Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014

Στη Λιβαδειά το Σάββατο οι Stavento‬

Super διαγωνισμός με δώρο μια φιάλη, για το μεγαλύτερο extreme closing party στην πόλης μας το Σάββατο 13/9 με τους Stavento !!!!!

Έπειτα απο 3 μήνες όπου χάρισε στην πόλης μας αξέχαστες βραδιές υπό το φως των αστεριών και δίνοντας μια διαφορετική νότα στην νύχτα της Λιβαδειάς αλλα και ολόκληρης της Βοιωτίας, το ‪#‎BadHabeat‬ μας αποχαιρετά έχοντας καλεσμένους τους ‪#‎Stavento‬ σε ενα closing party που θα συζητηθεί..

Η σελίδα μας σε συνεργασία με το BadHabeat δίνει την δυνατότητα σε ενα τυχερό/ή να κερδίσει μια φιάλη εντελώς δωρεάν, κάνοντας Like & Share στο συγκεκριμένο Post.. https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=718250191558184&substory_index=0&id=111997018850174

Λήξη διαγωνισμού Σάββατο 13/9 στις 15:00 !!! Μην λείψει κανείς ....


Διαβάστε Περισσότερα »

Σε καθεστώς απαξίωσης και τραγικής υποστελέχωσης η ΔΟΥ Θήβας



Σε καθεστώς απαξίωσης βρίσκεται η ΔΟΥ Θήβας, η οποία εδώ και ένα χρόνο έχει «αποδυναμωθεί» και λειτουργεί χάρη στις φιλότιμες προσπάθειες του υπάρχοντος προσωπικού. Μεγαλύτερο πρόβλημα όλων είναι η υποστελέχωση της ΔΟΥ Θήβας καθώς από τα 22 άτομα που τη στελέχωναν τον Αύγουστο του2013, σήμερα λειτουργεί με μόνο 16 υπαλλήλους. Μάλιστα, μέχρι το τέλος του 2014 αναμένεται να συνταξιοδοτηθούν 6 υπάλληλοι με αποτέλεσμα η Υπηρεσία, η οποία ήδη ανταποκρίνεται με δυσκολία στα καθήκοντα και τις απαιτήσεις των πολιτών –και αυτό χάρη στην εκ παραλλήλου ανάθεση καθηκόντων στο υπάρχον προσωπικό-, να κινδυνεύει να «καταρρεύσει». Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της συνταξιοδότησης τον Ιούνιο του 2014 του τεχνικού υποστήριξης των ηλεκτρονικών μηχανημάτων της ΔΟΥ, θέση η οποία έκτοτε παραμένει κενή με ότι μπορεί αυτό να συνεπάγεται για την ηλεκτρονική υποστήριξη της ΔΟΥ.
Πέραν του προβλήματος της υποστελέχωσης πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι από τον Μάρτιο του 2014 έχει ζητηθεί εγγράφως στις αρμόδιες Υπηρεσίες η μεταφορά του server από τον 4ο  όροφο στον 2ο όροφο της Υπηρεσίας, προκειμένου να απελευθερωθεί ο 4ος όροφος, η μίσθωση του οποίου επιβαρύνει μηνιαίως την Υπηρεσία περίπου κατά 1.500 ευρώ.
Με βάση τα ανωτέρω,
Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
Σε ποιες άμεσες ενέργειες προτίθεται να προβεί για την στελέχωση της ΔΟΥ Θήβας με το απαραίτητο προσωπικό και την εξασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας της Υπηρεσίας ώστε να επιτελεί απρόσκοπτα το σκοπό της;

Ο ερωτών βουλευτής
Γιάννης Σταθάς
Διαβάστε Περισσότερα »

Ανακοίνωσε τους θεματικούς αντιπεριφερειάρχες ο Κώστας Μπακογιάννης



«Συνεπείς στις προεκλογικές μας δεσμεύσεις, κάνουμε πράξη τη σύνθεση, τη συναίνεση, τη συνεννόηση και δημιουργούμε μια ομάδα δουλειάς, με γνώμονα αποκλειστικά και μόνο το καλό του τόπου μας...», τονίζει μεταξυ άλλων ο νέος Περιφερειάρχης.


Οι Θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας είναι:

Οικονομικών και Διαχείρισης Δημόσιας Περιουσίας: Ιωάννης Περλεπές

Χωροταξίας και Περιβάλλοντος: Χαράλαμπος Σανιδάς

Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής: Γεώργιος Κελαϊδίτης

Επιχειρηματικότητας, Εξωστρέφειας και Εξυπηρέτησης του Πολίτη (Εμπόριο – Απασχόληση – Επενδύσεις): Δημήτριος Βουρδάνος

Τουρισμού, Αθλητισμού και Πολιτισμού: Ηλίας Σανίδας

Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης: Κωνσταντίνος Μπακομήτρος



Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος και με αρμοδιότητες  που αφορούν το συντονισμό, τη διαχείριση και συντήρηση οχημάτων και μηχανημάτων της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας ορίζεται ο Αθανάσιος Καρακάντζας.



Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας, έπειτα από την πρώτη Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της 7ης Σεπτεμβρίου 2014, αναλαμβάνει η Μίνα Παπαναστασίου.



Η Οικονομική Επιτροπή, έπειτα από τη Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της 7ης Σεπτεμβρίου 2014, συστήνεται ως εξής:

Τακτικά Μέλη

Βασίλης Φακίτσας

Ευστάθιος Κάππος

Ιωάννης Ταγκαλέγκας

Ηλίας Μπουρμάς

Κωνσταντίνος Καραγιάννης

Ιωάννης Αγγελέτος

Αθανάσιος Γιαννόπουλος

Γεώργιος Γκικόπουλος


Αναπληρωματικά μέλη

Λάμπρος Τσιτσάνης

Κωνσταντίνος Μίχος

Ιωάννης Περγαντάς

Κωνσταντίνος Βαρδακώστας

Δημήτριος Αργυρίου

Αδαμάντειος Γεωργούλης

Γεώργιος Μαρίνος

Νικόλαος Στουπής



Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης δήλωσε: «Με μία ομάδα που απαρτίζεται από έμπειρα αλλά και νέα στελέχη, που υπερβαίνει ιδεολογικές και κομματικές γραμμές και συγκεντρώνει άξιους ανθρώπους με διαφορετικές επαγγελματικές πορείες αλλά και πολιτικές διαδρομές, είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τα πολλά προβλήματα και τις μεγάλες προκλήσεις της Στερεάς Ελλάδας. Οι χωρικοί Αντιπεριφερειάρχες, οι θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες, το προεδρείο του Περιφερειακού Συμβουλίου, τα μέλη των επιτροπών και προπάντων όλοι οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι είναι έτοιμοι να δώσουν όλες τους τις δυνάμεις για την ανάπτυξη της Στερεάς Ελλάδας. Συνεπείς στις προεκλογικές μας δεσμεύσεις, κάνουμε πράξη τη σύνθεση, τη συναίνεση, τη συνεννόηση και δημιουργούμε μια ομάδα δουλειάς, με γνώμονα αποκλειστικά και μόνο το καλό του τόπου μας».


Διαβάστε Περισσότερα »

Ξανά σε λειτουργία έως 30 Σεπτέμβρη το Μητρώο για τους συνεταιρισμούς




Επαναλειτουργεί η Ψηφιακή Υπηρεσία για το Εθνικό Μητρώο Αγροτικών Συνεταιριστικών και Διεπαγγελματικών Οργανώσεων, στο οποίο οι ενδιαφερόμενοι εγγεγραμμένοι συνεταιρισμοί μπορούν να τροποποιήσουν την αίτηση πρώτης εγγραφής έως τις 30 Σεπτεμβρίου και οι νέοι μη εγγεγραμμένοι Αγροτικοί Συνεταιρισμοί να υποβάλουν αίτηση εγγραφής.
Τροποποιήσεις ή νέες εγγραφές από συνεταιρισμούς γίνονται ηλεκτρονικά στο Μητρώο μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου.Τροποποιήσεις ή νέες εγγραφές από συνεταιρισμούς γίνονται ηλεκτρονικά στο Μητρώο μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου.

Πιο αναλυτικά, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, η Εποπτική Αρχή ιδρύθηκε πρόσφατα με τον νόμο 4015, που ισχύει από τις 21 Σεπτεμβρίου του 2011, με κύριους σκοπούς να αξιολογήσει τους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς, να εποπτεύσει τη σύννομη λειτουργία τους και τους βοηθήσει στο έργο τους, το οποίο επιθυμούμε να συμβάλλει σημαντικά στη δοκιμαζόμενη οικονομία μας.

Το βασικό εργαλείο της Εποπτικής Αρχής για να ανταποκριθεί όσον το δυνατόν πληρέστερα στην υλοποίηση των σκοπών της είναι πλέον, το Εθνικό Μητρώο Αγροτικών Συνεταιριστικών και Διεπαγγελματικών Οργανώσεων ή Μητρώο, που συστάθηκε με τον παραπάνω νόμο (με το νόμο 4277/2014 αντικαταστάθηκε η αρχική επωνυμία του) και είναι μια ηλεκτρονική βάση δεδομένων και πληροφοριών.

Στο ξεκίνημα λοιπόν εγγράφονταν στο Μητρώο μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου 2011, όλοι οι Αγροτικοί Συνεταιρισμοί, οι Αναγκαστικοί Συνεταιρισμοί, οι Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών και οι Ενώσεις των Αναγκαστικών Συνεταιρισμών, μέσω ηλεκτρονικά υποβαλλόμενων αιτήσεών τους.

Η καταγραφή αυτή με τη διαδικασία που ακολουθείται, εγκαινιάζει μια νέα σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ της Πολιτείας και των Συλλογικών Αγροτικών Οργανώσεων.

Απαραίτητα εργαλεία για τη δράση μας στη συνέχεια είναι, ο νόμος 4015/2011 (ΦΕΚ Α΄ 210), ο νόμος 2810/2000 (ΦΕΚ Α΄61) με τις τροποποιήσεις του, και η υπουργική απόφαση 35599/2011(ΦΕΚ Β΄ 2634)  με τις τροποποιήσεις τους.

Η σχετική νομοθεσία

Σας ενημερώνουμε ότι από τις 07.08.2014 άρχισε να επαναλειτουργεί η Ψηφιακή Υπηρεσία για το Μητρώο και μπορείτε πλέον να συνδεθείτε, προκειμένου:

α) οι ήδη οριστικοποιημένοι χρήστες του εγγεγραμμένοι ΑΣ ή ΕΑΣ, να συμπληρώσουν-τροποποιήσουν την αίτηση πρώτης εγγραφής με την ενημέρωση των πεδίων της και να υποβάλλουν τα στοιχεία-αρχεία pdf έως τις 30.09.2014για τους ΑΣ που προήλθαν από την μετατροπή των ΕΑΣ.

β) οι νέοι χρήστες (μη εγγεγραμμένοι ΑΣ, ) να δημιουργήσουν λογαριασμούς χρηστών, να υποβάλουν αίτηση πρώτης εγγραφής με την συμπλήρωση των πεδίων της και να υποβάλουν τα στοιχεία-αρχεία pdf.

Συμπληρωματικά εργαλεία για τη διαλαμβανόμενη πρώτη εγγραφή των ΑΣ (ολοκλήρωσή της όλων των ΑΣ που εγγράφηκαν έως τις 28.02.2014 και όλων των ΑΣ που θα εγγράφονται πλέον) είναι:

-Η ΥΑ 1/65613/07.06.2012 (Β΄ 1805),

-Ο Νόμος 4099/2012 (Α΄ 250) άρθρο 168 παρ.1,

-Ο Νόμος 4138/2013  (Α΄ 72) άρθρο 8 και

- Ο Νόμος 4171/2013  (Α΄ 166) άρθρο τρίτο παρ. 2

- Ο Νόμος 4224/2013 (Α΄288) άρθρο 20 παρ. 2 και 4

-Ο Νόμος 4262/2014 (Α΄114) άρθρο 57

-Ο Νόμος 4277/2014 (Α΄156) άρθρο 61 παρ. 2,3 και 4


Διαβάστε Περισσότερα »

Συγχαρητήρια επιστολή Δημάρχου Λεβαδέων προς την Αθλητική Ένωση Λιβαδειάς

Η Δήμαρχος Λεβαδέων απέστειλε σήμερα την ακόλουθη συγχαρητήρια επιστολή προς τον πρόεδρο και το Διοικητικό Συμβούλιο της Αθλητικής Ένωσης Λιβαδειάς για την άνοδο της ομάδας καλαθοσφαίρισης της πόλης μας στην Α2 Εθνικής  κατηγορίας Ανδρών.
Ακολουθεί αναλυτικά το κείμενο της επιστολής:
«Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,
Με την παρούσα επιστολή η νέα δημοτική αρχή και εγώ προσωπικά επιθυμούμε να εκφράσουμε τα συγχαρητήρια μας προς την ομάδα καλαθοσφαίρισης Αθλητική Ένωση Λιβαδειάς για την άνοδό της στην Α2 Εθνικής κατηγορίας Ανδρών για την αγωνιστική περίοδο 2014 – 2015.
Οι αθλητές, ο προπονητής τους και η διοίκηση της ομάδας με προσωπικές θυσίες και αγώνα κατάφεραν να αντεπεξέλθουν με επιτυχία στην αγωνιστική διαδικασία και να μας κάνουν υπερήφανους με τις διακρίσεις τους.
Ο Δήμος Λεβαδέων θα σταθεί αρωγός σε κάθε ανάγκη της ομάδας στο μέλλον ώστε απρόσκοπτα να συνεχίσει το έργο της.
Ευχόμαστε καλή δύναμη στους παίκτες της ομάδας και κάθε επιτυχία στις μελλοντικές αθλητικές τους διεκδικήσεις.»         

Διαβάστε Περισσότερα »

Αστυνομικοί έλεγχοι για την καταπολέμηση της επαιτείας στη Θήβα

Αστυνομικοί έλεγχοι για την καταπολέμηση της επαιτείας στη Θήβα
Κατά τους ελέγχους συνελήφθησαν δύο (2) ημεδαπές, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν ισάριθμες δικογραφίες για το αδίκημα της επαιτείας
Αστυνομικοί έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν χθες (07-09-2014) το πρωί στη Θήβα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, στο πλαίσιο του ευρύτερου σχεδιασμού για την καταπολέμηση του φαινομένου της επαιτείας.
Κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν, συνελήφθησαν δύο (2) ημεδαπές, ηλικίας 46 και 26 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν ισάριθμες δικογραφίες για το αδίκημα της επαιτείας, ενώ από την κατοχή τους κατασχέθηκαν μικρά χρηματικά ποσά.
Οι ανωτέρω δικογραφίες, πταισματικού χαρακτήρα, θα υποβληθούν στον κ. Δημόσιο Κατήγορο Θηβών, ενώ παρόμοιοι έλεγχοι θα συνεχιστούν με αμείωτο ενδιαφέρον.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΡΟΦΩΝΙΑ 2014 - Βραδιά παραδοσιακών χορών και τραγουδιών, το Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου



Ο Δήμος Λεβαδέων σας προσκαλεί το Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014 στο Ανοικτό Θέατρο Κρύας σε ένα μουσικό και χορευτικό ταξίδι σε διάφορες περιοχές της χώρας μας, με οδηγό τους χορευτικούς συλλόγους της περιοχής μας.

Θα συμμετάσχουν:

1.    Χορωδία του Συλλόγου Ελικωνίων Επαρχίας Λεβαδείας
2.    Σύλλογος Πρωτοβουλία Πολιτών Ορχομενού
3.    Σύλλογος Ποντίων Ν. Βοιωτίας «Ο Ευκλείδης»
4.    Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Λιβαδειάς
5.    Εκπολιτιστικός Σύλλογος Μικρασιατών Λιβαδειάς
6.    Σύλλογος Σαρακατσαναίων Βοιωτίας
7.    Σύλλογος Ευρυτάνων «Τα Άγραφα»

Οι χορευτές, οι χοροδιδάσκαλοι των χορευτικών συλλόγων και οι χορωδοί, σας υπόσχονται μια βραδιά γεμάτη από εικόνες και χρώματα της Ελλάδας.



ΣΑΒΒΑΤΟ 13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2014
ΚΑΙ ΩΡΑ 8:00 μ.μ.
ΣΤΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΡΥΑΣ
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Διαβάστε Περισσότερα »

ΠΡΟΣΟΧΗ-Εκτέλεση βολής στο στρατόπεδο Θηβών

Ανακοίνωση εκτέλεσης βολής στο πεδίο βολής Θηβών- Απαγόρευση κυκλοφορίας

Ανακοινώνεται ότι από 23 μέχρι και 25 Σεπτεμβρίου από ώρες 08:00 έως 23:00 θα πραγματοποιηθούν στο Πεδίο Βολής Θηβών, βολές ΠΒ και εκρήξεις για καταστροφή τυχόν μη διαρραγέντων βλημάτων.

Επικίνδυνη είναι η περιοχή μεταξύ  : ΥΨΩΜΑΤΟΣ ΜΙΚΡΗ ΨΙΛΟΡΑΧΗ-ΥΨΩΜΑΤΟΣ ΚΟΥΜΕΡΣΚΙ=ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΒΛΑΧΙΚΑ ΑΛΩΝΙΑ-ΥΨΩΜΑΤΟΣ ΣΩΡΟΣ- ΥΨΩΜΑΤΟΣ ΜΕΓ.ΚΟΠΡΙΣΙΑ-ΧΩΡΙΟΥ ΝΕΟΧΩΡΑΚΙ

Μέσα στην παραπάνω περιοχή κατά τις ώρες που θα εκτελούνται βολές, απαγορεύεται η διέλευση ατόμων ή ζώων καθώς και πάσης φύσεως τροχοφόρων προς αποφυγή ατυχημάτων.

Σε περίπτωση ανευρέσεως βλήματος, παρακαλούμε όπως μη το αγγίζετε και να ειδοποιήσετε το ταχύτερο την Στρατιωτική Υπηρεσία (ΚΕΠΒ) τηλ 2262027760 και 27590 και την Αστυνομία Θηβών (100). 


Διαβάστε Περισσότερα »

Καταγγελία ΚΤΕΛ Λιβαδειάς για τα Μαθητικά Δρομολόγια



Λιβαδειά, 8 Σεπτεμβρίου 2014


Καταγγέλλουμε τις παράνομες και αυθαίρετες αποφάσεις και ενέργειες της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, υπό την Προεδρία του μέχρι πρότινος Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας κ. Γεωργίου Μουλκιώτη, Δικηγόρου, και με την παρουσία του τότε Νομικού Συμβούλου της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και νυν Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας κ. Ευθύμιου Καραΐσκου, σχετικά με τον Ανοικτό Διεθνή Διαγωνισμό για την ανάθεση υπηρεσιών μεταφοράς μαθητών, χωρικής αρμοδιότητας Π.Ε. Βοιωτίας, για το σχολικό έτος 2014 -2015.

Με τις πρωτοφανείς αποφάσεις και ενέργειες των αρμοδίων πολιτικών και υπηρεσιακών παραγόντων της Π.Ε. Βοιωτίας, οι οποίες καταλύουν κάθε έννοια νομιμότητας και χρηστής διοίκησης, οδηγείται σε απόλυτη ακυρότητα ο Διαγωνισμός Μεταφοράς Μαθητών με άμεση συνέπεια να υποστούν αδικαιολόγητη ταλαιπωρία χιλιάδες μαθητές και οι οικογένειές τους.
Ειδικότερα, με την υπ” αριθμ. 1061/28-02-2014 Διακήρυξη προκηρύχθηκε Ανοικτός Διεθνής Διαγωνισμός για την ανάθεση μεταφοράς μαθητών, χωρικής αρμοδιότητας Π.Ε. Βοιωτίας, για το σχολικό έτος 2014-2015, με ημερομηνία διενέργειας του Διαγωνισμού την 11-04-2014, στον οποίο συμμετείχε η εταιρεία μας.
Η Επιτροπή Διενέργειας Διαγωνισμού αξιολόγησε τα δικαιολογητικά συμμετοχής και τις τεχνικές προσφορές των υποψηφίων αναδόχων σύμφωνα με τα υπ” αριθμ. 1 & 2/11-04-2014 και 3/08-05-2014 πρακτικά της, τα οποία εγκρίθηκαν με την υπ” αριθμ. 633/29-05-2014 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής.
Μετά την παρέλευση δύο (2) ολόκληρων μηνών και συνεχών αδικαιολόγητων αναβολών, η Επιτροπή Διενέργειας Διαγωνισμού προχώρησε, επιτέλους, στις 24-07-2014 στην αποσφράγιση των οικονομικών προσφορών.
Με τη λήξη της διαδικασίας αποσφράγισης οικονομικών προσφορών η εταιρεία μας αναδείχθηκε μειοδότρια στην πλειοψηφία των τμημάτων στα οποία συμμετείχε.
Με μεγάλη έκπληξη και δικαιολογημένη αγανάκτηση, διαπιστώσαμε ότι η Οικονομική Επιτροπή με την υπ” αριθμ. 921/01-08-2014 απόφασή της, εντελώς παράνομα και κατά παράβαση των καθηκόντων της, αποφάσισε, αυθαίρετα και ενώ ήδη είχαν ανοιχθεί οι οικονομικές προσφορές, να αλλοιώσει τα αποτελέσματα του Διαγωνισμού, ανακαλύπτοντας δήθεν και εκ των υστέρων, μετά την παρέλευση τεσσάρων (4) μηνών από τον έλεγχο των δικαιολογητικών, αβλεψίες της Επιτροπής Διενέργειας Διαγωνισμού και παραλείψεις στα δικαιολογητικά άλλου συμμετέχοντος!!!
Με τις μεθοδεύσεις αυτές είναι προφανές ότι η Οικονομική Επιτροπή επεδίωκε να τινάξει τον Διαγωνισμό στον αέρα προκειμένου να εξυπηρετηθούν συγκεκριμένα συμφέροντα.
Κατά της ανωτέρω αποφάσεως η εταιρεία μας άσκησε την με αριθμό πρωτ. 3647/13-08-2014 Προδικαστική Προσφυγή, καθώς και την με αριθμό πρωτ. 3648/13-08-2014 Προδικαστική Προσφυγή κατά της Διακήρυξης του Πρόχειρου Διαγωνισμού. Οι ανωτέρω προδικαστικές προσφυγές της εταιρείας μας δεν έθιγαν συμφέροντα κανενός άλλου συμμετέχοντα του διαγωνισμού και συνεπώς δεν απαιτούνταν να επιδοθούν σε κάποιον από αυτούς.
Εκτός από τις προδικαστικές προσφυγές που άσκησε η εταιρεία μας, κατά της υπ” αριθμ. 921/01-08-2014 απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής ασκήθηκαν, επίσης, η από 12-08-2014 προδικαστική προσφυγή του Τσότρα Νικόλαου και οι από 18-08-2014 (με αριθμό πρωτ. 3684/19-08-2014) και από 22-08-2014 Προδικαστικές Προσφυγές της Ένωσης Φυσικών Προσώπων Ιδιοκτητών Ταξί πρώην Επαρχίας Λιβαδειάς.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η υπ” αριθμ. 921/01-08-2014 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Προγράμματος Διαύγεια στις 07-08-2014, έλαβε ΑΔΑ: 6K547ΛΗ-Δ5Ν και ισχύει από την ανάρτησή της.
Θα πρέπει επίσης να επισημανθεί ότι και οι δύο Προδικαστικές Προσφυγές της Ένωσης Ταξί ασκήθηκαν εκπρόθεσμα, διότι η 10ήμερη προθεσμία άσκησης αυτών είχε ήδη παρέλθει την 17-08-2014!!!
Επιπλέον, η από 18-08-2014 προδικαστική προσφυγή της Ένωσης Ταξί δεν κατατέθηκε νομίμως με πρωτόκολλο στην Αναθέτουσα Αρχή, αλλά θυροκολλήθηκε (;) την 18-08-2014 και ώρα 14:45, δηλαδή, εντός του νομίμου ωραρίου εργασίας των υπαλλήλων της Π.Ε. Βοιωτίας. Επιπροσθέτως, η προσφυγή αυτή δεν επιδόθηκε ποτέ στην εταιρεία μας τα συμφέροντα της οποίας έθιγε και συνεπώς είναι ΑΚΥΡΗ!!!
Με τις προδικαστικές προσφυγές της η Ένωση Ταξί ζητεί, εντελώς αυθαίρετα και χωρίς να βασίζεται σε κανέναν όρο της Διακήρυξης και σε καμία διάταξη νόμου, να αποκλειστεί η εταιρεία μας από το Διαγωνισμό διότι δήθεν δεν κατέχει την ειδική άδεια οδικού μεταφορέα. Όμως, η νόμιμη ή μη συμμετοχή των υποψηφίων αναδόχων έχει ήδη κριθεί με την υπ’ αριθμ. 633/29-05-2014 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής οριστικά και αμετάκλητα. Εξάλλου, για το θέμα της υποχρέωσης υποβολής της ειδικής άδειας μεταφορέα, η αρμόδια Επιτροπή Διαγωνισμού έχει δώσει σαφή αρνητική απάντηση στην Ένωση Ταξί με το αριθμ πρωτ. 3567/2014 έγγραφό της.
Πάρα ταύτα, η Οικονομική Επιτροπή με την με αριθμό 1011/26-08-2014 απόφασή της, παρανόμως και κατά παράβαση των καθηκόντων της και των αρμοδιοτήτων της, ΑΠΕΚΛΕΙΣΕ τη συμμετοχή της εταιρείας μας στο Διαγωνισμό με την σκανδαλώδη, εντελώς απαράδεκτη, αυθαίρετη, νομικά και ουσιαστικά αβάσιμη αιτιολογία ότι δήθεν δεν κατέχει την ειδική άδεια οδικού μεταφορέα!!!
Με την ίδια σκανδαλώδη απόφαση η Οικονομική Επιτροπή, προκειμένου να ολοκληρώσει το καταστροφικό της έργο και να εξυπηρετήσει άνομα συμφέροντα, ανακαλεί παράνομα και αυθαίρετα προηγούμενες αποφάσεις της και ερμηνεύει κατά βούληση όρους της Διακήρυξης χωρίς κανένα νομικό έρεισμα, παραβιάζοντας ευθέως την ίδια τη Διακήρυξη και την Ευρωπαϊκή και Ελληνική Νομοθεσία, καταδικάζοντας το Διαγωνισμό σε πλήρη ακυρότητα.
Κατόπιν τούτων, η εταιρεία μας είναι πλέον υποχρεωμένη να υπερασπιστεί έως εσχάτων το δίκαιό της διά της δικαστικής οδού και να ζητήσει να αποδοθούν ευθύνες σε όλους όσους εμπλέκονται εκμεταλλευόμενοι την πολιτική ή υπηρεσιακή τους θέση με σκοπό να εξυπηρετήσουν συγκεκριμένα συμφέροντα και μικροπολιτικές σκοπιμότητες σε βάρος του Δημοσίου Συμφέροντος.
Τέλος, καλούμε τη νέα Περιφερειακή Αρχή και τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Κώστα Μπακογιάννη να αντιληφθούν το μέγεθος της παρανομίας, την κρισιμότητα της στιγμής δεδομένου ότι αρχίζει το σχολικό έτος και θα ταλαιπωρηθούν αδικαιολόγητα χιλιάδες μαθητές και οι οικογένειές τους, να αναλάβουν άμεσα τις ευθύνες τους, ανακαλώντας τις παράνομες αποφάσεις της προηγούμενης Περιφερειακής Αρχής και επαναφέροντας τη νομιμότητα ώστε να αποκατασταθεί το αίσθημα δικαίου και η εμπιστοσύνη των πολιτών προς τη Διοίκηση.

Η Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος
Αγγελική Φραγκούλη


Διαβάστε Περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΘΗΒΑΣ


Στην πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με θέμα την εκλογή οργάνων, ως Αυτοδιοικητικό Ριζοσπαστικό Κίνημα Θήβας θέσαμε το στίγμα της αντιπολιτευτικής μας πολιτικής για την νέα Δημοτική περίοδο, καθώς επίσης  καταγγείλαμε το θεσμικό πλαίσιο που ορίζει ο «Καλλικράτης» για την ανάδειξη των οργάνων,  των επιτροπών και των αντιπροσώπων του Δήμου προς την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Στερεάς Ελλάδας.
Ψηφίσαμε λευκό σε όλες τις θέσεις του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου, (ο Πρόεδρος -κατά τον "Καλλικράτη"- προέρχεται από την πλειοψηφία, ο αντιπρόεδρος από την μείζονα μειοψηφία και ο γραμματέας από την ελάσσονα μειοψηφία) στην πρόταση για γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου, αφού αποτελεί στην ουσία μονομελές όργανο και για "τα μάτια του κόσμου" , υπάρχουν οι λοιπές θέσεις, ενώ διαχωρίζει την εκλογή με προγενέστερες ψηφοφορίες για να ελέγχονται οι συσχετισμοί.
Για τις επιτροπές (ποιότητας ζωής και οικονομική), εκλέγει 5 η πλειοψηφία και 3 η μειοψηφία, για κάθε επιτροπή, με πλειοψηφικό (Ο παράταξη Χαλβατζή έχει 7 συμβούλους και η λοιπή μειοψηφία συνολικά 6 και σύμφωνα με τον "Καλλικράτη", μπορεί λόγω της πλειοψηφίας να τους εκλέξει και τους τρεις από την παράταξή του). Αρχικά ο Χαλβατζής, πρότεινε τρεις δικούς του για την κάθε επιτροπή, και πήραμε καταγγελτική θέση, λόγω του ότι αφενός μεν το 2011 κατακεραύνωνε τον "Καλλικράτη" αλλά και το Σβίγγο, για αντίστοιχη θέση. Είπε πώς είναι κατά του Καλλικράτη, σε αυτά τα θέματα, αλλά δεν μπορεί να παραβιάζει το νόμο, ότι δώρα δεν κάνει και έχει 6 συμβούλους κλπ. Αλλά πρότεινε στη λοιπή μειοψηφία, να πάρει τους αναπληρωματικούς. Του απαντήσαμε, ότι με βάση τη ψήφο των πολιτών δικαιούμαστε αναλογική εκπροσώπηση, όπως υποστήριζε στο παρελθόν και ο ίδιος, και ότι δεν είναι δώρο, το δικαιούμαστε. Ότι ο νόμος έγινε έτσι για να αποκλείει την ελάσσονα μειοψηφία από το να ελέγχει τις επιτροπές και τέλος ότι τα "δώρα", τα κάνει αλλά για τους αναπληρωματικούς, για τις εντυπώσεις κλπ. Παράλληλα είπε ότι είχε τη διάθεση να συνεργαστεί με τις άλλες παρατάξεις της μειοψηφίας, και τον ρωτήσαμε γιατί δεν το έκανε. Έτσι αποφασίσαμε να μην προτείνουμε ούτε για αναπληρωματικό (2 σε κάθε επιτροπή η μειοψηφία), ενώ ο Τουλουμάκος δέχθηκε να πάει αναπληρωματικός στην μία επιτροπή. Ενώ λοιπόν δεν βρέθηκε άλλος για αναπληρωματικός (Ο Χαλβατζής τους είχε προτείνει όλους τους δικούς του στις τακτικές θέσεις των δύο επιτροπών) πλην του Τουλουμάκου, και ο Κατσέλης είχε δηλώσει αποχή από τη διαδικασία, τότε στο εμφανές αδιέξοδο του, ζήτησε διακοπή ο Χαλβατζής. Μετά τη διακοπή μας πρότεινε (σε όλη τη μειοψηφία) να συζητήσουμε από το μηδέν. Κατά τη συζήτηση αυτή, πρότεινε να πάει ένας από ΑΡΚ στη μία επιτροπή και ένας από Συσπείρωση στην άλλη για τακτικά μέλη. Και στα αναπληρωματικά πάλι από ένας και ένας για κάθε επιτροπή από την παράταξη του. Ρωτήθηκε εκεί γιατί δεν το πρότεινε από την αρχή και είπε ότι παίρνει την ευθύνη. Έτσι εξελέγη ο Κόρδατζης τακτικό μέλος στην οικονομική επιτροπή και ο Ραχούτης αναπληρωματικό μέλος στην επιτροπή ποιότητας ζωής. Ο Τουλουμάκος τακτικό στην ποιότητα ζωής και ο Σίννης αναπληρωματικό στην οικονομική επιτροπή.
Στην ΠΕΔ βγήκαν 4 από πλειοψηφία (ο Δήμαρχος πάει εξ οφίτσιο) , δύο από Χαλβατζή (Χαλβ. και Βενιζέλος) και ο Κόρδατζης από το ΑΡΚ.
ΘΗΒΑ        8/9/2014
Διαβάστε Περισσότερα »

Η Γιορτή Κρασιού με πολύ κόσμο, χορό και τραγούδι στην Άσκρη

 


Κάθε χρόνο και καλύτερα. Κάθε χρόνο και περισσότερος κόσμος!!!
Η Γιορτή Κρασιού της Άσκρης  αποτελεί θεσμό για την περιοχή, αφού διοργανώθηκε για πρώτη φορά πριν 14 χρόνια, όπου πάντα επικρατούσε κέφι, ενθουσιασμός και διασκέδαση. Το μεράκι για την καλλιέργεια της αμπελουργίας, παραμένει η σημαντικότερη κοινή πολιτιστική παράμετρος της Άσκρης. Συνεχίζοντας αυτή την παράδοση οργανώνεται κάθε Σεπτέμβρη η Γιορτή Κρασιού προσελκύοντας πλήθος επισκεπτών από  την ευρύτερη περιοχή της Βοιωτίας.

Έτσι λοιπόν, Σάββατο βράδυ, στην ετήσια Γιορτή Κρασιού στην Άσκρη Βοιωτίας, χαρήκαμε κάθε λεπτό και δροσιστήκαμε με  νέκταρ των τοπικών παραγωγών…

Μετά από ένα σύντομο καλοσώρισμα από την  Πρόεδρο του Συλλόγου Γυναικών Άσκρης  Ανθούλα Ρουσέτη, τον Δήμαρχο Αλιάρτου Θεσπιέων και τον Πρόεδρο του Τ.Δ.
τα  χορευτικά  του Μαυρομματίου και  Τερψιχώρειο Θήβας ξεκίνησαν  την εκδήλωση, ενώ λίγα λεπτά αργότερα το Χορευτικό της Άσκρης μετέφερε το παραδοσιακό κλίμα και το τελετουργικό του τρύγου,όπως γινόταν παλιά.


Ο Σύλλογος Γυναικών  είχε φροντίσει να λειτουργούν όλα στην εντέλεια…

Άφθονο κρασί και κανάτια που γέμιζαν συνεχώς,μουσταλευριά και μουστοκούλουρα μοιράζονταν στους επισκέπτες.

Στην υγεία μας…

Και του χρόνου ραντεβού εδώ… Με τον Σύλλογο Γυναικών Άσκρης.Η γιορτή διοργανώθηκε από τον Σύλλογο Γυναικών Άσκρης για 14η χρονιά  υπό την αιγίδα του Δήμου Αλιάρτου Θεσπιέων

















 ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ

Διαβάστε Περισσότερα »

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΟ 3ο Δ. ΣX. ΘHBAΣ






Η σχ. σύμβουλος Π.Ε. 3ης περ. Βοιωτίας
 η υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Βοιωτίας
ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Α’/θμιας Εκπ. Θήβας «Ο Πίνδαρος»,
σας προσκαλούν στη διημερίδα
με θέμα:
«Διαθεματικές- Συνεργατικές δράσεις μέσα και έξω από την τάξη»
που θα πραγματοποιηθεί Δευτέρα και Τρίτη, 8 και 9 Σεπτεμβρίου 2014
στο 3ο Δ. Σχ. Θήβας. Ώρα έναρξης  09.00

                                                                  Η Σχολ. Σύμβουλος
                                                                         
                                                                          ΖΟΥΓΑΝΕΛΗ ΑΝΝΑ
Διαβάστε Περισσότερα »

Πινδάρεια 2014: Αναβάλλεται η έκθεση "Η Θήβα του Χθες"

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


        Ο Δημοτικός Οργανισμός Θήβας ανακοινώνει
        ότι η προγραμματισμένη έκθεση γκραβούρας
        στο Συνεδριακό Κέντρο Θήβας από 11-9- έως
        & 14 -9-2014 με θέμα << Η ΘΗΒΑ ΤΟΥ ΧΘΕΣ >>
        στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων
        ΠΙΝΔΑΡΕΙΑ       ΑΝΑΒΑΛΛΕΤΑΙ  .
        Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί σε χρόνο που θα
        ορισθεί εκ νέου από τους διοργανωτές .

Διαβάστε Περισσότερα »

Χαλκίδα: Αδίστακτοι xτύπησαν, φίμωσαν και έδεσαν 94χρονη κατάκοιτη, που είδε τον ξάδελφό της να πεθαίνει μπροστά στα μάτια της



   

Ηλικιωμένοι έζησαν τον τρόμο στα χέρια αδίστακτων ληστών - Δεν άντεξε ο ένας και ξεψύχησε δεμένος και φιμωμένος...

Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία στη Χαλκίδα από τη ληστεία που έγινε χθες το βράδυ στο κέντρο της πόλης. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες το διαμέρισμα του άτυχου ηλικιωμένου είναι πάνω από καφετέρια, που εκείνη την ώρα ήταν γεμάτη θαμώνες που έβλεπαν τον αγώνα μπάσκετ της εθνικής μας.

Όλα έγιναν γύρω στις 9:30΄ το βράδυ. Οι ληστές είχαν στήσει καρτέρι στον 83χρονο και όταν πήγε να μπει στο διαμέρισμα του 1ου ορόφου, όπου διαμένει με την 94χρονη κατάκοιτη ξαδέλφη του, μπήκαν και αυτοί μαζί του.

Οι αδίστακτοι ληστές, που σύμφωνα με την αστυνομία ήταν τουλάχιστον δυο, τους φίμωσαν και τους έδεσαν, ενώ στη συνέχεια άρχισαν να χτυπούν στο πρόσωπο τον ηλικιωμένο για να τους πει που έχει το κομπόδεμα και τα κοσμήματα.

Μάλιστα οι δράστες δεν δίστασαν να χτυπήσουν και την κατάκοιτη γυναίκα για να τους πει που είναι κρυμμένα τα χρήματα. Στη συνέχεια έκαναν άνω κάτω το σπίτι και έφυγαν χωρίς να έχει γίνει ακόμα γνωστό τι ακριβώς πήραν.

Στις 10:15΄ το βράδυ οι αστυνομικοί ειδοποιήθηκαν από γείτονα ότι πιθανότατα οι ηλικιωμένοι έπεσαν θύματα ληστείας. Όταν οι αστυνομικοί άνοιξαν την πόρτα βρήκαν νεκρό τον 83χρονο, πεσμένο στο διάδρομο, φιμωμένο και δεμένο.

Η 94χρονη ήταν ζωντανή. αλλά τραυματισμένη και σε κατάσταση σοκ, αφού είδε τον ξάδελφό της να αφήνει την τελευταία του πνοή μπροστά στα μάτια της από τα όσα έζησε στα χέρια των αδίστακτων ληστών

Η αστυνομία έχει ξεκινήσει εκτεταμένες έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών και ήδη έχουν αρχίσει να γίνονται προσαγωγές υπόπτων.
lamiareport.gr


Διαβάστε Περισσότερα »

Eνημέρωση του Επιμελητηρίου Βοιωτίας για τις «Χρηματοδοτήσεις LEADER».




  Αγαπητοί συνάδελφοι,
Το Επιμελητήριο Βοιωτίας, σας ενημερώνει, ότι στο πλαίσιο του Άξονα 4 «Προσέγγιση LEADER» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2007-2013 (ΠΑΑ), εκδόθηκε η 3η προκήρυξη του τοπικού προγράμματος της Π.Ε. Βοιωτίας, από την Ομάδα Τοπικής Δράσης/Ελικώνας- Παρνασσός  Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία ΟΤΑ.
Οι  τελικοί αποδέκτες (υποψήφιοι επενδυτές) μπορούν να υποβάλλουν τις προτάσεις τους, έως  την 15η Οκτωβρίου  2014 , ώρα 14:00.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ζητούν πληροφορίες και διευκρινήσεις για το περιεχόμενο της προκήρυξης από την Ο.Τ.Δ. στην έδρα της εταιρείας, κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.
Δ/νση: Έρκυνας 9, Τ.Κ. 32100, Λιβαδειά
τηλ.: 2261080661,80662, fax: 2261-80663, e-mail:elikona1@otenet.gr
Σημειώνεται, ότι η  περιληπτική, όσο και η Αναλυτική Πρόσκληση και το Παράρτημα αυτής, διατίθενται δωρεάν, σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή, στα γραφεία της Ο.Τ.Δ.
Επίσης είναι αναρτημένες στην ιστοσελίδα της ΟΤΔ: www.elikonas.gr, όπου εμφανίζεται και το εγκεκριμένο Τοπικό Πρόγραμμα Προσέγγισης LEADER της ΟΤΔ.

Οι προκηρυσσόμενες δράσεις της παρούσας 3ης Πρόσκλησης, φαίνονται αναλυτικά στον παρακάτω πίνακα:

ΜΕΤΡΟ / ΥΠΟΜΕΤΡΟ / ΔΡΑΣΗ     ΠΕΡΙΟΧΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ/ ΔΡΑΣΗ  
ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΟΜΕΝΑ ΠΟΣΑ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΑΠΑΝΗΣ

    ΠΟΣΟΣΤΟ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ.
( %)
L123    ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΑΞΙΑΣ ΤΩΝ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΑΣΟΚΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ        767.670,27    40%
L123α    Αύξηση της αξίας των γεωργικών προϊόντων     Όλη η περιοχή εφαρμογής    767.670,27    40%
Δικαιούχοι (L123α): φυσικά και νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου που δύνανται  να υλοποιήσουν επενδύσεις σε πολύ μικρές επιχειρήσεις κατά την έννοια της σύστασης 2003/361/ΕΚ της Επιτροπής









L311    ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΣ ΜΗ ΓΕΩΡΓΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ        109.574,16    35%
L311-5    Ιδρύσεις, επεκτάσεις, εκσυγχρονισμοί μονάδων οικοτεχνίας, χειροτεχνίας, παραγωγής ειδών παραδοσιακής τέχνης, βιοτεχνικών μονάδων
    Όλη η περιοχή εφαρμογής    25.000,00    35%
L311-6    Ιδρύσεις, επεκτάσεις, εκσυγχρονισμοί επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών
    Δήμοι Χαιρώνειας, Ορχομενού, Αλιάρτου, Τανάγρας     45.000,00    35%
L311-7    Ιδρύσεις, επεκτάσεις, εκσυγχρονισμοί επιχειρήσεων παραγωγής ειδών διατροφής μετά την α’ μεταποίηση
    Όλη η περιοχή εφαρμογής    39.574,16    35%
Δικαιούχοι (όλες οι δράσεις του L311): Φυσικά πρόσωπα που ασκούν δραστηριότητα σε γεωργική εκμετάλλευση κατά κύρια ή μερική απασχόληση κατά τη στιγμή της υποβολής της αίτησης ενίσχυσης. Εξαιρούνται οι γεωργικοί εργάτες.



L312    ΣΤΗΡΙΞΗ ΠΟΛΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ        912.630,50    35%
L312-1    Ιδρύσεις, επεκτάσεις, εκσυγχρονισμοί βιοτεχνικών μονάδων     Όλη η περιοχή εφαρμογής εκτός δ.δ. Αράχοβας & Σχηματαρίου     419.380,00    35%
L312-2    Ιδρύσεις, επεκτάσεις, εκσυγχρονισμοί επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών
    Όλη η περιοχή εφαρμογής εκτός  Σχηματαρίου    220.000,00    35%
L312-3    Ιδρύσεις, επεκτάσεις, εκσυγχρονισμοί επιχειρήσεων παραγωγής ειδών διατροφής μετά την α’ μεταποίηση
    Όλη η περιοχή εφαρμογής εκτός δ.δ. Αράχοβας & Σχηματαρίου    223.249,50    35%
L312-5    Δικτύωση ομοειδών ή συμπληρωματικών επιχειρήσεων    Όλη η περιοχή εφαρμογής    50.000,00    35%
L313    ΕΝΘΑΡΡΥΝΣΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ        1.048.526,01    35%
L313-5    Ιδρύσεις, επεκτάσεις, εκσυγχρονισμοί μικρής δυναμικότητας υποδομών διανυκτέρευσης    Όλη η περιοχή εφαρμογής εκτός δ.δ. Αράχοβας     570.000,00    35%
L313-6    Ιδρύσεις, επεκτάσεις, εκσυγχρονισμοί χώρων εστίασης και αναψυχής
    Όλη η περιοχή εφαρμογής    278.526,01    35%
L313-8    Ιδρύσεις, επεκτάσεις, εκσυγχρονισμοί επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών  για την εξυπηρέτηση του τουρισμού της υπαίθρου (εναλλακτικές μορφές τουρισμού, ειδικές μορφές τουρισμού, χώροι αθλοπαιδιών, χώροι γευσιγνωσίας)
    Όλη η περιοχή εφαρμογής εκτός δ.δ. Αράχοβας     200.000,00    35%
Δικαιούχοι  (όλες οι δράσεις των L312 & L313): Φυσικά ή νομικά πρόσωπα, εκτός των δικαιούχων του Υπομέτρου L311, κάτοικοι ή μη της περιοχής παρέμβασης που δύνανται να υλοποιήσουν επενδύσεις πολύ μικρών επιχειρήσεων σύμφωνα με τη σύσταση της Επιτροπής 2003/361/ΕΚ και το Καν. (ΕΚ) 800/2008.








Η περιοχή εφαρμογής των προκηρυσσόμενων δράσεων της παρούσας 3ης Πρόσκλησης, περιγράφεται αναλυτικά στον παρακάτω πίνακα:

Δ. ΔΙΣΤΟΜΟΥ- ΑΡΑΧΩΒΑΣ - ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ    Δ.Δ. ΑΡΑΧΩΒΑΣ
Δ.Δ. ΔΙΣΤΟΜΟΥ
Δ.Δ. ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ
Δ. ΛΕΒΑΔΕΩΝ    Δ.Δ. ΑΓΙΟΥ ΒΛΑΣΙΟΥ
Δ.Δ. ΧΑΙΡΩΝΕΙΑΣ
Δ.Δ. ΡΩΜΑΙΙΚΟΥ
Δ.Δ. ΛΑΦΥΣΤΙΟΥ
Δ.Δ. ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ
Δ.Δ. ΑΛΑΛΚΟΜΕΝΩΝ
Δ.Δ. ΜΑΥΡΟΝΕΡΙΟΥ
Δ. ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ    Δ.Δ. ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ (εκτός σχεδίου πόλης)
Δ.Δ. ΔΙΟΝΥΣΟΥ
Δ.Δ ΠΥΡΓΟΥ
Δ.Δ. ΠΑΥΛΟΥ
Δ.Δ. ΛΟΥΤΣΙΟΥ
Δ.Δ. ΚΑΡΥΑΣ
Δ.Δ. ΑΓ. ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ
Δ.Δ ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
Δ.Δ. ΚΑΣΤΡΟΥ
Δ.Δ. ΚΟΚΚΙΝΟΥ
Δ.Δ. ΑΚΡΑΙΦΝΙΟΥ
    Δ. ΑΛΙΑΡΤΟΥ    Δ.Δ. ΑΛΙΑΡΤΟΥ
Δ.Δ. ΠΕΤΡΑΣ
Δ.Δ. ΣΩΛΗΝΑΡΙΟΥ
Δ.Δ. ΥΨΗΛΑΝΤΟΥ
Δ.Δ. ΜΑΥΡΟΜΑΤΙΟΥ
Δ.Δ. ΘΕΣΠΙΕΩΝ
Δ. ΘΗΒΑΙΩΝ    Δ.Δ. ΜΟΥΡΙΚΙΟΥ
Δ.Δ. ΥΠΑΤΟΥ
Δ.Δ. ΕΛΕΩΝΟΣ
Δ.Δ. ΑΜΠΕΛΟΧΩΡΙΟΥ
Δ.Δ. ΒΑΓΙΩΝ
Δ.Δ. ΕΛΛΟΠΙΑΣ
Δ.Δ. ΞΥΡΟΝΟΜΗΣ
Δ.Δ. ΛΟΥΤΟΥΦΙΟΥ
Δ.Δ. ΜΕΛΙΣΣΟΧΩΡΙΟΥ
Δ. ΤΑΝΑΓΡΑΣ    Δ.Δ. ΑΡΜΑΤΟΣ
Δ.Δ. ΤΑΝΑΓΡΑΣ
Δ.Δ. ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ(εκτός σχεδίου


Διαβάστε Περισσότερα »

Τα γεγονότα… σαν σήμερα



Σαν σήμερα το 1941 τα γερμανικά στρατεύματα ξεκινούν την Πολιορκία του Λένινγκραντ.

1331 - Ο Στέφανος Ούρος Δ' Δουσάν ανακηρύσσεται βασιλιάς της Σερβίας.

1380 - Μάχη του Κουλίκοβο: Αποφασιστική νίκη των Ρώσων εναντίον της "Χρυσής Ορδής" του Μογγόλου Μαμάι.

1479 - Οι Οθωμανοί καταλαμβάνουν τη Ζάκυνθο και καταλύουν το λατινικό Δουκάτο των Τόκκων.

1504 - Γίνονται στη Φλωρεντία τα αποκαλυπτήρια του Δαβίδ του Μιχαήλ Άγγελου.

1514 - Μάχη της Όρσα: σε μία από τις μεγαλύτερες μάχες του αιώνα, οι Λιθουανοί και οι Πολωνοί νικούν το ρωσικό στρατό.

1551 - Ιδρύεται η πόλη Βιτόρια στη Βραζιλία.

1565 - Λύνεται η πολιορκία της Μάλτας από τους Ιππότες της.

1570 - Με την κυρίευση της Λευκωσίας, ολοκληρώνεται η κατάληψη της Κύπρου από τους Τούρκους υπό τον Μουσταφά Πασά.

1636 - Ιδρύεται το κολέγιο Χάρβαρντ (είναι το πρώτο κολέγιο που ιδρύεται στην αμερικανική ήπειρο).

1727 - Από πυρκαγιά σε αχυρώνα στη διάρκεια παράστασης κουκλοθεάτρου σε χωριό στο Καίμπριτζσαϊρ της Αγγλίας, χάνουν τη ζωή τους 78 άνθρωποι, ανάμεσά τους πολλά παιδιά.

1822 - Ναυμαχία των Σπετσών - Ο ελληνικός στόλος καταναυμαχεί τον οθωμανικό και εμποδίζεται έτσι ο ανεφοδιασμός του Ναυπλίου που πολιορκούσαν οι Έλληνες Επαναστάτες.

1900 - Περίπου 8.000 άτομα χάνουν τη ζωή τους από τυφώνα που πλήττει το Γκάλβεστον του Τέξας.

1907 - Αρχίζουν οι εργασίες ασφαλτόστρωσης της οδού Πανεπιστημίου στην Αθήνα.

1924 - Η Ρωσίδα Αλεξάνδρα Κολοντάι γίνεται η πρώτη γυναίκα πρεσβευτής.

1943 - Ανακοινώνεται επίσημα από τους συμμάχους η άνευ όρων παράδοση της Ιταλίας.

1944 - Αθήνα: Εκτελείται από τους Γερμανούς στο Χαϊδάρι η αγωνίστρια Λέλα Καραγιάννη. - Ομάδα 16 Ιερολοχιτών επιχειρούν επιδρομή σε γερμανικές εγκαταστάσεις στη Κω τις οποίες και καταστρέφουν.

1946 - Η Βουλγαρία γίνεται δημοκρατία (με δημοψήφισμα, οι κάτοικοι της χώρας αρνούνται για Βασιλιά τον ηλικίας 9 ετών Συμεών). Ο Συμεών θα επιστρέψει το 2001 ως πρωθυπουργός στη χώρα.

1951-Υπογράφεται από 49 χώρες ειρήνη με την Ιαπωνία στο Σαν Φρανσίσκο.

1952-Δημοσιεύεται το έργο του Έρνεστ Χέμινγουεϊ «Ο Γέρος και η Θάλασσα».

1954- Υπογράφεται η συμφωνία ΣΕΑΤΟ μεταξύ των χωρών της Νοτιοανατολικής Ασίας.

1960- Η Ανατολική Γερμανία παρεμποδίζει την ελεύθερη διακίνηση Δυτικογερμανών στο ανατολικό Βερολίνο.

1962 - Ξεσπούν αγροτικές ταραχές στο Ξηρόμερο , με 1 διαδηλωτή νεκρό και 1 παιδί τραυματία από αδέσποτη σφαίρα.

1962-Επικυρώνεται το Σύνταγμα της Αλγερίας σε δημοψήφισμα με άνω του 97%.

1966 - Προβάλλεται το πρώτο επεισόδιο της τηλεοπτικής σειράς επιστημονικής φαντασίας "Star Trek" στις ΗΠΑ.

1974 - Ο Πρόεδρος Τζέραλντ Φορντ δίνει χάρη στον Ρίτσαρντ Νίξον για όλα τα αδικήματα (που αφορούν το σκάνδαλο Γουότερ Γκέιτ) που τέλεσε εν υπηρεσία.

1974- Συντριβή αεροσκάφους Μπόινγκ 707 της TWA στο Ιόνιο Πέλαγος, με απολογισμό 88 νεκρούς.

1975 - Στην Ελλάδα, η τριετής φοίτηση στο Γυμνάσιο γίνεται υποχρεωτική.

1991 - Τα Σκόπια γίνονται ανεξάρτητο κράτος από τη Γιουγκοσλαβία, όπως αποφασίζεται σε δημοψήφισμα.

1994 -Συντριβή αεροσκάφους «Μπόινγκ 737» της USAir στο Πίτσμπουργκ των ΗΠΑ, με απολογισμό 131 νεκρούς (όλοι οι επιβαίνοντες).

1996 -Απόπειρα ανατροπής της κυβέρνησης στη Σιέρα Λεόνε (με πραξικόπημα) αποτυγχάνει.
Διαβάστε Περισσότερα »

Δημαιρεσίες στο Δήμο Αλιάρτου-Θεσπιέων

Σε κλίμα απόλυτης συναίνεσης διεξήχθησαν οι δημαιρεσίες, την Κυριακή 07-9-2014,στο Δήμο Αλιάρτου-Θεσπιέων.
       Με απόλυτη ομοφωνία συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης εξελέγησαν τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής και Επιτροπής Ποιότητας ζωής καθώς και ο Αντιπρόεδρος και η Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ δύο λευκά ψηφοδέλτια και ένα άκυρο στο σύνολο των Δημοτικών Συμβούλων, έλαβε ο Πρόεδρος.
Πρόεδρος εξελέγη ό κος Ζιώγας Βασίλειος
Αντιπρόεδρος ο κος  Γεροπέτρος Φίλιππος
                   Γραμματέας  η κα   Πικάση Ασημίνα
       Επίσης στην ίδια συνεδρίαση εξελέγησαν και οι Παπαθανασίου Αθανάσιος από την Πλειοψηφία και Σαγάνας Φίλιππος από την μειοψηφία ,ως  αντιπρόσωποι που μαζί με τον Δήμαρχο θα εκπροσωπήσουν το Δήμο μας στην Γενική Συνέλευση της Π.Ε.Δ

Διαβάστε Περισσότερα »

Ξεκινούν σήμερα οι εγγραφές στα ΙΕΚ του ΟΑΕΔ- Όλα τα δικαιολογητικά



Από σήμερα Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου και μέχρι την Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου θα έχουν τη δυνατότητα οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν τις αιτήσεις τους για να εγγραφούν στα ΙΕΚ του ΟΑΕΔ για το ακαδημαϊκό έτος 2014-2015.

Ως ημερομηνία έναρξης των μαθημάτων του χειμερινού εξαμήνου ορίζεται η 15η Οκτωβρίου 2014.

Τα απαραίτητα δικαιολογητικά

Οι υποψήφιοι σπουδαστές οφείλουν να καταθέσουν στο ΙΕΚ προτίμησής τους τα παρακάτω δικαιολογητικά:

1.    Αίτηση Επιλογής: Πρέπει να συμπληρωθεί σχετική αίτηση στην οποία θα αναγράφονται τα ονομαστικά στοιχεία, τα στοιχεία ταυτότητας και η διεύθυνση κατοικίας του υποψηφίου, καθώς και η σειρά προτίμησης των ειδικοτήτων που πρόκειται να λειτουργήσουν στο Ι.Ε.Κ. [υποχρεωτικό].

2.    Τίτλος Σπουδών: Απαιτείται φωτοαντίγραφο Απολυτηρίου Λυκείου ή Πτυχίου ΕΠΑ.Λ , ΕΠΑ.Σ ή ΤΕΕ Β’Κύκλου. Σε περίπτωση που είναι αδύνατη η προσκόμιση του τίτλου σπουδών (απολυτηρίου ή πτυχίου), θα προσκομίζεται αποδεικτικό τίτλου σπουδών, που θα εκδίδεται από τη Σχολική Μονάδα αποφοίτησης του υποψηφίου και στο οποίο θα αναγράφεται ο τελικός βαθμός αποφοίτησης. [υποχρεωτικό].

Σημείωση: Σε περίπτωση μη αποφοίτησης από ελληνικό λύκειο, αντί του δικαιολογητικού όπως ορίζεται παραπάνω, απαιτείται η κατάθεση των εξής:

i)    Επίσημη μετάφραση στην ελληνική γλώσσα του αντίστοιχου τίτλου. Η επίσημη μετάφρασή του γίνεται από αρμόδια κατά τον νόμο αρχή του Υπουργείου Εξωτερικών ή την Πρεσβεία ή το Προξενείο της ξένης χώρας στην Ελλάδα ή από δικηγόρο.

ii)    Βεβαίωση ισοτιμίας και αντιστοιχίας του τίτλου σπουδών από την αρμόδια Διεύθυνση του Υπουργείου Παιδείας, με αυτούς των ελληνικών σχολείων με αναγωγή του Γενικού Μέσου Όρου βαθμολογίας στην 20βάθμια κλίμακα.

3.    Δελτίο αστυνομικής ταυτότητας ή Διαβατήριο: Φωτοτυπία και των δύο όψεων του Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας ή σε περίπτωση έλλειψης Αστυνομικής Ταυτότητας θα προσκομίζεται Διαβατήριο σε ισχύ (φωτοαντίγραφα των σελίδων με τα προσωπικά στοιχεία του υποψηφίου). Σε περίπτωση έλλειψης των παραπάνω θα προσκομίζεται Πιστοποιητικό Δήμου. [υποχρεωτικό]

Σημείωση: Α. Οι υπήκοοι κρατών μελών της Ε.Ε., εκτός Ελλάδας οφείλουν να προσκομίσουν διαβατήριο ή άλλο δημόσιο έγγραφο, επίσημα μεταφρασμένο, από το οποίο να προκύπτει η υπηκοότητα τους.

Β. Οι αλλοδαποί Ελληνικής Καταγωγής, θα πρέπει να προσκομίσουν Διαβατήριο ή Ειδικό Δελτίο Ταυτότητας Ομογενούς. Όσοι από τους ομογενείς δεν υποχρεούνται να είναι εφοδιασμένοι με το προηγούμενο δελτίο (π.χ. Αμερικής), θα πρέπει να προσκομίσουν επίσημο ισχυρό έγγραφο από Πρεσβεία, Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ή άλλο αρμόδιο φορέα.

Γ. Οι αλλοδαποί υπήκοοι χωρών εκτός Ε.Ε. θα πρέπει να προσκομίσουν Διαβατήριο και άδεια διαμονής σε ισχύ. Σε περίπτωση που η άδεια διαμονής έχει λήξει και εφόσον ο αλλοδαπός κατέθεσε εμπρόθεσμα αίτηση ανανέωσης άδειας διαμονής, πριν τη λήξη της προηγούμενης άδειας διαμονής, θεωρείται νομίμως διαμένων στην Χώρα, μέχρι η Διοίκηση να αποφανθεί με απόφαση της επί του αιτήματος του. (Προσκομίζεται στο ΙΕΚ αντίγραφο της αίτησης για ανανέωση άδειας διαμονής).

4.    Δικαιολογητικά προϋπηρεσίας (εάν υπάρχει): Βεβαίωση ΙΚΑ (αναλυτικός λογαριασμός ασφαλισμένου ΙΚΑ) ή βεβαίωση Δημόσιας Υπηρεσίας, στην οποία θα αναγράφεται η προϋπηρεσία (ημερομίσθια ή έτη) που τυχόν πραγματοποίησε ο υποψήφιος σε συγκεκριμένο επάγγελμα και ειδικότητα, ή βεβαίωση Δημόσιας Οικονομικής Υπηρεσίας (Δ.Ο.Υ.) στην οποία θα αναγράφεται ο χρόνος άσκησης συγκεκριμένης επιτήδευσης από τον υποψήφιο Η απόδειξη της προϋπηρεσίας είναι στην αποκλειστική ευθύνη του υποψηφίου.

5.    Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης: προκειμένου για πολύτεκνο ή τρίτεκνο γονέα ή τέκνο πολύτεκνης ή τρίτεκνης οικογένειας ή μονογονεϊκής οικογένειας, με τους περιορισμούς που τίθενται από την ισχύουσα νομοθεσία ή πιστοποιητικό της ένωσης Πολυτέκνων Ελλάδας όταν πρόκειται για πολύτεκνο γονέα ή τέκνο πολύτεκνης οικογένειας.

Σχετικά με τα φωτοαντίγραφα των απαιτούμενων δικαιολογητικών που θα προσκομίσουν οι υποψήφιοι επισημαίνουμε τα εξής:

1)    Όλα τα φωτοαντίγραφα των εγγράφων που έχουν εκδοθεί από Δημόσιο φορέα γίνονται δεκτά εφόσον είναι ευανάγνωστα.

2)    Αντίστοιχα γίνονται δεκτά φωτοαντίγραφα ιδιωτικών εγγράφων, εφόσον τα έγγραφα αυτά έχουν επικυρωθεί αρχικά από δικηγόρο καθώς και ευκρινή φωτοαντίγραφα από τα πρωτότυπα όσων ιδιωτικών εγγράφων φέρουν θεώρηση από τις υπηρεσίες και τους φορείς που εμπίπτουν στη ρύθμιση (π.χ. απολυτήριο ιδιωτικού λυκείου που φέρει τη θεώρηση της αρμόδιας Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, ιατρική γνωμάτευση που φέρει θεώρηση από αρμόδιο ελεγκτή ιατρό).

3)    Επίσης, γίνονται αποδεκτά ευκρινή φωτοαντίγραφα αλλοδαπών εγγράφων, υπό την προϋπόθεση ότι τα έγγραφα αυτά έχουν επικυρωθεί πρωτίστως από δικηγόρο. Η υποβολή απλών, ευανάγνωστων φωτοαντιγράφων, επέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης του υποψηφίου περί της ακρίβειας και εγκυρότητας των υποβαλλόμενων φωτοαντιγράφων, εξισώνεται δηλαδή ουσιαστικά με την υπεύθυνη δήλωση του ν.1599/1985.   Ως εκ τούτου, στις περιπτώσεις προσκόμισης παραποιημένων ή πλαστών φωτοαντιγράφων αποκλείονται από τη διαδικασία επιλογής οι συγκεκριμένοι υποψήφιοι και επιβάλλονται οι κυρώσεις που προβλέπονται από την ισχύουσα νομοθεσία. (ν.1599/1985 ή άλλες ποινικές κυρώσεις).

Μοριοδότηση- Πίνακας κατάταξης

Μετά τη λήξη της υποβολής αιτήσεων επιλογής και εφ” όσον ο αριθμός των υποψηφίων υπερβαίνει τον προβλεπόμενο αριθμό εισαγωγής, ο Διευθυντής του ΙΕΚ καταρτίζει πίνακα κατάταξης, ανά ειδικότητα, με μοριοδότηση, αφού ληφθούν υπόψη τα εξής:

α) Ο βαθμός του τίτλου σπουδών, ο οποίος απαιτείται για την εισαγωγή στο ΙΕΚ. Τα μόρια που δίνει ο τίτλος είναι τόσα όσα ο γενικός βαθμός, με μετατροπή του κλασματικού μέρους σε δεκαδικό. Σε περίπτωση που ο βαθμός του τίτλου σπουδών είναι εκφρασμένος σε διαφορετική από την εικοσαβάθμια κλίμακα, γίνεται αναγωγή του σε εικοσαβάθμια κλίμακα.

β) Η τεκμηριωμένη με τα απαραίτητα δικαιολογητικά εργασιακή εμπειρία, σχετική με την ειδικότητα που επιθυμεί να καταρτιστεί, είτε στον δημόσιο είτε στον ιδιωτικό τομέα ως εξής: I.    Για προϋπηρεσία τριών (3) μηνών δύο (2) μόρια. II.    Για προϋπηρεσία έξι (6) μηνών τρία (3) μόρια. III.    Για προϋπηρεσία εννέα (9) μηνών τέσσερα (4) μόρια. IV.    Για προϋπηρεσία δώδεκα (12) μηνών έξι (6) μόρια.

γ) Η εγγύτητα της ημερομηνίας κατάθεσης της αίτησης του υποψηφίου καταρτιζομένου με την ημερομηνία αποφοίτησης του από τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ως ακολούθως: I.    Για διάστημα ενός (1) έτους από την ημερομηνία αποφοίτησης δέκα (10) μόρια. II.    Για διάστημα δύο (2) ετών από την ημερομηνία αποφοίτησης επτά (7) μόρια. III.    Για διάστημα τριών (3) ετών από την ημερομηνία αποφοίτησης πέντε (5) μόρια. IV.    Για διάστημα άνω των τριών (3) ετών από την ημερομηνία αποφοίτησης δύο (2) μόρια.

δ) Η ιδιότητα του πολύτεκνου γονέα ή του τέκνου πολύτεκνης οικογένειας, όπως αυτή αποδεικνύεται από πιστοποιητικό Δήμου ή επίσημο έγγραφο της ένωσης Πολυτέκνων Ελλάδας, πέντε (5) μόρια.

ε) Η ιδιότητα τρίτεκνου γονέα ή τέκνου τρίτεκνης οικογένειας, όπως αυτή αποδεικνύεται από πιστοποιητικό Δήμου, τρία (3) μόρια. στ) Η ιδιότητα του προστάτη ή του τέκνου μονογονεϊκής οικογένειας τρία (3) μόρια.

Ανακοίνωση αποτελεσμάτων- Εγγραφές

Η ανακοίνωση του Πίνακα Κατάταξης θα γίνει στις 2/10/2014 και θα περιέχει αναλυτικά τα μόρια, που συγκεντρώνει ο κάθε υποψήφιος από όλα τα κριτήρια. Ο συγκεκριμένος πίνακας εμφανίζει τους επιλεγέντες και επιλαχόντες, ανά ειδικότητα. Την επομένη της λήξης των εγγραφών των επιλεγέντων ανακοινώνεται από το Διευθυντή του ΙΕΚ ο ακριβής αριθμός των κενών θέσεων ανά τμήμα. Αυτές οι θέσεις θα συμπληρωθούν από τους επιλαχόντες. Από 2-10-2014 έως και 10-10-2014, οι επιλεγέντες σπουδαστές θα πρέπει να καταθέσουν στο ΙΕΚ επιλογής τους Αίτηση Οριστικής Εγγραφής, προκειμένου να οριστικοποιηθεί η εγγραφή τους. Η μη κατάθεση Αίτησης Οριστικής Εγγραφής στο ΙΕΚ, μέχρι και 10-10-2014 σημαίνει τη μη αποδοχή της επιλογής από τον υποψήφιο και την απώλεια της αρχικής επιλογής του για εγγραφή.


Διαβάστε Περισσότερα »

Πόσο λιγότερο θα πληρώσουμε για φόρο θέρμανσης

Σήμερα ο Ενιαίος Φόρος Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης είναι 0,33€/λίτρο και μετά από τη μείωση του κατά 30% θα διαμορφωθεί στα 0,23€ και αν συνυπολογιστεί και ο ΦΠΑ, η τελική μείωση θα διαμορφωθεί σε 0.12€/λίτρο.

Οπως γράφουν και Τα Νέα μία οικογένεια που διαμένει σε γεωγραφική ζώνη με ήπιο κλίμα όπως η Αττική κατανάλωνε περίπου 2.000 λίτρα πετρέλαιο (μέση τιμή 1,25-1,27€/λίτρο) τη χειμερινή σεζόν και ξόδευε (πριν από τη μείωση του φόρου) 2.500 με 2.540 ευρώ. Μετά από τη μείωση του φόρου η τιμή θα διαμορφωθεί στα 2.300-2.340€ με τη μέση τιμή να είναι στα 1,15-1,17€/λίτρο» Ουσιαστικά αυτό μεταφράζεται σε ένα όφελος της τάξης των 200 ευρώ.

Διαβάστε Περισσότερα »

Με αυξημένη πλειοψηφία το νέο προεδρείο στο Δήμο Λεβαδέων (video)



    Δημιουργηθηκε στις Κυριακή, 07 Σεπτεμβρίου 2014 14:12
    Γράφτηκε από τον/την Θανάσης Μερτζάνης

arxiairesies-livadeia20
Με αυξημένη πλειοψηφία εξελέγη το νέο προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δήμο Λεβαδέων ενώ η συναίνεση διέκρινε την εκλογή μελών στην οικονομική επιτροπή και στην επιτροπή ποιότητας Ζωής, καθώς υπήρξε συμφωνία στην επιλογή προσώπων από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης.


Πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου αναλαμβάνει η κα Ελίζα Γεωργαντά, Αντιπρόεδρος ο κος Σπύρος Γκικόπουλος και Γραμματέας η κα Νάνσυ Χέβα.
Εκπρόσωποι στην ΠΕΔ Στερεάς εξελέγησαν από την πλειοψηφία οι Ανδρέας Διαμαντόπουλος, Κώστας Καπλάνης, Κατερίνα Κοσκοβόλη και Γιάννα Νταντούμη ενώ εκ θέσεως συμμετέχει στη Γενική Συνέλευση η Δήμαρχος Γιώτα Πούλου ενώ από την αξιωματική και ελάσσονα αντιπολίτευση εξελέγησαν ο Αριστείδης Ρούσσαρης και ο Νώντας Κοτσικώνας αντίστοιχα.


Δημαιρεσίες Λιβαδειά από LAMIASTARGR
Διαβάστε Περισσότερα »

Φθινόπωρο... για τα καλά! Καταιγίδες και σήμερα

Άστατο καιρό με βροχές και τοπικές καταιγίδες στα ηπειρωτικά, την Εύβοια, τις Βόρειες Κυκλάδες και τα ορεινά της Κρήτης, τις θερμές κυρίως ώρες της ημέρας, περιμένουμε σήμερα, Δευτέρα.

Διαβάστε την αναλυτική πρόγνωση του καιρού

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: στη Μακεδονία λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Στη Θράκη λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί μέχρι 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 18 έως 29 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά οπού θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες στην Ηπειρο και πιθανώς στα υπόλοιπα ορεινά.
Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 18 έως 29 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: στην ανατολική Πελοπόννησο λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στα ορεινά. Στις υπόλοιπες περιοχές άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά.
Άνεμοι: μεταβλητοί 2 με 4 και στα νοτιά δυτικοί τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 19 έως 31 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και στα νοτιά δυτικοί 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 21 έως 29 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στα βόρεια οπού είναι πιθανό να εκδηλωθεί πρόσκαιρη καταιγίδα.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και στα βόρεια από βόρειες διευθύνσεις μέχρι 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 20 έως 29 βαθμούς κελσίου.

Αττική
Καιρός: λίγες νεφώσεις οι οποίες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι ή καταιγίδες κυρίως στα βόρεια.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 21 έως 29 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Τις μεσημβρινές και απογευματινές θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι ή καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.
Άνεμοι: μεταβλητοί 2 έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 19 έως 27 βαθμούς κελσίου.


Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ