ ΚΥΡΙΑΚΟΥ"
Η ευαισθησία όλων μας μπορεί να σώσει τη ζωή ενός παιδιού.

           
       Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                   ΤΟ Δ.Σ                  Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ





 
     ΠΑΓΚΑΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ          ΧΡΗΣΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ

Διαβάστε Περισσότερα »

Διακοπή ρεύματος σε Αλίαρτο,Μάζι,Πέτρα,Ευαγγελίστρια,Σωληνάρι και Υψηλάντη



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΘΕΜΑ: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΛΙΑΡΤΟΥ

Σας ενημερώνουμε ότι η ΔΕΗ έχει προγραμματίσει διακοπή ρεύματος για την Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014 και ώρα 08:00-14:00 σε Αλίαρτο, Μάζι, Πέτρα, Ευαγγελίστρια, Σωληνάρι και Υψηλάντη.


Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ



                                                    
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΝΤΑΣΙΩΤΗΣ 

Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Εορτασμός του Προφήτη Ηλία στο Λεοντάρι-φωτορεπορτάζ


Με κάθε μεγαλοπρέπεια εορτάζει στο Λεοντάρι Βοιωτίας ο ενοριακός ναός του Προφήτη Ηλία. Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε πανηγυρικός εσπερινός,ενώ παρόν ήταν πλήθος πιστών. Ακολούθησε η λιτάνευση της Ιερής εικόνας του Προφήτη Ηλία στους δρόμους του Λεονταρίου.Μετά το πέρας της περιφοράς  στην πλατεία Λεονταρίου παρουσίασαν χορούς  από διάφορους τόπους της Ελλάδας,τα χορευτικά Λεονταρίου των Χωστίων και του Μαυρομματίου. Την εκδήλωση διοργάνωσε ο Σύλλογος Γυναικών Λεονταρίου 'Η ΕΣΤΙΑ












ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ
Διαβάστε Περισσότερα »

Βάσεις 2014: Ανεβαίνει ο πήχης στις περιζήτητες σχολές

Οδηγός για τους υποψηφίους τα όρια εισαγωγής του 2012 - Δείτε την εκτίμηση των βάσεων ανά επιστημονικό πεδίο.

Με το βλέμμα στραμμένο στις βάσεις εισαγωγής των πανεπιστημίων και των ΤΕΙ της χρονιάς του 2012 θα πρέπει να είναι οι φετινοί υποψήφιοι και κυρίως εκείνοι που στοχεύουν σε υψηλόβαθμες σχολές όλων των επιστημονικών πεδίων, αφού τα μόρια θα κινηθούν ανοδικά.

Από τα τελευταία στοιχεία η γενική εκτίμηση είναι ότι οι βάσεις στις υψηλόβαθμες σχολές όλων των επιστημονικών πεδίων θα κινηθούν ανοδικά και θα πρέπει να συγκριθούν με αυτές του 2012 και σε καμία περίπτωση με αυτές του 2013. Με απλά λόγια οι μαθητές που αγωνιούν για την πορεία των μορίων εισαγωγής στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, θα πρέπει να «κοιτάζουν» κυρίως την κίνηση των βάσεων της προπέρσινης χρονιάς προκειμένου να έχουν μια γενική εικόνα, αλλά βέβαια να ξέρουν ότι και πάλι θα υπάρχουν αποκλίσεις με δεδομένο ότι η φετινή χρονιά θα έχει απρόβλεπτους παράγοντες για όλα τα επιστημονικά πεδία.

Οι ειδικές κατηγορίες (πολύτεκνοι, τρίτεκνοι κ.α.) κυριολεκτικά θα «ανακατέψουν» τις βάσεις τόσο στα κεντρικά ιδρύματα όσο και στις περιφέρειες, αφού αυτοί οι υποψήφιοι θα εκμεταλλευτούν το πλεονέκτημα που τους δίνει ο νόμος και θα πάρουν άμεσα μετεγγραφή κοντά στα σπίτια τους σε αντίστοιχα τμήματα από αυτά που θα εισαχθούν.

Επίσης κάθε χρόνο, και ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, οι επιλογές των νέων διαφοροποιούνται σημαντικά και όπως εκτιμούν οι εκπαιδευτικοί αναλυτές, η οικονομική κρίση καθορίζει σε πολύ μεγάλο βαθμό τις τελικές αποφάσεις των παιδιών και των οικογενειών τους.

Με βάση λοιπόν τα στοιχεία που δημοσιεύει η εφημερίδα «Το Έθνος» οι βάσεις στις υψηλόβαθμες σχολές ανά πεδίο θα κυμανθούν:

1ο επιστημονικό πεδίο
Νομική Θεσσαλονίκης 18.460-18.650
Νομική Αθήνας 19.620 – 19.820
Νομική Θράκης 18.080 – 18.280
Φιλολογία Αθήνας 17.400 – 17.600
Φιλολογία Πάτρας 15.950 -16.150
Ψυχολογίας Αθήνας 17.800 – 18.000

2ο - 4ο επιστημονικό πεδίο
Πολιτικών Μηχανικών ΕΜΠ 17.800 – 18.000
Πολιτικών Μηχανικών Θεσσαλονίκης 17.100 – 17.300
Χημικών Μηχανικών Θεσσαλονίκης 16.770 – 16.970
Ναυπηγών Μηχανικών 18.050 - 18250
Μαθηματικών Θεσσαλονίκης 15.800 – 16.000
Χημείας Αθήνας 16.620 -16.820

3ο επιστημονικό πεδίο
Ιατρικής Θεσσαλονίκης18.820 -19.020
Ιατρικής Αθήνας 19.150 – 19.300
Ιατρικής Πάτρας 18.600 – 18.750
Βιολογίας Πάτρας 16.600 – 17.100
Οδοντιατρικής Θεσσαλονίκης 18.350 – 18.550

5ο επιστημονικό πεδίο
Οικονομικής επιστήμης Αθήνας 15.200 – 15.450
Χρηματιστηριακής και Τραπεζικής Αθήνας 15.400 – 15.600
Διοίκησης Επιχειρήσεων Πειραιά 14.100 – 14.300
Ναυτιλιακών Σπουδών Πειραιά 15.700 – 15.900
Ευρ/κων σπουδών Πειραιά 17.450 – 17.650


Διαβάστε Περισσότερα »

Τα γεγονότα... σαν σήμερα



Στις 21 Ιουλίου 1972, 13 άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους στο Μπέλφαστ στη Βόρεια Ιρλανδία ύστερα από βομβιστική επίθεση του IRA. Η ημέρα αυτή έμεινε γνωστή ως η «Ματωμένη Παρασκευή».

230 - Ο Ποντιανός διαδέχεται τον Πάπα Ουρβανό Α΄ στον παπικό θρόνο.

285 - Ο Διοκλητιανός ορίζει τον Μαξιμιανό ως Καίσαρα και συγκυβερνήτη.

1425 - Βυζαντινή Αυτοκρατορία: Πεθαίνει ο Αυτοκράτορας Μανουήλ Β΄ Παλαιολόγος. Τον διαδέχεται ο υιός του Ιωάννης Η' Παλαιολόγος.

1605 - Ο πρώτος Ψευδοδημήτριος στέφεται «Τσάρος πασών των Ρωσιών» ως Δημήτριος Β'.

1711 - Η Ρωσική Αυτοκρατορία και η Οθωμανική Αυτοκρατορία συνομολογούν ειρήνη με την Συνθήκη του Προύθου όπου και τερματίζεται ο Ρωσοτουρκικός πόλεμος (1710-1711).

1718 - Υπογράφεται η Συνθήκη του Πασάροβιτς ανάμεσα στην Αυστρία, τη Βενετία και την Οθωμανική αυτοκρατορία. Η Τουρκία χάνει εδάφη στα βόρεια Βαλκάνια και κερδίζει τις κτήσεις της Βενετίας σε Πελοπόννησο και Κρήτη.

1774 - H Ρωσία και η Οθωμανική Αυτοκρατορία υπογράφουν τη Συνθήκη Κιουτσούκ-Καϊναρτζή, σηματοδοτώντας τη λήξη του Ρωσοτουρκικού πολέμου.

1825 - Ελληνική Επανάσταση του 1821: Εξαπολύεται γενική επίθεση των Τούρκων με 24.000 άνδρες κατά του Μεσολογγίου.

1831 - Ο Λεοπόλδος Α΄ γίνεται ο πρώτος βασιλιάς του Βελγίου.

1920 - Μικρασιατική Εκστρατεία Το Θωρηκτό ΑΒΕΡΩΦ με επιβαίνοντα τον Βασιλέα των Ελλήνων Αλέξανδρο Α΄ και με επηρμένο τον βασιλικό επισείοντα στον πρώτο ιστό εισέρχεται στον Βόσπορο προ της Κωνσταντινούπολης και ώρα 15:05 παραλλάσσει την Αγία Σοφία. Ο πλους συνεχίσθηκε προ των αγγλικών πολεμικών που απέδιδαν κεκανονισμένες τιμές, ενώ οι μπάντες τους ανέκρουαν τον ελληνικό εθνικό ύμνο. Το "ΑΒΕΡΩΦ", χωρίς να αγκυροβολήσει ή να προσεγγίσει ακτή μετά παράλλαξη του Ανακτόρου Ντολμά Μπαχτσέ ακολούθησε στροφή 180 μοιρών με πορεία εξόδου προς τη Θάλασσα Μαρμαρά και προορισμό τη Σμύρνη. Η παρουσία αυτή ήταν η σημαντικότερη στην ιστορία του θρυλικού θωρηκτού.

1957 - Ο Τσε Γκεβάρα γίνεται «Κομαντάντε» του Επαναστατικού Στρατού της Κούβας.

1969 - Οι Νιλ Άρμστρονγκ και Μπαζ Όλντριν πατούν πρώτοι στη Σελήνη με την αποστολή Απόλλων 11.

1972 - Ματωμένη Παρασκευή: 13 άνθρωποι χάνουν την ζωή τους στο Μπέλφαστ στη Βόρεια Ιρλανδία ύστερα από βομβιστική επίθεση του IRA.

1974 - Πραγματοποιείται η Αποστολή ΝΙΚΗ μεταφοράς της 1ης Μοίρας Καταδρομέων από τη Σούδα στο βομβαρδισμένο αεροδρόμιο της Λευκωσίας με μεταγωγικά αεροσκάφη Noratlas της 354 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών. Από τα 15 αεροσκάφη που έλαβαν μέρος το ΝΙΚΗ-4 καταρρίπτεται από φίλια πυρά και σκοτώνονται οι χειριστές και όλοι οι επιβαίνοντες καταδρομείς εκτός από έναν. Άλλα τρία αεροσκάφη παθαίνουν σοβαρές ζημιές και καταστρέφονται στο έδαφος. Ήταν η μοναδική βοήθεια που στάλθηκε από τη Χούντα στον εξ αιτίας της δοκιμαζόμενο Κυπριακό λαό. Όλοι οι συμμετέχοντες σε αυτή την αποστολή όπως και οι Ελλαδίτες αξιωματικοί και οπλίτες της ΕΛΔΥΚ που πολέμησαν και σκοτώθηκαν τιμήθηκαν μετά από 17 χρόνια από τους πολιτικούς "εκφραστές" του Ελληνικού Κράτους, θεωρώντας τους μάλιστα θύματα του Β΄ Π.Π. όταν οι περισσότεροι είχαν γεννηθεί το 1952.

2007 - Η αγγλική έκδοση του Χάρι Πότερ με τίτλο “Harry Potter and the Deathly Hallows” κυκλοφορεί σε όλον τον κόσμο.
Διαβάστε Περισσότερα »

Επικίνδυνοι ιοί απειλούν ταξιδιώτες εξωτικών προορισμών




Οδηγίες απ΄το ΚΕΕΛΠΝΟ σε όσους σκοπεύουν να ταξιδέψουν σε συγκεκριμένους προορισμούς της Ασίας,Αφρικής κ.α.


Νούμερο ένα στη λίστα με τις επιδημίες και συμβάντα στον κόσμο είναι ο αιμορραγικός πυρετός Ebola. Μέχρι τις 6 ...Ιουνίου 2014, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Υγείας της Γουϊνέας που γνωστοποιήθηκαν στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), αναφέρθηκαν συνολικά 344 κρούσματα, συμπεριλαμβανομένων 215 θανάτων, στις περιοχές Conakry (65 κρούσματα/ 27 θάνατοι), Guekedou (193/143), Macenta (44/26), Dabola (4/4), Kissidougou (7/5), Dinguiraye (1/1), Telimele (23/5) και Boffa (7/4). Έως τις 6 Ιουνίου 2014 αναφέρθηκαν στη Σιέρα Λεόνε 81 κρούσματα συμπεριλαμβανομένων 6 θανάτων.

Σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ, δεν υπάρχει εμβόλιο ή φαρμακευτική αγωγή για την προφύλαξη από τη νόσο, ωστόσο ο κίνδυνος για τους ταξιδιώτες είναι πολύ χαμηλός.

Ο αιμορραγικός πυρετός από τον ιό Ebola είναι πολύ σπάνια αλλά θανατηφόρος ιογενής λοίμωξη. Η περίοδος επώασης διαρκεί από 2 έως 21 ημέρες και ακολουθείται από απότομη εμφάνιση υψηλού πυρετού, μυαλγίας, διάρροιας, κεφαλαλγίας, κόπωσης και κοιλιακού άλγους. Μπορεί επίσης να υπάρχει εξάνθημα, πονόλαιμος και επιπεφυκίτιδα. Ο ασθενής καθίσταται μολυσματικός μόλις εκδηλωθεί ο πυρετός.

Ο ιός μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο μέσω άμεσης επαφής με αίμα, ιστούς και σωματικά υγρά ασθενών ή νεκρών, που νόσησαν από αιμορραγικό πυρετό Ebola. Ο ιός μπορεί επίσης να μεταδοθεί μέσω επαφής με νεκρά ή ζωντανά μολυσμένα ζώα (π.χ. πίθηκοι).

Κρούσματα
Από τον Σεπτέμβριο του 2012 έως τις 4 Ιουνίου 2014 έχουν αναφερθεί στον ΠΟΥ συνολικά 681 εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα MERS-κοροναϊός, συμπεριλαμβανομένων 204 θανάτων. Τα κρούσματα αναφέρθηκαν στις χώρες: Σαουδική Αραβία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Κατάρ, Ιορδανία, Ομάν, Κουβέιτ, Λίβανος, Υεμένη, Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Τυνησία, Μαλαισία, ΗΠΑ, Αίγυπτος, Ολλανδία, Ελλάδα και στις Φιλιππίνες. Ο κίνδυνος για τον ταξιδιώτη θεωρείται χαμηλός.

Οι κοροναϊοί είναι μία ομάδα ιών που συνήθως προκαλούν αναπνευστικές λοιμώξεις με ποικίλη σοβαρότητα στον άνθρωπο και στα ζώα. Εκτιμάται ότι περίπου το ένα τρίτο των λοιμώξεων ανώτερου αναπνευστικού στον άνθρωπο μπορεί να προκαλείται από κοροναϊούς. Ο ακριβής τρόπος μετάδοσης δεν είναι ακόμα γνωστός. Υπάρχουν πάντως σαφείς ενδείξεις περιορισμένης μετάδοσης από άνθρωπο σε άνθρωπο. Τα μέτρα προφύλαξης περιλαμβάνουν την τήρηση των βασικών κανόνων υγιεινής, συστήνεται: συχνό πλύσιμο των χεριών με νερό και σαπούνι, οπωσδήποτε πριν από το φαγητό ή το κάπνισμα, κάλυψη του στόματος και της μύτης με χαρτομάντιλο κατά τη διάρκεια του βήχα και του φτερνίσματος, αποφυγή επαφής με ασθενείς που έχουν συμπτώματα λοίμωξης του αναπνευστικού, αποφυγή της επαφής με παραγωγικά, κατοικίδια και άγρια ζώα (όπως οι καμήλες).

Αν κατά τη διάρκεια του ταξιδιού παρουσιαστεί πυρετός, δυσκολία στην αναπνοή, βήχας ή άλλα συμπτώματα από το αναπνευστικό, πρέπει να αναζητηθεί άμεσα ιατρική βοήθεια.

Έως τον Μάιο του 2014, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), η πολιομυελίτιδα εξακολουθεί να είναι ενδημική στο Αφγανιστάν, στη Νιγηρία και στο Πακιστάν. Επίσης, κρούσματα πολιομυελίτιδας αναφέρθηκαν στη Συρία, στο Καμερούν, στην Ισημερινή Γουινέα, στην Αιθιοπία, στο Ιράκ και στη Σομαλία.

Όπως αναφέρει το ΚΕΕΛΠΝΟ, οι ταξιδιώτες με προορισμό ενδημικές χώρες και περιοχές που αναφέρουν κρούσματα ή κυκλοφορία του ιού της πολιομυελίτιδας συνιστάται να είναι εμβολιασμένοι. Αν πρόκειται για ενήλικες που έχουν εμβολιαστεί σύμφωνα με το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών, συνιστάται η χορήγηση μίας εφάπαξ αναμνηστικής δόσης του ενέσιμου εμβολίου IPV. Αν δεν έχουν εμβολιαστεί, συνιστάται να γίνουν 3 δόσεις εμβολίου IPV.

Τον Μάρτιο του 2013 οι Υγειονομικές Αρχές της Κίνας επιβεβαίωσαν τα πρώτα κρούσματα από το νέο στέλεχος ιού γρίπης Α(Η7Ν9) των πτηνών. Τα κρούσματα εμφάνισαν συμπτώματα λοίμωξης του αναπνευστικού συστήματος που εξελίχθηκαν σε σοβαρή πνευμονία και σύνδρομο οξείας αναπνευστικής δυσχέρειας.

Έως σήμερα δεν υπάρχουν ενδείξεις για μετάδοση από άτομο σε άτομο. Σε κάθε περίπτωση, τα μέτρα προφύλαξης περιλαμβάνουν την τήρηση των βασικών κανόνων υγιεινής και την αποφυγή της άμεσης επαφής με πουλερικά.

Πυρετός Chikungunya: Εως τις 9 Ιουνίου 2014 αναφέρθηκαν περισσότερα από 100.000 πιθανά και επιβεβαιωμένα κρούσματα, συμπεριλαμβανομένων 14 θανάτων, από πυρετό chikungunya στην Καραϊβική και στη Νότια Αμερική.

Οι ταξιδιώτες συνιστάται να είναι ενημερωμένοι ότι η νόσος μεταδίδεται μέσω νύγματος μολυσμένου κουνουπιού και να λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία από τα έντομα. Δεν υπάρχει εμβόλιο για την προφύλαξη από τη νόσο.

Επιδημία
Επιδημία πυρετού Zika είναι σε εξέλιξη στη Γαλλική Πολυνησία. Από τον Οκτώβριο 2013 έως τις 16 Απριλίου 2014 αναφέρθηκαν περισσότερα από 8.700 ύποπτα κρούσματα. Στη Νέα Καληδονία έως τις 10 Απριλίου 2014 αναφέρθηκαν 766 επιβεβαιωμένα κρούσματα. Επίσης, στο νησί του Πάσχα έως τις 7 Μαρτίου αναφέρθηκαν 40 ύποπτα κρούσματα (ένα επιβεβαιωμένο) και στα νησιά Κουκ έως τις 10 Απριλίου 2014 αναφέρθηκαν 900 κρούσματα με συμπτώματα δάγκειου πυρετού.

Ο ιός Zika σχετίζεται με τον ιό που προκαλεί τον δάγκειο πυρετό. Μεταδίδεται με διαβιβαστές μέσω νύγματος μολυσμένου κουνουπιού κατά τη διάρκεια της ημέρας και της νύχτας, σε εσωτερικούς και σε εξωτερικούς χώρους και τα κουνούπια συχνά εντοπίζονται γύρω από τα κτίρια σε αστικές περιοχές. Τα συμπτώματα της νόσου περιλαμβάνουν πυρετό, πονοκέφαλο, ερυθρότητα στα μάτια, εξάνθημα, μυαλγίες και αρθραλγίες. Ο χρόνος επώασης της νόσου είναι 3-12 ημέρες. Η νόσος είναι συνήθως ήπια και διαρκεί 4-7 ημέρες. Οι ταξιδιώτες συνιστάται να λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία από τα έντομα. Δεν υπάρχει εμβόλιο ή φαρμακευτική αγωγή για την προφύλαξη από τη νόσο.

Επιδημία χολέρας είναι σε εξέλιξη στο Νότιο Σουδάν, στη Νιγηρία, στη Ναμίμπια, στο Μπενίν, στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό (Κινσάσα), στην Κούβα, στη Δομινικανή Δημοκρατία, στην Αϊτή. Σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ, οι ταξιδιώτες χρειάζεται να είναι ενημερωμένοι για την τρέχουσα κατάσταση και να γνωρίζουν τα γενικά προληπτικά μέτρα κατά την κατανάλωση φαγητού και ποτών. Αν πρόκειται να μεταβούν σε περιοχές με επιδημία συνιστάται να εμβολιάζονται.

Ebola
Μέχρι τις 6 Ιουνίου 2014, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Υγείας της Γουϊνέας που γνωστοποιήθηκαν στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), αναφέρθηκαν συνολικά 344 κρούσματα.

MERS - κοροναϊός
Από τον Σεπτέμβριο του 2012 έως τις 4 Ιουνίου 2014 έχουν αναφερθεί στον ΠΟΥ συνολικά 681 εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα MERS-κοροναϊός, συμπεριλαμβανομένων 204 θανάτων.

Πολιομυελίτιδα
Έως τον Μάιο του 2014, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), η πολιομυελίτιδα εξακολουθεί να είναι ενδημική στο Αφγανιστάν, στη Νιγηρία και στο Πακιστάν.

Ιος γρίπης Α(Η7Ν9)
Τον Μάρτιο του 2013 οι Υγειονομικές Αρχές της Κίνας επιβεβαίωσαν τα πρώτα κρούσματα από το νέο στέλεχος ιού γρίπης Α(Η7Ν9).

Πυρετός Chikungunya
Εως τις 9 Ιουνίου 2014 αναφέρθηκαν περισσότερα από 100.000 πιθανά και επιβεβαιωμένα κρούσματα, συμπεριλαμβανομένων 14 θανάτων, από πυρετό chikungunya στην Καραϊβική και στη Νότια Αμερική.

Επιδημία πυρετού Zika
Είναι σε εξέλιξη στη Γαλλική Πολυνησία. Από τον Οκτώβριο 2013 έως τις 16 Απριλίου 2014 αναφέρθηκαν περισσότερα από 8.700 ύποπτα κρούσματα. Στη Νέα Καληδονία έως τις 10 Απριλίου 2014 αναφέρθηκαν 766 επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Διαβάστε Περισσότερα »

Τι αλλάζει στο ασφαλιστικό από το Σεπτέμβριο

Eκρηξη των συνταξιοδοτήσεων τα χρόνια της κρίσης
Την παταγώδη αποτυχία όλων των προηγούμενων προσπαθειών συμμαζέματος των ασφαλιστικών ταμείων καταδεικνύουν τα στοιχεία μελέτης του ΚΕΠΕ.

Η μελέτη θέτει και το περίγραμμα των αλλαγών στο ασφαλιστικό που θα προωθηθούν από την κυβέρνηση το φθινόπωρο.

Μετά το 2010 καταγράφηκε έκρηξη συνταξιοδοτήσεων, που τελικώς επιβάρυνε το σύστημα. Το φαινόμενο συνταξιοδοτήσεων σε ηλικίες γύρω στα 50 έτη παραμένει, ενώ οι ενοποιήσεις Ταμείων που επιχειρήθηκαν απέτυχαν.

Τα ευρήματα της μελέτης που παρουσιάζει στο σύνολό της το «Βήμα της Κυριακής» προδιαγράφουν τα νέα μέτρα που αναμένεται να φέρει προς ψήφιση η κυβέρνηση το ερχόμενο φθινόπωρο.

Το περίγραμμα της νέας ασφαλιστικής μεταρρύθμισης προβλέπει:

-Eνοποιήσεις Ταμείων
-Eνοποιήσεις όρων και προϋποθέσεων συνταξιοδότησης
-Kατάργηση όλων των πρόωρων συντάξεων
-Kαθιέρωση ενιαίων όρων ασφάλισης για όλους
-Eκ βάθρων αλλαγές στο σύστημα είσπραξης των εισφορών με ορίζοντα το 2017, οπότε οι αντίστοιχοι μηχανισμοί θα ενσωματωθούν στις εφορίες
-Eπανάκριση όλων των κοινωνικών πόρων που χρηματοδοτούν το ασφαλιστικό σύστημα

Η αναλογιστική μελέτη κατέδειξε σωρεία ευρημάτων που δείχνουν ότι το ασφαλιστικό συνεχίζει να νοσεί. Ενδεικτικά:

-Συνταξιούχοι ετών 50 σε μια δημογραφικά γερασμένη και οικονομικά προβληματική χώρα

-Κατακερματισμός και διοικητική πολυδιάσπαση των Ταμείων αλλά και Βαβέλ παροχών.

-Επιφανειακές, πρόχειρες, αναποτελεσματικές και δημοσιονομικά επιβλαβείς ενοποιήσεις Ταμείων

-Ενοποιήσεις με διατήρηση διαφορετικών λογιστηρίων, μη συμβατών πληροφοριακών συστημάτων αλλά και με παροχή επιλογής παροχών με το παλιό ή το νέο σύστημα

-Πολυνομία και διαφορετικότητα και στις παροχές επιδόματα πολλών ταχυτήτων ακόμα και εντός του ίδιου Ταμείου

-Ληξιπρόθεσμες οφειλές στο ΙΚΑ που ξεπερνούν τις ετήσιες παροχές που κατέβαλε το Ταμείο (10,8 δισ. ευρώ)

-Η πλειονότητα των συνταξιούχων του ΙΚΑ φεύγει νωρίτερα κάνοντας χρήση των ειδικών διατάξεων, ενώ οι ένστολοι καθίστανται συνταξιούχοι στο 53ο έτος.


Διαβάστε Περισσότερα »

Ηλιοφάνεια, άνοδο της θερμοκρασίας σε ολόκληρη τη χώρα

Ηλιοφάνεια, άνοδο της θερμοκρασίας σε ολόκληρη τη χώρα και σταδιακή εξασθένιση των βορείων ανέμων στο Αιγαίο, περιμένουμε σήμερα, Δευτέρα 21 Ιουλίου 2014.

Ειδικότερα, οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν μέτριοι από βορειοδυτικές διευθύνσεις, τοπικά ισχυροί στα 6 μποφόρ στα νοτιοανατολικά πελάγη και στο Λιβυκό. Ασθενείς και τοπικά μέτριοι δυτικοί-βορειοδυτικοί άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο.

Αναλυτικά, η πρόγνωση καιρού της ΕΜΥ για τη Δευτέρα έχει ως εξής:

Αττική

Καιρός: γενικά αίθριος.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 22 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: γενικά αίθριος και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα γύρω ορεινά.

Άνεμοι: μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 22 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά και από τη νύχτα στη δυτική Μακεδονία.

Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά πρόσκαιρα βορειοανατολικοί έως 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 18 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά και από τη νύχτα στο βόρειο Ιόνιο και την Άπειρο.

Άνεμοι: μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 18 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: γενικά αίθριος.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 18 έως 35 και κατά τόπους 36 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: γενικά αίθριος.

Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι και από τα δυτικά.

Θερμοκρασία: από 22 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Στη Νοτιά Κρήτη η μεγίστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς υψηλότερη.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: γενικά αίθριος.

Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα στα νοτιά μέχρι 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου


Διαβάστε Περισσότερα »

Το πιο αιματηρό 24ωρο στη Γάζα-βίντεο


Ξεπερνούν τους 435 οι νεκροί Παλαιστίνιοι - 13 Ισραηλινοί στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους - Έκκληση Ομπάμα σε Νετανιάχου για τερματισμό των εχθροπραξιών - Η Χαμάς υποστηρίζει ότι κρατάει όμηρο Ισραηλινό στρατιώτη
Οι δρόμοι στην επαρχία Σατζάγια παραπέμπουν σε σκηνή από ταινία καταστροφής, μόνο που σε αυτή την περίπτωση η πραγματικότητα ξεπερνάει τη φαντασία κάθε σκηνοθέτη και σεναριογράφου. Αιμόφυρτα παιδιά τρέχουν ψάχνοντας τους γονείς τους, οι οποίοι πιθανώς βρίσκονται θαμμένοι κάτω από τα συντρίμμια των σπιτιών τους, άνδρες των σωστικών συνεργείων δίνουν μάχη με το χρόνο για να σώσουν έστω έναν ακόμα άνθρωπο, ενώ ο ήχος από τη σειρήνα του ασθενοφόρου σπάει τον ήχο από τους πυραύλους που εκτοξεύει ο ισραηλινός στρατός.

Η 13η ημέρα της ισραηλινής επιχείρησης στη Λωρίδα της Γάζας ήταν η πιο αιματηρή με τουλάχιστον 100 Παλαιστινίους και 13 Ισραηλινούς στρατιώτες να έχουν χάσει τη ζωή τους, την ώρα που οι εχθροπραξίες κλιμακώνονται και ενώ η συμφωνία για ανθρωπιστική εκεχειρία που είχε συμφωνηθεί ανάμεσα στη Χαμάς και το Ισραήλ, διήρκεσε λιγότερο από μια ώρα.

Όλα αυτά τη στιγμή που η διεθνής κοινότητα παρακολουθεί αμήχανα τις εξελίξεις, με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, να καλεί τον Ισραηλινό πρωθυπουργό, Μπένιαμιν Νετανιάχου, να σταματήσει άμεσα την εχθροπραξία σεβόμενος τη συμφωνία εκεχειρίας του 2012 ανάμεσα στις δύο πλευρές, ενώ εκφράζει την ανησυχία του για τον διαρκώς αυξανόμενο αριθμό των θυμάτων.



Ωστόσο, το Ισραήλ δε δείχνει να επιθυμεί την άμεση κατάπαυση του πυρός, με τη χερσαία επιχείρηση στη Λωρίδα της Γάζας να κλιμακώνεται, με τραγική συνέπεια ο αριθμός των νεκρών Παλαιστινίων, εκ των οποίων πολλές γυναίκες και παιδιά, να ξεπερνά τους 435.



Την ίδια στιγμή, ενώ το Ισραήλ κατηγορεί τη Χαμάς ότι χρησιμοποιεί γυναίκες και παιδιά ως ανθρώπινες ασπίδες, παρατηρητές του ΟΗΕ υποστηρίζουν ότι οι ισραηλινές δυνάμεις βασανίζουν ανήλικους Παλαιστινίους, τους οποίους, με τη σειρά τους, χρησιμοποιούν ως ανθρώπινες ασπίδες.

Στο μεταξύ, χιλιάδες είναι όσοι επιχειρούν να φύγουν από τις περιοχές τους σε μία προσπάθεια να ξεφύγουν από τη μανία των πυραύλων που πέφτουν κάθε λίγα δευτερόλεπτα προκαλώντας πανικό.



Ανάμεσα σε αυτούς και μία ομάδα ανδρών, οι οποίοι μιλώντας στον ανταποκριτή του Guardian έκαναν λόγο για σκηνές θανάτου και τρόμου.

Το νεκροτομείο και το νοσοκομείο της περιοχής γεμίζουν ασφυκτικά καθημερινά με τους συγγενείς των θυμάτων είτε να κλαίνε δίπλα στους αγαπημένους τους, είτε να περιμένουν στωικά μέχρι ο γιατρός να αναλάβει έναν ακόμα τραυματία.


Το ιατρικό προσωπικό δίνει πραγματική μάχη προσφέροντας τις πρώτες βοήθειες σε όσους καταφθάνουν με τραύματα και κατάγματα.



Ένας από τους τυχερούς που νοσηλεύτηκε μόνο με ένα σπασμένο πόδι δήλωσε πως όταν τα βλήματα έπληξαν το σπίτι του δε μπορούσαν να φύγουν από αυτό. Όταν για λίγα λεπτά επικράτησε ησυχία, ο νεαρός αποφάσισε να βγει τρέχοντας, ωστόσο εκείνη τη στιγμή σημειώθηκε μία ακόμα επίθεση από τα ισραηλινά αεροσκάφη, με αποτέλεσμα να υποστεί κάταγμα στο πόδι.

«Είπα στην οικογένειά μου να τρέξει και να με αφήσει πίσω. Προσπάθησα να σηκωθώ, σταμάτησα και μετά κούτσαινα. Δύο ώρες αργότερα, ένα ασθενοφόρο με βρήκε», δήλωσε ο άνδρας.

Στο μεταξύ, η όαση της ειρήνης όπου παιδιά ηλικίας 3-6 ετών μάθαιναν παίζοντας καταστράφηκε ολοσχερώς στην επαρχία Ουμ Αλ Νάσερ. Μπορεί τα τείχη να είχαν υψωθεί το 2011 για να προστατεύσουν τη «χώρα των παιδιών» από τις εχθροπραξίες, όμως, τα ισραηλινά πυρά έφτασαν ακόμα και εκεί γκρεμίζοντας τα όνειρα των μικρών Παλαιστινίων για μία καλύτερη ζωή.

Ενώ η Γάζα πνίγεται στο αίμα, λοιπόν, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ δεσμεύεται πως η χώρα θα κάνει ό,τι είναι δυνατό για την αποκατάσταση της ηρεμίας στην περιοχή, σταματώντας τις επιθέσεις της Χαμάς.



Επιμένει, μάλιστα, πως οι ισραηλινές δυνάμεις δε στοχεύουν σε αμάχους, αλλά στους πυρήνες των ισλαμιστών και εκφράζει τη θλίψη του για τα αθώα θύματα.

Πάντως, ερωτηθείς από το αμερικανικό δίκτυο CNN πόσο καιρός θα χρειαστεί ώστε το Ισραήλ να ολοκληρώσει την επίθεση,η οποία όπως είπε έχει στόχο να καταστρέψει τα όπλα της Χαμάς στις σήραγγες της Γάζας, ο Νετανιάχου είπε «αρκετά γρήγορα», χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει το χρονικό πλαίσιο και προσθέτοντας ότι κανείς δε επιθυμεί μία εκτεταμένη στρατιωτική επιχείρηση.

Παράλληλα, στη Μέση Ανατολή αναμένεται να καταφθάσει ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι, ο οποίος υποστήριξε ότι το Ισραήλ έχει κάθε δικαίωμα να υπερασπιστεί τους πολίτες του και επισήμανε ότι η χώρα έχει υπομείνει πολύ καιρό τις επιθέσεις με ρουκέτες της Χαμάς.
Από την άλλη, ο Αραβικός Σύνδεσμος κατηγόρησε το Ισραήλ για «εγκλήματα πολέμου», με τον επικεφαλής, Ναμπίλ αλ-Αράμπι, να κατηγορεί την κυβέρνηση Νετανιάχου για τη σφοδρή επίθεση με πυραύλους και τη χερσαία επιδρομή στην Σατζάγια.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, άνδρες της Χαμάς υποστηρίζουν ότι κρατούν όμηρο έναν Ισραηλινό στρατιώτη. Εκπρόσωπος της ισλαμιστικής οργάνωσης, μάλιστα, μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό δήλωσε: «έχουμε συλλάβει ένα στρατιώτη» και συμπλήρωσε ότι οι Ισραηλινές δυνάμεις δεν έχουν παραδεχτεί την ομηρία.






Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ