Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014

H καταιγίδα χτύπησε τα Βάγια! Έκλεισαν οι δρόμοι...

Διαβάστε Περισσότερα »

Άνοιξαν οι ουρανοί-Πλημμύρισαν οι δρόμοι-φωτορεπορτάζ



Λίγο μετά τις 6:00το απόγευμα  ξέσπασε δυνατή βροχή με χαλάζι  με αποτέλεσμα να γίνουν ποτάμια οι δρόμοι. Τα ...καρεκλοπόδαρα συνοδεύτηκαν και από αστραπές και κεραυνούς.Σχεδόν είχαν κλείσει οι δρόμοι στην είσοδο των Θεσπιών και Νεοχωρίου απο τα νερά.Οι φωτογραφίες είναι απο Νεοχώρι Θεσπιές και Λεοντάρι.




 








Διαβάστε Περισσότερα »

Που θα "χτυπήσει" η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες

Η σχεδόν... καλοκαιρινή σημερινή μπόρα, που έκανε την εμφάνισή της εντελώς απροσδόκητα και πιάνοντας εξ απήνης τους κατοίκους των βορείων προαστίων της Αττικής, ήθελε μόνο 30 λεπτά της ώρας για να προκαλέσει τον πανικό.

Πλημμυρισμένοι δρόμοι, κλήσεις άντλησης υδάτων, η Τροχαία να διευκολύνει την κίνηση, είναι μία δόση από τον... πανικό που επικράτησε για περίπου μία ώρα.

Ωστόσο, σύμφωνα με όσα δήλωσε στο protothema.gr ο μετεωρολόγος της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, κ. Θοδωρής Κολυδάς, «τις επόμενες ώρες ο καιρός θα είναι καθάρος, ενώ έντονα καιρικά φαινόμενα θα κάνουν την εμφάνισή τους ξανά από το μεσημέρι της Τρίτης σε ολόκληρη την Αττική, αυτή τη φορά, και όχι μόνο στα βόρεια προάστια».

Να σημειωθεί πως η κακοκαιρία θα ξεκινήσει το μεσημέρι της Τρίτης από τη Θεσσαλία και τις Βόρειες Σποράδες, θα κατεβεί στη Στερεά Ελλάδα, την Εύβοια και θα πλήξει όλο το νομό Αττικής.

Πλήρης εκτόνωση των έντονων καιρικών φαινομένων αναμένεται από την ερχόμενη Πέμπτη, ενώ την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακό το θερμόμετρο θα ανέβει, ξεπερνώντας τους 25 βαθμούς Κελσίου.

Ποτάμια έγιναν οι δρόμοι της πρωτεύουσας το μεσημέρι της Δευτέρας, όταν ξέσπασε δυνατή βροχή και καταιγίδα. Λίγο μετά τη μία το μεσημέρι ο ουρανός σκοτείνιασε πάνω από την Αθήνα και άρχισε να ρίχνει... καρεκλοπόδαρα, που μάλιστα συνοδεύθηκαν και από κεραυνούς, όπως άλλωστε είναι χαρακτηριστικό των καταιγίδων του Σεπτεμβρίου.

Κεντρικοί δρόμοι της Αθήνας όπως η λεωφόρος Κηφισίας και η λεωφόρος Μεσογείων πλημμύρισαν με αποτέλεσμα η κυκλοφορία των οχημάτων να διεξάγεται με πολύ μικρές ταχύτητες ειδικά στα σημεία όπου παρατηρείται συσσώρευση υδάτων στο οδόστρωμα. Ήδη το τηλεφωνικό κέντρο της Πυροσβεστικής έχει δεχθεί 25 κλήσεις για άντληση υδάτων σε περιοχές όπως το Χαλάνδρι, το Μαρούσι, το Νέο Ηράκλειο και η Νέα Ιωνία.

Λόγω συσσώρευσης υδάτων η τροχαία έχει διακόψει την κυκλοφορία στην υπόγεια διάβαση στη Σπύρου Λούη.

Σε ισχύ βρίσκεται από χθες το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εξέδωσε η ΕΜΥ – Βροχές και καταιγίδες πλήττουν εδώ και λίγη ώρα την Αττική

Η κακοκαιρία αναμένεται να συνεχιστεί σε πολλές περιοχές της χώρας και κυρίως στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία και τις Σποράδες.

Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα επεκταθούν στην υπόλοιπη χώρα ενώ η θερμοκρασία θα φτάσει στους 29 βαθμούς κελσίου.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού:

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: λίγες νεφώσεις αυξημένες αρχικά στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και βαθμιαία στις υπόλοιπες περιοχές με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα πρόσκαιρα θα είναι κατά τόπους ισχυρά στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, ενώ στη Θράκη θα περιορίζονται κυρίως στα ορεινά.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί μέχρι 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 17 έως 26 βαθμούς κελσίου. Στα δυτικά 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Προβλήματα από την καταιγίδα

Νησιά Ιόνιου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στα ηπειρωτικά ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: βορειοδυτικοί 3 με 5 και από το μεσημέρι στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 19 έως 28 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια κατά τόπους 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στη Θεσσαλία και τις Σποράδες τα φαινόμενα πρόσκαιρα θα είναι κατά τόπους ισχυρά, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα εκδηλωθούν κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 18 έως 29 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: γενικά αίθριος. Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στην Κρήτη με πρόσκαιρους όμβρους κυρίως στα ορεινά.
Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 21 έως 29 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: γενικά αίθριος. Λίγες νεφώσεις το απόγευμα στα βόρεια.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και βαθμιαία στα νοτιότερα τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 21 έως 29 βαθμούς κελσίου.

Αττική
Καιρός: λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές και καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 19 έως 29 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές κυρίως στα ανατολικά .
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 20 έως 26 βαθμούς κελσίου.


Διαβάστε Περισσότερα »

Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ – Πληροφορίες για τρομοκρατικό χτύπημα

Έκτακτη σύσκεψη χθες το βράδυ στο Υπ. Δημόσιας Τάξης - Εντείνονται τα μέτρα ασφαλείας σε αστυνομικούς, πολιτικούς και οικονομικούς στόχους
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται από το τέλος της περασμένης εβδομάδας ειδικό σχέδιο αποτροπής τρομοκρατικού χτυπήματος που έχει εκπονήσει η Ελληνική Αστυνομία με φόντο την 18η Σεπτεμβρίου, ημέρα συμπλήρωσης ενός χρόνου από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Το επίπεδο συναγερμού είναι στο υψηλότερο σημείο και όπως επισημαίνει στο protothema.gr  αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ: «Ξεκινάει ένα τρίμηνο ειδικού ενδιαφέροντος. Εκτός από την 18η Σεπτεμβρίου, έχουμε την 14η Οκτωβρίου, ημερομηνία που βγαίνει η απόφαση του δικαστηρίου για την κατ' οίκον νοσηλεία του Σάββα Ξηρού. Το πλάνο λειτουργεί με τη λογική των ομόκεντρων κύκλων. Στο πρώτο κύκλο ενεργούμε με χρονικό ορίζοντα την 18η Οκτωβρίου και στον δεύτερο με την καταλητική ημερομηνία της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στις 6 Δεκεμβρίου...». 

Στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης οι συσκέψεις είναι συνεχείς και πολύωρες και ουσιαστικά έχουν να κάνουν με την επανασχεδιασμό των μέτρων ασφαλείας, την εντατικοποίηση. Ειδικό κομμάτι αφορά στον τρόπο αντίδρασης των δυνάμεων αν διαπιστωθεί ότι υπάρχει σε εξέλιξη βομβιστική ενέργεια ειδικά από την πλευρά του Ξηρού ο οποίος δεν προειδοποιεί και αυτό είναι που τον κάνει ιδιαίτερα επικίνδυνο.

Αξίζει να τονισθεί πως οι περιπολίες των αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ είναι ορατές όλο το 24ωρο. Εκατοντάδες αστυνομικοί κινούνται με μηχανές  στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου, όπου σύμφωνα με τους αναλυτές, βρίσκεται ο μεγαλύτερος αριθμός των πιθανών στόχων. Παράλληλα όλοι οι στόχοι της λεγόμενης “κόκκινης λίστας” ενημερώθηκαν για τον αυξημένο κίνδυνο, ενώ αυξήθηκαν τα μέτρα φρούρησης και επιτήρησης. Οι περιπολίες όλο το 24ωρο σε περίεργες “ζώνες” αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ, έχουν εντατικοποιηθεί σε μια προσπάθεια να   δημιουργηθεί η εντύπωση της έντονης παρουσίας των δυνάμεων ασφαλείας. 

Τα κείμενα Μαζιώτη, οι ληστείες και η Χρυσή Αυγή

Στη διαπίστωση ότι υπάρχει αυξημένος κίνδυνος για πιθανό τρομοκρατικό χτύπημα, κατέληξαν οι αναλυτές της Aντιτρομοκρατικής, μελετώντας κείμενα και προκυρήξεις, ερμηνεύοντας πληροφορίες, στοιχεία και κινήσεις των δυο ενεργών ένοπλων ομάδων. “Μπορεί ο Νίκος Μαζιώτης να είναι στη φυλακή όμως η οργάνωση – όπως έγραψε και η Πώλα Ρούπα στην παρέμβαση που έκανε – είναι ενεργή και έχει την επιχειρησιακή δυνατότητα να το κάνει... Ας μην ξεχνάμε ότι η ομάδα Πετρακάκου - Χριστοδούλου – Δραβίλλα  συνεχίζει να πραγματοποιεί κινηματογραφικές ληστείες.. Παράλληλα μέσα από από τα κείμενα που αναρτά στο Διαδύκτιο ο Επαναστατικός Αγώνας προσπαθεί να αποκτήσει κοινωνικά ερείσματα, ¨πατώντας” στην οικονομική κρίση” αναφέρει αξιωματικός που έχει σφαιρική γνώση της κατάστασης.

Με δεδομένο μάλιστα ότι η ομάδα του Νίκου Μαζιώτη αρέσκεται να παίζει με συμβολισμούς, οι αναλυτές συγκλίνουν στην άποψη πως σε πρώτη φάση η επέτειος από τη δολοφονία Φύσσα είναι το “σημείο μηδέν” για μια εκρηκτική επανεμφάνιση του Επαναστατικού Αγώνα. Παράλληλα στα υψηλά πατώματα της ΓΑΔΑ υπάρχει έκδηλη ανησυχία για τις επόμενες κινήσεις του Χριστόδουλου Ξηρού. Όλα δείχνουν πως ο Μανώλης της 17Ν εκπαιδεύτηκε στην κατασκευή καμουφλαρισμένων βομβών (σ΄ αυτόν χρεώνεται το βιβλίο- βόμβα που εστάλη στο ΑΤ Ιτέας) και σύντονα θα ξαναχτυπήσει... Το που, δεν έχει αποκωδικοποιηθεί αλλά δεν αποκλείουν ο στόχος να είναι οικονομικός (μνημονιακός), καθώς και ο Χριστόδουλος Ξηρός συνόδευσε την απόδραση του μ ΄ένα “διάγγελμα”  κατά του μνημονίου...

Τέλος, όπως επισημαίνουν υψηλόβαθμα στελέχη τυης ΕΛ.ΑΣ, ας μην ξεχνάμε πως δεν έχει εξιχνιαστεί η διπλή δολοφονία των μελών της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο, γεγονός που ερμηνεύεται πως ενδεχομένως να προσπαθήσουν μέσα στην  εβδομάδα που διανύουμε να επανέλθουν με ένα ακόμη χτύπημα.

Διαβάστε Περισσότερα »

Έκκληση του Εργατικού Κέντρου Λιβαδειάς για σχολικά είδη

      Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Επαρχίας Λιβαδειάς στο πλαίσιο των δράσεων αλληλεγγύης που έχει αναπτύξει και στην προσπάθεια υποστήριξης των οικονομικά ασθενέστερων συνανθρώπων μας ,  ζητά την προσφορά σας σε  Σχολικά  είδη, ενόψει  του ξεκινήματος της νέας σχολικής χρονιάς ,   με σκοπό την κάλυψη σε σχολικά είδη μαθητών απόρων οικογενειών.  Η διάθεση  θα γίνει δωρεάν , βάσει οικονομικών και κοινωνικών κριτηρίων.  Σε αυτό το πλαίσιο , κάνοντας  έκκληση  στην ευαισθησία και τον ανθρωπισμό  σας , σας παρακαλούμε   να συμμετάσχετε ενεργά στην προσπάθεια , ώστε  να  μπορέσουν και τα παιδιά των αδύναμων οικονομικά οικογενειών να αντεπεξέλθουν στις ανάγκες του Σχολείου.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την αλληλεγγύη σας.
                  
                                           
                                                      Το       Δ.Σ.

Διαβάστε Περισσότερα »

Βίντεο-Eπίθεση Δημάρχου Λεβαδέων κατά του Περιφερειάρχη και Π.Α.Ε.Λεβαδειακός για το γήπεδο


Η νέα Δημοτική Αρχή και εγώ προσωπικά έχω την υποχρέωση να ενημερώσω τους Δημότες για όσα συνέβησαν σχετικά με την χρήση του Δημοτικού Σταδίου από την ΠΑΕ Λεβαδειακός για τον χτεσινό αγώνα στο πλαίσιο της Super League.
Το πρόβλημα είναι γνωστό γιατί διαρκεί πολλά χρόνια και το έχουμε "κληρονομήσει" από τις δύο τελευταίες Δημοτικές Αρχές.
Από τη στιγμή που αναλάβαμε προσπαθήσαμε να βρούμε λύση, σύμφωνα με την πρόταση που κατ' επανάληψη έχουμε διατυπώσει ( αποτελεί και προεκλογική μας δέσμευση) και η οποία συνοψίζεται στην υπογραφή σύμβασης, ως προϋπόθεση για τη χρήση του Δημοτικού Σταδίου από την ΠΑΕ Λεβαδειακός. Για τις μέχρι σήμερα εκατέρωθεν απαιτήσεις αρμόδια είναι πλέον η Δικαιοσύνη, στην οποία έχει προσφύγει η ΠΑΕ Λεβαδειακός.
Υπενθυμίζω ότι στο πλαίσιο αυτής της διένεξης, δεν πραγματοποιήθηκε το παιχνίδι Λεβαδειακού-ΠαναθηναΪκού (23-8-2014), επειδή μετά την κοινοποίηση σχετικού εγγράφου του ΑΠΟΔΗΛ, δεν δόθηκε έγκριση τέλεσης του αγώνα από την Διεύθυνση Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας.
Η νέα Δημοτική Αρχή εξάντλησε όλα τα περιθώρια για να βρεθεί μια έστω και προσωρινή συμβιβαστική λύση, δηλαδή ένα ιδιωτικό συμφωνητικό μεταξύ ΑΠΟΔΗΛ και ΠΑΕ Λεβαδειακός που θα επέτρεπε τη διεξαγωγή του χθεσινού και του επόμενου αγώνα, με τον όρο της υπογραφής σύμβασης  σε διάστημα ενός μήνα. Η ΠΑΕ Λεβαδειακός ανέλαβε να συντάξει αυτό το συμφωνητικό, αλλά αθετώντας τη δέσμευσή της, κατέφυγε σε παρασκηνιακές ενέργειες και παρελκυστικές τακτικές.
Οι δικές μας ενέργειες έγιναν και θα εξακολουθούν να γίνονται, με σεβασμό στα θεσμικά όργανα διοίκησης του Δήμου. Στη συγκεκριμένη περίπτωση ο ΑΠΟΔΗΛ είναι ο νόμιμος, θεσμικός διαχειριστής του Δημοτικού Σταδίου με αποφασιστικές αρμοδιότητες.
Δυστυχώς ο κ. Περιφερειάρχης δεν επέδειξε τον ίδιο σεβασμό στους θεσμούς. Υπέγραψε την άδεια διεξαγωγής του αγώνα παρακάμπτοντας τον ΑΠΟΔΗΛ ενώ δεν διαβουλεύτηκε, ούτε καν ενημέρωσε τον Δήμο Λεβαδέων.
Η απόφασή του, που αναρτήθηκε στο "Διαύγεια" στηρίζεται σε δήλωση του πρώην Δημάρχου Λεβαδέων, που ήταν αναρμόδιος τότε και σήμερα, χωρίς καμιά αναφορά στο έγγραφο του ΑΠΟΔΗΛ, του μοναδικού αρμόδιου φορέα,  προς τη Διεύθυνση Υγείας.
Πρόκειται για ένα σοβαρό θεσμικό ολίσθημα και ένα αρνητικό πρώτο δείγμα γραφής του νέου Περιφερειάρχη. Αν η απόφασή του οφείλεται σε ελλιπή ενημέρωση και τεκμηρίωση περιμένουμε να επανορθώσει.
Τέλος, επαναλαμβάνουμε τη θέση της νέας δημοτικής αρχής ότι επιθυμεί η ΠΑΕ Λεβαδειακός να χρησιμοποιεί το Δημοτικό Στάδιο με κανόνες νομιμότητας διαφάνειας επ’ ωφελεία και των Δημοτών.


Πούλου κατά Μπακογιάννη και Λεβαδειακού από LAMIASTARGR
Διαβάστε Περισσότερα »

Συναντήσεις του Εμπορικού Συλλόγου Λιβαδειάς με Αγνιάδη και Ρουσσόπουλο

         
Την Πέμπτη 11 Σεπτέμβριου πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Προέδρου κ.Καλογρηά Αθανάσιου ,του Αντιπροέδρου κ.Σάκκου Μάριου και του Ταμία κ.Ζησιμόπουλου Θεοδώρου με τον διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Λιβαδειάς κ. Ρουσσόπουλο Κωνσταντίνο στο γραφείο του στο Νοσοκομείο Λιβαδειάς.
Ο διοικητής αφού ευχαρίστησε τους αντιπροσώπους του Δ.Σ του Εμπορικού Συλλόγου Λιβαδειάς για την επίσκεψη τους και τους συνεχάρη για την εκλογή τους, προέβη σε πλήρη ενημέρωση για την κατάσταση και της συνθήκες καθημερινής πραγματικής εικόνας του Νοσοκομείου Λιβαδειάς. Χαρακτήρισε βιώσιμο και με δυνατότητες το Νοσοκομείο μας και τόνισε την παρουσία στο πλευρό του εξαιρετικού και άρτια καταρτισμένου Ιατρικού, Νοσηλευτικού και Οικονομικού Επιτελείου, που δίνει άνισο αγώνα για την πλήρη παροχή υπηρεσιών .Τόνισε δε την έλλειψη εξειδικευμένων Ιατρών που θα έλυναν σημαντικά προβλήματα της καθημερινότητας. Επισήμανε την οικονομική επάρκεια του Νοσοκομείου δίχως όμως την συνδρομή της κεντρικής εξουσίας.
Ο Πρόεδρος αφού συνεχάρη τον κ. Ρουσσόπουλο για την επιλογή του στην θέση του Διοικητή και την καθημερινή του παρουσία στο πλευρό και στα προβλήματα των συμπολιτών μας συζήτησαν θέματα που απασχολούν τον εμπορικό κόσμο και την κοινωνία της Λιβαδειάς.

1.    Γνωρίζοντας την δυσμενή οικονομική και κοινωνική δύσκολη εποχή που έχει ως αποτέλεσμα την έλλειψη ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης από τα μέλη μας και τις οικογένειες τους, συζητήθηκε η συνδρομή στα πλαίσια της αλληλεγγύης προς τα μέλη που βρίσκονται σε πραγματικά δυσμενή θέση.
2.    Την αποστολή και γνωστοποίηση διαγωνισμών και σύσταση επιτροπών που αφορούν θέματα εμπορίου  και εξυπηρετούν πάγιες και διαρκείς ανάγκες όλων των συμπολιτών μας
3.    Γνωστοποιήθηκε η πρόθεση των μελών του Εμπορικού Συλλόγου Λιβαδειάς να συνδράμουν στα πλαίσια του εθελοντισμού και σε κοινωφελή εργασία στο πλευρό του Διοικητού και του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού προς εξυπηρέτηση ή αποφυγή δυσμενών αποτελεσμάτων για όλους μας

Κλείνοντας δόθηκε στα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου Λιβαδειάς  από την διευθύντρια κ. Μήλιου το Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως αρ.1465 για την παροχή δικαιολογητικών και των δικαιωμάτων των ανασφάλιστων συναδέλφων μας. Το Δ.Σ. επισήμανε και στην διευθυντήρια οικονομικών υπηρεσιών την ευγνωμοσύνη τους για τις υπηρεσίες των υπηρεσιακών παραγόντων και ζήτησε την συνδρομή για καλύτερη οικονομική διευθέτηση τυχών οφειλών των εμπόρων προς το Γενικό Νοσοκομείο Λιβαδειάς.


Από τις δυο πλευρές τονίστηκε η ανάγκη συχνών επαφών στα πλαίσια της συνεργασίας για την λήψη αποφάσεων και δράσεων στο καίριο ζήτημα της Δημόσιας Υγείας.






Την Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου συναντήθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Λιβαδειάς με τον πρόεδρο κ.Παναγιώτη Αγνιάδη και τον οικονομικό επόπτη κ.Λουκά Παπαχαραλάμπους του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Βοιωτίας. Ο Πρόεδρος του Ε.Β.Ε.Β. συνεχάρη τον Πρόεδρο και το Δ.Σ. για την εκλογή τους, επισημαίνοντας την πρόθεση του Δ.Σ. που προεδρεύει για την στήριξη του Εμπορικού Συλλόγου Λιβαδειάς στο δύσκολο αγώνα, μέσω οικονομικής κρίσης και δυσμενών πολίτικων συγκύριων.
Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Λιβαδειάς αφού ευχαρίστησε τον πρόεδρο κ. Αγνιάδη, μνημόνευσε με την σειρά του την περίοδο της προεδρίας του κ. Αγνιάδη στον Σύλλογο, τον ευχαρίστησε για την 30ετη του παρουσία στον εμπορικό και επιχειρηματικό συνδικαλισμό ,με την καθημερινή και καθοριστική παρουσία και παρέμβαση υπέρ των συναδέλφων τις πόλης μας.
Στην συνέχεια συζητήθηκαν θέματα που άπτονται του ενδιαφέροντος των Δ.Σ., φλέγοντα ζητήματα και έναρξη διαλόγου για την χάραξη κοινής πολιτικής και δράσεων για το καλό όλων μας. Συγκεκριμένα συζητήθηκαν θέματα όπως:

•    Το μείζον ζήτημα που ταλανίζει το ελληνικό εμπόριο με την έλλειψη ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης λόγω των μη εγκαίρων καταβολών στον ΟΑΕΕ, και την πιθανή έναρξη ενδίκων μέσων ενάντια στον ασφαλιστικό φορέα.
•    Τονίστηκε η ανάγκη αποκατάστασης της συνεργασίας σε επίπεδο Διοικητικό και ζητήθηκε η συνδρομή όλων για την εκμετάλλευση και υλοποίηση προγραμμάτων για την επιμόρφωση των συναδέλφων.
•    Συμμετοχή σε δράσεις του Επιμελητήριου, όπως εκθέσεις κλαδικές  και παρουσία μελών του Εμπορικού Συλλόγου Λιβαδειάς σε επιτροπές η συμμετοχή σε ταξίδια που έχουν επιχειρηματικό ενδιαφέρων.
•    Οικονομική ενίσχυση σε εκδηλώσεις και δράσεις του Εμπορικού Συλλόγου Λιβαδειάς.
•    Ζητήθηκε η ενημέρωση από τον πρόεδρο και τον γενικό γραμματέα της κεντρικής ένωσης επιμελητήριων για την θέση ενάντια στα κόκκινα επιχειρηματικά δάνεια.
•    Τέλος το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Λιβαδειάς συζήτησε και γνωστοποίησε τις δανειακές υποχρεώσεις που υπολήπτονται για το κτήριο και την συνδρομή του Ε.Β.Ε.Β εάν παραστεί ανάγκη για την ρύθμιση ή αποπληρωμή αυτών.

Κλείνοντας ο Πρόεδρος του Ε.Β.Ε.Β αφού ευχαρίστησε το νέο Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Λιβαδειάς για την επίσκεψη επανέλαβε την πρόθεση του Δ.Σ του Ε.Β.Ε.Β  για σχεδόν καθημερινή επαφή προς επίλυση και τακτοποίηση ζητημάτων που ταλανίζουν την επιχειρηματική κοινότητα.




Το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Λιβαδειάς
Διαβάστε Περισσότερα »

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟ Ε.Κ.ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ  ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟΥ
                ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ  2014 -2015

   Το  Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς  και η ΕΛΜΕ  N. Βοιωτίας  ξεκινούν  για τρίτη συνεχή χρονιά τη  λειτουργία του «Κοινωνικού Φροντιστηρίου», στην Επαρχία Λιβαδειάς ,για τα παιδιά των οικονομικά αδυνάτων οικογενειών.
Καλούμε όσους εκπαιδευτικούς θέλουν, σ’ αυτές τις δύσκολες εποχές που ζούμε, να λάβουν μέρος σ’ αυτή την προσπάθεια αλληλεγγύης.
 Όσοι επιθυμείτε τη συμμετοχή των παιδιών σας στο Κοινωνικό Φροντιστήριο, για το Σχολικό έτος 2014-2015, μπορείτε να συμπληρώσετε σχετική αίτηση στο Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς.
Μαζί με την αίτηση του κηδεμόνα παρακαλούμε να καταθέσετε:                                  1. Φωτοτυπία της Αστ. Ταυτότητας ή Διαβατηρίου
2. Βεβαίωση φοίτησης από το σχολείο που φοιτά ο μαθητής.
3. Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης.
4. Φωτοτυπία εκκαθαριστικού και Ε9, θεωρημένα ή υπεύθυνη δήλωση  
    του  Ν. 1599/86, θεωρημένη από την αρμόδια Δ.Ο.Υ ότι δεν 
    υποβάλλεται  φορολογική δήλωση.
6. Φωτοτυπία της πρώτης σελίδας του βιβλιαρίου απορίας προνοίας ή 
    Φωτοτυπία κάρτας ανεργίας

Τα  δικαιολογητικά θα κατατίθενται στο  Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς
 ( τηλ. 22610 28344 ),  καθημερινά από ώρα 9.00΄π.μ. έως 13.00΄μ.μ.
                                                                                                                     
                                                                                Τα     Δ.Σ.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ-Κέντρο Ξένων Γλωσσών-Θήβα Θεσπιές

ΚΕΝΤΡΙΚΟ : ΠΕΛΟΠΙΔΟΥ 37, ΘΗΒΑ
Τ.Κ 32200
ΤΗΛ : 2262080728
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ : ΘΕΣΠΙΕΣ
ΤΗΛ : 2262065800
 ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΟΥΝΗΣ 6977296903
ΧΑΡΗΣ ΔΟΥΝΗΣ 6984465304


Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ http://prooptiki-thiva.gr/
Διαβάστε Περισσότερα »

Μέσω διαδικτύου η έκδοση κάρτας ανεργίας



Μέσω ίντερνετ θα έχουν τη δυνατότητα οι δικαιούχοι να εκδίδουν κάρτα ανεργίας του ΟΑΕΔ, με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή. Το μέτρο αφορά 800.000 ανέργους που είτε λαμβάνουν επίδομα ανεργίας, είτε όχι.

Με την τροπολογία προωθείται η ηλεκτρονική διακυβέρνηση στον ΟΑΕΔ και η αξιοποίηση του διαδικτύου, προκειμένου οι δικαιούχοι του Οργανισμού να έχουν πλήρη πρόσβαση στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, ο νέος τρόπος συναλλαγής των δικαιούχων με τον ΟΑΕΔ απελευθερώνει περίπου 800 εργασιακούς συμβούλους και 1.200 διοικητικούς υπαλλήλους, οι οποίοι θα αξιοποιηθούν στην εξατομικευμένη προσέγγιση των ανέργων με προσωπικές συνεντεύξεις και τη σύνταξη Ατομικού Σχεδίου Δράσης, ώστε να γίνουν αποτελεσματικότερες οι υπηρεσίες, που παρέχει ο Οργανισμός.
Διαβάστε Περισσότερα »

Συνάντηση Βυζαντινών Χορωδιών στη Θήβα στα πλαίσια των Πινδαρείων 2014


Διαβάστε Περισσότερα »

Ενδιαφέρει όλους τους ενήλικες!Έναρξη Υποβολής Αιτήσεων για το ΚΔΒΜ Δήμου Θηβαίων!





Σας ενημερώνουμε ότι από Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου έως Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014 , θα υποβάλλονται αιτήσεις για την συμμετοχή στα εκπαιδευτικά προγράμματα (2014-2015) του Kέντρου δια βίου Mάθησης του Δήμου Θηβαίων το οποίο υπάγεται στο Ίδρυμα Νεολαίας και δια Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ) του υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων, για τα χειμερινά προγράμματα.
Τα προγράμματα (25ωρα ή 50ωρα) παρέχονται ΔΩΡΕΑΝ σε ΟΛΟΥΣ τους πολίτες του Δήμου Θηβαίων, άνω των 18 ετών. Οι μέρες και ώρες διεξαγωγής των προγραμμάτων θα διαμορφωθούν με βάση τις ανάγκες των εκπαιδευομένων.
Αναλυτικά προσφέρονται:

1. ΟΙΚΟΝΟΜΙA - EΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

1.1. Καινοτομία – Επιχειρηματικότητα – Διοίκηση Επιχειρήσεων 25Ω
1.2. Κοινωνική Οικονομία και Κοινωνική Επιχειρηματικότητα 50Ω
1.3. Επιχειρηματικότητα και Τουριστική – Πολιτιστική Ανάπτυξη 25Ω
1.4. Αγροτική Επιχειρηματικότητα – Marketing Αγροτικών Προϊόντων 25Ω
1.5. Βιολογικά Προϊόντα: Παραγωγή – Πιστοποίηση – Διάθεση 25Ω
1.6. Ηλεκτρονική Επιχειρηματικότητα – e-επιχειρείν 25Ω
1.7. Πράσινη Επιχειρηματικότητα 25Ω
1.8. Δημιουργώ τη δική μου επιχείρηση 25Ω
1.9. Σύγχρονες Τραπεζικές Συναλλαγές 25Ω
1.10. Υπολογίζοντας τις δαπάνες του νοικοκυριού 25Ω
1.11. Συμβουλευτική σταδιοδρομίας 25Ω
1.12. Επαγγελματική ενεργοποίηση ανέργων γυναικών 25Ω





2. ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ – ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

2.1 Περιβάλλον και καθημερινή ζωή 25Ω
2.2 Γεωργία και Φυσικοί Πόροι 25Ω
2.3 Συλλογικές Περιβαλλοντικές Δράσεις 25Ω
2.4 Οικολογικές λύσεις για το σπίτι 25Ω
2.5 Προστασία και Δικαιώματα Καταναλωτή 25Ω
2.6 Ασφάλεια –Ποιότητα Τροφίμων 25Ω
2.7 Αστικοί λαχανόκηποι 25Ω
2.8 Πρακτικές συμβουλές (υγιεινής) διατροφής 25Ω
2.9 Αγωγή Υγείας – Πρώτες Βοήθειες 25Ω
2.10 Διαμόρφωση και διακόσμηση εσωτερικών χώρων 25Ω


3. ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ

3.1 Επεξεργασία Κειμένου – Διαδίκτυο (Ι) 50Ω
3.2 Υπολογιστικά Φύλλα – Παρουσιάσεις (ΙΙ) 50Ω
3.3 Βάσεις Δεδομένων – Εξειδικευμένα θέματα (ΙΙΙ) 50Ω
3.4 Διαδικτυακά εργαλεία και υπηρεσίες στην καθημερινή ζωή 25Ω
3.5 Ηλεκτρονικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης (social media) 25Ω
3.6 Δημιουργία Ιστοσελίδας 50Ω
3.7 Ηλεκτρονική εφημερίδα 50Ω
3.8. Εξοικείωση με ηλεκτρονικές μορφές μάθησης – e-learning (25Ω) e-Κ.Δ.Β.Μ.


4. ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

4.1 Ελληνικό Αλφαβητικό σύστημα 25Ω
4.2 Βελτιώνω την ορθογραφία μου 25Ω
4.3 Σύνταξη εγγράφων – φορμών 50Ω
4.4 Αγγλικά για το χώρο εργασίας (Α2-Β1) 25Ω
4.5 Αγγλικά για τον τουρισμό (Α2) 25Ω
4.6 Γαλλικά για τον τουρισμό (Α1-Α2) 25Ω
4.7 Γερμανικά για τον τουρισμό (Α1-Α2) 25Ω
4.8 Ιταλικά για τον τουρισμό (Α1-Α2) 25Ω
4.9 Ισπανικά για τον τουρισμό (Α1-Α2) 25Ω
4.10 Ρωσικά για τον τουρισμό (Α1-Α2) 25Ω
4.11 Κινεζικά για τον τουρισμό (Α1-Α2) 25Ω
4.12 Τουρκικά για τον τουρισμό (Α1-Α2) 25Ω


5. ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ

5.1 Διαχείριση εργασιακού άγχους/Εναρμόνιση επαγγελματικής και προσωπικής ζωής 25Ω
5.2 Αποτελεσματική συνεργασία στον εργασιακό χώρο 25Ω
5.3 Αποτελεσματική ηγεσία στην εργασία 25Ω
5.4 Διαχείριση χρόνου 25Ω
5.5 Διαχείριση διαπροσωπικών σχέσεων 25Ω
5.6 Επικοινωνία και δυναμική της Ομάδας 25Ω
5.7 Εθελοντικές δράσεις στην τοπική κοινωνία 25Ω
5.8 Αποτελεσματική επικοινωνία με φορείς και υπηρεσίες 50Ω
5.9 Αντιμετώπιση της κοινωνικής κρίσης στην καθημερινή ζωή 25Ω

6. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗ

6.1 Ιστορία της Τέχνης 25Ω
6.2 Εικαστικό Εργαστήρι 50Ω
6.3 Φωτογραφία 25Ω
6.4 Κινηματογράφος 25Ω
6.5 Εργαστήρι δημιουργίας Βίντεο 50Ω
6.6 Θεατρικό Εργαστήρι (ανεβάζω τη δική μου παράσταση) 50Ω
6.7 Εργαστήρι μουσικής 50Ω
6.8 Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής 50Ω

        Αξιοποίηση της Πολιτιστικής Κληρονομιάς 25Ω
        Τοπική Ιστορία 25Ω


7. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΥΑΛΩΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΟΜΑΔΩΝ

7.1 Μετανάστες – Υποστήριξη στην καθημερινή ζωή 25Ω
7.2 Τσιγγάνοι – Γλωσσικές δεξιότητες Ι 50Ω
7.3 Τσιγγάνοι – Γλωσσικές δεξιότητες ΙΙ 50Ω
7.4 Τσιγγάνοι – Υποστήριξη στην καθημερινή ζωή 25Ω
7.5 Κρατούμενοι – Επικοινωνία στην καθημερινή ζωή (Α1) 125Ω
7.6 Κρατούμενοι – Επικοινωνία στην καθημερινή ζωή (Α2) 175Ω
7.7 Κρατούμενοι – Υποστήριξη κρατουμένων 25Ω
7.8 Μουσουλμανική Μειονότητα – Γλωσσικές δεξιότητες Ι 50Ω
7.9 Μουσουλμανική Μειονότητα – Γλωσσικές δεξιότητες ΙΙ 50Ω


Για την ένταξη των ενδιαφερομένων στα τμήματα απαιτούνται:

    Η συμπλήρωση σχετικής αίτησης (διατίθεται στο Κ.Δ.Β.Μ. και στην ιστοσελίδα του Δήμου http://kentrodiaviouthivas.blogspot.gr και www.thiva.gr )
    Φωτοτυπία Αστ. Ταυτότητας ή Διαβατηρίου

Για πληροφορίες & εγγραφές απευθυνθείτε στο Κ.Δ.Β.Μ Δήμου Θηβαίων Διεύθυνση: Κύπρου 3 Θήβα.
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2262350662
Fax: 2262080025
E-mail: kdvm902@gmail.com

Υπεύθυνη Εκπαίδευσης, Ανάπτυξης και Διασφάλισης Ποιότητας ΚΔΒΜ Θηβαίων: Μαρία Παππά
Υπεύθυνη Οργάνωσης ΚΔΒΜ Θηβαίων: Ιωάννα Λυμπερίου

Υποβολή αιτήσεων:
ΔΕΥΤΕΡΑ, ΤΕΤΑΡΤΗ & ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ & ΩΡΕΣ 10.00 - 13.00 μ.μ.


Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας


Διαβάστε Περισσότερα »

Ερχονται τα νέα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ -Πότε θα πληρωθεί η κάθε δόση

Τα νέα εκκαθαριστικά πληρωμής του ΕΝΦΙΑ με τις 6 δόσεις αλλά χωρίς τις εκπτώσεις, μπορούν ήδη πλέον να δουν στο Taxisnet οι περισσότεροι ιδιοκτήτες ακινήτων. Τα νέα εκκαθαριστικά αυτά θα πρέπει να τα πληρώσουν οι 9 στους 10 φορολογουμένους μέσω τραπέζης, έως τις 30 Σεπτεμβρίου. Ωστόσο για περίπου 700.000 ιδιοκτήτες, οι οποίοι δικαιούνται διάφορες εκπτώσεις και απαλλαγές, τα εκκαθαριστικά αυτά δεν είναι και τα οριστικά αλλά θα αλλάξουν και πάλι.

Οι εκπτώσεις και ποιοι τις δικαιούνται

    Οσοι έχουν ακίνητο στις 4.000 περιοχές όπου είχαν γίνει λάθη επειδή δεν δεν ισχύει σε αυτές ο αντικειμενικός προσδιορισμός αξία ακινήτων, τα θηριώδη εκκαθαριστικά θα αλλάξουν σε μία εβδομάδα. Αυτοί δεν θα πρέπει να πληρώσουν τον ΕΝΦΙΑ πριν τις 22 Σεπτεμβρίου, γιατί μόλις τότε (ή και 2-3 ημέρες αργότερα) και θα εμφανιστεί στο taxisnet το σωστό εκκαθαριστικό με τη μείωση φόρου.
    Οσοι δικαιούνται εκπτώσεις ως χαμηλόμισθοι, χαμηλοσυνταξιούχοι, άνεργοι, τρίτεκνοι, πολύτεκνοι, άτομα με αναπηρία 80% και άνω κλπ, το εκκαθαριστικό τους θα αλλάξει τον Οκτώβριο. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει ως τις 30 Σεπτεμβρίου να πληρώσουν πρώτα την «φουσκωμένη» α΄δόση του ΕΝΦΙΑ (χωρίς τις εκπτώσεις) και μετά από νέα ανακοίνωση (και διαδικασία που θα καθοριστεί τις επόμενες εβδομάδες) θα μπορούν να πληρώσουν μειωμένες τις επόμενες δόσεις, από τις οποίες θα αφαιρεθεί και το υπερβάλλον ποσό που θα έχουν πληρώσει στις 30 Σεπτεμβρίου.
    Οσοι έχουν ακίνητα στην Κεφαλονιά ή άλλες σεισμόπληκτες περιοχές ή και σε μη ενεργούς πολεοδομικά οικισμούς, θα εκδοθούν επίσης ξανά νέα εκκαθαριστικά ΕΝΦΙΑ στις 22 Σεπτεμβρίου και θα αναρτηθούν στην φορολογική μερίδα τους στο taxisnet.
    Για όσους έχουν διατηρητέα ακίνητα ή ξενοδοχειακά κτίρια, θα πρέπει να πληρώσουν επίσης την αυξημένη α΄δόση και από τον Οκτώβριο μέχρι τον Φεβρουάριο θα μπορούν να πληρώνουν χαμηλότερες.

Οι καταληκτικές ημερομηνίες καταβολής των δόσεων είναι οι εξής:

    1η δόση έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2014.
    2η δόση έως τις 31 Οκτωβρίου 2014.
    3η δόση έως τις 28 Νοεμβρίου 2014.
    4η δόση έως τις 31 Δεκεμβρίου 2014.
    5η δόση έως τις 30 Ιανουαρίου 2015.
    6η δόση έως τις 27 Φεβρουαρίου 2015.



Διαβάστε Περισσότερα »

Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Θηβαίων: Διανομή τροφίμων και σχολικών ειδών




Ο Δήμος Θηβαίων συνεχίζοντας τις κοινωνικές του δράσεις, προκειμένου να στηρίξει τους οικονομικά αδύνατους δημότες, πραγματοποίησε, την Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου μέσω του Δημοτικού Κοινωνικού Παντοπωλείου, διανομή τροφίμων σε πενήντα (50) οικογένειες δικαιούχων.

Τις επόμενες μέρες θα πραγματοποιηθούν διανομές και στους υπόλοιπους δικαιούχους (120 οικογένειες).

Επίσης πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς πραγματοποιήθηκε διανομή σχολικών ειδών (σχ.τσάντες, τετράδια, μολύβια, κασετίνες κτλ)  και ρουχισμού στα παιδιά των δικαιούχων .

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο μέχρι σήμερα εξυπηρετεί 170 οικογένειες ανά τακτά χρονικά διαστήματα και εκ περιτροπής, από προσφορές επιχειρήσεων της περιοχής και πολιτών.

Απαραίτητη προϋπόθεση ωστόσο είναι, να είναι γεμάτα τα ράφια του Κοινωνικού Παντοπωλείου. Γι’ αυτό το λόγο ζητούμε την συνδρομή επιχειρήσεων και πολιτών και θυμίζουμε ότι έχουν τοποθετηθεί στα Σούπερ Μάρκετ του Δήμου –αμέσως μετά τα ταμεία τους- καλάθια με την ένδειξη «Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Θηβαίων», όπου συγκεντρώνονται τρόφιμα και άλλα είδη.

Όσοι επιθυμούν να προσφέρουν μεγάλες ποσότητες προϊόντων μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα  2262350603 και 2262350607.


Διαβάστε Περισσότερα »

Ένας νεκρός από τις βροχοπτώσεις στο Ωραιόκαστρο



Ένας 49χρονος άνδρας έχασε τη ζωή του όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε παρασύρθηκε από χείμαρρο, εν μέσω σφοδρής βροχόπτωσης, στην αγροτική περιοχή Δρυμού του δήμου Ωραιοκάστρου Θεσσαλονίκης.

Στο ΙΧ αυτοκίνητο επέβαινε και ο 19χρονος γιος του θύματος, ο οποίος νοσηλεύεται.

Λόγω της έντονης βροχόπτωσης σπίτια, καταστήματα και δρόμοι πλημμύρισαν τόσο στο Ωραιόκαστρο όσο και στην ευρύτερη περιοχή.

Η Πυροσβεστική έχει δεχθεί τουλάχιστον 55 κλήσεις για άντληση υδάτων στο Ωραιόκαστρο.

Συνολικά έχει δεχθεί 88 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων και παροχή βοήθειας στους νομούς Πέλλας, Κιλκίς και Θεσσαλονίκης.
Διαβάστε Περισσότερα »

Σε κλίμα συγκίνησης ο Αγιασμός του Εσπερινού Σχολείου Θήβας



Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεωργίου πραγματοποιήθηκε η τελετή Αγιασμού για την έναρξη της σχολικής χρονιάς στο Εσπερινό Γυμνάσιο & Λύκειο Θήβας, στην οποία παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου.

Πριν την έναρξη του Αγιασμού, η Διευθύντρια του σχολείου κ. Ρούλα Γκιζίλη ζήτησε από μαθητές,  καθηγητές και  παραβρισκόμενους να τηρήσουν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του  εκπαιδευτικού του εσπερινού σχολείου Δημήτρη Παύλου, που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή, ανακοινώνοντας παράλληλα την πρωτοβουλία για διοργάνωση ετήσιων σχολικών σκακιστικών αγώνων που θα φέρουν το όνομά του, σε συνεργασία με τον Σκακιστικό Όμιλο Θήβας, καθώς  ο αγαπημένος εκπαιδευτικός υπήρξε μεγάλος σκακιστής. 

Ο Δήμαρχος Θηβαίων στον χαιρετισμό του μετά τον Αγιασμό, συνεχάρη τη Διευθύντρια του σχολείου και τα μέλη του Σκακιστικού Ομίλου Θήβας για την πρωτοβουλία και δήλωσε πως ο Δήμος Θηβαίων θα βοηθήσει, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του, γι΄αυτή τη διοργάνωση.

Παράλληλα ευχήθηκε στους μαθητές να έχουν μια καλή σχολική χρονιά, υγεία και δύναμη για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στα μαθητικά τους καθήκοντα και στην καθημερινότητά τους, τονίζοντας την σπουδαιότητα ύπαρξης του εσπερινού σχολείου, μιας και οι μαθητές του στην πλειοψηφία τους είναι εργαζόμενοι και οικογενειάρχες, που μαθητεύουν έχοντας ως στόχο την απόκτηση των απαραίτητων εφοδίων για την καλυτέρευση της ζωής τους.







Διαβάστε Περισσότερα »

Ο καιρός της Δευτέρας: Βροχές, καταιγίδες και χαλάζι



Χαλάει ο καιρός και τη Δευτέρα θα είναι χειμωνιάτικος με βροχές, καταιγίδες, ακόμη και χαλάζι!...




Βροχές και σποραδικές καταιγίδες, τοπικά ισχυρές στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία και τις Σποράδες, προβλέπονται για τη Δευτέρα και δεν αποκλείεται να συνοδεύονται πρόσκαιρα από χαλαζοπτώσεις και ενισχυμένους ανέμους.

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές ή καταιγίδες, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά περιόδους ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία προβλέπονται νεφώσεις με παροδικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι πρόσκαιρα κατά τόπους έντονα. Στη Θράκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι ή καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά από το απόγευμα ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από17 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στα δυτικά θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο προβλέπονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές κι απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 και από το μεσημέρι στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια κατά τόπους θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Θεσσαλία, και τις Σποράδες προβλέπονται νεφώσεις με παροδικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι πρόσκαιρα κατά τόπους έντονα. Στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν σποραδικοί όμβροι ή καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαθεί από 18 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στην Κρήτη με πρόσκαιρους όμβρους κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες νεφώσεις το απόγευμα στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και βαθμιαία στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 29 βαθμούς Κελσίου.


Διαβάστε Περισσότερα »

Τα γεγονότα σαν σήμερα



Στις 15 Σεπτεμβρίου 1928 ο Αλεξάντερ Φλέμινγκ ανακαλύπτει την πενικιλίνη. Την ίδια ημερομηνία το 1935 ο Αδόλφος Χίτλερ εκδίδει διάταγμα, με το οποίο υποβιβάζει τους Εβραίους στο καθεστώς του υπανθρώπου...



1821- Άκαρπες αποβαίνουν οι συνομιλίες που διεξάγονται στον Άγιο Αθανάσιο, κοντά στην Τριπολιτσά, ανάμεσα στην ελληνική (Κολοκοτρώνης, Πετρόμπεης Μαυρομιχάλης, Παλαιών Πατρών Γερμανός και Αναγνωσταράς) και την οθωμανική αντιπροσωπεία, για την παράδοση της πρωτεύουσας του Μοριά, που πολιορκείται από τους επαναστάτες.

1916- Ο Μικρός Γουίλι, το πρώτο τανκ που κατασκευάστηκε από τους Βρετανούς, χρησιμοποιείται για πρώτη φορά κατά των Γερμανών στον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο, στη Μάχη του Σομ.

1922- Ο Γκούσταβ Χολστ μπαίνει για πρώτη φορά σε στούντιο για να ηχογραφήσει το Τζούπιτερ από τους Πλανήτες με τη Συμφωνική του Λονδίνου για λογαριασμό της Κολούμπια.

1928- Ο Αλεξάντερ Φλέμινγκ ανακαλύπτει την πενικιλίνη.

1935- Ο Αδόλφος Χίτλερ υιοθετεί τη σβάστικα ως επίσημο σύμβολο της Ναζιστικής Γερμανίας. Την ίδια μέρα εκδίδει διάταγμα, με το οποίο υποβιβάζει τους Εβραίους στο καθεστώς του υπανθρώπου.

1968- Ιδρύεται η Κομουνιστική Νεολαίας Ελλάδας (ΚΝΕ).

Διαβάστε Περισσότερα »

Γιατί ο Στιβ Τζομπς δεν άφηνε τα παιδιά του να χρησιμοποιούν iPad;






Αυστηρά περιορισμένη ήταν η χρήση προϊόντων της Apple για τα παιδιά του Στιβ Τζομπς, λόγω της ...



ανησυχίας του ιδρυτή της εταιρείας για τις επιπτώσεις της τεχνολογίας στα παιδιά.

Μολονότι ο Τζομπς αποκαλούνταν παγκοσμίως «ο ευαγγελιστής της ψηφιακής εποχής», φαίνεται πως απέτρεπε τα παιδιά του να χρησιμοποιούν iPads, περιορίζοντας μάλιστα και την πρόσβασή τους στο Διαδίκτυο γενικότερα.

Η αποκάλυψη ότι τα παιδιά του ανθρώπου που έπειθε εκατομμύρια άλλους να αγοράσουν τα κομψά αλλά πανάκριβα προϊόντα της Apple, δεν ήταν με τη σειρά τους προσκολλημένα στα τεχνολογικά γκάτζετ έγινε από τον αμερικανό δημοσιογράφο Νικ Μπίλτον.

Ανακαλώντας μια συζήτηση που είχε το 2010 με τον Τζομπς, έναν χρόνο πριν τον θάνατό του, ο Μπίλτον αποκάλυψε πρόσφατα τις απόψεις του ιδρυτή της Apple που τού είχαν προκαλέσει μεγάλη έκπληξη.

Τότε, ο Τζομπς είχε επικοινωνήσει μαζί του τηλεφωνικά προκειμένου να παραπονεθεί για ένα άρθρο που μιλούσε για την επικείμενη αποτυχία του iPad που είχε μόλις κυκλοφορήσει στην αγορά.

Στο δημοσίευμα του στην αμερικανική εφημερίδα «New York Times», ο Μπίλτον αναφέρει ότι μετά την επίπληξη που δέχθηκε, έκανε στον Τζομπς μια ερώτηση για τα παιδιά του με στόχο να αλλάξει θέμα και τότε πήρε αυτή την μη αναμενόμενη απάντηση.

«Οπότε τα παιδιά σας θα λατρεύουν το iPad», είχε σχολιάσει τότε ο δημοσιογράφος για να σπάσει τον πάγο και ο Τζομπς απάντησε: «Δεν το έχουν χρησιμοποιήσει. Περιορίζουμε την πρόσβαση που έχουν τα παιδιά μας στην τεχνολογία».

Ακολούθησε μια παρατεταμένη σιωπή. Και σήμερα ο Μπίλτον εξηγεί γιατί η απάντηση του Τζομπς τον άφησε εμβρόντητο καταρρίπτοντας εντελώς την εικόνα που είχε στο μυαλό του για εκείνον και τη σχέση του με την τεχνολογία.

«Είχα φανταστεί ότι το σπίτι του θα ήταν ο παράδεισος κάθε φανατικού της τεχνολογίας με τοίχους καλυμμένους με γιγαντιαίες οθόνες αφής και τραπεζαρία κατασκευασμένη από iPads αντί για πλακάκια», γράφει ο Μπίλτον.

O βιογράφος του Τζομπς Γουόλτερ Αϊζακσον επιβεβαίωσε τα λεγόμενα του αμερικανού δημοσιογράφου λέγοντας: «Κάθε βράδυ ο Στιβ αναδείκνυε τη σημασία τού να τρώει όλη η οικογένεια μαζί και ενώ γευμάτιζαν στο μεγάλο τραπέζι της κουζίνας τους συζητούσαν για βιβλία, ιστορία και πολλά άλλα θέματα. Ποτέ κανείς δεν ασχολούνταν με ένα iPad ή με τον υπολογιστή και τα παιδιά δεν είχαν εθιστεί καθόλου σε αυτές τις συσκευές».

Ο Κρις Αντερσον, εκδότης του τεχνολογικού περιοδικού Wired, συμφώνησε με την προσέγγιση του Τζομπς, ενώ έχοντας και ο ίδιος πέντε παιδιά ηλικίας 6 έως 17 ετών είπε σχετικά: «Τα παιδιά κατηγορούν εμένα και τη γυναίκα μου ότι ανησυχούμε υπερβολικά για την τεχνολογία αποκαλώντας μας φασίστες. Ομως είμαστε πιο αυστηροί με αυτό το θέμα γιατί ξέρουμε από πρώτο χέρι τους κινδύνους».

Ωστόσο, η ανησυχία των γονιών φαίνεται να είναι δικαιολογημένη καθώς πολλοί επιστήμονες υποστηρίζουν ότι η σύγχρονη τεχνολογία μπορεί να είναι επιβλαβής. Μια έρευνα σε παιδία 11 και 12 ετών που δημοσιεύθηκε τον προηγούμενο μήνα, απέδειξε ότι ακόμη και η πενθήμερη αποχή των παιδιών από τις τεχνολογικές συσκευές, οδηγεί στη βελτίωση των κοινωνικών τους δεξιοτήτων.


Διαβάστε Περισσότερα »

Η φωτογραφία της ημέρας

Ελληνική selfie σε ηφαίστειο

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ