Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014

Ορκωμοσία Νέας Δημοτικής Αρχής Δήμου Τανάγρας




Η Τελετή Ορκωμοσίας της Νέας Δημοτικής Αρχής του Δήμου Τανάγρας θα λάβει χώρα το Σάββατο 30 Αυγούστου και ώρα 20.00, στο
Κλειστό Γυμναστήριο Σχηματαρίου.
Διαβάστε Περισσότερα »

Οι χαμένοι και οι κερδισμένοι του ΕΝΦΙΑ

Τα «μπαλώματα» του ΕΝΦΙΑ φέρνει εντός των επόμενων ωρών στη Βουλή το Υπουργείο Οικονομικών, με τις αλλαγές της τελευταίας στιγμής, λόγω των πολλαπλών λαθών που φτάνουν σε πολλές περιπτώσεις, ακόμα και σε σημεία παραλογισμού!

Με βάση τα όσα αποφασίστηκαν από τους δυο κυβερνητικούς εταίρους οι χαμένοι από τον ΕΝΦΙΑ νικούν κατά κράτος τους κερδισμένους ιδιοκτήτες ακινήτων. Αρχικά, χαμένοι είμαστε όλοι μας που πληρώνουμε αυτόν τον φόρο, ενώ κερδισμένο είναι το ίδιο το κράτος.

Από την άλλη, όλοι θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου για να βγουν τα νέα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ, που θα περιέχουν αλλαγές στον φόρο. Παρά τις προσδοκίες που καλλιεργούνται, αυτοί που θα δουν μειώσεις θα είναι ελάχιστοι!

Ποιο βγαίνουν χαμένοι

Αρχικά όσοι έχουν τα χρήματα να πληρώσουν εφάπαξ τον φόρο. Δεν υπάρχει καμία απολύτως ελάφρυνση, όπως γίνεται στον φόρο εισοδήματος που προβλέπεται έκπτωση 1,5%.

Ξενοίκιαστα: Χαμένοι βγαίνουν οι ιδιοκτήτες ξενοίκιαστων ακινήτων που δεν έχουν ηλεκτρικό ρεύμα. Παρά τις προσδοκίες ότι γι' αυτές τις περιπτώσεις θα υπάρξει μείωση σχεδόν 30% (λέγεται ότι για το 2015 θα υπάρξει έκπτωση έως και 70%), τελικά οι εν λόγω ιδιοκτήτες θα πληρώσουν κανονικά, επειδή υπάρχουν ..τούβλα! Το οικονομικό επιτελείο και οι αρμόδιες υπηρεσίες δεν μπορούν να μαζέψουν τα στοιχεία με τα ακίνητα που δεν είναι νοικιασμένα και δεν έχουν ρεύμα μέσα σε διάστημα μισού μήνα, προκειμένου να προλάβουν την προθεσμία για τις 15 Σεπτεμβρίου, για τα νέα εκκαθαριστικά.

Ημιτελή: Όσοι έχουν ημιτελή ακίνητα έχουν λάβει «φουσκωμένο» εκκαθαριστικό. Ο λόγος; Στο Ε9 γράφουν μεν ότι πρόκειται για ημιτελές, αλλά δεν αναφέρουν ότι δεν έχει ρεύμα. Έτσι, για να αποφύγουν τα χειρότερα στα ..γκισέ των τραπεζών, θα πρέπει να διορθώσουν το Ε9! Για τα ημιτελή μάλιστα, αναμένονται διευκρινίσεις από το οικονομικό επιτελείο.

Ποιοι βγαίνουν κερδισμένοι

Οι κερδισμένοι από τον ΕΝΦΙΑ είναι φυσικά λιγότεροι από τους χαμένους. Μεγάλος κερδισμένος είναι το ελληνικό δημόσιο, το οποίο βρήκε ένα φόρο που θα του αποδώσει 2,65 δις ευρώ.

Ιδιοκτήτες σε 4.000 οικισμούς: Οι κερδισμένοι από τους πολίτες θα είναι όσοι είδαν το εκκαθαριστικά «φουσκωμένα» και τα ακίνητά τους βρίσκονται εκτός αντικειμενικού συστήματος, αλλά εντός σχεδίου. Μια από τις βασικές αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ προβλέπει ότι σε αυτούς τους ιδιοκτήτες θα αλλάξει ο υπολογισμός του φόρου. Το οικονομικό επιτελείο θα αντιπαραβάλει την αξία του φόρου που πλήρωσε το 2013 και αυτόν που του βρήκε φέτος. Αν πέρυσι με τον ΦΑΠ πλήρωσε λιγότερα, τότε ο ΕΝΦΙΑ θα υπολογιστεί με βάση την αξία του 2013. Σε περίπτωση που ο ιδιοκτήτης αυτών των περιοχών έχει φέτος μικρότερο εκκαθαριστικό, θα πληρώσει τον ΕΝΦΙΑ!

Το κέρδος για αυτούς τους ιδιοκτήτες δεν σταματά εδώ: Σε πολλές περιπτώσεις ο ΕΝΦΙΑ ήρθε όχι μόνο «φουσκωμένος», αλλά «εκτοξευμένος»! Έτσι, πέραν των «τρελών» αξιών που υπολογίστηκε ο φόρος, τους ήρθε και ο συμπληρωματικός φόρος για ακίνητα άνω των 300.000 ευρώ! Με τις αλλαγές και το νέο εκκαθαριστικό που θα βγει, αν η αξία πέσει κάτω από το όριο των 300.000 ευρώ (που στις περισσότερες περιπτώσεις είναι πιθανό) τότε δεν θα υπάρχει συμπληρωματικός φόρος, άρα ο ΕΝΦΙΑ θα είναι μειωμένος και από εκεί.

Ευπαθείς ομάδες: Κερδισμένοι θα πρέπει να θεωρούνται και όσοι δικαιούνται απαλλαγή ή έκπτωση από τον ΕΝΦΙΑ. Πληροφορίες αναφέρουν, ότι στη ρύθμιση που φέρνει η κυβέρνηση στη Βουλή, δεν θα απαιτείται ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα. Δηλαδή, δεν θα χρειάζεται να έχουν κάνει ρύθμιση χρεών σε ασφαλιστικά ταμεία ή εφορία ή γενικά έχουν οφειλές προς αυτά.

Αν αυτό περάσει, τότε οι δικαιούχοι θα είναι πολλοί περισσότεροι, μιας και οι μόνες προϋποθέσεις που θα μένουν για έκπτωση φόρου ή απαλλαγή θα είναι τα εισοδηματικά κριτήρια (9.000 ευρώ για άγαμο + 1.000 για κάθε παιδί) και τα τετραγωνικά μέτρα του ακινήτου (μέχρι 150 τ.μ.).

Διαβάστε Περισσότερα »

Ιερώνυμος για τον Μπακογιάννη

       Ως ύψιστη τιμή (αλλά συνάμα και ασυνήθιστη) θεωρεί ο νέος περιφερειάρχης Κ. Μπακογιάννης την ορκωμοσία του από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο. Η ορκωμοσία θα γίνει την Πέμπτη και σε αυτήν έχουν προσκληθεί βουλευτές, πρώην βουλευτές, η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Κ. Μητσοτάκης (οποίος δήλωσε ότι αδυνατεί να παραστεί), υπουργοί και πρώην υπουργοί. Ρώτησα τον νέο περιφερειάρχη εάν έχουν προσκληθεί βουλευτές απ” όλα τα κόμματα και εκείνο που μου είπε προκαλεί έκπληξη: «Να ξέρεις ότι το 1/3 του συνδυασμού μου αποτελείται από μέλη του σκληρού ΠαΣοΚ, όχι απλώς ΠαΣοΚ, σκληροί σου λέω» συνεπώς, όπως συμπλήρωσε, έχουν προσκληθεί οι πάντες. Και ποιο νομίζετε ότι θα είναι το πρώτο μέλημά του με την ανάληψη των καθηκόντων του; Να φτιάξει, όπως υπόσχεται, δρόμους στην Εύβοια, να βελτιώσει το οδικό της δίκτυο, γιατί το τελευταίο μεγάλο έργο που έγινε στην περιοχή ήταν η γέφυρα.
ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣ

Διαβάστε Περισσότερα »

Εορτασμός του Αγίου Μάμα στη Λιβαδειά

   ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΡΗΤΩΝ Ν. ΒΟΙΩΤΙΑΣ

α) ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΜΑΜΑ

Ο Σύλλογός μας και η Ιερά Μητρόπολις Θηβών και Λεβαδείας σας προσκαλούν στην καθιερωμένη Αρχιερατική Θεία Λειτουργία – Αρτοκλασία για τον εορτασμό του Αγ. Μάμα το Σάββατο 6 Σεπτέμβρη 2014 και ώρα 6:30 μ.μ στο εξωκκλήσι του Αγ. Φανουρίου. Η παρουσία του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη κ.κ Γεωργίου θα αποτελέσει τιμή για τον Σύλλογό μας.


β) ΕΠΙΜΕΝΙΔΗΣ – ΤΡΟΦΩΝΕΙΟΣ - ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ
ΚΡΗΤΗ ΚΑΙ ΒΟΙΩΤΙΑ ΣΤΙΣ ΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Στα πλαίσια των Τροφωνίων 2014 που διοργανώνει ο Δήμος Λεβαδέων ο Σύλλογός μας σε συνεργασία με τον ΕΛ.ΠΑ.Χ.Ο σας προσκαλεί το Σάββατο 6 Σεπτέμβρη 2014 και ώρα 9:00 μ.μ στο ανοιχτό θέατρο της Κρύας σε ένα ταξίδι στο χρόνο, στις τέχνες και τον πολιτισμό της Κρήτης της Βοιωτίας και δη της Λιβαδειάς.
Η Μουσική, ο χορός, η αρχιτεκτονική η ζωγραφική και οι άλλες τέχνες από τον αρχαίο κόσμο μέχρι και σήμερα.
Ένα πέρασμα που θα μας μυήσει στα κοινά στοιχεία των δύο πολιτισμών.
Η εκδήλωση περιλαμβάνει ομιλίες, προβολές, μουσικά και χορευτικά συγκροτήματα που θα αποδώσουν την λαική παράδοση των δύο τόπων.


Για το Δ.Σ
Ο πρόεδρος
Αλέξανδρος Μοράκης


Διαβάστε Περισσότερα »

Mέγας Εσπερινός στο παρεκκλήσι Υψώσεως Τιμίου Σταυρού στο Δήλεσι

  ΙΕΡΟΝ  ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙΟΝ 
        ΥΨΩΣΕΩΣ ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ
                ΔΗΛΕΣΙ ΒΟΙΩΤΙΑΣ                              
               Ελάτε να προσευχηθείτε μαζί μας,
 13 Σεπτεμβρίου 2014  -  ΜΕΓΑΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ  19:00 μμ
 14 Σεπτεμβρίου 2014  -  ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ     07:00 πμ
                                                                       Για την εκ. επιτροπή,
                                                                                                       Η πρόεδρος,
                                                                                                Μαίρη Τσεσμελάκη
Διαβάστε Περισσότερα »

Συνελήφθη ο Μιχάλης Χατζηγιάννης για την Ferrari του


Ποινική δίωξη για ψευδή αναφορά στις Αρχές ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για την υπόθεση της Ferrari του Μιχάλη Χατζηγιάννη.

Το αυτοκίνητο εισήχθη νόμιμα στην Ελλάδα το 2008. Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης δεν είχε όλα τα χρήματα για να την αγοράσει και κατόπιν συννενόησης με τον εισαγωγέα, ο τελευταίος κράτησε την υψηλή κυριότητα του αυτοκινήτου.

Ο καλλιτέχνης, πριν από τρεις μήνες, αποφάσισε να πουλήσει το αυτοκίνητο και μάλιστα βρέθηκε αγοραστής που έδινε 70.000 ευρώ για αποκτήσει την απαστράπτουσα κατακόκκινη Ferrari που φιγούραρε σε βιτρίνα έκθεσης αυτοκινήτου επί της Λεωφόρου Μεσογείων.

Ο λογιστής μαζί με τον τραγουδιστή σκέφτηκαν να δηλώσουν απώλεια πινακίδων να εκδώσουν στη συνέχεια νέες πινακίδες και με την καινούργια άδεια να κάνουν την πώληση, παρακάμπτοντας τον εισαγωγέα.

Ο φοροτεχνικός της εταιρείας του καλλιτέχνη εμφανίστηκε την Τρίτη στο Αστυνομικό Τμήμα Γλυφάδας και δήλωσε κλοπή πινακίδων της Ferrari.

Στη δήλωση αναφερόταν: «Στις 24-25 Αυγούστου κι ενώ το αυτοκίνητο ήταν παρκαρισμένο στη Γλυφάδα, εκλάπησαν οι πινακίδες του».

Η αστυνομία όμως προχώρησε σε έρευνα, από την οποία φέρεται να προέκυψε πως από το 2009 το Ι.Χ. βρισκόταν προς πώληση σε έκθεση αυτοκινήτων (μάντρα της Αττικής) και οι πινακίδες ήταν στα χέρια υπαλλήλου. Έπειτα από αυτήν την εξέλιξη ο Χατζηγιάννης και ο λογιστής του συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν χθες το απόγευμα στον εισαγγελέα, ο οποίος τους άσκησε ποινική δίωξη για ψευδή αναφορά στις Αρχές (230ΠΚ) και διέταξε περαιτέρω προανάκριση, ώστε να διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση.


Τη δική του απάντηση μέσω του δικηγόρου του δίνει ο γνωστός τραγουδιστής Μιχάλης Χατζηγιάννης, αναφορικά με την υπόθεση της σύλληψής του και το αυτοκίνητο Ferrari που είναι ιδιοκτησία του.

Αναλυτικά τι αναφέρει ο δικηγόρος του Ιωάννης Φώσκολος:

«Για το θέμα που απασχολεί σήμερα τα Μέσα Ενημέρωσης σχετικά με αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του Μιχάλη Χατζηγιάννη το οποίο εδώ και καιρό βρίσκεται σε ακινησία δηλώνω ότι το όλο ζήτημα οφείλεται σε παρανόηση.

Όλα τα στοιχεία που το αποδεικνύουν θα προσκομισθούν στις αρμόδιες αρχές οι οποίες ασχολούνται με την υπόθεση.

Με την ευκαιρία σημειώνω ότι η υπόθεση βρίσκεται σε προδικαστικό στάδιο χωρίς να έχει κανείς παραπεμφθεί σε δίκη, όπως από παραδρομή αναφέρθηκε σε μερίδα του τύπου».


Διαβάστε Περισσότερα »

Δημόσιο ΙΕΚ Θήβας: Από 1 Σεπτεμβρίου 2014 οι εγγραφές



ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ
*************************************
Ι.Ε.Κ. ΘΗΒΑΣ



Ταχ. Δ/νση: Αγ.Θεόδωροι - Τ.Κ. 32200


Πληροφορίες: Γεωργόπουλος Ευάγγελος


Τηλέφωνο: 6949737564


Email : vaggeorgo@gmail.com



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, η οποία δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως 15 Απριλίου 2014 (Αρ.Φύλλου 944) , ιδρύθηκε Δημόσιο Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης (Δ.Ι.Ε.Κ.) στην πόλη της Θήβας. Το νέο Ι.Ε.Κ. συστεγάζεται με το Επαγγελματικό Λύκειο (ΕΠΑ.Λ.) και το Εργαστηριακό Κέντρο (Ε.Κ) , στην περιοχή των Αγίων Θεοδώρων Θήβας.

Για το Φθινοπωρινό Εξάμηνο φοίτησης (2014 Β΄) , έχουν προταθεί για λειτουργία οι παρακάτω ειδικότητες :



(Δείτε
εδώ

τις ειδικότητες)

Οι εγγραφές των υποψήφιων εκπαιδευόμενων στο ΙΕΚ Θήβας θα γίνουν ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης : http://www.gsae.edu.gr/el/

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα θα δέχεται αιτήσεις από 01/09/2014 έως 30/09/2014 .

Για την περίοδο που θα γίνουν οι αιτήσεις των υποψηφίων εκπαιδευτών στο ΙΕΚ, θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση.


Για οποιαδήποτε πληροφορία παρακαλούμε απευθυνθείτε στο τηλέφωνο 6949737564, ή επισκεφθείτε μας στους νέους χώρους του ΙΕΚ Θήβας, καθημερινά από τη Δευτέρα 01/09/2014 και ώρες 08.30π.μ έως 14.30μμ.




Διαβάστε Περισσότερα »

30 σκακιέρες με τον Grand Master Dejan Antic στη Θήβα



Στα πλαίσια των εκδηλώσεων “ΠΙΝΔΑΡΕΙΑ 2014” τη Δευτέρα 25η Αυγούστου, πραγματοποιήθηκε στη Θήβα “ΣΙΜΟΥΛΤΑΝΕ” σε 30 σκακιέρες με τον Grand Master Dejan Antic.
Με συμμετοχή από Ιτέα, Δίστομο, Λιβαδειά και Χαλκίδα καθώς και με την πολυάριθμη παρουσία μικρών και μεγάλων σκακιστών της πόλης μας, διεξήχθη με μεγάλη επιτυχία ο αγώνας επίδειξης, ο οποίος κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των θεατών για περίπου δυόμιση ώρες με το τελικό σκόρ να διαμορφώνεται, 28 νίκες και 2 ισοπαλίες. Τις ισοπαλίες απέσπασαν ο Ιωάννης Γαμβρίλης από το Δίστομο και ο Σπύρος Νικολάου από την Λιβαδειά.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον πρόεδρο της Ευβοϊκής Ένωσης Σκακιστών κ. Γιαννούτσο Παναγιώτη καθώς επίσης και τον πρόεδρο του συλλόγου “ΑΒΑΞ & ΠΕΣΣΟΙ” κ. Σοϊλεμέζη Αλέξανδρο για την συμμετοχή τους.
Επιπλέον θα θέλαμε να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας στην οικογένεια του κ. Ιωάννη Μπόβαλη για τη φιλοξενία στον “ΠΟΥΡΟ” και την ευγενική χορηγία προς τα παιδιά.
Οι συντελεστές της διοργάνωσης κ.κ. Νίκος & Σίμος Δημόπουλος συνέβαλαν ώστε το “ΣΙΜΟΥΛΤΑΝΕ” να γίνει μια όμορφη και θετική εμπειρία για όλους.
Δεν θα πρέπει να ξεχάσουμε να ευχαριστήσουμε επίσης τον κ. Καταπόδη Γεράσιμο-Αργη Γενικό Γραμματέα του Σ.Ο. Θήβας για την μεσολάβηση του στην παρουσία του Grand Master στην εκδήλωσή μας. 
Στο τέλος της βραδιάς σε κάθε συμμετέχοντα απονεμήθηκε αναμνηστικό σκακιστικό δίπλωμα με την υπογραφή του Grand Master.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Θηβαίων κ. Ανδρέας Χατζησταμάτης και ο πρόεδρος του Δ.Ο.Θ. κ. Ιωάννης Παπαδημητρίου.
Ο Grand Master Dejan Antic τιμήθηκε από τον Δήμο Θηβαίων με το βιβλίο της Ιστορίας της Θήβας, για το μεγάλο ταξίδι που έκανε και τίμησε την πόλη και τον όμιλό μας.
Κλείνοντας να συγχαρούμε  τους δύο διακριθέντες ιδιαιτέρως για την ισοπαλία , να ευχαριστήσουμε όλους τους συμμετέχοντες και να τους δούμε ξανά στην επόμενη διοργάνωση.     

Οι συμμετέχοντες:
1.    Σοϊλεμέζης Αλέξανδρος
2.    Γιανούτσος Παναγιώτης
3.    Γαμβρίλης Ιωάννης
4.    Υφαντής Ηλίας
5.    Θεοδωρόπουλος Νίκος
6.    Καλαϊτζης Ευάγγελος
7.    Μαρινέλος Θεόδωρος
8.    Τσάλλας Γεώργιος
9.    Τσάλλας Κωνσταντίνος
10.    Νικολάου Σπύρος
11.    Κανελλόπουλος Γεώργιος
12.    Νικολάου Νικόλαος
13.    Σοϊλεμέζης Γεώργιος
14.    Σοϊλεμέζης Παναγιώτης-Αριστοτέλης
15.    Ακριβάκης Νικόλαος
16.    Σουλιώτης Κωνσταντίνος
17.    Κοροβέσης Απόλλωνας
18.    Γαμβρίλης Λουκάς
19.    Πίτσος Ευστάθιος
20.    Ζαχαρίου Παναγιώτης
21.    Κουτσοκέρας Δημήτριος
22.    Τριάντης Σπύρος
23.    Φλώρος Ανδρέας
24.    Πανταζής Αναστάσιος
25.    Γκιζίνος Κωνσταντίνος
26.    Μπόβαλης Αδαμάντιος
27.    Κυριαζή Μαρίνα
28.    Πλιακοστάμου Σοφία
29.    Καλογερίδου Ιωάννα
30.    Τριπερίνα Έλενα
Διαβάστε Περισσότερα »

Νέες εντολές της ΕΛ.ΑΣ για την προστασία των ζώων

Το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. εξέδωσε νέες εντολές και οδηγίες για το ζήτημα της προστασίας των ζώων, στο πλαίσιο της νομοθετικής πρωτοβουλίας του υπουργού Δημοσίας Τάξης Βασίλη Κικίλια για αυστηροποίηση των ποινών στις περιπτώσεις κακοποίησης.

Πιο συγκεκριμένα, οι ειδικότερες κατευθύνσεις και εντολές περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων :

Την ανάληψη πρωτοβουλιών, σε συνεργασία με οικείους συλλόγους, φιλοζωικές εταιρείες και οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης, για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των τοπικών κοινωνιών σε θέματα προστασίας των ζώων.

Μέριμνα για την ανάπτυξη από τους διοικούντες αξιωματικούς, κατά τις συγκεντρώσεις του προσωπικού τους, του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου που αφορά στην προστασία των ζώων.

Ολοκληρωμένη και εμπεριστατωμένη μελέτη και εφαρμογή της νομοθεσίας και των διαταγών που αφορούν στο αντικείμενο του θέματος.

Εξειδίκευση των υπηρεσιακών ενεργειών με υποχρεωτική έκδοση ειδικότερων διαταγών, οδηγιών και κατευθύνσεων σε κάθε περίπτωση παράβασης της νομοθεσίας για την προστασία των ζώων.

Την άσκηση συνεχούς εποπτείας και ελέγχου στις Αστυνομικές Υπηρεσίες που επιλαμβάνονται σε περιπτώσεις αδικημάτων αναφορικά με θανάτωση, βασανισμό ή κακοποίηση ζώων, για το σύννομο και έγκαιρο χειρισμό και την ολοκλήρωση των σχετικών προανακριτικών ενεργειών.

Είναι σαφές ότι η προστασία των ζώων και η ουσιαστική αντιμετώπιση περιστατικών κακοποίησής τους, αποτελεί ένα εξαιρετικά σοβαρό ζήτημα για το Αρχηγείο της Ελληνική Αστυνομίας και ειδικότερα ως προς τον κατάλληλο χειρισμό υποθέσεων αυτού του είδους και την περιστολή του φαινομένου.


Διαβάστε Περισσότερα »

ΓΙΟΡΤΗ ΚΡΕΜΜΥΔΙΟΥ ΣΤΙΣ ΘΕΣΠΙΕΣ


ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΘΕΣΠΙΩΝ
ΓΙΟΡΤΗ ΚΡΕΜΜΥΔΙΟΥ 2014!!!
ΘΕΣΠΙΕΣ 30 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2014
ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΘΕΣΠΙΩΝ
ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗΣ: Α.Ο.ΘΕΣΠΙΑΚΟΣ
ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΙΑΡΤΟΥ - ΘΕΣΠΙΕΩΝ.

ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ!!!
Διαβάστε Περισσότερα »

Προεδρικό Διάταγμα απελευθερώνει τις απολύσεις στα ΚΤΕΛ

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τους κ.κ. Υπουργούς:
–    Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας
–    Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων
Θέμα: Προεδρικό Διάταγμα απελευθερώνει τις απολύσεις στα ΚΤΕΛ. Η παράγραφος που δεν ψηφίστηκε στον 4199/2013 για αναιτιολόγητες απολύσεις θεσμοθετείται τώρα με ΠΔ.
Με Προεδρικό Διάταγμα στις 13 Αυγούστου (ΦΕΚ Α΄161/2014) δίνεται η δυνατότητα στους ιδιοκτήτες και στους μετόχους των ΚΤΕΛ να απολύουν οδηγούς χωρίς καμία απολύτως αιτιολογία.  Το π.δ. 94/2014 τροποποιεί το παλαιότερο π.δ. 246/2006 με τίτλο «Γενικός Κανονισμός Προσωπικού των ΚΤΕΛ Α.Ε. και των ΚΤΕΛ του ν. 2963/2001» συμπεριλαμβάνοντας ένα μόνο άρθρο το οποίο ορίζει ότι: «Η καταγγελία σύμβασης των ανωτέρω οδηγών δύναται να πραγματοποιείται με μόνη την τήρηση των διατυπώσεων του άρθρου 5 παράγραφος 3 του ν. 3198/1955 , όπως τροποποιήθηκε. Η παρ. 2 του άρθρου 26, κατά το μέρος που αφορά τους εν λόγω οδηγούς, καταργείται». Η παρ. 2 του άρθρου 26 που καταργεί το πδ της 13ης Αυγούστου αφορά στους λόγους απόλυσης των οδηγών όπως περιγράφονταν στην εν λόγω παράγραφο. Πρόκειται, δηλαδή, επί της ουσίας για απελευθέρωση των απολύσεων καθώς αυτές θα μπορούν να γίνονται χωρίς να απαιτείται η συνδρομή κάποιου συγκεκριμένου λόγου.
Επειδή, είναι προφανές ότι βασικός στόχος της κυβέρνησης είναι η αντικατάσταση των σημερινών εργαζομένων με νέους υποαμειβομένους εργαζόμενους των 511 ευρώ.
Επειδή,  με το νόμο 4199/2013 απορρυθμίσατε τον ήδη ιδιωτικοποιημένο κλάδο του υπεραστικού οδικού μεταφορικού έργου και με τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές σας χτυπήσατε τους μικροϊδιοκτήτες και θεσμοθετείτε σήμερα και τις απολύσεις των εργαζομένων, οδηγώντας σε ολιγοπώλια και εργαζόμενους σκλάβους στο χώρο.
Επειδή, είναι απαράδεκτο τη στιγμή που η ανεργία προσεγγίζει το 30% να θεσμοθετούνται νέοι τρόποι διευκόλυνσης των απολύσεων θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο τις θέσεις εργασίας 10.000 εργαζομένων που αυτή τη στιγμή εργάζονται στα ΚΤΕΛ.
Επειδή, είναι ανεπίτρεπτο η κυβέρνηση να παρακάμπτει προκλητικά τη βουλή αδιαφορώντας για εξεφρασμένη βούληση της μια και τη ρύθμιση αυτή δεν την αποδέχθηκαν ούτε καν οι Βουλευτές των 2 κομμάτων της συγκυβέρνησης, με συνέπεια να αποσυρθεί τον Οκτώβριο του 2013 η σχετική παράγραφος 2 του άρθρου 50 του 4199/2013 – Δημόσιες Υπεραστικές Οδικές Μεταφορές Επιβατών-Ρυθμιστική Αρχή Επιβατικών Μεταφορών και άλλες διατάξεις, δημοσιεύοντας π.δ. (που δεν "περνάει" από τη βουλή) με το ίδιο περιεχόμενο
Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:
Σε ποιες ενέργειες θα προχωρήσουν τα Υπουργεία που εποπτεύουν προκειμένου να καταργηθεί άμεσα το π.δ. 94/2014 που απελευθερώνει τις απολύσεις των οδηγών ΚΤΕΛ;

Οι ερωτώντες βουλευτές
Στρατούλης Δημήτρης
Ουζουνίδου Ευγενία
Διώτη Ηρώ
Καραγιαννίδης Χρήστος
Μπάρκας Κώστας
Μπόλαρη Μαρία
Σταθάς Γιάννης
Χαραλαμπίδου Δέσποινα
Μητρόπουλος Αλέξης
Τσουκαλάς Δημήτρης
Διαβάστε Περισσότερα »

Δίστομο: ''Το τρίτο στεφάνι'' του Ταχτσή παρουσιάζει η θεατρική ομάδα του Δήμου Ζωγράφου

Με το  «Τρίτο Στεφάνι» του Κώστα Ταχτσή, από την  Θεατρική ομάδα Δήμου Ζωγράφου «CARPE DIEM» και σε σκηνοθεσία Ρουμπίνης Μοσχοχωρίτη κλείνει απόψε το διαγωνιστικό μέρος του  4ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου στο Δίστομο -όχι όμως και οι παραστάσεις που ολοκληρώνονται την Παρασκευή.

Το Τρίτο Στεφάνι, (φωτογραφία) ένα από τα σημαντικότερα νεοελληνικά μυθιστορήματα, σκιαγραφεί με πρωτόγνωρο για την εποχή του τρόπο  ένα κομμάτι της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας μέσα από τους παράλληλους μονολόγους δύο γυναικών, της Νίνας και της Εκάβης. Δύο γυναίκες οικείες, γεμάτες δύναμη και αδυναμίες, ξετυλίγουν μπροστά μας το νήμα της ζωής τους: γάμοι, απιστίες, διαζύγια, θάνατοι, οικονομικές αποτυχίες, οικογενειακά δράματα. Η προσωπική, μικρή τους ιστορία είναι δεμένη με τη μεγάλη ιστορία, αυτήν της νεότερης Ελλάδας – και με τα κυριότερα γεγονότα του πρώτου μισού του περασμένου αιώνα, όπως ο Μακεδονικός αγώνας, οι Βαλκανικοί πόλεμοι, η Μικρά Ασία, ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος, η Κατοχή, ο Εμφύλιος.

Τα γεγονότα αυτά άλλοτε παρουσιάζονται ως φόντο και άλλοτε, πιο συχνά, επηρεάζουν καθοριστικά την ψυχολογική κατάσταση των ηρωίδων.

Το τρίτο στεφάνι της Νίνας- ο τελευταίος δηλαδή γάμος της με τον Θόδωρο και γιο της Εκάβης-, είναι το σημείο που η ιστορία ξεκινά και τελειώνει.

Χθες το βράδυ στο  κατάμεστο Αμφιθέατρο του Λόφου Μαυσωλείου στο Δίστομο παρουσιάστηκε το θεατρικό έργο του Ισπανού συγγραφέα και ποιητή Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα από το Δημοτικό θέατρο Μαραθώνα και σε σκηνοθεσία Νίκου Γκεσούλη- μια παράσταση που καταχειροκροτήθηκε


Η κριτική επιτροπή


Αίσθηση στους θεατρόφιλους της ευρύτερης περιοχής - που τιμούν μαζικά κάθε φορά τις εκδηλώσεις της Θεατροφρένειας και του Φεστιβάλ - η φετινή σύνθεση της Κριτική Επιτροπή που αποτελούν οι :
1. Βασίλης Κατσικονούρης - Συγγραφέας
2. Άννα Μαυρολέων - Διδάκτωρ Θεατρολογίας (Θεατρολόγος)
3. Κώστας Καστανάς - Ηθοποιός, Σκηνοθέτης
4. Βασίλης Κολοβός - Ηθοποιός
5. Λιάνα Καραβασίλη - Μουσικός


Το ΥΠΌΛΟΙΠΟ πρόγραμμα του 4ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου είναι το εξής:


• Πέμπτη 28 Αυγούστου
Θεατρικό εργαστήρι δήμου Μοσχάτου-Ταύρου «Εν Δράσει» , «Η υπόσχεση»(εκτός διαγωνισμού) της Άννας Μαυρολέων, σε σκηνοθεσία Παναγιώτη Ναρλή .
Τελετή λήξης – Βράβευση.
• Παρασκευή 29 Αυγούστου
Θεατρικό εργαστήρι Διστόμου «Θεατροφρένεια», « Υπάρχει και φιλότιμο» των Αλέκου Σακελλάριου και Χρήστου Γιαννακόπουλου, σε σκηνοθεσία Τάσου Σταθά.


Η (παράλληλη) Έκθεση Φωτογραφίας και Ζωγραφικής


Στα πλαίσια του 4ου Πανελληνίου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου “Δίστομο 2014'', η “ΘΕΑΤΡΟΦΡΕΝΕΙΑ” και η ILISSOS art συνδιοργανώνουν Ομαδική Έκθεση Θεατρικής Φωτογραφίας με τον τίτλο
“Θεατρική 4-ΑΣ΄΄ τα εγκαίνια της οποίας έγιναν χθές . Συμμετέχουν με έργα τους οι Αλέκος Αηδόνη, Νεφέλη Καραβά Τζανετή, Γιώργος Χαριτάκης και Θανάσης Φούκας, απόφοιτοι της Leica Academy, με φωτογραφίες τους από θεατρικές παραστάσεις που έγιναν στην Αθήνα τα δύο τελευταία χρόνια.
Η Έκθεση γίνεται με την χορηγία του περιοδικού “Φωτογράφος”, την
επιμέλεια έκθεσης: Γ. Κανελλόπουλος και μέσα σε όλα η (φωτογράφος επίσης) Ελση Κα'ί'λη. Στον ίδιο χώρο φιλοξενείται και έκθεση ζωγραφικής της Πολύμνιας Αλογάρη.


Οι παραστάσεις του Φεστιβάλ γίνονται στο Αίθριο αμφιθέατρο του Μαυσωλείου Διστόμου - Ώρα έναρξης 9 μ.μ.- Γενική είσοδος 2 ευρώ.


Διαβάστε Περισσότερα »

Αποζημιώσεις 1,3 εκατ. ευρώ στους αγρότες από τον ΕΛΓΑ


Αποζημιώσεις ύψους περίπου 1,3 εκατ. ευρώ θα καταβάλει την Πέμπτη σε 1.070 αγρότες ο Οργανισμός Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΕΛΓΑ).

Οι αποζημιώσεις αυτές αφορούν σε ζημιές αφενός στη φυτική παραγωγή και κυρίως σε εσπεριδοειδή, ελιές, καπνά και κηπευτικά, και αφετέρου στο ζωικό κεφάλαιο από διάφορα ζημιογόνα αίτια.

Σημειώνεται ότι πρόκειται για εκκαθαρίσεις ζημιών για τα έτη 2013 και 2014.
Διαβάστε Περισσότερα »

Εξιχνιάσθηκε άμεσα η προχθεσινή κλοπή στη Λιβαδειά

Από το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, εξιχνιάσθηκε άμεσα κλοπή που διαπράχθηκε προ τετραημέρου, σε οικία 69χρονου ημεδαπού στην ευρύτερη περιοχή της Λιβαδειάς.

Στο πλαίσιο της έρευνας, προέκυψαν τα στοιχεία ταυτότητας τριών (3) ημεδαπών ROMA, ηλικίας 59, 32 & 25 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή κατά συναυτουργία.

Ειδικότερα, την 23-08-2014 το απόγευμα, οι τρεις κατηγορούμενοι αφαίρεσαν με τη μέθοδο της απασχόλησης από την οικία του 69χρονου, το χρηματικό ποσό των (190) ευρώ και αφού επιβιβάστηκαν σε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, τράπηκαν σε φυγή προς άγνωστη κατεύθυνση.

Προανάκριση διενεργήθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λιβαδειάς.


Διαβάστε Περισσότερα »

ΟΗΕ για κλίμα: Σενάρια τρόμου για τη ζωή στον πλανήτη Γη


Εκθεση-σοκ: Πάνω 2,5 βαθμούς η θερμοκρασία – «Σε λίγο η κατάσταση θα είναι μη αναστρέψιμη» – Ποιες μεγάλες πόλεις κινδυνεύουν να αφανιστούν
Συναγερμό στις κυβερνήσεις όλου του κόσμου για την άμεση λήψη μέτρων για τον περιορισμό των εκπομπών αερίων από τα ορυκτά καύσιμα καθώς οι άνθρωποι βρίσκονται ένα βήμα πριν να προκαλέσουν μη αναστρέψιμη και εκτεταμένη ζημιά στον πλανήτη θα σημάνει η έκθεση των Ηνωμένων Εθνών για την κλιματική αλλαγή.

Η υπερθέρμανση του πλανήτη ήδη επηρεάζει «όλες τις ηπείρους και όλους τους ωκεανούς» και η περαιτέρω μόλυνση με αέρια που εγκλωβίζουν τη ζέστη αυξάνει τις πιθανότητες «για σοβαρές, διάχυτες και μη αναστρέψιμες επιπτώσεις για ανθρώπους και οικοσυστήματα» αναφέρει ένα προσχέδιο της έκθεσης που αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα στις 2 Νοεμβρίου στην Κοπεγχάγη.

Πέρα από τις αλλαγές στο περιβάλλον η έκθεση, το προσχέδιο της οποίας δημοσιεύει το Bloomberg, περιγράφει και τις οικονομικές επιπτώσεις από μια ενδεχόμενη αύξηση της θερμοκρασίας κατά 2,5 βαθμούς Κελσίου. Σε αυτή την περίπτωση οι απώλειες εκτιμάται ότι θα φτάσουν το 2% των παγκοσμίων εσόδων.

Ήδη από το 1880 η μέση θερμοκρασία έχει αυξηθεί κατά 0,85 βαθμούς Κελσίου, με ρυθμό, δηλαδή, ταχύτερο από αυτό που εκτιμάται ότι προκάλεσε το τέλος της εποχής των παγετώνων πριν από περίπου 10.000 χρόνια.

Και μπορεί να επισημαίνεται ότι η λήψη μέτρων για τον περιορισμό των επιπτώσεων έχει κόστος - η μείωση στην παγκόσμια κατανάλωση θα φτάσει το 1,7% το 2030, το 3,4% το 2050 και το 4,8% το 2100 - αλλά όπως τονίζεται χαρακτηριστικά «οι κίνδυνοι από τη λήψη περιοριστικών μέτρων είναι υπαρκτοί αλλά δεν συγκρίνονται με τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν από την κλιματική αλλαγή».

Στις 32 σελίδες της περίληψης της έκτασης 127 σελίδων έκθεσης περιγράφονται εν συντομία όλοι οι κίνδυνοι από την αύξηση της θερμοκρασίας όπως οι ζημιές στην αγροτική παραγωγή, η αύξηση του επιπέδου της θάλασσας, το λιώσιμο των παγετώνων και οι πιο εκτεταμένοι καύσωνες.

Ένα από τα καταστροφικά σενάρια προβλέπει το λιώσιμο του στρώματος πάγου που καλύπτει τη Γροιλανδία, εξέλιξη που θα προκαλέσει την άνοδο της στάθμης της θάλασσας κατά 7 μέτρα απειλώντας να εξαφανίσει πόλεις όπως το Μαϊάμι ή η Μπανγκόνγκ και νησιωτικά συμπλέγματα όπως οι Μαλδίβες, το Κιριμπάτι και το Τουβάλου.

Οι επιστήμονες δηλώνουν «μερικώς σίγουροι» ότι μια τέτοια εξέλιξη μπορεί να πυροδοτηθεί από ενδεχόμενη άνοδο της θερμοκρασίας κατά 4 βαθμούς Κελσίου.

Σε κάθε περίπτωση όλα τα σενάρια συνηγορούν ότι η αύξηση της θερμοκρασίας του αέρα στην επιφάνεια του πλανήτη είναι αναπόφευκτη. Στο μόνο που διαφέρουν είναι η έκταση, η οποία κυμαίνεται από 0,3 έως 4,8 βαθμούς Κελσίου για τον 21ο αιώνα καθώς αυτή θα εξαρτηθεί από τα μέτρα που θα εφαρμόσουν οι κυβερνήσεις. Με τη σειρά της αυτή η αύξηση θα προκαλέσει μια άνοδο της στάθμης της θάλασσας από 26 έως 82 εκατοστά που θα προστεθούν στα 19 εκατοστά που έχουν ήδη μετρηθεί.

Τυχόν καθυστέρηση κοστίζει και θα κοστίσει πολύ, επισημαίνουν οι συντάκτες της έκθεσης, εκτιμώντας ότι σε περίπτωση που η λήψη αποφάσεων αναβληθεί για το 2030, τότε το κόστος μέχρι το 2050 αναμένεται να αυξηθεί κατά 44%.

Παράλληλα όσο δεν αναπτύσσονται οι τεχνολογίες για τον περιορισμό της εκπομπής του διοξειδίου του άνθρακα και άλλων αερίων, τόσο αυξάνεται η πιθανότητα διπλασιασμού του κόστους, σημειώνεται στο προσχέδιο της έκθεσης.

Απαντώντας, τέλος, στους σκεπτικιστές που υποστηρίζουν ότι δεν έχει καταγραφεί σημαντική αύξηση της θερμοκρασίας από το 1998, οι ερευνητές απαντούν ότι τα μοντέλα δεν είναι τόσο αποδοτικά σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο υπενθυμίζοντας ότι από το 1951 έως το 2012 τα κλιματικά μοντέλα οι προβλέψεις έπεσαν πιο κοντά σε σχέση με τις τελικές παρατηρήσεις.


Διαβάστε Περισσότερα »

Τέλος το «ολυμπιακό» σύστημα επικοινωνίας ΤΕΤRA για την ΕΛ.ΑΣ-Επιστροφή στους παλιούς, προβληματικούς ασυρμάτους

Δέκα χρόνια πίσω επιστρέφει τεχνολογικά η ΕΛ.ΑΣ. αφού καταργείται λόγω κόστους το σύγχρονο ψηφιακό σύστημα επικοινωνίας TETRA που είχε εγκατασταθεί στους Ολυμπιακούς. Τώρα η επικοινωνία των αστυνομικών μεταξύ τους και με το κέντρο θα γίνεται με τους παλιούς φορητούς ασυρμάτους.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα», οι 18.000 αστυνομικοί της πρωτεύουσας, αν το επιτρέπουν οι συνθήκες αφού το αναλογικό σήμα του ασυρμάτου δεν φθάνει σε αρκετές περιοχές, θα ακούν και πάλι τη φωνή του εκφωνητή να δίνει οδηγίες από την παραδοσιακή κονσόλα.

Τα προβλήματα, όπως σημειώνουν «Τα Νέα» είναι ήδη εμφανή, με πολλούς αστυνομικούς να καταλήγουν να χρησιμοποιούν τα κινητά τους τηλέφωνα για να επικοινωνούν.


Το ειδικό κρυπτογραφημένο σύστημα ενδοεπικοινωνίας TETRA έκλεισε, καθώς έληξε η 10ετής σύμβαση με την εταιρεία εγκατάστασης του συστήματος και δεν ανανεώθηκε λόγω υψηλού κόστους. Οι συζητήσεις, όπως αναφέρει η ίδια πηγή, για τη διατήρησή του έφθασαν σε αδιέξοδο, λόγω των υψηλών απαιτήσεων που άγγιζαν τα 5 εκατ. ευρώ το χρόνο.

Ωστόσο, σύμφωνα με τους συνδικαλιστές, τα όποια προβλήματα δεν δικαιολογούν να υπάρχει τέτοιο τεχνολογικό κενό και χρήση ενός συστήματος ευάλωτου, ενώ σημειώνουν ότι όσο αφορά το υψηλό κόστος, μεσολάβησαν 10 χρόνια από την εγκατάσταση του ΤΕΤRA και οι αρμόδιοι θα έπρεπε να είχαν μεριμνήσει ώστε να συσταθεί σύστημα που θα ήταν πολύ πιο οικονομικό στη συντήρησή του.

Σημειώνεται ότι το αναλογικό σύστημα ενδοεπικοινωνίας είναι ιδιαίτερα ευάλωτο, πράγμα που σημαίνει ότι ακόμη και κακοποιοί, που έχουν τις γνώσεις, θα μπορούν να μπαίνουν στις συχνότητες της αστυνομίας, να μαθαίνουν τα πάντα και να έχουν πλήρη εικόνα για τις κινήσεις των ομάδων κρούσης στις καταδιώξεις και στις έρευνες.

Οσον αφορά για τις υπηρεσίες της Αντιτρομοκρατικής υπάρχει πρόβλεψη για τη διασφάλιση των επικοινωνιών μέσω συχνοτήτων κινητής τηλεφωνίας.

Πάντως, όπως σημειώνει η ίδια πηγή, πρόσφατα δόθηκαν διαβεβαιώσεις σε συνδικαλιστές από τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. ότι το ψηφιακό σύστημα επικοινωνίας θα επανέλθει αφού ήδη υπάρχει σε εξέλιξη διαπραγμάτευση η οποία οδεύει στο τέλος της, με πάροχο που θα καλύψει την ψηφιακή τεχνολογία την ΕΛ.ΑΣ., και μάλιστα με πολύ χαμηλό κόστος.


Διαβάστε Περισσότερα »

Εορτατικές Εκδηλώσεις στο Μάζι Αλιάρτου


Διαβάστε Περισσότερα »

To Eργατικό Κέντρο Λιβαδειάς συμμετέχει στο συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη

Το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς απευθύνει προς όλους τους πολίτες ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ ενότητας, αγώνα και συμμετοχής στο Πανεργατικό Αγωνιστικό Συλλαλητήριο, που γίνεται στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο 6 Σεπτέμβρη 2014.
Σας ενημερώνουμε , για την ΔΩΡΕΑΝ μεταφορά των εργαζομένων της Επαρχίας μας  στη Θεσσαλονίκη, θα αναχωρήσει λεωφορείο από το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς  το Σάββατο 6/9/2014 ώρα  8.30΄ το πρωί.
    ΄Οσοι  θέλουν να πάρουν μέρος μπορούν να το δηλώσουν στα τηλέφωνα : 22610 28344 και 22610 23912.


                                                           Το       Δ.Σ.



Διαβάστε Περισσότερα »

Η Ελλάδα, 2η στην Μεσόγειο σε καμένες εκτάσεις.

             



Ανδριανού Γκουρμπάτση, Αντιστράτηγου - Υπαρχηγού Π.Σ, ε.α, Νομικού


   Σύμφωνα με στοιχεία του European Forest Fire Information System (E.F.F.I.S), το οποίο ως γνωστόν, μεταξύ άλλων, είναι αρμόδιο  για τις δασικές πυρκαγιές των κρατών της Ε..Ε, από την 1η Ιανουαρίου μέχρι και 25η Αυγούστου έτους 2014, από τον συνολικό αριθμό των μεγαλύτερων αγροτοδασικών πυρκαγιών, δηλαδή αυτές που καίνε πάνω από 400 στρέμματα, που έχουν εκδηλωθεί στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχουν καεί συνολικά (692.140) στρέμματα αγροτοδασικών εκτάσεων, αριθμός σχετικά μικρός, μέχρι στιγμής, σε σχέση με προηγούμενα έτη.

     Τα περισσότερα στρέμματα από τον εν λόγω αριθμό καμένων εκτάσεων, και συγκεκριμένα τα (531.490) στρέμματα έχουν καεί στις συνολικά πέντε χώρες της Νότιας Ευρώπης (Μεσογείου) και πιο συγκεκριμένα Ισπανία, Πορτογαλία, Γαλλία, Ιταλία και Ελλάδα. Ο μικρός αριθμός καμένων εκτάσεων, μέχρι στιγμής, οφείλεται πρωτίστως στις κλιματολογικές συνθήκες, που επικρατούσαν το μεγαλύτερο διάστημα στις χώρες αυτές και οι οποίες δεν επέτρεπαν την εκδήλωση, ανάπτυξη και εξάπλωση των πυρκαγιών.

   Στον θλιβερό αυτό απολογισμό καταστροφής του Ευρωπαϊκού φυσικού πλούτου, η Ελλάδα καταλαμβάνει την 2η θέση σε καμένες εκτάσεις, παρόλο που μέχρι στιγμής έχουν εκδηλωθεί λιγότερες, σε σχέση με τα άλλα κράτη, μεγάλες πυρκαγιές. Πιο αναλυτικά οι αντίστοιχες, ανά κράτος, πυρκαγιές και καμένες εκτάσεις έχουν, κατά φθίνουσα σειρά, ως εξής:

α/α   Κράτος                 Αριθμός μεγαλύτερων πυρκαγιών            Καμένες εκτάσεις

1) Ισπανία                                     53                                            208.070 στρέμματα

2) Ελλάδα                                     21                                            121.520       ''

3) Ιταλία                                       63                                            119.760       ''

4) Πορτογαλία                             27                                              43.810        ''

5) Γαλλία                                     21                                              38.330        ''


 andrianos-firedepartment.blogspot.com
Διαβάστε Περισσότερα »

Τα γεγονότα… σαν σήμερα



Σαν σήμερα το 1813 ο αυτοκράτορας Ναπολέων Α΄ της Γαλλίας νικά μία μεγαλύτερη δύναμη Αυστριακών, Ρώσων και Πρώσων στη μάχη της Δρέσδης.

1172 - Ο Ερρίκος ο Νεότερος και η Μαργαρίτα της Γαλλίας στέφονται βασιλιάς και βασίλισσα της Αγγλίας.

1593 - Ο Πιέρ Μπαριέρ αποτυγχάνει στην προσπάθειά του να δολοφονήσει το βασιλιά Ερρίκο Δ' της Γαλλίας.

1776 - Οι βρετανικές δυνάμεις νικούν τις αμερικανικές στη μάχη του Λονγκ Άιλαντ, στο σημερινό Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης.

1810 - Ναπολεόντειοι Πόλεμοι: το γαλλικό ναυτικό νικά το βρετανικό βασιλικό ναυτικό, αποτρέποντας την κατάληψη του λιμανιού του Γκραντ Πορτ στο Ιλ ντε Φρανς.

1906 - Μακεδονικός Αγώνας: Φονεύεται από κομιτατζήδες ο οπλαρχηγός Παπασταύρος Τσάμης κοντά στα Καλύβια Λάκκου (περιοχή όρους Βιτσίου).

1922 - (Ιουλιανό Ημερολόγιο) Μικρασιατική Εκστρατεία: Τα τελευταία τμήματα του ελληνικού στρατού εγκαταλείπουν τη Σμύρνη, οι χριστιανικές συνοικίες παραδίδονται στις φλόγες και ξεσπάνε ωμότητες εναντίον του πληθυσμού.

2004 - Η Μιρέλα Μανιάνι κατακτά το χάλκινο μετάλλιο στον ακοντισμό στους Ολυμπιακούς αγωνές του 2004 στην Αθήνα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Οι δωρεές που έγιναν σε Συναυλία της ΑΛΚΗΣΤΗΣ ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗ, στο Μουσείο Τέχνης της Νέας Υόρκης παραδίδονται στην ΦΛΟΓΑ, για τα παιδιά με καρκίνο

Παραδίδονται στην Φλόγα, στα παιδιά με καρκίνο, οι δωρεές που έγιναν σε Συναυλία της ΑΛΚΗΣΤΗΣ ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗ, στο Μουσείο Τέχνης της Νέας Υόρκης.

Η «Φλόγα», ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια,
με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλεί την Τρίτη, 2 Σεπτεμβρίου 2014, στις 11.30 μ.μ.
στο «Σπίτι» των Παιδιών (Αιγίου 6-8, Γουδή),στην τελετή απονομής δωρεών που συγκεντρώθηκαν από τη συναυλία Sound Colors from Greece με την Άλκηστη Πρωτοψάλτη, που πραγματοποιήθηκε στις 14 Μαρτίου 2014, στο Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης της Νέας Υόρκης.

Η συναυλία διοργανώθηκε από τη Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων του Υπουργείου Εσωτερικών, ως παράλληλη πολιτιστική εκδήλωση της 58ης Συνόδου της Επιτροπής του Ο.Η.Ε. για το Καθεστώς των Γυναικών και με αποκλειστικό χορηγό την Alma Bank.

Η απονομή δωρεών θα πραγματοποιηθεί από τη Γενική Γραμματέα Ισότητας των Φύλων, κ.Βάσω Κόλλια, την εκπρόσωπο της ALMA Bank κ. Ματίνα Βαλιώτη και την Άλκηστη Πρωτοψάλτη.

Στην εκδήλωση θα παρευρεθεί και ο Πρόεδρος του Saint Demetrios Astoria School, κ.Νικόλαος Ανδριώτης. Μετά την παράδοση των δωρεών, θα ακολουθήσει γιορτή με πρωταγωνιστές τα παιδιά της Φλόγας καθώς επίσης θα υπάρξει διάλογος σχετικά με τις νέες δράσεις του Συλλόγου και με γεγονότα που αφορούν τη σημερινή πραγματικότητα του καρκίνου της παιδικής ηλικίας.

Επικοινωνία:

210 7485000,
210 7481711
floga@floga.org.gr


Διαβάστε Περισσότερα »

Μια ακόμα ζεστή καλοκαιρινή μέρα σε όλη τη χώρα


Ηλιοφάνεια και ζέστη σε ολόκληρη τη χώρα, με περιορισμένη τοπικά ορατότητα το πρωί, περιμένουμε την Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο, κατά 2 με 3 βαθμούς και θα κυμανθεί από 12 έως 32 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 17 έως 32 στη Δυτική Ελλάδα, από 17 έως 35 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 20 έως 35 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 21 έως 33 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί μέτριοι έως ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ, και τοπικά στα νοτιοανατολικά πελάγη σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ. Εξαίρεση αποτελούν τα δυτικά και βόρεια τμήματα του Αιγαίου όπου θα επικρατήσουν ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι άνεμοι μεταβλητών διευθύνσεων. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί μέτριοι 5 μποφόρ.


Πιο αναλυτικά:

Στη Θράκη και τη Μακεδονία αίθριος καιρός. Το πρωί στη δυτική Μακεδονία σχετική ψύχρα. Η θερμοκρασία νωρίς το απόγευμα μέχρι τους 32 με 34 βαθμούς κελσίου.

Στην  Ήπειρο, τα νησιά του Ιονίου και τη δυτική Στερεά καλοκαιρία. Η θερμοκρασία το μεσημέρι στους 33 με 35 βαθμούς.  Στο Ιόνιο, οι βορειοδυτικοί άνεμοι μόνο για λίγο και τοπικά θα φτάσουν τα 5 μποφόρ.

Στην Πελοπόννησο ηλιοφάνεια. Τα θερμόμετρα στα ανατολικά και νότια θα αγγίξουν τους 35 με 36 βαθμούς.

Στα Κύθηρα καθαρός ουρανός και ασθενείς μέχρι μέτριοι άνεμοι.

Στην Κρήτη αίθριος καιρός και βόρειοι βορειοδυτικοί άνεμοι που μόνο στα ανατολικότερα θα πνέουν τοπικά ισχυροί. Η θερμοκρασία έως τους 32 με 34 βαθμούς.

Στα Δωδεκάνησα ήλιος, βορειοδυτικοί άνεμοι 5 μποφόρ και τα θερμόμετρα μέχρι τους 34 βαθμούς.

Στις Κυκλάδες και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου αίθριος καιρός με τους βόρειους ανέμους να φτάνουν τοπικά στις
Κυκλάδες τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου έως τους 34 με 35 βαθμούς και στις Κυκλάδες 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Σποράδες αίθριος καιρός και ασθενείς άνεμοι.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια, ο ουρανός χωρίς σύννεφα, και η θερμοκρασία σε άνοδο μέχρι τους 36 βαθμούς.

Ηλιοφάνεια και ζέστη περιμένουμε την Τετάρτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 33 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα παραθαλάσσια οι μέγιστες θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερες. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς.

Ηλιοφάνεια με περιορισμένη τοπικά ορατότητα το πρωί, περιμένουμε την Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς μέχρι σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ.


Διαβάστε Περισσότερα »

Μπουγελώματα: μια αστεία μεν, αλλά καθόλου ανόητη ιδέα δε...




    Το διαδίκτυο έχει πάρει φωτιά με το Ice Bucket Challenge, μια πρόκληση που ξεκίνησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από δισεκατομμυριούχους και τη μοιράζονται πλέον όλο και περισσότεροι «κοινοί θνητοί» ακόμα και στην Ελλάδα.


Ωστόσο για ορισμένους είναι μια ανόητη και αστεία ιδέα. Αλλά όταν αυτή η αστεία ιδέα φτάνει...
μέχρι στιγμής να αξίζει 31 + εκατ. δολάρια, σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, κάθε άλλο παρά ανόητη είναι!

Ας δούμε από ποιόν έγινε ευρύτερα γνωστό το μπουγέλωμα με αποτέλεσμα να γίνει χαμός στο διαδίκτυο. Σε ένα βίντεο ο ιδρυτής του Facebook, Mark Zuckerberg, πήρε έναν κουβά με παγωμένο νερό και τον έριξε στο κεφάλι του προκαλώντας τον γίγαντα της τεχνολογίας και δισεκατομμυριούχο Μπιλ Γκέιτς να τον ακολουθήσει. Ο ιδρυτής της Microsoft αποδέχτηκε την πρόκληση και σε ένα παιχνιδιάρικο βίντεο, το οποίο τον δείχνει να σχεδιάζει και να χτίζει ένα μαραφέτι, αυτομπουγελώνεται. Και τα δυο βίντεο μεταδόθηκαν από όλα τα μεγάλα διεθνή ΜΜΕ, ενώ ταυτόχρονα αναρτήθηκαν στα social media.

Μετά από τους δύο μεγιστάνες ακολούθησαν πολλοί επώνυμοι δισεκατομμυριούχοι, καθώς και πρώην πρόεδροι των ΗΠΑ, από τον Τζωρτζ Μπους Τζούνιορ, ο οποίος προκάλεσε τον Μπιλ Κλίντον, μέχρι τον ηθοποιό Βινς Ντίζελ, ο οποίος έπραξε το ίδιο προκαλώντας τον πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, να μπουγελωθεί, για να λάβει την απάντηση, μέσω εκπροσώπου, ότι «ο πρόεδρος Πούτιν έχει πολύ πιο σημαντικά θέματα να ασχοληθεί».

Και να μη ξεχνάμε τον ηθοποιό Charlie Sheen, ο οποίος σήκωσε το γάντι με ένα μάλλον εξεζητημένο τρόπο. Αντί να γεμίσει τον κουβά με παγωμένο νερό τον γέμισε με μερικές χιλιάδες δολάρια και δολαριομπουγελώθηκε, προκαλώντας τον συνάδελφό του Ashton Koucher (που τον αντικατέστησε στην τηλεοπτική σειρά «Two and A half Men») να κάνει το ίδιο.

Ανεξάρτητα, όμως, από το εξεζητημένο μπουγέλωμα του Charlie Sheen και την άρνηση του Πούτιν να συμμετάσχει στο Ice Bucket Challenge, ο λόγος για τον οποίο αποδέχτηκαν την πρόκληση όλοι οι άλλοι – κατά κανόνα έξυπνοι άνθρωποι – οι οποίοι ενδεχομένως κινδύνεψαν να πάθουν ψύξη, είναι για να αυξηθεί η ευαισθητοποίηση του κόσμου για την αμυοτροφική πλευρική σκλήρυνση (ALS), τη θανατηφόρο νευροεκφυλιστική διαταραχή που είναι γνωστή και ως νόσος lou Gehrig. Η αρχική ιδέα ήταν ότι όταν κάποιος ρίχνει ένα κουβά με παγωμένο νερό στο κεφάλι του, ακολούθως ρίχνει το γάντι σε κάποιον άλλο για να κάνει το ίδιο ή να δώσει 100 δολάρια για την εκστρατεία του ALS. Οι περισσότεροι άνθρωποι φαίνεται πως επιλέγουν και τα δύο: να δωρίσουν το ποσό και να γίνουν μούσκεμα, απαθανατίζοντας το μπουγέλωμα σε βίντεο το οποίο στη συνέχεια αναρτούν στα κοινωνικά δίκτυα.

Η ιδέα του Ice Bucket Challenge είναι φοβερή. Βασικός λόγος είναι, μεταξύ άλλων, τα 31 εκατ. δολάρια που, όπως αναφέραμε, έχουν συγκεντρωθεί μέχρι στιγμής για την ALS. Τόσα πολλά χρήματα -και μάλιστα για μια εκστρατεία που βρίσκεται ακόμα στην αρχή της- δεν θυμάμαι να έχουν συγκεντρωθεί ποτέ μέσω οποιουδήποτε Μέσου Μαζικής Ενημέρωσης.

Πάντως υπάρχουν και εκείνοι που αντιδρούν θεωρώντας την ιδέα βλακώδη, ή αναρτώντας φωτογραφίες με ενήλικες δυτικούς που μπουγελώνονται όταν ένα παιδάκι στην Αφρική πίνει νερό με το «σταγονόμετρο». Μάλιστα, ένας αμερικανός επιστήμονας, ο Ιεζεκιήλ Εμάνουελ, πρόεδρος της Ιατρικής Ηθικής και Πολιτικής Υγείας στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια, δήλωσε στο Bloomberg TV ότι «παρόλο το θόρυβο που δημιούργησε το Ice Bucket Challenge, πρόκειται για μια άχρηστη ιδέα», δημιουργώντας μια βαριά σκιά πάνω από την εκστρατεία. Κάτι που δεν συμμερίζεται καθόλου ο Rob Goldstein, διευθύνων σύμβουλος της ALS TDI, ο οποίος δήλωσε ότι «το συνολικό ποσό που δαπανάται ετησίως για την ALS από τις ομοσπονδιακές και φιλανθρωπικές οργανώσεις, είναι 80.000.000 δολάρια. Στο πλαίσιο αυτό, το ποσό των 21.000.000 δολαρίων (τόσα ήταν όταν έκανε τη δήλωση) που συγκεντρώθηκε από την εκστρατεία του Ice Bucket Challenge, και που φαίνεται πολύ πιθανό να αυξηθεί κατά πολύ, είναι εξαιρετικά σημαντικό». Τείνω να συμφωνήσω μαζί του θεωρώντας τις αντιδράσεις απλώς σοβαροφανείς..


Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ