Πέμπτη 14 Αυγούστου 2014

Απίστευτο κι όμως ελληνικό: Η Διαύγεια ..."καρφώνει" τους ελέγχους του ΣΕΠΕ!



Προχειρότητα αποκαλύπτεται στην διεξαγωγή των ελέγχων από την Επιθεώρηση Εργασίας(ΣΕΠΕ) και το ΙΚΑ  καθώς στη «Διαύγεια» δημοσιεύονται από την προηγούμενη ημέρα όλα τα στοιχεία για τον έλεγχο και αυτούς που τον διεξάγουν, έτσι οι ενδιαφερόμενοι είναι προετοιμασμένοι.


Σύμφωνα με ρεπορτάζ, οι αποφάσεις που δημοσιεύονται στον ιστότοπο, αφορούν τις δαπάνες του κάθε..επιθεωρητή, είναι ονομαστικές και αναφέρουν, την ημερομηνία αναχώρησης και επιστροφής, τον τόπο εκτέλεσης της υπηρεσίας, το μέσο μετακίνησης και τον αριθμό ημερών εργασίας «εκτός έδρας».


Επίσης δημοσιεύονται και τα ονόματα των επιθεωρητών εργασίας αλλά και οι αριθμοί των οχημάτων με τα οποία μετακινούνται.


Έτσι δίνουν σε εργοδότες και λογιστές όχι μόνο πλήρη πληροφόρηση, αλλά φυσικά και τον απαραίτητο χρόνο για να... λάβουν τα μέτρα τους.

Έχοντας εντοπίσει το πρόβλημα, ο ειδικός γραμματέας του ΣΕΠΕ, Κ. Πανταζής, ζήτησε από την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας να «κλείσει», σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών, το «παράθυρο» της πληροφόρησης.

Διαβάστε Περισσότερα »

Συλλήψεις στη Θήβα για ναρκωτικά

  Mετά από έλεγχο που διενεργήθηκε χθες αργά το απόγευμα στη Θήβα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, σε έναν 32χρονο και μία 28χρονη, βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν τρεις (3) αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες, εκ των οποίων οι δύο περιείχαν ποσότητα ηρωίνης, συνολικού μεικτού βάρους (13,8) γραμμαρίων, ενώ η τρίτη περιείχε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, μεικτού βάρους (2,3) γραμμαρίων.


Οι συλληφθέντες, με τις σε βάρος τους σχηματισθείσες δικογραφίες, θα οδηγηθούν στις  αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.

Οι αστυνομικές έρευνες και επιχειρήσεις για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Διαβάστε Περισσότερα »

"Τσάρκα" με κλεμμένη μηχανή στην Ασωπία


Συνελήφθη 26χρονος ημεδαπός από την Β’ Ο.Π.Κ.Ε. Βοιωτίας, κατηγορούμενος για κλοπή δίκυκλης μοτοσικλέτας και παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

Συνελήφθη, χθες (13-08-2014) αργά το απόγευμα στην περιοχή της Ασωπίας Τανάγρας, από αστυνομικούς της Β’ Ο.Π.Κ.Ε. Βοιωτίας, ένας 26χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή και παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Ειδικότερα οι αστυνομικοί, κατά τη διάρκεια της περιπολίας τους, εντόπισαν τον 26χρονο να οδηγεί δίκυκλη μοτοσικλέτα, στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης, ενώ παράλληλα διαπίστωσαν ότι ο αριθμός πλαισίου της μοτοσικλέτας ήταν αποσβεσμένος.

Η ανωτέρω μοτοσικλέτα μεταφέρθηκε στο Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, όπου από τον έλεγχο των στοιχείων εξακριβώθηκε ότι ανήκει σε 40χρονο ημεδαπό, ο οποίος είχε δηλώσει την κλοπή της, την 15-08-2013 στο Τμήμα Ασφαλείας Κυψέλης Αττικής .

Η δίκυκλη μοτοσικλέτα κατασχέθηκε και θα αποδοθεί στον ιδιοκτήτη της.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών, ενώ το προανακριτικό έργο ενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών.
Διαβάστε Περισσότερα »

38χρονη νεκρή σε τροχαίο στον δρόμο Πλαταιών- Θήβα



 

Την τελευταία της πνοή στην άσφαλτο άφησε νωρίς το μεσημέρι 38χρονη από τη Θήβα, σε πλαγιομετωπική σύγκρουση οχημάτων.

Το δυστύχημα συνέβη στον δρόμο Θήβας-Καπαρέλι, ο οποίος σύμφωνα με τους ντόπιους πρόκειται για έναν στενό επαρχιακό δόμο με αυξημένη κίνηση καθημερινά. Από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, το αυτοκίνητο που οδηγούσε η 38χρονη συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με van που οδηγούσε ένας 59χρονος. Η σύγκρουση ήταν σφοδρή και ο θάνατος για τη νεαρή οδηγό ακαριαίος. Τραυματισμένος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Θήβας, ο συνοδηγός του van. Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του τροχαίου διενεργεί το τμήμα τροχαίας Θηβών.
lamiastar.gr
Σύμφωνα με πληροφορίες του Permissospress το δυστύχημα συνέβη λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι μετά τη διασταύρωση Καπαρελλίου στον δρόμο Πλαταιές Μελισσοχώρι.Η άτυχη γυναίκα μητέρα δυο ανήλικων παιδιών με καταγωγή απο τον Ελεώνα Θηβών παντρεμένη στις Πλαταιές ξεκίνησε με το αυτοκίνητό της  για την εργασία της σε Super Market στη Θήβα.Μετά απο τη διασταύρωση Καπαρελλίου για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους συγκρούσθηκε με διερχόμενο όχημα και ο θανατός της ήταν ακαριαίος.

Διαβάστε Περισσότερα »

Νέο σύστημα για τον ΦΠΑ από 1ης Οκτωβρίου-Δεν πληρώνεις αν δεν εισπράξεις

Δεν πληρώνεις αν δεν εισπράξεις - Ισχύει για οποιαδήποτε συναλλαγή με Δημόσιο ή ιδιώτες και μόνο για περιπτώσεις χονδρικής με τζίρο έως 500.000 ευρώ
Σε εφαρμογή μπαίνει το νέο σύστημα πληρωμής ΦΠΑ, σύμφωνα με το οποίο από 1ης Οκτωβρίου 2014 όποιος δεν έχει πληρωθεί το ΦΠΑ για οποιαδήποτε συναλλαγή του, είτε με το Δημόσιο είτε με ιδιώτες, δεν θα έχει την υποχρέωση να τον αποδώσει μέχρι να εξοφληθεί το σχετικό τιμολόγιο. Σε πρώτη φάση, για όσους έχουν τζίρο έως 500.000 ευρώ και μόνο για συναλλαγές χονδρικής.

Η σχετική τροπολογία ψηφίστηκε τον περασμένο Απρίλιο, τώρα, όμως, αρχίζει η μάχη των δευτερογενών αποφάσεων και των εγκυκλίων. Επιπλέον πρέπει να στηθεί και ένας ηλεκτρονικός μηχανισμός υποστήριξης του νέου συστήματος.

Το νέο σύστημα, σύμφωνα με «Τα ΝΕΑ Σαββατοκύριακο», οι φορολογούμενοι θα μπορούν να το δοκιμάσουν και αν κρίνουν ότι δεν τους συμφέρει θα μπορούν να βγουν από αυτό στην επόμενη διαχειριστική περίοδο. Αν ενταχθούν, όμως, θα πρέπει να εκδώσουν φορολογικά στοιχεία στα οποία θα αναγράφεται η ένδειξη «ειδικό καθεστώς καταβολής φόρου παρά τον χρόνο είσπραξης της αντιπαροχής», ώστε να είναι γνωστό στον αντισυμβαλλόμενο τους ότι μπορεί να εκπέσει τον ΦΠΑ κατά το χρόνο πληρωμής.

Θα πρέπει επίσης να προσαρμόσουν τα λογιστικά τους συστήματα ώστε να καταγράφονται με σαφήνεια εισπράξεις και πληρωμές ιδίως ως προς τον ακριβή χρόνο και να παρέχουν ηλεκτρονικά πληροφορίες στη Φορολογική Διοίκηση για την εξόφληση του οφειλόμενου ΦΠΑ.

Στις γενικές εξαιρέσεις από τον κανόνα του ειδικού καθεστώτος του ΦΠΑ προβλέπεται ότι δεν μπορούν να ενταχθούν παραδόσεις αγαθών και παροχές υπηρεσιών οι οποίες απαλλάσσονται από τον ΦΠΑ, εισαγωγές αγαθών, ενδοκοινοτικές αποκτήσεις αγαθών, πράξεις για τις οποίες υπόχρεος για την καταβολή του ΦΠΑ είναι ο λήπτης, λιανικές πωλήσεις αγαθών και υπηρεσιών και πράξεις για τις οποίες ο τόπος φορολόγησης δεν βρίσκεται στο εξωτερικό.


Διαβάστε Περισσότερα »

Σήμερα Γιορτάζει και Πανηγυρίζει το Νεοχώρι!!!

Διαβάστε Περισσότερα »

Αυτές είναι οι νέες τιμές 9.000 φαρμάκων που θα ισχύσουν από 15 Σεπτεμβρίου!




Το νέο δελτίο τιμών των φαρμάκων που κυκλοφορούν στην Ελλάδα αναρτήθηκε την Τρίτη στην ιστοσελίδα του υπουργείου Υγείας. Περιλαμβάνει τις τιμές για 8.903 κωδικούς σκευασμάτων, συνταγογραφούμενων και μη.



Με απόφασή του ο υπουργός Υγείας, κ. Μάκης Βορίδης ορίζει ότι οι νέες τιμές για τα φάρμακα θα ισχύσουν για τα φαρμακεία – και συνεπώς για τους πολίτες- από τις 15 Σεπτεμβρίου, για τις φαρμακαποθήκες θα τεθούν σε ισχύ από την Πέμπτη 28 Αυγούστου και για τους παρασκευαστές και εισαγωγείς από την Δευτέρα 18 Αυγούστου.

Με την ίδια απόφαση διευκρινίζεται ότι στις λιανικές τιμές των φαρμάκων έχει συμπεριληφθεί ο ΦΠΑ, όχι όμως και στις χονδρικές και νοσοκομειακές τιμές των σκευασμάτων του δελτίου τομών.


Διαβάστε Περισσότερα »

Καύσωνας και εξασθένηση των ανέμων -Πού θα χτυπήσει κόκκινο ο υδράργυρος

Ηλιοφάνεια σε ολόκληρη τη χώρα με εξασθένηση του μελτεμιού στο Αιγαίο και περαιτέρω άνοδο της θερμοκρασίας περιμένουμε σήμερα στις περισσότερες περιοχές της χώρας, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Στα ηπειρωτικά θα φθάσει τους 39, στις Κυκλάδες τους 34 και στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές τους 35 με 37 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και τοπικά ισχυροί αλλά σταδιακά θα εξασθενήσουν. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι.

Αναλυτική πρόγνωση

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: γενικά αίθριος.

Άνεμοι: μεταβλητοί ασθενείς και πρόσκαιρα στα ανατολικά βορειοανατολικοί μέχρι 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 22 έως 39 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: γενικά αίθριος.

Άνεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 23 έως 38 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: γενικά αίθριος.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στα νοτιά σταδιακά δυτικοί νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: από 22 έως 39 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: αίθριος.

Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 25 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στην Κρήτη η μεγίστη 2 με 3 βαθμούς υψηλότερη

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: αίθριος.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 26 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Καιρός: αίθριος.

Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βόρειοι μέχρι 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 24 έως 38 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: γενικά αίθριος.

Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 22 έως 37 βαθμούς Κελσίου.


Διαβάστε Περισσότερα »

ΒΙΝΤΕΟ-Ελάφι ξυλοκοπά τον κυνηγό



Ποιος είναι ο κυνηγός και ποιος ο κυνηγημένος; Δείτε πως μπορούν να αλλάξουν εύκολα οι ρόλοι στη φύση ακόμα κι όταν ο άνθρωπος κρατά όπλο.

Ο κυνηγός νόμιζε ότι εκείνος ήταν που θα τρόμαζε το ελάφι αλλά το ατρόμητο ζώο μόλις τον αντίκρισε έτρεξε κι άρχισε να τον κλωτσάει με τις οπλές του. Ο κυνηγός σώθηκε από θαύμα.

Δείτε το βίντεο
Διαβάστε Περισσότερα »

Τα γεγονότα... σαν σήμερα



Σαν σήμερα το 1996 δολοφονείται ο Σολωμός Σολωμού, στην Πράσινη Γραμμή της κατεχόμενης Κύπρου από Τούρκους στρατιώτες.

636 - Αραβοβυζαντινοί πόλεμοι: αρχίζει η Μάχη του ποταμού Γιαρμούκ.

1040 - Ο βασιλιάς Ντάνκαν Α΄ της Σκωτίας σκοτώνεται σε μάχη εναντίον του ξαδέλφου και αντιπάλου του, Μάκβεθ. Ο τελευταίος τον διαδέχεται ως βασιλιάς της Σκωτίας.

1288 - Ο κόμης Αδόλφος Η' του Μπεργκ παρέχει προνόμια πόλης στο Ντίσελντορφ, χωριό στις όχθες του Ντίσελ.

1370 - Ο Κάρολος Δ΄ της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας παρέχει προνόμια πόλης στο Κάρλοβι Βάρι.

1385 - Πορτογαλική Κρίση του 1383-1385: οι πορτογαλικές δυνάμεις υπό τις διαταγές του βασιλιά Ιωάννη Α' της Πορτογαλίας νικούν τον καστιλιάνικο στρατό στη μάχη της Αλζουμπαρότα.

1816 - Το Ηνωμένο Βασίλειο προσαρτά επίσημα το αρχιπέλαγος Τριστάν ντα Κούνια.

1888 - Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Λονδίνο, παρουσιάζεται ο φωνογράφος του Τόμας Έντισον παίζοντας μία ηχογράφηση του "The Lost Chord" του Άγγλου συνθέτη Άρθουρ Σάλιβαν.

1900 - Η Συμμαχία των Οχτώ Χωρών καταλαμβάνει το Πεκίνο, σε μία εκστρατεία για τον τερματισμό της Εξέγερσης των Μπόξερς στην Κίνα.

1912 - Αμερικανοί πεζοναύτες εισβάλλουν στη Νικαράγουα για να υποστηρίξουν την υποστηριζόμενη από τις Η.Π.Α. κυβέρνηση.

1920 - Η Αμβέρσα, με νωπές ακόμα τις πληγές του πολέμου, υποδέχεται τους 7ους Ολυμπιακούς Αγώνες.

1921 - Μικρασιατική Εκστρατεία: Καταλαμβάνεται μετά από σκληρούς αγώνες η πρώτη αμυντική γραμμή των Τούρκων στην τοποθεσία Σαγγαρίου.

1921 - Ο Ντε Βαλέρα απορρίπτει το καθεστώς της Κοινοπολιτείας για την Ιρλανδία.

1922 - Μικρασιατική Εκστρατεία: Η Στρατιά Μικράς Ασίας αρχίζει γενική σύμπτυξη.

1935 - Στις ΗΠΑ, ο πρόεδρος Ρούσβελτ υπέγραψε το νόμο περί καθιέρωσης Κοινωνικών Ασφαλίσεων, εκπληρώνοντας την προεκλογική υπόσχεση που είχε δώσει το 1932.

1936 - Οι ΗΠΑ ανακηρύσσονται νικήτριες της πρώτης διοργάνωσης μπάσκετ σε Ολυμπιακούς Αγώνες στο Βερολίνο, όταν κερδίζουν τον Καναδά με 19-8.

1941 - Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ρούζβελτ και ο Άγγλος Πρωθυπουργός Τσώρτσιλ εξαγγέλουν τον Χάρτη του Ατλαντικού.

1943 - Αρχίζει η συνδιάσκεψη του Κεμπέκ στον Καναδά, κατά την οποία ο Φραγκλίνος Ρούσβελτ και ο Ουίνστον Τσόρτσιλ θα αποφασίσουν τη συνέχιση του πολέμου ενάντια στην Ιαπωνία και τη Γερμανία.

1944 - Β' Π.Π. - Ελλάδα: Οι Γερμανοί πυρπολούν το Πλατύστομο Φθιώτιδος.

1945 - Η Ιαπωνία αποδέχεται την "άνευ όρων" συνθηκολόγηση. Ο Αυτοκράτορας Χιροχίτο αναγγέλλει, την επομένη, την απόφαση αυτή από ραδιοφώνου προς τον Ιαπωνικό λαό.

1945 - Στη Γαλλία, μετά από μια δίκη που κράτησε πολλές βδομάδες, στρατοδικείο καταδικάζει σε θάνατο τον στρατηγό Φιλίπ Πεταίν, αρχηγό της κυβέρνησης του Βισύ. Λίγες μέρες αργότερα, στις 17 Αυγούστου, ο Πρόεδρος Ντε Γκωλ του δίνει χάρη και μετατρέπει την ποινή του σε ισόβια.

1947 - Ακριβώς τα μεσάνυχτα το Πακιστάν και η Ινδία αποκτούν την ανεξαρτησία τους από τη Βρετανία. Το Πακιστάν τιμά την επέτειο στις 14 Αυγούστου, ενώ η Ινδία στις 15 Αυγούστου.

1949 - Στη Συρία ο πρόεδρος Χουσνί Ζαγίμ και ο πρωθυπουργός Μοχσέν ελ Μπαράλι δολοφονούνται κατά την απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος.

1952 - Στην Ουγγαρία ο Ματίας Ρακόσι γίνεται πρωθυπουργός.

1959 - Ανεγείρεται ελληνικό εργοστάσιο σπίρτων στο Λαύριο.

1962 - Ολοκληρώνονται, μετά από 3,5 χρόνια από Ιταλούς και Γάλλους εργάτες, η σήραγγα κάτω από το Μον Μπλαν, στις Άλπεις.

1969 - Βρετανικά στρατεύματα αναπτύσσονται στη Βόρεια Ιρλανδία.

1969 - Ισχυρός σεισμός, με επίκεντρο τον Κορινθιακό, προκαλεί πολλές ζημιές σε οικήματα.

1971 - Το Μπαχρέιν ανακοινώνει την ανεξαρτησία του από τη Βρετανία.

1972 - Σοβιετικό αεροσκάφος εξερράγη λίγο μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο του Ανατολικού Βερολίνου. Σκοτώνονται και οι 156 επιβαίνοντες.

1973 - Οι ΗΠΑ δηλώνουν επισήμως ότι τερματίζουν τους βομβαρδισμούς στην Καμπότζη. Οι επιχειρήσεις είχαν ξεκινήσει μυστικά το 1969 κατόπιν εντολής του Προέδρου Νίξον με στόχο την αποδυνάμωση των κομμουνιστικών δυνάμεων. Το μόνο που κατάφεραν ήταν να πυροδοτήσουν ένα βίαιο εμφύλιο.

1974 - Αρχίζει η δεύτερη στρατιωτική επέμβαση της Τουρκίας στην Κύπρο με την προέλαση στρατευμάτων της, χωρίς ουσιαστική παρουσία αντιμαχομένων δυνάμεων.

1980 - Ο 19χρονος Γουέιν Γκρέτσκι κερδίζει τον πρώτο, από τους πέντε συνεχόμενους, τίτλο του MVP της λίγκας του χόκεϊ και γίνεται ο νεότερος παίκτης που κερδίζει αυτή την διάκριση.

1980 - Ο Λεχ Βαλέσα ηγείται γενικής απεργίας στα πολωνικά ναυπηγεία.

1980 - Ο Πρόεδρος Κάρτερ παίρνει ξανά το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος, μετά την αποχώρηση του κυριότερου αντιπάλου του, του Γερουσιαστή της Μασαχουσέτης, Έντουαρντ Κένεντι.

1991 - ΗΠΑ, Καναδάς και Μεξικό υπογράφουν συμφωνία για την από κοινού αντιμετώπιση της επιδημίας χολέρας, που είχε πλήξει τη Λατινική Αμερική.

1992 - Στη Βουλγαρία, ολοκληρώνει την απολογία του ο πρώην ηγέτης Τόντορ Ζίβκοβ, που κατηγορούνταν για υπεξαίρεση εξουσίας και κατάχρηση χρημάτων.

1992 - Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ εγκρίνει τη χρησιμοποίηση στρατιωτικών δυνάμεων στη Βοσνία για τη διασφάλιση των αποστολών ανθρωπιστικής βοήθειας.

1993 - Ιάπωνες ιστορικοί ανακαλύπτουν έγγραφα που αποδεικνύουν ότι ο αυτοκρατορικός στρατός της χώρας διεξήγε μυστικό βιολογικό πόλεμο στην Κίνα, στη διάρκεια του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου.

1994 - Συλλαμβάνεται στο Σουδάν ο περιβόητος διεθνής τρομοκράτης Κάρλος το Τσακάλι, κατά κόσμον Ίλιτς Ραμίρες Σάντσες. Την ίδια ημέρα εκδίδεται στη Γαλλία.

2003 - Περίπου 50 εκατομμύρια άνθρωποι στις ανατολικές ΗΠΑ και τον Καναδά βυθίζονται για πολλές ώρες στο σκοτάδι σε ένα από τα μεγαλύτερα μπλακ-άουτ στην ιστορία. Χιλιάδες άνθρωποι παγιδεύονται στο μετρό και σε ανελκυστήρες, ενώ κυκλοφοριακό κομφούζιο επικρατεί στους δρόμους. Λίγες μέρες αργότερα, στις 28 Αυγούστου, οι κάτοικοι του Λονδίνου ζουν ανάλογες εικόνες. Το ενδεχόμενο τρομοκρατικής επίθεσης αποκλείσθηκε, καθώς οι διακοπές ρεύματος οφείλονταν σε βλάβη του δικτύου ηλεκτροδότησης.

2003 - Περίπου 50 τραυματίες και πολλές υλικές ζημιές, είναι ο απολογισμός της σεισμικής δόνησης μεγέθους 6,4 Ρίχτερ, που συγκλονίζει τη Λευκάδα. Καθιζήσεις και κατολισθήσεις καταστρέφουν το οδικό δίκτυο, ενώ πλήττονται παλιά σπίτια και αγροικίες στο δυτικό τμήμα του νησιού. Η Κυβέρνηση ανακοινώνει τη χορήγηση 42 εκατομμυρίων ευρώ για την ανακούφιση των σεισμοπαθών και την αποκατάσταση των ζημιών στο νησί.

2004 - Στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας ο Δημοσθένης Ταμπάκος πραγματοποιεί εξαιρετική εμφάνιση στους κρίκους και παίρνει την πρόκριση για τον τελικό. Μεγάλη έκπληξη ο αποκλεισμός του Βλάση Μάρα, που παρά την εξαιρετική του εμφάνιση στο μονόζυγο, δεν του δόθηκαν οι απαραίτητοι βαθμοί για πρόκριση στον τελικό. Πρόκριση στους τελικούς και μεγάλα ρεκόρ στην κολύμβηση.

2005 - Αεροσκάφος τύπου Boeing 737-300 της κυπριακής εταιρείας Helios Airways προερχόμενο από Λάρνακα συντρίβεται σε ακατοίκητη περιοχή στο Γραμματικό Αττικής, παρασύροντας στο θάνατο 121 επιβαίνοντες.
Διαβάστε Περισσότερα »

Στερεά: 18 συλλήψεις σε ευρεία αστυνομική επιχείρηση

Κατασχέθηκαν πλήθος ειδών παρεμπορίου, όπως είδη οικιακής χρήσης, είδη ένδυσης, πορτοφόλια, ρολόγια, γυαλιά, ζώνες κ.α.
Συστηματικοί αστυνομικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε εβδομαδιαία βάση, από τις Αστυνομικές Υπηρεσίες της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας, στο πλαίσιο του ευρύτερου επιχειρησιακού σχεδιασμού για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας.

Συγκεκριμένα, το χρονικό διάστημα από 04-08-2014 έως και 11-08-2014, αναπτύχθηκαν συντονισμένες αστυνομικές δράσεις με σκοπό την διενέργεια εξονυχιστικών ελέγχων σε επιχειρήσεις και καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, για την εφαρμογή της ισχύουσας νομοθεσίας, καθώς επίσης και την καταπολέμηση του παράνομου υπαίθριου εμπορίου.

Στο πλαίσιο αυτών των ελέγχων, συνελήφθησαν συνολικά 18 άτομα και ειδικότερα:

-Έντεκα Ελληνες και τρεις αλλοδαποί, για υγειονομικές παραβάσεις.
-Ένας Ελληνας, για παράβαση νομοθεσίας περί πνευματικής ιδιοκτησίας.
-Τρεις Ελληνες, για παράνομο υπαίθριο εμπόριο.
-Κατασχέθηκαν πλήθος ειδών παρεμπορίου, όπως είδη οικιακής χρήσης, είδη ένδυσης, πορτοφόλια, ρολόγια, γυαλιά, ζώνες κ.ά.

Βεβαιώθηκαν συνολικά 43 παραβάσεις και συγκεκριμένα:

-40 υγειονομικές παραβάσεις και
-Τρεις παραβάσεις για παράνομο υπαίθριο εμπόριο.

Παρόμοιες αστυνομικές δράσεις θα συνεχιστούν με αμείωτο ενδιαφέρον και στο μέλλον, σε όλους τους Νομούς της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.


Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ