Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014

Χωρίς άδεια οι κεραίες της κινητής τηλεφωνίας.




    Χωρίς άδεια εξακολουθούν να λειτουργούν περίπου 4.000(!) κεραίες κινητής τηλεφωνίας σε όλη την Ελλάδα, καθώς η αδειοδότησή τους εξακολουθεί να καθυστερεί εδώ και χρόνια.


Την ίδια στιγμή ο...  εταιρείες του κλάδου συνεχίζουν να δέχονται πρόστιμα από τη Ρυθμιστική Αρχή για μη αδειοδοτημένες κεραίες.
Αυτό επεσήμαναν χθες οι διοικήσεις των τριών εταιρειών κινητής τηλεφωνίας κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για την υπογραφή των συμβάσεων με την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων για το νέο φάσμα που απέκτησαν έναντι 381 εκατομμυρίων ευρώ.
Ωστόσο, για να προχωρήσουν οι επενδύσεις που απαιτούνται προκειμένου οι συνδρομητές να απολαμβάνουν υψηλότερης ποιότητας υπηρεσίες με το νέο φάσμα, θα πρέπει να υπάρξουν παρεμβάσεις και στους σταθμούς βάσης, κάτι το οποίο αποκλείεται εάν δεν είναι αδειοδοτημένοι.
«Πάνω από 4.000 κεραίες βρίσκονται σε μια κατάσταση ημινομιμότητας» υπογράμμισε ο διευθύνων σύμβουλος της Wind, Νάσος Ζαρκαλής, προσθέτοντας ότι η Ελλάδα έχει την υψηλότερη φορολογία στα κινητά στην Ευρώπη με 40%.
Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος της Vodafone Γλαύκος Περσιάνης ξεκαθάρισε πως βρετανικός όμιλος εξακολουθεί να εμπιστεύεται την Ελλάδα για επενδύσεις: «Είμαστε υπέρ των επενδύσεων και υπέρ του ανταγωνισμού. Ωστόσο χρειάζεται να υπάρχει και το κατάλληλο θεσμικό περιβάλλον. Να επιταχυνθούν οι διαδικασίες αδειοδότησης κεραιών, να επισπευσθεί η διαδικασία λήψης αποφάσεων από τη ρυθμιστική αρχή και να συμπληρωθεί το θεσμικό πλαίσιο.» τόνισε.

greece-salonika
Διαβάστε Περισσότερα »

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΙΕΡΑΣ ΠΑΝΗΓΥΡΕΩΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΚΑΠΑΡΕΛΛΙΟΥ

Διαβάστε Περισσότερα »

Τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων

Διαβάστε Περισσότερα »

Βοιωτία: Ακάθεκτη η Θήβα. Ακολουθούν Παρνασσός, Κόκκινο, Παμβαγιακός




Το έξη στα έξη έκανε η Θήβα και συνεχίζει ακάθεκτη να βρίσκεται μόνη πρώτη στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Από κοντά τέσσερεις βαθμούς πίσω ο Παρνασσός  και το Κόκκινο  που πέρασαν τα εμπόδια Δηλεσίου,και Ορχομενού αντίστοιχα. Από κοντά και ο Παμβαγιακός που πήρε μεγάλη νίκη στο Ακραίφνιο ενώ το Ύπατο πήρε τον πρώτο βαθμό στο πρωτάθλημα. Η Ένωση «σκόνταψε» στο Σχηματάρι…

Αναλυτικά:

Α’ Κατηγορία
6η αγωνιστική
Αμβρυσσέας -Κιθαιρώνας   0-0
Αναγέννηση – Ένωση   1-1
Π.Α.Ο.Κυριακίου – Επαμεινώνδας  2-0
Ορχομενός –  Κόκκινο    0-1
Δάφνη – Ύπατο   1-1
Απόλλων Ακρ.- Παμβαγιακός   0-1
Θήβα – Παναλίαρτος   4-0
Παρνασσός – Δήλεσι   2-0

 Βαθμολογία

(σε 6 αγώνες)

Θήβα                       22-3        18

————————————————

Κόκκινο                   11-3        14

Παρνασσός             10-3        14

Παμβαγιακός            8-4         13

Ένωση                    22-3        12

ΠΑΟ Κυριακίου        8-8         12

Κιθαιρώνας              9-7         10

Αναγέννηση             8-7           8

Δάφνη Ερ.             10-11          8

Αμβρυσσέας           8-10           8

Δήλεσι                    10-9           6

Επαμεινώνδας         5-11         4

—————————————————-

Απόλλων                 2-8            4

Ορχομενός              5-17          1

Ύπατο                     5-19          1

Παναλίαρτος            1-22          0

* Η Ένωση έχει -2 βαθμούς
 7η αγωνιστική
Κιθαιρώνας – Ένωση
 Επαμεινώνδας – Αμβρυσσέας
Κόκκινο – Αναγέννηση 
Ύπατο – Π.Α.Ο.Κυριακίου 
Παμβαγιακός – Ορχομενός  
Παναλίαρτος – Δάφνη
Δήλεσι – Απόλλων Ακρ.
Θήβα – Παρνασσός
  StereaSports


Διαβάστε Περισσότερα »

Θρίλερ με τον «Μητσάρα» -Δεν επιβεβαιώνεται ο θάνατός του, αγνοείται η τύχη του

Το νέο του θανάτου του είχε σκορπίσει θλίψη πριν από λίγες ημέρες, αλλά όπως φαίνεται τα δεδομένα για τον Δημήτρη Γαλάνη άλλαξαν, καθώς ο «Μητσάρας», όπως είναι σε όλους γνωστός, θεωρείται αγνοούμενος.

Με την υπόθεση ασχολήθηκε η Αγγελική Νικολούλη και στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ» της Παρασκευής εμφανίστηκε η αδελφή του Δημήτρη Γαλάνη, Αναστασία, η οποία τόνισε ότι έχει ερευνήσει νοσοκομεία, νεκροτομεία και άλλους χώρους, αλλά από πουθενά δεν επιβεβαιώνεται ο θάνατός του.

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της εκπομπής έγιναν και αρκετά τηλεφωνήματα από τηλεθεατές, οι οποίοι ανέφεραν ότι είχαν δει τον 61χρονο σε διάφορα σημεία τις προηγούμενες ημέρες. Μέχρι στιγμής αγνοείται η τύχη του «Μητσάρα», που αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας, αλλά εκτιμάται ότι πρέπει να βρίσκεται εν ζωή.

Μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου ο άνδρας που είναι μία χαρακτηριστική φυσιογνωμία στα γήπεδα, ζούσε σαν άστεγος και έβρισκε καταφύγιο στο δημαρχείο της Καλλιθέας τα βράδια.


Διαβάστε Περισσότερα »

Οκτώ συλλήψεις στη Θήβα για ναρκωτικά και λαθρεμπορία

Συνελήφθη, χθες (31-10-2014) το μεσημέρι στην Θήβα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, ένας 48χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε από τους αστυνομικούς στον 48χρονο, βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν είκοσι (20) ναρκωτικά δισκία, για την αγορά των οποίων απαιτείται ιατρική συνταγή.

Την προανάκριση διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.

Συνελήφθησαν, χθες (31-10-2014) το πρωί στη Θήβα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βοιωτίας, δύο (2) υπήκοοι Βουλγαρίας, ηλικίας 33 και 30 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση Νομοθεσίας περί Τελωνειακού Κώδικα και Λαθρεμπορίας.

Ειδικότερα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από τους αστυνομικούς στους αλλοδαπούς, βρέθηκε εντός σακιδίου που είχαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκε, μία νάιλον συσκευασία που περιείχε ποσότητα αδασμολόγητου καπνού, μεικτού βάρους (591) γραμμαρίων.

Η ανωτέρω ποσότητα καπνού, θα σταλεί στο Τελωνείο Οινόης Βοιωτίας, προκειμένου να προσδιοριστούν οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι για το Ελληνικό Δημόσιο.

Την προανάκριση διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.

Συνελήφθη 40χρονος υπήκοος Αλβανίας στη Θήβα, για παράβαση Νομοθεσίας περί Τελωνειακού Κώδικα και Λαθρεμπορίας

Κατασχέθηκαν (45) λαθραία πακέτα τσιγάρων

Συνελήφθη, χθες (31-10-2014) το πρωί στη Θήβα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βοιωτίας, ένας 40χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση Νομοθεσίας περί Τελωνειακού Κώδικα και Λαθρεμπορίας.

Ειδικότερα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από τους αστυνομικούς στον 40χρονο, βρέθηκαν εντός σακιδίου που είχε στην κατοχή του και κατασχέθηκαν, σαράντα πέντε (45) πακέτα τσιγάρων, διαφόρων μαρκών, τα οποία δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης.

Τα ανωτέρω λαθραία πακέτα τσιγάρων θα σταλούν στο Τελωνείο Οινόης Βοιωτίας, προκειμένου να προσδιοριστούν οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι για το Ελληνικό Δημόσιο.

Την προανάκριση διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.

Συνελήφθησαν τέσσερις (4) υπήκοοι Βουλγαρίας στη Θήβα, για παράβαση Νομοθεσίας περί Τελωνειακού Κώδικα και Λαθρεμπορίας

Κατασχέθηκαν συνολικά -953- γραμμάρια αδασμολόγητου καπνού

Συνελήφθησαν, χθες (31-10-2014) το πρωί στη Θήβα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βοιωτίας, τέσσερις (4) υπήκοοι Βουλγαρίας, ηλικίας 51, 49, 37 και 29 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση Νομοθεσίας περί Τελωνειακού Κώδικα και Λαθρεμπορίας.

Ειδικότερα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από τους αστυνομικούς στους αλλοδαπούς, βρέθηκαν εντός σακιδίου που είχαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν, δύο (2) νάιλον συσκευασίες που περιείχαν ποσότητα αδασμολόγητου καπνού, συνολικού μεικτού βάρους (953) γραμμαρίων.

Η ανωτέρω ποσότητα καπνού, θα σταλεί στο Τελωνείο Οινόης Βοιωτίας, προκειμένου να προσδιοριστούν οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι για το Ελληνικό Δημόσιο.

Την προανάκριση διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.



Διαβάστε Περισσότερα »

Σχηματάρι:Σύλληψη για απόπειρα κλοπής μεταλλικών αντικειμένων από εργοστάσιο

Συνελήφθη 23χρονος ημεδαπός ROMA για απόπειρα κλοπής μεταλλικών αντικειμένων, από ανενεργό εργοστάσιο στο Σχηματάρι Βοιωτίας

Συνελήφθη, χθες (31-10-2014) το μεσημέρι στο Σχηματάρι, από αστυνομικούς της Γ’ Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βοιωτίας, ένας 23χρονος ημεδαπός ROMA , σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για απόπειρα κλοπής.

Ειδικότερα, ο 23χρονος μαζί με τέσσερις (4) ακόμα συνεργούς του, είχαν εισέλθει σε ανενεργό εργοστάσιο που βρίσκεται στην περιοχή του Σχηματαρίου και προσπάθησαν να αφαιρέσουν μεταλλικά αντικείμενα από το εσωτερικό του, έγιναν όμως αντιληπτοί από τους αστυνομικούς που περιπολούσαν στην περιοχή και τράπηκαν σε φυγή πεζοί.

Ακολούθησε καταδίωξη κατά τη διάρκεια της οποίας συνελήφθη ο 23χρονος, ενώ οι συνεργοί του κατάφεραν να διαφύγουν και αναζητούνται για να συλληφθούν.

Την προανάκριση διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.

Διαβάστε Περισσότερα »

Τρεις συλλήψεις στη Λιβαδειά για ναρκωτικά

Συνελήφθησαν τρεις (3) ημεδαποί στην ευρύτερη περιοχή της Λιβαδειάς, για - κατά περίπτωση - κατοχή ναρκωτικών ουσιών και παράβαση νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα

Κατασχέθηκαν ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, μεθαδόνης και αδασμολόγητου καπνού, καθώς και ναρκωτικά δισκία

Συνελήφθησαν, χθες (31-10-2014) πρώτες πρωινές ώρες στην ευρύτερη περιοχή της Λιβαδειάς, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, τρεις (3) ημεδαποί, ηλικίας 62, 49 και 48 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία - κατά περίπτωση - για κατοχή ναρκωτικών ουσιών και παράβαση νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα.

Ειδικότερα, μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε από τους αστυνομικούς σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που επέβαιναν ο 62χρονος με τον 48χρονο, βρέθηκαν στην κατοχή του 48χρονου και κατασχέθηκαν, μία αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία, η οποία περιείχε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, μεικτού βάρους (1,3) γραμμαρίων, καθώς και ένα πλαστικό φιαλίδιο, που περιείχε μεθαδόνη σε υγρή μορφή, καθαρού βάρους (89,6) γραμμαρίων.

Ακολούθως, σε νομότυπες έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες τους, καθώς και σε χώρο που χρησιμοποιούσε ο 62χρονος ως προσωρινό κατάλυμα, βρέθηκαν ακόμη και κατασχέθηκαν:

    (17) ναρκωτικά δισκία, για την αγορά των οποίων απαιτείται ιατρική συνταγή, καθώς και ένα μισό φαρμακευτικό δισκίο, άγνωστης χημικής προελεύσεως.
    (154,7) γραμμάρια αδασμολόγητου καπνού, τα οποία βρέθηκαν στο προσωρινό κατάλυμα του 62χρονου.

Επιπλέον, εντός της οικίας του 62χρονου, συνελήφθη από τους αστυνομικούς ο 49χρονος, διότι στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε, μία αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία, η οποία περιείχε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, μεικτού βάρους (0,7) του γραμμαρίου.

Η ανωτέρω ποσότητα αδασμολόγητου καπνού, θα σταλεί στο Τελωνείο Οινόης Βοιωτίας, προκειμένου να προσδιοριστούν οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι για το Ελληνικό Δημόσιο.

Τις έρευνες και το προανακριτικό έργο διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λιβαδειάς.









Διαβάστε Περισσότερα »

Αν χρωστάς στον Δήμο Αλιάρτου Θεσπιέων κάνε ρύθμιση!

Ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών προς ΟΤΑ Α΄ βαθμού
σύμφωνα με τον νόμο 4257/2014 (ΦΕΚ 93Α/14-04-2014)
στο Δήμο Αλιάρτου - Θεσπιέων

Ο Δήμος Αλιάρτου – Θεσπιέων  ενημερώνει ότι μετά την τροποποίηση του Ν. 4257/2014 «Επείγουσες ρυθμίσεις αρμοδιότητας Υπουργείου Εσωτερικών» επανέρχεται σε ισχύ το άρθρο 51 του Ν. 4257/2014 και παρατείνεται έως την 30.11.2014 η διάρκεια υπαγωγής σε ρύθμιση οφειλών προς Δήμους και επεκτείνεται το εύρος των οφειλών που μπορούν να υπαχθούν σε ρύθμιση (συμπεριλαμβάνοντας οφειλές οι οποίες έχουν βεβαιωθεί και καταστεί ληξιπρόθεσμες έως 31.10.2014).
Οι οφειλές προς τους δήμους δύναται να ρυθμιστούν και να καταβληθούν σε 24 έως 100 δόσεις ανάλογα την περίπτωση.
Στις οφειλές που μπορούν να ρυθμιστούν συμπεριλαμβάνονται και τα μισθώματα με τις προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής, τόκους υπερημερίας, ή τυχόν προβλεπόμενες λοιπές ρήτρες που τις επιβαρύνουν μέχρι την ημερομηνία αυτή.
Σύμφωνα με το νόμο προβλέπεται:
1.    Ληξιπρόθεσμες οφειλές που έχουν βεβαιωθεί μέχρι 31.12.2009, υπάγονται στις ρυθμίσεις των σχετικών διατάξεων του ν. 3801/2009, σε έως 24 δόσεις με απαλλαγή 100% από τις κατά τον Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων (Κ.Ε.Δ.Ε.) προσαυξήσεις και τα πρόστιμα.
2.    Ληξιπρόθεσμες οφειλές που έχουν βεβαιωθεί μετά την 01.01.2010 ρυθμίζονται ως ακολούθως:
i.    Με εφάπαξ καταβολή του ποσού και απαλλαγή κατά ποσοστό 100% από τις κατά Κ.Ε.Δ.Ε. προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής και των προστίμων.
ii. Οφειλές έως 5.000,00 ευρώ, σε 24 μηνιαίες δόσεις, με απαλλαγή 80% από τις κατά Κ.Ε.Δ.Ε. προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής και των προστίμων και υπό την προϋπόθεση ότι κάθε δόση δεν είναι μικρότερη των 100 ευρώ.
iii. Οφειλές από 5.000,01 έως 10.000,00 ευρώ, σε 48 μηνιαίες δόσεις, με απαλλαγή 50% από τις κατά Κ.Ε.Δ.Ε. προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής και των προστίμων.
iv. Οφειλές από 10.000,01 έως 20.000,00 ευρώ, σε 72 μηνιαίες δόσεις, με απαλλαγή 30% από τις κατά Κ.Ε.Δ.Ε. προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής και των προστίμων.
v. Οφειλές από 20.000,01 και πάνω, σε 100 μηνιαίες δόσεις, με απαλλαγή 10% από τις κατά Κ.Ε.Δ.Ε. προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής και των προστίμων.

Καταληκτική προθεσμία υποβολής αιτήσεων για υπαγωγή στη ρύθμιση ορίζεται από το νόμο η 30.11.2014.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους όρους και τις προϋποθέσεις ένταξης στη ρύθμιση, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην Ταμειακή Υπηρεσία του Δήμου Αλιάρτου - Θεσπιέων (Λεωφόρου Αθηνών, Αλίαρτος, Ισόγειο) στα τηλέφωνα 22683-50219 (κα Μαστροκώστα Αλ.)


Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΙΑΡΤΟΥ – ΘΕΣΠΙΕΩΝ

ΝΤΑΣΙΩΤΗΣ Π. ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΣΥΛΛΗΠΤΟ: Δείτε ποιο είναι το ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΟ ΠΟΣΟ για τα διόδια στην διαδρομή Αθήνα - Θεσσαλονίκη!!!


!Μπορεί τα έργα κατασκευής των μεγάλων αυτοκινητοδρόμων της χώρας...
να προχωρούν, αυτό όμως σημαίνει ότι νέοι σταθμοί διοδίων αναμένεται να ανοίξουν μέσα στους επόμενους μήνες και ως εκ τούτου ολοένα και πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη θα πρέπει να βάλουν οι οδηγοί.
Μέσα στα επόμενα δύο χρόνια αναμένεται να προστεθούν στον οδικό χάρτη της χώρας πάνω από 30 σταθμοί διοδίων, αυξάνοντας σε πολλές περιπτώσεις μέχρι και 50% το ήδη αυξημένο κόστος που πληρώνουν σήμερα οι οδηγοί.
Όπως για παράδειγμα η διαδρομή Αθήνα – Θεσσαλονίκη η οποία σήμερα στοιχίζει –με επιστροφή -58 ευρώ, μέσα στους επόμενους μήνες με την εγκατάσταση πέντε επιπλέον μετωπικών διοδίων, το κόστος του ταξιδιού θα «εκτοξευθεί» στα 70 ευρώ.
Ετσι στην Εγνατία Οδό, η οποία σύμφωνα με τους σχεδιασμούς του ΤΑΙΠΕΔ αναμένεται να περάσει σε ιδιώτες, μέσα στους επόμενους μήνες αναμένεται να ανοίξουν οι πρώτοι σταθμοί διοδίων στους κάθετους άξονες (Προμαχώνας, Εύζωνοι και Κρυσταλλοπηγή), ενώ και στον βασικό άξονα ο αριθμός των διοδίων από 7 που είναι σήμερα θα αυξηθεί στου 10, ενώ το ΤΑΙΠΕΔ σχεδιάζει δύο ακόμη μετωπικούς σταθμούς μέχρι το 2017. Να σημειωθεί ότι στην Εγνατία ΟΔό οι υφιστάμενοι σταθμοί διοδίων είναι στην Τύρια (περιοχή Παραμυθιάς Θεσπρωτίας), στο Μαλακάσι (περιοχή Μετσόβου), στον Πολύμυλο Κοζάνης, στα Μάλγαρα Θεσσαλονίκης, στην Ανάληψη (περιοχή Λαγκαδά), στη Μουσθένη Καβάλας και στον Ίασμο Κομοτηνής
Νέα διόδια αναμένονται μέσα στους επόμενους μήνες στον οδικό άξονα Ελευσίνα -Πάτρα (Ολυμπία Οδός). Μέχρι το τέλος του έτους αναμένεται να ανοίξουν άλλοι 6 σταθμοί εκ των οποίων ο ένας θα είναι μετωπικός (Διακοφτό) και οι υπόλοιποι πέντε σε πλευρικοί (Αραχωβίτικα, Καλάβρυτα, Ακράτα, Δερβένι και Ζευγολατιό).
Τέλος αυξήσεις προβλέπονται στα υφιστάμενα διόδια Ζευγολατιού και Ρίου καθώς και επιβολή αμφίπλευρων διοδίων ενώ σήμερα οι οδηγοί πληρώνουν μόνο προς μια κατεύθυνση.
Οσον αφορά την Ιόνια Οδό, 9 ακόμη σταθμοί εκ των οποίων οι 4 θα είναι μετωπικοί θα τοποθετηθούν από τις αρχές του 2016 στην διαδρομή Αντίρριο-Ιωάννινα
Τέλος στον αυτοκινητόδρομο Κόρινθος - Τρίπολη - Καλαμάτα μέχρι το επόμενο καλοκαίρι ένας νέος μετωπικός σταθμός αναμένεται να προστεθεί στο ύψος της Μεγαλόπολης ενώ έξω από τη Καλαμάτα θα προστεθεί ένας ακόμη πλευρικός σταθμός, στον κόμβο Θουρίας με την παράδοση της Περιφερειακής της πόλης.
fpress.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Λατρευτικές εκδηλώσεις στον Ι. Ναό Αγ Γεωργίου Θηβών


Διαβάστε Περισσότερα »

1η Νοεμβρίου: Πανελλήνια Ημέρα Δωρεάς Οργάνων - Δύο συγκλονιστικές ιστορίες και το "διαβατήριο" για μια νέα ζωή


Η δωρεά οργάνων είναι ένα "διαβατήριο" για μια νέα ζωή.
Το μήνυμα αυτό δίνουν, με αφορμή την 1η Νοεμβρίου, Πανελλήνια Ημέρα Δωρεάς Οργάνων, δυο γυναίκες: μία που δώρησε τα όργανα του άντρα της και μία που υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση ήπατος.

Τον Μάρτιο του 2005, ένας 57χρονος γιατρός από τα Γιαννιτσά διακομίζεται στο νοσοκομείο λόγω ανευρύσματος, παθαίνει ανακοπή και η κατάστασή του είναι πλέον μη αναστρέψιμη.

Τη συνέχεια την αφηγείται στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ) η σύζυγός του Ματούλα Μπούφκα: "Ο σύζυγός μου κι εγώ είχαμε βγάλει κάρτα ως δωρητές οργάνων. Όταν στο νοσοκομείο μού είπαν ότι η κατάστασή του ήταν μη αναστρέψιμη, πήγα μόνη μου στους γιατρούς και τους είπα: ξεκινήστε τη διαδικασία. Ήξερα ότι ήθελαν να μού το πουν οι γιατροί, αλλά ήταν δύσκολο να το προτείνουν κι έτσι τους έβγαλα από τη δύσκολη θέση. Ο άντρας μου ήταν ένας άνθρωπος που πρόσφερε όσο ζούσε και πρόσφερε και με τον θάνατό του. Δωρήθηκαν το ήπαρ, τα δυο νεφρά και οι δυο κερατοειδείς. Την καρδιά δεν μπόρεσαν να την πάρουν γιατί είχε πάθει ανακοπή.

Ο πόνος του θανάτου του απαλύνθηκε με τη δωρεά των οργάνων του. Αν μπορούσαν να πάρουν και την καρδιά του, στον τάφο θα έμπαινε μόνο το σώμα του. Πρέπει να γίνονται δωρεές οργάνων. Δεν υπάρχει μεγαλύτερο δώρο για κάποιον που είναι καταδικασμένος, αν δεν υποβληθεί σε μεταμόσχευση. Δεν ξέρω τους λήπτες των οργάνων του συζύγου μου, αλλά θα ήθελα να τους γνωρίσω. Φυσικά αυτό είναι αδύνατο, λόγω του απορρήτου. Το μόνο που ξέρω είναι ότι είναι καλά στην υγεία τους. Όμως θα ήθελα να τους γνωρίσω, Το όνειρό μου είναι να χτυπήσει κάποια μέρα το τηλέφωνο και να είναι κάποιος από αυτούς".

 Δωρίζουν τα μαλλιά τους για να φτιαχτούν περούκες για παιδιά με καρκίνο

Μια άλλη γυναίκα, σε νεαρή ηλικία κι ενώ είναι έγκυος στο δεύτερο παιδί της, προσβάλλεται από ένα σπάνιο αυτοάνοσο νόσημα, που την οδηγεί σταδιακά σε ανεπάρκεια ήπατος. Ύστερα από 13 δύσκολα χρόνια, το ήπαρ της έχει πια καταστραφεί και στα 42 της υποβάλλεται σε μεταμόσχευση, με μόσχευμα που δώρησε η μητέρα ενός 25χρονου, ο οποίος είχε χάσει τη ζωή του. Είναι η Χριστίνα Θεοδωρίδου, η οποία είναι σήμερα πρόεδρος του σωματείου ηπατομεταμοσχευθέντων "ΗΠΑΡχω".

"Στα 29 μου και ενώ ήμουν έγκυος στο δεύτερο παιδί μου, μού διαγνώστηκε σκληρυντική χολαγγειίτιδα. Είναι ένα σπάνιο αυτάνοσο νόσημα που καταστρέφει το ήπαρ. Επί 13 χρόνια ζούσα μια πολύ δύσκολη ζωή. Έπαιρνα φάρμακα και η κατάστασή μου επιδεινωνόταν σταδιακά. Πάλευα καθημερινά με τον θάνατο. Για κάποιον που περιμένει να υποβληθεί σε μεταμόσχευση είναι η μαγική εκείνη στιγμή που χτυπά το τηλέφωνο, που τού δίνει το διαβατήριο για τη ζωή. Μετά τη μεταμόσχευση ήμουν άλλος άνθρωπος. Έχουν περάσει 11 χρόνια από τότε και η ζωή μου έχει αλλάξει, ζω πια φυσιολογικά. Κάθε μέρα και κάθε λεπτό προσεύχομαι να είναι ελαφρύ το χώμα που σκεπάζει εκείνο το παλικάρι, του οποίου το ήπαρ μεταμοσχεύθηκε σε εμένα. Με την απόφαση που πήρε η μητέρα του, θεωρώ ότι απαλύνθηκε ο πόνος της. Ήταν το σημαντικότερο μνημόσυνο που θα μπορούσε να κάνει για το παιδί της" δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η κ. Θεοδωρίδου.

Η ίδια χαρακτηρίζει τη δωρεά οργάνων ως μια ύψιστη πράξη αγάπης και αλτρουισμού, αλλά και ως ένα "διαβατήριο" για τη ζωή . "Με τη δωρεά, οι συγγενείς μπορούν να σώσουν 10 ζωές και να χαρίσουν ποιότητα ζωής στον ασθενή, στον οποίο θα μεταμοσχευθούν τα όργανα. Κάποιος που έχει νεφρική ή καρδιακή ανεπάρκεια έχει μια πολύ δύσκολη ζωή, με πολύ καλή ποιότητα, μπορεί όμως να κρατηθεί στη ζωή με μηχανική υποστήριξη. Ένας που έχει ηπατική ανεπάρκεια δεν έχει τη δυνατότητα της μηχανικής υποστήριξης, πεθαίνει" προσθέτει η κ. Θεοδωρίδου, τονίζοντας ότι και η ίδια και όλα τα μέλη της οικογένειάς της έχουν δηλώσει ότι είναι δωρητές οργάνων.


Διαβάστε Περισσότερα »

Από σήμερα στο Taxis τα τέλη κυκλοφορίας-Πώς θα τα βρείτε


Οι κάτοχοι αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών θα μπορούν να βρουν από σήμερα στο Taxisnet και να εκτυπώσουν τα τέλη κυκλοφορίας για το 2015.

Σημειώνεται ότι τα τέλη δεν θα αναρτηθούν στο αυτοκίνητο ή στη μοτοσικλέτα δηλαδή οι κάτοχοι οχημάτων δεν θα λάβουν κατά την πληρωμή το γνωστό αυτοκόλλητο, παρά μία απόδειξη ότι κατέβαλαν το αντίτιμο των τελών.

Όσοι δεν έχουν πρόσβαση σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές μπορούν με την άδεια κυκλοφορίας και τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου να μεταβούν στις τράπεζες, να πληρώσουν απευθείας και να παραλάβουν τη σχετική απόδειξη. Η προθεσμία πληρωμής λήγει στις 31 Δεκεμβρίου.
Τα ειδοποιητήρια διατίθενται και φέτος αποκλειστικά μέσω Internet. Πώς θα τα βρείτε; Κάνοντας κλικ ΕΔΩ
Ειδικότερα, τα τέλη κυκλοφορίας για το 2015, με βάση τα κυβικά του κάθε Ι.Χ. και την εκπομπή ρύπων, διαμορφώνονται ως εξής:

Οχήματα με ταξινόμηση έως 31/10/2010:

• Από 51 έως 300 κυβικά εκατοστά 22 ευρώ
• Από 301 έως 785 κ.ε. 55 ευρώ
• Από 786 έως 1.071 κ.ε. 120 ευρώ
• Από 1.072 έως 1.357 κ.ε. 135 ευρώ
• Από 1.358 έως 1.548 κ.ε. 240 ευρώ
• Από 1.549 έως 1.738 κ.ε. 265 ευρώ
• Από 1.739 έως 1.928 κ.ε. 300 ευρώ
• Από 1.929 έως 2.357 κ.ε. 660 ευρώ
• Από 2.358 έως 3.000 κ.ε. 880 ευρώ
• Από 3.001 έως 4.000 κ.ε. 1.000 ευρώ
• Από 4.001 κ.ε. και άνω 1.320 ευρώ

Οχήματα με ταξινόμηση από 1/11/2010 (με βάση τις εκπομπές ρύπων):

• Από 0 - 100 (γραμμάριο ανά χιλιόμετρο) μηδενικό κόστος.
• Από 101 - 120 (γρ./χλμ.) το κόστος είναι 0,90 ευρώ
• Από 121 - 140 (γρ./χλμ.) 1,10 ευρώ
• Από 141 - 160 (γρ./χλμ.) 1,70 ευρώ
• Από 161 - 180 (γρ./χλμ.) 2,25 ευρώ
• Από 181 - 200 (γρ./χλμ.) 2,55 ευρώ
• Από 201 - 250 (γρ./χλμ.) 2,80 ευρώ. • Ανω των 251 (γρ./χλμ.) 3,40 ευρώ.

Διαβάστε Περισσότερα »

Συννεφιασμένο το Σάββατο -Σε ποιες περιοχές θα βρέξει

Συννεφιασμένος θα είναι ο ουρανός σήμερα, με τοπικές βροχές να εκδηλώνονται στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν τις πρωινές ώρες στα νοτιοδυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

Αναλυτική πρόγνωση καιρού από την ΕΜΥ

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: λίγες νεφώσεις.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά 5 πρόσκαιρα 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 4 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στην ανατολική Μακεδονία η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στα νοτιά με τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες κυρίως στο Ιόνιο. Γρήγορα ο καιρός θα βελτιωθεί.
Άνεμοι: ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 και στο νότιο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 09 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική στερεά και την Εύβοια.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα νοτιά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 11 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στη βόρεια Κρήτη, οπού είναι πιθανό να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα ασθενήσουν.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα δυτικά τοπικά μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά στο βόρειο Αιγαίο 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 16 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική
Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ανατολικά και τα βόρεια.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά 6 τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια και τα ανατολικά η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: λίγες νεφώσεις.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίου.


Διαβάστε Περισσότερα »

Απίστευτη τραγωδία στο Ψυχικό: Σκάλα έπνιξε 21χρονη υπάλληλο καταστήματος παιχνιδιών μέσα στο ασανσέρ

Ενα απίστευτο δυστύχημα συνέβη το βράδυ της Παρασκευής σε ασανσέρ καταστήματος παιδικών παιχνιδιών στο Ψυχικό.
Μια νεαρή υπάλληλος του καταστήματος, μόλις 21 ετών, βρέθηκε νεκρή από την Πυροσβεστική Υπηρεσία που κλήθηκε να την απεγκλωβίσει από το ασανσέρ. Στον θάλαμο βρέθηκε μια σκάλα η οποία εικάζεται ότι ευθύνεται για το τραγικό δυστύχημα.
Σύμφωνα με μαρτυρίες η άτυχη γυναίκα, που εργάζονταν στο κατάστημα επί της οδού Ομήρου 9 στο Ψυχικό, πήρε το ασανσέρ για να κατέβει από όροφο στο ισόγειο, έχοντας μαζί της μία σκάλα.

Οι πρώτες εικασίες αναφέρουν ότι η σκάλα μπλόκαρε στο κενό μεταξύ της καμπίνας του ανελκυστήρα και της πόρτας, γύρισε στο λαιμό της και την έπνιξε.

Οι άνδρες της Πυροσβεστικής που έφτασαν στο σημείο απεγκλώβισαν την κοπέλα αλλά ήταν ήδη αργά καθώς διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Το τραγικό περιστατικό ερευνά η Αστυνομία.


Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ