Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

Εξαιρετική η εκδήλωση βράβευσης μαθητών στα Βάγια-Βίντεο,φωτο

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ ΒΑΓΙΩΝ
Με μεγάλη Επιιτυχία διοργανώθηκε για τρίτη συνεχή χρονιά απο το Ενοριακό Φιλόπτωχο Ταμείο της Ενορίας μας η ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΚΑΙ Η ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΑ ΑΕΙ ΚΑΙ ΤΕΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ, που πραγματοποιήθηκε στο προάυλιο χ'ωρο του Ναού μας την Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014.
Στην Εκδήλωση πήραν μέρος η ΧΩΡΩΔΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΒΑΓΙΩΝ υπο του χωράρχου Κωνσταντίνου Δέδε και Η ΣΧΟΛΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΤΟΥ Ι.Ν.ΠΑΜΜΕΓΙΣΤΩΝ ΤΑΞΙΑΡΧΩΝ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ υπο την διεύθυνση του Γ.ΣΤΕΡΠΗ.
Παρέστησαν ο εκπρόσωπος του Σεβ.Μητροπολίτου μας παν.Αρχιμ.Δανιήλ Στεφας , ο Ιερα. Προιστάμενος του Ι.Ν ΤΑΞΙΑΡΧΩΝ Σχηματαρίου Παν.Αρχιμ.Γεώργιος Ρέμπελος , και ο εφημέριος του ώς άνω ναού π.Παναγιώτης Ανωγιάτης , ο Αντιδήμαρχος της Δ.Ε Βαγίων Π.Τσαραμπάρης , οι Τοπικοί Σύμβουλοι Χ.Τζουνάρας και Α.Καμούτση,ο διευθυντης του Λυκείου Βαγίων Θ.Ισσαρης και του Εσπερινου ΕΠΑΛ Θηβών Θ.Θεοδωρου ,καθηγητες και πλήθος κόσμου παρα το κρύο που επικρατούσε,
Ξεχωριστή τιμή απετέλεσε η παρουσία του πολιού Γέροντος Ιερέως Πρωτ.ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ συνταξιούχου εκπαιδευτικου και εφημερίου ,με βαθιά γνώση της βυζαντινής και παραδοσιακής μουσικής που στο τέλος της εκδήλωσης πραγματικά μάγεψε και συγκίνησε τον κόσμο με τα τραγούδια που ερμήνευσε με την καλλικέλαδη φωνή του.
Ιδιαίτερη στιγμή ήταν η βράβευση των μαθητών του Λυκείου των Βαγίων και του Εσπερινού ΕΠΑΛ Θηβών που πέτυχαν στις πανελλήνιες εξετάσεις και εισήχθησαν ΑΕΙ ΚΑΙ ΤΕΙ .Εκ καρδίας τους ευχόμαστε καλή φοίτηση και θα είμαστε πάντα στο πλευρό τους.
ομολογουμένως και τα παιδία απο το Σχηματαρι και χωροδία των γυναικών μαγεψαν το κόσμο και άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις και γίνονται ενα παράδειγμά άξιο προς μίμηση.
Στο τέλος της εκδήλωσις οι κυρίες του Ε.Φ.Τ είχαν ετοιμάσει κέρασμα για ολό το κόσμο με λιχουδιές αλμυρές και γλύκες,
Το Δ.Σ ΤΟΥ Ε.Φ.Τ ευχαριστεί όλους όσου παραυρεθεικάν και βοήθησαν για την οργάνωση της εκδήλωσης τις κυρίες που εφτιαξαν τα αλμυρα και γλυκά εδέσματα. τον πρωτοψαλτη Α.Τσαρουχά που ειχε τη καλλιτεχνικη επιμέλεια της εκδήλωσης.καθώς και οσους εφεραν τροφιμα για τους εμπερίστατους αδελφούς μας μιάς και η εκδήλωση είχε και φιλανθρωπικό περιεχόμενο,συγκεντρωσης τροφίμων για τις οικογένειες που εχουν ανάγκη.
ευχαριστίες ιδιαίτερες και προς τον Δ.Παπαθεοδοσίου και το PERMISSOS PRESS για την προβολή και κάλυψη της εκδήλωσης μας ,αλλα και το ότι ειναι πάντα κοντά στην Ενορία μας.
\ΜΕ ΤΙΜΗ ΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ Ε.Φ.Τ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ ΒΑΓΙΩΝ


 





 


 ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ












Διαβάστε Περισσότερα »

Χαλκίδα:Είχε 50 δενδρύλλια στην αυλή του

Φυτεία με (50) δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως -3,5- μέτρων, εντοπίστηκε στην ευρύτερη περιοχή της Χαλκίδας

Συνελήφθη σήμερα το πρωί, στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών, ο 60χρονος ημεδαπός καλλιεργητής της φυτείας

Επιπλέον κατασχέθηκαν πάνω από ½ κιλό ακατέργαστης κάνναβης, ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, κυνηγετικό όπλο και φυσίγγια

Φυτεία με (50) δενδρύλλια κάνναβης, εντοπίσθηκε από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, εντός αγροτεμαχίου στην ευρύτερη περιοχή της Χαλκίδας.

Συνελήφθη σήμερα (29-09-2014) το πρωί, στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, ένας 60χρονος ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης, κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, καθώς και για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Ειδικότερα οι αστυνομικοί, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση – αξιοποίηση στοιχείων και πληροφοριών που αφορούσαν σε καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης, εντόπισαν την φυτεία σε αγροτεμάχιο, περιβαλλόμενο από φυσική και τεχνητή κάλυψη, το οποίο αποτελούσε προέκταση του αύλιου χώρου της οικίας του 60χρονου.

Κατά την διάρκεια της έρευνας, βρέθηκαν να καλλιεργούνται εντός του αγροτεμαχίου συνολικά (50) δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από (1) έως (3,5) μέτρων, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Σε νομότυπη έρευνα που ακολούθησε στην οικία του 60χρονου, βρέθηκαν επιπλέον και κατασχέθηκαν:

    ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, βάρους (508) γραμμαρίων,
    ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας,
    κυνηγετικό όπλο που κατείχε παράνομα και
    (81) φυσίγγια κυνηγετικού όπλου.

Τις αστυνομικές έρευνες και το προανακριτικό έργο ενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.

Οι αστυνομικές έρευνες και οι επιχειρήσεις των Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Εύβοιας, για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, θα συνεχισθούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον.





Διαβάστε Περισσότερα »

Πρώην αντιδήμαρχος του Δήμου Λεβαδέων καταγγέλει τον νυν

Στη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Δήμου Λεβαδέων, στις 22/9/2014 ο αντιδήμαρχος καθαριότητας κ. Κωτσαδάμ, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοτικών συμβούλων της μειοψηφίας, κατέφυγε στη μέθοδο της διαστρέβλωσης της πραγματικότητας αποκρύπτοντας την αλήθεια και απαξιώνοντας με συκοφαντικό τρόπο μια αξιέπαινη δουλειά που έγινε εκ μέρους της υπηρεσίας κατά το διάστημα της θητείας μου ως αντιδήμαρχος.
Έργο που αναγνώρισαν οι δημότες μας αλλά και η Δήμαρχος κ. Πούλου στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Ο κ. Κωτσαδάμ επιβεβαίωσε ότι τα απορρίμματα στο ΧΥΤΑ δεν σκεπάζονται τις τελευταίες 15 ημέρες, με τη δικαιολογία ότι το φορτηγό αυτοκίνητο που η προηγούμενη δημοτική αρχή του παρέδωσε είναι σε ακινησία εξαιτίας μηχανικής βλάβης και αναγνώρισε ότι υπάρχουν προβλήματα με την αποκομιδή των απορριμμάτων και την καθαριότητα του δήμου, με τη δικαιολογία επίσης πως ένα απορριμματοφόρο όχημα βρίσκεται σε ακινησία λόγω μηχανικής βλάβης.
Ως απάντηση στον αρμόδιο αντιδήμαρχο και προς ενημέρωση των συμπολιτών μας αναφέρω πως στο αμαξοστάσιο του Δήμου μας υπάρχουν εφεδρικά μηχανοκίνητα (4 φορτηγά αυτοκίνητα και 2 απορριμματοφόρα) για τις περιπτώσεις που προκύψουν οι όποιες βλάβες λόγω της επίπονης χρήσης των οχημάτων.
Οι φθηνές δικαιολογίες για να καλυφθούν προσωπικές αστοχίες, αμέλεια ή λάθη, σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουν τη μετάθεση των ευθυνών σε άλλους.
Κατανοούμε ότι είναι αρχή και η καλοπιστία επιβάλλει ανοχή στις πρώτες μέρες μιας νέας δημοτικής αρχής, όμως ο κ. Κωτσαδάμ πρέπει να έχει στα υπ’ όψιν του πως στην τομέα της καθαριότητας επιβάλλεται από την πρώτη κιόλας μέρα, σκληρή δουλειά, ευσυνειδησία και συνεργασία όλων των εμπλεκομένων σε αυτή τη δύσκολη αποστολή.
Θα ήταν λοιπόν προτιμότερο, να είχε την ευαισθησία να αποδεχθεί την πρόσκληση μου για ενημέρωση, συνεργασία, συμπαράσταση, που του πρόσφερα απλόχερα.
Δυστυχώς,  αφού δεν καταδέχτηκε για ένα καλύτερο συντονισμό την πρόσκληση, ακολούθησε τον κατηφορικό δρόμο του αποπροσανατολισμού του Δημοτικού Συμβουλίου.
Ελπίζω στο μέλλον να είναι προσεκτικότερος, να αναλαμβάνει τις ευθύνες του γιατί τελικός κριτής και τιμητής όλων όσων ασχολούνται με τα κοινά είναι μόνο οι δημότες.

Βασίλης Χ. Τσίνας,
πρώην Αντιδήμαρχος  


Διαβάστε Περισσότερα »

Σοκ: Η γερμανική Hochtief χρωστάει 600 εκατ. ευρώ φόρους στο Δημόσιο

Ο μεγαλύτερος φοροφυγάς στην Ελλάδα αποδείχθηκε η γερμανική εταρεία Hochtief, η οποία διαχειριζόταν το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», για μη απόδοση ΦΠΑ και πλέον ανοίγει ο δρόμος για τη διεκδίκηση των 600 εκατ. ευρώ.

Συγκεκριμένα το Ελληνικό Δημόσιο δικαιώθηκε από το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών έναντι της γερμανικής εταιρίας Hochtief για μη απόδοση ΦΠΑ της τελευταίας ύψους 600 εκατ. ευρώ, μετά από ένα χρόνο δικαστικής διαμάχης.

Όπως έκρινε η απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών, η οποία είναι άμεσα εκτελεστή, η γερμανική εταιρία έκανε κακή χρήση της εξαίρεσης από την απόδοση ΦΠΑ που δικαιούνταν για συγκεκριμένες μόνο δραστηριότητες, επεκτείνοντάς την παρανόμως και σε άλλες.

Τι ορίζει η δικαστική απόφαση

Με βάση την απόφαση που εξέδωσε το Διοικητικό Εφετείο, αποτελούμενο από την πρόεδρο Εφετών Μαρίνα Πιπεράκη-Πρέκα και τους εφέτες Νικόλαο Παπαμιχαλόπουλο (εισηγητή) και Ελένη Ιατρού:

Απορρίπτει την προσφυγή της Hochtief δικαιώνοντας την κρίση των φορολογικών αρχών της χώρας μας.

Απορρίπτει και καθιστά άκυρη την απόφαση του βρετανικού δικαστηρίου που δικαίωνε τη Hochtief, τονίζοντας πως με βάση το Ελληνικό Σύνταγμα η Διαιτησία δεν έχει την εξουσία να σβήσει τα διοικητικά πρόστιμα που της έχουν επιβληθεί.

Ακόμα και αν η εταιρεία προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας, η απόφαση του Εφετείου είναι δεσμευτική και εκτελεστή, ενώ το ΣτΕ μπορεί να την απορρίψει μόνο για τυπικούς και όχι για λόγους ουσίας.

Επιπλέον το δικαστήριο καταρρίπτει και τους ισχυρισμούς ότι το Ελληνικό Δημόσιο παραβίασε την «καλή πίστη» ή το ευρωπαϊκό δίκαιο, όπως υποστήριζε η Hochtief, απειλώντας να διεκδικήσει και να εισπράξει και αποζημίωση από τη χώρα μας.

Η... χαμένη υπόθεση που τελικά δικαιώθηκε

Η εταιρεία προσέφυγε στα διοικητικά δικαστήρια και το 2010 υπέβαλε και αίτηση για υπαγωγή σε διαιτησία ενώπιον του London Court of International Arbitration, αμφισβητώντας το ποσό του ΦΠΑ που της είχαν επιβάλει οι φορολογικές αρχές. Μάλιστα κατάφερε να κερδίσει και την απόφαση του δικαστηρίου του Λονδίνου, με την οποία το ελληνικό κράτος καλούνταν να διαγράψει τις απαιτήσεις του για την πληρωμή των φόρων.

Ωστόσο το υπουργείο Οικονομικών επέμεινε και τελικά σε τρεις συνεδριάσεις τον Απρίλιο και τον Μάιο του 2013 το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών εξέτασε και απέρριψε την προσφυγή της «υπ' αριθμόν 1» κατασκευαστικής εταιρείας της Γερμανίας κατά του Ελληνικού Δημοσίου


Διαβάστε Περισσότερα »

Έφοδος ΣΔΟΕ στο Μουσείο Δελφών




«Απόβαση» στο Μουσείο των Δελφών ετοιμάζονται να πραγματοποιήσουν τα στελέχη του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του zougla.gr.


Υπάλληλοι του ΣΔΟΕ θα προχωρήσουν σε διαχειριστικό έλεγχο στο Μουσείο των Δελφών
Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, οι «ράμπο» της Δίωξης πρόκειται να... κάνουν φύλλο και φτερό τα ταμεία του μουσείου, προκειμένου να διαπιστώσουν αν η διαχείριση των χρημάτων που προέρχονται από χρηματοδοτήσεις του Υπουργείου Πολιτισμού και από την πώληση εισιτηρίων γινόταν με τον δέοντα τρόπο.

Αφορμή για την έρευνα στάθηκαν καταγγελίες που έφθασαν στα γραφεία του ΣΔΟΕ, οι οποίες, πριν από περίπου έναν μήνα, οδήγησαν στην έκδοση εισαγγελικής παραγγελίας για την άμεση διενέργεια διαχειριστικού ελέγχου.

Στο μικροσκόπιο χρηματοδότηση του Υπ. Πολιτισμού

Καλά ενημερωμένες πηγές, μιλώντας στο zougla.gr, επεσήμαναν ότι σε πρώτη φάση ο έλεγχος θα προσπαθήσει να χαρτογραφήσει τη διαδρομή που ακολούθησαν τα χρήματα από μια χρηματοδότηση που έλαβε το μουσείο από το Υπουργείο Πολιτισμού.

Παράλληλα, αναμένεται να ερευνηθεί αν οι υπάλληλοι του πολιτιστικού χώρου καρπώνονταν χρηματικά ποσά από τα εισιτήρια που εξέδιδαν.

«Ο έλεγχος σε πρώτη φάση θα επικεντρωθεί σε μια χρηματοδότηση που έλαβε το μουσείο από το Υπουργείο Πολιτισμού, την οποία φέρεται να έχει διαχειριστεί υπάλληλος που δεν έχει αρμοδιότητες λογιστή. Επίσης, θα ελεγχθεί το πού κατέληγαν τα χρήματα από τα εισιτήρια» σημειώνουν οι ίδιες πηγές.

Στελέχη της φορολογικής διοίκησης με τα οποία συνομίλησε η ηλεκτρονική μας εφημερίδα ανέφεραν ότι «κατά καιρούς γίνονται καταγγελίες για πολιτιστικούς χώρους, όπως μουσεία, σπηλιές και άλλα αξιοθέατα, και υπάρχουν και περιπτώσεις που διαπιστώθηκε ότι μέρος των χρημάτων από τα εισιτήρια των επισκεπτών κατέληγε σε τσέπες υπαλλήλων.

» Υπήρχαν περιπτώσεις που οδηγοί λεωφορείων οι οποίοι μετέφεραν επισκέπτες συνεργάζονταν με ταμίες και ξεναγούς, και απέκρυπταν χρήματα από εισιτήρια. Όσον αφορά στο εν λόγω μουσείο, έχουν γίνει καταγγελίες και το τι συμβαίνει θα φανεί από τα αποτελέσματα της έρευνας».
zougla.gr.

Διαβάστε Περισσότερα »

Σοκ και θλίψη για την παρουσιάστρια που κρεμάστηκε επειδή παραμορφώθηκε έπειτα από πλαστική επέμβαση


Σοκαρισμένος είναι ο χώρος της τηλεόρασης από την αυτοκτονία της 29χρονης Ασημένιας Μυρωδιά, η οποία βρέθηκε απαγχονισμένη μέσα στο διαμέρισμά της στους Αμπελοκήπους.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Espresso», το πρωί της Παρασκευής η γυναίκα που φροντίζει την κατάκοιτη μητέρα της παρουσιάστριας του Extra 3, τη βρήκε κρεμασμένη μέσα στο δωμάτιό της και αμέσως προσπάθησε να της προσφέρει τις πρώτες βοήθειες, ενώ κάλεσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Ωστόσο για την Ασημένια ήταν ήδη πολύ αργά.

Όπως αναφέρουν στην εφημερίδα άνθρωποι από το στενό της περιβάλλον, η 29χρονη πριν από ενάμιση μήνα έκανε πλαστική επέμβαση στη μύτη και το αποτέλεσμα ήταν να παραμορφωθεί το πρόσωπό της. «Ηθελε να κάνει πλαστική στη μύτη. Εμείς της λέγαμε ότι δεν την έχει ανάγκη , αλλά επέμενε. Την έκανε κρυφά και το αποτέλεσμα ήταν εφιαλτικό. Παραμορφώθηκε... κλείστηκε στο σπίτι της. Από εκείνη την ημέρα δεν ήθελε να συναντήσει κανέναν μας. Μόνο την Πέμπτη δέχθηκε να τη δει η κολλητή της και την Παρασκευή έκανε ό,τι έκανε» δηλώνουν φίλοι της Ασημίνας στην εφημερίδα.

Τα δύσκολα εφηβικά χρόνια και ο θάνατος του συντρόφου της από καρκίνο

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η Ασημένια Μυρωδιά πέρασε δύσκολα παιδικά χρόνια εξ αιτίας του θανάτου του πατέρα της από καρδιακό επεισόδιο, όταν εκείνη ήταν μαθήτρια Λυκείου. Παρόλα αυτά, η Ασημένια κατάφερε να σταθεί στα πόδια της, ενώ λίγο αργότερα γνώρισε τον σύντροφο της ζωής της, τον Νίκο. Μαζί σκόπευσαν να περάσουν την υπόλοιπη ζωή τους, ωστόσο η μοίρα είχε άλλα σχέδια. Ο Νίκος διαγνώσθηκε με καρκίνο στον εγκέφαλο και λίγο αργότερα έφυγε από τη ζωή.

Η Ασημένια μετά τον θάνατό του χρειάστηκε πολύ καιρό μέχρι να καταφέρει να ξανασταθεί στα πόδια της. Κυνήγησε το όνειρό της και σπούδασε δημόσιες σχέσεις και μαζί με τον PR man Κυριάκο Κερανόπουλο έκαναν την ταξιδιωτική εκπομπή «Via travel fashion» στο κανάλι Extra 3. Όταν η μητέρα της άρχισε να αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας η Ασημένια προσπαθούσε να είναι στο πλάι της. Τα τελευταία τρία χρόνια εργαζόταν στο ταμείο γνωστής καφετέριας στο Σύνταγμα.

 Espresso


Διαβάστε Περισσότερα »

Πώς μπορούν άνεργοι να πάρουν 1.600 ευρώ από τον ΟΑΕΔ -Τα κριτήρια και οι θέσεις




Επιταγή 1.600 ευρώ θα μπορέσουν να πάρουν 16.600 εγγεγραμμένοι άνεργοι στον ΟΑΕΔ, ηλικίας 29 έως 64 ετών, και με πολύ χαμηλά εκπαιδευτικά προσόντα.

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις στον ΟΑΕΔ από τις 10 ως τις 31 Οκτωβρίου στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.voucher.gov.gr, ώστε να λάβουν τα χρήματα μέσω προγράμματος κατάρτισής τους.

Το πρόγραμμα της εκπαίδευσης σύμφωνα με την απόφαση του ΟΑΕΔ περιλαμβάνει:

Πρόγραμμα θεωρητικής άσκησης 100 ωρών.
Πρακτική άσκηση των ωφελουμένων σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας (διάρκειας 300 ωρών).
Δράσεις Συμβουλευτικής Υποστήριξης.
Πιστοποίηση των επαγγελματικών προσόντων τα οποία θα αποκτήσουν οι ωφελούμενοι, κατά τη διάρκεια του προγράμματος.
Εγγυημένη απασχόληση με πλήρη ασφάλιση μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος, τουλάχιστον για το 25% των εκπαιδευθέντων για χρονικό διάστημα τουλάχιστον 2 συνεχόμενων μηνών (25 ημερομίσθια ανά μήνα) καθώς και παροχή συστατικής επιστολής από τον εργοδότη.
Διαβάστε Περισσότερα »

"Έσβησε" το θύμα της τυφλής βίας

 Έδωσε μάχη για δύο εβδομάδες, αλλά υπέκυψε στα βαρύτατα τραύματά του ο Κώστας Κατσούλης. Ο 46χρονος φίλαθλος του Εθνικού είχε...


 ξυλοκοπηθεί ανηλεώς από ομάδα οπαδών σε επεισόδια που έγιναν στον αγώνα της ομάδας του με τον Ηρόδοτο στην Κρήτη προ δύο εβδομάδων. Αρχικά είχε γίνει λόγος για ανεύρυσμα που προκάλεσε το αιμάτωμα στον εγκέφαλό του, ωστόσο τελικά αποδείχτηκε πως όλα προκλήθηκαν από τον άγριο ξυλοδαρμό του.

Το θύμα είχε μεταφερθεί στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο, όπου και νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση και καταστολή λόγω σοβαρών εγκεφαλικών κακώσεων, ενώ τις τελευταίες μέρες η υγεία του είχε επιδεινωθεί. Τα ξημερώματα «έσβησε» αποτελώντας ένα ακόμη θύμα της τυφλής οπαδικής βίας στα γήπεδα.

Υπενθυμίζεται πως για την επίθεση έχει ασκηθεί σε τέσσερα άτομα ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή και κατά συναυτουργία και επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συρροή και κατά συναυτουργία σε αθλητική εγκατάσταση.

Διαβάστε Περισσότερα »

Το θαύμα της ζωής για τη μικρή Νάντια που νίκησε τα κύματα

 Οι γονείς της πνίγηκαν μαζί με άλλους 490 μετανάστες κοντά στη Μάλτα

Με την πολύτιμη βοήθεια των γιατρών του Βενιζέλειου το 17 μηνών προσφυγόπουλο, που διασώθηκε από ναυτική τραγωδία, αποθεραπεύτηκε πλήρως και μεταφέρεται στο κέντρο Βρεφών "Μητέρα" αναζητώντας οικογένεια.

Η ιστορία της συγκίνησε το πανελλήνιο. Η μόλις 17 μηνών Νάντια, το προσφυγόπουλο που νίκησε τον θάνατο ύστερα από τέσσερις ημέρες στη θάλασσα, είναι πλέον πολύ καλά στην υγεία της, ασφαλής και χαρούμενη.

Έπειτα από δύο και πλέον εβδομάδες παραμονής στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, η μικρή Νάντια θα μεταφερθεί στο Κέντρο Βρεφών "Μητέρα" στην Αθήνα, το οποίο έχει οριστεί ως προσωρινός επίτροπος για την επιμέλεια του παιδιού μέχρι να ολοκληρωθούν οι δικαστικές διαδικασίες για την τύχη του.

Η περίπτωσή της είναι ένα από τα θαύματα της ζωής. Οι γονείς της πνίγηκαν μαζί με άλλους περίπου 490 μετανάστες που επέβαιναν σε πλοιάριο, το οποίο διακινητές εμβόλισαν στα διεθνή ύδατα της Μάλτας στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Η τραγική μάνα, πριν χαθεί για πάντα στα νερά της Μεσογείου, εμπιστεύθηκε το κοριτσάκι στα χέρια της 19χρονης Dooa Al Zamel από τη Συρία η οποία είχε πέσει στη θάλασσα με σωσίβιο.

Με τον θάνατο να τις "πολιορκεί", η 19χρονη και το παιδί βρέθηκαν να παλεύουν με τα κύματα, τη δίψα και τον τρόμο για τέσσερις ημέρες και τρεις νύχτες μέχρι που διασώθηκαν από παραπλέοντα εμπορικά πλοία.

Με Super Puma της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας μεταφέρθηκαν στα Χανιά σε άσχημη κατάσταση.

Σήμερα το παιδί έχει αποθεραπευθεί πλήρως. Απολαμβάνει τα χάδια και τη ζεστασιά των ανθρώπων του νοσοκομείου οι οποίοι από την πρώτη στιγμή το αγκάλιασαν με αγάπη, προσευχόμενοι για τη ζωή του.


Διαβάστε Περισσότερα »

ΟΓΑ- Την Τετάρτη η καταβολή σύνταξης σε 696.350 δικαιούχους



Την Τετάρτη 1 Οκτωβρίου θα καταβληθεί η σύνταξη του Οκτωβρίου σε 696.350 συνταξιούχους του ΟΓΑ, με πίστωση στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους ή λογαριασμούς ΕΛΤΑ που έχουν επιλέξει για την πληρωμή των συντάξεων.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση η συνολική δαπάνη για την καταβολή των συντάξεων μηνός Οκτωβρίου 2014 θα ανέλθει στο ποσό των 312,3 εκατ. ευρώ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Η Δήμαρχος Λεβαδέων καθιερώνει την "Ώρα του Πολίτη"

Η Δήμαρχος Λεβαδέων ανταποκρινόμενη στη δέσμευσή της για άμεση, προσωπική επικοινωνία με τους δημότες, με στόχο την έγκαιρη επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν, καθιερώνει την «Ώρα του πολίτη».
Η Δήμαρχος θα δέχεται τους δημότες κάθε Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη και ώρες 10:00 – 13:00 στο Γραφείο της στον 4ο όροφο. Για περισσότερες πληροφορίες και για τον προγραμματισμό των ραντεβού παρακαλούμε να επικοινωνείτε με τον κ. Νικόλαο Δήμου, τηλ. 22613-50801 και την κα Παναγιώτα Τσάντα, τηλ.: 22613-50802.   

Διαβάστε Περισσότερα »

ΧΕΝ ΘΗΒΑΣ-ΕΤΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ

ΧΕΝ ΘΗΒΑΣ 2014 - 2015

 
ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
Με στόχο την καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού, την ενίσχυση των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων και την ενδυνάμωση των εξαρτημένων ατόμων και των ατόμων που υφίστανται βία, εθελόντριες της Χ.Ε.Ν. Θήβας θα συνεχίσουν να προσφέρουν στις κοινωνικές ομάδες που δοκιμάζονται, τη δυνατότητα να επικοινωνήσουν και να εκφραστούν μέσα από τα ακόλουθα προγράμματα, συνεργασίες και δράσεις:
-    «Μαγειρέματα - Η ανάμνηση των αισθήσεων» στις γυναικείες φυλακές Ελεώνα Θηβών κάθε Πέμπτη 10 π.μ. - 12 μ.
-    Συνεργασία με το ΚΕΘΕΑ, στις γυναικείες φυλακές Ελεώνα Θηβών, εφ' όσον μας ζητηθεί.
-    Συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης των εξαρτημένων "ΠΡΟΤΑΣΗ ΖΩΗΣ", ανάλογα με τις ανάγκες τους.
-    Συνεργασία με το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Θηβαίων.
-    Πρόγραμμα ένταξης μεταναστών για την εκμάθηση ελληνικών.
-    Συνεργασία - Υποστήριξη των ατόμων ΑΜΕΑ του Συλλόγου "Αγ. Ανάργυροι" κάθε Τετάρτη 9π.μ. -12:30μ.μ. στο χώρο τους.
ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ και ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ
Ταχύρρυθμο σεμινάριο βοηθών τρίτων
Η Χ.Ε.Ν. Θήβας δίνει τη δυνατότητα σε ενήλικες γυναίκες να εκπαιδευτούν, ώστε να εργασθούν ως βοηθοί ηλικιωμένων ή ενηλίκων ατόμων που χρειάζονται βοήθεια στο σπίτι. Το σεμινάριο, διαρκείας 15 ωρών, θα λάβει χώρα το Μάρτιο 2015. Κοπτική - Ραπτική
Μαθαίνουμε να κόβουμε πατρόν στα μέτρα μας και να ράβουμε φούστες, παντελόνια, φορέματα. Κάθε δεύτερη Τετάρτη 5-7 μ.μ. με τις εθελόντριες, κυρίες Αγγελική Κοροπούλη και Μαρία Χατζηδούρου. Έναρξη 8/10/14. Κόσμημα και Κατασκευές
Μέθοδοι και τεχνικές για τη δημιουργία χειροποίητων κοσμημάτων και εποχιακών κατασκευών, με την αρχιτέκτονα συνεργάτη μας κα Σαπφώ Μακρή. Θα λειτουργήσουν τμήματα αρχαρίων κάθε δεύτερη Δευτέρα 5:30 - 7:30 μ.μ. και προχωρημένων κάθε δεύτερη Τρίτη 7-9 μ.μ. Έναρξη 7/10/14.
Προγράμματα Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Θηβαίων:
Μπορούμε να παρακολουθήσουμε ομαδικά προγράμματα της επιλογής μας εάν συγκεντρωθεί ικανός αριθμός ενδιαφερομένων. Προτείνονται τα τμήματα: Διαμόρφωση & Διακόσμηση εσωτερικών χώρων, Εικαστικά, Επεξεργασία κειμένου - Διαδίκτυο, Ηλεκτρονικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Προτεινόμενες ώρες μαθημάτων Τρίτη & Πέμπτη πρωί 9-12 π.μ. Προθεσμία υποβολής αιτήσεων μέχρι 3/10/14. Απαραίτητο αντίγραφο ταυτότητας.
ΟΜΑΔΕΣ ΧΕΝ
Η Ορθοδοξία στη σύγχρονη εποχή: Συναντήσεις θεολογικού ενδιαφέροντος με τον Ηγούμενο της Ι.Μ. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος - "Σαγματά" πατέρα Παΐσιο,την τελευταία Πέμπτη κάθε μήνα, 6-7 μ.μ. - Έναρξη 30/10/14.
Βιβλίο: Θα αναγνωστούν δύο βιβλία, "Η γεύση της ερήμου" της Ιφιγένειας Θεοδώρου και "Τι πιστεύω" της Ζακλίν ντε Ρομιγύ, που θα δώσουν το έναυσμα για επικοινωνία, προβληματισμό και υγιή διάλογο. Θα λειτουργήσουν δύο ομάδες, πρωινή, κάθε Δευτέρα 10:30-11:30 π.μ. και απογευματινή κάθε Παρασκευή στις 5:30 - 6:30 μ.μ. Έναρξη 6/10/14.
Απλά μαθήματα φιλοσοφίας: Με το συνεργάτη μας φιλόλογο - συγγραφέα κ. Σωτήρη Στεφανόπουλο κάθε δεύτερη Πέμπτη στις 5:30 μ.μ. Έναρξη Πέμπτη 16/10/14.
Ψυχολογία: "Η γυναίκα που θέλω και μπορώ να είμαι", με την συνεργάτη μας ψυχολόγο κα Ιωάννα Τριπερίνα, τη δεύτερη Παρασκευή κάθε μήνα στις 7-9 μ.μ. Έναρξη 10/10/14.
Νέες μητέρες: Ενημέρωση νέων και μελλοντικών μητέρων για θέματα σχετικά με την οικογένεια και το παιδί, με τη συνεργάτη μας ψυχολόγο κα Νατάσα Γιαννάκη, κάθε δεύτερη Τετάρτη 3-5 μ.μ. Έναρξη 8/10/14.
ΓΥΝΑΙΚΑ & ΥΓΕΙΑ
Προγραμματισμένες συναντήσεις και συνεργασίες με γιατρούς και άλλους φορείς για την ενημέρωσή μας πάνω σε ιατρικά θέματα που αφορούν όλες τις ηλικιακές ομάδες.
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Στο πλαίσιο του προγράμματος θα γνωρίσουμε την πόλη της Θήβας ως ένα ζωντανό και συνεχώς εξελισσόμενο λειτουργικό ιστό ανθρώπων και φυσικού, κοινωνικού, οικονομικού, ιστορικού, αρχαιολογικού περιβάλλοντος, με έμφαση στην περιβαλλοντική διάσταση των επιμέρους στοιχείων της, με τη συνεργάτη μας βιολόγο κα Ειρήνη Αναστασίου κάθε δεύτερη Τετάρτη στις 5:30 - 7:00 μ.μ. Έναρξη 15/10/14.
ΠΑΙΔΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Δημιουργική απασχόληση παιδιών ηλικίας 6-12 ετών, σύμφωνα με το πρόγραμμα της ΧΕΝ Ελλάδος "40+1 ταξίδια για παιδιά", με τη συνεργάτη μας νηπιαγωγό, κα Σεμίνα Κυριάκου, κάθε Σάββατο, 5-7 μ.μ. Έναρξη 11/10/14.
ΑΣΚΗΣΗ/ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ
Γυμναστική: Ασκήσεις για τη βελτίωση της φυσικής κατάστασης, με τη συνεργάτη μας γυμνάστρια, κα Ιουλία Νικολάου κάθε Δευτέρα - Τετάρτη - Παρασκευή 9-10 πμ. Έναρξη 6/10/14.
Χορός: Μαθαίνουμε ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς με τη συνεργάτη μας γυμνάστρια κα Ιουλία Νικολάου κάθε Τρίτη 6¬7 μ.μ. Έναρξη 7/10/14.
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
1/10/2014 Αγιασμός - Παρουσίαση Προγράμματος στις 6μ.μ.
12/10/2014 Ημερήσια εκδρομή, Μονή Βαρνάκοβα - Ορεινή Ναυπακτία
9/11/2014 Κυριακάτικος περίπατος στην Αθήνα 25/11/2014 Παγκόσμια Ημέρα εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών
1-20/12/2014 Μέσα σε αυτό το διάστημα θα παρακολου¬θήσουμε κάποια θεατρική παράσταση ανάλογα με τα θεατρικά έργα που θα ανέβουν στις θεατρικές σκηνές. 20/12/2014 Παιδική Χριστουγεννιάτικη γιορτή. Ιανουάριος 2015 Κοπή Πρωτοχρονιάτικης πίτας Φεβρουάριος Αποκριάτικο γλέντι Μάρτιος Χαιρετισμοί Απρίλιος Απογευματινός Περίπατος Μάϊος    Διήμερη ή τριήμερη εκδρομή
Ιούνιος    Εκδήλωση λήξης των ομάδων
Στη διάρκεια του χρόνου θα προκύψουν και άλλες εκδηλώσεις.
ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Για τη συμμετοχή σε όλες τις δραστηριότητες και τα προγράμματα της ΧΕΝ, απαραίτητη προϋπόθεση είναι η εγγραφή ως μέλος.
Η ΧΕΝ δε δεσμεύεται για αλλαγές στο πρόγραμμα και
για την αλλαγή των εκπαιδευτικών.
Υπάρχει η δυνατότητα συμμετοχής χωρίς συνδρομή, για
γυναίκες που προέρχονται από ευάλωτες κοινωνικά
ομάδες.


Διαβάστε Περισσότερα »

Εγγραφή μαθητών στο Κοινωνικό Φροντιστήριο Δήμου Θηβαίων

ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΗΒΑΙΩΝ
ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΟΥ

Έναρξη εγγραφών για μαθητές και αιτήσεις εθελοντικής συμμετοχής εκπαιδευτικών
       

Ο Δήμος Θηβαίων, δεδομένης της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας που συνεχίζει να βιώνει η χώρα μας και έχοντας υπόψη το  υψηλό οικονομικό κόστος που καταβάλλεται ετησίως από τους γονείς για την παιδεία, ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ το Κοινωνικό  Φροντιστήριο για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου για το σχολικό έτος 2014-2015, το οποίο παρέχει ΔΩΡΕΑΝ  εκπαιδευτική αρωγή σε μαθητές οι οικογένειες των οποίων, λόγω των δύσκολων οικονομικών συνθηκών, δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στα σχετικά έξοδα.
Στην προσπάθεια αυτή θα συμβάλλουν και οι ιδιοκτήτες φροντιστηρίων της περιοχής του Δήμου με τη σύμφωνη γνώμη του Επαγγελματικού Σωματείου Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Μ.Ε. Βοιωτίας, τους οποίους και ευχαριστούμε.
Εγγραφή μαθητών στο Κοινωνικό Φροντιστήριο

Ο Δήμος Θηβαίων  ΚΑΛΕΙ τους γονείς μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου  να συμπληρώσουν τη σχετική αίτηση εγγραφής των παιδιών τους στο Κοινωνικό Φροντιστήριο, στο Γραφείο Παιδείας του Δήμου Θηβαίων από ώρα 08:30 μέχρι 13:00 και μέχρι τις 10 Οκτωβρίου 2014,  με συνημμένα τα εξής δικαιολογητικά:

1. Φωτοτυπία της αστ. ταυτότητας ή διαβατηρίου (με άδεια παραμονής για τους αλλοδαπούς κατοίκους)
2. Βεβαίωση φοίτησης από το σχολείο που φοιτά ο μαθητής.
3. Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης.
4. Φωτοτυπία εκκαθαριστικού και Ε9, θεωρημένα ή υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/86, θεωρημένη από την αρμόδια Δ.Ο.Υ ότι δεν υποβάλλεται φορολογική δήλωση.
6. Φωτοτυπία της πρώτης σελίδας του βιβλιαρίου απορίας προνοίας ή Φωτοτυπία κάρτας ανεργίας (εφόσον υπάρχουν)
7. Υπεύθυνη δήλωση για την εργασία των γονέων (εάν εργάζονται)
8. Ιατρική γνωμάτευση από δημόσιο φορέα (αν υπάρχει πρόβλημα υγείας)
9. Οποιοδήποτε άλλο δικαιολογητικό μπορεί να ληφθεί θετικά για την ένταξη του
παιδιού στο Κοινωνικό Φροντιστήριο


Κριτήριο ένταξης των ενδιαφερομένων στο Κοινωνικό Φροντιστήριο ανά κατηγορία είναι το συνολικό εισόδημα των συνοικούντων με τον δικαιούχο, το οποίο δεν πρέπει να ξεπερνά τις 12.000 € προσαυξημένο κατά 10% για κάθε ανήλικο παιδί, ενώ θα συνυπολογίζονται επιπλέον, η οικογενειακή κατάσταση (δάνεια, σπουδές άλλων παιδιών της οικογένειας, ενοίκια), τα κοινωνικά προβλήματα, η ανεργία και προβλήματα υγείας.
          
Πληροφορίες στα τηλέφωνα 2262-3-50610 και 607

Ανοιχτή πρόσκληση σε εκπαιδευτικούς για εθελοντική συμμετοχή

Ο Δήμος Θηβαίων απευθύνει ανοικτή πρόσκληση για συμμετοχή σε όσους εκπαιδευτικούς επιθυμούν να προσφέρουν εθελοντικά τη διδασκαλία τους στους μαθητές του «Κοινωνικού Φροντιστηρίου», προκειμένου να ενισχύσουν και να συμβάλουν δυναμικά στην παροχή ολοκληρωμένης παιδείας σε μαθητές που αντιμετωπίζουν δυσκολίες.

•    Δηλώσεις συμμετοχής για ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ θα βρείτε στο site του Δήμου Θηβαίων www.thiva.gr (στη δεξιά στήλη),  τις οποίες και θα αποστέλλετε ηλεκτρονικά στο e-mail: dimosthivas@thiva.gr .

•    Όσοι δεν έχουν πρόσβαση σε υπολογιστή μπορούν να συμπληρώνουν την αίτηση προσερχόμενοι στο Γραφείο Παιδείας του Δήμου Θηβαίων (τηλ. 2262350610)

Διαβάστε Περισσότερα »

Νέα λεηλασία στα ασφαλιστικά ταμεία


   



Νέα παραμύθια «αξιολόγησης» για νέα τσεκούρια

Άλλο ένα παραμύθι «αξιολόγησης» υφαίνει το κυβερνητικό επιτελείο αυτή τη φορά για να δικαιολογήσει το νέο τσεκούρι στα ασφαλιστικά ταμεία. Όπως ανακοινώθηκε, ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης με υπουργική απόφαση που υπογράφεται εντός των επομένων ημερών, για να χρυσώσει το χάπι, προχωρεί σε αναδρομικό διαχειριστικό έλεγχο των οικονομικών του ήδη λεηλατημένου από τις περικοπές ασφαλιστικού συστήματος.

Συνολικά θα επανεξεταστούν οι εκκρεμότητες 93 κλάδων ή τομέων ασφαλιστικών Ταμείων με την παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών για το κλείσιμο 339 οικονομικών χρήσεων παρελθόντων ετών και τη σύνταξη των Ισολογισμών-Απολογισμών, των οικονομικών καταστάσεων, καθώς και των ενοποιημένων οικονομικών καταστάσεων βάσει του διπλογραφικού συστήματος.

Στην πλειοψηφία τους, οι εκκρεμείς χρήσεις αφορούν την περίοδο 2008-2012, σε αρκετές ωστόσο περιπτώσεις καλύπτουν το κλείσιμο και παλαιότερων χρήσεων. Περιλαμβάνουν δε μεγάλους ασφαλιστικούς φορείς, όπως το Ενιαίο Ταμείο Ανεξάρτητα Απασχολουμένων (ΕΤΑΑ), το Ενιαίο Ταµείο Επικουρικής Ασφάλισης(ΕΤΕΑ), το ταμείο των εργαζομένων στις τράπεζες (ΤΑΥΤΕΚΩ) και στα μέσα μαζικής ενημέρωσης (ΕΤΑΠ-ΜΜΕ),τον Οργανισμό Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ), και το Ναυτικό Απομαχικό Ταμείο (ΝΑΤ).

Το υπουργείο Εργασίας εκτιμά ότι, μετά την ολοκλήρωση του ελέγχου θα διαθέτει μια «κρυστάλλινη εικόνα» για την οικονομική κατάσταση των ταμείων και τα αποτελέσματα της οικονομικής τους διαχείρισης στο παρελθόν, κάτι που θα επιτρέψει να χαραχθούν οι κατάλληλες πολιτικές που θα διασφαλίζουν την βιωσιμότητα του συστήματος στο μέλλον..

Αναλυτικότερα, θα υπάρχει η πλήρης αποτύπωση απαιτήσεων ή υποχρεώσεων από και προς διάφορους δημόσιους φορείς (π.χ. δημόσια νοσοκομεία, Ελληνικό Δημόσιο, άλλα Ασφαλιστικά Ταμεία) ώστε στη συνέχεια αυτές να διακανονισθούν.

Ακόμη θα δημιουργηθεί ένα πλήρες υπόβαθρο οικονομικών δεδομένων με διαφάνεια και πλήρη δημοσιότητα για την οικονομική διαχείριση των ταμείων.

Το έργο χρηματοδοτείται μέσω του ΕΣΠΑ και υλοποιείται στο πλαίσιο της προγραμματικής συμφωνίας μεταξύ της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικής Ασφάλισης (ΓΓΚΑ) και της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ).

Στελέχη του υπουργείου επισημαίνουν ότι, με τη διαδικασία που έχει επιλεγεί, ξεκαθαρίζει οριστικά «η θολή εικόνα στα οικονομικά των Ταμείων» και τονίζουν ότι «εάν διαπιστωθούν παρατυπίες ή παραβάσεις, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, είναι αποφασισμένη να οδηγήσει τις υποθέσεις αυτές στη Δικαιοσύνη».
enet.gr


Διαβάστε Περισσότερα »

ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ-Πρόσκληση σε εκπαιδευτικούς για εθελοντική συμμετοχή στο Κοινωνικό Φροντιστήριο


Ο Δήμος Θηβαίων απευθύνει ανοικτή πρόσκληση για συμμετοχή σε όσους εκπαιδευτικούς επιθυμούν να προσφέρουν εθελοντικά τη διδασκαλία τους στους μαθητές του «Κοινωνικού Φροντιστηρίου», προκειμένου να ενισχύσουν και να συμβάλουν δυναμικά στην παροχή ολοκληρωμένης παιδείας σε μαθητές που αντιμετωπίζουν δυσκολίες.

• Δηλώσεις συμμετοχής για ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ θα βρείτε στο site του Δήμου Θηβαίων www.thiva.gr (στη δεξιά στήλη), τις οποίες και θα αποστέλλετε ηλεκτρονικά στο e-mail: dimosthivas@thiva.gr .

• Όσοι δεν έχουν πρόσβαση σε υπολογιστή μπορούν να συμπληρώνουν την αίτηση προσερχόμενοι στο Γραφείο Παιδείας του Δήμου Θηβαίων (τηλ. 2262350610)
Διαβάστε Περισσότερα »

Χρηματικές επιχορηγήσεις Πολιτιστικών Συλλόγων απο τον Δήμο Αλιάρτου Θεσπιέων



Με απόφαση του
Δημοτικού Συμβουλίου είναι δυνατή η παροχή χρηματικών επιχορηγήσεων σε συλλόγους που
αναπτύσσουν κοινωνική και πολιτιστική δραστηριότητα .
Η παροχή χρηματικών επιχορηγήσεων επιτρέπεται μόνον εφόσον έχει εγγραφεί σχετική
πίστωση στον οικείο προϋπολογισμό για το σκοπό αυτό. Το συνολικό ποσόν των επιχορηγήσεων δεν
μπορεί να υπερβαίνει το ένα και μισό εκατοστό [1,5 % ] των τακτικών εσόδων του Δήμου.
Οι σύλλογοι που ανήκουν στην Διοικητική περιφέρεια του Δήμου Αλιάρτου - Θεσπιέων
υπέβαλλαν το σχέδιο δράσης των καθώς και αίτηση προς το Δημοτικό συμβούλιο οπού αιτούνται την
χρηματοδότηση τους για την διενέργεια πολιτιστικών εκδηλώσεων .
Στον Δημοτικό προϋπολογισμό οικ. έτους 2014 και υπό ΚΑ 00-6735 έχουμε προβλέψει
πίστωση 12.000,00 ευρώ για την επιχορήγηση των πολιτιστικών συλλόγων του Δήμου Αλιάρτου -
Θεσπιέων.
Καλείται το Δημοτικό συμβούλιο να εγκρίνει την επιχορήγηση να διαθέσει αυτή και να
ψηφίσει την σχετική πίστωση .
Το Δημοτικό Συμβούλιο αφού έλαβε υπόψη
1.- Το άρθρο 202 τοτ Ν. 3463/2006
2.- Τις αιτήσεις των συλλόγων και τον προϋπολογισμό του Δήμου Αλιάρτου - Θεσπιέων
ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ
1.- Εγκρίνει την Επιχορήγηση προς τους συλλόγους που ανήκουν στη Διοικητική
Περιφέρεια του Δήμου Αλιάρτου- Θεσπιέων και διαθέτει αυτή ως κάτωθι:
1.- Σύλλογος ΔΗΜΟΦΙΛΟΣ 1.000 ευρώ
2.- Σύλλογος ΗΣΙΟΔΟΣ 2.100 ευρώ
3.- Σύλλογος ΙΠΠΟΚΡΗΝΗ 1.300 ευρώ
4.- Σύλλογος Γυναικών ΘΕΣΠΙΩΝ 1.200 ευρώ
5.- Σύλλογος Γυναικών ΑΣΚΡΗΣ 1.600 ευρώ
6. Πολιτιστικός -χορευτικός ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΙΟΥ 1.800 ευρώ
7.- Χορευτικός ΑΛΙΑΡΤΟΥ 1.500 ευρώ
8.- Πολιτιστικός ΥΨΗΛΑΝΤΟΥ 1.400 ευρώ
2. Η επιχορήγηση θέλει χρησιμοποιηθεί με σκοπό την διοργάνωση των Πολιτιστικών
εκδηλώσεων 2014 .
Διαβάστε Περισσότερα »

Ερχονται πρόστιμα για τις 200.000 παράνομες γεωτρήσεις και πηγάδια -Κίνδυνος καθίζησης του υπεδάφους

Διάτρητη από 200.000 πηγάδια και γεωτρήσεις είναι η ελληνική γη, με αποτέλεσμα να προκαλείται σοβαρή απειλή για χιλιάδες στρέμματα γης εξαιτίας της ανεξέλεγκτης διαχείρισης των υδάτινων πόρων και μάλιστα σε πολλές περιοχές της χώρας είναι μεγάλο και υπάρχει κίνδυνος να αλλάξει ριζικά ο εδαφολογικός χάρτης και να προκληθεί καθίζηση του υπεδάφους, αυξάνοντας έτσι τον κίνδυνο πλημμυρών.

Το πρόβλημα είναι ακόμα μεγαλύτερο καθώς σε πολλές περιπτώσεις δεν υπάρχει άδεια και η εκμετάλλευση του νερού γίνεται χωρίς κανέναν έλεγχο κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε λειψυδρία, με ότι αυτό συνεπάγεται για τις αγροτικές καλλιέργειες.

Τώρα το υπουργείο Περιβάλλοντος απειλεί με πολύ βαριά πρόστιμα σε μια προσπάθεια να βάλει «φρένο» στην κατάσταση αυτή. Μάλιστα τα πρόστιμα αναμένεται να φτάσουν φτάνουν έως και 5.000 ευρώ για τους χιλιάδες ιδιοκτήτες και χρήστες πηγαδιών και γεωτρήσεων που «ξέχασαν» να καταθέσουν τη σχετική αίτηση εγγραφής στο Εθνικό Μητρώο Σημείων Υδροληψίας (ΕΜΣΥ). Στην καταληκτική προθεσμία, που εκπνέει μετά από σειρά παρατάσεων την ερχόμενη Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014, καλούνται όσοι ιδιοκτήτες και χρήστες αδειοδοτήθηκαν για πρώτη φορά πριν από τις 20 Δεκεμβρίου 2005, καθώς και όσοι δεν έχουν λάβει ποτέ σχετική άδεια να προσφύγουν στους κατά τόπους δήμους με τα σχετικά έγγραφα δήλωσης.

Τι προβλέπεται για την υποχρεωτική καταγραφή

Η ΚΥΑ προβλέπει την υποχρέωση καταγραφής όλων των υφιστάμενων σημείων υδροληψίας στο ηλεκτρονικό μητρώο με τη μορφή συστήματος βάσης γεωχωρικών δεδομένων, που περιλαμβάνει γενικό ευρετήριο σημείων υδροληψίας, δηλαδή τις γεωγραφικές συντεταγμένες, όπως αποτυπώνεται στον ψηφιακό χάρτη της χώρας.

Σύμφωνα με την ΚΥΑ, οι πολίτες δεν χρειάζεται να ακολουθήσουν καμία περίπλοκη διαδικασία, καθώς μετά τη δήλωση οι εγγραφές γίνονται αυτεπαγγέλτως από τις Διευθύνσεις Υδάτων των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων. Ταυτόχρονα, για όσους δεν δηλώσουν εμπρόθεσμα τις ιδιοκτησίες-χρήσεις προβλέπεται πρόστιμο από 1.000 έως 5.000 ευρώ, ανάλογα με το μέγεθος της απολήψιμης ποσότητας ύδατος, τη βαρύτητα και τη συχνότητα της παράβασης. Μετά την αίτηση εγγραφής στο ΕΜΣΥ, που λήγει στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας, απαιτείται η χορήγηση άδειας χρήσης ύδατος, η προθεσμία της οποίας έχει παραταθεί μέχρι το τέλος του ερχόμενου Ιανουαρίου.

Οι γεωτρήσεις και τα πηγάδια σε αριθμούς

200.000 γεωτρήσεις σε όλη τη χώρα

20% είναι παράνομες, δηλαδή 40.000

50% -60% του νερού που χρησιμοποιείται στη γεωργία προέρχεται από γεωτρήσεις

5.000 ευρώ θα φτάνουν τα πρόστιμα για όσους «ξεχάσουν» να δηλώσουν την ιδιοκτησία τους

17.000 είναι οι γεωτρήσεις που βρίσκονται μόνο στον Αργολικό Κάμπο

35-38 χιλιάδες είναι οι «τρύπες» στους τέσσερις νομούς του Θεσσαλικού Κάμπου

500 έως 3.000 ευρώ τα πρόστιμα για παράνομη χρήση νερού ή απόληψη μεγαλύτερης ποσότητας από αυτή που ορίζει η άδεια


Διαβάστε Περισσότερα »

Με καταλήψεις δημαρχείων απαντάει η ΠΟΕ – ΟΤΑ στην αξιολόγηση

Η ΠΟΕ - ΟΤΑ έχει προγραμματίσει για αύριο καταλήψεις δημαρχείων διαμαρτυρόμενη για την αξιολόγηση και για τους ελέγχους μετατροπής των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου.

Οι καταλήψεις θα πραγματοποιηθούν από τις 10:00 έως τις 13:00, παράλληλα με συγκεντρώσεις και γενικές συνελεύσεις «για να συζητηθούν τα προβλήματα-αιτήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους αλλά και το θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ – ΟΤΑ όρισε την αυριανή ημέρα ως «Ημέρα Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

Διαβάστε Περισσότερα »

Φρίκη: 7.000 αρχεία πορνογραφικού υλικού είχε λέκτορας Πανεπιστημίου



Σοκ στο πανελλήνιο προκαλούν τα στοιχεία που έρχονται στο φως για ένα από τα μεγαλύτερα κυκλώματα παιδικής πορνογραφίας, στο οποίο φέρεται πως άνηκε και ένας λέκτορας του Πανεπιστημίου Πατρών.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής» για τον εν λόγω εκπαιδευτικό υπεγράφη την Παρασκευή από τον πρύτανη του ιδρύματος η διαπιστωτική πράξη της αυτοδίκαιης υποχρεωτικής αργίας του.

Ο λέκτορας είχε συλληφθεί τον Οκτώβριο του 2009 κατά τη διάρκεια πολύμηνης επιχείρησης της αστυνομίας που έφερε την κωδική ονομασία «Τσάρλι». Τότε η ΕΛ.ΑΣ. είχε ανακοινώσει ότι είχαν συλληφθεί 16 άτομα τα οποία φέρονται να συμμετείχαν σε μεγάλο κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας. Στην υπόθεση εμπλέκονταν συνολικά 55 άτομα, σε βάρος των οποίων είχε σχηματιστεί δικογραφία για πορνογραφία κατά συρροή και κατά συνήθεια. Οι αρχές συνεργάστηκαν με την Σκότλαντ Γιαρντ για τον εντοπισμό ηλεκτρονικών ιχνών ατόμων που συμμετείχαν σε διαμοιρασμό πορνογραφικού υλικού με ανηλίκους μέσω ιστοσελίδας.

Σύμφωνα με τη δικογραφία που είχε σχηματιστεί το 2009 σε βάρος του λέκτορα, στοιχεία από την οποία φέρνει στο φως η εφημερίδα, οι αστυνομικοί είχαν βρει και είχαν κατασχέσει δυο σκληρούς δίσκους από το σπίτι του καθηγητή, στους οποίους εντοπίστηκαν και ανακτήθηκαν με ειδικό λογισμικό 7.000 αρχεία (φωτογραφίες και βίντεο) στα οποία απεικονίζονται ανήλικοι ακόμη και δέκα ετών.
Διαβάστε Περισσότερα »

Βελτιώνεται σταδιακά ο καιρός από σήμερα

Πολύ καλές καιρικές συνθήκες στη χώρα με λίγες μόνο τοπικές νεφώσεις και παροδικές βροχές ή καταιγίδες στα βόρεια και ορεινά τμήματα της Κρήτης
Ηλιοφάνεια αναμένουμε σήμερα στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με εξαίρεση το νότιο Αιγαίο και την Κρήτη όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή καταιγίδες κυρίως τις πρωινές ώρες και στα βόρεια ή ορεινά τμήματα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 23 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 12 έως 25 στην Ήπειρο, από 8 έως 23 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 15 έως 26 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 16 έως 23 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου, αλλά στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα φτάσουν στους 26 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ και τοπικά κυρίως στα νότια πελάγη θυελλώδεις 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί 6 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση.

Καλό καιρό με λίγες νεφώσεις στα βόρεια και ανατολικά τμήματα του νομού, περιμένουμε τη Δευτέρα στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 23 βαθμούς, αλλά στα βόρεια οι μέγιστες δε θα ξεπεράσουν τους 20 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ και πιθανόν τοπικά στα ανατολικά θυελλώδεις 8 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια, περιμένουμε τη Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη και γενικότερα στη Μακεδονία και τη Θράκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 23 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 4-6 Μποφόρ. Στη Δυτική Μακεδονία η θερμοκρασία θα είναι 4-6 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Αιγαίου και στη Δυτική Ελλάδα ο καιρός θα είναι αίθριος με τη θερμοκρασία να φτάνει τους 26 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ήπειρο θα είναι 4-5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την Εϋβοια και την Ανατολική Στερεά θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες στις ανατολικές περιοχές τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5-6 Μποφόρ και στα ανατολικά και νότια 7-8 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2-4 βαθμούς χαμηλότερη.


Διαβάστε Περισσότερα »

Ποια είναι τα σπάνια μέταλλα αξίας 40 δισ. ευρώ που κρύβονται στο ελληνικό υπέδαφος





    Ενα πλούσιο υπέδαφος σε σπάνιες γαίες (μέταλλα) κρύβει η Ελλάδα καθώς οι πρώτες ενδείξεις είναι εξαιρετικά ενθαρρυντικές για την ύπαρξη κοιτασμάτων.




Ο ορυκτός πλούτος της χώρας μας, που ξεπερνά, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, τα 40 δισ. έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον της Κίνας, η οποία σήμερα κατέχει πάνω από το 90% των παγκόσμιων...αποθεμάτων σπάνιων γαιών και έχει αναπτύξει σημαντική τεχνογνωσία στην έρευνα και εξόρυξή τους.

Σε πρόσφατη συνάντηση του υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννη Μανιάτη με μέλη κινεζικής αντιπροσωπείας που βρέθηκαν στην Ελλάδα αναφέρθηκε ότι η Ελλάδα είναι μία από τις πέντε ευρωπαϊκές χώρες όπου υπάρχουν ενδείξεις για την εξόρυξη σπάνιων γαιών. Το θέμα επανέφερε μόλις προχθές η ιταλική εφημερίδα «Il Fatto Quotidiano» κάνοντας λόγο για διερευνητικές συνομιλίες μεταξύ των αξιωματούχων της κινεζικής κυβέρνησης με την ελληνική. Στο ρεπορτάζ αναφέρεται ότι ο ορυκτός πλούτος της Ελλάδας αποτελεί συγκριτικό πλεονέκτημα της χώρας και γι' αυτό έχει προσελκύσει και το μεγάλο κινεζικό ενδιαφέρον, με αποτέλεσμα το συγκεκριμένο θέμα να βρίσκεται πολύ ψηλά στην ατζέντα της ασιατικής χώρας.

Σε ό,τι αφορά στις έρευνες, αυτό που διαφαίνεται και μένει να αποδειχθεί είναι ότι η Ελλάδα είναι «προικισμένη» στον τομέα των σπάνιων γαιών, ιδιαίτερα στην ευρύτερη περιοχή της Βόρειας Ελλάδας.

Τα σημαντικότερα αποθέματα σπάνιων γαιών, σύμφωνα με το ΙΓΜΕ (Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών), βρίσκονται κατά μήκος των ακτών της Βορειοανατολικής Ελλάδας μεταξύ της χερσονήσου της Χαλκιδικής και της Καβάλας και εκτείνονται 240 χιλιόμετρα κατά μήκος των ακτών αλλά και στην κεντρική Ελλάδα, στη Φωκίδα και στην περιοχή της Λοκρίδας.

Εφαρμογές
Οι σπάνιες γαίες (Rare Earth Elements - REE) θεωρούνται «στρατηγικά μέταλλα», καθώς πρακτικά δεν υπάρχει βιομηχανική εφαρμογή υψηλής τεχνολογίας που να μην τις περιλαμβάνει. Προϊόντα από τις σπάνιες γαίες υπάρχουν σε ευρύτατη γκάμα βιομηχανικών υλικών: σε ηλεκτρικά και υβριδικά αυτοκίνητα, σε τηλεοράσεις, tablets, «έξυπνα» κινητά τηλέφωνα, πυκνωτές, επεξεργαστές ηλεκτρονικών υπολογιστών, μεταλλουργικές εφαρμογές, φωτοβολταϊκά συστήματα ακόμα και στη διαστημική τεχνολογία.

Λόγω της ολοένα και αυξανόμενης ζήτησης, αλλά και της περιορισμένης διάθεσής τους, η Ε.Ε. έχει συμπεριλάβει τις REE στην ομάδα των 14 κρίσιμων ορυκτών, με βιομηχανικές ανάγκες, τις οποίες αδυνατεί να καλύψει σήμερα ο μεταποιητικός κλάδος της Ευρώπης. Υπολογίζεται ότι η ζήτηση παγκοσμίως για σπάνιες γαίες θα ανέλθει σε 200.000 τόνους το έτος 2015, από 130.000 που ήταν το 2010.

17 ΣΤΟΙΧΕΙΑ
Ποιες είναι οι σπάνιες γαίες

Ο όρος σπάνιες γαίες αφορά σε συγκεκριμένα μέταλλα (χημικά στοιχεία) και η ονομασία τους έχει δοθεί λόγω της γαιώδους μορφής που εμφανίζουν τα οξείδιά τους αλλά και της εξαιρετικής σπανιότητάς τους. Αυτά τα μέταλλα λέγονται και λανθανίδες. Στην ομάδα των σπάνιων γαιών ανήκουν 17 μεταλλικά στοιχεία με παρόμοιες χημικές ιδιότητες, η ζήτηση των οποίων αυξάνεται συνεχώς. Χαρακτηριστικό τους είναι η βιομηχανική τους μοναδικότητα σε εφαρμογές και χρήσεις προϊόντων υψηλής τεχνολογίας και στις λεγόμενες «πράσινες» τεχνολογίες.

Οι ομάδες
Στην κατηγορία αυτή υπάγονται τα ακόλουθα χημικά στοιχεία, τα οποία χωρίζονται σε δύο κύριες ομάδες: Η πρώτη ομάδα αφορά τις ελαφριές σπάνιες γαίες (LRRE) και πιο συγκεκριμένα τα: Λανθάνιο (La), Δημήτριο (Ce), Πρασεοδύμιο (Pr), Νεοδύμιο (Nd), Προμήθειο (Pm), το Σαμάριο (Sm) και Ευρώπιο (Eu), ενώ η δεύτερη ομάδα που αφορά τις βαρείες HREE, οι οποίες είναι και πιο σπάνιες, είναι το Γαδολίνιο (Gd), το Τέρβιο (Tb), το Δυσπρόσιο (Dy), το Ολμιο (Ho), το Υτριο (Y), το Ερβιο (Er), το Θούλιο (Tm), το Υτέρβιο (Yb), το Λουτέτσιο (Lu) και το Σκάνδιο (Sc).

Αρχισε η έρευνα

Ο Γεωλόγος, Δ. Ηλιόπουλος, Προϊστ. Ανταγωνιστικού Εργου EURARE, της Δ/νσης Ορυκτών Φυσικών Πόρων ΕΚΒΑΑ/ΙΓΜΕΜ, τονίζει: Οι ενδείξεις είναι ενθαρρυντικές, αλλά αν δεν ολοκληρώσουμε την ποιοτική και ποσοτική έρευνα η οποία θα γίνει και σε χερσαίες και σε θαλάσσιες περιοχές κυρίως της Βορείου Ελλάδας, δεν μπορούμε να κάνουμε περαιτέρω εκτιμήσεις. Θα πρέπει να διαπιστώσουμε ότι μπορούν τα μέταλλα να ανακτηθούν, αν το κόστος για τη διαδικασία είναι απαγορευτικό ή όχι αλλά και αν ο τρόπος είναι φιλικός προς το περιβάλλον. Δεν έχουμε ακόμα οριοθετήσει τον χώρο και επιπλέον δεν μπορούμε από τώρα να γνωρίζουμε αν βγάζοντας ένα μέταλλο καταστρέφεται κάποιο άλλο, έτσι ώστε να μπορούμε να αναφερθούμε και σε πιο συγκεκριμένα και ουσιαστικά αποτελέσματα για τις σπάνιες γαίες. Βρισκόμαστε στον δεύτερο χρόνο της έρευνας και μέχρι το 2017 έχουμε ακόμα χρόνο για εκτιμήσεις...

Πού βρίσκουν εφαρμογή οι σπάνιες γαίες

Νεοδύμιο (Nd)

Χρησιμοποιείται σε υψηλής αντοχής μόνιμους μαγνήτες, οι οποίοι βρίσκουν εφαρμογή στις «πράσινες τεχνολογίες» όπως στα υβριδικά αυτοκίνητα και στις ανεμογεννήτριες

Πρασεοδύμιο (Pr)

Σε συνδυασμό με το νεοδύμιο (Nd) Χρησιμοποιούνται σε συσκευές ανάφλεξης

Υτριο (Y)

Είναι συστατικό για δύστηκτα κράματα (superalloys) τα οποία χρησιμοποιούνται σε υψηλής θερμοκρασίας, οξειδωτικά περιβάλλοντα όπως οι κινητήρες αεριοστροβίλων

Ευρώπιο (Eu)

Υτριο (Y), Τέρβιο (Τb), Θούλιο (Tm), Λανθάνιο (La) και Δημήτριο (Ce)Χρησιμοποιούνται σαν φωσφορίζουσες ουσίες οι οποίες βρίσκουν εφαρμογή στις οθόνες τηλεόρασης και υπολογιστών

Ερβιο (Er)

Χρησιμοποιείται σε εφαρμογές laser και σε οπτικές ίνες

Δημήτριο (Ce)

Χρησιμοποιείται από τις βιομηχανίες γυαλιού και κεραμικών

Σαμάριο (Sm)

Χρησιμοποιείται στους πυκνωτές
 Εθνος

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ