Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014

Τα 4 βασικά χαρακτηριστικά που έχουν όσοι γίνονται εκατομμυριούχοι πριν τα 30.


    Οι περισσότεροι άνθρωποι δουλεύουν μια ολόκληρη ζωή, χωρίς να γίνουν εκατομμυριούχοι. Αλλά κάποιοι, το καταφέρνουν πριν καν κλείσουν τα 30 τους χρόνια..

Όπως διαπίστωσε ο Peter Voogd, ιδρυτής του...Game Changers Academy, ο οποίος κέρδισε το πρώτο του εκατομμύριο πριν να γίνει 26, αυτοί που προορίζονται για να πλουτίσουν σε νεαρή ηλικία, έχουν κάποια βασικά κοινά χαρακτηριστικά.

“Κανείς δεν βγάζει ένα εκατομμύριο κατά λάθος. Εάν δεν το έχεις για στόχο, το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν πρόκειται να το πετύχεις”, γράφει στο LinkedIn, σύμφωνα με το Business Insider.

Σύμφωνα με τον Voogd, αυτά είναι τα 4 βασικά χαρακτηριστικά των νέων αυτοδημιούργητων εκατομμυριούχων:

1) Έχουν την αίσθηση του επείγοντος: Οι νέοι εκατομμυριούχοι πετυχαίνουν σε τόσο μικρή ηλικία γιατί συνεχώς δουλεύουν για την επιτυχία, χωρίς να περιμένουν να έρθουν οι ευκαιρίες σε αυτούς. Οι εκατομμυριούχοι δίνουν προτεραιότητα στον πλουτισμό και την επιτυχία από την πρώτη στιγμή, αντί να την σπρώχνουν στο πίσω μέρος του μυαλού τους, σαν κάτι που θα ήθελαν να επιτύχουν κάποια μέρα.

2) Βρίσκουν ένα δυνατό μέντορα: Κανείς δεν μπορεί να γίνει εκατομμυριούχος από μόνο του. Ακόμα και οι αυτοδημιούργητοι είχαν στα πρώτα στάδια της καριέρας τους έξυπνους μέντορες, που τους καθοδηγούσαν. Το να μαθαίνεις από εκείνους που έχουν μεγαλύτερη εμπειρία είναι το σημείο κλειδί για να παίρνεις τις σωστές αποφάσεις, ενώ ένας μέντορας είναι αυτός που θα σε προκαλέσει και θα σε βοηθήσει να εστιάσεις τη σκέψη σου σε αυτά που πραγματικά έχουν σημασία, λέει ο Voogd.

3) Εστιάζουν στη μόχλευση: Ο χρόνος είναι χρήμα, και παρότι η παραδοσιακή μέθοδος του να ανταλλάσσεις το χρόνο σου για μία ανάλογη πληρωμή, θα σου εξασφαλίσει έναν αξιοπρεπή μισθό, δεν θα σε κάνει εκατομμυριούχο. Σύμφωνα με τον Voogd, οι νεαροί εκατομμυριούχοι μεγιστοποιούν το χρόνο τους, ώστε να βγάζουν όσο το δυνατόν περισσότερα από αυτόν. Πώς; Μέσω επενδυτικών ακινήτων, των sites με πληρωμή, του χτισίματος ενός brand, των συνεργασιών, κτλ.

4) Δεν τους ενδιαφέρει τι λένε οι άλλοι για αυτούς: “Οι άνθρωποι που ενδιαφέρονται για το τι σκέφτονται οι άλλοι για αυτούς, θα περιορίζονται πάντα από τις απόψεις τρίτων”, σημειώνει ο Voogd. Οι νεαροί εκατομμυριούχοι δεν σπαταλούν το χρόνο τους προσπαθώντας να ικανοποιήσουν ανθρώπους που δεν πιστεύουν σε αυτούς ή να κερδίσουν όσους δεν τους στηρίζουν. Αντ' αυτού, εστιάζουν στο δικό τους όραμα και πιστεύουν στον εαυτό τους. Για να γίνεις πραγματικά επιτυχημένος, πρέπει να παραιτηθείς από την ανάγκη να είσαι αρεστός σε όλους, λέει ο Voogd.


Διαβάστε Περισσότερα »

Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ.: Επτά ύποπτοι τζιχαντιστές βρίσκονται σε στενό κλοιό στην Ελλάδα

Ανησυχία έχουν προκαλέσει απανωτά δημοσιεύματα για παρουσία τζιχαντιστών με επιθετική διάθεση στην Ευρώπη, ενώ, σε επιφυλακή βρίσκονται και οι ελληνικές αρχές.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega, στο στόχαστρο των αρχών βρίσκονται επτά άτομα που θεωρούνται ύποπτα για συμμετοχή ή πρόθεση συμμετοχής σε δράσεις τζιχαντιστών.

Τα επτά αυτά άτομα που έχουν εντοπιστεί από τις ελληνικές Αρχές φέρονται να έχουν εκδηλώσει την πρόθεση να ταξιδέψουν στη Συρία, ενώ πέντε εξ αυτών φέρονται να επιχείρησαν να το κάνουν χωρίς επιτυχία.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες τουλάχιστον δύο άτομα που βρίσκονταν στην Ελλάδα και μετέβησαν στις σπαρασσόμενες από το θρησκευτικό πόλεμο περιοχές έχουν σκοτωθεί σε συγκρούσεις.
Επίσης, μία γυναίκα που μετέβη στη Συρία δεν έχει επιστρέψει εδώ και δύο μήνες.

Η επίσημη θέση των ελληνικών Αρχών είναι ότι δεν υπάρχει διαπιστωμένα πυρήνας τζιχαντιστών στη χώρα μας αλλά στα σύνορα υπάρχει επιφυλακή, προκειμένου να ελέγχονται άτομα που επιστρέφουν στην χώρα μας από τις περιοχές όπου δραστηριοποιούνται οι τζιχαντιστές.



 iefimerida.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Δείτε ποιοι δικαιούνται το επίδομα πετρελαίου

Ξεκινά τις επόμενες εβδομάδες η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης για τον φετινό χειμώνα με το υπουργείο Οικονομικών και τους ιδιοκτήτες πρατηρίων να ελπίζουν σε αύξηση των πωλήσεων λόγω της μειωμένης τιμής. Ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στο πετρέλαιο…



θέρμανσης, όπως αναφέρει η Ημερησία, θα μειωθεί κατά 30%, με αποτέλεσμα η τιμή του να διαμορφωθεί στα 230 ευρώ ανά 1.000 λίτρα (από 330 ευρώ ανά 1.000 λίτρα που ισχύει σήμερα). Αυτό σημαίνει ότι η λιανική τιμή πώλησης να υποχωρήσει στο 1,150 ευρώ ανά λίτρο, από τα 1,259 ευρώ ανά λίτρο που είχε διαμορφωθεί τον Απρίλιο του 2014.

Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί ότι παραμένει το επίδομα θέρμανσης για χιλιάδες πολίτες οι οποίοι φέτος θα πληρώσουν το πετρέλαιο σε τιμή γύρω στα 0,80 ευρώ/λίτρο. Για την αγορά δηλαδή δύο τόνων θα ξοδέψει 1.600 ευρώ αντί για 1.800 ευρώ πέρυσι, όφελος 200 ευρώ. Από την άλλη, ένας καταναλωτής που δεν δικαιούται επίδομα θέρμανσης εάν αγοράσει εφέτος 2.000 λίτρα πετρελαίου θα ξοδέψει 2.300 ευρώ αντί για 2.500 ευρώ πέρυσι, όταν τον χειμώνα του 2012 και προ της αύξησης του ΕΦΚ κατά 450%, χρειάζονταν 1.600 ευρώ.

Δικαίωμα επιδόματος θέρμανσης, επομένως πετρέλαιο (στα 0,80 ευρώ/λίτρο) δικαιούνται όσοι πληρούν τα εξής κριτήρια:

Εισοδηματικά:

Εισόδημα 30.000 ευρώ για τον άγαμο

Εισόδημα 40.000 ευρώ για τον έγγαμο προσαυξανόμενο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί (δηλαδή 43.000 ευρώ για οικογένεια με ένα παιδί και 46.000 ευρώ για οικογένεια με δύο παιδιά)

Περιουσιακά:

Οι άγαμοι χάνουν το επίδομα αν έχουν περιουσία άνω των 200.000 ευρώ, ενώ οι έγγαμοι αν το άθροισμα των ακινήτων τους ξεπερνά τις 300.000 ευρώ. Δεν δικαιούται επίδομα θέρμανσης όποιος έχει αυτοκίνητο με κινητήρα άνω των 3.000 κυβικών εκατοστών.

Να σημειωθεί πως η επιφάνεια του ακινήτου και η γεωγραφική περιοχή, στην οποία βρίσκεται κάποιος, βάζουν όρια στο ύψος του επιδόματος. Η μέγιστη επιφάνεια του ακινήτου για την οποία μπορεί να επιδοτηθεί κάποιος, αγγίζει τα 120 τετραγωνικά μέτρα.

Σε ό,τι αφορά την ποσότητα διαμορφώνεται ως εξής: Στα 3.000 λίτρα για τους κατοίκους των νομών που ανήκουν στην Α” ζώνη (Νομοί Γρεβενών, Κοζάνης, Καστοριάς, Φλώρινας, Δράμας, Ευρυτανίας)

Στα 1.800 λίτρα για τους κατοίκους των νομών που ανήκουν στη Β” ζώνη (Νομοί Ιωαννίνων, Λάρισας, Καρδίτσας, Τρικάλων, Αρκαδίας, Πιερίας, Ημαθίας, Πέλλας, Θεσσαλονίκης, Κιλκίς, Χαλκιδικής, Σερρών, Καβάλας, Ξάνθης, Ροδόπης, Έβρου).

Στα 960 λίτρα για τους κατοίκους των νομών που ανήκουν στην Γ” Ζώνη (Νομοί Αττικής −εκτός Κυθήρων και Σαρωνικού−, Κορινθίας, Ηλείας, Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας, Φθιώτιδας, Φωκίδας, Βοιωτίας, Εύβοιας, Μαγνησίας, Λέσβου, Χίου, Κέρκυρας, Λευκάδας, Θεσπρωτίας, Πρέβεζας, Άρτας) Στα 600 λίτρα για τους κατοίκους των νομών που ανήκουν στην Δ” Ζώνη (Ηρακλείου, Χανίων, Ρεθύμνου, Λασιθίου, Κυκλάδων, Δωδεκανήσων, Σάμου, Κυθήρων και νησιών Σαρωνικού, Μεσσηνίας, Λακωνίας, Αργολίδας, Ζακύνθου, Κεφαλονιάς, Ιθάκης).


Διαβάστε Περισσότερα »

Διακοπή κυκλοφορίας στην Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας

Λόγω εργασιών επισκευής στο Σταθμό Διοδίων Αφιδνών
Λόγω εκτέλεσης εργασιών επισκευής οδοστρώματος, στο Σταθμό Διοδίων Αφιδνών, θα πραγματοποιηθεί προσωρινή και πλήρης διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στα παρακάτω τμήματα της Ν.Ε.Ο. Αθηνών - Λαμίας, περιοχής Δήμου Ωρωπού, για το χρονικό διάστημα από 22-9-2014 έως 30-10-2014, καθ’ όλο το 24ωρο, ως εξής:

Α΄ ΦΑΣΗ:
-Στη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης (Λ.Ε.Α.), στο τμήμα της από τη χ/θ 33,450 έως χ/θ 32,200, ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα.
-Στις τρεις (3) πλησιέστερες λωρίδες στη δεξιά θυρίδα διοδίων, στο τμήμα τους από τη χ/θ 33,200 έως χ/θ 32,355, ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα.
- Η δεξιά λωρίδα διοδίων θα παραμένει ανοικτή.

Β΄ΦΑΣΗ:
-Στις τρεις (3) πλησιέστερες λωρίδες στη δεξιά θυρίδα διοδίων, στο τμήμα τους από τη χ/θ 32,300 έως χ/θ 32,100, ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα.
- Η δεξιά λωρίδα διοδίων θα παραμένει ανοικτή.
-Στη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης (Λ.Ε.Α.), στο τμήμα της από τη χ/θ 32,100 έως χ/θ 31,950, ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα.

Γ΄ΦΑΣΗ:
-Στη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης (Λ.Ε.Α.), στο τμήμα της από τη χ/θ 32,000 έως χ/θ 32,200, ρεύμα κυκλοφορίας προς Λαμία.
-Σε πλάτος δεκαπέντε (15) μέτρων από το δεξιό άκρο του οδοστρώματος, στο τμήμα από τη χ/θ 32,200 έως χ/θ 32,000, ρεύμα κυκλοφορίας προς Λαμία.

Παρακαλούνται οι οδηγοί των οχημάτων να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την διέλευσή τους από τα σημεία των εργασιών και να ακολουθούν την υπάρχουσα οδική σήμανση.
Διαβάστε Περισσότερα »

Στο φως οι Καρυάτιδες της Αμφίπολης -2,27 μ. ύψος, χρώματα και τέχνη


Από την πρώτη στιγμή που οι αρχαιολόγοι στην Αμφίπολη έφεραν στο φως τις Καρυάτιδες, η εξαιρετική τέχνη τους είχε προκαλέσει ενθουσιασμό. Πλέον όμως, το μεγαλείο των δύο γλυπτών αποκαλύφθηκε σε όλη του τη λαμπρότητα, καθώς με την αφαίρεση τριών σειρών από τους πωρόλιθους του τοίχου σφράγισης μπροστά στο δεύτερο διαφραγματικό τοίχο στον τύμβο, αποκαλύφθηκαν ολόκληρες.

Οι δύο Καρυάτιδες έχουν ύψος 2,27 μ., φορούν ποδήρη χιτώνα και μακρύ κροσσωτό ιμάτιο με πλούσιες πτυχώσεις, φέρουν κοθόρνους, οι οποίοι είναι διακοσμημένοι με κόκκινο και κίτρινο χρώμα, ενώ τα ακροδάχτυλα των ποδιών τους έχουν αποδοθεί με εξαιρετική λεπτομέρεια.

Οπως αναφέρει η νέα ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού, οι Καρυάτιδες στέκονται επάνω σε μαρμάρινα βάθρα μήκους 1,33 μ. και πλάτους 0,68 μ., τα οποία έχουν αποκαλυφθεί, προς το παρόν, σε ύψος περίπου 0,30 μέτρων. Η όψη των βάθρων είναι  διαμορφωμένη με στέψεις και ορθοστάτες. Ακολουθούν δηλαδή, τον τύπο της μαρμάρινης επένδυσης  των τοίχων όλων των θαλάμων. Η απόσταση μεταξύ των δύο βάθρων είναι 1,68 μ., όσο και το θυραίο άνοιγμα του πρώτου διαφραγματικού τοίχου με τις Σφίγγες. Στην επιφάνεια του βάθρου της ανατολικής Καρυάτιδος, διακρίνεται κόκκινο χρώμα. Επίσης, κατά την αφαίρεση της αμμώδους επίχωσης πλησίον των Καρυάτιδων βρέθηκαν τμήματα των χεριών τους.

Η πλήρης αποκάλυψη των Καρυάτιδων δεν είναι η μοναδική, καθώς στον τρίτο θάλαμο εντοπίστηκε μαρμάρινο θύρωμα, ανοίγματος 0,96 μ. στο βόρειο τοίχο του, με τον γεωτρητικό δειγματοληπτικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε με χειροκίνητο γεωτρύπανο.

Σοβαρές ενδείξεις για τέταρτο θάλαμο

Νωρίτερα, η Λίνα Μενδώνη είχε αναφέρει ότι υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις για τέταρτο θάλαμο στο μνημείο. Η γ.γ. του υπουργείου Πολιτισμού, μιλώντας την Κυριακή το πρωί στην εκπομπή «Mega Σαββατοκύριακο», τόνισε ακόμη ότι τα ευρήματα του μνημείου «θα απασχολήσουν για πολλά χρόνια τη διεθνή αρχαιολογική κοινότητα».

Θα μπουν στον τρίτο θάλαμο από την αρχαία είσοδο

Παράλληλα με την αποκάλυψη των Καρυάτιδων, συνεχίζονται τα έργα αντιστήριξης και υποστήλωσης, καθώς οι ανασκαφείς προετοιμάζουν την είσοδό τους στον τρίτο θάλαμο του μνημείου.

Η διεπιστημονική ομάδα αποφάσισε τελικά να μην επιχειρήσει να μπει από την οπή στο άνω δυτικό μέρος του τρίτου διαφραγματικού τοίχου, αλλά από την αρχαία είσοδο. Κάτι που σημαίνει ότι πριν γίνει οτιδήποτε άλλο θα πρέπει να αφαιρεθεί επίχωση από τον δεύτερο χώρο, θα απομακρυνθεί το πεσμένο τμήμα του υπέρθυρου και θα υποστυλωθεί το θύρωμα μεταξύ δεύτερου και τρίτου χώρου, με ξύλινα στοιχεία.

Ταυτόχρονα θα ενισχυθεί η αντιστήριξη στο δεύτερο χώρο, σε κατώτερη στάθμη, ώστε για να αναληφθούν οι πρόσθετες εξωτερικές ωθήσεις γαιών, μετά από την απομάκρυνση της επίχωσής του. Την ίδια ώρα, οι ανασκαφείς απομακρύνουν χώμα από το δεύτερο θάλαμο, προκειμένου να μπορέσουν να βάλουν μεγαλύτερες δοκούς αντιστήριξης και υποστήλωσης του τρίτου χώρου, ενώ θα αφαιρεθούν πρόσθετοι λίθοι από τον τοίχο σφράγισης, μπροστά από τις Καρυάτιδες, για την τοποθέτηση της μεταφορικής ταινίας απομάκρυνσης χώματος και της γερανογέφυρας μεταφοράς λίθων, από τον τρίτο θάλαμο.

Η ομάδα έκανε και μετρήσεις ως προς την περιεκτικότητα του αέρα, στο εσωτερικό του τρίτου θαλάμου και προέκυψε ότι η περιεκτικότητα σε στοιχεία οξυγόνου και μονοξειδίου του άνθρακα βρίσκεται σε κανονικά επίπεδα. Αυξημένη είναι μόνο η σχετική υγρασία (87%), ενώ η θερμοκρασία κυμαίνεται από 21,5 – 22,70C. Κάτι που σημαίνει ότι δεν θα υπάρχει πρόβλημα για τους εργαζόμενους στο εσωτερικό του.

Διαβάστε Περισσότερα »

Tα γεγονότα σαν σήμερα


Δείτε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα 21 Σεπτεμβρίου....
480 πΧ.... Ο Πέρσης στρατηγός Μαρδόνιος καταλαμβάνει την Αθήνα, που είχε εγκαταλειφθεί από τους κατοίκους της πριν από τη ναυμαχία της Σαλαμίνας. Πυρπολεί την Ακρόπολη και το άστυ. Προτείνει στους Αθηναίους να επιστρέψουν στην πόλη και να τους βοηθήσει στην ανοικοδόμηση, αν δεχτούν ανακωχή. Εκείνοι απορρίπτουν την πρόταση.

1792.... Η Γαλλική Συμβατική Συνέλευση ψηφίζει υπέρ της κατάργησης της μοναρχίας.

1895.... Στις ΗΠΑ, ιδρύεται η πρώτη εταιρία κατασκευής αυτοκινήτων από το Φρανκ Ντουρία, με την επωνυμία «Duryea Motor Wagon Company».

1898.... Η αυτοκράτειρα Ντοβαγκέρ Σίξι αναλαμβάνει της εξουσία στην Κίνα δίνοντας τέλος στη Μεταρρύθμιση των 100 ημερών, που ξεκίνησε ο αυτοκράτορας Γουανγκξού.

1901.... Γίνεται διάνοιξη του πρώτου φρέατος πετρελαίου της Λουϊζιάνας, στην περιοχή Τζένινγκς.

1915.... Η εγκατάσταση των δυνάμεων της Αντάντ στη Θεσσαλονίκη πυροδοτεί οξύτατη συζήτηση στη Βουλή των Ελλήνων. Η κυβέρνηση Βενιζέλου παίρνει τελικά ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή για τη φιλοατλαντική πολιτική της, με 142 υπέρ, 102 κατά και 13 αποχές.

1919.... Το Όριαν Εξπρές ξαναρχίζει τις διαδρομές Κωνσταντινούπολη-Παρίσι.

1925.... Εξουδετερώνεται η συμμορία των θρυλικών Φώτη Γιαγκούλα και Λεωνίδα Μπαμπάνη. Στην Κλεφτόβρυση Ολύμπου απόσπασμα Χωροφυλακής εξοντώνει τους λήσταρχους Γιαγκούλα, Μπαμπάνη και Τσαμήτρα. Τα κεφάλια τους τίθενται σε κοινή θέα στην Κατερίνη.

1930.... Στον Ισημερινό, ομάδα αρχαιολόγων ανακαλύπτει θησαυρούς των Ίνκας, η αξία των οποίων ανέρχεται σε 15 εκατομμύρια δολάρια.

1941.... Β' Παγκόσμιος Πόλεμος: Οι Ναζί αποκόπτουν τη χερσόνησο της Κριμαίας από την ΕΣΣΔ.

1944.... Β' Παγκόσμιος Πόλεμος: Η ΙΙΙ Ελληνική Ορεινή Ταξιαρχία, μετά από σκληρή μάχη με τους Γερμανούς, εισέρχεται στο Ρίμινι της Ιταλίας και υψώνει την ελληνική σημαία.

1951.... Ο Πρωθυπουργός Σοφοκλής Βενιζέλος χαιρετίζει τη ληφθείσα απόφαση στη Διάσκεψη της Οτάβας για την ένταξη της Ελλάδας στο Βορειοατλαντικό Σύμφωνο (ΝΑΤΟ).

1964.... Η Μάλτα ανεξαρτητοποιείται από το Ηνωμένο Βασίλειο.

1965.... Στην Ελλάδα, βαπτίζεται η κόρη των Βασιλέων. Το όνομά της Αλεξία.

1974.... Νομιμοποιείται το Κομουνιστικό Κόμμα Ελλάδος (ΚΚΕ).

1976.... Στην Ελλάδα, ανακοινώνεται νομοσχέδιο, βάσει του οποίου θα υπηρετούν στο στρατό όλες οι άγαμες Ελληνίδες από 20-32 ετών.

1985.... Η Μαντόνα φθάνει για πρώτη φορά στο Νο1 του βρετανικού πίνακα επιτυχιών με το άλμπουμ της «Like a Virgin».

1990.... Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Δημήτριος επισκέπτεται το 'Αγιο Όρος.

1991.... Η Αρμενία, κατόπιν δημοψηφίσματος,κηρύσσει την ανεξαρτησία της, μέσα στα πλαίσια της Κοινοπολιτείας Ανεξαρτήτων Κρατών (Κ.Α.Κ.).

.... Την ίδια μέρα, η αμερικανική ομοσπονδία του μπάσκετ ανακοινώνει, ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων της Βαρκελώνης του 1992, τη δημιουργία της αποκληθείσας «Ντριμ Τιμ», που αποτελείται από παίκτες του ΝΒΑ.

1992.... Σε δημοψήφισμα που γίνεται στη Γαλλία, το 51,05% των ψηφοφόρων τάσσεται υπέρ της συνθήκης του Μάαστριχτ.

..... Την ίδια μέρα, το Βατικανό ανακοινώνει τη σύναψη διπλωματικών σχέσεων με το Μεξικό, τερματίζοντας μια εχθρότητα που κράτησε 130 έτη και που στιγματίστηκε από αιματηρές διώξεις κληρικών.

1993.... Συνταγματική κρίση στη Ρωσία. Ο πρόεδρος Μπόρις Γέλτσιν διαλύει το Κοινοβούλιο, προκηρύσσει πρόωρες εκλογές για 11-12 Δεκεμβρίου και καταργεί το Σύνταγμα.

2003.... Ο Νίκος Κακλαμανάκης κατακτά το αργυρό μετάλλιο στην κατηγορία Μιστράλ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Κάντιθ της Ισπανίας.

Σαν σήμερα το 1452 γεννήθηκε ο μοναχός και διοικητής της Φλωρεντίας, Ιερώνυμος Σαβοναρόλα, το 1934 ο καναδός τραγουδιστής, τραγουδοποιός και συγγραφέας, Λέοναρντ Κοέν, το 1947 ο αμερικανός συγγραφέας και μετρ του τρόμου, Στίβεν Κινγκ, το 1950 ο αμερικανός ηθοποιός, Μπιλ Μάρεϊ και το 1966 ο αμερικανός ηθοποιός, Κίφερ Σάδερλαντ. Την ίδια μέρα το 1832 πέθανε ο σκωτσέζος μυθιστοριογράφος και ποιητής, Σερ Ουόλτερ Σκοτ, γνωστός για το έργο του «Ιβανόης», το 1996 ο επιχειρηματίας, Θόδωρος Βαρδινογιάννης, το 1998 η αμερικανίδα αθλήτρια του στίβου, Φλόρενς Γκρίφιθ Τζόινερ και το 2006 ο ακαδημαϊκός και συγγραφέας, Τάσος Αθανασιάδης (Οι Πανθέοι, Η Αίθουσα του Θρόνου, Οι φρουροί της Αχαΐας, Οι τελευταίοι εγγονοί).


Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΝΦΙΑ: "Ανέβηκαν" τα νέα εκκαθαριστικά

Λίγο πριν από τα μεσάνυχτα, η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων και αρμόδια διεύθυνση ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, "ανέβασε" στο Taxis τα καινούργια εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ. Τα διορθωμένα εκκαθαριστικά αφορούν σε τουλάχιστον 1,1 εκατομμύρια φορολογούμενους οι οποίοι καλούνται να τυπώσουν και να πληρώσουν μέχρι το τέλος του μήνα.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται και σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε πριν από λίγο στην ιστοσελίδα του Taxis με την ολοκλήρωση της νέας εκκαθάρισης διορθώθηκαν:

(α) περιπτώσεις οικοπέδων που βρίσκονται σε περιοχές που δεν ισχύει ο αντικειμενικός προσδιορισμός αξίας ακινήτων λαμβάνοντας υπόψη την ευνοϊκότερη φορολογητέα αξία μεταξύ Φ.Α.Π. 2013 και Εν.Φ.Ι.Α.

(β) εξαίρεση από το φόρο ακινήτων που βρίσκονται στη νήσο Κεφαλληνία, (γ) την απαλλαγή από τον κύριο φόρο του υπολοίπου οικοπέδου ιστορικών διατηρητέων μνημείων ή έργων τέχνης και

(δ) τη μείωση του συντελεστή συμπληρωματικού φόρου μη ιδιοχρησιμοποιούμενων ακινήτων των Ν.Π.Δ.Δ. που δεν εντάσσονται στους φορείς της Γενικής Κυβέρνησης.

Σημειώνεται ότι οι χρήστες θα διαπιστώσουν ότι προστέθηκε μια νέα υπηρεσία. Η Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, δίνει τη δυνατότητα και στα 6,2 εκατομμύρια ιδιοκτήτες να εντοπίσουν μέσω Taxis αν έχει «περάσει» στο σύστημα η όποια πληρωμή έχουν κάνει μέχρι τώρα για τον ΕΝΦΙΑ. Η εφαρμογή θα φανεί χρήσιμη κυρίως στους φορολογούμενους που δεν έχουν δικούς τους κωδικούς πρόσβασης στο Taxis και χρησιμοποιούν τους κωδικούς της συζύγου ή του συζύγου.
Διαβάστε Περισσότερα »

Καιρός: Ηλιοφάνεια με λίγα σύννεφα σε όλη τη χώρα

Η θερμοκρασία θα φτάσει μέχρι και τους 32 βαθμούς Κελσίου
Αίθριος αναμένεται ο καιρός σήμερα, Κυριακή, σε ολόκληρη η χώρα. Τα βασικά καιρικά χαρακτηριστικά θα είναι ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις οι οποίες θα είναι περισσότερες στη Βόρεια Ελλάδα. Τις θερμές ώρες της ημέρας αναμένεται να σημειωθούν τοπικές βροχές στα ορεινά της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Το πρωί η ορατότητα στα ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 28 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 16 έως 31 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 18 έως 31 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα, από 17 έως 32 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 19 έως 30 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν ασθενείς και κατά τόπους στα νότια τμήματα δυτικοί βορειοδυτικοί μέτριοι έως ισχυροί. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, αναμένεται  στην Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει τους 31 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς.

Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πυκνότερες, αναμένεται στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 27 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν ασθενείς.

Διαβάστε Περισσότερα »

Δύο σεισμικές δονήσεις 4,5 και 4 Ρίχτερ στη Ναύπακτο

Στις 03.45 σημειώθηκε η πρώτη σεισμική δόνηση, η οποία, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών
Δύο σεισμικές δονήσεις με επίκεντρο την ευρύτερη περιοχή της Ναυπάκτου σημειώθηκαν τα ξημερώματα της Κυριακής.

Ειδικότερα, στις 03:45 σημειώθηκε η πρώτη σεισμική δόνηση, η οποία, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, είχε μέγεθος 4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Μισή ώρα αργότερα σημειώθηκε δεύτερη δόνηση, μεγέθους 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Σημειώνεται ότι το απόγευμα της Παρασκευής είχε καταγραφεί σεισμική δόνηση από την ίδια περιοχή, η οποία είχε ένταση 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ 2014-2015



Ο Σύλλογος Φωτογραφίας & Καλλιτεχνικής Έκφρασης Θήβας, «Ελείτροχος» διοργανώνει «Φωτογραφικές Συναντήσεις» κάθε Τετάρτη 6.00 – 8.00 μ.μ. και για το διάστημα: Οκτώβριος 2014 ως και Μάιος 2015.
Κατά τη διάρκειά τους οι φίλοι της φωτογραφίας θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την Τέχνη και την τεχνική της Φωτογραφίας μέσα από βιωματική μάθηση και εξάσκηση στη λήψη φωτογραφιών.
Την πρώτη Τετάρτη κάθε μήνα «θα ταξιδεύουμε» στον όμορφο κόσμο της Τέχνης συζητώντας για θέματα όπως: «Εικόνα και Βλέμμα», «Το Γούστο», «Ελληνική Φωτογραφία και Φωτογραφία στην Ελλάδα» με εισηγητή τον Δαμιανό Μωραΐτη.

Πρώτη «Συνάντηση» γνωριμίας την Τετάρτη 1 Οκτωβρίου στις 7.00 μ.μ. στο χώρο του «Ζήθος» - Θήβα

Έναρξη: Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014
Πληροφορίες: Τηλ. 6978120863 και στο email: eleitroxos@yahoo.gr

Για το Δ.Σ.
   Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                          Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Αναστασίου Ειρήνη                   Μπεκρής Δημήτρης
Διαβάστε Περισσότερα »

«Φυλή φάντασμα» στο γενεαλογικό δέντρο των Ευρωπαίων





    Το DNA των σύγχρονων Ευρωπαίων φέρνει ίχνη μιας μυστηριώδους φυλής από τη Βόρεια Ευρασία..




Οι ενδείξεις που είχαν συγκεντρωθεί ως σήμερα έδειχναν ότι οι σημερινοί Ευρωπαίοι κατάγονται από αγρότες που έφτασαν στην ήπειρο πριν από 7.500 χρόνια και διασταυρώθηκαν με κυνηγούς που...ζούσαν ήδη εκεί. Κι όμως, νέα μελέτη στην επιθεώρηση «Nature» αποκαλύπτει ότι το DNA των σύγχρονων Ευρωπαίων φέρνει ίχνη και ενός τρίτου προγόνου, μιας μυστηριώδους φυλής από τη Βόρεια Ευρασία.

«Πριν από αυτή την έρευνα, το μοντέλο που είχαμε για την προέλευση των Ευρωπαίων αφορούσε την ανάμειξη δύο πληθυσμός. Εμείς δείξαμε ότι υπήρχε και μια τρίτη ομάδα» αναφέρει ο Ντέιβιντ Ράιχ της Ιατρικής Σχολής του Χάρβαρντ, η οποία συνεργάστηκε στη μελέτη με το Πανεπιστήμιο του Τίμπιγκεν στη Γερμανία και άλλα ιδρύματα.

Τι πιστεύαμε

Αρχαιολογικές και γενετικές ενδείξεις που έχουν συγκεντρωθεί την τελευταία δεκαετία έχουν αποκαλύψει ότι η εφεύρεση της γεωργίας στην Εγγύς Ανατολή άλλαξε ριζικά το τοπίο στην Ευρώπη πριν από περίπου 7.500 χρόνια: Γεωργοί από τη Εγγύς Ανατολή, οι οποίοι είχαν πιθανώς ανοιχτόχρωμο δέρμα και καστανά μάτια, κατέφθασαν τότε στην ήπειρο και αναμείχθηκαν με κυνηγούς-τροφοσυλλέκτες, οι οποίοι ζούσαν ήδη στην Ευρώπη για δεκάδες χιλιάδες χρόνια. Πρέπει μάλιστα να είχαν ασυνήθιστη για τα σημερινά δεδομένα εμφάνιση, με γαλάζια μάτια αλλά μελαμψό δέρμα, λένε οι ερευνητές.

Η τρίτη ομάδα

Η νέα μελέτη δείχνει τώρα ότι υπήρξε και μια τρίτη ομάδα που συμμετέχει στο γενετικό προφίλ των σύγχρονων Ευρωπαίων: μια αρχαία βορειοευρασιατική φυλή από την περιοχή της Σιβηρίας, η οποία μάλιστα είχε συγγενική σχέση με τους πληθυσμούς που πέρασαν το Βερίγγειο Πορθμό πριν από 15.000 χρόνια και έγιναν οι πρώτοι κάτοικοι της Αμερικής.

Η ερευνητική ομάδα εξέτασε το DNA περισσότερων από 2.300 ατόμων από όλο τον κόσμο και το συνέκριναν με το γονιδίωμα εννέα αρχαίων σκελετών από τη Σουηδία, το Λουξεμβούργο και τη Γερμανία: οκτώ κυνηγούς-τροφοσυλλέκτες που έζησαν πριν από 8.000 χρόνια, πριν την άφιξη της γεωργίας, και ενός αγρότη που έζησε πριν από 7.000 χρόνια.

Τα ευρήματα

Η ανάλυση έδειξε ότι οι σημερινοί Ευρωπαίοι φέρουν γονίδια όχι μόνο από τους κυνηγούς-τροφοσυλλέκτες και τους αγρότες αλλά και από τη φυλή της Βόρειας Ευρασίας. Αντίθετα, οι κυνηγοί-τροφοσυλλέκτες και οι αγρότες δεν φέρουν τέτοια γονίδια, ένδειξη ότι η βορειοευρασιατική φυλή ήταν η τελευταία που έφτασε στην Ευρώπη μετά την άφιξη της γεωργίας.

Όταν ξεκίνησε η τελευταία μελέτη, η φυλή της Βόρειας Ευρασίας ήταν μια «φυλή φάντασμα», γνωστή μόνο από τη γενετική κληρονομιά της στους σύγχρονους πληθυσμούς. Αυτό άλλαξε το 2013, όταν ανακαλύφθηκε ο σκελετός ενός αγοριού που έζησε πριν από 24.000 χρόνια κοντά στη λίμνη Βαϊκάλη της Σιβηρίας.

Η συμβολή αυτής της φυλής στο γενετικό προφίλ των Ευρωπαίων είναι μικρότερη σε σχέση με τις δύο άλλες ομάδες και δεν ξεπερνά πουθενά το 20%, επισημαίνει ο Ιωσήφ Λαζαρίδης, ερευνητής του Χάρβαρντ και πρώτος συγγραφέας της δημοσίευσης. «Σχεδόν όλοι οι Ευρωπαίοι κατάγονται και από τις τρεις προγονικές ομάδες. Οι διαφορές ανάμεσά τους οφείλονται στις σχετικές αναλογίες: Οι Βορειοευρωπαίοι κληρονόμησαν περισσότερα από τους κυνηγούς-τροφοσυλλέκτες, έως και το 50% στη Λιθουανία, ενώ οι Νοτιοευρωπαίοι κατάγονται περισσότερο από τους αγρότες» αναφέρει.

Επόμενος στόχος των ερευνητών είναι να προσδιορίσουν το πότε έφτασαν στην Ευρώπη οι μετανάστες από τη Βόρεια Ευρασία. Όπως επισημαίνουν, το παζλ της καταγωγής των Ευρωπαίων πιθανότατα δεν έχει συμπληρωθεί, και περισσότερα στοιχεία μπορούν να προκύψουν μόνο από γενετικές αναλύσεις σε αρχαίους σκελετούς, οι οποίοι συνεχίζουν να έρχονται στο φως.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ