Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

Διπλή επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής για γιάφκες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη -Βρήκαν βαρύ οπλισμό σε διαμέρισμα

Τεράστια, διπλή επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής βρίσκεται σε εξέλιξη την τελευταία ώρα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, με τους αστυνομικούς να κάνουν εφόδους σε διαμερίσματα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες έχει βρεθεί βαρύς οπλισμός σε διαμέρισμα στα Εξάρχεια, όπου έμεναν αντιεξουσιαστές, και συγκεκριμένα ένα καλάσνικοφ, ένα πιστόλι και πολλές σφαίρες. Ταυτόχρονα γίνεται επιχείρηση και σε δύο σπίτια στη Θεσσαλονίκη, στα οποία βρέθηκε επίσης βαρύς οπλισμός, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.

Η διπλή επιχείρηση γίνεται μία ημέρα έπειτα από τον εντοπισμό μυστηριώδους οχήματος στα Εξάρχεια. Αυτό έφερε πλαστές πινακίδες κρατικής υπηρεσίας και είχε κλαπεί πριν από δύο μήνες από την Πάτρα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ποιες επιχειρήσεις δικαιούνται άμεση επιστροφή ΦΠΑ





Τους όρους και τις προϋποθέσεις προκειμένου μία επιχείρηση να δικαιούται άμεση επιστροφή του ΦΠΑ -σε διάστημα 7 ως 10 ημερών- καθορίζει με απόφασή της η Γενική Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών Αικατερίνη Σαββαΐδου.

Σύμφωνα με την απόφαση, προκειμένου μια επιχείρηση να ενταχθεί στον κατάλογο των δικαιούχων άμεσης επιστροφής ΦΠΑ χωρίς να προηγηθεί έλεγχος θα πρέπει έχει καθαρό φορολογικό προφίλ. Αυτό σημαίνει ότι υποβάλλει εμπρόθεσμα δηλώσεις ΦΠΑ, εισοδήματος και άλλων παρακρατούμενων φόρων, έχει τακτοποιήσει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές της, δεν βαρύνεται με παραβάσεις φοροδιαφυγής και έχει ελεγχθεί για τουλάχιστον τρεις φορολογικές περιόδους, με τα ευρήματα των ελέγχων να αντιστοιχούν σε αποκλίσεις μικρότερες του 5% ανάμεσα στα αιτούμενα ποσά επιστροφής και τα τελικά ποσά που αποδόθηκαν.

Σύμφωνα με την απόφαση, οι αιτήσεις επιστροφής, που υποβάλλονται από υποκείμενους που πραγματοποιούν απαλλασσόμενες πράξεις ή πράξεις φορολογητέες εκτός Ελλάδας, με δικαίωμα έκπτωσης του φόρου εισροών, σε ποσοστό τουλάχιστον 50% του συνολικού κύκλου εργασιών τους κατά την προηγούμενη διαχειριστική περίοδο και περιλαμβάνονται σε κατάλογο επιχειρήσεων, διεκπεραιώνονται κατά προτεραιότητα και χωρίς έλεγχο. Στον κατάλογο αυτό περιλαμβάνονται οι επιχειρήσεις, των οποίων το αιτούμενο προς επιστροφή ποσό κατά το προηγούμενο ημερολογιακό έτος ανέρχεται έως και 20% του συνολικά αιτούμενου προς επιστροφή ποσού από όλες τις επιχειρήσεις κατά το προηγούμενο ημερολογιακό έτος και οι οποίες κατατάσσονται κατά φθίνουσα σειρά με βάση το ύψος του αιτούμενου ποσού, εφόσον πληρούν σωρευτικά τα παρακάτω κριτήρια:

- Κατά τις τελευταίες τέσσερις προηγούμενες διαχειριστικές περιόδους:

i) Έχουν ελεγχθεί για τουλάχιστον τρεις φορολογικές περιόδους και το σύνολο του επιστραφέντος κατόπιν ελέγχου ποσού δεν διαφέρει από το συνολικά αιτούμενο ποσό σε ποσοστό άνω του 5%.
ii) Δεν έχουν διαπράξει φοροδιαφυγή.
iii) Έχουν υποβάλει εμπρόθεσμα το σύνολο των δηλώσεων ΦΠΑ, απόδοσης παρακρατούμενων φόρων μισθωτών υπηρεσιών και φορολογίας εισοδήματος, καθώς και των ανακεφαλαιωτικών πινάκων του κώδικα ΦΠΑ.
β) Έχουν τακτοποιήσει τυχόν ληξιπρόθεσμες οφειλές με οποιονδήποτε από τους προβλεπόμενους νόμιμους τρόπους (ρύθμιση ή αναστολή), κατά τον χρόνο αξιολόγησης της αίτησης επιστροφής ΦΠΑ.
3. Ο κατάλογος επιχειρήσεων αυτών καθορίζεται κατά τον μήνα Ιανουάριο κάθε έτους. Ειδικά για την πρώτη εφαρμογή θα καταρτιστεί άμεσα με τη δημοσίευση της παρούσας απόφασης και θα ισχύει για όλες τις εκκρεμείς αιτήσεις επιστροφής, που έχουν υποβληθεί από 1.1.2014 από τις επιχειρήσεις που θα περιλαμβάνονται στον κατάλογο, με την προϋπόθεση ότι δεν έχει ξεκινήσει ο έλεγχος.
4. Σε περίπτωση που για μία ή περισσότερες από τις επιχειρήσεις του καταλόγου αυτού διαπιστωθεί η μη πλήρωση αθροιστικά των κριτηρίων συνέπειας, η επιχείρηση διαγράφεται από τον κατάλογο. Η διαγραφή γίνεται οποτεδήποτε εντός του έτους ισχύος του καταλόγου και άμεσα με την ανωτέρω διαπίστωση.
5. Σε κάθε περίπτωση, εφόσον ο αρμόδιος προϊστάμενος Δ.Ο.Υ. διαθέτει στοιχεία από τα οποία προκύπτουν ισχυρές ενδείξεις παραβατικότητας της επιχείρησης, υποχρεούται να ζητήσει τη διενέργεια ελέγχου πριν την επιστροφή.
6. Μετά τη διενέργεια της επιστροφής διενεργείται ετησίως δειγματοληπτικός έλεγχος στις επιχειρήσεις που περιλαμβάνονται στον κατάλογο.
Στην απόφαση προσδιορίζονται οι φορολογικές παραβάσεις που θα λαμβάνονται υπόψη από την εφορία ως κριτήριο για την άμεση επιστροφή του ΦΠΑ.

Σύμφωνα με τον πίνακα παραβάσεων για χρήσεις μέχρι 31.12.2013 οι παραβάσεις αυτές είναι οι ακόλουθες:

1. Μη τήρηση βιβλίων πρωτογενών καταχωρήσεων ή τήρηση κατώτερης κατηγορίας ή μη τήρηση ισοζυγίου γενικού αναλυτικών καθολικών.
2. Μη τήρηση πρόσθετων βιβλίων της παρ. 5 του άρθρου 10 του ΚΒΣ ή της παρ. 23 του άρθρου 4 του Κ.Φ.Α.Σ. ή του βιβλίου κοστολογίου οικοδομών καθώς και η μη καταχώρηση ή ανακριβής καταχώρηση στα βιβλία αυτά.
3. Παρεμπόδιση του προληπτικού ελέγχου με θετικές ενέργειες ή μη επίδειξη βιβλίων και στοιχείων για δεύτερη και επόμενη φορά.
4. Μη καταχώρηση ή ανακριβής καταχώρηση στοιχείων ή καταχώρηση ανύπαρκτης αγοράς, πώλησης, εσόδου, εξόδου.
5. Μη καταχώρηση ή ανακριβής καταχώρηση ως προς την ποσότητα στο Βιβλίο Απογραφών εμπορεύσιμου περιουσιακού στοιχείου ή καταχώρηση ανύπαρκτου στοιχείου απογραφής.
6. Μη έκδοση φορολογικού στοιχείου ή ανακριβής έκδοσή του ή μη καταχώρηση σερβιρισθέντων ειδών στα δελτία παραγγελίας.
7. Μη έκδοση στοιχείου παράδοσης κτισμάτων.
8. Μη διαφύλαξη βιβλίων, στοιχείων και άλλων δικαιολογητικών εγγραφής καθώς και φορολογικών μηχανισμών.
9. Έκδοση πλαστών ή έκδοση- λήψη εικονικών (μερικώς ή ολικώς) φορολογικών στοιχείων.
Διαβάστε Περισσότερα »

Διαβεβαίωση Λοβέρδου σε Μπασιάκο για συνέχιση λειτουργίας ΤΕΙ Θήβας

Μετά από παρέμβαση και συζήτηση που είχε ο Βουλευτής Ευάγγελος Μπασιάκος με τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Ανδρέα Λοβέρδο με αφορμή δημοσιεύματα και πληροφορίες για αναστολή λειτουργίας ορισμένων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων μεταξύ των οποίων και του ΤΕΙ Θήβας, ο Υπουργός τον διαβεβαίωσε ότι το ΤΕΙ Θήβας (Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Εφοδιασμού), που ιδρύθηκε το 2005, θα συνεχίσει να λειτουργεί ομαλά και στο μέλλον, χωρίς να τίθεται κανένα θέμα, εκπληρώνοντας την πολύ σημαντική αποστολή του.
   




Διαβάστε Περισσότερα »

Θήβα:Eκδηλώσεις μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας

Με Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θηβών & Λεβαδείας κ.κ. Γεώργιου, επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο πεσόντων Μικρασιατών Θήβας, στον Ιερό Ναό  Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, που διοργάνωσε η Ένωση Μικρασιατών Θήβας, παρουσία πολιτικών και στρατιωτικών αρχών της πόλης.

Τις εκδηλώσεις της Ένωσης  τίμησε ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπ. Νικολάου, ο οποίος σε δηλώσεις του, συνεχάρη τους διοργανωτές και τα μέλη για τις μοναδικές εκδηλώσεις, που αποδεικνύουν ότι οι απόγονοι των Μικρασιατών  δεν ξεχνούν την ιστορία και τον πολιτισμό τους. Όπως είπε χαρακτηριστικά:

“92 χρόνια πέρασαν από τότε που έγινε η καταστροφή, που δεν είχε προηγούμενο, αφανίζοντας όχι μόνο ανθρώπους αλλά κι έναν καταπληκτικό πολιτισμό. Θεωρούμε υποχρέωση μας, να τιμούμε αυτούς που κράτησαν τον Ελληνισμό, ξεριζώθηκαν, έφτασαν στην Ελλάδα, ορθοπόδησαν κι έκαναν κι εμάς περήφανους στη συνέχεια. Εύχομαι σε όλους και του χρόνου με υγεία”.
Οι «Ιωνικές Ημέρες Πολιτισμού και Παράδοσης» περιελάμβαναν φέτος κινηματογραφικές και θεατρικές βραδιές, παρουσίαση του βιβλίου  του Γ.Παπαθανασόπουλου 'Μέρες αποκάλυψης στην Ιωνία” , εθελοντικό καθαρισμό τους τάφους των τέκνων του Οιδίποδα και τη Μικρασιατική Βεγγέρα με μαγειρέματα.

Τέλος, την Κυριακή 5 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του Καραμανώλειου Μικρασιατικού Κέντρου Τεχνών (Μουσική -Θέατρο-Εικαστικά) στην οδό Σμύρνης 45 στο Συνοικισμό.

Οι εκδηλώσεις της Ένωσης πραγματοποιήθηκαν με την υποστήριξη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας και του Δήμου Θηβαίων.
Διαβάστε Περισσότερα »

Χωρίς πρόστιμο η εκπρόθεσμη εγγραφή στο Μητρώο Σημείων Υδροληψίας



Η εκπρόθεσμη υποβολή αίτησης για ένταξη σημείου υδροληψίας στο Εθνικό Μητρώο Σημείων Υδροληψίας (ΕΜΣΥ) δεν θα επιβαρύνεται με πρόστιμο μέχρι το τέλος του έτους, έπειτα από πρωτοβουλία του αναπληρωτή υπουργού ΠΕΚΑ Νίκου Ταγαρά.

«Για διευκόλυνση των πολιτών και κυρίως των αγροτών μας αποφασίσαμε να μην επιβάλλονται πρόστιμα για εκπρόθεσμη εγγραφή στο Εθνικό Μητρώο Σημείων Υδροληψίας μέχρι το τέλος του έτους» δήλωσε ο κ. Ταγαράς.

Όπως είπε, «κάθε μεγάλη αλλαγή απαιτεί μία περίοδο προσαρμογής».

Σύμφωνα με τα όσα έκανε επίσης γνωστά, σύντομα θα ακολουθήσει η απλούστευση της διαδικασίας αδειοδότησης.

Υπενθυμίζεται ότι χθες εξέπνευσε η προθεσμία υποβολής αίτησης για ένταξη σημείου υδροληψίας στο ΕΜΣΥ.

Ωστόσο, με την απόφαση που υπέγραψε ήδη ο αναπληρωτής υπουργός ΠΕΚΑ και προωθεί προς υπογραφή από τους συναρμόδιους υπουργούς, η εκπρόθεσμη υποβολή αίτησης μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2014 δεν θα επιβαρύνεται με πρόστιμο.

Επισημαίνεται ότι η αίτηση εγγραφής στο ΕΜΣΥ είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τη μετέπειτα αδειοδότηση, ενώ η προθεσμία για την υποβολή αίτησης για τη χορήγηση άδειας χρήσης ύδατος έχει ήδη παραταθεί μέχρι τις 30 Ιανουαρίου 2015.

Σύμφωνα με το ΥΠΕΚΑ, οι εγγραφές έχουν ήδη ξεπεράσει τις 120.000.

Υπενθυμίζεται τέλος ότι η διαδικασία για την εγγραφή στο ΕΜΣΥ είναι πλήρως απλουστευμένη χωρίς τη συνοδεία δικαιολογητικών. Η σχετική αίτηση υποβάλλεται από τους ιδιοκτήτες ή/και χρήστες σημείων υδροληψίας μέσω του οικείου δήμου.


Διαβάστε Περισσότερα »

Παρουσίαση του Β1 Σταδίου Μελέτης του ΣΧΟΟΑΠ Δ.Ε. Θίσβης

 Παρουσίαση του Β1 Σταδίου Μελέτης του ΣΧΟΟΑΠ Δ.Ε. Θίσβης

Στο Πνευματικό Κέντρο Δομβραίνας πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου η δημόσια παρουσίαση του Β1 Σταδίου Μελέτης του ΣΧΟΟΑΠ (Σχέδιο Χωρικής και Οικιστικής Οργάνωσης Ανοικτής Πόλης) της Δημοτικής Ενότητας Θίσβης, που αφορά όλους τους κατοίκους των τοπικών κοινοτήτων και παραθαλάσσιων οικισμών της περιοχής της Θίσβης (Ελλοπία, Ξηρονομή, Δομβραίνα, Θίσβη, Χώστια, Αλυκή, Αγ. Νικόλαος, Αγ. Ιωάννης και Σαράντη), παρουσία του Δημάρχου Θηβαίων κ. Σπύρου Νικολάου.

Η παρουσίαση έγινε από τους μελετητές που έχουν αναλάβει την κατάρτιση του ΣΧΟΟΑΠ και   περιελάμβανε τη “Μελέτη Κατάρτισης ΣΧΟΟΑΠ για τη γεωγραφική περιφέρεια της ΔΕ Θίσβης”, τη “Μελέτη Γεωλογικής Καταλληλότητας” και τη “Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων”

Συγκεκριμένα στο Β1 Στάδιο της Μελέτης παρουσιάζεται, μεταξύ άλλων, από τους μελετητές συνθετικά το πρότυπο οικιστικής ανάπτυξης και χωρικής οργάνωσης της περιοχής σε σχέση και με το ευρύτερο περιβάλλον της, η οργάνωση χρήσεων  γης και η προστασία του περιβάλλοντος,  η ισόρροπη και αλληλοστηριζόμενη ανάπτυξη αστικού, περιαστικού και αγροτικού χώρου, η λειτουργικότητα της χωρικής συσχέτισης παραγωγικών ζωνών και ζωνών κατοικίας με βάση και τις ανάγκες καθημερινής μετακίνησης, εργασίας, κατοικίας, η διατήρηση και ανάδειξη της πολιτιστικής, αρχιτεκτονικής, ιστορικής κληρονομιάς και η βελτίωση της ποιότητας ζωής στις πόλεις και στην ύπαιθρο.

Μετά την παρουσίαση της μελέτης, που έγινε με τη βοήθεια βιντεοπροβολέα, έλαβαν το λόγο οι σύμβουλοι των τοπικών κοινοτήτων και οι δημότες καταθέτοντας  τις απόψεις τους.

Ο κ. Δήμαρχος απευθυνόμενος προς τους δημότες, διευκρίνισε ότι στο Β1 Στάδιο παρουσιάζεται η πρόταση των μελετητών, η οποία τίθεται σε διαβούλευση και κάλεσε τους δημότες μέσω των τοπικών τους συμβουλίων, να καταθέσουν εγγράφως τις επισημάνσεις- προτάσεις τους στην Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου, προκειμένου να ληφθούν υπόψη από τους μελετητές στο Β2 στάδιο της μελέτης που είναι και το τελικό στάδιο.


Διαβάστε Περισσότερα »

Συνελήφθη Πακιστανός στα Οινόφυτα με λαθραία τσιγάρα

Συνελήφθη 43χρονος υπήκοος Πακιστάν στα Οινόφυτα Βοιωτίας, για παράβαση Νομοθεσίας περί Τελωνειακού Κώδικα

Κατασχέθηκαν (44) λαθραία πακέτα τσιγάρων


Συνελήφθη, χθες (30-09-2014) το απόγευμα στα Οινόφυτα, από αστυνομικούς της Γ’ Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Βοιωτίας, ένας 43χρονος υπήκοος Πακιστάν, κατηγορούμενος για παράβαση Νομοθεσίας περί Τελωνειακού Κώδικα.

Ειδικότερα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από τους αστυνομικούς στον 43χρονο, βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν, σαράντα τέσσερα (44) πακέτα τσιγάρων, τα οποία δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης.

Τα ανωτέρω πακέτα τσιγάρων θα σταλούν στο Τελωνείο Οινόης Βοιωτίας, προκειμένου να προσδιοριστούν οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι για το Ελληνικό Δημόσιο.

Την προανάκριση διενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Σχηματαρίου, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.


Διαβάστε Περισσότερα »

Συνάντηση Δημάρχου Θηβαίων με τον Περιφερειάρχη Στερεάς



Με τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Κώστα Μπακογιάννη συναντήθηκε ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου, έπειτα από προγραμματισμένο ραντεβού στις 30 Σεπτεμβρίου στα γραφεία της Περιφέρειας στη Λαμία.

Οι δύο άνδρες, στην πρώτη τους συνάντηση μετά την ανάληψη των νέων τους καθηκόντων, είχαν μια εποικοδομητική συζήτηση για θέματα που απασχολούν το Δήμο Θηβαίων.

Συγκεκριμένα ο κ. Δήμαρχος ενημέρωσε τον κ. Περιφερειάρχη σχετικά με τις ενέργειες που γίνονται προκειμένου να ξεκινήσουν οι αναγκαίες βελτιωτικές εργασίες στην οδό Μακαρίου της Θήβας, που περιλαμβάνουν την αναβάθμιση του οδοστρώματος, τα όμβρια ύδατα και το φωτισμό (έργο της Π.Ε. Βοιωτίας Στερεάς Ελλάδας), για το ζήτημα της Ανατολικής Παράκαμψης της Θήβας, έργο του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, για το οποίο γίνονται διαρκείς πιέσεις, για το σοβαρό θέμα των εισόδων και κόμβων της πόλης των Θηβών καθώς επίσης και για θέματα που απασχολούν το Δήμο για τη νέα προγραμματική περίοδο (έργα οδοποιίας, περιβάλλοντος κ.α.)

Από την πλευρά του ο κ. Περιφερειάρχης, δήλωσε ότι στόχος του είναι μια αγαστή συνεργασία με τον Δήμο Θηβαίων και προς αυτή την κατεύθυνση θα κινηθούν όλες οι ενέργειες της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Σημείωσε επίσης ότι λόγω και της προηγούμενης ιδιότητάς του (Δήμαρχος Καρπενησίου) είναι γνώστης των σοβαρών ζητημάτων που αντιμετωπίζουν οι Δήμοι.


Διαβάστε Περισσότερα »

Χειροπέδες σε 22χρονο στη Λιβαδειά για ένα γραμμάριο κάνναβη

Συνελήφθη 22χρονος ημεδαπός στη Λιβαδειά, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Κατασχέθηκε μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης

Συνελήφθη, χθες (30-09-2014) το βράδυ στη Λιβαδειά, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Βοιωτίας, ένας 22χρονος ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε από τους αστυνομικούς στον 22χρονο, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε, μία αυτοσχέδια χάρτινη συσκευασία, η οποία περιείχε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, μεικτού βάρους (1) γραμμαρίου.

Την προανάκριση διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λιβαδειάς.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΟΑΕΔ: Πρόσληψη 5.000 ανέργων ηλικίας 25-66 ετών στον ιδιωτικό τομέα


 Δείτε ποιοι θα μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα
Από την ερχόμενη Τρίτη, 7 Οκτωβρίου, ξεκινά η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για συμμετοχή στο πρόγραμμα του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), επιχορήγησης επιχειρήσεων με σκοπό την δημιουργία 5.000 νέων θέσεων εξαρτημένης εργασίας πλήρους απασχόλησης.

Η επιχορήγηση για κάθε ημέρα πλήρους απασχόλησης για τους ωφελούμενους ανέρχεται στο ποσό των 18 ευρώ την ημέρα και όχι πέραν των 25 ημερών ασφάλισης τον μήνα.

Η συνολική διάρκεια του προγράμματος ορίζεται στους 12 μήνες, ενώ δεν θα υπάρξει καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων, καθώς αυτές θα μπορούν να υποβάλλονται για όσο διάστημα υπάρχουν ακόμα κενές θέσεις.

Στο πρόγραμμα μπορούν να ενταχθούν άνεργοι, οι οποίοι:

- Διαθέτουν δελτίο ανεργίας σε ισχύ κατά την υπόδειξή τους από το αρμόδιο ΚΠΑ 2 και μέχρι την πρόσληψή τους.

- Έχουν συμπληρώσει το τυποποιημένο έντυπο εξατομικευμένης προσέγγισης και έχουν συμφωνήσει σε ατομικό σχέδιο δράσης.

- Είναι Έλληνες πολίτες ή πολίτες άλλου κράτους- μέλους της ΕΕ ή είναι ομογενείς που έχουν δικαίωμα διαμονής και απασχόλησης στην Ελλάδα.

- Είναι ηλικίας 25 έως 66 ετών, έχουν δηλαδή συμπληρώσει το 25ο έτος της ηλικίας τους και διανύουν το 26ο έτος ή το 67ο έτος, αντίστοιχα, κατά την ημερομηνία υπόδειξής τους από την αρμόδια Υπηρεσία.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται στο ειδικό πεδίο του διαδικτυακού τόπου του ΟΑΕΔ στην διεύθυνση www.oaed.gr όπου επίσης περιγράφονται αναλυτικά οι προϋποθέσεις και λοιποί όροι του προγράμματος. Το ίδιο ισχύει και για τις επιχειρήσεις που επιθυμούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα, εφόσον υπάρχουν κενές θέσεις.

Ειδικά για τις επιχειρήσεις, απαραίτητη προϋπόθεση για την υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης είναι η έκδοση κωδικού πρόσβασης (κλειδαρίθμου) στο πληροφοριακό σύστημα του ΟΑΕΔ.

Ο συγκεκριμένος κωδικός μπορεί να παραληφθεί από τις αρμόδιες Υπηρεσίες του ΟΑΕΔ (ΚΠΑ2).

Επισημαίνεται ότι στην περίπτωση που οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις δεν διαθέτουν κλειδάριθμο τότε θα πρέπει να επισκεφθούν την υπηρεσία του ΟΑΕΔ (ΚΠΑ2) στην αρμοδιότητα της οποίας ανήκει η έδρα της επιχείρησης.

Εκεί θα πρέπει να προσκομίσουν τα κάτωθι δικαιολογητικά για την έκδοση κλειδαρίθμου προκειμένου στη συνέχεια να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση για την υπαγωγή στο πρόγραμμα:

1. Οι ατομικές επιχειρήσεις πρέπει να καταθέσουν τη βεβαίωση έναρξης επιτηδεύματος.

2. Τα νομικά πρόσωπα πρέπει να υποβάλουν πρόσφατο καταστατικό της επιχείρησης από όπου θα προκύπτει η μετοχική ή/και εταιρική σύνθεσή της καθώς και το ΑΦΜ της επιχείρησης.

Η διαδικασία αυτή, μπορεί να διενεργηθεί επίσης και από πρόσωπο που νόμιμα εξουσιοδοτήθηκε (με εξουσιοδότηση από δημόσια Αρχή με το γνήσιο της υπογραφής, όπου θα αναφέρεται ευκρινώς η ενέργεια και ο λόγος εξουσιοδότησης) είτε πρόκειται για ατομική επιχείρηση είτε για επιχείρηση άλλης νομικής μορφής (ΑΕ, ΟΕ, ΕΠΕ κλπ).

Δικαιούχοι είναι όλες οι επιχειρήσεις και γενικά οι εργοδότες του ιδιωτικού τομέα, που ασκούν οικονομική δραστηριότητα.

Στο πρόγραμμα εντάσσονται οι επιχειρήσεις που δεν έχουν προβεί, κατά τη διάρκεια του τριμήνου πριν από την ημερομηνία της αίτησης (ημερολογιακά) για υπαγωγή στο πρόγραμμα, σε μείωση προσωπικού λόγω καταγγελίας σύμβασης εργασίας.

Οι επιχειρήσεις που εξαιρούνται αναφέρονται αναλυτικά στην Πρόσκληση που θα αναρτηθεί στην ηλεκτρονική διεύθυνση του ΟΑΕΔ, www.oaed.gr.

Το κόστος υλοποίησης του προγράμματος θα καλυφθεί από τον προϋπολογισμό του ΟΑΕΔ στον οποίο έχουν προβλεφθεί ανάλογες πιστώσεις. Η μέγιστη δαπάνη θα ανέλθει συνολικά στο ποσό των 27.000.000 ευρώ.


Διαβάστε Περισσότερα »

Mπακογιάννης-Στην Περιφέρεια Στερεάς το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού

Κοινή Σύσκεψη Δημάρχων για το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού,
με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Κώστα Μπακογιάννη

Με αφορμή τις εξελίξεις που αφορούν στο νομικό καθεστώς του Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης υποδέχθηκε σήμερα το πρωί στο γραφείο του τους Δημάρχους των τριών Παραπαρνάσσιων Δήμων, προκειμένου να αντιμετωπίσουν από κοινού τα σοβαρά ζητήματα που έχουν ανακύψει.
Ενόψει της χειμερινής περιόδου και προκειμένου να εξασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία του Χιονοδρομικού, το οποίο αποτελεί  πηγή ζωής για την περιοχή, συμβάλλοντας καθοριστικά στην οικονομία και την πολύπλευρη ανάπτυξη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, ο Περιφερειάρχης, Κώστας Μπακογιάννης, ο Δήμαρχος Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας, Γιάννης Γεωργακός, ο Δήμαρχος Αμφίκλειας-Ελάτειας, Γιώργος Γώγος και ο Δήμαρχος Δελφών, Θανάσης Παναγιωτόπουλος συμφώνησαν να δράσουν από κοινού, συγκροτώντας ένα ενιαίο μέτωπο, όπου με συντονισμένες ενέργειες θα προσπαθήσουν να δρομολογήσουν οριστικές λύσεις στο ιδιοκτησιακό καθεστώς και στο καθεστώς διαχείρισης του.
Μετά τη συνάντηση, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού αποτελεί την ατμομηχανή για την ανάπτυξη της Περιφέρειας αλλά και των Δήμων της περιοχής. Στόχος μας είναι όλοι μαζί, με συντονισμένες ενέργειες, να πετύχουμε την επιστροφή του Χιονοδρομικού στις τοπικές κοινωνίες, οι οποίες έχουν να κερδίσουν αλλά και να χάσουν τα περισσότερα από τη λειτουργία ή μη του Κέντρου. Ζητούμε όλοι μαζί, το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού, να περιέλθει στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας».
Σε ερώτηση για τον τρόπο με τον οποίο θα επιτευχθούν τα παραπάνω, ο Κώστας Μπακογιάννης απάντησε: «Όπως ξέρετε, αυτή τη στιγμή το Χιονοδρομικό ανήκει στο ΤΑΙΠΕΔ. Υπάρχει προηγούμενο. Αντίστοιχες αποφάσεις έχουν ανακληθεί. Θα στείλουμε τις ανάλογες επιστολές και φυσικά θα επιδιώξουμε συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομικών, ενημερώνοντας τον για το δίκαιο αίτημα μας, που διασφαλίζει την ανάπτυξη του τόπου μας».
Από τη δική τους πλευρά, οι Δήμαρχοι, μεταξύ άλλων, δήλωσαν τα εξής:
Δήμαρχος Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας, Γιάννης Γεωργακός: «Συμφωνήσαμε με την πρόταση το Χιονοδρομικό να περιέλθει στην Περιφέρεια. Θα ήθελα να τονίσω ότι το ΤΑΙΠΕΔ θέλει να πουλήσει το Χιονοδρομικό που αυτή τη στιγμή αναβαθμίζεται. Σε δύο χρόνια θα γίνει ένα από τα καλύτερα χιονοδρομικά της Ευρώπης. Είμαστε δίπλα στον Περιφερειάρχη, και με αγώνες εάν χρειαστεί».
Δήμαρχος Αμφίκλειας-Ελάτειας, Γιώργος Γώγος: «Το Χιονοδρομικό Κέντρο στους κατοίκους της περιοχής, τίποτα παραπάνω».
Δήμαρχος Δελφών, Θανάσης Παναγιωτόπουλος: «Η Πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη αποτελεί μία εύλογη για εμάς πρόταση, όπου το Χιονοδρομικό θα ελέγχεται από τις τοπικές κοινωνίες. Η Περιφέρεια αποτελεί την πιο σοβαρή περίπτωση για να αναλάβει τον έλεγχο και τη διαχείρισή του. Με μεθοδευμένες ενέργειες προχωράμε προς αυτή την κατεύθυνση».     




Διαβάστε Περισσότερα »

Κλειστή έως τα Χριστούγεννα η παλαιά γέφυρα της Χαλκίδας



Κλειστή θα παραμείνει έως και τα Χριστούγεννα η παλαιά κινητή γέφυρα Πορθμού Ευρίπου Χαλκίδας, λόγω εργασιών συντήρησης, όπως ανακοίνωσε ο Οργανισμός Λιμένων Ν. Ευβοίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξεδόθη, για την εξυπηρέτηση των πολιτών τοποθετήθηκε πεζογέφυρα, από την οποία θα διέρχονται και οι δικυκλιστές, με σβηστή τη μηχανή του δικύκλου. Η πεζογέφυρα είναι σταθερής κατασκευής και δεν ανοίγει για τη διέλευση σκαφών.

Το όριο ύψους ασφαλούς διέλευσης της γέφυρας διαφέρει ανάλογα με την παλίρροια και όσοι χρήστες με μικρά σκάφη επιθυμούν να περάσουν από κάτω πρέπει να ενημερώνονται από τις αρμόδιες υπηρεσίες του λιμεναρχείου. Ο ΟΛΝΕ δεν προτείνει τη θαλάσσια διέλευση για λόγους ασφαλείας εξαιτίας των εργασιών που θα εκτελούνται.

Διαβάστε Περισσότερα »

«Εγώ σώζω ανθρώπους, όχι τράπεζες»-βίντεο


  Ο Ρομπέρτο Ρίβας, πυροσβέστης από τη Λα Κορούνια στην Ισπανία, αρνήθηκε να συνεργαστεί στην έξωση 85χρονης, που έχανε το σπίτι της επειδή δεν μπορούσε να πληρώσει το στεγαστικό της δάνειο. Ο Ρίβας τιμωρήθηκε από την πολιτεία με πρόστιμο 600 ευρώ για την άρνησή του να υπακούσει στις διαταγές να σπάσει το λουκέτο της εισόδου, αλλά επιβραβεύτηκε από τον κόσμο και από συναδέλφους του σε Μαδρίτη, Βαλένθια, Καταλονία και άλλες περιοχές που ακολούθησαν το παράδειγμά του.


Οταν βρέθηκε στο δικαστήριο, αποθεώθηκε με χειροκροτήματα από τους συναδέλφους του και τους παρευρισκόμενους. «Εγώ σώζω ανθρώπους, όχι τράπεζες» δήλωσε ο πυροσβέστης. Τα μέλη του «Συνδέσμου θυμάτων στεγαστικών δανείων» ήταν επίσης με το μέρος του, παλεύοντας να σταματήσουν τις εξώσεις.


Διαβάστε Περισσότερα »

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα συναντώνται πόλεις και φορείς από τις δύο όχθες της Μεσογείου



Πόλεις και φορείς από τις δύο όχθες της Μεσογείου συναντώνται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.
Ένα κοινό παρελθόν για ένα καλύτερο μέλλον.


Το 5ο Φόρουμ με θέμα «Ο Δρόμος της Αλφαβήτου: Πολιτιστική Κληρονομιά και Προκλήσεις στη Μεσόγειο» θα λάβει χώρα 11 και 12 Οκτωβρίου 2014 στον Πειραιά και στην Αθήνα. Διοργανώνεται από το Ίδρυμα της Τύρου (Tyre Foundation www.fondationtyr.org), το οποίο έχει έδρα το Παρίσι και τη Βηρυτό και γραφεία στην Ουάσινγκτον και τη Γενεύη με στόχο την προστασία της ιστορικής πρωτεύουσας της Φοινίκης, Τύρο, και άλλων εμβληματικών τόπων της Μεσογείου.
 Το Tyre Foundation ίδρυσε το 2009 υπό την αιγίδα της UNESCO το Σύνδεσμο Χαναανικών, Φοινικικών και Καρχηδονιακών Πόλεων (LCCPP), πόλεων που μοιράζονται κοινούς αρχαίους πολιτισμούς, βασισμένους στη θάλασσα, τις πολιτιστικές κι εμπορικές συναλλαγές στη Μεσόγειο. Οι τέσσερις άξονες δράσης του Συνδέσμου είναι: Πολιτισμός & Εκπαίδευση, Πολιτιστικός Τουρισμός, Παραδοσιακές Τέχνες και Θαλάσσιο Περιβάλλον. Ήδη δύο έργα είναι υπό εξέλιξη: το «Ινστιτούτο Ερευνών για τον Χαναανικό, Φοινικικό και Καρχηδονιακό Πολιτισμό» και το Κέντρο για την ανάπτυξη των παραδοσιακών τεχνών «Ashtart village».

Το Φόρουμ θα συγκεντρώσει εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης και της κοινωνίας των πολιτών, επιστήμονες, επιχειρηματικούς παράγοντες και άλλους εταίρους από τις δύο όχθες της Μεσογείου (Γαλλία, Ελλάδα, Λίβανος, Μαρόκο, Πορτογαλία, Ισπανία, Τυνησία). Στόχος του Φόρουμ είναι να συμβάλει στην ενίσχυση των συνεργιών μεταξύ των πόλεων του δικτύου, που σήμερα φθάνουν τις 52 σε ολόκληρη τη Μεσόγειο, συμπεριλαμβανομένων 6 ελληνικών πόλεων. Το Φόρουμ θα πραγματοποιηθεί στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Πειραιά [Χαριλάου Τρικούπη 31], έναν ήδη πολύτιμο συνεργάτη του Συνδέσμου, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO.

Το «Κολέγιο των Δημάρχων» πόλεων από τις δύο όχθες της Μεσογείου (Βηρυτός, Cádiz, Byblos, Saida, Tripoli, Baalbeck, Πάρος, Ρέθυμνο, Σάμος, Θήβα, Σύρος, Κάρπαθος, Κύθηρα, Ρόδος κλπ) που θα συγκληθεί κατά τη διάρκεια του Φόρουμ, θα φιλοξενηθεί από τον Δήμαρχο Αθηναίων κ. Γιώργο Καμίνη, όπου θα υπογραφεί Χάρτα Συνεργασίας.

Η ώρα των γυναικών

Το Φόρουμ θα πλαισιωθεί από πολιτιστικές δραστηριότητες και επισκέψεις σε αρχαιολογικούς χώρους στον Πειραιά και την Αθήνα και ολοκληρωθεί με ένα ξεχωριστό Gala Dinner και τελετή απονομής των βραβείων Elissa-Didon στο εμβληματικό Μουσείο Ακρόπολης στους πρόποδες του βράχου της Ακρόπολης την Κυριακή 12 Οκτωβρίου στις 21:30. Τα Βραβεία Elissa-Didon, εμπνευσμένα από την πριγκίπισσα της Φοινίκης Elissa (επίσης γνωστή στην Τυνησία ως Didon), ιδρύτρια της Καρχηδόνας και σύμβολο γυναικείας δύναμης, θα απονεμηθούν για πρώτη φορά διεθνώς, σε τέσσερις ξεχωριστές γυναίκες από το Βορρά και το Νότο της Μεσογείου για την πολύτιμη και συστηματική συμβολή τους στην κρίσιμη περιοχή της Μεσογείου: Lady Yvonne Cochrane (Λίβανος), Ρόδη Κράτσα (Ελλάδα), Chérifa Kheddar (Αλγερία), Souhair Belhassen (Τυνησία).

Τα βραβεία θα απονεμηθούν από σημαντικές διεθνείς προσωπικότητες, όπως ο κ. Hervé de Charette, Πρόεδρος της Διεθνούς Οργάνωσης για την Προστασία της Τύρου (AIST) και πρώην υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας και ο κ. Boutros Boutros Ghali, πρώην Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών.

Στο πλαίσιο της προώθησης του πολιτιστικού τουρισμού στη Μεσόγειο, μία πολιτιστική κρουαζιέρα με την πολύτιμη συμβολή του Έλληνα Πρέσβη κ. Τάσου Κριεκούκη (ευγενική προσφορά) θα ακολουθήσει στις 13 - 18 Οκτωβρίου 2014 σε ελληνικά νησιά και λιμάνια ιστορικού ενδιαφέροντος του Αργοσαρωνικού (Αίγινα, Ύδρα, Σπέτσες) και των Κυκλάδων (Πάρο, Δήλο, Μύκονο). Τους συμμετέχοντες στην κρουαζιέρα από όλη τη Μεσόγειο θα υποδεχθούν οι Δημοτικές αρχές και θα τους ξεναγήσουν στους αρχαιολογικούς χώρους κάθε νησιού.


κα Maha Chalabi, Πρόεδρος του Tyre Foundation και του Συνδέσμου LCCPP
«Ο Σύνδεσμος Χαναανικών, Φοινικικών και Καρχηδονιακών Πόλεων (LCCPP) διοργανώνει κάθε χρόνο ένα Φόρουμ σε μια διαφορετική πόλη/χώρα του Συνδέσμου. Φέτος, είναι μεγάλη μας χαρά που γίνεται στην Ελλάδα, κοιτίδα της δημοκρατίας και του πολιτισμού.»


Νικήτρια από την Ελλάδα του Βραβείου Elissa-Didon κα Ρόδη Κράτσα, πρώην Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου:
«Είναι μεγάλη μου τιμή να λαμβάνω αυτό το διεθνές βραβείο που απονέμεται για πρώτη φορά ξεκινώντας από την πατρίδα μου, την Ελλάδα. Είναι μία σπουδαία αναγνώριση του αγώνα μου για την προώθηση της ευρωμεσογειακής συνεργασίας και ιδιαίτερα των δικαιωμάτων των γυναικών στην περιοχή της Μεσογείου. Τα προβλήματα είναι διαφορετικά αλλά σε όλες τις χώρες σοβαρά. Θα τα αντιμετωπίσουμε καλύτερα όταν πιστέψουμε στην αξία όλου του ανθρώπινου δυναμικού ανδρών και γυναικών.».


Στην Αθήνα για την προετοιμασία του Φόρουμ και των εκδηλώσεων, η κα Maha Chalabi με τον κ. Νίκο Σταμπολίδη, Καθηγητή Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, Διευθυντή του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης και Μέλους της Επιστημονικής Επιτροπής του Ινστιτούτου Ερευνών για τον Χαναανικό, Φοινικικό και Καρχηδονιακό Πολιτισμό του Συνδέσμου LCCPP με έδρα τη Βηρυτό.

Χορηγοί των εκδηλώσεων : οι εταιρείες Consolidated Contractors Company (CCC), BB Energy (diamond sponsors) και η εταιρεία Tanweer Group (silver sponsor). Υποστηρικτές: το Αρχαιολογικό Μουσείο του Πειραιά, η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, οι ελληνικές εταιρείες Ζολώτας και Apivita, το Liban Post και η Ελληνο-Γαλλική Σχολή «Άγιος Παύλος».

Για συμμετοχή στις εκδηλώσεις, επικοινωνήστε με την εταιρεία Μίλητος Συμβουλευτική (κα Ελισάβετ Αγγελακοπούλου, T: 210-6772129, E: angelakopoulou@militos.org). Οι εκδηλώσεις είναι ανοικτές σε εταιρικές χ ορηγίες.
Διαβάστε Περισσότερα »

Παραγγελίες για 25.000 Pony - Αρχίζει η παραγωγή του «τζιπ των φτωχών»

Στις αρχές του 2015 θα γίνει η επίσημη παρουσίαση του νέου Pony 5ης γενιάς από τη «Namco Hellas» και οι πωλήσεις αναμένεται να ξεκινήσουν το ερχόμενο καλοκαίρι.

Οπως αναφέρει η εφημερίδα Ελευθεροτυπία, στις αρχές του 2015 αρχίζει και η παραγωγή του νέου αυτοκινήτου, το οποίο θα έχει ελάχιστες διαφορές από το πρωτότυπο που έχει δει το φως της δημοσιότητας και έχει ήδη κεντρίσει το έντονο ενδιαφέρον των Ελλήνων καταναλωτών, καθώς συνδυάζει νέα τεχνολογία, πολύ χαμηλή τιμή αγοράς, και πάνω απ' όλα είναι ένα ελληνικό αυτοκίνητο.

Με την έναρξη της παραγωγής του νέου Pony θα ξεκινήσουν σταδιακά και οι προσλήψεις προσωπικού. Κάτι το οποίο έχει δημιουργήσει υψηλές προσδοκίες, κυρίως στους μακροχρόνια ανέργους του νομού Θεσσαλονίκης, που περνούν πολύ δύσκολες στιγμές.

Επίσης θα αναζητηθούν οι υποπρομηθευτές, οι οποίοι επίσης θα είναι ελληνικές επιχειρήσεις. Και μετά θα ακολουθήσει η παραγωγή της μηδενικής σειράς, όπως λέγεται, δηλαδή η παραγωγή 100 οχημάτων όλων των εκδόσεων, τα οποία θα παρουσιαστούν σε ενδιαφερόμενους αντιπροσώπους, ώστε να ακολουθήσει το σωστό μάρκετινγκ.

Σύμφωνα με την υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων της «Namco Hellas», Ιωάννα Παπαπαναγιώτου, στο παρελθόν η εταιρεία είχε 52 αντιπροσώπους. Εναν σε κάθε νομό της χώρας. «Αυτή τη φορά το ενδιαφέρον είναι πολύ πιο έντονο. Θα υπάρξει μεγάλο δίκτυο αντιπροσώπων σε όλη τη χώρα», τονίζει.

Παραγγελίες για 25.000 αυτοκίνητα

Και μπορεί το ενδιαφέρον στην Ελλάδα να είναι μεγάλο, αλλά, όπως λέει η κ.. Παπαπαναγιώτου, από την Αφρική και τις αναπτυσσόμενες χώρες είναι τεράστιο και ήδη οι παραγγελίες καταφθάνουν κατά χιλιάδες. Πρόκειται για μεγάλες παραγγελίες της τάξης των 25.000 αυτοκινήτων, τα οποία μάλιστα οι έμποροι αυτοκινήτων πιέζουν για να τα παραλάβουν όσο το δυνατόν συντομότερα.

«Σ' αυτήν ακριβώς τη μεγάλη ζήτηση συνίσταται και η ιδέα της εγκατάστασης μικρών εργοστασίων (mini plan) σε κάθε χώρα. Με τη βοήθεια της "Namco", θα δίνεται η δυνατότητα στις χώρες αυτές να παράγουν το δικό τους εθνικό αυτοκίνητο και να καταπολεμήσουν την ανεργία κάνοντας νέες προσλήψεις». Κάτι που θα καταστήσει το νέο Pony σημαντικό μοχλό ανάπτυξης στις αναπτυσσόμενες χώρες της Αφρικής και της Ασίας.

Αν σ' αυτό προστεθούν οι 410 νέες θέσεις εργασίας που προγραμματίζει η «Namco», οι 2.700 νέες έμμεσες θέσεις εργασίας, που υπολογίζεται ότι θα προκύψουν (υποπρομηθευτές, αντιπροσωπείες, νέοι πωλητές κ.λπ.), η επιστροφή του ΦΠΑ στην ελληνική οικονομία και πολλά ακόμη οφέλη, όλα αυτά κάνουν τον Π.Τζ. Κοντογούρη και τους συνεργάτες του να ευελπιστούν ότι το ελληνικό κράτος θα δει στο νέο Pony ένα όχημα ανάπτυξης και θα το βοηθήσει ώστε να ξεπεραστούν γρήγορα οποιαδήποτε άλλα μικρότερα ή μεγαλύτερα εμπόδια προσπαθήσουν να ανακόψουν την πορεία του.

Με τρεις κινητήρες

Το νέο Pony θα εφοδιάζεται με τρεις διαφορετικούς κινητήρες, οι οποίοι θα προέρχονται ο καθένας από διαφορετική αυτοκινητοβιομηχανία. Προς το παρόν δεν μπορούν να ανακοινωθούν, γιατί υπάρχει υπογραφή συμφωνίας εμπιστευτικότητας μέχρι να ξεκινήσει η παραγωγή. Θα υπάρχουν κινητήρες βενζίνης, πετρελαίου, αλλά και συνδυασμού βενζίνης-φυσικού αερίου.

Ειδικά για την παραγωγή του μοντέλου με τον κινητήρα βενζίνης-φυσικού αερίου, που αποτελεί τη γ' φάση παραγωγής του αυτοκινήτου, η «Namco» βρίσκεται σε συνεργασία με τη ΔΕΠΑ, καθώς η παραγωγή του αυτοκινήτου με το συγκεκριμένο κινητήρα εξαρτάται άμεσα από το πότε θα αναπτυχθεί το δίκτυο πρατηρίων ανεφοδιασμού αυτοκινήτων με φυσικό αέριο.

Το Pony επισήμως μπορεί να μεταφέρει φορτίο 800 κιλών, αλλά ανεπίσημα μπορεί να «σηκώσει» και 1.200 κιλά. Ελευθεροτυπία


Διαβάστε Περισσότερα »

Βράβευση της ΔΕΠΟΔΑΘ ΑΕ για την περιβαλλοντική της δράση

 

Δ.Ε.Π.Ο.Δ.Α.Θ. - Α.Ε
Διαδημοτική Επιχείρηση Περιβάλλοντος  &
Οργάνωσης Διαχείρισης Απορριμμάτων Θήβας
 Ανώνυμη Εταιρεία Ο.T.A - Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (Φο.Δ.Σ.Α ) 2ης Διαχειριστικής Ενότητας Περιφερειακής Ένωσης Βοιωτίας

Την Τετάρτη 24/09/2014 πραγματοποιήθηκε στο Ίδρυμα Ευγενίδου, η 5η τελετή απονομής των Ευρωπαϊκών και Ελληνικών βραβείων για το Περιβάλλον από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος (ΠΑΣΕΠΠΕ).
Η διοργάνωση του Ελληνικού σκέλους της Ευρωπαϊκής διοργάνωσης, έχει ανατεθεί από την Ευρωπαϊκής Επιτροπή στον ΠΑΣΕΠΠΕ.  Η Γενική Δ/νση Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έχει ορίσει αυστηρά κριτήρια αξιολόγησης των συμμετεχόντων, τα οποία και ελέγχει κατά τη διάρκειας όλης της διαδικασίας.
Η Ελληνική Συντονιστική Επιτροπή Αξιολόγησης που εφαρμόζει αυτά τα κριτήρια και προκρίνει τις εταιρείες και τους φορείς που βραβεύονται, αποτελείται από έγκριτους καθηγητές, επιστήμονες και εκπροσώπους φορέων.
Η τελετή βράβευσης έγινε υπό την αιγίδα των Υπουργείων Περιβάλλοντος, Εσωτερικών και Ανάπτυξης, ενώ την έναρξη της προλόγισε ο Υπουργός Περιβάλλοντος κος Μανιάτης Ιωάννης.
Συνολικά βραβεύτηκαν δεκαπέντε επιχειρήσεις και φορείς σε έξι διαφορετικές κατηγορίες δράσης για τη προστασία του Περιβάλλοντος.
Η ΔΕΠΟΔΑΘ ΑΕ βραβεύθηκε για την Περιβαλλοντική της δράση στη κατηγορία Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ & Β’ Βαθμού.
Το βραβείο παρέλαβε ο πρόεδρος της ΔΕΠΟΔΑΘ ΑΕ και Δήμαρχος Θήβας, κος Νικολάου Σπυρίδων, ενώ στη τελετή παραβρέθηκαν επίσης ο αντιπρόεδρος της και πρώην Δήμαρχος Τανάγρας κος Γεωργίου Ευάγγελος και στελέχη της επιχείρησης.
Ο πρόεδρος του Φο.Δ.Σ.Α ευχαρίστησε για την τιμητική βράβευση τόσο τον ΠΑΣΕΠΠΕ όσο και τη διοίκηση και το προσωπικό του φορέα και δήλωσε ότι η διάκριση αυτή δημιουργεί αυξημένη υποχρέωση και ευθύνη σε όλους μας, για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε όσο το δυνατόν καλύτερα στη προστασία του περιβάλλοντος, ιδιαίτερα σε μια έντονα επιβαρυμένη περιβαλλοντικά περιοχή, όπως είναι αυτή της Ανατολικής Βοιωτίας.
 Η Δ.Ε.Π.Ο.Δ.Α.Θ. Α.Ε. θα συνεχίζει την προσπάθεια και την δράση της, με συνέπεια και ευθύνη στο έργο της και με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος και την υγεία των πολιτών.

Θήβα : 29/09/2014
Διαβάστε Περισσότερα »

ΟΑΕΔ: Αρχίζει η καταβολή του εποχικού επιδόματος



Από σήμερα ξεκινά η υποβολή των ηλεκτρονικών αιτήσεων από τους δικαιούχους στον ΟΑΕΔ, για την καταβολή του ειδικού εποχικού βοηθήματος.

Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί την 1η Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 13:30, η δε παραλαβή των δικαιολογητικών μέχρι τη λήξη του ωραρίου εργασίας.

Οι δικαιούχοι υποβάλλουν τις αιτήσεις τους ηλεκτρονικά είτε στα Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2) του ΟΑΕΔ, είτε μέσω οποιουδήποτε άλλου χώρου ηλεκτρονικής πρόσβασης.

Όσον αφορά στην έναρξη υποβολής των αιτήσεων μέσω των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ), θα ακολουθήσει νεότερη οδηγία.

Δικαιούχοι του βοηθήματος είναι εργαζόμενοι των παρακάτω κατηγοριών: Οικοδόμοι, λατόμοι, ασβεστοποιοί, πλινθοποιοί, αγγειοπλάστες, δασεργάτες, ρητινοσυλλέκτες, καπνεργάτες, μουσικοί μέλη των οικείων επαγγελματικών σωματείων, υποδηματεργάτες, μισθωτοί ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης, χειριστές εκσκαπτικών-ανυψωτικών-οδοποιητικών-γεωτρητικών μηχανημάτων, ηθοποιοί, τεχνικοί κινηματογράφου και τηλεόρασης, ταξιθέτες θεάτρου-κινηματογράφου, χειριστές και βοηθοί χειριστών κινηματογράφου, ελεγκτές κινηματογράφου και θεάτρου, ταμίες κινηματογράφου και θεάτρου, μισθωτοί τουριστικού και επισιτιστικού κλάδου και σμυριδεργάτες.

Πληροφορίες σχετικά με τους όρους, τις προϋποθέσεις, το ύψος του βοηθήματος και τα δικαιολογητικά, οι δικαιούχοι μπορούν να λάβουν από το διαδικτυακό τόπο του Οργανισμού, www.oaed.gr

Τα δικαιολογητικά που αφορούν στις ημέρες ασφάλισης, στο εισόδημα και, για τους πολίτες τρίτων χωρών, στην άδεια διαμονής, αναζητούνται αυτεπάγγελτα από τον ΟΑΕΔ μέσω των Πληροφοριακών Συστημάτων του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, της Γ.Γ.Π.Σ. και του Υπουργείου Εσωτερικών, αντίστοιχα.

Με εξαίρεση τους απασχολούμενους στον οικοδομικό κλάδο, οι λοιπές κατηγορίες δεν δικαιούνται το ειδικό εποχικό βοήθημα εάν πληρούν τις προϋποθέσεις τακτικής επιδότησης.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Αντιφασιστική- Αντιρατσιστική κίνηση πολιτών Λιβαδειάς
Δύο χρόνια πάνε από τις εκλογές του 2012 που για πρώτη φορά μπήκε στην βουλή η φασιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής. Ωστόσο το έδαφος λειαίνονταν αρκετά χρόνια τώρα. Από τους ακροδεξιούς θύλακες τις Ν.Δ. και τους τραμπούκους της (βλέπε πολιτική δολοφονία του καθηγητή Ν. Τεμπονέρα), την υποκίνηση και την έξαρση των εθνικιστικών αισθημάτων με το Μακεδονικό, το κύμα των μεταναστών απ' την Αλβανία, τις πολιτικές των κυβερνήσεων Πασοκ-Ν.Δ. για το μεταναστευτικό αλλά και την εκμετάλλευση των εργατών μεταναστών στη “μεγάλη ιδέα” των ολυμπιακών αγώνων του 2004.
        
Η κρίση ήταν μια μεγάλη τομή για την ανάπτυξη του φασισμού στην Ευρώπη και στην Ελλάδα. Στην χώρα μας, οι ρίζες του φασισμού ποτίστηκαν από την απελπισία, την εξαθλίωση και την τυφλή οργή ενώ θρέφει τα κλαδιά του με τη συμπάθεια του μεγάλου κεφαλαίου (εφοπλιστές) και τα γλυκοκοιτάγματα του επίσημου αστικού πολιτικού συστήματος. Η Χ.Α. είναι η “Χρυσή” εφεδρεία του συστήματος, σε περιόδους βαθιάς συστημικής κρίσης του καπιταλισμού θα είναι αυτή που θα απειλήσει εργαζόμενους που αγωνίζονται και απεργούν, θα είναι αυτή που θα ανοίξει σύγχρονα σκλαβοπάζαρα για άνεργους υποσχόμενη 200-300 ευρώ, θα είναι αυτή που θα μαχαιρώνει μετανάστες και θα δολοφονήσει τον αντιφασίστα Π. Φύσσα. Δεν θα διστάσει να σηκώσει ναζιστικά-φασιστικά λάβαρα, λερωμένα απ' το αίμα του ελληνικού λαού. Η Χρυσή Αυγή πρέπει να τσακιστεί, η πορεία ανάπτυξης του φασισμού πρέπει να ανακοπεί.
        
          Oι πολιτικές των μνημονίων τα τελευταία 4 χρόνια έχουν δημιουργήσει μια νέα εφιαλτική κατάσταση για τον ελληνικό λαό. Οι μνημονιακές κυβερνήσεις έχουν επιμείνει μέχρι στιγμής στην ίδια καταστροφική πολιτική. Το κόψιμο μισθών και συντάξεων, η διάλυση της υγείας, της εκπαίδευσης και των ασφαλιστικών ταμείων, ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου. Έχουν μείνει πιστοί στην “εξυπηρέτηση” των δανειστών και της τρόικας (ΔΝΤ-ΕΚΤ-ΕΕ), στην εξυπηρέτηση του μεγάλου κεφαλαίου και των συμφερόντων του με θύματά τους εργαζόμενους και τη νεολαία. Η καταστολή είναι η μόνη σωτηρία για το αστικό σύστημα και τις κυβερνήσεις του στις μεγάλες εξάρσεις του λαϊκού κινήματος που έδειξε τα δόντια του ενάντια στις πολιτικές της καταστροφής. Η κρατική βία της αστυνομίας πάντα πήγαινε χέρι χέρι με το παρακράτος και την Χ.Α.
        
          Σε αυτό το έδαφος αναπτύσσεται η οργάνωση των δολοφόνων της Χ.Α., στο μάρσιπο του αστικού συστήματος και του πολιτικού του προσωπικού. Η “βαρβαρότητα” του φασισμού ή του εκφασισμού της κοινωνίας ξεπροβάλει σαν απειλή όταν τα θεμέλια του συστήματος τρίζουν, τότε ακριβώς, σε μεγάλες κρίσεις του καπιταλιστικού συστήματος, είναι που η εκμετάλλευση, η καταλήστευση των εργαζομένων, για κάποιους, δεν πρέπει να καταγγέλλονται και να αντιπαλεύονται. Για κάποιους δεν πρέπει να γίνει “γνώση” των λαών αυτή η αλήθεια. Πρέπει να παραχαραχτεί με το δηλητήριο του φασισμού-ναζισμού, με τις θεωρίες περί φυλετικών διαφορών και “άριας” φυλής, πρέπει να γίνει ιδεολογία και καθεστώς η εκμετάλλευση και η βία του ισχυρού σε βάρος του φτωχού, του μετανάστη, του διαφορετικού, και τελικά, του ανθρώπου που σηκώνει το ανάστημά του. Η Χρυσή Αυγή είναι το γνήσιο τέκνο του συστήματος, ο φασισμός είναι η θηλιά στο λαιμό των ανήσυχων λαών.
        
          Χρειαζόμαστε είναι αντιφασιστικό κίνημα ρωμαλέο, που να ενώνει όλες τις πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις που αντιπαλεύουν το φασισμό-ναζισμό και τις πολιτικές που τον τρέφουν. Ένα αντιφασιστικό κίνημα που να είναι οργανικό κομμάτι του λαϊκού και νεολαιίστικου κινήματος, με κύτταρο τις γειτονιές. Ένα αντιφασιστικό κίνημα που να ζυμώνει στο εσωτερικό του μια “πολιτική” προς όφελος του λαού και μια διαφορετική κουλτούρα για την τέχνη και την αγωνιστική λαϊκή έκφραση, που θα χτυπά τον ρατσισμό στη ρίζα του.
        
          Αγώνας ενάντια στο φασισμό και τη Χ.Α. σημαίνει:

·     Αγώνας για τα αυτονόητα ατομικά και πολιτικά δικαιώματα, αγώνας για δημοκρατία. Ενάντια στις πολιτικές της κυβέρνησης - ΕΕ, στις πολιτικές του μνημονίου και της λιτότητας που έχουν επιβληθεί σε βάρος των εργαζομένων σε ολόκληρη την ΕΕ. Η πολιτική της ΕΕ που πλαισιώνεται με μια σειρά συνθήκες-σύμφωνα είναι υπεύθυνη για τη γιγάντωση της ακροδεξιάς και των φασιστικών δυνάμεων στην Ευρώπη και την Ελλάδα. Η στήριξη του φασιστικού καθεστώτος στην Ουκρανία αποδεικνύει τις “ιδέες” της ΕΕ. Το αντιφασιστικό κίνημα πρέπει να είναι ενεργά ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και να βρίσκεται στο πλευρό των λαών που τις αντιπαλεύουν.


·      Αγώνας ενάντια στο φασισμό σημαίνει οργάνωση του αγώνα στη γειτονιά και σε κάθε πόλη. Ο φασισμός δεν πρέπει να ριζώσει και να δηλητηριάσει τις φτωχογειτονιές, πρέπει να κοπούν οι ρίζες του στο λαό. Επίσης, σημαίνει  συγκέντρωση και ενότητα όλων των πολιτικών δυνάμεων της αριστεράς σε μια αναγκαία πολιτική βάση.


·      Αγώνας ενάντια στην ιστορική λήθη και την παραχάραξη της ιστορίας. Ο ελληνικός λαός έχει ματώσει κάτω απ' την μπότα των φασιστών και των ναζιστών, αλλά έχει γράψει με ανεξίτηλα γράμματα το έπος του αγώνα ενάντιά του. Η σύγχρονη ελληνική ιστορία είναι βαθιά χαραγμένη  από την πάλη του λαού ενάντια στους ξένους φασίστες αλλά και ενάντια στην “άλλη Ελλάδα” των ντόπιων ακροδεξιών και φασιστικών στοιχείων, των προγόνων της Χ.Α. .


·      Αγώνας με όπλα την “άλλη” κουλτούρα. Με την τέχνη που χτίζει, που οπλίζει με γνώση, που αποκαλύπτει και ξεκαθαρίσει την αλήθεια, που ξεσηκώνει και απελευθερώνει-προτρέπει την ελεύθερη έκφραση και δημιουργία, ενώνει τους αγωνιζόμενους. Δηλαδή με την τέχνη που δεν έχει καμία σχέση με το lifestyle φασισμό των τηλεπερσόνων, με την τέχνη του ατομικού προτύπου και των βαρόνων της νύχτας


Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 2ου ΤΡΟΦΟΝΙΟΥ ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ



Ημιμαραθώνιος Γυναικών
1η ΚΩΔΩΝΑ ΑΘΗΝΑ 01:47’14″592
2η ΛΟΥΛΟΥ ΣΟΦΙΑ 01:51’56″330
3η ΑΡΑΠΑΤΣΑΚΟΥ ΚΩΝ/ΝΑ 01:55’50″580

Ημιμαραθώνιος Ανδρών
1ος ΜΑΛΙΟΓΛΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ 01:16’01″810
2ος ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ 01:21’52″059
3ος ΠΛΑΒΟΥΚΟΣ ΙΣΙΔΩΡΟΣ 01:22’55″411

10.000μ Γυναικών
1η ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ ΙΟΥΛΙΑ-ΕΛΕΝΗ 44.21.20
2η ΦΡΑΓΚΟΠΟΥΛΟΥ ΚΛΕΟΠΑΤΡΑ 53.53.47
3η ΒΕΛΑΩΡΑ ΑΡΓΥΡΩ  56.35.70

10.000μ Ανδρών
1ος ΜΙΓΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 35.49.74
2ος ΤΑΓΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΗΛΙΑΣ 36.16.00
3ος ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ 3 38.33.17

1.000μ Κοριτσιών Γυμνασίου
1η ΠΕΤΣΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑ
2η ΤΣΑΝΙΔΟΥ ΜΑΓΔΑ
3η ΤΣΑΠΑΛΗ ΜΑΡΙΑΝΝΑ

1.000μ Αγοριών Γυμνασίου
1ος ΜΠΕΝΕΤΟΣ ΣΠΥΡΟΣ
2ος ΦΛΩΚΑΤΟΥΛΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
3ος ΚΟΪΤΣΑΝΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

1.000μ Κοριτσιών Δημοτικού
1η ΠΑΠΑΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ ΕΦΗ
2η ΚΟΥΚΟΥΒΙΝΟΥ ΣΤΕΛΛΑ
3η ΤΣΑΠΑΛΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ

1.000μ Αγοριών Δημοτικού
1ος ΜΠΕΝΕΤΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
2ος ΣΟΥΛΑ ΣΟΛΟΛ
3ος ΜΑΡΚΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
eas-segas-viotias-evias.
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ
http://akol.gr/imimarathonios/21-100-km-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CF%84%CE%B5%CE%BB%CE%AD%CF%83%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1/
Διαβάστε Περισσότερα »

ΘΗΒΑ- ΜΕ ΚΑΤΑΝΥΞΗ Ο ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΚΑΙ Η ΛΙΤΑΝΕΥΣΗ ΤΗΣ ΙΕΡΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΗΣ ΓΟΡΓΟ'Υ'ΠΗΚΟΟΥ


 ΜΕ ΚΑΤΑΝΥΞΗ Ο ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΚΑΙ Η ΛΙΤΑΝΕΥΣΗ ΤΗΣ ΙΕΡΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΗΣ ΓΟΡΓΟ'Υ'ΠΗΚΟΟΥ ΣΤΟΝ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ ΣΥΝΟΙΚΙΣΜΟ ΘΗΒΩΝ !!!
ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΘΗΒΩΝ & ΛΕΒΑΔΕΙΑΣ
ΙΕΡΟΣ ΕΝΟΡΙΑΚΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ & ΕΛΕΝΗΣ
Θήβα 30 Σεπτεμβρίου 2014
Παρουσία πλήθους πιστών με κατάνυξη πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ενοριακό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης τού Προσφυγικού Συνοικισμού Θηβών ο Πανηγυρικός Εσπερινός μετά Αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος , και η Λιτάνευση τής Θαυματουργής Ιερής Εικόνας με την συνοδεία μικρού Στρατιωτικού Αγήματος τής Παναγίας τής Γοργο'υ'πηκόου ,παρουσία πολλών Ιερέων τής ευρύτερης περιοχής και τού Εφημέριου τού Εορτάζοντος Ιερού Ναού , Πατήρ Παναγιώτη  Η Θαυματουργή Ιερή Εικόνα  μεταφέρθηκε ένα χρόνο πριν από το Άγιον Όρος και την Ιερά Μονή Δοχειαρίου  και κοσμεί με την παντοτινή  τής παρουσία τον  Ιερό Ενοριακό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης τού Προσφυγικού Συνοικισμού Θηβών .
Τίμησαν με την παρουσία τους την Μεγάλη Θρησκευτική Εορτή οι Αντιδήμαρχοι τού Καλλικρατικού Δήμου Θηβαίων κ.κ. Ανδρέας Χατζησταμάτης και Σπυρίδων Κίτσος , ο Δημοτικός Σύμβουλος και Πρόεδρος τού Δ.Ο.Θ. κ. Γιάννης Παπαδημητρίου και Αντιπροσωπία τού ΚΕΠΒΘηβών .

'' ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΓΟΡΓΟ'Υ'ΠΗΚΟΕ ΣΩΣΩΝ ΗΜΑΣ
ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΚΑΚΟ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ '' !!!




Διαβάστε Περισσότερα »

Φθίνει ο ελληνικός πληθυσμός: Aρνητικό ρεκόρ γεννήσεων το 2013..




    Κατά 17.660 άτομα η φυσική μείωση του πληθυσμού της χώρας.


Στο χαμηλότερο επίπεδο από την εποχή που η Στατιστική καταγράφει στοιχεία, έπεσαν οι γεννήσεις το 2013.
Οπως ανακοινώθηκε οι γεννήσεις στην Ελλάδα, κατά το 2013, ανήλθαν σε... 94.134 (48.430 αγόρια και 45.704 κορίτσια), παρουσιάζοντας μείωση κατά 6,21 % σε σχέση με το 2012, που είχαν ανέλθει σε 100.371 (51.654 αγόρια και 48.717 κορίτσια) και 106.428 παιδιά το 2011.


Επίσης όπως ανακοίνωσε η Στατιστική Αρχή η φυσική μεταβολή του πληθυσμού (δηλαδή η μεταβολή που οφείλεται μόνον στη διαφορά των γεννήσεων - θανάτων χωρίς συνυπολογισμό της μετανάστευσης) παρουσίασε αρνητική εξέλιξη, με φυσική μείωση του πληθυσμού κατά 17.660 άτομα.


Τα συγκεκριμένα στοιχεία προκύπτουν από την έρευνα της ΕΛΣΤΑΤ για τη φυσική κίνηση πληθυσμού για το 2013, σύμφωνα με τα οποία:

1. Γεννήσεις

Οι γεννήσεις στην Ελλάδα το 2013, ανήλθαν σε 94.134 άτομα (48.430 αγόρια και 45.704 κορίτσια), παρουσιάζοντας μείωση κατά 6,21% σε σχέση με το 2012, που είχαν ανέλθει σε 100.371 άτομα (51.654 αγόρια και 48.717 κορίτσια). Στις γεννήσεις δεν συμπεριλαμβάνονται οι γεννήσεις νεκρών βρεφών, οι οποίες κατά το 2013 ανήλθαν σε 376, μειωμένες κατά 15,7% σε σχέση με το 2012 που είχαν ανέλθει σε 446.

Σχετικά με την υπηκοότητα της μητέρας, καταγράφηκαν 80.940 γεννήσεις από Ελληνίδες (ποσοστό 85,98%) και 13.194 από αλλοδαπές (ποσοστό 14,02%). Τα αντίστοιχα στοιχεία για το 2012 ήταν 84.851 (ποσοστό 84,54%) από Ελληνίδες μητέρες και 15.520 (ποσοστό 15,46%) από αλλοδαπές.

Η μέση ηλικία της μητέρας κατά τη γέννηση ήταν 31,85 έτη, σημειώνοντας αύξηση σε σχέση με το 2012, που η αντίστοιχη μέση ηλικία ήταν 31,57 έτη. Οι γεννήσεις εκτός γάμου σε απόλυτους αριθμούς, παρουσίασαν μείωση σε σχέση με το 2012 και ανήλθαν σε 6.337 (ποσοστό 6,7% επί του συνόλου των γεννήσεων), από 7.640 (ποσοστό 7,6% επί του συνόλου των γεννήσεων) που ήταν το 2012.

2. Θάνατοι

Οι θάνατοι παρουσίασαν μείωση κατά 4,15% και ανήλθαν σε 111.794 άτομα, (57.627 άντρες και 54.167 γυναίκες) έναντι 116.670 ατόμων (60.137 άντρες και 56.533 γυναίκες) που ήταν το 2012. Η μέση ηλικία κατά τον θάνατο, ανήλθε στα 75,25 έτη για τους άνδρες και 80,85 έτη για τις γυναίκες, παρουσιάζοντας αύξηση σε σχέση με το 2012 (για τις άντρες το 2012 ήταν 74,79 έτη και για τις γυναίκες ήταν 80,64 έτη).

Ο δείκτης βρεφικής θνησιμότητας (θάνατοι βρεφών ηλικίας κάτω του έτους ανά 1.000 γεννήσεις ζώντων) από 2,91 το 2012, αυξήθηκε στο 3,69 κατά το 2013. Ο δείκτης νεογνικής θνησιμότητας (θάνατοι βρεφών ηλικίας μικρότερης των 28 ημερών ανά 1.000 γεννήσεις ζώντων) αυξήθηκε στο 2,63 από 1,89 το 2012 και ο δείκτης περιγεννητικής θνησιμότητας (γεννήσεις νεκρών και θάνατοι βρεφών ηλικίας μικρότερης της μιας εβδομάδας ανά 1.000 γεννήσεις) αυξήθηκε στο 5,79 από 5,64 το 2012. Αναλυτικά, σε σύνολο 347 θανάτων βρεφών, τα 76 ήταν μικρότερα της μιας ημέρας και 248 ήταν μικρότερα του ενός μηνός.

3. Γάμοι- σύμφωνα συμβίωσης

Οι γάμοι ανήλθαν σε 51.256, έναντι 49.710 το 2012, παρουσιάζοντας αύξηση 3,11%. Οι πολιτικοί γάμοι ήταν περίπου ίσοι με τους θρησκευτικούς. Συγκεκριμένα, σε σύνολο 51.256 γάμων, οι θρησκευτικοί ήταν 25.624 και οι πολιτικοί 25.632. Η μέση ηλικία των γυναικών κατά τον πρώτο γάμο, ήταν 29,9 έτη, ενώ το 2012 ήταν 29,6. Η αντίστοιχη μέση ηλικία των ανδρών ήταν 32,7 έτη, ενώ το 2012 ήταν 32,5. Σημειώνεται, ότι στο σύνολο των 51.256 γάμων, οι γυναίκες που τέλεσαν πρώτο γάμο ήταν 45.300, ενώ οι άντρες ήταν 44.807.

Τέλος, τα Σύμφωνα Συμβίωσης αυξήθηκαν κατά 85,03% σε σχέση με το 2012. Για τη χρονική περίοδο από το 2009 (πρώτο έτος εφαρμογής τους) έως το 2013, τα Σύμφωνα Συμβίωσης ανέρχονται σε 161, 180, 185, 314 και 581 αντίστοιχα, δηλαδή καταγράφηκαν συνολικά 1.421 σύμφωνα Συμβίωσης στο σύνολο της χώρας


Διαβάστε Περισσότερα »

Από σήμερα πληρωμές ΦΠΑ μόνο όταν εισπράττονται τα τιμολόγια -Η μεγάλη παγίδα με τις επιταγές

Ενεργοποιείται από σήμερα το σύστημα που δίνει τη δυνατότητα σε επιχειρήσεις με τζίρο έως 500 χιλιάδες ευρώ, να αποδίδουν τον ΦΠΑ στο Δημόσιο μόνο εφόσον έχουν εισπράξει τα σχετικά τιμολόγια. Το... πονηρό σημείο της διαδικασίας, που θα αποσαφηνιστεί με ειδική εγκύκλιο, είναι ότι εάν η πληρωμή γίνει με επιταγή, ως ημερομηνία εξόφλησης δεν θα θεωρείται η ημερομηνία πραγματικής πληρωμής αλλά η ημερομηνία εγχείρισης αυτής δηλαδή η ημερομηνία που θα πάρει κάποιος την επιταγή στα χέρια του, κάτι που προφανώς θα λειτουργήσει ως Δούρειος Ιππος στο νέο σύστημα λόγω της πρακτικής των μεταχρονολογημένων επιταγών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η ΓΓΔΕ:

Η επιχείρηση, που εντάσσεται στο ειδικό καθεστώς, αποδίδει στο Δημόσιο το ΦΠΑ στα τιμολόγια που εκδίδει κατά το χρόνο είσπραξης του τιμολογίου και αντίστοιχα ασκεί το δικαίωμα έκπτωσης κατά το χρόνο που πληρώνει τους προμηθευτές της. Ομοίως, οι πελάτες των επιχειρήσεων του ειδικού καθεστώτος ασκούν το δικαίωμα έκπτωσης κατά το χρόνο εξόφλησης των τιμολογίων τους από τις επιχειρήσεις του ειδικού καθεστώτος.

Με την απόφαση αυτή καθορίζεται ο τρόπος εφαρμογής του ειδικού καθεστώτος απόδοσης του ΦΠΑ. Ειδικότερα:

        Το ειδικό καθεστώς απόδοσης του ΦΠΑ κατά την είσπραξη είναι προαιρετικό και μπορούν να ενταχθούν σε αυτό όλες οι επιχειρήσεις (παλιές και νέες) ανεξαρτήτως αντικειμένου, εφόσον ο κύκλος εργασιών τους κατά την προηγούμενη χρήση ή την τρέχουσα δεν ξεπερνά ή δεν αναμένεται να ξεπεράσει τα 500.000 ευρώ.

        Για την ένταξη στο καθεστώς απαιτείται μόνο η υποβολή ηλεκτρονικής αίτησης μέσω ειδικής εφαρμογής στο TaxisNet. Ειδικά για την πρώτη εφαρμογή, οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις θα μπορούν να υποβάλουν την ηλεκτρονική αίτηση ένταξης μέχρι τις 20.10.2014 και η ένταξή τους θα γίνεται αναδρομικά από 1.10.2014.

        Η παρακολούθηση των εισπράξεων θα γίνεται από τις ενταγμένες επιχειρήσεις με όποιο πρόσφορο μέσο διευκολύνει την επιχείρηση, ενώ η ενημέρωση των πληρωμών προς τη Φορολογική Διοίκηση θα γίνεται μέσω των τριμηνιαίων καταστάσεων φορολογικών στοιχείων πελατών και προμηθευτών.

        Λαμβάνοντας υπόψη τις εμπορικές πρακτικές στην Ελληνική αγορά, για τους σκοπούς εφαρμογής του καθεστώτος, η εξόφληση μπορεί να γίνεται με όλους τους τρόπους (τραπεζικά εμβάσματα, παντός είδους επιταγές, αντικαταβολή κλπ). Σε περίπτωση που χρησιμοποιείται επιταγή, ως χρόνος εξόφλησης λογίζεται ο χρόνος εγχείρισης αυτής, ενώ σε περίπτωση σφράγισής της, ο ενταγμένος υποκείμενος στο φόρο θα έχει τη δυνατότητα διόρθωσης της φορολογητέας βάσης και κατά συνέπεια του οφειλόμενου φόρου.



Διαβάστε Περισσότερα »

Άσκηση συναγερμού στις 11:00 σε όλη την επικράτεια




Δοκιμαστική ενεργοποίηση των σειρήνων συναγερμού πολιτικής άμυνας θα πραγματοποιηθεί στις 11:00 σε όλη την επικράτεια, στο πλαίσιο της Τακτικής Άσκησης Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ – 2014».

Συγκεκριμένα, στις 11:00, θα υπάρξει σήμανση συναγερμού αεροπορικής επίθεσης, για χρονική διάρκεια 60 δευτερολέπτων (διακοπτόμενος ήχος διαφορετικής έντασης).

Στις 11:05 θα υπάρξει σήμανση λήξης συναγερμού, για χρονική διάρκεια 60 δευτερολέπτων (συνεχής ήχος σταθερής έντασης).

Η ενεργοποίηση των σειρήνων συναγερμού Πολιτικής Άμυνας έχει καθαρά δοκιμαστικό σκοπό και επομένως δεν υπάρχει λόγος σύγχυσης ή ανησυχίας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Με ήλιο και άνοδο της θερμοκρασίας μπαίνει ο Οκτώβριος

Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις στη Βόρεια Κρήτη, κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά και μικρή άνοδο της θερμοκρασίας, ως προς τις μέγιστες τιμές της, περιμένουμε την Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 25 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 14 έως 28 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 9 έως 26 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (έως τους 28 βαθμούς στη Δυτική Πελοπόννησο), 20 έως 25 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη (τοπικά στη Νότια Κρήτη έως 27 βαθμούς), 17 έως 27 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ, με εξαίρεση το Βορειοδυτικό και τα Δωδεκάνησα όπου θα πνέουν ασθενείς από μεταβλητές διευθύνσεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια περιμένουμε την Τετάρτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 28 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια και ανατολικά η μέγιστη θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στο Σαρωνικό ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ και στα ανατολικά μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια και κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες περιμένουμε την Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς.


Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ