Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

Το χάλι μας...τα χάλια τους!!!

Απίστευτες εικόνες που σοκάρουν,είδαμε σήμερα το πρωί στον Περμησσό ποταμό.Πραγματικά, οι εικόνες μιλάνε από μόνες τους και το θέαμα είναι θλιβερό και εξοργιστικό.Τα  ελαιοτριβεία της περιοχής διοχετεύευουν τα απόβλητα κατευθείαν στα χωράφια, με αποτέλεσμα όλα αυτά να καταλήγουν στον Περμησσό! Εδώ και αρκετά χρόνια δέχεται τη ρύπανση και την αδιαφορία των"αναρμόδιων" αρμόδιων,Δήμος Αλιάρτου Θεσπιέων,Π.Ε. Βοιωτίας,Περιφέρεια Στερεάς.Οι υπεύθυνοι δεν δικαιολογούνται  οφείλουν να κάνουν το χρέος τους - έστω και τώρα,το πρόβλημα αυτό είναι σοβαρότατο και επιβάλλεται άμεση λήψη μέτρων.Σοβαρό πρόβλημα έντονης δυσοσμίας αντιμετωπίζουν κάτοικοι του Νεοχωρίου  οι οποίοι μένουν στην είσοδο του χωριού δηλαδή εκατό μέτρα απο το ποτάμι. Είναι κρίμα που για άλλη μια φορά η προσπάθεια της πολιτείας για μέτρα προστασίας του περιβάλλοντος από την ανεξέλεγκτη λειτουργία των ελαιοτριβείων πέρασε στα αζήτητα
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΙΟΥ ΠΡΙΝ ΤΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ
Αναφερόμαστε στην αλλαγή του τρόπου λειτουργίας των ελαιοτριβείων και την υποχρεωτική συλλογή των υγρών αποβλήτων (που δεν γίνεται, ενώ θα έπρεπε) με αποτέλεσμα τα υγρά απόβλητα (λιόζουμα ή κατσίγαρος) να πέφτουν στα ρέματα και να καταλήγουν στα ποτάμια.
Δέν πάει άλλο, καλά τα λόγια,  αλλά αυτό που προέχει είναι η υγεία των κατοίκων του Νεοχωρίου.    Είχαμε ζητήσει  το καλοκαίρι απο τον  Δήμο Αλιάρτου Θεσπιέων να καθαριστεί το ποτάμι,αλλά η προσπάθειά μας έπεσε στο κενό.(ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ)
 Ο Περμησσός ποταμός είναι ένα ποτάμι που αγαπήσαμε πολύ, όχι απλά επειδή έτυχε να διασχίζει το χωριό μας, αλλά για όλα όσα ζήσαμε και δημιουργήσαμε γύρω απο αυτό.
 Αφορμή για την  παρέμβασή μας αποτελεί η μαυρίλα  που ξεκίνησε να κατεβαίνει στον Περμησσό όπως δείχνουν και οι φωτογραφίες που έχουμε αναρτήσει.

Είναι προφανές ότι η μαυρίλα αυτή προέρχεται από κάποια ελαιοτριβεία της Άσκρης  που μέσω αυλακιών καταλήγουν στον ποταμό και στη συνέχεια....
Η προστασία του περιβάλλοντος είναι ιερή υποχρέωση όλων μας.
Ελπίζουμε πως κάποιοι θα μας ακούσουν και θα ευαισθητοποιηθούν.
Αυτό είναι πηγάδι γεμάτο αποβλητα που είχε τη τύχη να βρίσκεται δίπλα στο ποτάμι


 
Τα απόβλητα βγήκαν στον αγροτικό δρόμο















.
Διαβάστε Περισσότερα »

O Ιερώνυμος πάει στη Γερμανία για ιατρικές εξετάσεις - Θα μείνει για δέκα ημέρες

Για προγραμματισμένες ιατρικές εξετάσεις μεταβαίνει αύριο Τρίτη στη Γερμανία, ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, οι εξετάσεις αφορούν μυοσκελετικά προβλήματα που οφείλονται σε ορθοπεδικές επεμβάσεις του παρελθόντος.

Ο προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας, θα παραμείνει στην Γερμανία μέχρι τις 4 Δεκεμβρίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ στα σώματα Ασφαλείας Εύβοιας! Ώρες αγωνίας για την οικογένεια της 36χρονης...

Συναγερμός έχει σημάνει σε όλα τα Σώματα Ασφαλείας Εύβοιας, τους συγγενείς και οικείους της 36χρονης Μαρίας από τη Χαλκίδα που εξαφανίστηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου από το σπίτι της αδελφής της στην Ιστιαία.

Η Μαρία μαζί με τον σύζυγό της διέμενε στην πόλη της Χαλκίδας όπου και εργαζόταν στην επιχείρηση του αδελφού της. Την Παρασκευή μετά τη δουλειά της ενημέρωσε τους οικείους της ότι θα επισκέπτονταν την αδελφή της στην Ιστιαία, απ’όπου και εξαφανίστηκε λίγες ώρες μετά την αναχώρησή της από την παρέα γιανα κοινμηθει.

Όπως διαβάζουμε στο lamiastar.gr,  γύρω στις 02:00 τα ξημερώματα όταν και την αναζήτησαν ήταν ήδη εξαφασνισμένη από το δωμάτιο της, έχοντας ωστόσο αφήσει πίσω της όλα τα προσωπικά αντικείμενα (τσάντα, πορτοφόλι, κινητό τηλέφωνο…), φορώντας μόνον τα ρούχα (μία φόρμα) με τα οποία είχε ξαπλώσει.

Η νεαρή γυναίκα έχει ύψος 1.65μ, βάρος 65 κιλά, μαύρα μαλλιά, καστανά μάτια και οδηγεί αυτοκίνητο μάρκας LANCIA Y, ανθρακί χρώματος με αριθμό κυκλοφορίας ΧΑΡ 1253.

Όποιος την έχει δει ή γνωρίζει κάτι, παρακαλείται να βοηθήσει επικοινωνώντας άμεσα με το κινητό του αδελφού της, Ανέστης Αλιμπινίσης 6972710002, είτε με το Αστυνομικό Τμήμα Ιστιαίας (τηλ 2226052254 & 2226053166) όπου έχει δηλωθεί η εξαφάνιση της.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ποιες συσκευές "φουσκώνουν" τον λογαριασμό



Αποκαλυπτική είναι η έρευνα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης για τις χρεώσεις της ΔΕΗ, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στις αλήθειες και τους μύθους για το τι τελικά είναι εκείνο που «φουσκώνει» τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος.

Πρόκειται για το ευρωπαϊκό ερευνητικό έργο με τίτλο: «Αντίστροφη μέτρηση για κατοικίες χαμηλού άνθρακα» (Countdown to Low Carbon Homes), που υλοποιήθηκε στο πλαίσιο των δράσεων «Eracobuild» της ΕΕ, καταγράφοντας τις καλές πρακτικές για μια πετυχημένη ενεργειακή αναβάθμιση. Για τη διεξαγωγή της έρευνας στην Ελλάδα επιλέχθηκαν 20 κατοικίες στη Θεσσαλονίκη, που έχουν ήδη κάνει κάποια ενεργειακή αναβάθμιση πρόσφατα και καταγράφηκε η εμπειρία των κατοίκων τους και οι επιπτώσεις στις συνθήκες διαβίωσής τους. Παράλληλα, επιλέχθηκαν άλλες 20 κατοικίες στη Θεσσαλονίκη που επιθυμούν να κάνουν ενεργειακή αναβάθμιση, στο άμεσο μέλλον.

Σύμφωνα με έρευνα του ΑΠΘ, ένα από τα πρώτα πράγματα που πρέπει να κάνει κάποιος όταν επιθυμεί να αναβαθμίσει ενεργειακά το σπίτι του είναι να αλλάξει πρώτα το ψυγείο και μετά τα κουφώματαΚαι στις 40 επιλεγμένες κατοικίες (διαφόρων τυπολογιών, παλαιότητας και σε περιοχές με διαφορετικά κλιματολογικά χαρακτηριστικά) εγκαταστάθηκε ένα έξυπνο φιλικό σύστημα παρακολούθησης της ηλεκτρικής ενεργειακής κατανάλωσης, το οποίο κατέγραφε σε 24ωρη βάση την ενεργειακή τους συμπεριφορά. Όλες οι κατοικίες που αναβαθμίστηκαν ενεργειακά είχαν σημαντική διαφορά στα έξοδα θέρμανσής τους, τα οποία μειώθηκαν μέχρι και 65%. Ιδιαίτερα σημαντικές ήταν οι μεταβολές στην ποιότητα των εσωτερικών συνθηκών, είτε λόγω ηχομόνωσης στην περίπτωση αλλαγής κουφωμάτων, είτε λόγω θερμομόνωσης με ουσιαστική θερμική προστασία και αυξημένη άνεση του χώρου τους καλοκαιρινούς μήνες.

Αντίστοιχα στην περίπτωση των 20 κατοικιών που σχεδιάζεται να αναβαθμιστούν ενεργειακά διαπιστώθηκε ότι υπάρχουν σημαντικά περιθώρια εξοικονόμησης ενέργειας, που σε κάθε περίπτωση είναι μεγαλύτερα από 15% και φθάνουν μέχρι 75%.

Πεταμένα λεφτά λόγω... άγνοιας

«Προσδιορίσαμε τις καλές πρακτικές που μπορεί να εφαρμόσει ο ιδιοκτήτης ενός σπιτιού, για μία πετυχημένη ενεργειακή αναβάθμιση, βγάλαμε όμως και συμπεράσματα που δεν τα περιμέναμε στον βαθμό που τα διαπιστώσαμε» τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο επιστημονικός υπεύθυνος του έργου, αναπληρωτής καθηγητής του Εργαστηρίου Συστημάτων Ηλεκτρικής Ενέργειας του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΑΠΘ, Γρηγόρης Παπαγιάννης.

Όπως εξηγεί, συχνά παρατηρούνται αστοχίες ως προς το επιθυμητό αποτέλεσμα της ενεργειακής αναβάθμισης ενός σπιτιού και αυτό οφείλεται εν μέρει σε λανθασμένη αξιολόγηση των παρεμβάσεων που πρέπει να γίνουν, αφετέρου στην υποτίμηση μία σειράς παραγόντων, που συμβάλλουν στην αυξημένη ενεργειακή κατανάλωση.

«Η εξωτερική θερμομόνωση μίας κατοικίας είναι η παρέμβαση που μπορεί να οδηγήσει στη μεγαλύτερη εξοικονόμηση και όμως οι ιδιοκτήτες κατά κανόνα επιλέγουν ως προτεραιότητα να αλλάξουν κουφώματα, μάλλον γιατί η αλλαγή αυτή είναι πιο ορατή στο μάτι» αναφέρει ως χαρακτηριστικό παράδειγμα ο καθηγητής, προτρέποντας όσους σχεδιάζουν να αναβαθμίσουν ενεργειακά το σπίτι τους να συμβουλευτούν κάποιον ειδικό μηχανικό για να τους καθοδηγήσει.

«Πριν τα κουφώματα αλλάξτε ψυγείο»

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα στοιχεία που ανέδειξε η επεξεργασία των μετρήσεων στις 40 κατοικίες, είναι η αποφυγή της σπατάλης ηλεκτρικής ενέργειας που μπορεί να επιτευχθεί με την αντικατάσταση παλιών ηλεκτρικών συσκευών.

Η επιλογή ηλεκτρικών συσκευών ανώτερης ενεργειακής κλάσης περιορίζει αισθητά την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος«Ίσως κάποιος δεν το συνειδητοποιεί, αλλά τα παλιά ψυγεία, μπορεί να μη χαλάνε εύκολα, αλλά λειτουργούν ολόκληρο το 24ωρο και είναι εξαιρετικά ενεργοβόρα» σημειώνει ο κ. Παπαγιάννης, προσθέτοντας ότι μετρήθηκε πως η αντικατάσταση ψυγείου δύναται να αποσβεστεί σε διάστημα μόλις δύο ετών.

Γενικότερα, όπως εξηγεί ο καθηγητής, η επιλογή ηλεκτρικών συσκευών ανώτερης ενεργειακής κλάσης περιορίζει αισθητά την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος. Μάλιστα, όπως προσθέτει, ακόμα και οι ίδιοι οι κατασκευαστές ηλεκτρικών συσκευών τείνουν να περιορίζουν την ισχύ που έχουν τα νεότερα μοντέλα, ιδίως στις ηλεκτρικές σκούπες, καθώς τα τελευταία χρόνια κυκλοφορούσαν μοντέλα χιλιάδων watt.

«Μην υποτιμάτε το πιστολάκι ή το tablet»

Το πιστολάκι είναι μία από τις πλέον ενεργοβόρες ηλεκτρικές συσκευές, πιο ενεργοβόρα ακόμη και από το σίδερο, αποκάλυψαν οι μετρήσεις στις 40 κατοικίες.

«Ήταν από τις μετρήσεις που εξέπληξαν τους ιδιοκτήτες» σύμφωνα με τον κ.Παπαγιάννη. Επίσης, επιβεβαιώθηκε η σπατάλη ρεύματος που προκαλείται από τις συσκευές, οι οποίες βρίσκονται σε κατάσταση αναμονής (stand-by), όπως τηλεοράσεις και υπολογιστές, ή αφήνονται για ώρες σε κατάσταση φόρτισης (tablets, κινητά)

Τα αποτελέσματα της έρευνας θα παρουσιαστούν αναλυτικά αύριο στο ΚΕ.Δ.Ε.Α. του ΑΠΘ.


Διαβάστε Περισσότερα »

Συνεδριάζει την Παρασκευή το Δ.Σ. του Δήμου Λεβαδέων

Με την παρούσα, σας προσκαλούμε σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί την 28η Νοεμβρίου 2014, ημέρα Παρασκευή και ώρα 18.00 μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Λεβαδέων στο Παλαιό Δημαρχείο – Πλ. Εθνικής Αντίστασης.

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι τα εξής:

1.Αξιολόγηση Δομών των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης Ά Βαθμού.
2.Παραλαβή Συνόλου Μελετών με τίτλο: «Μελέτη Αποχέτευσης – Προσαγωγής Ακαθάρτων & Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων (ΕΕΛ) Κοινότητας Κυριακίου του υποέργου 1:  «Μελέτη Αποχέτευσης – Προσαγωγής Ακαθάρτων & Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων (ΕΕΛ) Κοινότητας Κυριακίου» (κωδικός Πράξης ΣΑ: 2011ΣE07580153, ΣΑΕ 0758)

3.Έγκριση μελέτης του έργου: «Κατασκευή Περίφραξης Αντλιοστασίων του Δήμου Λεβαδέων».

4.Λήψη απόφασης υποβολής Αίτησης χρηματοδότησης πράξης στο Πρόγραμμα «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007-2013» (Π.Α.Α. 2007-2013) – Μέτρο 321: “Βασικές υπηρεσίες για την οικονομία και τον αγροτικό πληθυσμό».

                                         Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
                                                        Γεωργαντά Ελισάβετ (Ελίζα)
Διαβάστε Περισσότερα »

Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας για την παροχή τροφίμων σε αστέγους



Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, αναγνωρίζοντας τις ανάγκες των πολιτών σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία και δει των ασθενέστερων ομάδων του πληθυσμού της, επιδεικνύει εμπράκτως το κοινωνικό της πρόσωπο, με την υπογραφή σύμβασης με το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας για την παροχή τροφίμων σε αυτούς που ανήκουν σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες που χρήζουν βοηθείας.
Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης υπέγραψε σύμβαση με τον Υφυπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Βασίλη Κεγκέρογλου, βάσει της οποίας θα υλοποιηθεί έργο παροχής τροφίμων σε αστέγους και άτομα που διαβιούν σε συνθήκες στέγης, οι οποίες δεν εξασφαλίζουν δυνατότητα καθημερινής σίτισης και διατροφής.
Το συνολικό κόστος του έργου ανέρχεται στο ποσό των 200.000 ευρώ, ενώ τα  τρόφιμα που θα παρασχεθούν στους δικαιούχους, οι οποίοι μπορούν να είναι είτε άτομα, είτε οικογένειες, είναι, μεταξύ άλλων, ζυμαρικά, ρύζι, όσπρια, αλεύρι, ψωμί, φέτα, κεφαλογραβιέρα, γραβιέρα, κασέρι, κοτόπουλο, λάδι, γάλα, πατάτες, φρούτα, λαχανικά, ξηροί καρποί, μέλι, σταφίδες, καφές, ζάχαρη κλπ.
Αρμόδιοι για τη διανομή είναι οι κατά τόπους δήμοι, οι οποίοι προσεχώς θα ενημερωθούν για τη διαδικασία.
Δεδομένων των παρουσών συνθηκών φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού με τις οποίες έρχεται αντιμέτωπο ολοένα και μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού, με αποτέλεσμα την ένταση του προβλήματος σίτισης, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας αναλαμβάνει δράση, προκειμένου να αντιμετωπιστούν επειγόντως τα οξυμένα προβλήματα που δημιουργεί η δύσκολη οικονομική κατάσταση της χώρας μας.

Διαβάστε Περισσότερα »

Να αποκτήσουν αυτοτέλεια τα Νοσοκομεία Λιβαδειάς και Θήβας


Ερώτηση
Προς τον Υπουργό Υγείας

Θέμα: Να αποκτήσει αυτοτέλεια το Γενικό Νοσοκομείο Λιβαδειάς και το Νοσοκομείο Θήβας.
Στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Υγείας με τίτλο «Σύσταση Επιστημονικών Ιατρικών Εταιρειών και λοιπές διατάξεις», το οποίο έχει τεθεί σε διαβούλευση, με τα άρθρα 18, 19 και 20 παύεται η ενοποίηση ορισμένων νοσοκομείων. Συγκεκριμένα, με το άρθρο 18 παύεται η ενοποίηση του ΠΓΝ Αλεξανδρούπολης και του ΓΝ Διδυμότειχου τα οποία αποκτούν πλέον την αυτοτέλειά τους, ενώ το ίδιο συμβαίνει  με το ΓΝ Έδεσσας και το ΓΝ Γιαννιτσών (άρθρο 19), αλλά και με νοσοκομεία ειδικού καθεστώτος της Αττικής (άρθρο 20).
Το ίδιο πρέπει να γίνει και με το ΓΝ Λιβαδειάς και το Νοσοκομείο Θήβας τα οποία πρέπει να επανέλθουν στην προγενέστερη κατάσταση και να αποκτήσουν την αυτοτέλειά τους, δεδομένου ότι  εξυπηρετούν περιοχές με τα ίδια δημογραφικά χαρακτηριστικά με τα νοσοκομεία των άρθρων 18 και 19.
Με βάση τα ανωτέρω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
Σε ποιες άμεσες ενέργειες προτίθεται να προβεί ώστε να αποκτήσει το ΓΝ Λιβαδειάς και το Νοσοκομείο Θήβας την αυτοτέλειά τους;

Ο ερωτών βουλευτής
Γιάννης Σταθάς

Διαβάστε Περισσότερα »

Ο ΤΡΙΓΩΝΟΨΑΡΟΥΛΗΣ ΣΤΗ ΘΗΒΑ

 “ Βιβλιοδράσεις για μια αντιρατσιστική εκπαίδευση”


Μαθητές των σχολείων της Θήβας και ο Βαγγέλης Ηλιόπουλος με τον Τριγωνοψαρούλη, παίζουν ψαρόσφαιρο , τραγουδούν και δραματοποιούν την Πέμπτη 27 Νοεμβρίου στις 6.00 μ.μ στην αίθουσα εκδηλώσεων του 4ου Δημοτικού Σχολείου Θήβας.

 Η εκδήλωση απευθύνεται τόσο σε Δασκάλους όσο και Νηπιαγωγούς, αλλά και κάθε εκπαιδευτικό στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Θα παρουσιαστούν δράσεις που μπορούν να εφαρμόσουν οι εκπαιδευτικοί στο σχολείο, προκειμένου οι μαθητές να κατανοήσουν τα δικαιώματά τους αλλά και του πολίτη γενικότερα, τα προβλήματα επικοινωνίας και εμπιστοσύνης μεταξύ των μελών μιας ομάδας και, τέλος, να μπορούν να επιχειρηματολογήσουν σχετικά με φλέγοντα ζητήματα όπως ο ρατσισμός, η ξενοφοβία και η ετερότητα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Αυτό είναι το νέο πρόγραμμα σπουδών στο Λύκειο -Ολες οι αλλαγές στις πανελλαδικές

Το νέο πρόγραμμα σπουδών στο Λύκειο περιγράφεται στην τροπολογία που κατέθεσε ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος στη Βουλή.

Μεταξύ των όσων προβλέπει η τροπολογία, στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Λυκείου προστίθεται και το μάθημα της Πληροφορικής στην Ομάδα Προσανατολισμού «Θετικές και Τεχνολογικές Επιστήμες», εναλλακτικά με το μάθημα της Χημείας. Επίσης δίνεται η δυνατότητα σε ώρες εντός της πρωινής λειτουργίας να λειτουργούν τμήματα ειδικών μαθημάτων, ιδίως ελεύθερου και γραμμικού σχεδίου, ισπανικών, ιταλικών, για την προετοιμασία των μαθητών που επιθυμούν να εισαχθούν σε σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, που απαιτούν εξέταση σε ειδικά μαθήματα.

Επιπλέον, προβλέπεται ότι ο συντελεστής βαρύτητας κάθε μαθήματος ορίζεται με υπουργική απόφαση έως την 1η Μαρτίου κάθε έτους και ισχύει για τις εξετάσεις του επόμενου έτους. Μάλιστα για ένα από τα μαθήματα αυτά, ανά Σχολή, Τμήμα ή Εισαγωγική Κατεύθυνση, ο συντελεστής ορίζεται ύστερα από πρόταση της ΑΔΙΠ.

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Γενικού Λυκείου

Για τη διάρθρωση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Γενικού Λυκείου, με την τροπολογία τροποποιείται το πρόγραμμα μαθημάτων της Γ΄Τάξης του ημερήσιου Λυκείου και το μάθημα του εκπαιδευτικού προγράμματος της Φυσικής Αγωγής πραγματοποιείται σε δύο ώρες εβδομαδιαίως. Προστίθεται επίσης και το μάθημα της Πληροφορικής στην Ομάδα Προσανατολισμού «Θετικές και Τεχνολογικές Επιστήμες», εναλλακτικά με το μάθημα της Χημείας. Προβλέπεται ακόμη ότι σε ώρες εντός πρωινής λειτουργίας των Γενικών Λυκείων υπάρχει δυνατότητα να λειτουργούν και τμήματα ειδικών μαθημάτων ιδίως ελεύθερου και γραμμικού σχεδίου, ισπανικών, ιταλικών.

Στην Γ΄ Τάξη Ημερήσιου Γενικού Λυκείου εφαρμόζεται πρόγραμμα μαθημάτων 33 ωρών, που περιλαμβάνει μαθήματα γενικής παιδείας 13 διδακτικών ωρών εβδομαδιαίως και 3 Ομάδες Μαθημάτων Προσανατολισμού: την Ομάδα Ανρθωπιστικών, την Ομάδα Θετικών και την Ομάδα των Οικονομικών-Πολιτικών-Κοινωνικών και Παιδαγωγικών Σπουδών, μεταξύ των οποίων οι μαθητές καλούνται να επιλέξουν αυτήν της προτίμησης τους. Τα μαθήματα του κοινού εκπαιδευτικού προγράμματος (γενικής παιδείας) είναι τα εξής: α) Νέα Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, 6 διδακτικών ωρών, με διακριτά διδακτέα αντικείμενα - κλάδους τη Νέα Ελληνική Γλώσσα, 4 ωρών και τη Λογοτεχνία, 2 ωρών, β) Ιστορία 2 ωρών, γ) Θρησκευτικά, 1 ώρας, δ) Ξένη Γλώσσα, 2 ωρών (Αγγλικά ή Γαλλικά ή Γερμανικά) και ε) Φυσική Αγωγή, 2 ωρών.

Τα μαθήματα της Ομάδας Προσανατολισμού των Θετικών Επιστημών είναι α) Φυσική, 6 ωρών, β) Μαθηματικά, 8 ωρών ή Βιολογία 8 ωρών, γ) Χημεία, 6 ωρών ή Πληροφορική, 6 ωρών.

Θέματα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση

Με την τροπολογία ορίζονται λεπτομερέστερα οι Σχολές, τα Τμήματα και οι Εισαγωγικές Κατευθύνσεις, όπου μπορούν να εισάγονται, κατόπιν πανελλαδικών εξετάσεων, οι απόφοιτοι Γενικού και Επαγγελματικού Λυκείου. Εντάσσεται στα μαθήματα της Ομάδας Προσανατολισμού Θετικών Επιστημών το μάθημα της Πληροφορικής, εναλλακτικά με το μάθημα της Χημείας, με βάση τις Σχολές, τα τμήματα ή τις Εισαγωγικές κατευθύνσεις όπου επιθυμεί να εισαχθεί ο μαθητής. Επιπλέον θεσπίζεται ότι ο συντελεστής βαρύτητας κάθε μαθήματος ορίζεται με υπουργική απόφαση μέχρι την 1η Μαρτίου κάθε έτους και ισχύει για τις εξετάσεις του επόμενου έτους. Μάλιστα για ένα από τα μαθήματα αυτά, ανά Σχολή, Τμήμα ή Εισαγωγική Κατεύθυνση, ο συντελεστής ορίζεται μετά από πρόταση της ΑΔΙΠ. Προστίθεται στα εξεταζόμενα μαθήματα του ΕΠΕ «Θετικές και Τεχνολογικές Επιστήμες» το μάθημα της Πληροφορικής, εναλλακτικά με το μάθημα της Χημείας. Παράλληλα αφαιρείται ο κλάδος της λογοτεχνίας από το εξεταζόμενο μάθημα «Νέα Ελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία» όλων των Επιστημονικών Πεδίων Εξειδίκευσης, το οποίο ονομάζεται πλέον «Νέα Ελληνική Γλώσσα».

Σύμφωνα με την τροπολογία, τα πανελλαδικώς τέσσερα εξεταζόμενα μαθήματα ανά Ομάδα Μαθημάτων Προσανατολισμού και Επιστημονικό Πεδίο Εξειδίκευσης (ΕΠΕ) για την εισαγωγή σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ είναι τα εξής:

Α) ΕΠΕ-Ανθρωπιστικές Σπουδές, Νομικές:

Ι. Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία

ΙΙ. Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία

ΙΙΙ. Ιστορία και

ΙV. Λατινικά

Β) ΕΠΕ-Θετικές και Τεχνολογικές Επιστήμες

Ι. Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία

ΙΙ. Μαθηματικά

ΙΙΙ. Φυσική και

ΙV. Χημεία ή Πληροφορική, κατά περίπτωση

Γ) ΕΠΕ-Επιστήμες Υγείας

Ι. Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία

ΙΙ. Φυσική

ΙΙΙ. Χημεία και

ΙV. Βιολογία

Δ) ΕΠΕ-Επιστήμες Οικονομίας, Κοινωνικές και Πολιτικές Επιστήμες:

Ι. Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία

ΙΙ. Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής

ΙΙΙ. Αρχές Οικονομικής Επιστήμης και

IV. Στοιχεία Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών

Ε) ΕΠΕ-Παιδαγωγικών Επιστημών:

Ι. Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία

ΙΙ. Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής

ΙΙΙ. Ιστορία και

ΙV. Αρχές Φυσικών Επιστημών.

Ορίζεται επίσης ότι ειδικά για το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016 δίνεται κατ΄ εξαίρεση το δικαίωμα συμμετοχής στο 10% των θέσεων εισακτέων και σε όσους είχαν συμμετάσχει στις πανελλαδικές εξετάσεις των ημερήσιων Λυκείων το έτος 2013. Προβλέπεται ότι κατά το έτος 2016 θα διενεργηθούν εξετάσεις και με το καταργούμενο σύστημα εισαγωγής τόσο για τους αποφοίτους Δ΄ Τάξης ΓΕΛ και ΕΠΑΛ, σχολικού έτους 2015-2016, όσο και για τους αποφοίτους ημερήσιων και εσπερινών Λυκείων προηγούμενων ετών.

Εγγραφή, Προαγωγή και Απόλυση μαθητών Γενικού και Επαγγελματικού Λυκείου

Στην τροπολογία έχει περιληφθεί διάταξη σύμφωνα με την οποία το μάθημα Εισαγωγή στις Αρχές της Επιστήμης των ΗΥ δεν περιλαμβάνεται στα εξεταζόμενα μαθήματα των απολυτήριων εξετάσεων του Ημερήσιου και του Εσπερινού Γενικού Λυκείου. Το ελάχιστο όριο ηλικίας για την εγγραφή στα εσπερινά ΕΠΑΛ καθορίζεται εφεξής στα 15 έτη αντί των 16 ετών που ισχύει σήμερα. Διαφοροποιείται εφεξής, ο τρόπος υπολογισμού του πτυχίου ΕΠΑΛ από εκείνου του απολυτηρίου ΕΠΑΛ και παρέχεται η δυνατότητα στους αποφοίτους του Γενικού Λυκείου που εγγράφονται στη Β΄ Τάξη ΕΠΑΛ να απαλλάσσονται από τα μαθήματα γενικής παιδείας και να λαμβάνουν μόνο πτυχίο. Παρατείνεται και για το σχολικό έτος 2014-2015 η μη χρήση της τράπεζας θεμάτων κατά τις προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις για τους μαθητές που φοιτούν στα οριζόμενα Λύκεια (εκκλησιαστικά λύκεια, λύκεια ειδικής αγωγής, μειονοτικά λύκεια, μουσουλμανικά ιεροσπουδαστήρια, ελληνικά λύκεια του εξωτερικού και λύκεια που διδάσκεται το ρωμαιοκαθολικό δόγμα).

Πρότυπα Πειραματικά Σχολεία

Θεσπίζεται επίσης η δυνατότητα, με απόφαση του υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων με τη σύμφωνη γνώμη της ΔΕΠΠΣ είτε να χαρακτηρίζονται υφιστάμενες σχολικές μονάδες ως Πρότυπα Πειραματικά Σχολεία είτε να ιδρύονται νέα Πρότυπα Πειραματικά Σχολεία.

Ιδιωτικά Σχολεία

Θεωρούνται εκπρόθεσμες για το σχολικό έτος 2014-2015 οι αιτήσεις ίδρυσης ιδιωτικών σχολικών μονάδων, καθώς και οι αιτήσεις τροποποίησης χορηγηθείσας άδειας ίδρυσης σχολικών μονάδων που έχουν υποβληθεί έως και την 31.8.2014.

Πιστοποίηση γλωσσομάθειας

Προβλέπεται ότι η πιστοποίηση της γλωσσομάθειας καθώς και των φορέων που χορηγούν τα σχετικά πιστοποιητικά γίνεται από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού, σύμφωνα με διαδικασία που θα εξειδικευθεί με υπουργική απόφαση.


Διαβάστε Περισσότερα »

Μετά το πολύνεκρο δυστύχημα παρά την διασταύρωση Βαγίων ξεχείλισε το ποτήρι της υπομονής των πολιτών. Ας το προσέξουν…….


 Από τον πολιτικό μηχανικό Θεόδωρο Κ. Παπαϊωάννου

Η συχνότατη  μετάβαση  στη  γενέτειρά μου  τα Βάγια και οι επαγγελματικές υποχρεώσεις , μου επιβάλλουν να κινούμαι επί πολλά έτη στην Παλαιά Εθνική Οδό ( Π. Ε.Ο) από τη Θήβα - την  έδρα μου- προς τη Λιβαδειά
Στις αρχές την γνώρισα σαν ένα ήσυχο δρόμο που εξυπηρετούσε την Επαρχία Λιβαδειάς ,όσους είχαν δοσοληψίες με την νομαρχία και τον όμορο Ν. Φωκίδος.
Όμως την σταδιακή μεγέθυνση της οικονομίας , την αύξηση  του ΑΕΠ-βλέπετε η κρίση μας  έκανε να εξοικειωθούμε με οικονομικούς όρους-  και την συμπαρομαρτούσα  πύκνωση της  οδικής κυκλοφορίας , δεν ακολούθησε η κατασκευή έργων οδικής ασφάλειας.
 Οι ελάχιστες  αποσπασματικές παρεμβάσεις όχι μόνο δεν έλυσαν  το πρόβλημα αλλά αντίθετα προσέλκυσαν περισσότερη κυκλοφορία, που στην  υπόλοιπη και μεγαλύτερη διαδρομή ήταν αδύνατο να εξυπηρετηθεί.      Όποιος  σήμερα κινείται πάνω σε αυτό τον οδικό άξονα θα αντιμετωπίσει ένα ατέρμονα  συρμό οχημάτων  σε αμφότερα τα ρεύματα κυκλοφορίας , πολλά επικίνδυνα σλάλομ  και πρέπει να έχει καλή φυσική κατάσταση, εξαιρετική τεχνική και γερά νεύρα.   Σήμερα η φέρουσα ικανότητα του οδικού αυτού άξονα είναι  πλήρως απαξιωμένη γιατί:    α)   Η ληστρική αύξηση των διοδίων έχει  διοχετεύσει προς αυτόν ένα μεγάλο μέρος της κυκλοφορίας υπερβαρέων οχημάτων όχι μόνο ελληνικών αλλά βαλκανικών, πρώην ΕΣΣΔ,  ακόμη και ασιατικών.
β) Υπό συνθήκες κρίσης οι οδηγοί  πιέζονται να υπακούουν σε εξοντωτικά ωράρια εργασίας με ταχύτητες πέραν των επιτρεπομένων ορίων σε ένα δρόμο παρωχημένων προδιαγραφών οδοποιίας.
γ) Τα ξένα οχήματα όπως βεβαιώνουν ειδήμονες του κλάδου είναι πεπαλαιωμένα και ελλιπώς συντηρημένα
δ) Τα αστυνομικά τμήματα ελλιπώς επανδρωμένα ή υπό κατάργηση ( όπως των Βαγίων) λόγω οικονομικής κρίσης ,αποδεκατισμένα (λόγω φύλαξης υψηλών προσώπων ) και  αντιμέτωπα  στην αυξημένη εγκληματικότητα  , αδυνατούν  στην αστυνόμευση.
Κάτω από αυτές τις συνθήκες ήταν  θέμα χρόνου η ανατροπή μέσα στην Χαιρώνεια μεγάλου οχήματος με ρυμουλκούμενο υπερφορτωμένο με δέματα  βαμβακιού και το νωπό (6.11.2014)  πολύνεκρο δυστύχημα παρά την διασταύρωση Βαγίων
Ύστερα από αυτά οι δήμαρχοι των παρόδιων Δήμων  επισκέφτηκαν (11.11.2014) τον Χρυσοχοϊδη.    Από όσα  δήλωσαν δεν έμεινα ικανοποιημένος , γιατί συνηγόρησαν σε  κάποιες  αποσπασματικές , πρόχειρες  , απαράδεκτες λύσεις που αντιβαίνουν στην κοινή λογική , το γνωστικό αντικείμενο  της Οδοποιίας  και την οδική ασφάλεια.    Για να ικανοποιήσει  όλους,  ακόμη  και τον εκπρόσωπο του πλέον απομεμακρυσμένου  εκ των παρόντων ,  ανακοινώσε  ότι τον Ιούνιο  2015 ο προαστιακός θα έχει φθάσει μέχρι την Αμφίκλεια!!!!!!        Το ευχόμαστε, αλλά  ο υπουργός σαν ‘’παλιά  καραβάνα’’ γνωρίζει καλά  τα ‘’τσαλιμάκια’’ της πολιτικής .       Αν γίνει θα πει σας το είπα και δεδομένου ότι δεν θα είναι εκεί τον Ιούνιο  θα τα ‘’φορτώσει’’  στον επόμενο ‘’ ..με ένα σμπάρο δυό τρυγόνια..’’.      Δεν ξέρω πόσο ‘’διαβασμένοι’’ πήγαν oι  δήμαρχοι αλλά πάντως δεν του είπαν ότι ξανά  μετάθεσε  το διαγωνισμό για τον αυτοκινητόδρομο Ελευσίνα - Θήβα – Υλίκη,  όπως θα διαβάσετε στο:
  ( http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=450157) για την  αποσυμφόρηση της ΠΕΟ Θηβών-Λιβαδειάς κλπ.   στην οποία θα επανέλθω
 Δεν αμφισβητείται από κανένα ότι: 1ον  Οι αυξήσεις στις τιμές των διοδίων έως 60%, έχουν εξοργίσει δικαιολογημένα τους πολίτες, αφού στη διαδρομή Αθήνα - Θεσσαλονίκη μετ' επιστροφής το κόστος εκτινάσσεται μόνο για διόδια πάνω από 55 ευρώ για τα Ι.Χ. αυτοκίνητα και στα 205 ευρώ για φορτηγά.
2ον Αυτό συν  την οικονομική  κρίση οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε πλήρη κατάρρευση την ήδη καθηλωμένη κίνηση των οχημάτων.
3ον Άμεση συνέπεια είναι η μεγάλη πτώση εσόδων των κοινοπραξιών,  με ενδεχόμενο  να ασκήσουν νέες  πιέσεις  κα να προβάλλουν   νέες διεκδικήσεις  προς το Δημόσιο, απειλώντας  νέα διακοπή έργων.
 4ον Στις συμβάσεις  Σουφλιά του 2007 ενσωματώθηκαν  οι νέες αναθεωρημένες ( ψηφίστηκαν στη Βουλή τέλος του 2013)  μετά την 3ετή διαπραγμάτευση Δημοσίου-παραχωρησιούχων - τραπεζών υποτίθεται.
5ον Παράλληλα με πρόσθετες χρηματοδοτήσεις και αποζημιώσεις των παραχωρησιούχων ύψους 2,1 δισ. ευρώ, πέρα αυτών του παρελθόντος ,  επιβλήθηκαν από τις αρχές του 2014
 οι υπερβολικές αυξήσεις διοδίων
6ον Οι συμβάσεις αναθεωρήθηκαν με τιμές 2006 παρ' όλο που οι τιμές πολλών υλικών, μισθοί, αμοιβές μελετητών , μηχανημάτων μειώθηκαν  μέσα στην κρίση και δεν ακλούθησαν  την οικονομική πτώση μειώνοντας το  κόστος των έργων.
7ον Για μια χώρα σε 6ετή ύφεση, με  τα ινία ανεργίας στην Ευρώπη, με  συρρικνωμένα εισοδήματα , επιβλήθηκαν  δυσβάστακτες  αυξήσεις διοδίων - παρ ότι  οι συμβάσεις αρχικά  προέβλεπαν ανάπτυξη της οικονομίας και διόδια να κινούνται  παράλληλα-  και δείχνει σαν να μην επηρέασε την οικονομία της !!!!!!!
8ον Σήμερα με 28% οικονομική απώλεια  για να μην καταρρεύσει η κίνηση,   όχι μόνο   μείωση των διοδίων ,  αλλά  και απαλλαγές κάποιων κοινωνικών κατηγοριών  με βάση  κριτήρια εισοδηματικά και διαμονής θα  έπρεπε.
9ον Η  κυκλοφοριακή μείωση μάλλον ικανοποιεί  τον εσμό παραχωρησιούχων -τραπεζών που αναχρηματοδοτήθηκαν και πάλι πρόσφατα , γιατί  θα κάνουν προφανώς λιγότερα έργα συντήρησης και από τα υψηλά διόδια  ή μέσω του Δημόσιου - δηλαδή από τους φορολογούμενους πολίτες -  θα εισπράξουν τα χρήματά τους επί του ασφαλούς….. 
10ον  Το  κορυφαίο επιχείρημα της κυβέρνησης στην επαναδιαπραγμάτευση των συμβάσεων (με όρους ληστείας του Δημοσίου) , ήταν ότι ‘’…μειώθηκε  η  κυκλοφορία στους δρόμους  άνω του 50% και κατά συνέπεια υπήρξε χρηματοδοτικό κενό στη χρηματοδότηση των έργων, αφού μέρος του κόστους κατασκευής σύμφωνα με τις συμβάσεις παραχώρησης(ΣΔΙΤ) , προέρχεται από τα έσοδα διοδίων.     
Σε απλά ελληνικά  δηλαδή το Δημόσιο αναγνώρισε επιλεκτικά ανωτέρα βία  -λόγω οικονομικής συγκυρίας - μόνο στους παραχωρησιούχους και όχι για κάθε έλληνα επαγγελματία και επιχειρηματία
Ο  περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης σε ανακοίνωσή του (9.9.2014)  έδειξε ρέκτης  και μεταξύ άλλων  τόνισε: «Η υπόθεση των διοδίων έχει εξελιχθεί σε πραγματική μάστιγα για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Πέρα και πάνω από κόμματα και ιδεολογίες, οφείλουμε να είμαστε όλοι μία γροθιά και να στείλουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα στους πάντες: Αυτή η ιστορία δεν πάει άλλο. Ως εδώ»….

……Θα τον περιμένουμε λίγο…..


Διαβάστε Περισσότερα »

Συνεδριάζει με 32 θέματα το Δ.Σ. του Δήμου Θηβαίων



        Σας καλούμε όπως προσέλθετε στη δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που θα διεξαχθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων αυτού (Παλαιό Δημαρχείο οδός Πινδάρου & Οιδίποδος) στις  26  ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ  2014  ημέρα  ΤΕΤΑΡΤΗ και ώρα 17:00 για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα συνημμένα θέματα της ημερήσιας διάταξης. 


1ο.    Λήψη απόφασης περί του δικαιολογημένου ή μη των απουσιών της δημοτικής συμβούλου κ. Αλ.Μακρή κατά τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου στις 17/9, 29/9, 20/10, 29/10, 3/11 και  14/11/2014.
2ο.    Παρουσίαση Β1 Σταδίου Μελέτης ΣΧΟΟΑΠ Δ.Ε. Πλαταιών Δ.Θηβαίων και παραλαβή αυτής.
3ο.    Έγκριση Μνημονίου Συνεργασίας και συναντίληψης για τη διενέργεια αρχαιολογικών εργασιών στο πλαίσιο της πράξης με τίτλο : “Βιοκλιματική αναβάθμιση του δημόσιου ανοικτού χώρου κατά μήκος του ιστορικού ρέματος Χρυσορρόα της Θήβας» στο πλαίσιο του  Ε.Π.ΠΕΡ.Α.Α. 2007-2013.
4ο.    Υποβολή 1ου τροποποιημένου – επικαιροποιημένου Τεχνικού Δελτίου της πράξης με τίτλο :  «Κατασκευή ανάπλασης οδού Πινδάρου Δήμου Θηβαίων», στο πλαίσιο του Άξονα Προτεραιότητας 5 «Αειφόρος Ανάπτυξη και βελτίωση της ποιότητας ζωής στην Περιφέρεια Στερεάς» του ΕΠ «Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας – Ηπείρου 2007 – 2013».
5ο.    Λήψη απόφασης για έγκριση αιτήματος Δ.Θηβαίων στη Διεύθυνση Πολιτικής Γής της Π.Ε. Βοιωτίας για τη μεταβίβαση της κυριότητας της Παιδικής Χαράς στην Παραλία Σαράντη Τ.Κ. Χωστίων στο Δ.Θήβας.
6ο.    Έγκριση της απόφασης της ΤΚ Χωστίων περί βελτίωσης και ανάπλασης χώρου παιδικής χαράς στην παραλία Σαράντι και έγκριση μελέτης, τευχών δημοπράτησης και τρόπου εκτέλεσης της πράξης με τίτλο «Βελτίωση και ανάπλαση χώρου παιδικής χαράς στην παραλία Σαράντι της Τ.Κ. Χωστίων  Δήμου Θηβαίων» στο πλαίσιο του Μέτρου 322 “Ανακαίνιση και ανάπτυξη των χωριών” του Προγράμματος “Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007-2013 (ΠΑΑ 2007-2013).
7ο.    Υποβολή πρότασης χρηματοδότησης της πράξης με τίτλο : «Βελτίωση και ανάπλαση χώρου παιδικής χαράς στην παραλία Σαράντι της Τ.Κ. Χωστίων του Δήμου Θηβαίων», στο πλαίσιο του Μέτρου 322 “Ανακαίνιση και ανάπτυξη των χωριών” του Προγράμματος “Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007-2013 (ΠΑΑ 2007-2013).
8ο.    Έγκριση της απόφασης της ΤΚ Λεύκτρων περί Βελτίωσης και ανάπλασης χώρου παιδικής χαράς στην ΤΚ Λεύκτρων και έγκριση μελέτης, τευχών δημοπράτησης και του τρόπου εκτέλεσης της πράξης με τίτλο : « Βελτίωση και ανάπλαση χώρου παιδικής χαράς στην ΤΚ Λεύκτρων του Δήμου Θηβαίων»,   στο πλαίσιο του Μέτρου 322 “Ανακαίνιση και ανάπτυξη των χωριών” του Προγράμματος “Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007-2013 (ΠΑΑ 2007-2013).
9ο.    Υποβολή πρότασης χρηματοδότησης της πράξης με τίτλο : «Βελτίωση και ανάπλαση χώρου παιδικής χαράς στην ΤΚ Λεύκτρων του Δήμου Θηβαίων», στο πλαίσιο του Μέτρου 322 “Ανακαίνιση και ανάπτυξη των χωριών” του Προγράμματος “Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007-2013 (ΠΑΑ 2007-2013).
10ο.    Έγκριση της απόφασης της ΤΚ Δομβραίνας περί βελτίωσης και ανάπλασης χώρου παιδικής χαράς στην ΤΚ Δομβραίνας και έγκριση μελέτης, τευχών δημοπράτησης και τρόπου εκτέλεσης της πράξης με τίτλο : “Βελτίωση και ανάπλαση χώρου παιδικής χαράς στην ΤΚ Δομβραίνας του Δήμου Θηβαίων” στο πλαίσιο του Μέτρου 322 “Ανακαίνιση και ανάπτυξη των χωριών” του Προγράμματος “Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007-2013 (ΠΑΑ 2007-2013).
11ο.    Υποβολή πρότασης χρηματοδότησης της πράξης με τίτλο : «Βελτίωση και ανάπλαση χώρου παιδικής χαράς στην ΤΚ Δομβραίνας του Δήμου Θηβαίων», στο πλαίσιο του Μέτρου 322 “Ανακαίνιση και ανάπτυξη των χωριών” του Προγράμματος “Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007-2013 (ΠΑΑ 2007-2013).
12ο.    Έγκριση της απόφασης της ΤΚ Πλαταιών περί  βελτίωσης και ανάπλασης χώρου παιδικής χαράς στην ΤΚ Πλαταιών και  έγκριση μελέτης, τευχών δημοπράτησης και τρόπου εκτέλεσης της πράξης με τίτλο :  Βελτίωση και ανάπλαση χώρου παιδικής χαράς στην ΤΚ Πλαταιών του Δήμου Θηβαίων” στο πλαίσιο του Μέτρου 322 “Ανακαίνιση και ανάπτυξη των χωριών” του Προγράμματος.
13ο.    Υποβολή πρότασης χρηματοδότησης της πράξης με τίτλο : «Βελτίωση και ανάπλαση χώρου παιδικής χαράς στην ΤΚ Πλαταιών του Δήμου Θηβαίων», στο πλαίσιο του Μέτρου 322 “Ανακαίνιση και ανάπτυξη των χωριών” του Προγράμματος “Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007-2013 (ΠΑΑ 2007-2013).
14ο.    Έγκριση της απόφασης της ΤΚ Καπαρελλίου περί Βελτίωση και ανάπλαση κοινόχρηστου χώρου για τη διαμόρφωση νέου χώρου παιδικής χαράς στην ΤΚ Καπαρελλίου και έγκριση μελέτης, τευχών δημοπράτησης και τρόπου εκτέλεσης της πράξης με τίτλο : “Βελτίωση και ανάπλαση κοινόχρηστου χώρου για τη διαμόρφωση νέου χώρου παιδικής χαράς στην ΤΚ Καπαρελλίου του Δήμου Θηβαίων” στο πλαίσιο του Μέτρου 322 “Ανακαίνιση και ανάπτυξη των χωριών” του Προγράμματος “Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007-2013 (ΠΑΑ 2007-2013).
15ο.    Υποβολή πρότασης χρηματοδότησης της πράξης με τίτλο : «Βελτίωση και ανάπλαση κοινόχρηστου χώρου για τη διαμόρφωση νέου χώρου παιδικής χαράς στην ΤΚ Καπαρελλίου του Δήμου Θηβαίων», στο πλαίσιο του Μέτρου 322 “Ανακαίνιση και ανάπτυξη των χωριών” του Προγράμματος “Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007-2013 (ΠΑΑ 2007-2013).
16ο.    Έγκριση της απόφασης της ΤΚ Λεύκτρων περί Αγροτικής Οδοποιίας στην ΤΚ Λεύκτρων και έγκριση μελέτης, τευχών δημοπράτησης και τρόπου εκτέλεσης της πράξης με τίτλο : “Αγροτική Οδοποιία στην ΤΚ Λεύκτρων του Δήμου Θηβαίων” στο πλαίσιο του Μέτρου 321 “Βασικές υπηρεσίες για την οικονομία και τον αγροτικό πληθυσμό” του Προγράμματος “Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007-2013 (ΠΑΑ 2007-2013).
17ο.    Υποβολή πρότασης χρηματοδότησης της πράξης με τίτλο : «Αγροτική Οδοποιία στην ΤΚ Λεύκτρων του Δήμου Θηβαίων», στο πλαίσιο του Μέτρου 321 “Βασικές υπηρεσίες για την οικονομία και τον αγροτικό πληθυσμό” του Προγράμματος “Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007-2013 (ΠΑΑ 2007-2013).
18ο.    Έγκριση της απόφασης της ΤΚ Πλαταιών περί  Αγροτικής Οδοποιίας στην ΤΚ Πλαταιών και έγκριση μελέτης, τευχών δημοπράτησης και τρόπου εκτέλεσης της πράξης με τίτλο : “Αγροτική Οδοποιία στην ΤΚ Πλαταιών του Δήμου Θηβαίων” στο πλαίσιο του Μέτρου 321 “Βασικές υπηρεσίες για την οικονομία και τον αγροτικό πληθυσμό” του Προγράμματος “Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007-2013 (ΠΑΑ 2007-2013).
19ο.    Υποβολή πρότασης χρηματοδότησης της πράξης με τίτλο : «Αγροτική Οδοποιία στην ΤΚ Πλαταιών του Δήμου Θηβαίων», στο πλαίσιο του Μέτρου 321 “Βασικές υπηρεσίες για την οικονομία και τον αγροτικό πληθυσμό” του Προγράμματος “Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007-2013 (ΠΑΑ 2007-2013).
20ο.    Έγκριση της απόφασης της ΤΚ Καπαρελλίου περί  Αγροτικής Οδοποιίας στην ΤΚ Καπαρελλίου   και  έγκριση μελέτης, τευχών δημοπράτησης και τρόπου εκτέλεσης της πράξης με τίτλο : «Αγροτική Οδοποιία στην ΤΚ Καπαρελλίου του Δήμου Θηβαίων», στο πλαίσιο του Μέτρου 321 “Βασικές υπηρεσίες για την οικονομία και τον αγροτικό πληθυσμό” του Προγράμματος “Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007-2013 (ΠΑΑ 2007-2013).
21ο.    Υποβολή πρότασης χρηματοδότησης της πράξης με τίτλο : «Αγροτική Οδοποιία στην ΤΚ Καπαρελλίου του Δήμου Θηβαίων», στο πλαίσιο του Μέτρου 321 “Βασικές υπηρεσίες για την οικονομία και τον αγροτικό πληθυσμό” του Προγράμματος “Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007-2013 (ΠΑΑ 2007-2013).
22ο.    Λήψη απόφασης για την έγκριση διενέργειας διαγωνισμού για την Τηλεματική Διαχείριση απορριμματοφόρων του Δήμου Θηβαίων.

23ο.    Λήψη απόφασης για τον τρόπο εκτέλεσης της υπηρεσίας με τίτλο :  «Παροχή υπηρεσιών συμβούλου για την κατάρτιση σχεδίου δράσης αειφόρου ενέργειας (ΣΔΑΕ) στα πλαίσια του συμφώνου των Δημάρχων».

24ο.    Έγκριση μελέτης, τευχών δημοπράτησης και τρόπου εκτέλεσης του έργου με τίτλο : «Τσιμεντόστρωση οδού στην Τ.Κ. Ξηρονομής ( από οικία Ε. Σκαλή – Πλ. Δέλα έως το νεκροταφείο).

25ο.    Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου με τίτλο : «Τσιμεντόστρωση στο Δ.Δ. Χωστίων του Δήμου Θίσβης».

26ο.    Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου με τίτλο : «Αποπεράτωση – κατασκευή αγροτικού ιατρείου στο Δ.Δ. Ελλοπίας του Δήμου Θίσβης».

27ο.    Έγκριση του  2ου  ΑΠΕ (Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών) για το έργο «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΥ ΟΔΟΥ ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ ΔΗΜΟΥ ΘΗΒΑΙΩΝ».

28ο.    Αποδοχή πίστωσης ποσού 79.453,29€ από το ΥΠ.ΕΣ. που αφορά «Λειτουργικές ανάγκες Σχολείων και Δαπάνη για Σχολικούς Τροχονόμους Β’ εξαμήνου 2014» (χρηματ. εντολή 42647/2014) και κατανομή αυτού.

29ο.    Λήψη απόφασης σχετικά με την καταβολή σε χρήμα της αξίας της παροχής γάλακτος στους δικαιούχους υπαλλήλους του Δήμου.

30ο.    Έκφραση γνώμης προς τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας σχετικά με τον καθορισμό του αριθμού αδειών υπαίθριου στάσιμου εμπορίου.

31ο.    Χορήγηση άδειας παραγωγού πωλητή λαϊκών αγορών στον κ. Bόλη Γεώργιο του Θεοδώρου κατοίκου Δημοτικής Κοινότητας Θήβας  του Δήμου Θηβαίων.

32ο.    Χορήγηση άδειας παραγωγού πωλητή λαϊκών αγορών στον κ. Λάμπρου Σωτήριο του Νικολάου κατοίκου Αλυκής Τοπικής  Κοινότητας Ξηρονομής της Δημοτικής Ενότητας Θίσβης του Δήμου Θηβαίων.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                          ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
                           
                                                                                                ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Μ. ΚΟΚΟΝΤΙΝΗΣ



   
Διαβάστε Περισσότερα »

Ποιοι αγρότες θα κληθούν να επιστρέψουν τις παράνομες αποζημιώσεις που έλαβαν

Οι μεγαλοαγροτες που πρωταγωνίστησαν στο πάρτι των παράνομων αποζημιώσεων που δόθηκλαν μέσω του ΕΛΓΑ το 2009 θα κληθούν σύντομα να επιστρέψουν τα χρήματα που έλαβαν παράνομα, όπως αποδείχθηκε μετά από πρόσφατες αυτοψίες.

Οπως αναφέρουν τα ΝΕΑ το 2009 δόθηκαν σε 724.000 αγρότες αποζημιώσεις ύψους 424 εκατ. ευρώ. Έρευνα της Κομισιόν που έγινε για συνολικό ποσό 802 εκατ. Ευρώ (415 το 2009 και 386 το 2008) σε 724.000 αγρότες έδειξε πως νόμιμα ήταν τα χρήματα του 2008 και από αυτά του 2009 μόνο το ποσό των 27,6 εκατ. ευρώ έπρεπε να είχαν τα δοθεί. 

Ποιοι θα κληθούν να επιστρέψουν τα χρήματα και με τόκο

Στη λίστα των... επιστροφών φιγουράρει ένας μεγαλοαγρότης της Πέλλας με 250 στρέμματα πατάτας που εισέπραξε περισσότερα από 100.000 ευρώ για ζημιές που δεν έγιναν ποτέ ή που δεν δικαιολογούσε ο ΕΛΓΑ. Ακολουθεί ένας καλλιεργητής με 3.800 δένδρα από την Αρκαδία που πήρε 81.000 ευρώ, αλλά και παραγωγός αχλαδιών που πήρε 59.000. Αυτοί είναι μερικοί μόνο από τους αγρότες-μεγαλοπαραγωγούς που θα κληθούν να δώσουν πίσω τα μεγάλα χρηματικά ποσά που πήραν ως αποζημίωση για ζημιές που δεν είχαν. Στη λίστα υπάρχουν 1.818 αγρότες που έλαβαν 11.600 ευρώ, 783 με 19.330, αλλά και 83 που πήραν από 30.000 έως 100.000 ευρώ. Βέβαια πρέπει να σημειωθεί πωψς ο μέσος όρος αποζημίωσης που πήραν οι περισσότεροι αγρότες (500.000) δεν ξεπερνούσε τα 150 ανά άτομο.


Διαβάστε Περισσότερα »

ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΗ ΘΗΒΑ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ

Την Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 11.00 πμ., στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Θηβαίων, αίθουσα ‘’Αλέξανδρος Κοφίνης’’, η Χ.Ε.Ν. Θήβας, διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση με θέμα:

«Ο ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ / ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ – ΠΡΟΛΗΨΗ – ΕΓΚΑΙΡΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ – ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΝΟΣΟΥ»



Η εκδήλωση με το σύνθημα της Χ.Ε.Ν. ,‘’Οι γυναίκες δημιουργούν έναν ασφαλή κόσμο’’, εντάσσεται στο πρόγραμμα του τοπικού μας Κέντρου ‘’ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ’’.

Ο καρκίνος του μαστού, ένα πρόβλημα υγείας αποκλειστικά γυναικείο, μπορεί να αντιμετωπιστεί, μέσα από την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση.

Σκοπός μας είναι, να ενημερωθούν, όχι μόνο οι γυναίκες της πόλης μας, αλλά και της ευρύτερης περιφέρειας του Δήμου Θηβαίων και να δοθεί μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας.



Η ενημέρωση θα γίνει από κλιμάκιο του Πανελληνίου Συλλόγου Γυναικών με καρκίνο μαστού ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ, που θα αποτελείται από ιατρό ειδικό σε θέματα μαστού, κοινωνική λειτουργό και εθελόντρια με εμπειρία στη νόσο.

Να είστε όλες εκεί! Μας αφορά όλες!





ΧΕΝ Θήβας

Διαβάστε Περισσότερα »

Οριστικό τέλος στις συντάξεις με 15 έτη εργασίας


Αν και δεν έχει επέλθει τελική συμφωνία μεταξύ κυβέρνησης τρόικας για τις αλλαγές στο ασφαλιστικό, η κατάργηση της 15ετίας θεωρείται δεδομένη


Παρελθόν θα αποτελέσει εντός του 2015 η 15ετία για τις συντάξεις, αφού στην εν εξελίξει διαπραγμάτευση με την τρόικα έχει ήδη "κλειδώσει" η σταδιακή αύξηση του ελάχιστου χρόνου ασφάλισης για τη λήψη της κατώτατης και της βασικής εγγυημένης από το κράτος σύνταξης στα 20 έτη, δηλαδή στις 6000 ημέρες εργασίας από τις 4500 που είναι σήμερα.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της εφημερίδας Τα Νέα, το εν λόγω μέτρο έχει γίνει δεκτό από το υπουργείο Παιδείας, την ώρα που οι δανειστές πιέζουν για δραματικές αλλαγές στο Ασφαλιστικό και μείωση των κύριων συντάξεων έως και 20%.

Ωστόσο, παραμένει αδιευκρίνιστο ακόμα για ποιες ηλικίες θα ισχύσει αμέσως το μέτρο, το οποίο θα περιορίσει τον αριθμό των συνταξιοδοτούμενων με την κατώτερη σύνταξη, η οποία ενσωματώνει μεγάλο μέρος παροχής χωρίς αντίστοιχή καταβολή εισφορών.

Σημειώνεται ότι αύξηση του ελάχιστου χρόνου ασφάλισης προβλέπεται στον επικαιροποιημένο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα και είναι σύμφωνη ε τη δέσμευση που έχει αναληφθεί για περιορισμό των μη ανταποδοτικών παροχών και σύνδεση των συντάξεων με τις εισφορές.

Το ρεπορτάζ επισημαίνει το "αδιέξοδο" της διαπραγμάτευσης αφού οι δανειστές απαιτούν νέα μέτρα φωτιά ύψους 1 δισ. ευρώ, τα οποία -μεταξύ άλλων- περιλαμβάνουν:

1. Μείωση του συντελεστή υπολογισμού της σύνταξης από το 2% στο 1,7% για όσους συνταξιοδοτηθούν μετά το 2015.

2. Να υπολογίζεται η σύνταξη του ΙΚΑ με βάσει τις αποδοχές της τελευταίας 5ετίας και όχι της τελευταίας 10ετίας.

3. Σταδιακή αύξηση όλων των ενδιάμεσων ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης πριν από το 62ο έτος και το 67ο έτος (τα οποία ισχύουν για όσους θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα από 1/1/13 και μετά).

4. Ένταξη του ΕΚΑΣ -ως προνοιακή παροχή- στα κριτήρια χορήγησης του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος.

Τα Νεα
Διαβάστε Περισσότερα »

Από σήμερα το επίδομα των 1.000 ευρώ του ΟΓΑ

Θα δοθεί σε 450 πολύτεκνες αγρότισσες
Ξεκινούν σήμερα οι αιτήσεις στον ΟΓΑ για το χρηματικό βοήθημα 1.000 ευρώ το οποίο και θα δοθεί σε 450 πολύτεκνες αγρότισσες, μαζί με τιμητικό έπαινο.

Η διαδικασία της υποβολής των αιτήσεων θα διαρκέσει έως την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου, ενώ το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί σε όλους τους νομούς της χώρας, και η δικαιούχος μπορεί να υποβάλει αίτηση συμμετοχής σε οποιοδήποτε ΚΕΠ.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να είναι ασφαλισμένες στον κλάδο κύριας ασφάλισης του Οργανισμού.

«Για πρώτη φορά ο ΟΓΑ εφαρμόζει και υλοποιεί μέτρα προστασίας και στήριξης της αγρότισσας πολύτεκνης μητέρας, αναγνωρίζοντας τον Κοινωνικό και Εθνικό της ρόλο, ιδιαίτερα στις σημερινές δυσμενείς οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες» δήλωσε αναφερόμενος στο πρόγραμμα, ο διοικητής του ΟΓΑ Ξενοφών Βεργίνης, και πρόσθεσε:

«Ως Διοίκηση συνεχίζουμε, με υψηλό αίσθημα ευθύνης, να ανταποκρινόμαστε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στις απαιτήσεις της κοινωνίας, ώστε οι ασφαλισμένοι μας να νοιώθουν τον Οργανισμό, αρωγό και συμπαραστάτη τους».

Για τη συμμετοχή στο Πρόγραμμα Παροχής χρηματικών βοηθημάτων και βραβείων του ΟΓΑ στις πολύτεκνες, οι δικαιούχοι θα πρέπει:

- Να είναι οι πολύτεκνες μητέρες, ασφαλισμένες στον Κλάδο Κύριας Ασφάλισης Αγροτών του ΟΓΑ και να έχουν εξοφλήσει τις ασφαλιστικές τους εισφορές, κατά τον χρόνο υποβολής της αίτησης.

- Να έχουν, κατά τον χρόνο υποβολής της αίτησης, γεννήσει τουλάχιστον τέσσερα τέκνα, άγαμα, έμμεσα ασφαλισμένα στον ΟΓΑ, ηλικίας μέχρι 18 ετών ή μέχρι 24 ετών, εφόσον σπουδάζουν στην Ελλάδα σε δημόσια εκπαιδευτικά ιδρύματα ή ανίκανα για εργασία σε ποσοστό 67% και άνω, ανεξαρτήτου ηλικίας.

- Κατά το χρόνο της υποβολής της αίτησης, να είναι κάτοχοι βιβλιαρίων υγείας ΟΓΑ σε ισχύ.

Διαβάστε Περισσότερα »

Πότε θα πληρωθούν οι δικαιούχοι για το επίδομα θέρμανσης...


Πότε θα πληρωθούν οι δικαιούχοι για το επίδομα θέρμανσηςΑφορά 595.000 νοικοκυριά...


Ξεκινούν οι πληρωμές στους 595.000 δικαιούχους του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης, σύμφωνα με...
τη διευθύντρια της Γενικής Γραμματείας Εσόδων, Σ. Σεχπερίδου.

Όπως ανέφερε η κ. Σεχπερίδου η πληρωμή θα γίνει την Τετάρτη.

Πηγές του υπουργείου Οικονομικών αποδίδουν την καθυστέρηση στη γνωστή γραφειοκρατία που διέπει το ελληνικό δημόσιο και συγκεκριμένα στην αναμονή της έκδοσης μιας εσωτερικής εγκυκλίου η οποία θα ξεκαθαρίζει ότι το επίδομα δεν συμψηφίζεται με οφειλές προς το δημόσιο ή άλλες οφειλές των δικαιούχων.

Με λίγα λόγια αν και τελειώνει ο Νοέμβρης και οδεύουμε ολοταχώς στην καρδιά του χειμώνα χιλιάδες συμπολίτες βρίσκονται στο περίμενε προκειμένου να βάλουν πετρέλαιο και να ζεσταθούν.

Το επίδομα θέρμανσης διατηρήθηκε και φέτος στα 35 λεπτά ανά λίτρο, κάτι που σημαίνει ότι το πραγματικό κόστος για τα επιδοτούμενα νοικοκυριά διαμορφώνεται στα 65 λεπτά ανά λίτρο.

Να σημειωθεί ότι δικαιούχοι του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης είναι άγαμοι με ετήσιο εισόδημα έως 30.000 ευρώ, έγγαμοι με εισόδημα έως 40.000 ευρώ το οποίο προσαυξάνεται κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.

Οι άγαμοι χάνουν το επίδομα αν έχουν περιουσία άνω των 200.000 ευρώ, ενώ οι έγγαμοι αν η αξία των ακινήτων τους ξεπερνά τις 300.000 ευρώ.

Για την καταβολή του επιδόματος απαιτείται η υποβολή αίτησης αποκλειστικά μέσω του taxisnet...
newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Τα γεγονότα… σαν σήμερα



Στις 24 Νοεμβρίου 1859 ο Κάρολος Δαρβίνος δημοσιεύει το μνημειώδες έργο του «Η καταγωγή των ειδών».

380 - Μετά την επιτυχημένη αντιμετώπιση των Γότθων, ο Θεοδόσιος Α' επιστρέφει θριαμβευτής στην Κωνσταντινούπολη.

1429 - Εκατονταετής Πόλεμος: η Ιωάννα της Λωραίνης πολιορκεί ανεπιτυχώς τη Λα Σαριτέ-σιρ-Λουάρ.

1639 - Ο Τζερεμάια Χόροκς παρατηρεί το πέρασμα της Αφροδίτης μπροστά από τον Ήλιο, επιβεβαιώνοντας την πρόβλεψη που είχε κάνει ο ίδιος.

1859 - Ο Κάρολος Δαρβίνος δημοσιεύει το μνημειώδες έργο του «Η καταγωγή των ειδών».

1969 - Επιστροφή (προσθαλάσσωση) της αποστολής «Απόλλων 12» από τη Σελήνη.

1992 - Στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας αεροπλάνο που εκτελούσε εσωτερική πτήση συντρίβεται προκαλώντας τον θάνατο και των 141 επιβαινόντων.
Διαβάστε Περισσότερα »

Δωρεάν σεμινάριο HWAL MOO HAPKIDO στην Λιβαδειά

 Δωρεάν σεμινάριο HWAL MOO HAPKIDO στις 29 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 18:00,απ τον επίσημο εκπαιδευτή της Ελληνικής Ένωσης HAPKIDO κ. Θεόδωρο Πόκα στις αθλητικές εγκαταστάσεις της Ακαδημίας Taekwondo Κεντρικής Στερεάς Ελλάδας στην Λιβαδειά,λεωφόρος Αθηνών 77 (δίπλα απ το ζαχαροπλαστείο "Χάριτες").
Τηλ επικοινωνίας : 6987/577572

Διαβάστε Περισσότερα »

Έρχονται βροχές και πτώση της θερμοκρασίας



Με βροχές και κρύο ξεκινά η εβδομάδα. Σήμερα Δευτέρα αναμένονται τοπικές βροχές στα ανατολικά κυρίως από το βράδυ, ενώ λίγα χιόνια θα πέσουν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά, σύμφωνα με την ΕΜΥ. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 6 με 7 μποφόρ στο Αιγαίο και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση.

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς βροχές στα ανατολικά και βόρεια κυρίως από αργά το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 14 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα ανατολικά και βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 03 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως από το βραδύ στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία. Στη δυτική Μακεδονία ο καιρός θα γενικά αίθριος και από το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές νεφώσεις. Λίγα χιόνια θα πέσουν από το βράδυ στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 02 έως 13 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. Νωρίς το πρωί θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Λίγες τοπικές νεφώσεις θα σημειωθούν αρχικά στα νότια και από το βράδυ και στις υπόλοιπες περιοχές, ενώ ασθενείς χιονοπτώσεις θα πέσουν από το βράδυ στα ορεινά της Ηπείρου. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 03 έως 17 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ήπειρο θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη. Νωρίς το πρωί θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως από αργά το βράδυ, οπότε είναι πιθανό να σημειωθούν μεμονωμένες καταιγίδες στις Σποράδες και τη βόρεια Εύβοια. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 02 έως 15 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια η μέγιστη τιμή της θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές, κυρίως στη βόρεια Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 16 βαθμούς κελσίου.

Στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αρχικά αναμένονται τοπικές νεφώσεις κυρίως στα βόρεια, οι οποίες από το βράδυ θα αυξηθούν και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στις βορειότερες περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Διαβάστε Περισσότερα »

Δεκαήμερη παράταση της αποχής των δικηγόρων από αύριο



Η Ολομέλεια των δικηγορικών συλλόγων Ελλάδος έχει αποφασίσει δεκαήμερη παράταση της αποχής των δικηγόρων, από αύριο Τρίτη 25 Νοεμβρίου έως τις 5 Δεκεμβρίου 2014. Οι δικηγόροι αντιδρούν στο περιεχόμενο των ρυθμίσεων του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης για τις τροποποιήσεις του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας.

Επίσης, αποφασίστηκε η διεξαγωγή πανελλαδικού δημοψηφίσματος, στις 2 και 3 Δεκεμβρίου, στους 63 δικηγορικούς συλλόγους της χώρας, για αποδοχή ή όχι του νέου Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, καθώς και για τον καθορισμό των αντιδράσεων των δικηγόρων, με τη μορφή ερωτηματολογίου. Στο αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος θα συνυπολογισθεί στην τελική απόφαση, που θα ληθφεί από την Ολομέλεια, στις 5 Δεκεμβρίου.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ομιλία Μπασιάκου στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΝΑΤΟ στη Χάγη

ΟΜΙΛΙΑ ΜΠΑΣΙΑΚΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΣΤΗ ΧΑΓΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


Μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΝΑΤΟ , που συγκαλείται στη Χάγη, ο Βουλευτής Βοιωτίας και μέλος της Συνέλευσης Ευάγγελος  Μπασιάκος  υπογράμμισε το τεράστιο βάρος που σηκώνει η χώρα μας από την αύξηση της εισόδου παράνομων μεταναστών στα ανατολικά σύνορα μας, λόγω της γειτονικής κρίσης, γεγονός που κλονίζει την οικονομική ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή μας, προκαλώντας παράνομες δραστηριότητες , εγκληματικότητα και παραοικονομία .

Ζήτησε δε στα πλαίσια της «Πολιτικής Πτυχής της Ασφάλειας» του ΝΑΤΟ ένταση των προσπαθειών ελέγχου στα σύνορα μας, που είναι και ευρωπαϊκά σύνορα, με προσφορά αλληλεγγύης και ενεργού συμπαράστασης από τις άλλες χώρες ,  ώστε να εξισορροπηθεί το τεράστιο κόστος για τη χώρα μας.

Οι θέσεις αυτές περιλήφθηκαν τελικά, μεταξύ άλλων, στη Σχετική Αναφορά και Απόφαση των αρμοδίων Οργάνων της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ.

Υπενθυμίζεται ότι ανάλογου περιεχομένου ήταν και η παρέμβαση του κ. Μπασιάκου στο Βρετανό Υπουργό Άμυνας Λόρδο Άστορ σε μακρά συζήτηση που είχαν στις 2 Σεπτεμβρίου στην Πρωθυπουργική Κατοικία στο Λονδίνο.



Διαβάστε Περισσότερα »

Αυτά θα είναι τα 10 πιο περιζήτητα επαγγέλματα για το 2015




Η ...χρυσή λίστα.



Ποια επαγγέλματα έχουν μεγαλύτερη ζήτηση; Τι εργαζόμενους ζητούν οι επιχειρήσεις; Και ποιοι είναι οι υπάλληλοι εκείνοι που δεν... θα μείνουν από δουλειά ποτέ;
Είναι ερωτήματα που κάνουν οι περισσότεροι σε μια εποχή όπου η εξειδίκευση παίζει σημαντικό ρόλο.
Νέα έρευνα που διενήργησε η CareerBuilder σε συνεργασία με την Economic Modeling Specialists Intl. (EMSI) επιχειρεί να καταγράψει τα πλέον περιζήτητα επαγγέλματα για το 2015. Ποιοι δηλαδή θα είναι οι εργαζόμενοι που θα αναζητηθούν περισσότερο από τους εργοδότες.

«Αυτή η λίστα αποκαλύπτει ποιοι εργοδότες αναζητούν ταλέντα και είναι πρόθυμοι να πληρώσουν ακριβά για αυτά τα ταλέντα», λέει στο Business Insider, η Rosemary Haefner, αντιπρόεδρος ανθρώπινου δυναμικού στη CareerBuilder. Η λίστα καταρτίστηκε με βάση το μέσο όρο των προσλήψεων από περισσότερα από 700 επαγγέλματα από τον Ιανουάριο του 2013 έως τον Αύγουστο του 2014 σε σύγκριση με τον αριθμό των online αγγελιών για τις αντίστοιχες θέσεις εργασίας την ίδια περίοδο. Οι ερευνητές εξέτασαν επίσης την ανάπτυξη του κάθε επαγγέλματος τα τελευταία 4 χρόνια.

Οι συντάκτες του καταλόγου ξεχώρισαν τα δέκα επαγγέλματα, τα οποία είχαν τη μεγαλύτερη ζήτηση κάθε μήνα και αντιστοίχως τη μικρότερη προσφορά, τον τελευταίο χρόνο. Ο κατάλογος αυτός ρίχνει φως στους τομείς, για τους οποίους υπάρχει... δίψα για προσλήψεις και έλλειψη ταλέντων.

Αναλυτικά ο κατάλογος των πλέον περιζήτητων επαγγελμάτων είναι:

Στέλεχος Marketing
Διαφορά μεταξύ αγγελιών και προσλήψεων: 22.996
Ανάπτυξη (2010-2014): 10%

Προγραμματιστής Λογισμικού, Εφαρμογές (Αpplications)
Διαφορά μεταξύ αγγελιών και προσλήψεων: 21.084
Ανάπτυξη (2010-2014): 15%

Νοσοκόμα
Διαφορά μεταξύ αγγελιών και προσλήψεων: 21.084 θέσεις
Ανάπτυξη (2010-2014): 15%

Μηχανικός βιομηχανίας
Διαφορά μεταξύ αγγελιών και προσλήψεων: 18.151 θέσεις εργασίας
Ανάπτυξη (2010-2014): 9%

Διαχειριστής Δικτύου και Συστήματος Πληροφορικής
Διαφορά μεταξύ αγγελιών και προσλήψεων: 17.054 θέσεις
Ανάπτυξη (2010-2014): 7%

Web Developper
Διαφορά μεταξύ αγγελιών και προσλήψεων: 15.492 θέσεις
Ανάπτυξη (2010-2014): 17%

Manager ιατρικών και υγειονομικών υπηρεσιών
Διαφορά μεταξύ αγγελιών και προσλήψεων: 15.070 θέσεις
Ανάπτυξη (2010-2014): 6%

Φυσιοθεραπευτής
Διαφορά μεταξύ αγγελιών και προσλήψεων: 13.545 θέσεις
Ανάπτυξη (2010-2014): 10%

Λογοθεραπευτής
Διαφορά μεταξύ αγγελιών και προσλήψεων: 8.001 θέσεις
Ανάπτυξη (2010-2014): 5%

Διευθυντής πωλήσεων
Διαφορά μεταξύ αγγελιών και προσλήψεων: 6.309 θέσεις
Ανάπτυξη (2010-2014): 8%
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ